login |

The Walking Dead: kezdett a 4. évad

2013. 10. 14. 18:30 - Írta: human

146 hozzászólás | kategória: kritika,

A rész, ami arról szólt, hogy ugrottunk az időben. Első pillantásra úgy tűnik, hogy nagy vérengzés helyett inkább nyugisabb építkezésre mentek, de azért akadt akció is. Röviden ennyi lenne a rész, de azért spoileresen még megemlítek pár dolgot a tovább mögött.

Őszintén szólva az egész részen olyasmi érződött, hogy “na, majd a végén a cliffhanger megmutatja, mi lesz az események katalizátora”. Itt ülök a poszt fölött egy ideje, és nem nagyon tudok van kedvem beszélni róla, ami nem annyira jó jel. Pedig a tényleges cliffhanger, a természetes halált halt gyerekkel ütött, már már horrorfilmes volt. Nyilván elszabadul odabenn a bál, a belső ellenség miatt.

Eközben bemutatták, hogy eltelt némi idő, van aki még a múlton rágódik, mint Michonne, ezért továbbra is a kormányzót keresi. Rick pedig pacifista lett, pisztoly nélkül mászkál az erdőben és a körülmények ellenére is ragaszkodik a civilizációhoz, ahol a gyerekek nem gyilkolni tanulnak. Mindezt disznót tartva, növényt termesztve a börtön udvarán.

Ja igen, ez lett az előző évad fináléjából, tényleg kialakítottak egy kolóniát az új emberekkel, a többségnek megvan a helye. Például mostanában hősnek tartott Daryllel mennek ki portyázni, létfontosságú cuccokat szerezni, hiszen az udvarban termesztett kaja nem minden.

Nyilván a rész akciójelenete is a rendszeres portyázókhoz kötődött, drámaian potyogtak a zombik az égből, bár engem nem hatottak meg. De legalább nem az lett belőle, hogy az italokat nézegető volt alkoholista visszaesik és megerőszakol mindenkit a táborban.

És a cliffhanger mellé még kellett egy kis mellékszál is Ricknek, amiben filozofálnak az egyre hosszabb járvány által megkövetelt áldozatokról, és ezek emberekre tett hatásáról. Mi lett volna, ha ez a csapat nem tart össze viszonylag a kezdetektől? És igazából ez az erdei séta sokkal érdekesebb volt, mint az akciójelenet a potyogó zombikkal, és jobban is illett a rész végére tett húzáshoz.

ui: a rész legjobb hang-képi megoldása szerintem a kapálás volt, amikor Rick kiveszi a fülhallgatót.

FONTOS! A képregényes spoilereket ne ide, hanem ide a képregényes kibeszélőbe írjátok! 

146 hozzászólás Ne habozz!

jky - 2013. 10. 14. 18:45

A farm, ahol élünk.

Bazsi - 2013. 10. 14. 18:46

Azért elfér a javulás, de jó volt.

Dark Lion - 2013. 10. 14. 18:47

Az a helyzet, hogy a bolt nélkül is megállta volna helyét a rész. Nekem abszolút tetszett. Bár lehet, hogy csak a botrányosan rossz Homeland után volt felüdülés.
Tetszett, hogy mindenkire kitértek, szépen bemutatták, hogy mi történt, és még egy kis izgalmat is kaptunk. Számomra így kell kezdeni egy évadot. Legalább nem lövik el az összes puskaporukat az elején, mint tavaly.
A srác meg szerintem nem természetes halált halt, hiszen Violette… bocsánat, a disznó is elpusztult, szóval valami betegség lehet a háttérben. Ez viszont még izgalmas is lehet, mert ez ellen nem tudnak fegyverekkel küzdeni.
Újra jók a hétfők! The Walking Dead, köszönöm, hogy visszatértél! :)

Castor - 2013. 10. 14. 18:48

Igen a vizet valószínűleg azért mutatták többször is kiemelten. Elején-végén, mert az nem lehet elég tiszta, Kapott egy nagyobb dózisú zombi fertőzést.

human - 2013. 10. 14. 18:58

a természetes halált úgy értettem, hogy nem ember ölte vagy zombi harapta meg

Eli - 2013. 10. 14. 19:06

Á de hiányzott. Kábé fél percbe telt, míg visszarántott a világ. Ugyanaz a feszengős, idegőrlő, bizonytalan hangulat, amiért annyira szeretem. Ez állandó, mégsem unalmas, mert haladás van. Karakterfejlődés (ez esetben inkább leépülés XD) terén a legjobb sorozat manapság. Baromi jól bemutatja, ahogy az emberek beleszoknak az új világrendbe, akad aki teljesen eszét veszti, akad aki alkalmazkodik az új szabályokhoz. A kisgyerekek, akiknek természetes, hogy zombik mászkálnak mindenhol, a kerítés mögül lesik őket, elnevezik. A dalolós tinilány teljes közönnyel veszi tudomásul, hogy az aktuális udvarlója nem jött vissza a vadászatból, ” Evvan, volt 30 jó napunk halál nélkül, kezdhetünk megint számolni”. A random túlélő az erdőben, aki mármár csúnyábban festett a zombiknál kívül-belül. Szuper emberábrázolások.
Annak ellenére, hogy a sztori eléggé egy helyben áll. Nagyon gyökeret eresztettek a börtönben, és ránk dobtak egy nagy rakás új szereplőt a régi Woodberry-ből. Hullanak is tisztességesen, hogy ne kelljen rögtön a szezon elején az alapcsapatból ritkítani. :))
Remélem a sztorit is kibillentik ebből az állóhelyzetből, vannak bizakodásra okot adó jelek erre.
Ja és Daryl pisztollyal is nyírt zombit, puhul ez az ember. :))

Nincs manapság még egy olyan sorozat, ami ilyen szinten hangulatos világot teremtett, és szinten tartja a hangulatot.

Pocok - 2013. 10. 14. 19:13

Ömm… én azt hittem, hogy azért mutatják a vizet, mert ugye korlátozott van belőle. Vagy amiatt halt meg?

zero - 2013. 10. 14. 19:20

Eli: nincs még egy sorozat, amiben ennyire jó karakterfejlődés lenne? Nincs még egy olyan sorozat, ami ilyen hangulatos világot teremt? Ugye csak viccelsz? Nem flame-et akarok robbantani, de az elmúlt két évad rengeteg negatív kritikája nem erre utalt.

Remélem, ez a rész tényleg jó volt, nekem a TWD ment a kukába, többször nem élt az eséllyel. De már csak azért is meglep a vélemény, mert az 1. évados showrunner után kirúgták azt, aki a 2-3. évadot csinálta, szóval nem nagyon elégedettek a végeredménnyel.

Remélem, most végre megtalálták azt az embert, aki képes valóban színvonalas sorozattá tenni a The Walking Dead, mert az alapanyag megérdemelné.

Shyllard - 2013. 10. 14. 19:20

Elég alapozó volt az egész, már a trailerből is tudni hogy tropára fog menni az egész éshát a cliffhanger alapján nem is kell olyan sokat erre várni. Nomeg aztán ha a Governor is visszatér lesz itt min izgulni rendesen. Évadnyitónak számomra tökéletes, max azt a rengeteg szerelmi szál szarakodást hagytam ki volna az egészből.

sherlock20 - 2013. 10. 14. 19:27

Első 10 percet kicsit untam, de a végére azért kezdték begyújtani a rakétát. Érdekes lesz ez a harapás nélküli zombivá válás… Gonoszan hangzik, de remélem a gyerekek halnak meg először, nincs szükség rájuk, elég Carlt elviselni, bár talán kezd javulni ő is egy picit.

Eli - 2013. 10. 14. 19:29

zero, igen, én így gondolom. Kövezz meg érte!
:))

Jacques - 2013. 10. 14. 19:29

Én először felhördültem, hogy az a szerencsétlen miért épp’ a víz felett kezd el prüszkölni, teljesen megcseppfertőzve azt, de mikor megnyitotta a csapot, rájöttem, hogy zuhanyozni fog, vagyis nem abból isznak a többiek. :) A rész annyira nem tetszett, hozta a 3. évad második felének színvonalát, reménykedtem benne, hogy lesz olyan jó kezdés, mint a harmadik volt, de sajna ez hamar elillant. A következő részek trailer-ében pedig remélem nem lőttek el mindent, a kormányzó ajánlom, hogy ne is kerüljön elő egy jó darabig. Unszimpatikus színész, unszimpatikus karakter… már az előző évad végén ki kellett volna nyírni. Romló tendenciát látok a kedvenc sorozataimban, se a Dexter, se a Breaking Bad nem hozta azt, amit vártam… szitkomokból sem jön át úgy a poén (TBBT, HIMYM), mint korábban. Hullámvölgy után most már felfelé kéne menni nekik.

Dark Lion - 2013. 10. 14. 19:30

The Walking Dead – A belső ellenség :D

t.girl - 2013. 10. 14. 19:34

Elég jó évadkezdő rész volt! Szépen berendezkedtek a börtönben. És a végén nem véletlenül mutatták a szemüveges srác halálát, vérzett a szeme és annak a zombinak is akit Rick nézett. Meg szegény malac is meghalt. A bevásárlóközpontos rész tetszett, és kár volt szegény Beth pasijáért, de hát túl sok a szereplő…

Mantrafa - 2013. 10. 14. 19:36

Kíváncsi vagyok mit szeretnének kihozni ebből az új fajta véres szemű vírus zombiságból.
Viszont az nem tetszik, hogy Daryl olyan lett, mint akit kezdenek kih*rélni az írók. Ricken kívül nem kell több ideggyenge karakter, vagyis nekem nem hiányzik. A nő akivel Rick találkozott…annyira nem hihető, hogy egy alapjáraton gyenge, normális fegyverekkel nem rendelkező egy egyszerű, védtelen sátortáborban élő valaki így túl tudta élni azt a világot, ahol minden bokorban van egy walker.

Keila - 2013. 10. 14. 19:48

Tetszett, jöhet a következő.
Hány részes lesz az évad?

Pocok - 2013. 10. 14. 19:49

Csak én hittem amúgy, hogy a csaj ki fog kezdeni Daryl-lel? Tökre azt hittem :D A sorozatban mennyi… 16?

Eli - 2013. 10. 14. 19:51

Tavaly még Rickre kacsintgatott. Kinézem belőle, hogy rámászik. Szerintem 16-17 körül lehet a sorozatban. Siomán belefér egy posztapok világban :)
Aztán kialakul egy Beth-Daryl-Carol-Carl szerelmi négyszög. :)

Zsu - 2013. 10. 14. 20:03

Nekem iszonyúan bejött a kezdés, imádom, ha megy hentelés :D nem tudom, hogy bírok ki egy hetet a kövi részig :D izgatottan várom az egész évad eseményeit :)
mondjuk vártam, hogy a disznó zombivá változik, de lehet, hogy ami késik, az nem múlik :D :D

Bakfitty - 2013. 10. 14. 20:19

Nekem Daryl jelenete, mint beépített gyilkossági nyomozó:D
Amúgy nem emlékszek, megtudtuk már, hogy mi volt a munkája?

winnie - 2013. 10. 14. 20:32

képregénynek van saját posztja, beírom a posztba is.

http://www.sorozatjunkie.hu/2010/12/02/the-walking-dead-a-kepregeny-es-a-sorozat/

winnie - 2013. 10. 14. 20:51

The Walking Dead – 4×01: 16,1M néző (18-49: 8.3)

Danee - 2013. 10. 14. 21:03

16 milliót… Azt a ku… :o

Dav3883 - 2013. 10. 14. 21:07

Jézus, és kábeles! ez azért elég durva, mert mindig is azt hittem, hogy a Breaking Bad nagyobb fan sorozat, több nézője akad.

Amúgy korrekt rész volt, minden volt benne ami kellett egy évadnyitóhoz, várom a folytatást. :) A cliffhanger után a következő rész biztosan nagyon pörgős lesz.

winnie - 2013. 10. 14. 21:11

dav3883: tavalyig a breaking bad 3M nézőt sem hozott, miközben a twd 10-12M-t:)

Piemaker - 2013. 10. 14. 21:28

Jó kis részt kaptunk nyitásnak.

Ez a “Harry Potter” gyerek elég unszimpatikus volt,úgyhogy külön öröm volt látni a cliffhangert. :)
Engem is berántott a sorozat,kábé az első pár percben.Nagyon szeretem.

genzo - 2013. 10. 14. 21:33

18-49 8.3? Hozott már valaha kábeles sorozat ilyen számot? Komolyan kérdem! Csak mert össz nézőben is a fele ekkora már piszokjónak számit.

yeeeyha - 2013. 10. 14. 21:34

Nekem egyelőre tetszett, amit láttam (bár az égből potyogó zombik fájtak, mint egy bokánrúgás, akkora hülyeség volt), Carl változatlanul idegesít, Daryl még mindig jó. A többiek is éldegélnek, kivéve azt a két most először (és utoljára) látott szereplőt, akiket ki is szórtak az írók, pff.

winnie - 2013. 10. 14. 21:51

genzo: nem, az eddigi rekord a twd 3. évados fináléja volt elvileg, 6.4.

nadi007 - 2013. 10. 14. 21:52

Lesz ez még jobb is…mondom ezt annak ellenére, hogy tetszett a rész. Szerintem indításnak nem volt rossz, bár hangulatban valahogy nem szippantott be. Nem mondom, hogy nem várom a jövő hetit, de van egy kis hiányérzetem.

Csák Ányos - 2013. 10. 14. 22:11

Királyság. Az erdős rész jobban bejött, mint a boltos. Mondjuk a potyogó-lotyannó zombik idegesítettek, olyan hatásvadász volt.
Az erdőben a csaj ugye a gyerekét tartotta a zsákban? Ő volt, aki segített neki? Vagy hogy? :D

Dav3883 - 2013. 10. 14. 22:21

Tudom winnie, azért is írtam, hogy nagyon meglepő.:)

Az a férje volt elvileg, hiszen azt mondta még gyaloglás közben. Gondolom le volt kötözve, hogy ne támadja meg, meg letakarva mások elől.

Danee - 2013. 10. 14. 22:26

Igen, a férje volt. Mondta is, hogy épp mentek volna a nászútra amikor a reptéren szóltak, hogy hahó, itt nem lesz átszállás.

Csilla0422 - 2013. 10. 14. 22:31

Hááát nem tudom… évadnyitónak jó volt.
Csak nekem tűnik úgy, hogy a járkálók hangosabbak lettek? Rick, mint őstermelő? (Bár még mindig jobb, mint idegroncsnak látni.) Hershel szalmás – kertészgatyás beszólása nagyon ott volt.
Rick – éhező nő jelenetet fölöslegesnek tartottam az elején. Számítottam rá, hogy a pasi ilyen lesz. Ám minden logikátlanság, ellentmondás ellenére az epizód legjobbja lett. Bár a pasit megnéztem volna.
Nagyon bíztam benne, hogy Maggie babát vár már most. Előbb – utóbb úgy is összejön.
Beth – Daryl résznél szemléltették azt, hogy hova lehet eljutni ilyen helyzetben. Még vannak, akik érzelmet várnak, mások már teljesen kiégtek.
Carlon kívül most már nincs bajom a gyerekekkel, akivel volt annak már világít a szeme. Kifejezetten bejött, hogy Carol foglalkozik, tanítja a gyerekeket arra, ami a rájuk vár a rideg valóságban.
A bolti részre nem hiszem el, hogy nem találtak volna egy jobb megoldást. „Égből” potyogó zombik pont akkor, amikor a boltban vannak? Na ne!
Az előzetes jót ígér, meg ez olyan sorozat, amit nézni kell!

szuperkrumpli - 2013. 10. 15. 00:00

A nagy nyugiban bezombult a víz!

Norbi_023 - 2013. 10. 15. 00:21

Bajban vagyok ezzel a sorozattal.
A farm ahol élünk 2.évados részeket vígan vártam és néztem, nem volt semmi bajom vele.Még tetszett is.Aztán jött a pörgős 3.évad ami a közepétől leült és onnantól nálam valahogy vesztette a báját.Nem jött be az évadzáró anno és fogtam a fejem,hogy tényleg úgy zárják le,ahogy.
Ezt az évadnyitót meg kifejezetten untam.Az égből pottyant zombik esete meg kész vicc volt.A pozitívum ebben az évadnyitóban a 2 tenyérbemászó képü gyerek halála volt.

Értem én,hogy az egyetlen cél a túlélés és emellett még akad főellenség is,de valahogy nekem így a 4.évadra már ez kevés főleg,hogy a karakterek is lejtmenetbe kezdtek.Hiányzik nekem valami plusz ebből a sorozatból.Most nem arra gondolok,hogy magyarázzák meg,mitől alakult ki a vírus,akár flashbackek tucatjával(ami még érdekes is lehetne meg növelné az élvezeti értéket)mert a hírekből tudjuk,hogy erre nem fog sor kerülni,hanem kellene valami löket ennek a sorozatnak,mert így számomra részről részre ellaposodik a sokadik zombitámadás után és érdektelenné kezd válni,hogy azt ki éli túl,ki nem,ki hogyan dolgozza fel és milyen ember lesz belőle.Ez a belső zombitámadás veszélye is jó meg minden de nekem már unalmas.Tudom,hogy ez egy zombisorozat és lehet én vagyok a hülye csak várok valami pluszt,akár egy másik célt a túlélésen kívül.
Remélem értitek miről beszéltem.:)

jim455 - 2013. 10. 15. 02:06

Jo kezdes volt, sokkal inkabb legyenek ilyen lassabb reszek, mint sok akcio, ami logikatlansagot szul, lasd harmadik evad. Ebben a reszben is az akciojelenet volt az egyetlen baromsag. A halott srac szerintem nem sok vizet fog zavarni, max egy embert megol utana ugyis kinyirja valaki, a vizzel meg tenyleg lesz valami, nem veletlen mutogattak annyiszor es a szemeket sem.
A bortonbol mar igazan tovabbalhatnanak, de, hogy mi lesz ezzel a sok emberrel, a sok gyerekkel, azt nem tudom, mindet nyilvan nem olik meg. Egyelore az alkoholista katona karakterevel nem tudom mit akarnak, nekem o eleg feleslegesnek tunik elsore. Johet a folytatas, tenyleg jobba teszi a hetfoket, minden hibaja ellenere.

aff42 - 2013. 10. 15. 04:08

én vagyok az egyetlen, aki szerette nézni a kis farmjukat, a civilizáció utáni civilizációjukat? (a kapurendszerüket imádtam).
valami ilyesmi átgondoltságot vártam volna a revolutiontől is, de aztán ennek a hiánya lett ott legkisebb gond.

mogsta - 2013. 10. 15. 07:02

Szerintem nem volt akkora gáz a bolti akció, még az udvaron kérdezték, hogy hová lett mindenki, hát a tetőre mentek hogy majd onnan viszi el őket a helikopter, ami ugye nem jött össze. Inkább a megvalósításon módosítottam volna, nem egyesével dobáltam volna be a zombikat, hanem a zajra egy helyre gyűlő walkerek súlya alatt szakadt volna be a tető egy nagy helyen. A boltban inkább az zavart, hogy ilyen sokkal a világvége után még ennyi készlet volt benne.
Mindent összevetve tetszett a rész, ha így folytatódik jó évad lesz.

gyurcsi666 - 2013. 10. 15. 08:43

Az fogalmazódott meg bennem, hogy a zombik hullái hova lesznek? Gondolom nem gyűjtik össze őket, és égetik el, vagy valami hasonló. Pedig amennyi zombit most is megöltek, meg előtte megöltek, simán egy fertőzöttmentes övezetté tenné a börtönt, mivel az a több száz hulla a börtön körül, nem vonzaná oda a zombikat.
Logikai baki?

Adrian - 2013. 10. 15. 11:25

Szerintem nagyon frankó évadnyitó volt, nekem nagyon tetszett.

gyurcsi666 : az eddigi évadokban elégették őket, nem?

Theo - 2013. 10. 15. 11:33

Szokásos uncsi felvezetés, lelkizés, gagyi halál. Innen csak jobb jöhet.

Gurowsky - 2013. 10. 15. 11:35

Tyrese-ből nem gondoltam, hogy ilyen picsogós alakot csinálnak…

Az egyesével beszakadó zombik tényleg eléggé rontották a színvonalat.

Remélem ezt a vérzéses láz témát nem akarják nagyon erőltetni.

szuperkrumpli - 2013. 10. 15. 14:16

Ahogy sok vírus, ez is lehet mutálódott, bekerülve a talajvízbe! Jövő héten szeretnék látni egy véres szemű zombi disznót!
Harry Zomber meg apríthat a kóterban! ;)

Tomisz - 2013. 10. 15. 14:51

Kicsit nehezen volt hihető, hogy valaki az erdőben eddig túlélve, még ha meg is őrült, úgy dönt hogy akkor most ő megöli magát mert találkozott végre egy emberrel. :)

Ezt leszámítva jó volt a rész. Remélem ennél csak jobb részek lesznek és akkor a nézettség is megmarad tutira.

Tomisz - 2013. 10. 15. 14:53

Ja és a zombik úgy néz ki nem konzekvensek… a fiatal srác bokáják egyből megharapta a zombi ahogy hozzáfért.

Ellenben Glennél megvárta míg eléri a pisztolyt és fejbelövik… ejjj… :D

Persze ez csak apróság, de mégis milyen zavaró.

kplesz - 2013. 10. 15. 16:40

A szemek kivágása a zombiknál szerintem arra utal, hogy ott jár az elmebeteg kormányzó (mert ugye az)és megcsonkította őket. Gondolom vagy unatkozott vagy ezzel akarta az emberek tudtára adni hogy él, mert gondoljunk bele, hogy ki vágná ki egy zombi szemét? és most lehet azzal jönni,hogy még az átváltozásuk előtt történt de hát egy ember szemét is ki vágyná ki? Szerintem a kormányzó.
És amúgy a 4×02 traileréből kiderült, hogy valaki belülről eteti a zombikat patkánnyal szóval Belső ellenség..!

kplesz - 2013. 10. 15. 16:42

Vagy tényleg van valami szembevérzős sertéspestis, amit a rész elején látott zombi hozott és ez ölte meg a disznót meg a kiscsákót.

ognimalf - 2013. 10. 15. 18:14

Annyira magával ragad a sorozat, hogy egyszerűen az is érdekel, ha nem történik benne semmi:)
Persze itt azért történt ez+az..

Clapko - 2013. 10. 15. 18:17

Födémszakadás nagyon gagyinak hatott. Mért és hogyan szakadt rájuk? Nekem nem volt egyértelmű…

ognimalf - 2013. 10. 15. 18:49

A tetőszerkezet elrohadt.. bitzos kikezdte a zombipisa..

BRONCO - 2013. 10. 15. 19:14

3 évad sokkal jobban kezdödöt a tető idáig miért nem szakadt le csak akkor amikor vásárolnak :) Víz még fog csodákat művelni amúgy 10/8 a évad kezdés.
Az erdőben a nő kimondotan rohadt elenséges volt.

jim455 - 2013. 10. 15. 19:15

oké, hogy meggyengült a tető, de az baromság, hogy ott vannak hőseink és hopp, pont elkezdenek potyogni a zombik, ráadásul egyenként, az volt a legdurvább, akkor legalább egy nagy lyukon estek volna le.

jim455 - 2013. 10. 15. 19:18

az erdei nő kapcsán mikor néztem az is megfordult a fejemben, hogy ez valami fél zombi, vagy ügyesebb zombi, mert elég durván nézett ki:)

Gunsmoke - 2013. 10. 15. 22:07

Nesztek egy mém:

– TALÁLJ KATONAI JÁRMŰVEKET –
– HASZNÁLD INKÁBB A HYUNDAIT –

Egyébként mégis kinek írják a sorozatot? Azoknak a szerencsétleneknek, akik rájöttek, hogy zombis filmet nézni jó, de még nem látták mondjuk a Holtak hajnalát?!?

Ja, ha még nem lett volna világos, az évadnyitó nagyon béna lett, igaz a lejtmenet már elég rég tart. Nemúgy a nézettség (o_O)

A végére még egy mém:

– DARÁLD LE A BREAKING BAD-ET –
– MINDEN MÁS SOROZAT SZAR –

Clapko - 2013. 10. 15. 22:16

Gunsmoke: “– DARÁLD LE A BREAKING BAD-ET –
– MINDEN MÁS SOROZAT SZAR -”

Nekem ugyanez csak Luther és Sherlockal. Anglia lecsap :)

Duur - 2013. 10. 15. 23:04

csak én vagyok az egyetlen akinek tetszett a tetőről beeső zombik?:)
Igaz, sok kérdést felvet, hogy miért pont akkor szakadt be aladtuk, meg miegyéb. Minden esetre én eléggé jót nevettem rajta, hogy sorba szakadtak be a levegőből, és nem folyton csak előre vagy körbe bekerítve mentek. Volt benne egy kis változatosság.

Azért én is várnék bele összesítve az egészbe, valami olyan pluszt, ami elgondolkodtatóvá tenné az egész sorozatot, vagy valami olyan szálat (rejtélyek meg miegyéb)… persze lehet hogy ez nem azoknak készült, akik sokat tudnának gondolkozni:D

manbearpig - 2013. 10. 16. 00:33

Hát ez az évadnyitó egy nagy szenvedés volt. A boltos jelenetnél látszott, hogy gondolkoztak az írok, vajon mi nem volt még? Hát égből pottyanó zombik! Csináljuk meg! Az elmebeteg nő is csak időhúzásnak volt jó. Én is vártam valamire, ami beindítja az évadot, de ez elég gyenge lett a végén. Tényleg az a baj, hogy egy karakter sincs már, aki érdekelne. Az újak is a híg fos kategóriában vannak. Csak megszokásból maradok, meg mert ráérek.

Rick - 2013. 10. 16. 07:42

DO NOT NAME THEM! :) amúgy igen, szerintem is a malac halála, meg a srác halála között van összefüggés. És azért ha belegondolunk, elég erős betegségnek kell lennie, mivel a srácnak délután, amikor beszélt Rick fiával semmi baja nem volt, a meseórán lett rosszul, és estére pedig meghalt. :) Szóval érdekes lesz ez :) Nekem tetszett a nyitány, az már nem annyira, hogy rögtön ki is nyírták az egyik új szereplőt, szívesen hallgattam volna még a Daryl te mi voltál előző életedben vonalat, aranyos volt :) Meg néha még mindig nem tudom elhinni, hogy egy Zombi akkora erőt fejt ki a kezével hogy egy erőteljes ember egy lábát fogva lerántsa őt a földre, miközben pedig a fejét könnyebben szét lehet taposni mint egy görögdinnyét :) De hát ilyenek beleférnek :)

Sann - 2013. 10. 16. 09:09

Nekem tetszett a rész, már vártam, hogy kezdődjön az évad. :)

Az őrült csajos rész nagyon tetszett, lehetett érezni, h nem kerek a dolog és vmi történni fog.
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg van-e összefüggés a srác-malacka- véres szemű zombi közt, vagy csak az az üzenet, hogy a zombik ellenére ugyanazok a “természetes” események is zajlanak, mint a való életben pl. néhány állat időnként elhullik egy gazdaságban, a fiú meg lehet egyszerűen belázasodott, csak abban a világban a lázcsillapítót gondolom nem kapkodják úgy mint mi és elájult, kitörte a nyakát. Ha vmi vérzéses láz, akkor kb. a börtönlakóknak lőttek.

clegane - 2013. 10. 16. 09:14

jól sikerült kezdés volt ez, remélem nem ül le.

fazekasb - 2013. 10. 16. 13:12

Helikopter felrobbant a teton… uzemanyag teher rohad a koceraj. De az exalkesz csorompolese beinditja a zombikat… odamocorognak a fosteto meg feladja. Nem annyira bonyolult jelenet de azert remelem a tobbi resz be jobban megnyomjak a dolglkat

Nicsi - 2013. 10. 16. 13:45

fazekasb:
Látod hogy még ezt se érti mindenki, de kötekedni azt tudnak. Aztán alapvető dolgokat fel se fognak a 40 perc alatt. Így biztos nem tetszik sok embernek, ha ennyire felületesen nézik.
Meg ilyenen kiakadni, hogy miért a karddal mennek és nem a fegyverrel. Szerinted a töltények a fegyverbe csak úgy teremnek? Mész azt minden bokorba van egy adag? Gondolkozzál már egy kicsit mielőtt ilyenbe belekötsz.

Ettől eltekintve én is tudnám sorolni a hibákat, de minek? Mi értelme lenne? Ha rossz, akkor ne nézzük, ennyi. ha meg kibírjátok, akkor legalább értelmesebben kössetek bele.

Geradossz - 2013. 10. 16. 13:53

mennyi idő telt el a 3. és a 4. évad közt?

_Peter - 2013. 10. 16. 14:20

Az erdőben amikor a mégsem zombi nő megszólalt azt hittem Rick megint képzelődik, szerencsére nem. Aztán mivel ő csupa mocsok volt, viszont a sátra patyolat, hogy csapda az egész és ő a Governor új barátnője. Kiderült csak Ricket akarta vacsorának a zombi férjének.

Szegény malac ott szenved, az állatorvos Hershel papa le se szarja. Rick sem említette neki.

Betegség: fertőzött víz, disznó, de ugye Daryl hozott egy szarvast is. Lehet már bennük van, csak Harry Potternek az átlagnál gyengébb az immunrendszere azért ő dőlt ki először, plusz kezet fogott Daryllel aki végignyalta az ujjait. A Rick által bámult zombi a kerítésnél is így halt meg, látszott a szemén. Gondolom ez a vonal azt fogja bemutatni, hogy a zombi világvége idején egy normál vírus is okozhat gondokat, hiszen nincs túl sok szappan és tiszta víz, rohadó tetemek, Lori kislánya nincs beoltva stb.

A korábbi nincs demokrácia, mindent a túlélésért policy után most meg a ló túloldalára estek át. Tanács van, ami javasolja Ricknek legyen nála a pisztolya. A gyerekek barátkoznak a zombikkal, “ők is emberek”. Carol csak titokban tudja őket önvédelemre tanítani. WTF? Ezen talán még a jámbor Dale bácsi is csodálkozna.

köbjaki - 2013. 10. 16. 14:36

tetős rész: ott egy féltonnás helikopter de nem az alatt, hanem a rothadó pehelykönnyű hullák alatt szakad be a tető ráadásul egyesével, akkor legalább szakadnának egyben le a helikopterrel együtt v vmi.
Erdei csövescsaj: eddig szemeten meg dögökön éltem, egy sátorban az erdő közepén, most megtaláltak biztonságban lehetnék meg jókis kaját kapnék de jk yolo ink megölöm magam(persze eddig szemét/dögevés közben meg szenvedés közben nem ölte meg magát:D)

az meg am tényleg érdekes h egy rothadó hulla amit a csont alig tart össze h húz le egykézzel egy embert a földre

Meg h nincs normális fegyverük az is jókérdés vajon miért?előző évadban volt sorozatlövőjük, lehet kifogytak a töltényből v kell emberek elleni védelemre de egy katonai táborban azért körülnéznék utánuk.

mindent összevetve tetszik a sorozat ,igaz lehet csak azért mert zombirajongo vagyok:D

Geradossz - 2013. 10. 16. 14:52

vki esetleg?

_Peter - 2013. 10. 16. 15:22

köbjaki nem figyeltél. Az erdős nő nem akart biztonságba kerülni, totál megőrült egyedül. A szendvics sem érdekelte, ő csak oda akarta csalni Ricket, hogy megetesse vele a szeretett zombi férjét, azért támadt rá. Nem sikerült az akció, aztán inkább megszúrta magát, amit azzal magyarázott újra a férjével lehet illetve a kérdezz-felelek:
Hány embert öltél meg?
Csak magam.
Miért?
Ebből nem lehet visszatérni. (az őrületből)

_Peter - 2013. 10. 16. 15:29

Mennyi idő telt el? Ha jól emlékszem, őszies hideg idő volt már a börtön ostrom idején, a Governor és emberei kabátban. Most megint tavasz és napsütés, ingben vannak. Tehát megint átugrottuk a telet.

köbjaki - 2013. 10. 16. 19:50

igen ilyen kis apróságok miatt van olyan érzése az embernek h ezek mégis miért maradtak életben ha ennyi eszük sincs:D(pl a pénzszállitos dolog)

a csajt még mindig nemértem, értem h zakkant meg h a férjének vinné a kaját de akkor minek öli meg magát és miért épp mikor rick megtalálja? eddig is lehetett volna a férjével simán megölhette volna magát eddig is:D nem kötekedni akarok csak a logikát nem értem

Gab - 2013. 10. 16. 20:43

Engem minden egyes rész elvarázsol de ahogy olvasom a hozzászólásokat mindig meglepődőm a fikázkon akik fennakadnak minden apróságon. Senkinek nem jut eszébe hogy ez egy KÉPREGÉNY adoptáció??? nem a zombianatomiával kell foglalkozni hogy szétloccsan e a feje a baseball ütötől vagy sem stb hanem élvezni az egyedi hangulatát! Azon bezzeg senki nem csodálkozik hogy supermen repül vagy hogy hulk kurva erős… Itt se az aproságokon kell fennakadni. Vannak benne okos és ügyes megoldások mint a megerösitett kapu vagy hogy erösebbé tették a keritést,vagy a tavalyi évadnyitóban amikor elfoglaták a börtönt vittek láncot karabinerrel a két végén, a kapuk gyors lezárására.
A zuhanyzóban amikor megpusztult a srác nyitva hagyta éjjel a zuhanyt és reggelre elfolyt az összes vizük. szerintem ez lessz a gond a vizzel. a virus valahogy máshogy terjed.

jim455 - 2013. 10. 16. 21:26

szerintem azt nem lehet nyitva hagyni, pumpálta ahogy láttam és csak kevés folyt ki, de lehet rosszul emlékszem.

Mark Bolt - 2013. 10. 17. 05:29

Alien világából is lehetne egy ilyesmi sorozat.

Alapszitu: Földre lehozták az alient, elszabadult, mindent kiírtott. Scifi-horror sorozat a bolygón ugye. Elszigetelt kolóniák próbálnak túlélni.

A másik ötletem egy szintén zombihorror, de végre a járvány elejétől kezdve. Tetszene egy lassan kibontakozó sorozat aminek az elején még nincsenek is zombik. És azt mutatná be ahogy lassan-lassan komolyra fordul a helyzet.

Nicsi - 2013. 10. 17. 09:55

köbjaki:
Eddig tök egyedül napról-napra egyre őrültebb magányosabb lett a csaj. Végre találkozik egy beszélő “normál” emberrel, aki pont arra kérdezz rá, hogy mennyire őrült ez a világ (meg a csaj ugye). Amennyi tiszta gondolata maradt a csajnak az ezzel teljesen elvesztette a reményt és megöli magát.

Amúgy meg egy őrült elmében milyen logikát akarsz keresni? Szerinted miért mészárolják le a családjukat emberek? Miért mennek be iskolákba és nyírnak ki gyereket? Miért tartanak fogva embereket és erőszakolják meg őket nap, mint nap?

clegane - 2013. 10. 17. 13:21

azt amúgy tényleg megnéztem volna, hogy télen hogyan bírják ezeket a körülményeket. bár lehet hogy olyan részén vannak az usának ahol nem olyan kemények a telek, nemtom.

Gab: nemár hogy a “képregény” a “gagyi” szinonímája legyen mert menten szívrohamot kapok.

uziM - 2013. 10. 17. 14:58

nem olvastam vissza, de a részt azzal kezdődik hogy Rick lemossa vízzel az arcát, igaz az lehet eső víz is mert kint van a hordóban, most akkor víz lenne fertőzött?

jim455 - 2013. 10. 17. 23:12

Én nagyon várok egy téli havas évadot. Amilyen sok évig fog még menni szerintem meg is kapjuk valamikor – remélem. teljesen felfrissítené a sorozatot.

röviden-tömören - 2013. 10. 17. 23:34

az zavart az őstermelősdiben, hogy a korábbi farm-girlök inkább a mostanra már érdektelen szerelmi életükkel szerepelnek csak, ha már nem zombulnak, nem is ritkítják a walker állományt legalább tennék magukat hasznossá.

nem csoda, hogy Daryl “hős”. ilyen puhányok mellett..

a boltos jelenet beeső zombijai miért nem estek be korábban? hiszen a bolt közepén potyogtak.. tehát addig is ott grasszáltak. (a suéleken kellett volna nekik először leesni..) no mindegy.. pár pillanatig azt hittem Michonne nem tudja majd kihúzni a kardját a papírfigurából. :-o

kezdésnek nem volt rossz, de történet szempontjából remélem összszedik magukat, mert úgy néz ki nem Daryl lett hős, hanem mindenki más pipogyult..

Proktor - 2013. 10. 18. 13:50

Az öregnek mi lett a lábával? Visszaragasztották? :)

Llew - 2013. 10. 18. 15:19

Proktor
Annyi idő eltelt, hogy valaki ráért neki jó kis falábat faragni.

AdamBan - 2013. 10. 19. 18:15

Három napja kezdtem a sorozatot, és a második évad elején járok. Az az igazság, hogy rezeg a léc (a kasza).

Kicsit unalmas ez az állandó bujócska meg kergetőzés a zombikkal, meg megmondom őszintén, félek is tőlük.

Érdemes tovább nézni?

Llew - 2013. 10. 19. 19:20

Ha már most rezeg a léc lehet, hogy nem. Mit vársz tőle? Folyamatos hentelést? Akkor a harmadik évad első fele tetszeni fog.

superpityu - 2013. 10. 19. 19:45

igazából nem élveztem a kezdést. a legjobb az erdős rész volt, de az sem igazán tetszett.
a zombihentelés nevetséges volt a bepotyogó halottaktól. na me3g sosem rajongtam a sorozat ezen részéért.
a daryl-carol páros elég jó most. az egyik hős a másik pedig tanárnéni. bár lehet az hiányzott, hogy nem jutott idő egy csomó szereplőre, főleg az újakat nem tudom hova tenni. bár ahogy látom nem sokan lesznek itt maradandók, a kölykök közül talán az egyik lány megmarad, plusz az alkoholista.

Stockes - 2013. 10. 20. 10:03

Hulla gyenge rész volt, farm ahol élünk. 1-2 érdekesebb momentum volt, a vérző szemek, meg a fertőzött víz. A többi az újabban népszerű karakterépítés címszó alatt álcázott töltelék és időhúzás.

Volt most is logikai hiba, amiket már írtatok, de nagy magyarázkodási manőverrel védhetők, és ez a baj, csak magyarázkodással lehet megvédeni. Pl. a tető azért nem szakadt be a zombik alatt, mert a helikopter körül tobzódtak a tetőn, és ott még nem volt gyenge azon a részen. Azért mentek rá tömegesen a rozoga részre, mert az alkoholista gyerekre eső polc csapott zajt. A Hyundai-jal járós bénaság is kimagyarázható nagy nehezen: az alacsony fogyasztás miatt nem mennek böhöm amerikai verdákkal, páncélos autóval. Golyót szintem nem csak azért nem lőnek ki, mert zajt csap, de a készlet erősen véges.

_Peter - 2013. 10. 20. 19:09

“A Hyundai-jal járós bénaság is kimagyarázható nagy nehezen:”

Meg úgy, hogy a Hyundai egy rakás pénzt fizet az AMC-nek.

LiszkaY - 2013. 10. 21. 14:56

Nekem még mindig az első két évad poszt-apokaliptikus, sejtelmes hangulata hiányzik. A harmadik évad számomra csak egy gyilkolós trash volt, és ez a szezonnyitó szerintem nagyon lapos volt.

Gyakorlatilag a rész végi cliffhangeren kívül SEMMI nem történt. Az elmebeteg nő+Rick-kel biztos akartak mondani valamit, de (számomra legalábbis) abszolút nem jött át…

Bia - 2013. 10. 21. 15:36

Nem tudom hogy 1-2 ember mire számított, hogy már az első perctől fogva a 40. percig hentelik a zombikat???

Demy - 2013. 10. 21. 19:47

Bia-nak igaza van!

Llew - 2013. 10. 21. 20:07

Ez egy vicc, egy kibaszott szar vicc.
Ott vannak vagy egy éve a tetves börtönben, volt idő kertet meg disznóólat, fasza kaput építeni, de kerítést azt csak két deszkával tudták megtámasztani. Semmi zombi csapda árok ásás kívül, vagy valami. Amennyit a kerítés mellett fejlyukasztással töltöttek eddig már régen kész lenne. Aztán állnak és nézik, hogy jé, jönnek zombik a a disznóvisításra, meg a kertészt játszó Ricket nézegetni. Jé, és nem mennek el a kerítés mellől . Mikor pedig bedurvul a helyzet, mit csinálnak nem ám kimennek egy kocsival meg két-három géppisztolyos emberrel és halomra lövik a zombika, hanem beáldozzák a nevelgetett disznókat, azért, hogy vagy max tíz-húsz métert arréb csalják a zombikat, mikor a kapu másik felén ugyan akkora tömeg van.

Mindezeket pedig nem azért mondom, mert a részleteken szeretek lovagolni. Akkor is lehetne váratlan vészhelyzeteket a sztoriba írni, ha egy első pillanatra szuper zombi biztos erődítményük lenne. Csak akkor legalább nem volna ilyen kurva mód átlátszó, szájbarágós a dolog, hogy ja szegény Rick a neje után most a disznóit is elvesztette és nem leli a lelki békéjét.

Ez a betegség, mint megfoghatatlan ellenség jó ötlet, újdonság is, kár, hogy mellette ott van a ki tudja hanyadszor belengetett belső ellenség vagy jobb esetben óvatlan balfasz történetszál.

Lehet én vagyok paranoiás, de ha már adott a lehetőség, akkor én rohadtul zárt cella ajtó mellett aludtam volna. Látszólagos biztonság ide vagy oda.

Csilla0422 - 2013. 10. 21. 21:48

Komolyan a malacok? Basszus nagyon sajnáltam őket. Főleg úgy, hogy értelmetlen módon lettek „beáldozva”, mert a kerítéstől kb. 10 méterre „osztogatta” Rick őket. Mondjuk nekem már a behozataluk sem volt érthető. Azt mindenki tudja, hogy a szopós malac kegyetlenül tud visítani. Mi a bánatnak kellett bevinni, ha a hang vonzza a zombikat?! Lőni nem lövünk egyrészt a zaj miatt, másrészt meg az érthető takarékosság miatt. Ha már egyszer farmosdit játszunk, állatokat nevelünk, akkor erősítsük meg azt qva kerítést! A kert kapirgálása előtt inkább sáncot kellett volna ásni és karót hegyezni. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a szorult helyzetben ki az a barom, aki Homelandet játszik. A gyerekeket kizárnám, szerintem valamelyik idióta felnőtt nézi háziállatnak a zombikat.
A fertőzés jó ötlet, szerintem a patkányok terjesztik. Carol jó volt a pasival és a két árvával, na és Michonne a babával… Rick előbb is szólhatott volna, hogy a koca kimurdelt, akkor talán Hershel és a pasi kapcsol és kutakodni kezd.
Még nem tántorítottak el, folytatom!

JcGross - 2013. 10. 21. 21:57

Hát ez eléggé retard rész volt. Nem értem hogy hogy nem szereltek még hangtompítót minden puskára ennyi idő után se, vagy hogy miért nem lehetett zajjal elcsalogatni a zombikat a kerítéstől, vagy csak hátulról leszedni őket. Olyan sokan meg nem voltak, szerintem mire kimentek a malacokkal addigra a nagyját leszedhették volna a kerítés mögül is hogy már ne legyen probléma. Meg miért nem bírtak még embereket hívni hogy segítsenek?
Szóval röviden nagyon idióta rész volt.

nervus - 2013. 10. 22. 00:18

JcGross: Hangtompítót az USA-ban is csak hivatalos szervek használhatnak, szóval az nincs minden sarki fegyverboltban.

mivanmar - 2013. 10. 26. 17:06

LiszkaY: “Az elmebeteg nő+Rick-kel biztos akartak mondani valamit, de (számomra legalábbis) abszolút nem jött át…”

Pedig kicsit szájba is rágták. A nő azt kérdezte, vissza lehet-e jönni ebből (fel lehet-e dolgozni, hogy szörnyűségeket voltak kénytelenek csinálni, hogy nem segítettek mindenkinek stb.; emberek tudnak-e maradni mindezek után). Rick azt mondta, reméli, hogy igen. A nő utolsó szava az volt, hogy nem lehet. Rick azt mondta Darylnek, hogy majdnem elvesztette a fiát, aki volt (mármint hogy Carl majdnem végképp pszichopata lett, mikor lelőtte a puskáját átadó srácot – Rick alighanem ezért vette el Carltól a pisztolyát, ezért nem engedi bevetésekre). Mikor Rick elmeséli Hershelnek az őrült csajjal való találkozást, Hershel azt mondja, hogy igenis vissza lehet jönni, Rick és Carl is visszatért a “normális” kerékvágásba.

az El Diablo nevű olvasó - 2013. 10. 28. 14:00

Már nem emlékszem az előző évad végére. Mi történt Andrea-val? Hol van? Nekem hiányzik, kedvenc szereplőm volt.

Anthonz - 2013. 10. 28. 14:10

Megcsócsálta a puma, izé zombi.

mivanmar - 2013. 10. 28. 15:20

Ugye előző évados info nem SPOILER?

az El Diablo nevű olvasó: El akarta érni, hogy Rickék és a Kormányzó békét kössenek, közben szép lassan rájött, hogy utóbbi mindenképpen az életükre tör. Andrea tehát megszökött Woodburyből, hogy figyelmeztesse a börtönlakókat, de a Kormányzó elkapta. Az lett a büntetése, hogy a Kormányzó leszúrta Miltont és bezárta a székhez bilincselt Andrea mellé, akinek nem sikerült időben kiszabadulnia.

Dark Lion - 2013. 10. 28. 16:12

Tyreese hogy a francba élte túl?
És nem olyan válaszra vagyok kíváncsi, hogy “azért mert nagyon badass”.

zulu - 2013. 10. 28. 16:48

mert így volt “izgalmasabb” a jelenet

mivanmar - 2013. 10. 28. 17:12

Dark Lion:
hehe, itt pont azt írják, hogy azért, mert badass: http://io9.com/things-get-worse-for-the-survivors-but-walking-dead-ju-1453330413

Ha mindenáron meg akarnám magyarázni, azt mondanám, hogy biztos a többi közé lökte a kiloccsantott agyú zombikat, ami épp eléggé lelassította őket ahhoz, hogy elszaladjon. De valójában szerintem mindegy, a lényeg az, hogy visszatért az életösztöne és a harci kedve.

Demy - 2013. 10. 28. 20:57

Csak már túl későn. Úgy láttam már elég szépen átrágták.

mivanmar - 2013. 10. 28. 21:28

Szerintem csak zombiagy volt a ruháján.

Pablo - 2013. 10. 31. 22:18

En azt nem ertem hogy az a sok orult a teton jarkal mar honapok ota korbe karikaba….es miert csak most szakadt be a teto!

Sabbat - 2013. 11. 03. 00:30

a kislány ölte meg azt a kettőt, hogy bizonyítsa Carolnak, megtanulta a leckét, majd békésen tüzet raktak a kertben, majd elmetek szalonnáért…

Csilla0422 - 2013. 11. 04. 16:29

Rick, szívből remélem, hogy elkap a „nátha”. Más szemében a….

Anerma - 2013. 11. 04. 17:39

Én mondjuk azt hittem Rick simán csak kinyírja Carolt és otthagyja vérbe fagyva az út mellett. A narancssárga hátizsákos fickó este után én már ezen sem lepődtem volna meg. Daryl azért szerintem most nem fogja hátba veregeti.
Azért jobb ez így, mert van esély a visszatérésre. Tuti visszahozzák az éved végén!

Anerma - 2013. 11. 04. 17:49

Hopp de gyorsan gépeltem, kicsit sok lett az elírás! Bocsi!

Disman - 2013. 11. 05. 02:26

Nem tudom ti hogy vagytok vele, spoilerek miatt nem is olvasok vissza, de én eddig mindig úgy néztem a walking deadet, hogy nagyon vártam, és ahogy kijött néztem is. Ebben az évadban már 2 résszel le vagyok maradva, és nagyon nehezen veszem rá magam hogy nézzem tovább.

winnie - 2013. 11. 05. 06:44

ilyenkor kell kaszálni. csak olyan sorozatot érdemes nézni, aminek a következő részét remegő kézzel indítja el az ember. megszokásból nagy pazarlás…

Nif - 2013. 11. 05. 21:29

Érdekesség, nem tudom hova írjam: A Mythbusters-ben zombis kiadás is van, amiben Merle vendégként szerepel és érdekes dolgokat tesztelnek. Vicces nézni néhány dolgot, lehetne ajánlani az íróknak is :D

SG - 2013. 11. 05. 22:24

igazi kemény hardcore junkie nem kaszál, hanem felháborodik és hangot ad neki :) ezt az épületes f*st… 4 rész ment le és eddig nem történt semmi érdemleges…

TrollSlayer - 2013. 11. 11. 13:58

Tipikus töltike rész volt :( Utáltam a harmadik évadot, de ez eddig nem sokkal jobb

ct - 2013. 11. 11. 15:26

Itt örülök,hogy a Kormányzó eltűnt,mert engem kifejezetten untatott,erre most visszatér és úgy tűnik,egy pár rész erejéig marad is.Hát nagyon jó! :/
A harmadik évad elég unalmas és lagymatag volt,nekem pont a negyedik évad az,ami nagyon bejött eddig,mindegyik része.Mindig várom a következő heti részt.És azt is remélem,hogy Carol visszatér,mert mostanra megkedveltem.

mufflin - 2013. 11. 11. 15:30

én arra vagyok kíváncsi,h részekkel ezelőtt amikor mentek a gyógyókért kocsival a többiek és a rádióba ment valami adás a túlélőkről..h azzal mi van..,mert szóba se hozták :/

Maala - 2013. 11. 11. 16:24

Nyilván az vagy a mostani filler mellékszálhoz kapcsolódik, vagy előrevetítés valami későbbi főszálhoz kapcsolódóan, aki olvassa, az tudja. :)

De előbbit kétlem, mivel ez a filler most lezárultnak tűnik.

KG - 2013. 11. 11. 16:27

Tipikus töltike rész volt :( Utáltam a harmadik évadot, de ez eddig nem sokkal jobb.

ez töltelék rész? te vak vagy, vagy csak szimplán hülye? :D

nenikoka - 2013. 11. 11. 17:49

Nagyon izgalmas volt szerintem! Sok akció, zombik hada :) kiváló!!

Dark Lion - 2013. 11. 11. 18:49

TrollSlayer: Remélem a 3.vagy 4.részre gondoltál, mert ez volt eddig az évad legjobb része. Főleg a cliffhangerrel.

rio - 2013. 11. 11. 19:41

Egyértelmű, hogy az évad legjobbja. Faken riszpekt Hershelnek, profi az öreg.

David R. Blake - 2013. 11. 11. 22:58

Komolyan mondom, amikor nem tátott szájjal bámultam az eseményeket, azon gondolkodtam, hogy mikor volt olyan, hogy ekkora szinten izgultam a karakterekért, és konkrétan félve tekintettem a videó számlálójára, hogy “légyszi még ne legyen vége!”.
Simán hozott már egy nagyfilmes színvonalat, mégha meg is húztak olyan kliséket, mint az utolsó pillanatban érkező segítség (amin kínomban tényleg csak röhögni tudtam).
Amúgy maga az egész rész, a visszatérő betétdallal, a végén lévő visszautalással az évadnyitóra, és azzal a pár másodperces kis cliffel, amikor Philip Kormányzót mutatták a végén….. Ennél baromi nehéz lesz jobb részt hozniuk idén, főleg hogy számomra simán az egész eddigi sorozat legjobb része volt!
Ha hozzák az évad során ezt a szintet is, vagy még kicsit emelni is tudják majd…. hát egy rossz szavam nem lesz és csak tátott szájjal fogom élvezni a műsort!!!

Tusán - 2013. 11. 12. 16:47

Na nekem innentől kezdve lesz rohadtul kellemetlen az évad. A kormányzót egyszer már eljátszották. Ugyan néha ügyesen bántak a sztorijával, de többször fordult elő, hogy egyszerűen csak gagyi lett. Az meg, ahogy befejezték az előző évadot vele, szégyen volt. Így érthetőnek érzem, hogy erős kétségeim támadtak az évad következő epizódjainak élvezhetőségében. A Walking Dead-del mindig is az volt a bajom, mint a Falling Skies-szal: eszméletlen potenciálokat csapnak szét holt gyengére, hogy aztán a néző filózzon el rajta, mennyi mindent másként csinált volna.

Robi - 2013. 11. 18. 11:03

Én soha sem bírtam ezt a kormányzó csókát, de basszus eddig ez volt a legjobb rész az évadban.

danNN - 2013. 11. 18. 13:52

Az megvan, hogy az évad legjobb részében nem is voltak benne a főszereplők.

Dexter - 2013. 11. 18. 16:07

Nagyszerű rész volt. A Govenort elcseszték, de Brian eddig nagyszerű.

Dark Lion - 2013. 11. 18. 16:25

Én is azon a véleményen vagyok, hogy az új showrunner gatyába rázta a karaktert. Jövő héten part2.
Mikor beleestek a gödörbe, akkor néztem rá az órára, hogy mennyi ideje megy a rész, erre vége. Kár, még néztem volna.

Ennn - 2013. 11. 18. 16:48

hát ez nekem nagyon nem jött be! (4×06) Lehet ezzel egyedül vagyok, de szét untam magam. Valószínűleg azért, mert számomra már totálisan érdektelen a kormányzó.
A börtönös bandára lettem volna kíváncsi inkább, nem pedig a kormányzó mennybemenetelére. Ez a rész legalább annyira nem jött be mint a tavalyi évadban az Andreás. Nyilván mert az ő karakterét is untam már addigra nagyon…
Ez az évad valahogy nem köt le annyira mint az előzőek.

Pörkölt - 2013. 11. 18. 17:42

Hát ez rém unalmas volt.

tonyrulez - 2013. 11. 18. 18:32

Szánalmasan unalmas volt, ez most konkrétan arról szólt hogy governor jajdeszegény, meg hogy otthagyták őt a maradék katonái (2), aztán a naplementében megint egymásra találtak. Ez lemehetett volna egy 5 perces visszatekintőben, de nem 40 percig!

Piemaker - 2013. 11. 18. 18:44

Nekem tetszett a 6. rész!

Woodbury 2.0 is ready to start! :)

kensei - 2013. 11. 18. 18:45

Képregény ismerőkhöz lenne kérdésem:
A mostani évadnak mennyire van köze a képregényes történtekhez?

Csák Ányos - 2013. 11. 18. 18:54

(4/16hoz) Nem tudom mit mondjak, de nekem az évad legjobb része volt. Mindig kedvencem volt a kormányzó. Okés, hogy így a monitor előtt mindenki Rick és “Dárli” akar lenni, pedig pont a kormányzó az igazi poszapo karakter :D Persze, nagy genya volt, de egyszerű szálak mozgatják, túlélni és megvédeni ami van. Minden áron.

Sgt Doakes - 2013. 11. 18. 19:16

Akik a Kormányzó karakterét fikázzák, mond nekik valamit az a kifejezés, hogy anti-hős ?

Csilla0422 - 2013. 11. 18. 20:32

Szavakkal nem lehet kifejezni, amit a szem látott. Egyszerűen köszönet a fantasztikus részért.

zolij - 2013. 11. 18. 20:38

bár a kormányzó karakterét nem szerettem, de a rész bejött

Peppino - 2013. 11. 18. 20:55

Szerintem kakas volt a rész feszült kicsit egyhelyben kicsit csavargós. Nézhető kell az antihős is a kormányzó meg elég tökös és mákos szal túlél bár néha kicsit bepörög de ki nem. Viszont a csaj kérdése miért a fejlövéstől halnak meg? mert kisanyám agy nélkül nincsenek funkciói a testnek és még te nevezed magad nővérnek :) Jöhet a kövi legyen már vasárnap

Ennn - 2013. 11. 18. 21:50

Nem az antihőssel van bajom. Hanem azzal, hogy számomra érdektelen a karakter. Vannak olyan antihősök, akiket kifejezetten szeretek, mert megosztanak, mert beleeszik magukat a fejembe, a gondolataimba. Na de a kormányzó nálam annyit tesz, hogy… lopja az értékes játékidőt az általam nagyon szeretett karakterek elől. Nem baj, ha nem értenek velem egyet az itt kommentelők. :) kíváncsi vagyok, a véleményükre…

roger - 2013. 11. 18. 21:53

Kensei: Hát semennyi habár következő rész után még van némi esély arra hogy képregény szerint végződjön a kormányzós szál.

Niko - 2013. 11. 18. 22:05

Olyan volt mint egy 40 perces film,szamomra tok felesleges es toltelek resz volt. Inkabb neztem volna ahogy Rick es Darly levag egy malacot,majd azt feldolgozzak es a vegen csinalnak egy kerti borton grillt.
Walking Dead mercevel 5/10

Robi - 2013. 11. 18. 22:27

“Inkabb neztem volna ahogy Rick es Darly levag egy malacot,majd azt feldolgozzak es a vegen csinalnak egy kerti borton grillt.”

Én meg remélem, hogy még legalább 1-2 rész erejéig nemhogy a börtönt, de Ricket meg Darylt se látjuk. Kezdenek ezzel a börtön témával ugyanabba a hibába esni, mint a második évadban a farmmal…

sziki - 2013. 11. 18. 22:37

A képregénytől szerintem eddig jelentősen elszálltak, de nem akarok itt képregényezni, én is csak várom mi fog történni.
Fura, hogy ezt a részt így bedobták, bár olvastam róla és ugye elvileg lesz még egy, hm, kíváncsian várom. Fura ez a karakterváltozás.

Liszkay - 2013. 11. 19. 01:10

Nekem az egész harmadik évad nem tetszett. De általában ha egy sorozat egy-két részében nem is szerepelnek a főszereplők, mindig nagyon jó filler részek szoktak lenni, és ez is most is így volt, amilyen idegesítő sima trash volt a harmadik évad a kormányzóval, ez most pont ellentétesen nagyon jó volt. Ez a lassan hömpölygő sztori illik a walking deadhez.

borka74 - 2013. 11. 19. 10:01

az elején Rick fejszik az út szélén golyóval a fejében?

koka - 2013. 11. 19. 18:50

Igen Rick volt az, de szerencsére sikeresen felépült a 4. évadra :)

danNN - 2013. 12. 02. 15:01

Nah ez hent volt a javából yíííhááá.

Keila - 2013. 12. 02. 15:16

Kibeszélőt, kibeszélőt, kibeszélőt!

Marcipáncica - 2014. 02. 24. 13:39

2013 decemberi hozzászólások. teljesen megkavartak.

zolij - 2014. 02. 24. 14:49

winnie, lecserélhetnéd oldalt a linket :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz