login |

Pilot: Reign

2013. 10. 20. 21:50 - Írta: human

45 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Barátnőmet kérdeztem, hogy mi a véleménye a Reign-ről, erre annyit mondott, hogy “nem véletlenül a CW-n van”. És tényleg, aki valami tényleg komoly kosztümös drámára vágyik, az nem itt fogja keresni, ellenben modern popdalra táncoló tiniket azokat kaphat.

Stuart Mária, Skócia királynője még 6 évesen oda lett ígérve a francia trónörökösnek, és most tiniként a francia udvarba utazik, hogy erősítse kapcsolatát a király fiával, leendő esküvőjüket előkészítve. És itt jönnek a bonyodalmak.

Mivel tényleg a CW-n megy, így amikor feltűnt a francia király fia és annak féltestvére, aki láthatóan sötétebb jellem, már akkor nyilvánvaló lett egy szerelmi háromszög, hiszen az mindig kell! Nem értetek egyet? Akkor nem a ti sorozatotok. Lenne még pár ilyen kérdés, ami könnyen eldönthetővé teszi a bepróbálást.

Azért megnyugodhatunk, mert a szerelmi háromszög az nem minden. Egyrészt a két fiatal közötti frigy, és országaik erősebb kapcsolata nem mindenkinek tetszik, így lesz némi összeesküvés is ellene, mindezt Nostradamus (for realz) jóslatai segítségével. Ezen kívül még van valami sötét titok a közeli erdőben, egy szövetséges Scarecrow (izé, valami lány zsákkal a fején, de teljesen az új Batman-filmek ugrottak be), és hasonlók. Szóval megy a kavarás is ezerrel.

Mindezt úgy kell elképzelni, mintha modern iskolásokat látnánk kosztümös környezetben. Valahogy ez jött le az egész korrekten fényképezett és szerencsére nem 30 másodpercenként zenét váltó pilotból. Méghozzá elég szemérmes tinilányokról van szó, olyanokról, amilyeneknek a felnőttek szeretnék elképzelni a modern tiniket. Ezek a lányok szertelenek, klikkesednek, örihari van, ha az egyik fiúját lefejezik, lefekszenek az idős tanárral, a szokásos. Hiába teszik mindezt XVI. századi ruhákban.

Ami egész érdekes lehet, hogy a naiv Mária egyre keményebb lesz majd a rá váró megpróbáltatások alatt – már ha ezt nem rontják el idővel. Hiába van a szerelmi háromszög, szerintem lehetőség bőven akad a sorozatban, csak eléggé elrejtették, és a csatornát ismerve nem is fogják igazán kiaknázni.

a nagy vetkőzés, game of thronesban másképp lenne :)

Szóval a sok negativitás ellenére is azt kell mondanom, hogy van a Reign-ben valami, minden csak a készítők elképzelésein múlik. Ha valaki fegyvert fogna a fejemhez, hogy a CW eddigi újoncaiból ez vagy a Tomorrow People, akkor könnyű lenne a döntés. 5/10, de nem tudom igazán nem ajánlani.

45 hozzászólás Ne habozz!

Orange_Green - 2013. 10. 20. 21:54

Nagy jóindulattal egy igen gyenge kosztümös szappanoperának nevezném. Nagyon nagy jóindulattal. Pedig lehetőség ebben is lett volna, de már anno a trailernél látszott, hogy nem fogják kiaknázni, inkább elviszik a szokásos triciklis irányba. Egyelőre még maradok, adok még egy esélyt neki, aztán ha a következő után is azt fogom érezni, hogy inkább ez mint egy érzéstelenítő nélküli gyökérkezelés, akkor kaszálom. Ajánlani én sem tudom senkinek. Sőt, ha jók a megérzéseim, a csatorna is hamarosan meglengeti a kaszáját. (Persze mondom ezt úgy, hogy nem tudom milyen a nézettsége.)

winnie - 2013. 10. 20. 22:16

(nézettség: holnap majd írom. nem volt szörnyű a kezdés számszakilag, de rettenetesen offbrand lett. minél fiatalabb volt a korcsoport, annál nagyobbat esett a TVD után – viszont 55+-ban erősebb volt, mint a TVD)

superpityu - 2013. 10. 20. 22:16

hát ez nehéz eset, mert alapvetően voltak benne olyan elemek amik tetszettek, viszont a barátnők elég wtf kategóriába esnek. na ők tényleg olyanok, mint mai tinik, csak nagy báli ruhákba öltöztetve. egyértelműen az tetszett a legjobban, hogy a kiscsaj a lépcsőfordulóban kezdett el masztizni :D elröhögtem magam, mert szerencsétlen csajnak biztos messze volt még a szobája.
hatalmas kavarások már most vannak, meg szerelmi 3szög. a sötétebb részei a dolgoknak még jók is lehetnének, de a cw tuti elviszi ezt is valami szerelmi szál felé. szóval lehet ez egy jobbféle szappanopera, de lehet valami szörnyű botrány is.
Mária karaktere nem rossz, vele sok jót csinálhatnak még – a színésznő itt fényévekkel jobban bejött, mint nyáron a TW-ban. a tinik eddig kétdimenziósak, főleg az amelyiknek kinyírták a pasiját. királyi család is tartogathat még pár meglepetést. Nostradamusra kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz gagyi, vagy mennyire lesz szó más jóslatairól, vagy csak a királynénak fog mindent elmondani a fiatalokról és ennyiben kimerül majd.
maradok még egy részre, de ugyanakkor félek is tőle, hogy alapvetően rossz lesz, de lesz benne olyan szerethető dolog ami miatt megmarad a nézősök között.

yeeeyha - 2013. 10. 20. 22:18

Pár perce fejeztem be, és hát… jó guilty pleasure sorozat lehet még ebből, de semmi több.

A zene jó, a The Lumineers jóféle zenét csinál, a fényképezés szép (benti és kinti jelenetek egyaránt), korhűség, az kidobva az ablakon, azok a ruhák…! A CW bármelyik másik sorozatában viselhetnék ezeket az estélyiket. Az udvarhölgyek idegesítőek, a többiekben látok némi reményt, de nem táplálok nagy reményeket, a barátnők közötti csitrizés túl nagy mértékben volt már most jelen.

Lemoni - 2013. 10. 20. 22:55

Azon még túl tudtam volna lépni, hogy a neveken kívül nem sok köze van a valósághoz, love triangle, idétlen és rémciki tinipicsogások, de azon már nem, hogy baromi egysíkúak a karakterek, a színészi alakításokról nem is beszélve, a történet bántóan gyengére fércelve, szóval amikor a mezítlábas táncba kezdtek a bálon előkaptam a kaszát. Sorban állnak nálam jobbnál jobb sorozatok darára várva, egy percet sem veszek el valamelyiktől ezzel a förmedvénnyel. Mondtam már idén sorozatra, hogy a legrosszabb újonc, attól most átvette a stafétabotot ez.

Delilah - 2013. 10. 20. 23:00

huu… én is épp most néztem meg, és nem tudom mi vett rá, sztm szörnyű volt, nagyon-nagyon nem nekem találták ki… a barátnők, ahogy megjelentek idegesítőek voltak, bár Mariskában látok vmit
fiúk… hát egyik sem fogott meg, h guilty pleasure legyen belőle, nálam a 15-20. perc között lendült a kasza (bár azért még végig szenvedtem)

koka - 2013. 10. 20. 23:44

Úristen ezen most mennyit röhögtem. A lányok elmennek meglesni, a frissházasok nászéjszakáját, amitől az egyik úgy felizgul, hogy menten magához nyúl a lépcsőfordulóban. Kész. Itt borultam le a székről.

A másik; mi a tököm volt itt a zenével? Olyan hangerővel csaptak néha a húrok közé a srácok, hogy azt se hallottam mit beszélnek a (khm) színészek . A hangmérnök biztos szabadnapot vett ki.

Oké volt azért pár pozitívum is. A skót lovemaker lefejezésénél pl nem szarral gurigáztak. Illetve a fényképezés is teljesen korrekt. Mondanám, hogy majdnem olyan jó, mint a Tudorokban, de nem akarom egy tető alá venni a kettőt.

DarkEagle - 2013. 10. 21. 00:24

“aki valami tényleg komoly kosztümös drámára vágyik, az nem itt fogja kutakodni, ellenben modern popdalra táncoló tiniket azokat kaphat… francia király fia és annak féltestvére, aki láthatóan sötétebb jellem, már akkor nyilvánvaló lett egy szerelmi háromszög…”

Nem igazán terveztem belenézni de nekem ez a 2 mondat épp eléggé elrettentő hogy még véletlen se nézzek bele. Tini dráma szerelmi 3 szöggel pfejj épp most dobtam főleg emiatt a TVD-t is nem kell helyette még egy. De a szánalmasság netovábbja hogy modern pop zenére táncolnak??? Komolyan? Ez azért rohadtul röhejes szerintem. Mert oké az ember azon még szemet huny hogy szerelmi 3 szög bugyuta elbeszélés csak hogy minden tini csaj felfogja miről van szó de ha már egy ilyen korban játszódik a story illő lenne legalább hozzá illő zenéket választani nem? Szóval a szerelemi szögek ebben a műfajban nem is lennének elrettentőek hiszen ebben a korban mindenki összefeküdt mindenkivel hisz ez volt a divat de azért van egy határ ami után már inkább kösz nem. :D

kösz az elrettentő kritikát! :D

koka - 2013. 10. 21. 00:38

Darkeagle: annyira azért nem durva, a hangszerelése sem nevezhető elektronikuasnak. human barokkos túlzásba esett :)

verogirl - 2013. 10. 21. 05:29

Nem volt annyira rossz. Igazából egy kicsit haragudtam erre a sorozatra, higy kiejtette a the selectiont,mert azt nagyon vártam. (mondjuk azóta elolvastam az ide feltöltött forgatókönyvet és hát nem sok köze van a könyvhöz). Sok lehetőség van, kíváncsi vagyok hogy milyen irányba viszik el a sorozatot, mondjuk ez kb úgy nyílvánvaló lesz a 4-5 rész tájékán. A zene nem zavart, még passzolt is hozzá. Ami viszont nagyon idegesítő volt az a barátnő brigád. Értem én hogy kellenek Máriának a bff-ek, de akkor már csinálhattak volna egy kicsit tőbb rétegű karaktereket is. Szerintem a TVD-ben Bonnie és Caroline sokkal jobb bemutatás kapott, mint ez 4 kiscsaj.
Röviden ez a TVD csak itt vámpírok helyett van középkor.
Nem tudtam, hogy Megan Follows játszik a sorozatban mikor leültem megnézni. El is tátottam a számat és vártam hogy Gilbert Blythe mikor ront be az egyik ajtón :P

Bogyó - 2013. 10. 21. 08:02

Köszi a kritikát, véletlenül se nézek bele.

Andro - 2013. 10. 21. 08:11

Nos, a kritikát olvasva, még egy ok, hogy ne nézzem meg a pilotot. Mondjuk, eleve nem is terveztem, de így még jobban elment tőle a kedvem.

Maca - 2013. 10. 21. 14:38

Egyetértek, na,de mi van az erdőben? :)

Pudli - 2013. 10. 21. 16:58

Szokásos Cw-s sorozat, de nekem valamiért bejön majd meglátjuk milyen lesz később.

kabuki - 2013. 10. 21. 17:56

Sztem nem az idei év, hanem egyenesen minimum az elmúlt 5 év legrosszabb pilotja volt. Értettem én, hogy CW és nem History Channel, meg azt is, hogy eléggé low budget, nem is ezzel van baj, de mikor az elején a távoli felvételnél látszott, hogy a kolostor, ahol Maris nevelkedik ténylegesen egy kolostor(?)rom, félig leomlott falakkal, tető nélkül, akkor azért néztem, hogy WTF? Az volt az elképzelés, hogy na, keressünk valami kolostorra nyomokban hasonlító régi izét, csesszünk le elé egy asztalt, oszt majd a néző meg már be is nyalta, hogy ez már korhű??
A francia udvar meg saccperkábé 8 főből áll?? (Jó, vidéken vannak, értem, nade könyörgöm!) Az öribarik no komment, a párbeszédek fájdalmasak, a karakterek nulla dimenziósak, Zsákos Frida megintcsak WTF kategória.
Amikor az esküvőn berongyoltak körtáncot járni – jól írta valaki amúgy, olyan ruhákban, amit bármelyik mai soriban is fel lehetne venni – hát ott letettem a hajam, majd mikor tolleső is hullott (újabb WTF?), akkor letettem a sorozatról is végleg.
Utolsó megjegyzésem: nem tudom, mit tolnak ott a CW-nél az írók, meg a vezetőség, de hogy jó anyag lehet, az hétszentség :D

torjack - 2013. 10. 22. 14:27

Ez valami gyalázat. Mondjuk CW, nem csoda. Értelemszerűen azonnali kasza.

Abstractelf - 2013. 10. 23. 23:59

Totál guilty pleasure! Bár lehet, hogy valami nagyon gyenge pillanatomban néztem ezt, és azért tetszett valamilyen szinten.
A történelmi hitelességet nagyon feladtam – kizárt, hogy úgy fog alakulni itt a történet, mint a valóságban volt. Bár az még a kisebbik baj lenne.
Egyébként én vagyok az egyetlen, aki az elméleti canon főpáros között egy szemernyi kémiát sem lát? Ennyiből egy fogassal is lehetne, kb. hasonló helyen lennénk. Meg te jó ég! Az egyik pillanatban kb. leribancozza a drága hercegünk Máriát, ő meg ugyanolyan “szerelmes” pillantásokkal néz rá továbbra is?
A mellékkarakterek meg a történet részét pedig ne is említsük.

Az egyetlen, ami érdekel, az hogy mi van az erdőben – bár nincsenek nagy reményeim ezzel kapcsolatban sem.

Te jó ég, miért tetszett ez nekem, ha itt csupa rosszat mondok róla??

Orange_Green - 2013. 10. 26. 15:59

Már az introért járna egy nemesebb részt támadó korbács a CW-nek, mert az a pár másodperc támadás a jó ízlés, az igényesség, és főleg a néző ellen. Az előző rész lényegi eseményeinek felidézése kicsit jobban sikerült, pár megdöbbentően pocsék részletet sikerült kihagyni belőle. Szerencsére.
A látvány egyébként alapvetően rendben van, a helyszínek szépek, az általam letöltött verzióból ugyan nem tudom megállapítani, hogy mennyi a CGI, mennyi az épített díszlet, és mennyi a valóban létező dolog, de harmonikusnak tűnik az egész.
Iszonyúan sok azonban a zene. Nemcsak hogy zavaró, de még irritálóan hangos is néhol. Van, hogy teljesen elnyomja a szereplők beszédét, emiatt kénytelen voltam angol feliratot tenni alá, hogy minden szavukat értsem. Pedig az alapötlet, és a kiválasztott számok dallama – szövege egészen jó, azzal együtt is, hogy teljesen idegen ettől a kortól. Mégis működhetne, ha lenne annyi önkritikája a csatornának, hogy képes mértéket tartani.
A színészi játék érezhetően javult, Mary-ben egyre több fantáziát látok, és most Francis is mutatott valamit. Végre. Persze a jótól még nagyon messze vagyunk,de alakul. Nostradamus is szolgálhat még pár meglepetéssel. Az erdő szintén. Clarissa is érdekes.
Akiktől viszont már semmit nem várok, azok Mary udvarhölgyei/barátnői. Rettenetesek. Mintha a mai kamaszlányok közül is a legostobábbakat sikerült volna kiválogatni. A király után epekedő idióta, a Colin után síró másik hülye is borzalmas, de a többiek, nekik még annyi személyiségük sincs, mint egy molylepkének. Később persze ez változhat, de továbbra is kétségeim vannak a később felől.

damien - 2013. 10. 27. 10:49

Nem tudom, lehet, hogy nekem van igen alacsonyan az elvárásaim léce, de nekem bejön.
Bár tényleg eléggé TVD-re hajaz vámpírok nélkül, amit viszont már réééégen kaszáltam. :D

Blacky - 2013. 10. 28. 23:00

Húha, hát én nagyon vártam ezt a sorozatot, de csakis egy oka volt, és az Adelaide Kane, akit a Teen Wolf óta imádok.
Nagy elvárásaim és reményeim nem voltak (elvégre CW), főleg a trailer után. Amik a legjobban kiakasztanak, azok a ruhák. Nem tudom, mi a francot gondoltak a jelmeztervezők, de hogy van köztük néhány drogos, az tuti. Ahogy írtátok, néhány estélyit onnan a napjainkban is lehetne viselni. Egyszerűen borzalom!
Aztán. Udvarhölgyek. Agyrém.
A két szőke még hagyjáán (de csak azért, mert még semmit sem csináltak), de a Ms. “Magamhoz nyúlok már a lépcsőnél” és “Jaj, a pasimat lefejezték a királynő miatt” kiakasztóak. A zene tényleg sok benne, különösen az első részben találtam zavarónak.
Az új rész már felüdülés volt az előzőhöz képest. A Francis-Mary kémia végre láthatóvá vált, az angolok és Catherine ármánykodnak, Bash láthatóan sokat tud az erdő titkairól, és Clarissa is érdekes. Mary karakteréből sokat ki lehet hozni, és alapjában véve ő a legértelmesebb.
Mindenképpen tovább nézem Adelaide miatt, és mivel a korhűségről én már a kezdet kezdetén letettem, talán előbb-utóbb el is kezdem élvezni. Talán.

Orange_Green - 2013. 11. 01. 11:23

Az angolok kóstolgatják a skót határt, Mary mégis azon vinnyog a barátnőjével, hogy Greer mikor esik túl végre az első csókján? EPIC!
Mary estélyi ruhája és a portugál tánc nem volt gyenge, az biztos. Hasonlóban bulizott a múltkor egy ismerősöm (kesztyű nem volt hozzá). Oké, hogy modernebb köntösbe akarták öltöztetni az egész történetet, de azért ez már tényleg túlzás.
Ahogy túlzásba estek a korábban már említett udvarhölgy-libuskák is. Megint.
Viszont érdekel, hogy fog Mary kihátrálni ebből a Portugáliával kötendő házasságból. Végre valami relatíve izgalmas is történt. Remélem nem olyan egyszerűen, hogy valaki megöli a fickót.

koka - 2013. 11. 02. 22:57

Legviccesebb a 1×03-ban az utolsó előtti jelenetet, ahol Francis egy kib*szott pulóverben volt! Nem vicc, nekem is van egy hasonló. :D

A másik favorit karakterem a Király, aki láthatóan telibe rakja, hogy 6 század embere oda lett, mert ez majd megtanítja a fiacskáját, hogy ne a szíve vezesse.
Aztán délutáni foglalkozásként a folyósokon kapja el Kennát, de rendes, mert nem teszi még be neki :)

Aztán ott van Bash, akit most jól leszúrtak, hogy még kevesebbet szerepeljen (a péknek több jelenete volt)

Adelaide Kane egyébként tényleg jócsaj, bár eddig nem egy színészóriás, de teljesen meg vagyok vele elégedve.

Egyébként mindig van valami fetrengősen röhögős rész nekem, nem tudom hogy csinálják, aztán azon kapom magam, hogy nézem a következő részt.

Adreee - 2013. 11. 08. 13:59

Azt kell, hogy mondjam, ez a sorozat részről részre egyre jobb. Úgy kezdtem neki, hogy abszolút nem voltak elvárásaim, és kellemeset csalódtam. Nagyon jók a karakterek és ahogy kezdenek belejönni a szerepükbe egyre jobbak a színészek is. Ahogy véget ér egy rész, nézném a következőt..

kissoreg - 2013. 11. 08. 17:37

Én is így vagyok vele, mondjuk hamarabb olvastam el a kritikát, mint néztem meg az első részt, így kicsit szkeptikus voltam, amit utólag sajnálok, mert egyre jobban tetszik :)

koka - 2013. 11. 09. 00:27

Én lepődtem meg, de a 4. rész egész jó lett. A végén Scarecrow az ágy alatt kicsit adta

Orange_Green - 2013. 11. 09. 12:27

Viccesen indult a 4. rész, kakaskodó sminkelt fiúcska és férfiúcska vetekszik egy olyan nő kegyeiért, akivel tulajdonképpen egyikük se kezdhet semmit jelenleg.
Nostradamus kavarásai kezdenek egyre jobb hatással lenni a történetre. Thomas végre kimutatta a foga fehérjét, Mr. Negédesség nem is annyira negédes, és a legkevésbé sem jó fiú. Így nem is féltem annyira attól a teljesen nyilvánvaló végkifejlettől, amit az előző résznél megjósoltam, és amit kértem, hogy az írók kerüljenek el.
Kenna és a kopaszöregrondakirály számomra továbbra is érthetetlen. Soha semmilyen körülmények között nem vágynék egy ilyen nulla jellemű, keménykedő, ám a háta mögött asszonyok által manipulált, ráadásul még csak nem is valami vonzó férfira. Szeretném tudni, hogy a kis udvarhölgy mit lát benne.
Bash és Francis kapcsolata viszont nagyon jól ábrázolt, egyre jobban működnek együtt mint testvérek, hozzák azt a bromance-t, ami az ilyen sorozatok egyik legjobb mozgatórugója lehet. Egyelőre nincs tricikli is, legalábbis Bash nem járta még körül igazán Mary-t, bár szívesebben látnám mellette a skót királynőt, a háromszöget semmiképp sem akarom, szóval akár még azzal is kiegyeznék, ha a bamba udvarhölgy mellett kötne ki.
Mary és Francis romantikus pillanatai az egészséges és az ízléses határán belül maradtak, nem ment át tininyáladzásba, pedig a CW-nél joggal lehet félni ettől.
Egészen kellemes, izgalmas és igényes rész volt ez, magasan az eddigiek színvonala feletti. Remélem ez az irány, amit belőtt magának a sorozat.

Orange_Green - 2013. 11. 09. 12:29

nincs tricikli SE, nem tudom milyen ist írtam oda és miért. bocsi.

Dóri - 2013. 11. 10. 14:24

Hát ez az a sorozat, amit nagyon szeretnék megszeretni, de nehezen megy. Nagyon böki a csőröm a történelmi pontatlanság, és még a ruhákra és a díszletre sem igényesek semennyire. Legalább a látszatát keltenék a korszaknak… de még ennyit sem. A karakterek is egyelőre laposak, nehéz, nehéz…

Adreee - 2013. 11. 15. 21:11

A jövő heti részben remélem, hogy elfelejtik ezt a féltékenységében mindenki kikezd mindenkivel tinidrámát, mert egyik karakternek sem állt jól. A fordulatos, izgalmas, szenzációs párbeszédekkel teli 4. rész után az 5. szerintem hatalmas visszaesés. Oké, hogy valahogy fel kell vezetni az elkövetkezendőkben a sorozat egyik fő mozgatórugóját adó szerelmi háromszöget, de ennél gyerekesebb módon el sem kezdhették volna. Amennyire szépen fölépített volt a két testvér összetartása, Mary és Francis egymás iránti szeretete és megbecsülése az előző részekben, úgy csapták most agyon kb mind a három főszereplő karakterét. Az erdőben történt események viszont érdekesek, kiváncsi leszek, hogy fog folytatódni…
Remélem a következő résszel már visszatalálnak a helyes útra, kár lenne mégegyszer alább adni az utóbbi pár epizód egyre inkább emelkedő színvonalából..
Igaz, ami igaz, női szememmel nézve ez a Bash nevű úriember megér egy misét, Mary helyében ha egy ilyen hapsi lenne oda értem észre sem venném, hogy a szőke fürtös kisgyerek is a világon van.. :)

Orange_Green - 2013. 11. 17. 19:28

E05 Tényleg kis visszaesés tapasztalható, de az erdő egyre érdekesebb, ez majdnem kompenzálja az aktuális negatívumokat. Jó, hogy kapott egy teljes évadot a sorozat, hátha lesz idő mindent felgöngyölíteni.
Greer és a péklegény évődése inkább aranyos, mint nyálas, Olivia-t viszont már az első másodpercben utáltam. Annyira szánalmas a vergődése, annyira nincs benne tartás. Hatalmas hiba volt az ő megjelenésére felhúzni a triciklit, ettől válik teljesen hiteltelenné az egész. Francis már épp kezdte megkedveltetni magát, és Mary is igazán szimpatikus volt, erre most mindennek a közepébe bedobtak egy szőke defloráltat, csak, hogy illeszkedjen a sorozat a CW többijéhez? Pont abban volt ez “erős”, hogy nem triciklizett eddig, hogy nem, vagy legalábbis nem feltétlenül a szerelem és a rinya volt a történések mozgatórugója, hanem egyéb más érzelmek, vagy éppen a titokzatos Clarissa. Erre most elrontották. Megkaptuk a tininyálat.
A kis klepto szolgáló megzsarolása is elég röhejes, annyira méltatlan a királynéhoz. Még ehhez a konspiratív nőhöz is.
Egyébként annyi a szánnivaló nő ember a történetben, hogy lassan nem tudom kit utáljak, vagy kit sajnáljak.

koka - 2013. 11. 18. 01:54

Itt mindenki szerelmes! Erről szólt az 5. rész na meg most már hivatalosan is érdekel, hogy mi a franc van az erdőben. A nemszűz lány is felesleges, szerintem eyecandynek hozhatták be. (Vagy Julie Plec beugrott scriptet írni a Reignbe?)

Vicces dolgok voltak: Bash-t játszó színész annyira nem tudta eljátszani a becsípetett, hogy kezébe korsót kellett adni, hogy onnan rájöhessen a néző, Bash részeg.

A mini hajókat vízre tették, de nem vertek át ám, láttam én, hogy nem maguktól mozogtak oly fürgén, hanem egy kis elektromotor hajtotta őket. Nem is tudtam, hogy ilyen leleményesek voltak a franciák akkoriban. :)

Adreee - 2013. 11. 22. 19:03

Azt kell, hogy mondjam, hogy az eheti rész teljes mértékben kompenzálta a múlt heti epizód minden hibáját. A három főszereplő közötti feszültség kellően drámai hangulatot eredményezett, ám ezt nem éreztem sem erőltetettnek, sem feleslegesnek. Inkább vészjósló volt az egész epizód hangulata, amit mégjobban fokozott az erdőből -és a kastély falain belülről- jövő fenyegetés. Végre Bash karakteréből is többet kaptunk mint eddig az azelőtti 5 részben összesen.
Nagyon kevés olyan sorozat van és mégkevesebb olyan epizód, amit azonnal nézek meg mégegyszer amint vége, de ez most olyan volt. A múltkori botlást leszámítva remek irányban halad a sorozat..

Orange_Green - 2013. 11. 22. 21:38

Kimondottan kedvelem Mary karakterét. Egyre jobban játszik, és egyre érdekesebb irányba tart. Bash szuper volt, végre tényleg többnek, érdekesebbnek tűnt, mint a kis puttó öccse. Francis és Bash között korrekten érződött a feszültség. A Mary iránti érzelmeiket kicsit korainak érzem továbbra is, de a borongós, sejtelmes baljóslatúság nagyon tetszett. Sötétedik a sorozat, és ez nagyon jót tesz neki.
Megan Follows királynőként nem semmi, Hófehérke gonosz mostohája a kanyarban nincs ahhoz képest, amikor ez a picurka nő kihúzza magát, és vonul. Királynő volt ő már Anne Shirley-ként is, de most is elemében van.
Kenna és a király vergődése még mindig elég olcsó, és elég szánalmas is, de a rész pozitívumai felülírták ezt. Az azért tetszett, hogy a király átverte Kenna-t is.
A deflorált libát nagyon utálom, teljesen felesleges a keverés vele.

7/10

koka - 2013. 11. 24. 22:38

Nem mondom, hogy világmegváltó sorozat, de a 6. rész simán jó volt. Bash szála a pogányokkal bejön, lazán adnám rá én is a 7/10-et. Most elvileg egy hét szünet lesz?

Adreee - 2013. 11. 25. 19:48

Igen, jövő héten fog csak folytatódni. Pedig úgy nézném már a következő részt..

jinjang - 2013. 12. 07. 11:16

Oké, a pilotot nézve én se tudtam eldönteni, hogy borzadjak vagy nevessek, és ha nincs Toby Regbo bájos arcocskája, nem biztos, hogy adtam volna neki még egy esélyt.
De utólag nem bántam meg, hogy folytattam, mert részről részre javul a minőség, még ha továbbra is vannak totál érdektelen szálak benne (pl. Kenna és a király), és persze nem szabad kosztümös drámaként tekinteni rá. Ha úgy nézed, hogy pár 21. századi tini beöltözött és bohóckodik egy sort, egész élvezhető.
A királynő különösen viszi a prímet, az utóbbi részben pláne nagyon csíptem a kis trükkjét.

koka - 2013. 12. 13. 19:35

7-8 epizódról: Na itt sikerült belőnie magának a sorozat az irányvonalat. Egyértelmű, hogy Megan Follows viszi a hátán a sorozatot, bár a többi szereplő is többé-kevésbé hozza a formát (pl mehet a pacsi Marynek is).

Persze volt egy két olcsó húzás ( a megmérgezett személyt illetően, aki véletlen pont a legszürkébb kisegér lett), vagy a 8. rész végén az ellovaglásnál felcsendülő nóta, amit nagyon epikusra akartak venni, de a végén az egész jelenet disszonánssá vált. Mennyivel jobb volt a szolidabb leánykérős zene…
De már átfordult az elvezhető guilty pleasure kategóriába szóval ok. És ahogy elnézem, a CW otthagyta a TVD után, szóval még a 2. évad is befigyelhet.

O_Green - 2013. 12. 15. 15:35

E07 teljesen rendben volt, feszültségből se volt hiány, érzelmekből se, és Megan Follows rendesen lopta a show-t. Talán az évad legjobb része volt. Mondjuk a deflorált eltűnésére adhattak volna valami magyarázatot, legalább kereshették volna, miután nem került elő.
8/10

E08 Mire megtanultam Aylee nevét, szépen megmérgezték, na persze véletlenül. Nyilván a legkevésbé fontos szereplő hullott el, várható is volt, hogy nem valamelyik “szerelmes” issza meg a “gyógynövényes koktélt”. Viszont egy érdekes konteó van kibontakozóban, Clarissa személyét illetően. Egyedül a rész zárójelenetével voltak gondjaim, a szőke herceg nem elég jó színész ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy olyan jelenetet, amiben ráközelít a kamera az arcára, amiben hitelesen térdre kell hullani, és összetörten kell meredni a messzeségbe.
Ezt leszámítva ez a sorozat a legnagyobb pozitív csalódás a CW-n, amennyire nem vártam tőle semmit, olyan jó lett.
7/10

koka - 2013. 12. 15. 16:15

O_Green: nagy volt a felfordulás, a csaj meg egyébként jelentéktelen, Francisnak meg csak azért kellett, hogy legyen kit farkalni, most viszont ott van/volt erre Mary. Tuti halott, a zsákos lány is simán lemérgezte Aylee-t, valószínűleg végzett vele is.

ALDO - 2013. 12. 16. 00:34

Eldöntöttem, hogy idén az összes pilotot bepróbálom, így ez sem maradhatott ki.
Érdekes, hogy 1557-ben Ferenc 13 éves volt, Mária pedig 15, mégis sokkal idősebbnek tűntek. Jó ennyi belefér. Nem vagyok otthon a 16. századi francia történelemben, de nem hiszem, hogy a király zabi kölyke csak úgy járkálhatott volna a kastélyban, mintha törvényes utód lenne. Vagy ki tudja.
Tele volt szokásos klisékkel, igazából ez nekem már túl csajos volt, mégis valami megfogott benne, így kap 1-2 rész esélyt, de nem hinném, hogy végignézem az évadot.

koka - 2014. 02. 25. 03:39

Na *Reign-eztem* a héten, szépen fel is hoztam magam vele. A kavarás még mindig megy ezerrel, és a 11-es rész lett talán az eddigi legjobb.
Guilty pleasurenek is tök jó, szinte minden részben van valami, amin lehet aszalni.
Megan Follows még mindig durván lopja a showt, és a király is egyre jobban bejön (az a random lefejezés…nice)
Bash most jóval nagyobb teret kap; ki is tűnik, mennyire nincs szikra közte és Mary közt. Nem mintha Francis jobb lenne. Ilyen téren meglepően gyengén teljesít a Reign, pedig CW, szóval tényleg érthetetlen.
A sorozat tényleg inkább ilyen Game of Thrones light, amit Julie Plec ír.

Egyébként 22 részes lesz az évad? Azért bizonytalanodtam el, mert a történetvezetés íve erősen arra hajaz, mintha a 13-as rész lenne a finálé.

winnie - 2014. 02. 25. 06:10

22

zsemlye - 2014. 03. 13. 23:25

hála a CW-nek. totális guilty pleasure. Mindenkinek ajánlom, aki tv-sorozatíró szeretne lenni a “hogyan ne írjunk forgatókönyvet” kurzusra. Egy részen belül annyi az indokolatlan, megalapozatlan jellemfeljlődésbeli ill. dramaturgiai csavar, hogy abból már ivós játék is lehet. (mínusz a királynő, ő legalább kategorikus) pld. Portugál fattyú 2 részen belül a romantikus, heroikus, önzetlen megmentőből a családon belüli erőszakig ;) Másik kedvencem az volt, mikor a király hosszasan elfilozofálgatott, hogy ágyra hányja-e az ajánlkozó lánykát, illetve, hogy az mondhat neki nemet. Viccesen fordították mai tini problémákra az autokrata középkort.
De jelmezfronton verhetetlen, leszámítva a kivillanó bokán kivágott tűsarkú cipőket. És mostan megyek nézni az ehetit ;)

koka - 2014. 03. 14. 18:53

@zsemlye: ez még semmi. Nálam az echte középkori villanymotoros(!) kis hajók jöttek be. Én ott megsemmisültem. :D

zsemlye - 2014. 04. 18. 00:15

;) meglett a jó szó: hiperűrugrás.

Míg a GA-ban April és Jesse 5 év alatt jutott el a happyendig (Scandalban mondjuk Shonda néni felpörgött, de az csak a WestWing feeling miatt) itt 2 részenként új 0-100ig kibontott csavar.:
Bash Marytől a belekényszerített frigyen át, de már össze is csiszolódtunk, és szinte megszerettem, védelmezem a levetett szajha feleségemet, akinek visszanőtt az erénye és máris hárítja a “Lear” királt-ig.

Csak azt nem tudom, hogy ez azért van, mert ennyire nem voltak/vannak biztosak a kreátorok a lesz-e 2. rész adásban, 2. félévad ill. 2. évad berendelve.
VAGY azért mert azt feltételezik, hogy célközönségük átalakult infobefogadási szokásai miatt, a t. néző figyelme max. 2-5 perces etapokra leköthető, ergó pörögni kell 1000-rel.

Szinopszis mozgóképen Reign a neved.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz