login |

Scandal: kezdett a 3. évad – írta cat

2013. 10. 15. 19:44 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Az a helyzet, hogy ezt az évadnyitót fenntartásokkal kell kezelnem, több dolog is volt, ami nem igazán tetszett. Ezzel együtt vicces, teljesen ugyanazt csinálták a készítők, mint a második évad első részében, pedig kaptak érte anno rendesen: pikkpakk lezárták a feldobott óriási problémát, hogy aztán új lapot nyithassanak.

Szerencsére mindezek ellenére a másodikból egy egész jó évad kerekedett, szóval csalódottnak azért nem mondanám magam. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Olivia neve kipattant, mint az elnök szeretője és minden eddiginél nagyobb botrányt okozott (mindig eszembe jut: lehet ezt még fokozni? Lehet.). A titokzatos genyóember, akiről nemrég kiderült, hogy ő Olivia apja, azonnal ki akarja csempészni a lányát az országból, el a vihar közepéből, Olivia azonban nem megy – fura is lett volna, lássuk be. Inkább megpróbálja menteni a helyzetet, ami nagyjából lehetetlennek tűnik.

Fura volt látni ahogy Olivia körbetelefonálja az ügyfeleiket és gyakorlatilag mindenki lerázza. Ezeknek az embereknek szó szerint az életét mentette meg, van, akinek nem is egyszer, tényleg senki sem lenne, aki kiállna mellette? Oké, farkastörvények, meg a patkányok és a süllyedő hajó, de ebben az időpontban azért még csak egy semmilyen hivatalos forrásból meg nem erősített pletykáról van szó.

A rész fő negatívuma a gyors lezárás mellett talán az volt, hogy az elnök szivárogtatta ki Olivia nevét – na, ez kérem egy ordas nagy baromság, főleg az indokát tekintve: hogy a first lady kezében volt? Nem erre találták ki az előző évadban a faji kártyát? Ami nagyon is hatásosnak tűnt, és nagy valószínűséggel be is jött volna nekik, ha arra kerül a sor.

Ráadásul az elnök ezzel a saját terveit húzta le a klotyón, arról nem is szólva, hogy vajon az eszébe sem jutott, Oliviát milyen helyzetbe sodorja? Így is iszonyúan megingott a nő jó hírneve. Ökörség, na.

Ezt az ellenségemnek sem kívánnám.

Amúgy a végső megoldás tetszett, még ha túl gyors is volt, és szeretném újra aláhúzni, mekkorát játszik a first lady-t alakító Bellamy Young. Elképesztő, mennyire briliáns, milyen számító, egoista, mennyire jéghideg, kegyetlen bitch ez a karakter. Csodálatra méltó és visszataszító egyben, tökéletes példája (lehet) egy valódi arisztokrata nőnek. Egyszerűen imádom, adu ász figura.

És azért azt is hozzá kell tenni, hogy a közös jeleneteik Tony Goldwynnal aranyat érnek, élmény nézni, ahogy ők ketten egymásnak feszülnek. Az pedig már már komédiában illően vicces, ahogy az elnök az alelnököt újra és újra az ujja köré csavarja.

Szóval most ott tartunk, hogy a szerető státuszt sikerült áttolni egy ártatlan kislányra, probléma letudva, és a rész végén az is kiderült, mi lesz az évad első felének botránya – ami, csak hogy tudjuk, sokkal súlyosabb, mint az Olivia-ügy -: mit művelt az elnök Iránban egy titkos akcióban, amikor még katona volt.

Bár a fene se érti, ez most hogy került hirtelen napirendre, de azért engem megvettek, kíváncsian várom.

18 hozzászólás Ne habozz!

JJ - 2013. 10. 15. 19:50

remek kritika :) imádom még mindig a Scandalt és ez csak megerősít benne :)

S84 - 2013. 10. 15. 20:30

A 1st ladyt alakító színésznő tényleg az egyik legjobb.
A múltheti 3×02-ben viszont egy oltári jó jelenet volt Olivia és az apja között (aki egyébként szerintem néha túljátssza a szerepét) amikor a zárt ajtók mögött beszéltek Olivia munkahelyén :D

LoGi - 2013. 10. 15. 20:34

Daráltam a The West Wing első évadját, mikor néztem a premiert, és az jutott róla eszembe, mintha picit “try hard” B kategóriás Sorkin sorozat akarna (!!) lenni a Scandal :D Mert hogy a drámai beszédek sokszor igen csak megmosolyogtatók, csak a semmiből kezdenek bele a nagy drámájú dumákba, amik eltartanak 1-2 percig, és micsoda nagy erőbedobással hadarják. Sorkin taníthatná kicsit a készítőket ebből :D

winnie - 2013. 10. 15. 20:43

logi: :))

idézek a pilotkritikámból: “Shonda Rhimes mintha megnézte volna az Aaron Sorkin-életművet”

Brynden Rivers - 2013. 10. 15. 21:47

@LoGi: A Sorkin-B párhuzam remek. :) Főleg hogy közben a Newsroom 2. évada jobb lett mint az 1.

Erre a sorozatra már végképp nincs időm, a várólistán valahol a Sleep Hollow mögött van.

LoGi - 2013. 10. 15. 22:45

Én szerintem hagyom heti nézősnek egyelőre, bár belegondolva meglepő, hogy kb az egyetlen szál/karakter ami érdekel az Huck, míg a főszereplő szerelmes pár és a White House egyáltalán nem.
Még van 3 évadnyi Malcolm in the Middle és 6 évadnyi The West Wing dara előttem, szóval most csak kb 10 sorozat megy hetibe, de kevesebbel is meglennék. Ami kötelező: AHS, New Girl, Homeland, Parks and Rec és talán Elementary, mert a karakterek bejönnek most. De rohadt sok időm van :D

BSBsubs - 2013. 10. 15. 23:50

Ha akarnam sem tudnam nem szeretni.

Hetrol hetre varos minden resz.

JimmyL - 2013. 10. 16. 06:44

Bellamy Young tényleg zseniális. Elsőnek az Ő egyuik jelenetét kaptam el magyar csatornán… nahgoy kiosztja az elnököt… nem is értettem, hogyan kellhet egy ilyen parázs, varázslatosan erős nő mellett más az elnöknek :) Igaz, utána néztem meg csak darában az egészet nyáron. Azért gebedjen meg az elnök, két ilyen nő között sanyarog…

ifeco - 2013. 10. 16. 18:45

Én azért nem vennék mérget, hogy lezárták az elnök szeretője szálat…Szerintem egyszerre 2-3 dolog is az elnök fejére szakad.
Ez azért jobb évadnyitó volt mint az előző! Tudom hogy lehetetlen, de nem lehetne Kerry Washingtont lecserélni(Esetlek megölni OP-t)? Ilyen briliáns színészi teljesítményekből nagyon kilóg (Ez különösen védett szobában játszódó jelenetnél jött ki, a szenzációs férj/feleség vs picsogó főszereplő. Brr).

piszkosfred - 2013. 11. 16. 00:30

OMG. Nem gondoltam, hogy még lehet fokozni a dolgokat, de úgy tűnik sikerült. Mondjuk ez az anyuka él eléggé klisés, de ettől eltekintve is szuper rész volt.
Nekem bejön, hogy mostanában egyre inkább az átívelő szálra koncentrálnak.

BSBsubs - 2013. 11. 18. 14:12

Voltak váratlan dolgok a legutóbbi részben.
Egyrészt nem gondoltam, hogy Olivia anyja életben lehet, másrészt az, hogy Mellie-ék legidősebb gyerekének lehet, hogy a “nagypapa” az apja is nem várt fordulat volt számomra.

Az sejthető volt egy ideje, hogy Quinn bekerül a B613-be. Kíváncsi leszek, mit kezdenek az ő szálával a későbbiekben.

hetes - 2013. 11. 22. 05:39

Nem semmi rész volt, sorozatos döbbenet az eseményekben. Vajon Fitz megtudja-e, hogy elsőszülött gyereke nem is az övé. Azért ez nagyon durva volt.

piszkosfred - 2013. 11. 22. 15:55

Annak azért örülök, hogy ezt Olivia találkozik az anyjával szálat nem húzták az egész évadon kersztül, hanem meglépték 2 rész alatt. Kiváncsi vagyok mi sül ki belőle (attól most tekintsünk el, hogy teljesen életszerűtlen a szökése).

Lily - 2013. 11. 23. 21:31

Jó kis évad ez… Főleg a Quinn-es szállal. Milyen creepy volt már a legutóbbi rész vége ott Huck-kal… Szóval érdekes lesz.

Bellamy Young-nak pedig igencsak adjanak valami nagyon megérdemelt díjat, szerintem zseniális. Micsoda karakter lett belőle, pedig, ha jól emlékszem, csak átmenetileg, vagy vendégszereplőnek akarta Shonda Rhimes eredetileg. Okos döntés volt. :)

Connie - 2013. 12. 07. 15:10

eddig is mindenki ilyen pszichopata volt ebben a sorozatban? ez a rész most nekem sok volt, jobban tetszett, amikor a kémkedés helyett inkább a politikai machinációk voltak előtérben

Savanah - 2013. 12. 29. 19:37

Én most daráltam le az eddig lement összes évadot és részt. A 2. évadig nagyon tetszett. Azok a politikai összeesküvések, és manipulációk.. Zseniálisak voltak.
Ez a szülői bevonás viszont nekem nagyon nem tetszik… Kaptunk egy prison break 4.évadot, ahol azt sem tudtuk ki a rosszabb – a mama vagy a papa. Hol vannak a jó kis “oldjuk meg a piszkos kis titkokat, és haladjunk a fehér hézban is” részek??
Nem jó irányba kanyarodott, remélem februártól kicsit jobb lesz, habár a főszereplő nem fog tudni rendesen szerepleni :/
Amit Huckból és Quinnből csnáltak… Az sem tetszik…
És igen, egyetértek azokkal, akiknek tetszik a first lady alakitása :) Nagyon jó!

JKJ - 2014. 03. 21. 10:29

3×14 mellett nem tudok szavak nélkül elmenni. Fantasztikus érzelmi hullámvasútazást kaptunk. Csak ajánlani tudom.

eszemix - 2014. 03. 21. 21:50

Kemény élet ez ott a Fehér ház környékén… Végre nem az Olivia és az elnök közötti szenvedésen volt a hangsúly.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz