login |

Devious Maids: vége az 1. évadnak – írta cyborgwings

2013. 10. 17. 17:51 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Love can’t seem to unite us… Why not try hatred?

Tele volt klisékkel, mégis jobb volt, mint a Dexter-finálé, mi az? Bizony, a Devious Maids. A sorozat kezdetektől (kritika itt) nem akart több lenni egy minőségi szappanoperánál, aki pedig szereti a műfajt, annak remek szórakozást nyújtott ennek keretein belül.

Sőt, sokszor ezen kicsit túl is, hiszen azzal, hogy nem mindig vette magát túl komolyan, jó kis poénokat is szállított. Engem kicsit a Csacska angyalra emlékeztetett, amit annak idején pont az önirónia miatt követtem figyelemmel, noha ezeket a délutáni dél-amerikai telenovellákat különösebben nem kedvelem.

Mégis nehéz úgy írni a Devious Maids-ről, hogy ne holmi kisiskolás témazáró dolgozat legyen belőle, hiszen a klisék miatt sok újdonsággal a történet nem tud szolgálni – ezért ezt nem is ragoznám még spoileresen sem –, egyedül a kábeles epizódszámnak köszönhetően izgalmas, tempósabb megvalósítás, illetve a menet közben már jobban kidolgozott szereplők teszik igazán élvezhetővé a sorozatot. S bár a közepe táján kicsit leült a sztori, de kevés kitartás árán hamar visszakapjuk a korábban megkedvelt ritmust.

A kezdetekben papírmasé figura cselédlányok a sorozat előrehaladtával némi dimenziót is kaptak, és a gazdag családok megszokott ármánykodásába is sikerült egy-egy harsányabb színt vinni. Nekem például kedvencem volt az elhidegült házaspár érdekes dinamikája, kettejük gyásza, valamint a nő beletörődése a férje sötét kis játékaiba, de legfőképp az, ahogy ezt a színészek előadták.

A színészi játék egyébként is rendben volt, leszámítva a végig túlaffektált Rosie-t, akit a műártatlansága ellenére vagy talán éppen azért, de a Révai-összessel dobáltam volna meg minden egyes felbukkanásakor. Őt igazából a még mindig sármos és szexi Grant Show miatt voltam hajlandó elviselni, aki egyébként a Swingtown óta nagy kedvencem –  ami konkrétan semmilyen formában nem köthető a Devious Maids-hez, ám minden alkalmat ki kell használni a reklámozására, hátha még akad, aki lemaradt róla.

A Devious Maids, hasonlóan elődjéhez, a Desperate Housewives-hoz (ugyanaz a készítő, Marc Cherry), halálesettel indított, s az évadot ennek felgöngyölítése teszi ki. Persze rögtön fölmerül a kérdés, hova tudnak egy ilyen kezdést még fokozni, miután ezt az ügyet megoldották, hiszen a kezdeti lanyha érdeklődést fölváltotta a jó nézettség, így aztán a Porcicák jövőre újra kezükbe ragadhatják a tollsöprűt.

Nos, a zárójelenet aránylag kellemes, ám messziről látható cliffhangerrel vezette föl a következő szezont, amely már újabb bonyodalmakat vesz a nyakába, remélhetőleg ugyanilyen összeszedetten, mint az első évadban sikerült.

14 hozzászólás Ne habozz!

Piemaker - 2013. 10. 17. 18:13

Nagyon élveztem az évadot.Olyan könnyedén és gyorsan megszerettem a karaktereket.A gonoszakat is. :)
DHW be van tervezve de még nem láttam.
Marc Cherry neve és a nyolc évad alapján nagyon jó lehet az is.

cyborgwings - 2013. 10. 17. 19:14

mivel ilyen kedvesen idemosolyogtál, komolyra fordítva a szót szívesen elmondom, milyen megfontolásból került az amúgy sajnos elég hevenyészettre sikerült kritika elejére az a mondat.
hát, nagyon egyszerű: sokkal jobban szórakoztam a dm fináléján, mint a dexterén. nem műfajban gondolkodtam, hanem szórakoztatási faktorban. ennyi történt. ezen kívül a két sorozatnak valóban semmi köze egymáshoz. vannak ilyen hülye asszociációim, ha esetleg még írnék ide máskor is, akkor nem kell rögtön nekem esni emiatt.

nyau - 2013. 10. 17. 20:41

Az én érdeklődésemet már akkor felkeltette, amikor még csak a pilottervről és alapsztoriról számoltatok be itt. Nem erre számítottam, valóban szappan, bár gondolom a fő célközönségnek, a latináknak és egyéb amcsi hölgyeknek erre van igénye ezen a csatornán. Szóval a megvalósítás miatt kicsit csalódtam, de alapvetően tetszik a sorozat. Nagyon vicces néha, kedvencem Genevieve, ill a perverz pasi és felesége! Engem is idegesít Rosie, nagyon túljátssza, és ienkor, bár tudom nem kell komolyan venni a sorozatot, de elgondolkozom rajta,h minek is nézem, mert az a nő nagyon lehúzza a szintet, amikor megjelenik. Egyébként minden rész végén azt veszem észre,h meglepődök,h jé, vége? szóval ha ien gyorsan elrepül vele az idő az csak jó lehet! szórakoztató, semmi több!

audrey - 2013. 10. 17. 21:06

hát szappanopera ide vagy oda, én többet vártam a finálétól..

összességében aranyos, és viszonylag jó született feleségek pótlék.

jim455 - 2013. 10. 17. 21:23

jó kis sorozat, viszont a finálét meglepően semmilyennek éreztem, nagyobb durranást vártam, részben azért is mert a készítők bekamuzták, hogy sokkoló lesz.

zoli - 2013. 10. 17. 21:28

én szerettem, és tényleg gyorsan elrepült az a 40 perc… kíváncsian várom a következő évadot. Én szeretem Rosiet, pont a hangja miatt :D

Cyrax - 2013. 10. 17. 21:42

Nyárra nagyon bejövős!

derek - 2013. 10. 18. 00:36

A sorozat egy mexikói telenovella feldolgozása , nem? A főcímben vagy a stáblistán ki is írják az eredeti címét. Amúgy nem volt rossz. Edy Ganem a következő eyecandy szavazásnál kap tőlem egy jelölést , az már biztos.
Én bírtam Rosie-t! Igaz kicsit túljátszotta a szerepét. De még mindig érdekesebb volt , mint Carmen. Na , meg Odessa! Az a nő egy vicc volt az elején! Bár olyanok , mint ő elmaradhatatlan kellékei a telenovelláknak. A legjobban Zoilát bírtam , amikor állandóan beszólt Genevieve-nek. :-)

winnie - 2013. 10. 18. 07:36

egy mexikói minisorozaté, de nem feldolgozás, csak az alapján készült elvileg.

Andro - 2013. 10. 18. 08:35

Nekem kifejezetten tetszett az első évad. Talán azért, mert a Született Feleségeket is szerettem. Az eredeti szappanoperát nem láttam (amúgy is rühellem őket), de ez egy igazi, üde színfolt a sorozatok között. Én várom a kövi évadot. :)

pizsamasbanan - 2013. 10. 18. 10:30

barátnőmmel néztük és végig szégyelltem, hogy tetszett :) igazi guilty pleasure számomra.

cyborgwings - 2013. 10. 18. 11:03

pizsamasbanan: hát ez nagyon édes! :D

derek: szerintem odessa elég jó volt. vagyis akkor lett jó, amikor beszélt a múltjáról, nekem nagyon bejött az a rész.

zsemlye - 2013. 10. 18. 19:21

szerettem – mert el van nagyolva, mert maga sem dönti el 100%-an, hogy paródia e vagy komolyan veszi, de inkább nem és épp ezért mindenki lubickolt. Ezért nyávog Rosie. És ettől tökcuki.
szerettem, mert Evelyn & Adrian Powell ördögiek ;)
olyan Ugly Betty első évad szerű guilty pleasure
szerettem, mert jó és folyton szól a háttérzene.

kontra: Valentinától vert ki a víz: túl erőltetett vagy csak rossz a casting + a Marisol figurája túl heroikusra sikeredett, emiatt kilóg, mert benne alig van pimasz játékosság.

Sum: szégyenli a halál – tök jó ;)

savanah - 2013. 10. 20. 18:40

Nekem is tetszett, én daréltam és nagyon hamar befejeztem! Jó kikapcsolódás volt, pont amire akkor szükségem volt.

Rosie valahogy a végére engem is idegesített… Meg hogy mindig ugyanúgy öltöztették, h egyik vállán lehúzták a trikót. Nem tudom miért, de idegesített, és már azon voltam: H szóljon már valaki annak a lánynak h igazitsa meg a trikóját!!
Meg mondjuk Beverly Hills ide-vagy-oda.. biztos nem szép ruhában és farmerben takaritasz :) Egyedül Zoilaék uniformisa tűnt igazinak…
A Marisol szálat én sem tudom h fogják folytatni, hiszen elvileg ő nem takarítónő…Most h megvan az igazság, az ő karrierjének annyi…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz