login |

Pilot-mustra: Witches of East End – 1×01

2013. 10. 13. 22:04 - Írta: winnie

55 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Oké, didn’t see that coming. Szerintem én döbbentem meg legjobban azon, hogy milyen felüdülés volt a meglehetősen középszerű országos újonc drámák után (tisztelet a kivételnek) után a Witches of East End-et látni. I knooooow. Én sem hiszem el, hogy éppen egy boszorkányos Lifetime-sorozatra mondom ezt. És félreértés ne essék, nem a boszorkányokkal vagy csatornával van bajom, hiszen a Devious Maids is rendben volt, de mégsem tartozom a célcsoportba, na.

WITCHES OF EAST END – 1×01 – 7/10

Az a baj, hogy a lényeget nem fogom tudni átadni, mert puszta elemzés végén nem tudnék a pontszámnak megfelelő végkövetkeztetést kihozni, úgyhogy ezt rátok hagyom. Maradjunk annyiban, hogy egész egyszerűen élveztem az első részt. Vicces volt és friss is – nem azért, mert nem voltak benne klisék, hanem valahogy a hangvétel volt “másféle”. Pedig eléggé túlzsúfoltra sikeredett az első rész, amire azt is lehetne mondani, hogy pörgött, de én inkább kapkodónak tartottam.

Mondjuk az meglepett, hogy egy brutális kettős gyilkossággal kezd a pilot, de utána megismerhetünk egy kisvárosban élő családot, egy anyát két lányával, akik közül Ingrid, az idősebb racionális gondolkodású , kissé merev is talán (Rachel Boston ismét sorozatban, köszi), a fiatalabb, Freya viszont szelesebb, inkább a mának él, szabad gondolkodású, azt hiszi, hogy tud aurát olvasni és az esküvőjére készül.

Ja, és az első percben látott gyilkosság elkövetője az anya. Aki boszorkány. A lányai is azok, csak éppen nem tudnak erről.

Esküszöm, a pilot inkább volt valami high concept előszele, mint szappané. Sőt, utóbbival is inkább csak karakterizáltak, mert behoztak egy titokzatos idegent, hogy megszédítsék vele a menyasszonyt. Egyébként minden más a boszorkányságról, kisebb-nagyobb varázslatokról, a mágia felfedezéséről és a WoEE mitológiájáról szólt, ami nem mondom, hogy egyedi, de mégis érdekes hátteret ad a Beauchamp-családnak.

(Nyilván sokkal érdekesebb lenne, ha sorolnám, hogy mi mindent tudunk meg a pilotban, de kár lenne a felfedezés örömét elrontani. A lényeg az, hogy képbe kerül egy Gonosz és történik valami, ami akár egy teljes évadra kiterjedő sztorit is beindíthat. De még ha fel is oldják a cliffhanger-t a második részben, a Witches of East End akkor is megfogott a cserfes hangulatával.)

És akkor most definiáljuk a guilty pleasure-t? Lehet, hogy a trükkök, effektek, maszkok nem A-kategóriásak, egyes színészek pedig túljátsszák szerepeiket (a többség aranyos volt). Az is lehet, sőt biztos, hogy egyes fordulatok tipikusak, de mégis marha jól összeállt az egész. És ennél több egy piloban nem kell.

Lehet, hogy a Witches of East End lesz az idei Emily Owens MD-m? Egy pilot nem csinál nyarat, de majd meglátjuk a folytatást.

55 hozzászólás Ne habozz!

Ancsa - 2013. 10. 13. 22:12

Köszi a kritikát, kedvet csináltál!

Desmond Wallace - 2013. 10. 13. 22:21

Nekem nem igazán jött be a pilot. 5/10

A boszorkányos história nem tűnik rossznak, de a körítés engem nem hozott lázba.

turitibi - 2013. 10. 13. 22:24

Nekem furcsa volt, leginkább a Charmed (Bűbájos boszorkák) jutott róla elsőre eszembe. Megkell még néznem pár részt hogy igázán véleményt tudjak formálni róla.

Coraline - 2013. 10. 13. 22:46

Hmm. Bár eléggé el vagyok egy rakás más mindennel is maradva, azt hiszem ezután a kritika után bepróbálom (vagy legalábbis felírom a listámra). Kicsit félek a boszorkányos témától ÉS a Lifetime-tól is (személy szerint sokat csalódtam a Lifetime-os sorozatokban az elmúlt években), de egy pilot erejére mit veszthetek?

winnie - 2013. 10. 13. 22:47

te semmit. én a hitelemet – ha ugyan még van:)

gromit - 2013. 10. 13. 23:02

Ingrid és Freya? valaki író beleakadt az Örvénybe? :)

búbánatos aszottmajom - 2013. 10. 13. 23:04

épp most végeztem vele, six is jókat írt róla pár napja így bepróbáltam, nagyot nem csalódtam, bár “egy szál pinában” flangáló nőt nem láttam benne, de ettől független 1 részt még mindenképp maradok.

DarkEagle - 2013. 10. 13. 23:08

Lehet, hogy a Witches of East End lesz az idei Emily Owens MD-m? Egy pilot nem csinál nyarat, de majd meglátjuk a folytatást.

Remélem nem mert akkor ezt is kaszálják mint a másikat. :D

Egyébként vártam már a kritikát. Egyet értek mindennek, nekem is nagyon átjött a Pilot. Voltak benne érdekes dolgok, suta dolgok de nekem az a tipikus “feel good”, “guilty pleasure” kategória és az hogy szeretem a boszorkány témát csak plusz pont. A főszereplők szerethetőek, főleg a csajok, kik mások? :P Most már csak az kell hogy jól össze legyen rakva a story a későbbiekben. 7/10 nálam is. Ami az effekteket illeti nincs túl nagy igényem, Buffy-n és Charmeden nőttem fel, egyik sem dicsekedhet túl nagy effekt hozzáértéssel és így visszanézve őket a 21. században sem zavaróak, itt meg aztán pláne. Amíg a történet jó addig belefér 1-2 lightosabb effekt is vagy maszk. Egyébként néztem pár videót és abban eléggé jól eltalálták már azokat is.

holnap pedig jön az új rész aztán meglátjuk merre haladunk. Remélem nem jut a TSC sorsára.

Cucuminator - 2013. 10. 13. 23:11

Ha már boszorkányok akkor, nekem ott a Coven.

Hasonlít ez rá valamennyire? Semmit nem tudok a Lifetime-ról… (Egyáltalán országos vagy kábel?)

DarkEagle - 2013. 10. 13. 23:21

Szerintem köze nincs a Coven-hez. az AHS horror ez nem. Tehát már itt bukott a történet. De kár is hasonlítani őket.

Lifetime-ről nem tudom mi winnie úgyis felvilágosít majd de szerintem nem ez a lényeg ez sorozat szempontjából mert nem azért jó valami mert XY csatornán megy. :) Na meg ez ízlés kérdése mindenkinek más jön be. Szerintem 2 részt min. megérdemel ha érdekel a téma, annyi rész alapján azért el lehet dönteni hogy tetszik-e neked vagy sem. ^^

energy - 2013. 10. 13. 23:26

Én is meglepődtem. Nem is tudom kicsit Eastwick a szexualitás miatt (de azt nem szerettem, ez jobb volt), Charmed (Bűbájos boszorkák) a család miatt. Jó volt, egész eredeti.

winnie - 2013. 10. 13. 23:37

búbánatos aszottmajom: akkor madchen amick jeleneteinél biztosan pislogtál.

Lemoni - 2013. 10. 13. 23:38

Kicsit Charmed, kicsit szappan, de kellemes 40 perc volt. Julia Ormond még mindig gyönyörű, Madchen Amick sem panaszkodhat és nagyon jó az összhang köztük. Jók a karakterek, nekem csak Freya nem tetszik, biztos azért, mert Jenna Dewant nagyon műnek tartom. Plusz pont a pasi eyecandykért :) Jó lesz ez a nagy boszidömpingben, mert úgy tűnik, a sorozatok más-más irányból fogják meg a témát.

winnie - 2013. 10. 13. 23:40

Cucuminator: a csatorna sorozatai: army wives, the protector, drop dead diva, the client list, devoius maids, against the wall – inkább a középkorú nőket célozza meg, főleg az évi 10-15 eredeti tévéfilmjével. de ez nem jelent semmit, a cw vagy az abc family sem engem céloz:)

(mondjuk anno itt ment a blood ties, amit sokan szerettek, meg a project runway, amit én szeretek még mindig.)

winnie - 2013. 10. 13. 23:41

“nekem csak Freya nem tetszik, biztos azért, mert Jenna Dewant nagyon műnek tartom.”

nem tudtam utólag hova beleírni a kritikába, de nekem is ő lógott ki, pedig elvileg ő tűnik fő, főszereplőnek. (mondjuk inkább az elején volt nagyon fura, az utolsó pár percre vagy belerázódott, vagy megszoktam.)

Lemoni - 2013. 10. 13. 23:43

Jaj winnie, kellett megemlítened a Blood Ties-t, most darálhatom megint :D

Shawn - 2013. 10. 14. 01:10

Azért nem lett volna muszáj szinte ugyanolyan házban lakniuk mint a Halliwelleknek a Charmed-ban…

Shawn - 2013. 10. 14. 01:11

Ja, és a városkára ugyanazokat az airshotokat használták mint azt Eastwickben…

DarkEagle - 2013. 10. 14. 02:47

Shawn: Ezt én is észrevettem bár ki nem aki látta a Charmed-ot. :D Viszont nekem bejött ettől csak még jobban megkedveltem a sorit. Magyar feliratban ráadásul mikor anyu elmondja ki is a lánya úgy fordították hogy “bűbájos” :D

Neoprimitiv - 2013. 10. 14. 07:05

Én is megnéztem a pilotot a múlt héten és alapvetően egyezik a véleményem a poszttal, egy pontot kivéve. Rachel Boston nem tudom, hogy ennyire rossz színész (legutóbb a Castle zizi médium-csemetéjeként láttam, az nem sokat jelent) vagy a rendező utasítja rosszul, de a hangsúlyozásától időnként a falat kapartam. Amikor a végén megtudja, hogy boszorkány, az egy általános iskolai színjátszó szakkörben is kizáró ok lenne.

Mädchen Amick viszont – huh. Ha nem testdublőr volt (tartok tőle, hogy igen, bár ő sem ragaszkodik mindig a ruháihoz), akkor le a kalappal előtte. :)

@Shawn: tekintve, hogy ez a háztípus egy egész korszak meghatározó eleme volt az amerikai építészetben, nem annyira meglepő. Ráadásul a Charmed a mai napig kedvelt sorozat, nem rossz PR ötlet legalább tudat alatt hozzá kapcsolni a nézőben az újoncot.

(Ja, és bár nem szoktam ilyeneket kiszúrni, de az elején, amikor a menyasszony az első csóközönt rendezi a bátyóval, akkor nagyon feltűnő volt a hajából hol eltűnő, hol megjelenő félméteres piros virág. Ejnye.)

AlrightSir - 2013. 10. 14. 08:55

Nagyon tetszett, kíváncsi vagyok hova fog jutni a sorozat.

Cseho - 2013. 10. 14. 10:18

Nekem nagyon hiányzott egy boszis sorozat. Eddig tetszik.

Csilla0422 - 2013. 10. 14. 11:54

Eddig teljesen rendben volt, remélem nem lesz „tinidráma” benne. Az új sorozatok közül ez jön be a legjobban.
Julia Ormond és Madchen Amick nagyon ott van, már a játékuk miatt megéri megnézni. A lányok viszont még fejlődhetnek.
A pasit, akit behoztak hot guy-nak nekem annyira nem jön be. Eric Winter viszont simán megér pár hónap ajtócsapkodást. :)

Andro - 2013. 10. 14. 12:41

Nem nagyon csípem a boszorkányos sorozatokat/filmeket, de ezt lehet bepróbálom, hátha bejön.

Zsu - 2013. 10. 14. 13:23

Nekem bejött a pilot. Jópofa volt szerintem, én pontosan ezt várom egy Lifetime-os sorozattól :)

montanosz - 2013. 10. 14. 16:56

Itt feljebb írták a jópofa-t rá, való igaz ez a szó fedi amit én is gondolok.
Egyenlőre várom is a következő feliratokat (Köszi a fordítónak!)
Rachel Boston meg különben is bejön, így miatta is maradok aztán majd kiderül ha véletlenül ellaposodna…

Lemoni - 2013. 10. 14. 17:15

Heh, a második részben persze hogy előkerült a grimoire is :)

Pudli - 2013. 10. 14. 17:45

Meglepően jó volt, nekem eddig nem nagyon jött be semmi ettől is nagyon féltem, nem tudom megmondani mi volt benne a jó vagy mi fogott meg de van benne valami ami remélem kitart egy évadon keresztül.

zsemlye - 2013. 10. 14. 20:35

Lehet ez még zuhanórepülés (Maggie Friedman – azt Eastwicke is durva lejtmenet volt, de hátha tanult a hibáiból)
Mrs Tatum nekem elég kevés, de a többieket megkedveltem.
Daniel DiTomasso az új Skarsgaard tehát egyelőre nézős lett.

topofthemorning - 2013. 10. 14. 20:43

Örülnék, ha ebből valami jó lenne, valami szórakoztató. Félve kezdtem el a pilotot, arra tippeltem, hogy végig se nézem majd, de beneveztem a második részre is, és nekem az még jobban is tetszett. Nem biztos, hogy nézős lesz, de ha nem picsognak benne túl sokat, akkor marad talán.

nagydee - 2013. 10. 14. 23:09

Én is bepróbáltam, és megmondom őszintén, hogy az elején, amikor a szépfiú belibbent az ajtón, nagyon nehezemre esett nem kikapcsolni…

viszont azon a ponton túllendülve nagyon rendben volt az egész és biztosan meg fogom nézni a következő részt is. aztán majd elválik.

egyébként nekem nagyon nem Charmed, sokkal inkább valami misztikus Gilmore Girls érzetem van a dologgal kapcsolatban.

DarkEagle - 2013. 10. 17. 23:19

Na ez a 2. rész már elég lightos lett de nem volt rossz, bár ténylegesen vissza vettünk a tempóból de ez most kellett a feldolgozás miatt. Jövőhéten úgy fest bele csapunk a lecsóba és végre jönnek az akciók.

Lemoni - 2013. 10. 21. 19:52

Örülök, hogy egyelőre az idősebb boszik viszik a prímet, mert a fiatalok közül az okoska idegesítő, a szépecske meg tehetségtelen. Viszont Madchen Amick lubickol a szerepében, maradjon is így :) Az alakváltó meglepett, meggyőződésem volt, hogy a váratlanul hazatért fekete bárány öcsikében lakozik a gonosz és onnan jár riogatni a banyákat; de valami sötét titkuk akkor is van a fiúknak, tuti, a korábban elcsábított menyasszonyon kívül is :)

Llew - 2013. 10. 24. 22:49

Tök jó volt a pilot. Jó lenne ha maradna ilyen, mert kéne gy új guilty pleasure sorozat.

goodjohnwin - 2013. 10. 27. 15:49

Jó kis meglepetés ez a sorozat, nekem is frissnek, érdekesnek hat – talán mert eddig egy boszorkányos cuccot se néztem. A casting szerencsére csak idézi a CW-re jellemző “szimmetrikus arcú fiatalok” beidegződést, de nem követi teljesen. Madchen Amicket én a Twin Peaks óta nem láttam, eddig ő a kedvencem (és nem a meztelenkedés miatt). Eddig csak az rontja a történet élvezhetőségét, hogy a gazdag fiú-csini pultoslány eljegyzés még ezen a szinten is hiteltelennek tűnik, de tudom, hogy az ilyen dolgokon túl kell lépni. Ettől függetlenül jó kis szórakoztató szösszenet ez a sorozat, asszem megbarátkozom a “guilty pleasure” kifejezéssel :)

Llew - 2013. 10. 27. 20:02

Gyorsan ledaráltam az első három részt és így azt hiszem megalapozottan mondhatom, hogy az őszi felhozatalból magasan a legjobb és legszórakoztatóbb.
A milliomoscsemeték vonalán is biztos lesz valami csavar később a tesók titokzatos rivalizáláson túl is, nem hiszem, hogy véletlenül játszaná Virginia Madsan az anyjukat.

DarkEagle - 2013. 10. 28. 20:58

Huh ez a 4. rész nagyon jó lett és a kövi is izgalmasnak ígérkezik. Wendy bakker milyen dögös már. :D Mr Buffy se volt rossz mármint szerepkörben de azért kissé bugyuta lett. :D

Lemoni - 2013. 10. 28. 21:25

Leo? Komolyan? Á, amúgy is semmi áthallás a Charmedból….. :D
A varázslós jelenetek kicsit suták, de még mindig jobbak, mint a TVD-s vesmatos :)

DJackson - 2013. 10. 28. 22:02

Ledaráltam a 4. részig, tényleg jó kis guilty pleasure sorozat. Köszi srácok az írást, nélkületek tuti nem kezdtem volna bele! A sok kasza után már nagyon kellett valami amit nézhetek. Freya és a gazdag tesók szálán kívül nagyon rendben van minden. Plusz az eyecandy faktor is felülről korlátos, Rachel Boston önmagában nézőssé teszi nálam. Ha nem viszik át teljesen csajos sorozatba tuti maradok.

Nikki - 2013. 10. 30. 00:45

Megnéztem a pilotot, s utána a többi részt is, mert rögtön megfogott. Természetfeletti, ráadásul boszorkányok..anno a Charmed is nagy kedvenc volt. A ház tényleg hasonlít, s néha a hangulatát is idézi, de különösebben nem jutna eszembe róla, és ez jó.
M. A. remekel a nagynéni szerepében, aki valószínűleg pont emiatt is a kedvenc karakterem. Az is tetszik, hogy hasonlítanak egymásra, ez alól csak Ingrid kivétel. A boszorkányos vonalon nem tudom, nagyon meg tudnak-e lepni, de jól szórakozom, valahogy úgy alakítják a történéseket, hogy beszippantott az egész és érdeklődve várom a folytatást. A srácokra meg egyenesen kíváncsi vagyok. S akkor a sok ismert arcot nem is említettem :)

Hooligan - 2013. 10. 30. 14:46

Direkt nem bejelentkezve írom, hogy később nyugodt szívvel letagadhassam, szóval coming out:

Mindig is szerettem a Bűbájos boszikat.

Gondoltam bepróbálom ezt is. Nem kellett volna. Marha jó lett a pilot, most kereshetek valamit amit kaszálhatok a nézettek közül. Kösz. Tényleg. :D

Llew - 2013. 10. 31. 22:15

A nagynéni marha jó, Mädchen Amick pedig irtó dögös a szerepben. Nálam esélyes az év végi eyecandy győzelemre.
Tatumnéval is kezdek megbarátkozni, bár a gazdag bátyós vonal a legkevésbé érdekes.
Nálam nem csak guilty pleasure, mert simán jó a sorozat, érdemes nézni. Sokkal inkább berántott és érdekel az alakváltó bosszúja, meg a család múltja, mint teszem azt a Sleepy Hollow sztorija. Ráadásul nem csak egy kedvelhető karakter van.

Nikki - 2013. 11. 07. 01:33

Élvezetes nézni. Van benne valami, olyan régies, tényleg Charmed-es hangulata van. Igazából lehet nem megfelelő és nem is jó hasonlat, de nem tudom jobban megmagyarázni. Családias, és azt az érzést váltja ki belőlem – vagyis egy része arra emlékeztet – milyen volt, amikor a Bűbájosokat néztem és vártam részről-részre. Talán a gyerekkor hangulata, pedig akkor sem voltam már gyerek :D

@Llew: remélem nem csak nálad. Falnak megyek, ha még egyszer az a nő nyer. M.A. 10x szebb nála.

Neoprimitiv - 2013. 11. 18. 10:12

Még mindig jó és egyetértek Llew-val, jobban összerakták a misztériumot benne, mint a Sleepy Hollow-ban.

Neoprimitiv - 2013. 11. 23. 08:14

Berendelték a második évadot!

Llew - 2013. 11. 23. 11:48

Királyság. Sajnos a rész végi előzetesnél tudatosult bennem, hogy már csak pár rész.
Szerintem továbbra is pazar, az ősz meglepetése.
Negatívumként egyedül két apróságot tudok felhozni, ami igazából nem a sorozat hibája. Egyik a gazdagék házának látványa, másik Fair Haven emlegetés, amik minden alkalommal kizökkentenek egy pillanatra, mert azonnal Lex Lutor és a Voyager holofedélzete ugrik be.

Nikki - 2013. 11. 24. 00:32

Lesz 2-ik évad? De jó!! Köszi!! Nekem is nagyon bejön továbbra is :)

energy - 2013. 11. 25. 16:38

Asgard?

winnie - 2013. 11. 25. 16:59

asgard? történt valami?:)

akkor valamit megérezhettem, mert a kritikában direkt kiemeltem, hogy ingrid és freya a két lány neve.

energy - 2013. 11. 25. 17:13

Asgardba nyílik egy kapu East Endből. Kicsit, mint a pokol kapuja a Buffyban, csak ez kevésbé hangzik kellemetlenül.

Llew - 2013. 11. 25. 21:45

Crossovert a SHIELD-del. :)

Lemoni - 2013. 11. 26. 00:47

Nézve a WOEE-t nem is tudom hány ismerős sorozat ugrott be egy-egy dologról; összelapátolták szinte az egészet, de nagyon ügyesen dolgozták egybe :)

Lemoni - 2013. 12. 16. 22:14

Ritka pocsék lett az évadzáró, méltatlan az eddigiekhez :(

verozd - 2013. 12. 17. 07:27

Igen, szerintem túl sok mindent sűrítettek ebbe a részbe és ezért elég összecsapott lett…
Mondjuk annak örülök, hogy a kutató pasit kinyírták, mert eléggé irritált! Komolyan élveztem ahogy hamuvá lett! :)
Meg érdekes, hogy a jólelkű Dash aki ugye hivatása szerint orvos, újsütetűt erejével lealázza az öcsét, majd szépen hagyja sodródni a tengeren… Vagy így akarják elővezetni, hogy az ereje által gonosz is lesz?
Mindegy, az biztos hogy engem megfogtak a második évadra is.

DarkEagle - 2014. 02. 04. 21:09

Szerintem jó volt az évad záró, nagyon is. Ez az Asgardos dolog sok durva harcot vetíthet majd előre. :D

Remélem a végén visszajött a bratyó, legalábbis elég valószínű hogy anyuci fiacskája porlasztotta darabjaira az őrült pasit kb fél pillanat alatt. Enyhén szólva is hasonló momentum volt mint a Charmedben Wyatt a padláson. :D

Ami a két tesó erejét illeti végig tudtam hogy Dash nem az tipikus jó fiú hiába látszik annak. Inkább olyan mint a nagy apja, gazdag, erős és mivel nagy ereje van el is vette egyből az eszét. Ellenben Killian-nel. Remélhetőleg így lezártnak tekinthetjük a szerelmi 3 szöget mert nem kívánom újra végig nézni még ha nem is volt annyira erőltetett.

Remélem a 2. évad hamar kezdődik. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz