login |

Pilot-mustra: Played – 1×01

2013. 10. 16. 18:29 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Nem tudom, hogy mennyire van igazam, de azt veszem észre, hogy egy 5/10-es osztályzat rosszabb egy 2/10-nél. Utóbbi azt jelenti, hogy egy vagy több aspektus nem jött be, de ezek másnak bejöhetnek. Viszont egy “közepes”, “semmi extra”, “tipikus” sorozat általában még megosztani is képtelen a nézőket, nem? Meg lehet nézni, de minek?

Pedig tavasszal visszatért a Kanadába vetett reményem. Vagyis…, szóval én sosem vetettem reményt Kanadába, de akkor a Motive nagyon kellemes meglepetéssel szolgált. A szeptember végén indult Played azonban annyira feledhető volt, hogy szinte alig emlékszem rá, hogy mi említésre méltó a CTV új krimijével kapcsolatban.

PLAYED – 1×01 – 5/10

Első nekifutásra sajnos se íze, se bűze nem volt, de igazából nem is lehetett, mert az írók jól kiszúrtak magukkal. Beépülős-rendőrös sorozatról van szó, melynek a pilotja inkább afféle eredettörténet és a beépülésre alig jut benne idő – csoda, hogy a fő aspektus nem fogott meg annyira?

Az 1×01 elején egy akcióba csöppennünk, mely végén az egyik undercover zsaru bemos egyet a parancsainak nem engedelmeskedő másiknak, mire felfüggesztik. Ami azzal is jár, hogy felfele bukik, ugyanis egy megjelenik egy nő, aki beveszi őt egy szerveződő elit csapatba (Covert Investigations Unit), ami valójában annyit takar, hogy két vagy három társával kapnak maguk fölé egy új főnököt (a nőt), illetve egy geekcsajt, s elkezdhetnek kiemelt ügyeken dolgozni.

Fájóan generikus a felállás, amit egyértelműen az ügyek, illetve a karakterek menthetnének meg, azonban annyit szöszölnek az alapozással, hogy csak egy lezavart esetet látunk (nem sok érdekes momentummal), valamint papírmasé figurákat.

Oké, azt megtudjuk, hogy marcona főhősünket valami nagyon rágja legbelül, és azt is, hogy van mire túlontúl is magabiztosnak lennie, azonban nem túl szimpatikus a fickó, hogy heti rendszerességgel nézzem. (Tudjátok, a közhelyes, parancsoknak ellenszegülő, mindig saját feje után induló típus.) A többiek egyelőre semmilyenek, mentesek minden személyiségtől.

Mondom, nem sokat lehet írni az unlmaselső rész (rosszfiú jön, csőbe húzzák, balra el) alapján a sorozatról, az 1×02 jobb képet fog adni a Played-ről, abból kiderül, hogy ezekben a beépülésekben lesz-e némi finesz, vagy csak valahogy közel kerülnek a bűnözőkhöz, akiket végül rajtakapnak. A pilotbéli csúnya bácsi például okosnak tűnt, máris végveszélybe került a főnyomozó, de egy közepes írói trükkel megoldották a helyzetet, minden csak a mázlin múlt, semmi a gógyin.

4 hozzászólás Ne habozz!

Fishy - 2013. 10. 16. 23:15

Még a feje tetején is lens flare…

koka - 2013. 10. 17. 01:32

Biztos polírozta…

Dexter Morgan - 2013. 10. 17. 09:43

Az ilyen helyzet számomra rettenetesen könnyű. Chandra West? Agam Darshi? I’m in. Ennyi bőven elég… :P

Theo - 2013. 10. 17. 14:26

+Lisa Marcos me too. Teljesen mindegy miről szól. Azt hittem csak jövőre indul, jó hogy írtál róla.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz