login |

Supernatural: kezdett a 9. évad – írta george

2013. 10. 14. 14:55 - Írta: vendegblogger

243 hozzászólás | kategória: kritika,

– There’s a place. I built it when I was last here many years ago. A Grand Canyon.
– The Grand Canyon, yes.

Visszatért a Supernatural, mely így a 9. szezonjában bár már nem a régi, de a még mindig bőven élvezhető, s negatívumai ellenére is simán veri a legtöbb CW-gyártású, természetfeletti sorozatot. A tavalyi évad végéről itt olvashattok, de sajnos a mostani kezdés nem érdemel ilyen pozitív fényt, a nyitány inkább csak a “közepesnél jobb”-minősítést érdemel.

A főcím szokás szerint tetszetős, az évadhoz illő alakot öltött, az azonban szomorú, hogy idén sem AC/DC szólt a Road So Far összeállítás alatt – lehet, hogy a megszokás beszél belőlem, de sokkal jobban hozza a SupNat-érzést, mint a mostani George Thorogood and the Destroyers-szám.

A sorozat mitológiája mára meglehetősen kiterjedtté vált, így mondhatni akármit is képzelnek el a készítők, azt meg tudják valósítani valamilyen legendás lény, vagy isten segítségével. A 8. évad második fele éppen az elborult ötletek és a nosztalgikus hangulat miatt sikerült olyan jóra, s talán ezért is keltett csalódást a 9×01, ami túlságosan megszokott, átlagos volt.

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Sam haldoklik egy kórház betegágyán fekve. Számomra – és szerintem a legtöbb junkie számára is – már kicsit elcsépeltnek tűnik ez a „fordulat”, hiszen majdnem minden évad végén valamelyik Winchester eltűnik, meghal, föláldozza magát, majd a következő etap elején visszatér és folytatódik a nyomozósdi.

Szóval nem csoda, hogy nem tudtam izgulni Samért, mert tudtuk, hogy nem fog a Halállal tartani, már számtalanszor kerültek ilyen helyzetbe eddig is. A belső látomások is inkább csak arra voltak jók, hogy visszahozzák a rajongók egyik kedvencét, Bobbyt pár mondat erejéig.

A másik nagy történetszál, az angyalok bukása lesz az évadban. Ez már jóval érdekesebb volt, mint Sam szenvedése. Egy nap telt el a finálé óta és pár angyal meglehetősen gyorsan beépült az emberek közé, míg mások szenvednek a bukás súlya alatt.

Most Castiel emberként biztosította a vicces pillanatokat, majd próbált jótékonykodni egyet, amit csak epizódszereplő-gyilkossággal tudott lezárni. Ezért is működik ennyire Cas karaktere, sosincs sokáig képernyőn, s mivel megfelelően adagolják, így mindig friss tud maradni. Még akkor is így vélem, ha lassan elkezdhetünk kételkedni, hogy a folyamatosan jelenlévő karakterként nem-e fog elhasználódni.

Utóbbira jó példa lehet a 8. évados Crowley, aki mára elfáradt, talán szüneteltetni kéne egy időre, hogy összeszedje magát. Kivéve, ha megtért a fináléban és már nem gonosz többé – erre azért kíváncsi lennék. Nem is hiányzott a szezonnyitóból, bár kicsit furcsa volt, hogy a csomagtartóban simán elvan és nem tör ki onnét.

A testvéri kötelék mindig is komoly befolyásoló erővel bír a sorozatban, most is láthattunk rá példát, bár ezúttal kicsit soknak tűnt rajta a cukormáz, főleg mikor az utolsó pillanatban Sam úgy dönt, a testvérével marad – hogy aztán meg jól megszállja őt Ezékiel angyallelke, hogy belülről meggyógyítsa.

Sam tehát újra megszállás alatt. Mintha ez is megtörtént volna már. Úgy látszik, valamelyik fiúnak muszáj efféle problémát kreálni az évadok kezdetén, nehogy normális legyen mindkettő. Kissé ötlettelennek tűnik a dolog, ráadásul el is titkolják előle, hogy más is van a testében, szóval lesz még ebből konfliktus.

Egy szó, mint száz, lehetett volna jobb is a 9×01, de nézzük a jó oldalát, innen remélhetőleg már csak feljebb vezethet az út. 6,5/10

Ég veled ballonkabát!

243 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2013. 10. 14. 15:00

Kicsit? Mármint NAGYON!

yaze - 2013. 10. 14. 15:16

Castiel vicces volt, a többi értékelhetetlen szenvedés. Egymás után néztem ezt meg a Homeland 3×2-t, junkie múltam egyik legszörnyűbb estélye volt.

yaze - 2013. 10. 14. 15:17

*estéje

Dark Lion - 2013. 10. 14. 15:18

Nekem simán 7/10 volt a szezonnyitó. Nem éreztem visszaesést. Viszont az zavar, hogy megint van/lesz konfliktus a tesók között, mert Dean titkolja Sam felépülését.
Amúgy a Pokol ismét vezető nélkül maradt, nem lesz ott anarchia?

Freddo - 2013. 10. 14. 15:32

Nem úgy volt, hogy valamelyik régebbi részben a csontjukba égették olyan jeleket(talán még Castiel), hogy ne lehessen megszállni őket?

Zirowe - 2013. 10. 14. 15:42

Továbbra is tartom, hogy az előző évadzáró történései az eddigi legnagyobb baromság, ami a sorozatban történt.

“Sam, szoptunk egy teljes évadon keresztül azzal, hogy bezárjuk a pokol kapuját, Castiel mondta, hogy úgyis meg fogsz halni, nem ez lenne az első eset, de az utolsó pillanatba mégis táncoljunk vissza az egésztől, hisz bele fogsz halni.”
But wait, there is more, ha nem viszed véghez, akkor is meghalsz.

Tehát miért nem vitte véghez?!

Castiel nem tudta helyrehozni, de majd a mostani megszállás igen.
Hááááát.. :S

“Egy nap telt el a finálé óta és pár angyal meglehetősen gyorsan beépült az emberek közé, míg mások szenvednek a bukás súlya alatt.”
Itt szerintem beépülés helyett inkább az történt, amit Castiel is mondott, hogy sokan még nem választottak porhüvelyt, akik meg igen, azok csak szimplán visszafogják magukat és folytatják a test mindennapi életét.

Bár számomra nagyon nem volt világos ez az egész, mert arra számítottam, amikor elvesztették a szárnyukat és mind leesett a Földre, hogy semmi hatalmuk nem lesz.
Így viszont csak annyi, hogy nem mehetnek fel a Mennyekbe, ellenben a hatalmuk ugyanaz, kivéve Cas, akitől el lett véve.

És akkor most meg szegény Crowleyval furikáznak.
Mókás gondolat volt, de azért hosszútávon eléggé abnormális, meg persze senki nem keresi őt.

Meg akkor most mi van a próbákkal?
Azt bmikor befejezhetik, hiszen Crowley már majdnem kész volt/vagy esetleg egy másik démonnal, vagy esetleg az egészet újra kell kezdeniük?

Sajnálom, hogy Tahmoh Penikettnek csak ilyen kis szerep jutott, remélem azért talán visszatér, és ezt az egész megszállás dolgot nem nyújtják túlságosan is soká.

Meg most mi van, csak az angyalok nem mehetnek fel, vagy a lelkek számára is zárva vannak a kapuk?

Valaki vágja már le Sam haját! :D

Captain Proton - 2013. 10. 14. 15:43

Freddo: Ha jól emlékszem, az csak arra volt jó, hogy ne tudják róluk, hol vannak, ne lehessen “követni” őket. Emellett szól ugye az is, hogy az ötödik évadban már elhangzott egyszer egy ilyen igen.

Zirowe - 2013. 10. 14. 15:44

Freddo: az nem inkább csak a démonok ellen volt?
Illetve volt ott tetoválás is, amit Kevin anyja is kapott, mégis megszállta Crowley..

Szóval már szerintem ők sem tudják mit akarnak. :)

Amúgy azt, hogy a Halál megígérte neki, hogy nem éledne fel újra, hogyan valósította volna meg?
Amíg a három lehetőség közül az egyikbe viszi, addig mindig lett volna mód arra, hogy kiszöktessék.

Zirowe - 2013. 10. 14. 15:47

Ja, a másik.
Nem Castiel vagy vmelyik más szereplő magyarázta, hogy a “lény” és a porhüvely kapcsolata speciális, nem tud csak úgy akárkit megszállni, aztán mégis.

Vagy a démon vér miatti “felkészítésnek” köszönhetően Sam “univerzális donor”? :D

Sookie - 2013. 10. 14. 15:47

Freddo, én úgy tudom, az csak elrejti őket az angyalok elől.

Nikki - 2013. 10. 14. 15:52

Nagyon élveztem az epizódot a hibái ellenére is. A kezdésre felkaptam a fejem, hiányzott egy jó kis AC/DC szám nekem is. Szerintem ezt és a Carry on my wayward son-on nem lett volna szabad soha változtatniuk. Valahogy sikerül az embert jobban belerázni a Supnat feeling-be; én legalábbis hajlamos vagyok olyankor elnézőbb lenni a nem túl jó részekkel szemben is.
Anno nagyon szerettem az angyalos, Luciferes évadokat, számomra akkor volt a sorozat a csúcson. Így remélem most valahogyan visszakapcsolnak ehhez, az angyalok bukásával, és a Halált is szeretném még viszontlátni.
Castielből sosem elég, és ugyan arra számítottam, hogy kapunk pár perc Crowley-t is a kezdésben, de majd legközelebb. Szóval egész jó volt a kezdés, remélem én is, hogy innen már csak felfele fog vezetni az út :)

Hellhound - 2013. 10. 14. 16:01

Hát szerintem sem volt nagy szám a kezdés, de nem is vagyok csalódott. Volt egy-két kiemelkedő pillanat, pl Bobby (istenem a sebek mindig feltépődnek T_T), vagy Death, bár reméltem, hogy talán többet marad. Amikor Castiel a kevés kis pénzéből inkább vizet vett, a szívem szakadt meg érete. :D Illetve nagyon remélem, hogy lesz valami tartós “mellékhatása” Crowley kezelésének, mert na az aztán érdekes lenne!

zolij - 2013. 10. 14. 16:02

A pokolban nem hiszem hogy túl sokáig lenne fejetlenség, hiszen ott van Abaddon is.

sadnic - 2013. 10. 14. 16:06

a bordába égetett jelek elrejtik őket az angyaloktól. Sam és Dean porhüvelyek mint kiderült az 5.évadban így megszállhatja őket egy angyal.. nekm spec tetszett az évadnyitó. jól felvezették az évad témáját és előzőévadnyitónál és zárónál is összeszedettebb/átgondoltabb vlt szval nem lehet panasz sztem :D

kisdee - 2013. 10. 14. 16:07

Pár pontosítás a cikkhez és a kommentkekhez:

A cikk írja, hogy Crowley miért nem próbál kitörni az autóból. Hát mert az első évadban telirajzolták démoncsapdákkal, amikor meglett a Colt.

Zirowe: Kevin anyját azért tudta megszállni Crowley, mert leégette a kezéről a tetoválást.

Freddo: én úgy emlékszem, hogy valamikor a hatodik évad során beforrtak a csontok, ismét meg lehet őket találni. Viszont ebben egyáltalán nem vagyok már biztos. Lehet, hogy mégis neked van igazad, akkor viszont elnézést.

yagami - 2013. 10. 14. 16:09

az tényleg csak simán elrejti ők et az angyalok elől, ha megszálni nem lehet, Lucifer se tudta volna Sam-et anno…
Kevin anyja kapott tetkót? hm, majd eljutok oda is most a z 5. évadot nézem megint.. vagyis ott tartok a mostani “maratonon”, de elképzelhetőnek tartom, hogy leperzselte, vagy simán túl erős ahhoz, hogy ilyen feltartsa? na majd megnézzük, ha arra kerül sor:))

a megszáláshoz… minden angyal megtud szálni bárkit, aki nek kicsit is megfelel a személyisége stb. csak hogy van egy igazi porhüvelye mindegyiknek, példa: Lucifer Sam-et szálta meg, mert ő volt az igaziporhüvelye, de előtte más valakibe volt benn.. Nick is megfelelt ideiglenes porhüvelynek, tehát ideiglenesen több ember is szóba jöhet szerintem, de igazi csak 1 van:) persze vannak kivételek… Dean lett volna Michael-nek, de ki volt a 3. testvér? elfelejtettem a nevét xd na, Ő helyette Őt “szálta” meg, megfelelőnek bizonyult, mivel vérrokon stb…

a hatalmuk is megmaradhatott, pl. erre Gabriel, aki éveken át Trükkösként volt a Földön, aztán az 5. évadba kiderült, ki is ő valójában… szóvan vannak ilyen “bukott” angyal szerüségek, és így elképzelhető ez is:D
legalábbis én így látom:)

még ugye nem láttam a 9. évad 1. részt, de az intrója ( Supernatural felirat ) fasza lett:D

Shyllard - 2013. 10. 14. 16:11

Az a bajom, hogy majd amikor megtudja, hogy megszállták megint lesz a már ezerszer látott sértődősdi, ami ismét felfogja ölelni a fél évadot…. Ha jól tudom ez lesz az utolsó season és kár lenne úgy befejezni, mint a Dextert, ahol képtelenek voltak tanulni a saját hibáikból…

Hirariko - 2013. 10. 14. 16:21

Hosszú távon nem mindegyik porhüvely jó, de rövid-közép távon lucifer is megvolt.

Dark Lion - 2013. 10. 14. 16:28

Shyllard: Nézettség alapján nagyon nem ez lesz az utolsó. Ráadásul spin-off is lesz, szóval készülhetnek az írók is a 10.évadra.

Én most kivételesen örültem volna, ha Sam a pokolba jut, és párhuzamosan nézzük, hogy mit kezd ezzel a helyzettel Dean.

yagami - 2013. 10. 14. 16:31

Meg amúgy is lehetett hallani innét-onnét, hogy lesz 10. évad:P
+ Jared és Jansen viccelődtek 1 vidibe 11. évaddal.. igaz csak poén volt:D

S0m30n3 - 2013. 10. 14. 16:39

6/10 volt részemről, picit untam is, többet vártam. Ami nagyon zavar az a titkolózás, így legalább megint lesz valami vita később a testvérek közt. Minden évadban ez van, nem hiszem el, hogy 9 év alatt nem tudtak megváltozni a testvérek, annak ellenére, hogy mennyi minden történt velük. Most is tök egyszerű lett volna megmondani, hogy “bocsi, de csak úgy lehetett megmenteni, ha egy angyal megszáll, de majd ha felépülsz, elhagy, addig bírd ki.” Ehelyett inkább titkoljuk el, hogy legyen hiszti később. Tökéletes.

Amúgy még a nyolcadik évadnyitó óta nem hagy nyugodni, hogy miért cseszte le Samet mindenki, hogy nem kereste Dean-t (egyszóval Sam tartotta magát a megállapodásukhoz), amikor Dean sem kereste Sam-et az ötödik évad után, hanem leállt ugyanúgy családozni? Ez is pont annyira fölösleges hiszti volt, mint amilyen most lesz a megszállósdi…

Buckar00Banzai - 2013. 10. 14. 16:50

A titkolózást én sem értem, minden évadban ez van, vagyis jön valami hiszti. Mint két lány… Ennyi év alatt semmit sem változtak, tényleg lehetne már valami karakter fejlődés! Sam pl. levághatná a haját! Vagy csak végre megbízhatnának a másikban!

TheRealGoatBear - 2013. 10. 14. 17:03

Az a 6/10 egy kicsit csúnya szerintem. Én értékelésnél ha nagy ritkán “csinálok” (mondjuk barátoknak mondom el hogy milyen volt az akkori epizód) általában a sorozatot önmagához értékelem. Szerintem a mostani évadnyitó egy 7.5-8/10 volt. Minden volt benne, és nem túloztak el benne semmit. Ha meg nem lett volna ez a “Haldoklom!. :'( -Megmenteleeek!” szál, már hiányoltam volna is. :D Most ezt pont jól eltalálták, és Castiel jelenetei baromi badassra sikerültek. Ha ilyen szintű munka lesz az egész évad, én baromira megleszek vele elégedve. :D

fyktyvf - 2013. 10. 14. 17:35

Crowley azért nem tud kijönni a csomagtartóból, mert belülről van ráfestve ördögcsapda meg mindenféle egyéb védőcucc.

Egyébként nálam 6/10, innen még akármerre elmozdulhat az évad, de jó lenne, ha a kötelező, és mostanra elég unalmas Sam-Dean konfliktus mellé behoznának valami ütősebb átívelő szálat. Jó, tudom az, hogy egy csomó angyal járkál a világban már önmagában is elég komoly, de valami konkrétat, pl. hogyan rúgjuk picsán Metatront, hogyan tuszkoljuk a sok szárnyast vissza a felhők közé, stb.

MJB - 2013. 10. 14. 17:48

Ha jól emlékszem akkor Kevin anyjának a tetkóját Crowley megperzselte, azért tudta megszállni. Egyébként szerintem jó kis évadnyitó volt ez.

Delilah - 2013. 10. 14. 17:50

nekem ettől a korházas dologtól nagyon déjávum volt, mert anno a 2. (?) évad kezdett így, csak akkor Dean menekült a fejében, szal ez most nagyon nem jött be… viszont egyetértek innen már csak feljebb mehet

Zirowe - 2013. 10. 14. 18:48

Egyébként volt egy nagyon jó Crowley és Castiel 9. évados előzetes, kár, hogy nem került ki az oldalra. :)

http://www.youtube.com/watch?v=3anPgm0NQXY

winnie - 2013. 10. 14. 19:22

“Ha jól tudom ez lesz az utolsó season és kár lenne úgy befejezni, ”

a világon fel sem merült, hogy ez lenne az utolsó évad, tényleg érdekelne, hol olvas valaki ilyesmit.

biztos, hogy nem ez lesz, már ha a csatornán múlik, ráadásul készül a spinoff is.

yagami - 2013. 10. 14. 20:19

Dean akkor nem a fejében menekült, hanem rendes “szellemként” vagy miként, a korházban volt… ilyen testen kívüli élmény :) és ugye akkor találkozott a kaszással stb. stb.

dzsiaj - 2013. 10. 14. 21:32

Oké, akkor én vagyok az egyetlen, aki szerint Ezékiel valójában Metatron új alakja, és ő szállta meg Sam testét?

Deanlegend - 2013. 10. 14. 21:33

“Illetve volt ott tetoválás is, amit Kevin anyja is kapott, mégis megszállta Crowley..

Szóval már szerintem ők sem tudják mit akarnak. :)”

Azt a tetoválást Crowley előtte leégette, ha jól emlékszem, és igen az, ami Deanéken van csak arra jó, hogy a démonok ne tudják megszállni őket. :)

Ne keressünk már hibát ott is, ahol nincs. :)

Deanlegend - 2013. 10. 14. 21:42

“Nem Castiel vagy melyik más szereplő magyarázta, hogy a “lény” és a porhüvely kapcsolata speciális, nem tud csak úgy akárkit megszállni, aztán mégis.”

Ha még emlékszel Sam Lucifer választott porhüvelye volt, ebből következően nyilvánvalóan nagyon erős porhüvely, egy ilyen legyengült kis angyalka meg se kottyan neki.

Jah és Cas azért nem tudta meggyógyítani, mert fel se merült benne, hogy megszállja és persze gondolom az angyalok gyógyító ere se egyforma, pont úgy, ahogy a démonok ereje is eléggé eltérő.

Csak mert valamit nem rágnak a pofánkba az még nem logikai baki, aki figyel annak maguktól értetődnek ezek a dolgok, aki nem az meg úgyis mondja a magáét…

Sempere_Targaryen - 2013. 10. 14. 22:17

Persze, hogy Crowley nem tör ki a csomagtartóból, az egyik korai évad óta deviltrap van belekarcolva a fedelébe(?) (elvileg, hogy ne vigye el a Yellow Eyed Demon a Coltot, de láthatóan kvázi börtönként is remekül funkcionál.)

nudie_pants - 2013. 10. 14. 22:22

szerintem a kansas-carry on… az évad végén szokott menni, nem az elején.
Vagy nem? o.O
akárholis, hiányzik :D :/

Armandai - 2013. 10. 14. 22:50

Volt az évad végén Carry On ;)

Hunnenkoenig - 2013. 10. 14. 22:58

nem-e fog

Nem fog-e…

Bosco - 2013. 10. 14. 23:42

Akkor anno jól tippeltem, hogy csak Castiel lesz hatalom nélküli, a többiek pedig csak a mennyből lesznek kitaszítva (mondjuk erre rá lehetett jönni a finálé alapján is. Ott mondta valaki, hogy az történik az angyalokkal, amit anno Luciferrel is tettek, és Lucifer is csak kitaszított volt, de angyali hatalommal rendelkezett)

Silas - 2013. 10. 15. 00:51

szerintem Ezékiel=Metatron az hülyeség.. viszont érdekelne hogy merre van Metatron? gondolom ő is lent a Földön.. vaqy egyedül üldögölné fent a Mennyben?

Zirowe - 2013. 10. 15. 01:45

Deanlegend: én csak arra akartam kilyukadni, hogy ha nem a “tökéletes” porhüvelyben van, akkor egy idő után el kezd haldokolni a test, mint az történt Lucifer/Jacob testtel is, tehát akkor majd esetleg itt is lesz vmi rohadás. :P

Nem, Metatron azt hiszem mondta is, hogy most ő lesz egyedül fent (meg gondolom a lelkek), szóval nem Ezékiel.

Ok, ok, akkor a tetkó leégetés elkerülte a figyelmem. :)

De így most tényleg kicsit egysíkú lesz a sztori.
Lefogadom az évad el fog menni arra, hogy
1. Sam és Dean megint összekap a hazugságok miatt
2. Harc a sok gonosz angyallal
3. Megértik legyőzése és a kapu kinyitása
4. Abadon megfingatása

És akkor esetleg megint szóba kerül a pokol bezárása, vagy hagyják teljesen, vagy majd jövőre.

De ennyi cselekmény túl sűrű lenne alap supnat évad történésekhez, főleg azon filer rész mennyiség mellett, amennyi szokott lenni.

Remélem összekapják magukat!

Meg aztán majd ezek után hova emelik majd a tétetek?! :D

Zirowe - 2013. 10. 15. 01:46

Megértik = Metatron, csak a teló kijavított.

yagami - 2013. 10. 15. 02:30

majd kiderül mi lesz a későbbiekben :)
8. évad fináléjának történéseire se nagyon számított “senki”, amennyiben jól emlékszek:D

zagloba - 2013. 10. 15. 12:32

Zirowe:

“De így most tényleg kicsit egysíkú lesz a sztori.”

“De ennyi cselekmény túl sűrű lenne alap supnat évad történésekhez,”

Most akkor egysíkú, vagy összetett?

A nyitányhoz:
Teljesen korrekt volt, jól felvázolták a helyzetet, és az évad elejének konfliktusforrásait.
Nekem bejött.
Mióta a Leviathánok kikerültek a képből, folyamatosan javul a színvonal.
Szerintem.
Számomra továbbra is kedvenc.

Zirowe - 2013. 10. 15. 13:50

Sűrű nem egyenlő az összetettel. :)

yosha - 2013. 10. 15. 17:39

Az milyen már hogy mikor Halál megmondja Samnek, hogy biza ennyi volt, és Sam egyet kér, az az, hogy NE jöhessen többet vissza…
Egy ÉVAD arrol szolt hogy az életét is beáldozná a próbák végén hogy bezárják a poklot, és az nem jutott eszébe, hogy ha már ugyis menni kell, legaláb annyi időre engedje vissza a halál ezért cserébe, hogy tényleg finisht tegyen a próbák végére? Hogy akkor legyen értelme a halálának?
Ehelyett indul a bizalmatlankodósdi és testvérpárharc megint.

Rakohammas - 2013. 10. 16. 18:16

Ez a második rész jobb lett mint a nyitány. Ha így fogják “használni” Ezékielt én nem bánom. Nagyon látványos volt.

everest456 - 2013. 10. 16. 18:34

Határozottabban bejött mint az évadnyitó.
Bár már látom előre a nagy dilemmát, hogy Crowley-nak segítsenek-e visszaszerezni a trónját vagy “megváltsák”-e (kinyírni úgyse fogják)
Remélem Sam “hülyítése” nem lesz mindennapos, nagyon kilógott a lóláb.
A köv. rész is érdekesnek tűnik a promo alapján.

Amúgy ha minden igaz csak egy szünet lesz az évadban, valamikor december-február között?

Rakohammas - 2013. 10. 16. 20:15

Ja amúgy múltkor felmerült, hogy angyal hogy szállhatta meg Sam-et, ami mint tudjuk simán lehetséges. Azt viszont nem értettem, hogy most már Abbadon is simán meg tudná szállni Dean-t? Eddig nem úgy volt, hogy a démonok képtelenek rá, hiszen nem csak tetkókkal védekeztek, hanem csontjaikba is beleégettek valahogy jeleket?

fyktyvf - 2013. 10. 16. 20:33

Rakohammas: fentebb is le volt írva, a véset a csontjaikon “csak” arra jó, hogy nem tudják megtalálni őket az angyalok.

Rakohammas - 2013. 10. 16. 20:42

fyktyvf: Köszi! Efölött akkor már elsiklottam.

everest456 - 2013. 10. 16. 21:04

Amúgy még a nyitányhoz kapcsolódva:
Az a két angyal akit Dean elűzött, velük mi lett, hogy a menny bezárta kapuit? Kampec?

Nikki - 2013. 10. 16. 21:37

Ez a második rész jóra sikeredett. Felvázolta, hogy kb mire számíthatunk, és úgy érzem, hogy most nem vállalták túl magukat, ebből egy remek évad lehet. Nem kellenek olyan főgonoszok, akiknél légbőlkapott, kicsavart megoldásokat kell találni, hogy legyőzhessék őket. Remélem ezt a fajta licitálást elfelejtik, és visszatérünk oda, amikor nagyon szerettük a Supnatot. Most együtt képesek harcolni, segítséget kérni és kapni. A 8-ik évad is felfele ívelt, remélem folytatódik ez a tendencia.

Zirowe - 2013. 10. 16. 22:01

Zero dark, Katniss, agent stark and banner, solo.
Jók voltak a popkult utalások (bár mikor jut idejük erre, ha mindig vadásznak :P). :)

Viszont az Abadont játszó csaj kinek a csaja lehet, hogy ennyire ragaszkodtak a “testéhez”?
Évad végén elhagyta a testet simán, amikor meggyulladt, most meg csak azért visszahozták nagy nehezen.

Az meg, hogy kiszedik Crowleyből a démonok helyét és nevét nevetségesen naív elgondolás, nem mintha nem tudnának rögtön másik testbe szállni és arrébb menni.
Nem hogy inkább befejeznék a kapuzárós rituálét…

ZoL - 2013. 10. 18. 08:52

Ha végig ilyen lesz az évad mint a második rész vagy jobb akkor nem lesz gond, hatalmas utalások, remélem Abbadon több szerepet kap, végre Kevin egyszer kapott valami jó szöveget(telefonos rész) és nem emo volt.

Hét idézete: Katniss! :D

Desmond Wallace - 2013. 10. 18. 18:48

Jobb volt a 2. rész, mint az évadnyitó. Abaddon visszatérésének örülök.

eLaNoR - 2013. 10. 19. 22:03

9×02:
Oké, akkor most már lefutottuk a kötelező cliff-oldó epizódokat, elkezdhetjük akár az évadot is.

A Zero Dark Thirty, Katniss beszólás nagyon ütött. Szóval ilyen, amikor az ilyen popkult utalást érti az ember :)

SG - 2013. 10. 23. 17:33

na végre megint egy jó rész :) Castielnek jól áll ez az emberség :D vidám pillanatokat hoz :) bár maga a főszál eddig nem nagyon izgat, de alapvetően nem rossz ez így… még több Castielt és még több Crowleyt :D két legzseniálisabb karakter :D

Nikki - 2013. 10. 24. 01:56

A 3-ik rész is jól sikerült. Cas esetlenkedései és barátkozása azzal, hogy mit jelent embernek lenni, egyszerűen bájosnak hatottak. Azt nem vágom, miért nem maradhat a bunkerben, Ezékiel magyarázata ködös volt.

chulo - 2013. 10. 24. 23:44

Nikki – van rá egy tippem, hogy Ezekiel nem az akinek mondja magát
egy vad ötlet lehet, hogy Lucifernek késziti elő a “terepet” azaz Samet.
Végülis minden kezd úgy alakulni ahogy anno az ötödik évadban megjósolta Lucifer – angyalok sehol, Castiel ember lett

Desmond Wallace - 2013. 10. 25. 19:28

Angyalok sehol? Mindenhol ők vannak, ráadásul gonosz angyalok.

Elég hülyeség volt ez a rész. Dean magyarázatai Sam-nek roppant gyengék, az emberi Castiel nem érdekel, ez a gonosz angyal sereg meg…

eLaNoR - 2013. 10. 27. 12:56

Hú, jó volt a 9×03 :) Castiel jópofa emberként, ez egy zseniális húzás volt! “I had my angel blade.” És azzal az arccal… A végén levő fordulat viszont nem annyira tetszett, bár sejthettem volna, hogy Cass nem lesz a bunkerben hosszú ideig… De ennyire nem?

vaszil81 - 2013. 10. 27. 17:13

Szerintetek Castiel visszakapja az erejét még a 9. évadban? Remélem igen! :)

fyktyvf - 2013. 10. 27. 21:22

SPOILERes lesz vigyázat

Desmond Wallace: egyetértek. A csaj messziről bűzlött, már a Castiellel második közös jelenetükben lehetett tudni, hogy mi lesz belőle. Ezekiel magyarázata arra, hogy Castiel miért nem maradhat a bunkerben végtelenül erőltetett, ráadásul nagyon közel áll a zsaroláshoz.

A gonosz angyal sereg engem nem zavar, de épp itt lenne az ideje, hogy visszavegyenek a túlerőltetett angyalok = CIA (vagy bármilyen öltönyös ügynökség) párhuzamból, és egy kicsit misztikusabbra vegyék a figurát. Én egyelőre nem ezt látom, bár ez a Bartholomew figura gonosznak nem rossz, azért ha az egész évadot rá akarják kihegyezni, az nem lesz jó.

Az se tetszett, ahogy az angyali megszállást egyre inkább a démonihoz hasonlítják (a fehér füsttel), értem én, hogy sulykolni akarják, hogy sok angyal mennyire hasonlít a démonokhoz, de ezt lehetne kifinomultabban is.

A kaszás jelenléte megint csak borzasztóan gáz volt, hol volt ez a figura az első évad kaszásához képest? És az, hogy csak úgy elkapták PUSZTA KÉZZEL, és aztán megkötözték majd az angyalbicskával megölték…

fyktyvf - 2013. 10. 30. 10:49

Ez a rész viszont elég jó volt, még az általában igen gyenge CGI-t is kifejezetten eltalálták.

venndi - 2013. 10. 30. 13:41

Most fejeztem be a 4. évadot. Látom nincs is tovább magyar szinkronnal. Azt szeretném kérdezni, hogy a szinvonal növekszik vagy csökken? Érdemes e folytatnom?

winnie - 2013. 10. 30. 14:02

szerintem érdemes elolvasni a 4. és 5. évados kritikákat, ott rengeteg vélemény van.

play93 - 2013. 10. 30. 16:33

Nem most vezették be a tervezett spinoff-ot? :D Mert ez az Ózos történet adná magát.

venndi - 2013. 10. 30. 17:11

Köszi winnie, csak nem szeretnék beleolvasni olyan dolgokba, amik esetleg lerontanák számomra az évad élvezhetőségét, mivel már előre tudnám.

andus - 2013. 10. 30. 17:26

Istenem milyen geek rész volt :DD

fyktyvf - 2013. 10. 30. 18:33

@venndi: mondjuk ha a 4. évad végi cliffhanger után kérdezni kell, hogy folytasd-e, vagy sem, akkor magad is tudod a választ

venndi - 2013. 10. 30. 22:54

fyktyvf: szerintem attól, hogy így fejezték be az évadot, még lehet sz()r folytatás. Azért kérdezem, mert látom az utolsó évad hozzászólásait, és eléggé lehúzzák.
A Dexter jó példa erre, az utsó évad pocsék volt. Én itt a 4-et fejeztem be és nem úgy van, hogy hátra van 1 évad és kész. Hanem van még 5 évad, tudni szeretném érdemes e folytatni. Egy általános vélemény érdekelne a következő 1-2-3-4 évadról.

Danee - 2013. 10. 30. 23:01

5. évad még jó, onnantól gyengül – azt mondják. Bár nekem továbbra is kellemes szórakozást nyújt, de egyértelműen más az első pár évad, meg az újabbak. De az ötödik kiváló lehet záróévadnak.

Spoby - 2013. 10. 30. 23:28

Az 5.et még mindenféleképpen nézd meg, mert úgy teljes a story és mert nagyon jó. A többi csak ráadás!

bla.bla - 2013. 10. 31. 01:00

Szerintem nézni fogod végig, hogy gyengül e vagy sem, az nézőpont kérdése. Ez tipikusan nem az a sorozat, ahol sokat kell gondolkozni, miközben nézed.
Gyakorlatilag ez az egyetlen ilyen típusú sorozat, amiből minden részt láttam, és továbbra is remek kikapcsolódás. Jók a zenék, jók a karakterek, jók a dumák, és noha nem rágom le minden rész alatt a körmeim, de egész izgalmasak.

Nikki - 2013. 10. 31. 01:37

Fantasztikusan szórakoztam ezen az epizódon. Annyi jó duma és beszólás volt, és persze Charlie :D Az Ózos dolog átalakítását is pontozom.
Cas eltávolításáért persze haragszom, de remélem tartják ez a Men of Letters szálat, kárpótlásul meg megkaptuk Crowleyt, a hét idézetével: Khhhhh! :))

Egyszarvu - 2013. 10. 31. 09:56

Nahát, mi történt? 2 rész egymás után, ami szórakoztató volt? :D A legutóbbi rész szinte megidézte azt, amit még a 2-3. évad környékén szerettem a sorozatban.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER (szerű)
Legnagyobb poén szerintem Crowley Over the Rainbow-ja volt :D :D Zseniális.

És simán nézném mondjuk egy webes sorozat keretében Dorothy és Charlie kalandjait Oz földjén :)

Most egy kicsit visszahódították a szívemet a készítők, végre nem untam a részeket. Kár, hogy még nem jött vissza a remény, hogy ez az egész évadon keresztül ki fog tartani

Ati7 - 2013. 10. 31. 10:12

Remek rész volt, tele hatalmas beszólásokkal amiken hangosan felröhögtem. Még több ilyen részt! :)

SPOILER

A hét idézete nálam: Joffrey is a dick :D

Dark Lion - 2013. 10. 31. 13:42

Igen! AC/DC volt a végén! Nem értem, miért nem lehetett a The road so far-ba tenni. De nem panaszkodok, legalább volt végre. ^^

icefox - 2013. 10. 31. 15:22

Spolier

Lehet lemaradtam valamiről, de
-honnan tudta Dorothy hogy Charlie meghalt majd feltámasztották?
-hogyan támadt fel Dorothy annak idején Óz földjén?

Leviathan - 2013. 10. 31. 16:38

Onnan tudta amit mondott is hogy ha a boszi eltalál tuti halál.

jky - 2013. 10. 31. 17:29

Jó volt ez a Slumber Party, végre Man of Letters! Ilyeneket kérek még!

mr p - 2013. 11. 02. 12:40

Nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy ha valaki írta már rajtam kívül akkor attól ezúton is bocsánatot kérek az ismétlésért, de az hogy az ACDC rohadtul nem feltétlenül hozza a SupNat érzést. Oké, hogy volt egy pár évad, ami azzal indított, de ha valaki emlékszik még rá, akkor a 2. évad is egy Ted Nugent számmal kezdődött :) És máig az egyik legjobb évadja a sorozatnak :)

ZoL - 2013. 11. 02. 16:21

Hatalmas rész volt, Crowley jelenete a wicked witch-el eddig nálam az évad jelenete :D

yagami - 2013. 11. 03. 10:07

mr p: nem tudom… nekem ha Supnat akkor AC/DC, de bármi lehet ami jó és rock… így Ted Nugent is belefér persze, mert ha supnat akkor min. rock, sorozatba is azok szólnak/szóltak, de a 8. évad nyitó izéje tényleg más volt o.O nem hasonlított az eddigi feeling-re nem emlékszem pontosan, de nem is tudom rock-e egyáltalán, zene szerzőjét se tudom… na mind1, talán érted mit szeretnék mondani, azért a stílusba benn maradhatnának:/ 9. évadot még nem kezdtem el, gondolom nem AC/DC vagy valami jobb cucc szól az elején megint csak… de a mostani AC/DC-nek én is nagyon örülök.. ahogy hallom, végre!:)

Bosco - 2013. 11. 04. 23:23

A Scrubs óta a legjobb Óz átdolgozás, Crowley boszorkányos jelenetei meg a fütyülése valami fantasztikus. És díjazom, hogy a bázist is bemutatják, tehát olyan dolgokra kaptunk választ, hogy hol parkol a Metallicar, van-e konyha, honnan az energia, ilyesmi. És szerintem a sorozat történelmében ebben a részben volt a legtöbb utalás kezdve az Óz féle dolgoktól a Game of thrones-on át a Geek dolgokig. A zárózene pedig…érzem én, hogy ez az évad még képes lehet kiköszörülni a csorbát és visszaemelni a sorozatot arra a szintre, ahol a purgatórium/leviatán maszlag előtt tartózkodot…

senki86 - 2013. 11. 06. 11:22

csak én érzem úgy, h “titokban” reklámozzák a GoT-ot ? :)
egyébként azok a részek a legjobbak, ahol Dean-nel történik vmi, hát ez a mostani se kivétel, zseniális volt :D

senki86 - 2013. 11. 06. 11:25

@yagami! a 8. évad nyitózenéje is gáz volt, de a 9. mindent alulmúlt eddig… :(

play93 - 2013. 11. 06. 18:07

Szerintem megkaptuk ismét a hét idézetét:
“Btich please!” :D :D
Nyerítve nevettem.

Armandai - 2013. 11. 06. 18:31

Esküszöm, erre a részre visszakaptam a régi SupNat feelinget… :)
Volt Monster of the Week, volt humor, volt feszültség…utoljára talán az első öt évad részeit élveztem ennyire (ha nem vesszük a negyedik falas részt) :D

chulo - 2013. 11. 06. 22:21

sírtam bazzeg sírtam ezen a részen… :D
hihetetlen nagy volt

Dark Lion - 2013. 11. 06. 22:27

Látom nem csak nekem tetszett ez a rész. Fantasztikus volt. Vonaton néztem a részt, és a többi utas nem értette min vigyorgok és nevetek ennyire. Eredeti ötlet volt, jó kis MotW rész. Eddig abszolút meg vagyok elégedve ezzel az évaddal. Talán a 3.rész volt kicsit gyengébb, én legalábbis annak éreztem.
Csak így tovább Supernatural! ;)

Nikki - 2013. 11. 07. 00:55

Ez állati jó volt! :D Komolyan mondom ennyit nevetni.. jó látni, hogy nem csak én, mert amúgy nem tudtam eldönteni, hogy ki- vagy beakadtam, vagy tényleg ennyire vicces :D Bizony, hogy ez is a régi hangulatot hozta! :)

Diah - 2013. 11. 07. 10:17

Imádtam ezt a részt! Kedves volt, szellemes és nagyon nagyon vicces :)

eLaNoR - 2013. 11. 07. 10:26

Megijedtem az intro előtt. Na mondom, ökörködni fogunk, plusz MOW epizód is lesz, és kezdtem húzni a számat. Végül milyen jól szórakoztam! Ez klassz volt.

Zebulon10 - 2013. 11. 07. 13:44

Most érett meg a gondolat bennem, hogy kaszálom a sorozatot. Pedig bírtam nagyon, de az Óz betette a kaput. Ez már túl sok volt. Kár értük.

ottvanno - 2013. 11. 07. 16:24

zebulon, ízlések és pofonok…

m minnifield - 2013. 11. 08. 22:18

a twin peak-es utaláson hangosan nevettem :D

m minnifield - 2013. 11. 08. 22:18

*peaks

dante - 2013. 11. 09. 08:14

hát ez utóbbi a valaha elkészült legrosszabb supnat rész volt szerény véleményem szerint.

G - 2013. 11. 09. 11:01

Mindenesetre jó lenne tudni, miért vannak itt a kutyák a Földön :D

mib82 - 2013. 11. 09. 23:24

I need a Raquel Welch poster and a rockhammer.
Reményrabjai

I’m shaking the fanc boss, I’m shaking the fanc boss!
Bilincs és mosoly

Ezeken most jót mosolyogtam! :D

undertaking - 2013. 11. 09. 23:27

Szerintem az ózos rész volt a valaha volt legrosszabb ez egész jó volt,csak azt nem értem miért kell az összes filler rész ilyen bugyutára csinálni.

Az első pár évadban jobbak voltak.

fyktyvf - 2013. 11. 13. 22:14

spoileres lesz

Ez a rész tetszett, a véres cucc meg az Abbadonos beszélgetés kellemes mélységet adott Crowley karakterének. Azt viszont nehéz elképzelni, hogy tényleg végleges a mennyország bezárása. Castiel emberi ábrázolása pedig meglepően helyén volt, eddig mindig idegesítő mellékvágánynak tűnt, most eltalálták. Félig meddig negatívum volt viszont a “rózsaszín” angyal, bár így is hatalmas előrelépés a szokásos egykaptafa FBI/CIA ügynök fizimiskájú angyalokhoz képest, többet is ki lehetett volna belőle hozni, egy kicsit a természetfelettit hiányolom ezekből a karakterekből, ami gáz, mivel a sorozatnak is ez a neve. Crowleyban megvan ez az érzés, hogy tényleg egy démon (“I am forever” mikor megjelent előző évadban Kevinnek, vagy most a “You will burn” egészen zseniális szövegek voltak ilyen szempontból), többé-kevésbé Abbadonban is, de a fent emlegetett öltönyös-verőember-kétmásodpercalattmeghaló-tizenharmadik alabárdos angyalok és démonok csúnyán lerontják az összképet.

Lehet hogy csak nekem van ez a fétisem (én a tényleg borzasztó hetedik évadban is imádtam Dick Romant, mert valahogy minden jelenetében hihető volt, hogy ő a természetfeletti csúcsragadozó), de ha már Supernatural, akkor az ellenfelek is lehetnének supernaturalok, különben tényleg harcolhatnának akár az olasz maffia ellen is.

aaronodette - 2013. 11. 14. 01:48

@fyktyvf

szintén spoiler
egyetértek, ez a rózsaszín angyal téma egy kicsit túlbonyolított, ráadásul nem is ijesztő.
én úgy 12-13 évesen kezdtem el nézni, amikor adták még a tévében este, pont azért imádtam mert nem voltam úgy besz*rva a szörnyektől, mint az éppen aktuális horroroktól (leszámítva bloody mary-t meg a babás részt). na, ez már kiveszett a sorozatból, de hogy magam ellen is beszéljek, már az összes természetfeletti lénnyel találkozhattunk.
visszatérve, Castiel nagyon összetöri a szívemet minden egyes alkalommal, amikor olyan igazi ember. valaki itt említette az első rész “inkább vizet veszek a kis pénzemből” dolgot, de ez a teljesen nincstelen (bent lakik az üzletben), mégis reményteli ember figura nálam mindent visz. viszont, annyira utálom hogy mindig várni kell egy hetet. most egész hétvégén izgulhatok hogy Crowley hazudott-e, meg úgy egyébként mi volt a konkrét célja azzal hogy Kevin vérét magába is benyomta?
spoiler vége

valaki írta, hogy most akkor Metatron egyedül üldögél a mennyekben vagy mizu vele, igen Metatron egyedül üldögél a mennyekben. nekem konkrét elképzelésem van arról, hogy olymódon élvezi az egyedüllétet, mint John R Dilworth – Life in transition című videójának főszereplője.
apropó, Deannek van ideje fodrászhoz járni, de Sam feje lassan elformátlanodik attól a sok hajtól.

fyktyvf - 2013. 11. 14. 09:04

SPOILER

@aaronodette

Nekem nem volt problémám a rózsaszín angyallal, kifejezetten tetszett az ötlet, egyszerűen a színész nem egy Mark Shepard, nem tudta úgy megformálni a karaktert, hogy fenyegető legyen, igaz nem is adtak túl jó szövegeket neki, ez meg a dolog másik fele.

Lehet hogy nagyon messze járok az igazságtól de szerintem Crowley azért lőtte be magát Kevin vérével mert vágyik az emberség érzetére, még ha csak pillanatokra is. Én úgy képzelem el, mint egy heroinistát, akinek az első alkalom hatalmas élmény (még ha nem is teljesen pozitív, de egy újszerű dolog), és most próbálja újra átélni, mert már elfelejtette, hogy milyen embernek lenni.

Nikki - 2013. 11. 14. 18:48

Ha már egy lement részről beszélgettek, akkor nem kell kiírni, hogy spoiler :)
Amúgy én nem hiszem, hogy Crowley hazudott, és sztem is azért adta be magának a vért, hogy valamilyen szinten folytassa azt, amit a fiúk elkezdtek.
Cast sajnáltam én is, és nem értem, nem úgy van, hogy a bunkerbe nem tudnak bejutni, vagy a bunkert nem tudják megtalálni? (kicsit ködösek az emlékeim)
Sam meg a haja meg már jó pár éve téma, de azóta se találta meg a fodrászt.. vagy az őt :D Mondjuk sose volt annyira rövid, mint Dean-nek, de sokkal jobban nézett ki, amikor rendezettebb volt.

fyktyvf - 2013. 11. 14. 19:52

A mi időnk szerint tegnap ment le a rész. Szóval azért bőven van akinek még spoiler lehet. Annyira bennfentesek meg nem vagyunk, hogy unaired epizódokból tudjunk spoilereket előre :)

senki60 - 2013. 11. 15. 14:36

sztem ez a rész most langyos volt, de az utóbbi 2 (főleg az utolsó!!!) után nem csoda, hogy így érzem :)

mib82 - 2013. 11. 17. 16:58

Why he can’t dompe me on Facebook, like a normal person.

Bosco - 2013. 11. 19. 11:54

mib82: Igen, egyértelműen a rész legjobb szövege volt az, valahogy az ilyeneket annyira bírom a sorozatban, kis görbe tükrös fricska a nézőinek (mert tény, azért az Odaát is már azon a szinten van, hogy az a korosztály nézi nagy százalékban pont, akikre a fent említett gondolkodásmód jellemző sok esetben, már csak a főszereplők miatt is.)

Amúgy ha már főszereplők miatti fangirl bezsongás: Castiel és egy kisbaba együtt, egy jelenetben. Azt hiszem már csak a női nézőknek is akartak ezzel kedvezni, mint a TWD-ben Darylnél.

Nikki - 2013. 11. 20. 15:52

Fú, ez az rész szerintem nagyon szuper volt. Teljesen a régi időket idézte, nagyon erősen ott volt hangulatban. A hét legjobbja eddig!

gyurcsi666 - 2013. 11. 20. 16:39

Ebben az évben most nagyon erős a Supernatural. Jó rész volt. :)

Tusika - 2013. 11. 20. 22:31

Jajj, nagyon jó volt. Teljesen a régi a hangulat, minden, és a kapcsolat amire az egész sorozat épül, mindent feladtak a másikért. Most fejeztem be, valahol jólesően fáj. Kellett már ez az évad nagyon.

fyktyvf - 2013. 11. 20. 23:41

Ez olyan nem is tudom milyen rész volt. A flashbackek meg a hangulat jó volt, de a szellem nagyon nevetségesen nézett ki, annyira látszott rajta, hogy az egész csak smink, hogy az fájt, ráadásul a kiscsávóért meg a csajért sem tudtam izgulni egy pillanatig se.

Dark Lion - 2013. 11. 21. 14:20

Idén ismét a csúcson szerintem a sorozat. Eddig minden rész szuper volt. Bár a 3. és a 6. ami Castiellel foglalkozott főleg, azok kicsit érdektelenek voltak számomra, de egyébként az összkép nagyon ott van. Jó kezekben van a sorozat. Főleg az utóbbi rész miatt. Úgy éreztem, mintha a 2.évadból látnék egy részt.
Idén eljutott újra oda a sorozat, hogy amint kijön a rész, egyből meg is nézem.
Thank you, Jeremy Carver!

SG - 2013. 11. 21. 21:29

Ez az évad eddig mondhatni tökéletes :) Minden epizód nagyon ott volt :) Végre az utóbbi gyengébb évadok után ismét hetente nézős lett újra :D Szóval igazából megérte kitartani a sorozat mellett :D Aki kaszálta, most újra bepróbálhatja esetleg :)

Zizi - 2013. 11. 29. 01:57

visszatérve a 6. részre, kikívánkozik belőlem, h röhejes volt már… ilyen szöveggel senki nem gyerekfelügyeletre hív át valakit… hihető, hogy egy szóval sem említi, h amúgy a pár hónapos kölykömre kell vigyáznod

(Castielnek fel kellett volna tennie a kérdést: “Where’s the poop?” (HIMYM)

SG - 2013. 12. 01. 15:36

Zizi: Hát pedig elég életszerű és hihető szituáció :D Aki még nem járt így csajjal, hogy az elhívja valahova, aztán kiderül, hogy mégsem azért, hanem másért, az nem tudhatja :D

Maya - 2013. 12. 01. 15:39

Sziasztok!:) olyan jó, hogy nézitek a sorozatot és nem figyeltek a részletekre. Azt a tetkót azért kellett csinálniuk, hogy a démonok ne tudják őket megszállni. Kevin anyját, azért tudta megszállni Crowly, mert előtte leégette a karjáról a tetoválást. Castiel, az 5. évadban beleégetett a fiúk bordáiba egy olyan írást ami elrejti őket az angyalok elől, tehát a két dolog teljesen más. A sorozatban az angyalok engedély nélkül nem szállhatnak meg senkit. (Nem emlékszem, hogy volt ilyen.) Az írás miatt az angyalok nem tudják hol vannak, de ha a srácok hívják őket vagy imádkoznak, akkor megjelennek. Castiel is mindig hívásra jött, vagy megidézésre, ha figyeltetek. Nem volt semmilyen nagyobb ellentmondás a sorozatban, legalább is nem vettem észre. Nagyon szeretem a Supernatural-t, voltak ugyan unalmasabb részek, pl a 7. évad, de a 8. évad kifejezetten tetszett a 9. még nem láttam, de biztos Sam-et engedéllyel szállta meg az angyal. :)

SG - 2013. 12. 01. 15:45

Maya, így van, igent mondott. Persze kissé trükkösen :) Azokat én sem értem, akik nem értik… nagyjából minden ilyen dolgot szájbarágtak… nem hiszem, hogy bonyolult lenne a supnat univerzum működése, max annak, aki nem figyel :D

Zizi - 2013. 12. 03. 04:59

@SG

valóban, én csak annyit tudok, hogy én NŐként soha, de soha nem hívnék el valakit magamhoz ilyen szöveggel, hogy utána a gyerekemre vigyázzon…
de persze értem én, így volt számunkra is “meglepetés”, hogy végül nem vele akart a nő randizni

SG - 2013. 12. 03. 12:34

Zizi, akkor te jófej nő vagy :D

senki60 - 2013. 12. 04. 10:17

ááá…

SPOILER!!!!!!!!!

először azt hittem, vmi gyenge “gangwar” lesz, de így egészen más… szegény srác…éppen, mikor a karakterét egészen megkedveltem… jah és amikor az évad elején “elzavartatta” Deannel Casst “ezekiel”, az indok rohadt nagy kamunak tűnt, mintha csak az írók fantáziája fogyott volna el, de erre is választ kaptunk most…
kíváncsi leszek a Dean-Cass duóra!

Spoiler vége!!!

everest456 - 2013. 12. 04. 10:32

elég ütős volt, bár egy kicsit kiszámítható. És eddig Cas-nek nem jutott eszébe visszaszerezi az erejét? Ez egy kicsit bénán jött ki. Metathron meg profin manipulál, de szerintem neki legkésőbb évad végén kampó, elég egy Crowley, bár az eddig eléggé zavart, hogy mind C. mind kevin kvázi biodíszlet volt. A köv réész izgalmasnak néz ki

http://www.youtube.com/watch?v=NeAKuOfs49g

ja és:
-Cas is back in town

korum - 2013. 12. 04. 10:35

Na, egy darabig megint lőttek a MotW részeknek :(

everest456 - 2013. 12. 04. 10:54

korum:
igen úgy néz, bár az ezt megelőző kettő pl az volt. Kb évek óta megy a táncolás a főszál és a heti ügyek között, van aki az egyiket bírja van, aki a másikat és sosem viszik túlzásba egyiket sem, kb ezért is számít nagy túlélőnek a sorozat, az összes hétköznapot megjárta már, és még mindig megy

más: az a zenei betét amikor Dean és Cas beszélgetnek (főleg a vége), az eléggé ismerős valahonnan, de nem tudom honnan. Valami ötlet?

senki60 - 2013. 12. 04. 11:46

most látom, mikor lesz a 10. rész, szóval nem csak a motw részeknek lőttek egy időre, hanem magának a sorozatnak is :S

Danee - 2013. 12. 04. 20:12

http://www.youtube.com/watch?v=vJkv68aU_Is

Ez a videó előhozott jó néhány régi emléket… Simán darálnám újra. :D

VanillaSky - 2013. 12. 05. 00:27

Fuckkk, kell egy új tolmács!

senki60 - 2013. 12. 05. 09:42

@vanillasky

spoileres!
tudod, h Crowley megmondta, h ha Kevin nem segít neki, akkor megöli és akkor aktiválódik egy másik próféta, Cass tudja az “alvó próféták ” nevét, szóval valszeg elmennek Deannel az új delikvenshez…

Tusika - 2013. 12. 05. 12:08

Erre nem számítottam. Az végig sejthető volt h az angyal beengedésének nem lesz jó vége, de Kevinre nem gondoltam. Mondjuk a karakterét egyáltalán nem szerettem, nem fog hiányozni, bár az el kell ismerni h ritkán látni karaktert ennyit szívni, nem irigylem a következő prófétát sem.

Zora - 2013. 12. 05. 20:57

A Supernatural és én:
Idén júniusban kezdtem nézni. Előtte semmit nem tudtam róla, azt sem, hogy eszik-e vagy isszák.
Aztán beszippantott. Az előbb végeztem a 9×09-cel…
Tudom, túl gyors voltam.

Nekem mindenestül tetszik ez a sorozat. Semmi nem hibádzik belőle.
Amúgy, más sorozatoknál, amiket az első résztől fogva nézek, velem is gyakran előfordult, hogy kritizáltam részeket, meg a logikai hülyeségeket.
Úgy látszik, ha ömlesztve néz az ember valamit, sokkal elfogadóbb.
Szóval: nagyon jó sorozat, kár, hogy Gadrael eltüntette Sam-et.
Nekem Kevin is jó arc volt. Cas is jó – de minek ismételjem magam…
Várom a következő részeket!

Zora - 2013. 12. 05. 21:20

… Most számoltam ki, hogy 189 nap alatt néztem meg a 195 részt – vagyis, szerintem az imdb rosszul írja, még csak 182 ment le…

WinchEster - 2013. 12. 06. 16:36

Sejtettem, hogy valami nem stimmel ezzel az Ezékiellel.
Nem emlékszem, esett szó valaha is Jézusról a kilenc évad során? Talán őt is elő kellene húzni az Odaát univerzumából.

Ez a fickó akár be is ugorhatna vendégszereplőnek Jézusként. :-)
http://onikage108.deviantart.com/art/Nathan-Grindal-Jesus-Look-A-Like-342831896

Bence004_KalEl - 2013. 12. 09. 19:11

apám ezt a részt… végre valami izgalom. a 9×08-on majdnem bealudtam konkréten, de ez ütött rendesen :D nem tudom pontozni :D

Zora - 2013. 12. 09. 19:45

WinchEster – 2013. 12. 06. 16:36

Hát, ő inkább ne ugorjon be…

Amúgy, szerintem a 8. évadban szánhattak hasonló szerepet Sam-nak. Végül is, majdnem feláldozta magát az emberiségért, ráadásul a haj miatt már én feszítettem volna keresztre…
Pláne, mikor Dean ilyet szól:
– Basszus, ha adnál 5 percet, meg egy ollót…!!!
Szóval, nem tudom, a színész talán szerepet vállalt egy filmben, ezért kellett az a szörnyű haj? Mert a 9. évadban már volt egy nő is, aki szóvá tette.
Olyan, mintha az íróknak sem tetszene.

Elgondolkodtam azon, hogy el kellene kezdenem újranézni… Már nagyon hiányoznak a tesók… :-(((

Dark Lion - 2013. 12. 10. 12:35

Elképesztően, leírhatatlanul magas szinten van idén a sorozat. Nem tudom mikor élveztem ennyire a sorozatot. Talán valahol a 4.évad környékén. Imádom minden pillanatát. Ezt a minőséget még évekig tudnám nézni. Nem csak Cass, de a sorozat is visszatért a nyeregbe. 2 rész volt, ami számomra közepes volt, de azok is lényegesek voltak. Egyszerűen csak ódákat tudok zengeni.
Jók a karakterek, a történet, a szálakat okosan viszik, egyszerűen idénre összeállt minden. Tavaly is jó volt, na de ez a 9.évad… Kéne egy félévad kritika, mert akik mondjuk elkaszálták a 7.évad elején, azokat vissza kéne csábítani.

SG - 2013. 12. 10. 15:35

“Kéne egy félévad kritika, mert akik mondjuk elkaszálták a 7.évad elején, azokat vissza kéne csábítani.”

Engem baromira hidegen hagy, hogy más mit csinál… annak örülök, hogy a sorozat végre újra magára talált. Aki meg kaszálta, nyilván okkal tette.

yagami - 2013. 12. 11. 14:35

Egyet értek! Én is olvasnék már szívesen egy kritikát… ha már 3. rész után nem volt stb. … :/

Denisa - 2013. 12. 13. 19:12

Azóta nem tetszik a sorozat, mióta Castiel és az angyalok belekeveredtek, de el kell ismernem, most legalább valamennyire megközelítették az első 3 évadot.
Jók a nyomozások, Dean mint kutya egyszerűen csúcs volt, Kevint sajnálom. Szegény elég szerény megjelenés jutott neki, ahhoz képest, hogy próféta, kicsit többet vártam volna, mint hogy fordít, meg eszik. Esetleg időnként megmentik. Sebaj, nyugodjon ahol tud.
Zeke lépése sejthető volt. Nyilván nincs kedve megint egy kényelmes testet keresni.
Egy biztos, alig várom, hogy az angyalok végre kiírtsák egymást, és a Winchester tesók visszatérjenek a sima nyomozós epizódokhoz, normális zenével. Ez a mostani elég light-os. Hajrá írók, egész jó úton vagytok!

fyktyvf - 2013. 12. 15. 18:38

Nekem vannak azért fenntartásaim a mostani évaddal szemben is, egyrészt bár jól eltalálták a motw epizódokat, gyakorlatilag mindegyik a vicces vonalon indult el (Óz, a kutyás rész), ami meg nem, az olyan is lett. Jó lenne egy-két jobb motw epizód is, ami kicsit a komolyabb végét fogja meg (három kedvencem régebbről a második évadból a What is and what should never be – a dzsinnes epizód, és a Mystery Spot a harmadik évadból, ami kicsit viccesen indul, de aztán szívszorító véget ér illetve abszolút kedvenc a Road Kill a második évadból Tricia Helferrel, abban aztán minden benne volt ami miatt egy motw-t szeretni lehet).

fyktyvf - 2013. 12. 15. 18:41

Illetve még a CGI illetve makeup terén kicsit reformálhatnák a módszereiket, nem tudom, hogy az első két-három évadra jutott ennyivel több pénz, vagy csak én látom másképp mostanra, de az effektek és maskarák ebben az évadban (is) egészen röhejesek lettek, különösképp gondolok itt pl. az összeégett mama szellemére, ha az első évados reaper mellé tesszük, akkor különösen nagy a kontraszt.

everest456 - 2014. 01. 15. 21:55

Egész jó rész volt, bár semmi meglepőt nem hozott, Mennyire jellemző hogy Crowley nem nyílt színi harcban akarja visszaszerezni a trónt. A következő rész ígéretesnek tűnik.

He’s not my amigo.. szakadok rajta

everest456 - 2014. 01. 28. 20:52

Winnie, ha nem lenne túl nagy kéres, át tudnád hozni a januári kommenteket a félevadértekelőből

Nikki - 2014. 02. 06. 14:01

Elég feszengve ültem végig a párbeszédeket a két tesó között; valahogy a mostani feszültség másnak érződik, mint az eddigiek és bár kellemetlen volt, de Sam a végén nagy igazságot mondott ki Deanről, ugyan a végével nem értek egyet, vagyis jobban mondva nem vagyok biztos benne, hogy fordított esetben tényleg hagyta volna meghalni Deant és nem próbálta volna visszahozni.

korum - 2014. 02. 06. 22:03

Az utolsó két rész azért egy kicsit már vezeti fel a spinoffot :)

Tyberius - 2014. 02. 07. 16:13

Sok évad után most kezdett el újra tetszeni a sorozat. A két testvér kapcsolata, főleg ebben az utóbbi részben aszondom haladunk valamerre. Sam kész volt meghalni, meg akart halni és mindezt összekötve egy nagyobb jó cselekedettel, ami végül nem történt meg, naná hogy pipa. És igazából picit az érződik, hogy kettőjük közül Sam nőtt fel mostanra ténylegesen ahhoz az élethez, amit választottak maguknak, ahol áldozatokat kell hozni kerüljön amibe kerül.
Nemtom hány évad van még hátra (max egy 10-diket sejtek), de a tesók kapcsolatát se lehet sokáig húzni már.
Noh majd kiderül. Egyébként az angyalos baromságok továbbra se annyira jók, viszont vannak pillanatai a sorozatnak karakter szinten.

yagami - 2014. 02. 08. 04:09

Kövi részben Ghostfacers….. :DDDD

Mala - 2014. 02. 08. 17:11

Úgy gondolom Sam karaktere nem ilyen egyszerű.
Soha nem érezte magáénak ezt az életet, itt volt a lehetősége arra, hogy kilépjen és készen is áll rá, szerintem inkább ezért pipa.
Dean egy igazi katona, aki nem tud mást elképzelni, lehet, hogy vágyna rá, de láthattuk, hogy ahogy megjelent a testvére, rögvest feladott mindent, bár amolyan családfélében élt.
Egyikőjüket sem lehet elítélni, annyira különböző karakterek.
Az egyiküknek ez az élete és természetes hogy nem szeretné egyedül csinálni, ragaszkodik a testvéréhez, akihez erősen kötődik.
Az öcsike viszont gyerekkora óta más életre vágyott, folyton ki akar lépni, bármi áron. Ettől független, ha szükséges, odateszi magát teljes erőbedobással.

Nikki - 2014. 02. 26. 23:01

Ez végül is szép lezárás volt Kevinnek, annak külön örültem, hogy nem a másik irányba mentek el. Na de hogy Bart kifújt csak így..

jky - 2014. 02. 27. 17:06

Hála az égnek, hogy kifújt, erőltetett, “vámpírnapló kategóriás” faszi volt. Nem kell még mélyebbre húzni vele a sorozatot. Kevin téma elment, kicsit erőltetett volt, de legalább most már remélhetőleg tényleg végleg eltűnik és nem jön vissza később sem.

Aduiert - 2014. 02. 28. 11:54

Szerintem meg pont, hogy emiatt fog majd még visszaköszönni Kevin. Bart halála várható volt. Kellet a Malachi vagy ki ellen egy goodguy angyalteam és Cass mint másodhegedűs elképzelhetetlen. A rész amúgy szar volt. Talán az évad leggyengébbike eddig és csak ezek után jön a Ghostbuster rész amitől tartok meg a Snooky démonos. Az a bajom, hogy a Cain résznél azt éreztem, hogy most aztán emelik a tétet és bepörög az egész, erre meg Nerd gyerekek fogságából szabadítanak ki kínai nagyikat…

yagami - 2014. 02. 28. 19:48

Ghostfacers-től miért tartasz? Én bírtam régen azokat a részeket, ha hozzák szerintem oké:)

Aduiert - 2014. 02. 28. 20:15

Ebben a szezonban a viccesnek szánt részek rendre csalódást keltőek voltak számomra. Nem akarom, hogy az egyébként tényleg szerethető csapat is ebbe a gödörbe essen.

antidaryl - 2014. 03. 06. 08:32

Szerencsére ez a rész nem volt vicces. :)

ZoL - 2014. 03. 06. 09:56

Egyetlen poén számomra ebben a részben :
-50 shades of way too much protein. :D

Tusika - 2014. 03. 19. 23:18

Na végre elővették ezt a szálat is. :) A Káinos rész óta erre vártam. De ezek a bizalmatlansági körök kicsit fárasztóak már.

wice - 2014. 03. 20. 09:31

Az megvolt, milyen néven szerepel Dean Crowley telefonjának névjegyzékében? “Not Moose”. :DDDDD

(gy.k. Crowley Samet becézi Moose-nak, avagy, a magyar felirat készítőjének kitűnően hangulatvisszaadó fordításában, Bocinak)

Zora - 2014. 03. 21. 16:12

Igen, a “Nem Boci” nagyon jó!!! :-)))

sgf - 2014. 03. 21. 18:49

na ha most bevágnak még 3 uncsi altatós részt akkor hisztériás rohamot kapok :D

everest456 - 2014. 03. 26. 11:05

Egész hangulatos kis rész volt. Kis info a múltból az a lélekbányászat érdekes húzás volt, bár nem túl eredeti, bár az hogy a démonok még mindig nem álltak Abaddon mellé, kissé khm megkérdőjelezi a vezetői képességeit. Sam működött magában ahogy Dean is Crowley-val. (bár az a készítők töketlenségét erősíti, hogy nem sikerült felépíteni egy markáns démoni karaktert, Cain-ben lett volna potenciál de úgy nézz ki az egy egyalkalmas megjelenés volt, max meghalni fogják visszahozni…)
Amúgy nem úgy volt hogy az őszi és a tavsazi félévad is szünet nélkül megy le? Erre megint 2 hét szünet….

Tusika - 2014. 03. 26. 23:25

Ne már h megint szünet lesz…

Viszont jó irányba haladunk a részekkel, Crowley megint hozta a formáját.

Then I’m your mistress? :D

jky - 2014. 04. 04. 09:29

A végén lenyomják Abaddont, Crowley elmenekül valahogyan, aztán minden kezdődik majd elölről a következő évadban. Halleluja. Az égből pottyant angyalok témát még beleerőltetik az utolsó 3 részbe? Mert az évadban az is hol volt, hol nem. Az írók sem tudják, mit is akarnak, össze-vissza kavarnak mindent, aztán majd lesz valami a katyvaszból. Rohadt unalmas.

Épp az jutott eszembe, hogy ha az AHS stábja rendezne 1-2 részt (vagy inkább a komplett sorozatot átvenné más csatorna), akkor mennyivel sötétebb, horrorosabb epizódokat tudnának csinálni, nem ilyen “Supernatural”-nek nevezett izét, ami már egy tini kislánynak is kevés.

Áh, mindegy, nem is folytatom, komplett cikket lehetne írni arról, hogy hova züllesztette le a CW ezt a sorozatot. Abban reménykedem, hogy ha bejön a gagyi spinoffjuk, akkor ezt elkaszálják végre, és talán kap valami normálisnak mondható lezárást.

pimPa - 2014. 04. 05. 00:33

jky te is kaszálhatod, ha ennyire nem jön be

jky - 2014. 04. 07. 18:29

Igen, csak ennyi év után nem kaszálom már el. Úgy vagyok ezzel, mint a HIMYM-esek azzal a sorozattal. :D Így hát várom a hivatalos kaszát/lezárást, mint a messiást. :P

Dee - 2014. 04. 08. 10:00

Én nem szeretném, ha kaszálnák, mert még mindig élvezem :) Igaz, hogy már nem olyan, mint régen, de nagyon kevés sorozat van, ami ennyi évad után még tud újat mutatni / megújulni.
A leviatános évadot nem kedveltem annyira, de még ott is kiderült, hogy volt koncepciójuk az íróknak.
Szóval könnyen meglehet, hogy végére ez a katyvasz is összeáll majd :)

Piroska - 2014. 04. 08. 14:30

Én is szeretem, hiába látom, hogy van már benne amit nem kéne ismételni, meg erőltetni… simán elnéznék még belőle 2-3 évadot :)

eLaNoR - 2014. 04. 16. 12:43

9×18
WTF was this?
Remélem, tényleg tudják a szálak végét, mert ilyen magas labdákat régen dobtak fel maguknak a készítők. Talán még a 4-5. évadban. Ha jól zárják le, ez lesz a kedvenc Supnat évadom.

jky - 2014. 04. 16. 17:38

9×18

Bőven jobbat is ki lehetett volna hozni belőle, főleg a Trickster miatt. Mindegy, ez a rész is letudva.

Bazsi - 2014. 04. 16. 22:33

Nem tudom mikor történt meg velem legutóbb, hogy felkiáltottam örömömben sorozatnézés közben, de Gabriel feltűnésekor most azt tettem, imádom azt a karaktert. Aztán sajnos kicsit le lett törve a kedvem, bár nagyon sok helyen azt írják, hogy életben van, szerintem csak Metatron játéka volt az egész.

jky - 2014. 04. 23. 14:27

9×19

Mekkora ócska, bődületesen unalmas vámpíros szarság volt megint… Már csak 4 rész…

Danee - 2014. 04. 24. 00:49

10 perc után kikapcsoltam a részt. Soha ilyet nem tettem Odaáttal, de ez nagyon nem kötött le.

Dee - 2014. 04. 24. 10:24

Nekem sokkal jobban tetszett ez az ˝ócska vámpíros˝ részt, mint a túlhypolt előző Gábrieles baromság.
Tudom, tudom, ízlések és pofonok, de: úgy gondolom, hogy ha valaki folyamatosan szidja a sorozatot és azért drukkol, hogy elkaszálják, akkor nincs értelme néznie. Csak saját magát idegesíti fel vele.
Viszont azt kívánni, hogy elkaszálják, miközben sok más nézőnek még mindig tetszik, meglehetősen önzőnek találom.
Senkinek sem szeretnék tanácsokat osztogatni, de annyi ezer más jó sorozat van, amit meg lehet nézni.

Dee - 2014. 04. 24. 10:30

Nekem sokkal jobban tetszett ez az ˝ócska, vámpíros szarság˝, mint az előző túlhájpolt Gábrieles baromság.
Senkinek sem szeretnék tanácsot adni, de ha ennyire bosszant valakit a sorozat, akkor lehet, hogy ideje lenne más után néznie. Hiszen ezer más jó sorozat van még, csak rá kell találni.
És ha már így kiöntöm a szívem, akkor azt is el kell mondanom, hogy nagyon zavar, amikor valakinek nem tetszik egy sorozat és kaszáért kiált. Miért kellene elkaszálni egy sorozatot, ami az egyik embernek már nem tetszik, de más még mindig élvezi?
Én igenis örülnék, ha lenne még pár évad, mert szívesen ülök le elé, mindig elsőként nézem meg, és szórakoztat.

jky - 2014. 04. 24. 10:56

@Dee

Nézek mást is, kb. minden jobb ennél, ez igaz. Egykoron a kedvenceim között volt ez, de szétgyalázták az egészet, ezért kiálltok kaszáért. Nem egy ilyen foskupacként szeretnék emlékezni rá. Peace!

Nikki - 2014. 04. 24. 18:15

@jky

Ha nem akarsz így emlékezni rá, akkor tudod, mi a megoldás, ez rajtad múlik, de sokan szeretik még. Ami lecsúszott, már nem nézem, de nem kívánom, hogy elkaszálják, más “bánatára”.

Szerintem erre az évadra jobban összekapta magát a sorozat, elnézegetném még a srácokat egy darabig :)

pimPa - 2014. 04. 25. 01:30

szerintem se kaszálják még.. ha nem tetszik nem kell nézni
fölösleges minden egyes részre ideírni, hogy milyen szar.. tudod a megoldást

Desmond Wallace - 2014. 04. 26. 19:09

9×19: Hát ez elég gyenge rész volt.

eLaNoR - 2014. 04. 30. 08:40

9×20

Na, a spin-offból nekem ennyi elég is volt. Nem hiszem el, hogy ugyanazt a családi drámát adták a főszereplőnek, mint annak idején Deanéknek is. Persze, bevált recepten ne változtass… A monster war meg hát finoman szólva sem érdekel. Így képzelem el kb. hogy miről szól a TVD, True Blood és társai, és ugyanazért, amiért azokat nem nézem, ezt se fogom. Másrészt meg értem én, hogy az új szereplőket akarták bemutatni, de a Winchesterek rém keveset szerepeltek, én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy ami fiúink hogy látják a chicago-i helyzetet, a spin-off meg úgyis bemutatja a másik oldalt. Na mindegy, a finálét várom, meg a következő részt is, ezt meg igyekszem elfelejteni.

everest456 - 2014. 04. 30. 12:36

Volt valami lényeges info a backdoor pilotban ami érinti a supnatot vagy lehet skippelni?

eLaNoR - 2014. 04. 30. 15:11

@everest456

Csak a végén volt egy telefon Casstől, de semmi konkrétum. Gondolom, úgyis kiderül majd a következő epizódban.

jky - 2014. 04. 30. 15:33

9×20

Bűn rossz ez Bloodlines, te atya ég. Supnat szempontból abszolút skippelhető epizód, zéró, nulla, gyakorlatilag sikerült megnézni ennek a gagyi spinoffnak a pilotját ezzel. Időpocsékolás. Sok jóra nem számítottam, de még azt is alulmúlta. Abszolút semmi újítás, vagy más irány, vagy hangulat, vagy akármi, semmi, low-budget újrahasznosítása a sorozatnak.

Meh.

kacsababa - 2014. 04. 30. 19:19

@everest456: Konkrétan semmi nem volt a Winchesterékkel, még karakterizálás (vagy Supnat módra családi szenvedés) sem, csak azért voltak benne pár jelenetben, hogy Supnat címen le lehessen adni.

kabuki - 2014. 04. 30. 21:10

Oké, azért néztem fel ide a rész megtekintése után rögvest, hogy szembesülhessek vele, mennyire egyedül állok a negatív véleményemmel, de a jelek szerint mégse.

Hát ez egetrengető sz@r volt szerintem is. Igazából koncepciótlan, gagyi megoldásokkal, kapkodva operáló, kliséktől hemzsegő, karakterizálást még nyomokban sem tartalmazó hulladék volt ez a “backdoor-pilot”. Szinte fájt a suta igyekezet, ahogyan beleszuszakolták a Winchestereket, akik egyébkén saját maguk halvány árnyékát nyújtották, azt is csak azért, hogy a cím valamennyire még üljön. Gyanítom, ha nem a SupNat-ban lett volna ez a rész, hanem magában, pilotként kerül sugárzásra, a sorozat azon nyomban kaszálásra kerül, mint ahogy én máris tudom, hogy egy árva részt se nézek meg belőle.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 01. 10:56

Meg nem neztem vegig a Bloodline-t, de a felet lattam es mar most nem tetszik.

Ez nem az en sorozatom lesz.

Nyavalygos, picsogos vampirokbol meg egyeb szörnyekböl eleg az, ami fut, nem?

S0m30n3 - 2014. 05. 01. 14:33

Bloodlines több sebből vérzik számomra is, pedig próbáltam szeretni és inkább a jó dolgokat értékelni a részben, de ez tényleg kevés. Azért a sorozatba még belenézek majd, de egyelőre nem sok jót várok tőle. Szerelmi szál már most idegesít nagyon, azt meg végképp nem értem, hogy ha ennyi szörny van, akkor miért megy ÖT faj ugyanabba a városba? Csak azért, hogy piszkálódhassanak? Ez eléggé gáz szerintem, de hát kellett valami sztorit csiholni…

SG - 2014. 05. 01. 17:20

ez a Bloodlines epizód az évad eddigi legrosszabbja volt… a maradék részekre kíváncsi vagyok.

hunlord - 2014. 05. 01. 23:17

Pocsék volt, többen leírtátok miért, nem is taglalom, csak arra válaszoljon nekem valaki, hogy az alakváltósdi az nem úgy működött, hogy levedlették a bőrüket és kínkeserves és fájdalmas? Vagy volt valami alfa ág, ami csak így “áttranszformált”?

Bazsa - 2014. 05. 01. 23:32

Nem igazán olvastam utána a spin-offnak, de valamiért én azt hittem, hogy pár vadász szemszögéből egy Monster of the Week sorozatot fogunk kapni, ami nagyon tetszett volna. Így viszont nem is tudom mi lesz itt, de nem hiszem, hogy 2 rész után maradni fogok.
Jó dolog látni, hogy a tesók néha megkímélnek lényeket, akik “megérdemlik”, de itt ez nagyon soknak tűnik.
Deanék kb. kérdés nélkül bepattannak egy shapeshifterrel a kocsiba, majd pedig szó nélkül hagyják, hogy a csávó bosszúból lelője a karmost, aki gyakorlatilag vadász volt és ezerrel ölte a szörnyeket (oké, becsúszott egy ember is, szerintem ez bőven belefér, ráadásul akkor még nem is tudhatta, hogy ő nem egy menekülő lény).

S0m30n3 - 2014. 05. 01. 23:57

hunlord: én is pontosan ezen filóztam a rész közben, mert én is úgy emlékszem, hogy régen még kihullottak a fogaik és nőttek újak, ropogtak a csontjaik, levedlették a bőrüket és egyebek és csak az alfa volt az, aki kapásból átalakult.

S0m30n3 - 2014. 05. 02. 00:01

hunlord: oké, supnat wiki azt írja, hogy van ilyen is meg olyan is és ennyivel le van rendezve.

winnie - 2014. 05. 02. 05:26

“Nem igazán olvastam utána a spin-offnak, de valamiért én azt hittem, hogy pár vadász szemszögéből egy Monster of the Week sorozatot fogunk kapni, ami nagyon tetszett volna.”

hehe, pont pár napja írtam hírben, hogy nem epizodikus lesz.

hunlord - 2014. 05. 02. 18:20

@S0m30n3: köszi! A rész annyira nem tetszett, hogy már ilyeneken agyaltam közben :)

deku82 - 2014. 05. 03. 11:23

“Deanék kb. kérdés nélkül bepattannak egy shapeshifterrel a kocsiba, majd pedig szó nélkül hagyják, hogy a csávó bosszúból lelője a karmost, aki gyakorlatilag vadász volt és ezerrel ölte a szörnyeket”
+1
Meg amúgy az összes lehúzós vélemény +1
Gyorsan elfelejteni, hogy volt ilyen valaha…

Don Fanucci - 2014. 05. 03. 18:18

Annyira fájdalmas, hogy hány lehetőség lett volna spinoffokra ebben a csomó epic dolgot és elképesztően fílinges mozzanatot felvonultató kilenc évadban – és pont ebből az izéből lesz végül az??? :)

Egyáltalán mi ez?

Olyan volt az egész, mintha a kilencvenes évekbeli szappanoperák stílusparódiáját néztem volna (erre még a soundtrack meg a képi világ is abszolút rájátszott)… :D

Egy sima résznek abszolút elment volna, de így… :(

Skate - 2014. 05. 03. 21:47

Helyükben spin-offot az Egyetemesek múltjából csináltam volna. Rengeteg potenciál van benne, amit a SupNat úgyse fog kiaknázni soha.

atis52 - 2014. 05. 04. 10:12

Atyaég…

‘Olyan volt az egész, mintha a kilencvenes évekbeli szappanoperák stílusparódiáját néztem volna (erre még a soundtrack meg a képi világ is abszolút rájátszott)… :D’

Pontosan, borzalmas volt. A csúcs számomra a ‘visszajövök a családba – keblemre tesó’ keresztapa-csoda-jelenet volt, amit az alakváltó srác eszméletlenül jó színészi játéka tett feledhetettlenné…

eLaNoR - 2014. 05. 04. 19:14

WTF? Kik azok az Egyetemesek?

LaCRossE - 2014. 05. 04. 19:54

Men of Letters.

eLaNoR - 2014. 05. 06. 22:16

Ó, köszi!

Bazsa - 2014. 05. 08. 13:05

Crowley: “I smell drama.” a hét idézete nálam

S0m30n3 - 2014. 05. 09. 12:26

Csak szerintem volt nagyon gagyi ez a rész? Abaddon elleni “összecsapás” nagyon fájt. Úgy érzem jövőre megspórolok majd heti 40 percet azzal, hogy nem folytatom ennek a nézését…

everest456 - 2014. 05. 09. 19:29

A “bossfight” kicsit érdekes volt, amúgy tetszett az epizód, de Crowley-t gyávák kiírni készítők, sajna ez az igazság. Érdekes karakter, jó beszólásokkal, de lassan 5 évada rontja a levegőt Cas-t kivéve nem akadt még ilyen sokat képernyőn lévő szereplő. Junior maradása még fog gondot okozni a köv évadban. Pár fordulat mát látszik, Gadreel-nek nagy valószínűséggel kampó. Dean lehet egy ideig az új gonosz a köv. évadban, hogy ez is olyan egyrészes szerep lesz mint Cas-nál 7. évad elején ez jó kérdés, de szerintem igen. Ja igen, megy a dádá a készítőknek Malachi offscreen kinyírásáért.

Desmond Wallace - 2014. 05. 09. 22:43

“Csak szerintem volt nagyon gagyi ez a rész?”

Kicsit olyan volt, mintha már az írók se vennék annyira komolyan ezt az évadot.

jky - 2014. 05. 09. 22:52

Röhejesen gáz volt a rész, nem csak az írók, de már a színészek sem veszik komolyan. Crowley 1-2 megmozdulása erősen zs-kategória volt, Abaddon kicsinálása is, egyedül tényleg Dean bepöccenésében volt élet, de egyébként az egész egy moslék volt. Crowley fiacskája, édes Istenem…

Még jó, hogy már csak 2 rész van vissza az évadból, de fix, hogy pocsék lesz a lezárás is.

Uhu - 2014. 05. 10. 14:04

Látom, sokan kritizálják ezt a részt (évadot), ami jogos lehet, ha a 3-5. évadhoz viszonyítunk, viszont a SupNat továbbra is veri, legalábbis szerintem, a többi, jelenleg is futó természetfeletti/hősös sorozatot. Mert mi van ezen kívül? Egy teljesen más jellegű The 100, a szintén nem természetfeletti Arrow, az inkább tinis The Vampire Diaries és a spinoffja.

Jelenleg a From Dusk Till Dawn-t várom csak annyira, mint a SupNat-ot.

S0m30n3 - 2014. 05. 10. 20:06

Uhu: Hát az csak a többi sorozatot minősíti, ha azokat ez még veri. Legalább tudom miket nem kell bepróbálnom. Azért meg nem fogom nézni supnatot, mert nincs más természetfelettis. Persze aki nagyon szeretne természetfelettist nézni, annak nehezebb dolga van, én speciel szerintem meg leszek nélküle.

jky: esküszöm elkeseredtem, amikor olvastam a kommentedben, hogy még két rész vissza van. azt hittem már csak egy…

Persze a készítők innen tudnak meglepni, ha már nagyon rossz részt várok, akkor egy közepes felettivel is azt fogom mondani, hogy “ez jó volt”. Lehet a finálé előtt direkt rosszabb részeket hoznak, hogy a finálét azokhoz viszonyítsuk. :D

Deanlegend - 2014. 05. 10. 23:03

“Látom, sokan kritizálják ezt a részt (évadot), ami jogos lehet, ha a 3-5. évadhoz viszonyítunk, viszont a SupNat továbbra is veri, legalábbis szerintem, a többi, jelenleg is futó természetfeletti/hősös sorozatot. Mert mi van ezen kívül? Egy teljesen más jellegű The 100, a szintén nem természetfeletti Arrow, az inkább tinis The Vampire Diaries és a spinoffja.

Jelenleg a From Dusk Till Dawn-t várom csak annyira, mint a SupNat-ot.”

Felesleges vesztegetni a szót hidd el nekem, aki egyszer elkönyvelte magában, hogy szar a sorozat, annak az is marad akármit villantanak a készítők, sokan képtelenek a 6. és a 7. évadon túltenni magukat, ez van, ne is foglalkozz vele…

A spin-off miatt meg felesleges rinyálni, mert nem lesz, nem lett berendelve(hálistennek). xDD

jky - 2014. 05. 11. 08:15

“sokan képtelenek a 6. és a 7. évadon túltenni magukat, ez van, ne is foglalkozz vele…”

Én azon rég túltettem magam, sőt, ha még legalább olyan szintet hozna, mint a 6-7, de ha egyszer évről évre rosszabb. Ez a szezon volt eddig a legszarabb, bár volt benne 1-2 egész korrekt rész, de a vége egyszerűen borzalom most már. Az kellene, hogy lezárják az egész angyalos témát és visszatérjenek ahhoz, ami működött régen. Crowley és Castiel pedig mehet a kukába, előbbi mindig is gagyi volt (pár cool szöveg még nem teszi jó karakterré, ha egyszer súlytalan az egész és csak a pofája jár), utóbbit pedig annyira kiherélték, kiforgatták, hogy önmaga paródiája lett.

Uhu - 2014. 05. 11. 20:58

Szerintem a következő a helyzet. Eredetileg 5 évadra tervezték az egészet, fel is volt építve a sorozat évadról évadra. Az első kettőben alapvetően MOTW plusz a sárga szemű, mint főszál, utána meg egyre jobban bejöttek a démonok és az armageddon.

A sorozat annyira jó volt, hogy annak ellenére, hogy megmentették a világot, muszáj volt folytatni, de nyilván ciki lett volna, ha a fiúk megint csak kopogó szellemeket meg alakváltókat üldöznek, szóval kellett, hogy jöjjenek az újabb és újabb komoly ellenfelek. Szerintem Isten is meg kell, hogy jelenjen most már valahogy, a legvégén, de addig is kellene valóban egy-pár MOTW rész, mintegy passzióból.

erazor - 2014. 05. 12. 09:39

Én pont a MOTW részeket pörgetem át. Régen ez működött ezt aláírom. Még nálam is,hiszen az első pár évadban..sőt szerintem a 6.-7. környékéig minden részt normálisan végignéztem. De aztán egyre unalmasabbak lettek a MOTW részek. És én ugy gondolom ez nem az íroók hibája, egyszerűen az egy szörny egy hét verzió csak egy darabig müködik. Legalábbis nálam. Utána az átívelő szál a lényeg, és már csak azért nézem a sorozatokat.
Mint a doktor house..mennyire szerettem régen az egy eset egy hét ügyeket. Aztán az utolsó évadokban már ezen mellékszálak érdekeltek a legkevésbé.

Az angyalos szitu sztem igenis jó. Sajna az a meglátásom, hogy a potenciálisan jó témákat annyira hanyagolják, azaz az átívelő szálakat, hogy a végén túl gyorsan lezavarnak midnent. Itt is sajna ez fog történni.

Sokan szidták a MOTW részeit ennek az évadnak. Sztem az az igazság, hogy azok már a legtöbbeknél sosem fognak működni,mert elmúlt az ujdonság varázsa. Már nem olyan szemmel nézzük a dolgokat, mint az első évadban.

andus - 2014. 05. 12. 14:27

A harc rész a végén gagyi volt, de szerintem a rész teljesen rendben volt.
Főleg a “kihallgatás” :)

jky - 2014. 05. 14. 15:36

9×22

Öngyilkos angyalok, bowling, kamu ajtó a mennyországba, picsogó reaper, picsogó angyalok, picsogó, vitázó tesók (11 ezredszer), Metatron megnevettette Istent (haha!), Metatron eldöntötte, hogy ő lesz Isten (aha!), a végén kézfogás bal kézzel (Dean bal kézzel nem tudott volna suhintani?)…

Szép teljesítmény évadzáró felvezetésre egy ilyet összerakni. Biztos a zárás is fantasztikus lesz.

Meh.

senki60 - 2014. 05. 14. 16:52

hello Indiana Jones :D

kabuki - 2014. 05. 14. 20:20

Látom, nem csak nekem van bajom a SupNattal mostanában, így kivételesen le is írom, mi az, ami szerintem az alapvető probléma. Sőt röviden, két szóban össze is tudom foglalni: nem koherens.

Az 1-5. évad szerintem attól volt kiemelkedően jó a sztorit illetően, hogy még a MOTW-részekben is mindig, szinte kivétel nélkül megbújt valami infó, utalás a végkifejletet illetően. Gyönyörűen, kereken fel voltak építve a dolgok. Na, ez szűnt meg mostanra. Vannak a MOTW-részek, amik többnyire unalmasak, és semmilyen kötődésük nincs semmihez, míg az átívelő szál ezek miatt olykor totál elsikkad, amit aztán egy részen belül akarnak, kapkodva pótolni. Erre remek példa volt a 9×22 is. Semmiből jött öngyilkos angyalok (Tessa kaszás volt, nem is értem, hogy került ebbe az egészbe), Dean totál megmakkan váratlanul, Cass lelkének hiánya égető problémává válik…Mindezek a semmiből. És nekem ez nem tetszik. Fel lehetett volna építeni ezeket a dolgokat is szépen, fokozatosan, de úgy tűnik, az írókat manapság nem annyira alaposan válogatják.

Persze, nézem, nézni is fogom, csak fájó ez a színvonalromlás.

S0m30n3 - 2014. 05. 16. 02:27

Ez a rész egy fokkal jobb volt, mint a múltkori, de persze az alap gondok még mindig meg vannak a sorozattal. Folyamatosan úgy érzem, hogy nem hozták ki a maximumot abból, hogy az angyalok és a lelkek a földön ragadtak. Dean egyre jobban irritál már évadok óta… és akármennyire is jó lesz véletlen az évadzáró, még mindig ahhoz tartom magam, hogy így, 9 évadnyi nézés után kaszálni fogom a sorozatot.

jky - 2014. 05. 16. 09:06

” Folyamatosan úgy érzem, hogy nem hozták ki a maximumot abból, hogy az angyalok és a lelkek a földön ragadtak.”

Maximumot? :D Minimumot alig hoztak ki belőle. Emberek pofáztak meg arcoskodtak, ennyiből állt. Rámondták, hogy ők az angyalok, aztán csókolom. Ez ZÉRÓ.

Emlékezzünk csak vissza, milyen volt Castiel, mikor először bekerült a történetbe (4. évad). Ahhoz képest mi lett belőle… Most is ezek az “angyalok”. Röhej. Mennyi minden lehetett volna kezdeni az angyalos témával, kívülről-belülről ki lehetett volna vesézni, de szartak bele. Ennyire nem érdekli a csatornát, hogy foglalkozzanak vele, hiszen így is nézett, elég a minimumra törekedni.

Ez már nem “supnat,horror,fantasy” kategória, hanem kőkeményen “WC” csatorna profilú cucc. Az a borzasztó, hogy nem is remélhető, hogy visszatérnek a régi stílushoz, hangulathoz, ezért valószínűleg az évadzáró rész után nálam is lendül a kasza.

Desmond Wallace - 2014. 05. 16. 14:40

Roppant gáz volt az epizód befejezése.:(

everest456 - 2014. 05. 16. 16:59

Desmond Wallace: Miért? Cas grace problémája ezzel megoldva :D :)
Most már csak az a kérdés, hogy meg merik-e lépni a dean+crowley vonalat, legalább pár részig a köv. évadban, tuti valami ilyesmi lesz a kamucliff , de legalább ne egy rész alatt oldanák meg.

A roppant gáz a reaper=angyal dolog volt.

ferenclabda - 2014. 05. 16. 22:48

Igazi szánalomtenger lett ez a sorozat, de az első öt évad alatt annyira megszerettem, hogy képtelen vagyok kaszálni, pedig már nagyon szenvedek a részek alatt.
A 6. évad még úgy ahogy elment, előfordultak zseniális részek. A 7. borzalmas volt. A 8. már lényegesen jobb, de ez a 9., katasztrófa. Nyárra már be van tervezve az első öt újra darája, hogy azzal is feledtessem ezt a gyalázatot amit mostanában Supernatural néven művelnek.:(

Uhu - 2014. 05. 17. 07:57

Látom, gyűltök itt szidni a SupNat-ot, amit persze lehet, csak azt nem értem, hogy ha valakinek ennyire nem tetszik, akkor miért nézi,

Ha nem tetszik, ne nézzétek, ilyen egyszerű.

De nekem pl. továbbra is tetszik és speciel a legutóbbi részben, sőt, részekben, egyre inkább érdekes Dean átváltozása. Kíváncsi vagyok, hogy meddig fajul a dolog, tudjuk, Deanben azért eleve megvan a hajlam, főleg a pokolban eltöltött évtizedek óta.

És igaza van, hárman elegen lesznek.

jky - 2014. 05. 17. 08:26

@Uhu

és akik állandóan a “miért nézed”-del jönnek.

Leírtuk már jó páran azt is, hogy miért nézzük még mindig (mint ahogy azt is, hogy kaszálni is fogjuk valószínűleg). És attól, hogy mi nem nézzük, még szar marad a sorozat. És attól, hogy ezt így sokan elfogadják, jelzi a készítők felé, hogy “oké, ennyi elég, nem is kell jobbat készíteni”. Magyarul a következő évad(ok)ban se várj jobbat, többet. És ez nem csak a Supnatra nézve gáz, hanem a jövőben készítendő sorozatokra is. Tudják, hogy a béka segge alatti szint is elég, és nem fognak azokba sem több pénzt és munkát ölni.

Örülök, hogy neked tetszik, de engedtessék meg, hogy ha valakinek nem tetszik, le is írja, hogy miért nem. Én is és sokan mások is a kezdetektől fogva nézzük, azt hiszem jogosan írunk róla véleményt. A kibeszélők és cikkek nem csak arra vannak, hogy dicsérjük egy sorozatot.

Hidd el, nagyon szívesen dicsérném, nagyon örülnék, ha sikerülne valamit a régi hangulatából, stílusából visszahozniuk, és ebben az évadban is végig reménykedtem, hogy legalább pár rész lesz, ami jó. De alig volt valami.

Várom a finálét, ha jól sikerül, azt is le fogom írni. De ha az évadot nézem, erősen kétlem, hogy jó epizódot kapunk.

Uhu - 2014. 05. 17. 13:07

jky:

Viszont nem aközött dől el a dolog, hogy megy-e ez a szint, vagy lesz egy, mondjuk a 4-5. évadhoz hasonló színvonalú 10. évad, hanem azon, hogy lesz-e olyan 10. évad, mint amilyen a mostani. Illetve szerencsére ez már nem kérdés.

Ha nem lenne, akkor helyette nyilván lenne valami más természetfeletti, vagy sci-fi, de pl. az idei hasonló újoncok is jellemzően hasaltak (Star-crossed, Revolution, Tomorrow people, de akár a Supnat spinoff is).

Szóval idő lenne, amíg találnának-találnánk megint olyat, mint a Supnat, amit évekig – évtizedig – nézhetünk!

Egyébként meg nyilván nem lehet nagy a költségvetése egy ilyen kis nézettségű sorozatnak, ez nem a TWD.

Kissur - 2014. 05. 21. 10:07

Ez már nevetséges, hogy megint meghalt az egyikük. Ettől függetlenül nem volt rossz ez a szezonzárás, csak éppen mindent nyitva hagytak. Kivéve a Mennyek Kapuját. :D

jky - 2014. 05. 21. 10:28

Hú, hát ezt ki gondolta volna, hogy újra meghal az egyik… És hogy Metatron sem hal meg, hanem “börtönbe” zárják. Hú, ki gondolta volna…

Hú mekkora meglepetés lesz, hogy a következő évadban most majd Sam helyett Dean lesz a “furcsa” tesó, és hogy Metatron úgyis ki fog szabadulni és minden kezdődik majd elölről.

Az egyébként nem gáz, hogy amikor falhoz vágják a tesókat, meg agyonverik, akkor semmi bajuk, de most Dean behúzott egyet Samnek, az meg egyből kiterült, kész, KO, totál eszméletlen. Hihető.

Mennyország is mi? Az a fos iroda, komolyan? Előző évadban még próbáltak valami fehér, vakító helyszínt behozni, hogy legalább valamennyire elkülönítsék a többi jelenettől, ebben az évadban erre sem vették a fáradtságot.

Metatron meg mint csöves, hát kb. odavaló is volt. És akkor ő, mint főangyal, aki Isten helyére pályázik, verekszik, kézzel üti Deant (pedig előtte egy ujjmozdulattal falhoz vágta).

Totál súlytalan karakterek, cselekmény, random váltogatják, hogy akkor ki mire képes, mennyire erős, ha a cselekmény úgy kívánja, az írók kitalálnak valamit, aztán el van intézve, kész, nem baj, ha addig totál más volt.

Van még lejjebb? Lehet még ennél is rosszabb a következő évad?

Jyaga - 2014. 05. 21. 14:13

Engem már nem igazán érdekel, mi történik a sorozatban, csak nézem. Majd lesz valami. XD

ollerka - 2014. 05. 21. 15:00

Hát kövezzenek meg, de nekem tetszett az évadzáró. A falat kezdtem vakarni kínomban, mikor Sam jött a szokásos felajánlom a lelkem résszel, de meg tudtak lepni a végével. Csak ne találjanak módot a visszaváltoztatásra, legyenek szívesek, démon Dean még érdekes lehet. Cas jeleneteit inkább untam, kiszámíthatóak voltak.

S0m30n3 - 2014. 05. 21. 15:33

az évadzáró “jó” volt, kicsit izgultam is, de nekem itt vége. kevés számomra az évadonkénti 3-4 vállalható rész. akinek még mindig tetszik, azoknak jó szórakozást a következő évad(ok)hoz. nekem sajnos ez már nem nyújt szórakozást, annyira nem tudom kikapcsolni az agyam, hogy mindent elnézzek a sorozatnak.

ar - 2014. 05. 21. 22:10

Eskuszom a resz nezese kozben volt egy jelenet amikor le mertem volna fogadni hogy Dean szeme teljesen ugy nez ki mint a demonoke … erre tessek … :)

pimPa - 2014. 05. 21. 23:07

jky

azért jövünk ezzel, mert ahogy te is mondtad, azzal jelzed a legjobban, hogy nem tetszik valami, hogy nem nézed. az, hogy itt fikázod folymatosan, nem kibeszélés..és marhára lehangoló

fallenangel - 2014. 05. 22. 00:17

Spoileres

jky, tényleg gondoltad volna, hogy Dean nem öli meg Metatront, hanem fordítva? Sőt, még démon lesz belőle a végén? Tudtad, hogy Gadreel öngyilkos lesz abban a börtönben ahol évezredeket raboskodott, majd Metatront ugyanide zárják?

Én kb arra számítottam, hogy majd jön Sam, elvonja Metatron figyelmét, akit Dean hátulról leszúr a karddal. Legalábbis a 9 évad alatt látott 66 ilyen jelenet erre engedett következtetni, szerencsére tévedtem.

Milyen a mennyország? Ha láttad a korábbi részeket, akkor tudod, hogy nem konkrét hely, hanem mindenkinek az, amilyet legmélyen szeretne. Metatront ismerve mégis mi mást képzeltél el, mint irodát, könyveket, stb, mikor epizódok óta gépel, évszázadok óta olvas??

Lehet szidni a sorozatot, én is azt teszem, mert messze nem olyan, mint régen, bosszankodok is miatta eleget, de azért nem beszélek félre.

“random váltogatják, hogy akkor ki mire képes, mennyire erős, ha a cselekmény úgy kívánja, az írók kitalálnak valamit, aztán el van intézve, kész, nem baj, ha addig totál más volt.”

Ezzel részben egyetértek, csak annyit jegyeznék meg, hogy ez kb minden sorozatnál így van, de itt feltűnőbb pont azért, mert ez egy természetfeletti sorozat. Ez az első évadoktól kezdve így van, nem kell belemagyarázni, hogy csak itt van jelen, ahol már rég lesüllyedt a színvonal. Újranézve a régi részeket, ott is mindig addig szórakoztak a démonok, szörnyek, míg valamelyik tesó kiszabadult, aztán kinyírta őket. Ott sem tudtak sokmindent a dobáláson kívül. Persze akkoriban még annyira azért nem volt unalmas.

Metatron, hát lehet úgy néz ki, mint egy csöves, és azt játszik, nekem bejöttek az évadzáró jelenetei. Persze szubjektív minden, gyenge évad volt, sztem egy erős befejezéssel. Sajnálom, hogy nagyon sok gyenge rész volt az évadokban, mert még mindig lehetne erős a sorozat, ha több pénzt tennének bele.

jky - 2014. 05. 22. 08:33

@pimPa

Át lehet ugrani a kommentem, ha nem tetszik. ;) Nem fogom századszor is leírni, hogy miért néztem (néztük).

@fallenangel

Tudtam, hogy Metatron nem hal meg, hanem bezárják, vagy akármi hasonló (a lényeg, hogy nem szabadultunk tőle meg végleg). Tudtam, hogy az egyik tesó megint megfog halni. Egy ismerősöm, aki kb. az évad felénél már elkaszálta, tegnap megkérdezte tőlem, hogy “na melyik tesó halt meg?”. :) Gadreelt illetően nem tudtam mi lesz, de pont nem is érdekelt, számomra nagy nulla az a karakter.

“Ezzel részben egyetértek, csak annyit jegyeznék meg, hogy ez kb minden sorozatnál így van”

Dehogy van így minden sorozatnál. Sok sorozatnál így van, az biztos, de igényesebb készítők odafigyelnek ilyen dolgokra. Persze bakik előfordulhatnak mindenhol, nyilván, de nem ennyire szándékosan és szembetűnően, saját világukra és “szabályrendszerük” magasról tojva, mint itt.

“mert még mindig lehetne erős a sorozat, ha több pénzt tennének bele.”

Ezzel egyetértek, lehetne jó, sőt, talán még a réginél is lehetne jobb. Több pénz, egy normális csatorna, új írógárda. Ha valaminek, akkor ennek jót tenne egy reboot.

Amúgy sok embernek nagyon nem tetszik már a nézők közül, csak esetleg itt nem mindenki ad neki hangot. Megnéztem egy cikket a finéléról egy külföldi oldalon, az első komment alatta az volt, hogy “befejezhetnénk már végre az angyalos témát és fókuszálhatnánk végre újra Sam&Dean-re?”.

A készítők már rég a saját csapdájukba estek, nem lehet fokozni, ezért totál gagyiba megy át a történet, a 2 tesó már szinte csak statisztál az egészhez, miközben csak a halál unalmas tinicsajCW kategóriás mellékszereplőkkel (pl. Gadreel, másik angyalcsoport, Bloodlines) akarják feltölteni a sorozatot.

Mekkora súlya volt az évadban Abaddonnak? Hát kb. semmi. Crowley egy bohóc, csak nyomja az egysorosokat, vicceskedik. Komolyan lehet venni? Ő a pokol királya? Tényleg? Egy “természetfelettis” sorozatot nézek vagy komédiát? Én az előbbit akarom. Thriller, horrorelemek, feszültség, valami? Nem? Semmi? Hát akkor ez már nem Supernatural, csak annak csúfolt valami. A saját maga paródiája lett a sorozat.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 22. 10:18

Hat eleg verszegeny evadzaro volt.
Ezt az angyalos temat le lehetne zarni mostmar.
Vagy istent keritsek elö es tegyen rendet, vagy nemtom, de nekem jobban tetszene egy elsö evados MOTW sorozat sok jo zenevel, impalaval, humorral es akcioval.

everest456 - 2014. 05. 22. 10:48

Olyan nagy meglepetés nem ért, az hogy Dean démon vagy Knight of Hell lesz, részletkérdés. Az viszont jobban érdekel hogy Crowley-nak lesz-e felette hatalma vagy egy elszabadult hajóágyú lesz.
Most sikerült először olyan “gonoszt” írni, akinek max a módszerei visszatetszők, de a célja úgy ahogy rendben vannak. (hasonló mint Malgus az SW-ban)
Gadreel halála várható volt, de a hogyan kicsit meglepett, ahogy Metatron lebuktatása s adta magát.
Részemről egy 5 és felet megadok az évadra, többet nem de várom a folytatást.

más: aki már többször kijelentette hogy nem jön be neki s sorozat és csak szenvedést okoz !! ,az miért nézi? Én pl egy-két rész alatt el tudtam dönteni, hogy a Game of Thrones vagy a True detective nem jön be és kész. Nem járok minden rész után az adott sorozat fórumába elmondani hogy ez megint sz*r volt. Minek kínozzátok magatokat, ha egyszer nem jön/jött be? A csodában nem hiszen hogy sokan bíznak, főleg ennyi év után ,hiába volt ez most a részben :D :)

Crystal - 2014. 05. 22. 12:16

Kb az évad felénél szüneteltettem a sorozatot, hogy talán nyáron egyben megnézem, de ezek alapján azt hiszem, már azt se…

Foxykah - 2014. 05. 22. 13:58

SPOILER

Bocs, ha már volt róla szó, de csak nekem ugrott be nekem ez a jelenet a rész végén? :) https://www.youtube.com/watch?v=IfaDgEjirk8

Zora - 2014. 05. 22. 15:15

9×23

Nekem tetszett az évadzáró, bár lezártam volna a dolgokat, hogy aztán újakat kezdhessenek – Luciferrel, Mihállyal.
Mégpedig úgy zártam volna le, hogy Cas elveszi Metatron erejét, éppen csak annyit hagyva, hogy angyalként még élhessen. Aztán a szupererejével gyorsan elrepül Dean-hez, feléleszti, sőt, még a pecsétet is eltünteti a karjáról.
Viszont most, démon-Dean… Hát, fura lesz…

S0m30n3 - 2014. 05. 22. 16:07

everest456: azért nézem, mert ha már 9 évadot lehúztam a sorozattal úgy, hogy tetszett is, reménykedek, hogy csak megbotlások a számomra rosszabb részek és jön esetleg egy jobb… 9 évad után nem túl egyszerű elkaszálnom. fórumba meg azért írom le nem tetszésemet, mert arra van a KIBESZÉLŐ, hogy kibeszéljem a dolgokat, nem csak pozitív kritikával lehet tele.

everest456 - 2014. 05. 22. 17:01

S0m30n3: bocsi nem akartam sértő lenni. Nyilván ennyi idő után tényleg nehéz lehet megválni egy sorozattól. Meg ennyi idő után is még mindenki mást vár, van akinek főszál kell , van akinek meg a heti standalone esetek jönne be. Én simán kiegyeznék egy pörgős főszállal, hetik ügyek nélkül 8-12 részben, de így nem működne a mézesmadzag effektus “hátha a köv. rész jobb lesz/nekem bejövős lesz”
És én sem vagyok szemellenzős, nagyon sok gagyi/időpazarló rész volt az évadban (pl Backdoor pilot, amit meg sem néztem, vagy a heti ügyek), én sem vagyok elájulva tőle, de kb azon kevés sorozatok között van, amit még képes vagyok megnézni egyben, tekergetés nélkül.( Tudom ez egyéni soc. problem :) )

S0m30n3 - 2014. 05. 22. 17:23

everest456: nem volt sértő (remélem én sem), ez csak szimpla eszmecsere szerintem. :)

minden ember más persze, én meg speciel a pályafutásom alatt összesen egy sorozatot (TWD 2.évad…) tekergettem. :D amúgy supnat készítői magukat helyezték csapdába azzal, hogy főszálat és heti ügyeket kevergették, régen valahogy működött, aztán most már létrejött a két nagy csoport, valaki ezt akarja, valaki azt, így senkinek sem tudnak megfelelni. persze minőségi gondokba nem megyek vele, van aki elfogadja a csökkenést, valakinek meg már kaszaszint alá esik így. backdoor pilotot meg jól tetted, hogy kihagytad.

pimPa - 2014. 05. 22. 22:42

jkl bármiért is nézed, láthatóan nem tesz jót neked.. de te tudod :D

Uhu - 2014. 05. 23. 06:28

Szerintem megfelelő (ha nem is kiváló) évadzáró volt és a legvége hasonló, mint az 5. évadzáróé, vagy amikor Dean a purgatóriumban ragadt.

De mivel a fanoknak (pl. nekem) tetszettek a korábbi évadzárók, miért csináltak volna másmilyet? Adtak egy jó cliffhangert, várjuk majd, hogy Dean mit kezd a démonságával, nyilván hogy győzi le és ebben hogy segít neki Sam és Cas.

Mindenesetre én akkora fanatikus vagyok, hogy úgyis nézni fogom, akármi is lesz….:)Viszont jövőre a 10. évad lesz már és ezt nagyon kevés sorozat mondhatja el magáról, köszönet a CW-nek is (az NBC tuti kaszálta volna már). AZ X-akták is csak 8 évados volt….így hirtelen csak a Smallville ugrik be, mint 10 évados, meg persze a Csillagkapu a maga 10+5+2 évadával.

Kriszta - 2014. 05. 23. 09:41

Én mindig is imádtam a sorozatot, így nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni :-) Habár az évad annyira nem , az évadzáró nagyon is tetszett, és egyébként sem tudnak olyat produkálni, mi miatt kaszálnám a sorozatot, ha már ennyi ideje nézem. Bizakodva és kíváncsian várom a 10. évadot!

Mistress - 2014. 05. 23. 12:48

Foxykah: Nekem is pontosan ez jutott eszembe a történtekről!!!

Az évadzáró utolsó jelenetében, amikor megláttam, hogy Crowley bemegy a szobába, szinte már felordítottam, hogy ezt a petárdát még hányszor lövitek el? #&@&1!!!
Iszonyat bosszantó és kiszámítható volt abban a pillanatban, erre Dean… na jó, nem mondok semmit meg megsértődne az admin is, meg a producerek is. Szerettem ezt a sorozatot, tényleg. De kezd az egész olyan lenni, mint egy olvadt fagyi, vagy egy kihűlt kávé.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz