login |

Hart of Dixie: kezdett a 3. évad

2013. 10. 21. 14:40 - Írta: Casey Novak

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Welcome to Dixieland!

Sűrű bocsánatkérések közepette fogok bele mondandómba, elnézést mindenkitől, hogy csúszott a kibeszélés lehetősége, hiszen már lement a második rész is, na de majd most!

Nincs ősz Blubell nélkül, legalábbis az elmúlt pár évben már megszokhattuk, hogy ha itthon borúsra fordul az idő, akkor a kötelező jókedv- és napfényadagunkat a kisváros segítségével bepótolhatjuk.

Még mindig tökéletes guilty pleasure a Hart of Dixie, a készítők figyelnek rá, hogy ne csak egy nagyon kusza párkapcsolati majdnem-szappanopera legyen az egész sztori, és ha kezd unalmassá válni, felkavarják itt-ott az állóvizet, mondjuk egy pár új arccal, vagy néhány, valószínűleg kisebb lavinát elindító hazugsággal. A tovább után részletesen folytatom spoilerekkel.

Azért jár egy piros pont, hogy Zoe végül nem csak egyszerűen, ígéretéhez híven hazatért New York-ból a szünet után, hanem teljesen hűen önmagához elmenekült a gondjai elől, majd Lavon rábeszélésére mégis „hazatért”.

Igaz, hogy mindez egy részen belül zajlott le, és mi is csak így utólag értesültünk róla, hogy doktor Hart egy hűvös emailben „szakított” az egész várossal, és eleinte nem értettem a csavaros visszatérés lényegét, de előre látom magamat, hogy ha simán visszautazik Bluebellbe a New York-i nyár után, akkor az lett volna a bajom, hogy milyen hihetetlenül eredeti megoldást választottak már megint. Nem volt tökéletes a kezdés, de lehetett volna rosszabb is.

És ha már eredetiség, és a megszokott hullámvasút, a város megint utálja Zoe-t. Hála az égnek nem sokáig, valahogy olyan érzésem volt, mintha az első évad első felét sűrítették volna a nyitó epizódba.

Innentől kezdve viszont fordultak a szerepek, Zoe csetlő-botló idegenből előlépett Bluebell első számú városimázs menedzserévé, ahogy Joelnek (Josh Cooke), a New Yorkban  megismert párjának, és egyben Bluebell legújabb lakosának mutatja be a helyi embereket és látványosságokat.

Ezt nagyon jó húzásnak tartom, mert egyrészt újra egy nagyvárosi szemével láthatjuk a helyi eszementségeket, amelyekhez Zoe-val együtt már lassan mi is hozzászokhattunk, másrészt Joel remek karakternek ígérkezik, a doki szöges ellentéte, nem kell attól tartanunk – egyelőre –  hogy kivágja a könnyes hisztit, ha nem ő áll a figyelem középpontjában.

Most örülök, hogy láthattam a második részt is, mielőtt belefogok az írásba, mert az első 45 perc alapján még nem nagyon tudtam eldönteni, hogy Joelnek örülök-e vagy sem, de mostanra meggyőztek. Főleg a Lemon-Wade nyomozáshoz való hozzáállása volt az üdítő, egyik kedvenc jelenetem volt.

Tökéletesen illik Zoe-hoz, sőt, túl jó is neki, előre félek, hogy mivel fogja nevezett hölgy elszúrni a kapcsolatuk, mert hogy el fogja, az biztos. Valószínűleg  a rajongók többsége nehezen viselné, ha végül nem Bluebellben találna rá élete párjára, nekem viszont már most szimpatikusabb Joel, mint George és Wade valaha volt.

A másik új karakter Lavon unokatestvére, Lynly (Antoinette Robertson), aki egy félresikerült kapcsolat után Bluebellbe érkezik meggyógyítani az összetört szívét. Úgy érzem, vele lesznek még problémák. Nem a gonosz hátba szúrós fajtába tartozik, de a maga kis naiv módján azért képes a kavarásra, és ez nem nagyon hiányzik. Őt nem különösebben sikerült a szívembe zárnom, de lehet még belőle bármi.

A többiek pedig… Lemon hazudik, Wade hazudik, George hazudik, Brick dühöng, Rose pedig szokás szerint Zoe élő lelkiismeretét játssza. A Meatball dolog, hát, no komment. Poénnak elmegy, remélem nem lovagolnak sokáig rajta. Lemon megérdemelné már, hogy egy méltó társat hozzanak be mellé, de nem feltétlenül egy karót nyelt úri ficsúrt, az már a másik véglet lenne. Bár attól nem kell félni, hogy valaha is unalmas szereplőt találjanak ki az írók, még nem volt rá példa.

Azt sajnálom, hogy Brick és Shelby szétmentek, pláne, hogy ezt egy sorral el is intézik. Valamint Jonah volt-nincs, amit szintén egy mondattal lezártak, de ezt nem bánom, nekem biztos nem fog hiányozni.

Egyébként a helyzet változatlan, a jó doktor megint mindenki életét felforgatja maga körül. Milyen jó lenne, ha csinálnának egy spinoffot, Élet Zoe Hart Előtt címmel, és csak a színtiszta blubelli őrületet kapnánk nagy dózisban. De megnézném. Legalább annyival jobb lenne a város Zoe nélkül, mint George több hetes szakáll nélkül.

31 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2013. 10. 21. 14:58

ez a sorozat kész swingerklub, lassan nem marad olyan felállás a főszereplők között kapcsolat szempontjából, amit még ne próbáltak volna ki. Pl. ha Zoe szakít a NY-i hapsival, összejöhetne Brickkel… ennyit a déli erkölcsökről :P

Bia - 2013. 10. 21. 15:19

az első két rész nagyon tetszett, jobban indított mint az előző szezon.

Lemoni - 2013. 10. 21. 15:56

Jonah-t sajnálom, szerintem ő jó lett volna hosszabb távon. Tetszett az első két rész, ilyenkor jövök rá, mennyire fel tudja dobni a napom egy jól eltalált feelgood sorozat :) Vicces, ahogy Jamie pocakját próbálják kitakargatni, azt hittem, beírják a terhességét a történetbe :)

cyborgwings - 2013. 10. 21. 16:02

micsoda?! george legalább kinézett végre valahogy azzal a szakállal. meg amúgy is szakállas/borostás hapsikat mindenhova!

a jamie-s pocakparán én is mindig jókat mosolygok. :D

joel tényleg elég jó karakter, csak egyetlen hibája van, az viszont hatalmas: ez a fószer, aki játssza. úgy utálom, hogy szavaim sincsenek rá. onnan tudom, hogy jó a szerep, hogy határozottan el bírom viselni a számomra teljes mértékben visszataszító arcberendezését.
ezt a lynlyt is meg akartam volna csapkodni az elején, de azt hiszem, jó lesz ő is, csak az idegesítő fajtából. :))

a nyitány nem sikerült annyira jól, de a második részre már összeszedték magukat, úgyhogy bízom benne, nem lesz eztán sem gond a hangulattal.

(egy kis belekotyogás: New York-i.)

Casey Novak - 2013. 10. 21. 16:15

Ejj, a spell check megint kimaradt, pedig magyaros volnák, vagy mi.

Borosta: mi az, hogy?! Szakáll: nem-nem :) Legalábbis George orcáján inkább ne, mert rémisztőbb, mint eredetileg.

Én egyébként még várom, hogy beírják a terhességet a sztoriba, és kis Meatballok rohangáljanak a Breeland ház körül :D

DarkEagle - 2013. 10. 21. 16:23

Eddig pöpec kis évad ez. Jókat röhögök rajtuk. És Lavon unkahúgán kívül mással nincs is komolyabb bajom. Nem tudom, ránézek és pofán vágnám. :D Valahogy nem tudom elhinni hogy szívfájdalma volt most meg üldöz egy pasit a “szerelmével”. Wade és Lamon jók voltak együtt. Meatball és Lamon dolgon meg szakadtam kb mikor megtudtam. :D

Egyébként csak egy kis idő kérdése és a Zade fanok tuti megint örülni fognak mert nagyon izzik a levegő köztük. Bár lehet ez a megszokás hatalma csak. :D

Most már csak abban reménykedem hogy a nézettség nem romlik tovább sőt feljebb megy mert ha így folytatódik nem igazán látunk újabb évadot. CW jól ki tud cseszni azokkal a sorozatokkal amik tényleg jók a csatornán. -.-‘

Bia - 2013. 10. 21. 16:25

a borosta nekem se tetszett, de mintha George hanyagolná a fodrászt is

annapanna - 2013. 10. 21. 16:37

Nekem sokkal jobban tetszett a második rész, azt viszont mérhetetlenü sajnálom, hogy Magnoliat kiírták (egyelőre), nagyon kedveltem a karakterét. Remlem visszajön még!

Pudli - 2013. 10. 21. 17:01

Az első rész nekem egy kicsit csalódás volt, de a másodikban bőven kárpótoltak. :) Örülök, hogy George Zoe kapcsolatát hanyagolják viszont George elég pufi lett. :)

sophie - 2013. 10. 21. 17:32

Persze, hogy George hanyagolja a fodrászt, hiszen elhagyta..:)))

Sue - 2013. 10. 21. 17:44

Az első rész nem volt annyira nagyonnagy, ráadásul a Joelt játszó színész sajnos olyasvalakire emlékeztet, akire nem kéne, így hiába nagyon jó a karakter, kicsit nehezebben viselem, mint kéne. Lavon unkahúga meg a viszket tőle a tenyerem kategória. :S
A második rész sokkal jobb lett, mint a nyitány, mindig rádöbbenek, hogy mennyire bírom Bluebellt :) Ez a hazugságkör meg kifejezetten szórakoztat, már várom a nagy pofára eséseket. :)

És én is borostapárti vagyok. :)

Nella - 2013. 10. 21. 18:03

Nekem tetszett a kezdés is, és a folytatás is. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy honnan ismerem én Zoe Hart új pasiját… majd beugrott: Dexter. És azóta sajnos nem a bájos Joel-t látom magam előtt, hanem a pszichopatát.

Viszont Lavon unokatestvére…. azthittem Lavon régi szerelmétől idegesítőbb karaktert nem írhatnak…. tévedtem! Komolyan, én át fogom tekerni azokat a részeket, amiben benne van.

A többiekkel semmi baj, Meatball-Lemon párossal sincs semmi bajom, szerintem belefér ennél a sorozatnál.

Remélem a Zoe-George párost kiejtik a kosárból a készítők.

Casey Novak - 2013. 10. 21. 18:22

Jó, kezdek megnyugodni, ahogy olvasom a véleményeket, mert próbáltam finoman fogalmazni, de az, hogy Lynly-t nem zártam a szívembe, nagyjából annyit takar, hogy megsimogatnám egy féltéglával a tarkóját :)

Nem tudom, valahogy Cooke-nak jól áll ez a karakter, hiába ismertem fel rögtön a Dexter miatt, azt a szerepet teljesen figyelmen kívül tudom hagyni. Lehet, hogy csak azért kedveltem meg, mert biztos voltam benne, hogy az összes nagyvárosi szereplőt utálni fogom, és benne pozitívan csalódtam. Lehet, hogy legbelül ő is Bluebellbe tartozik :)

wirth6 - 2013. 10. 21. 19:18

“nekem viszont már most szimpatikusabb Joel, mint George és Wade valaha volt.”

Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Azzal viszont nem, hogy Zoe nélkül jobb lenne a város. Illetve szerintem azért jobban is igyekezhetnének, hogy az állandó párkapcsolati kavarásokat ellensúlyozzák, vagy inkább visszavegyenek belőle.
A Meatball dolog meg erősen no comment kategória.

stüni - 2013. 10. 21. 19:21

“az, hogy Lynly-t nem zártam a szívembe, nagyjából annyit takar, hogy megsimogatnám egy féltéglával a tarkóját” – találó, :) én is.
Én nem tudom megkedvelni az új fiút, de biztos Wade miatt van. Azt remélem nem akarják eljátszani, hogy Lemon és Wade kamu kapcsolatuk közben rájönnek, hogy tényleg odáig vannak egymásért…
George tényleg kicsit (nagyon) meghízott. Még mindig imádom a sorozatot. :)

Casey Novak - 2013. 10. 21. 19:25

“Azt remélem nem akarják eljátszani, hogy Lemon és Wade kamu kapcsolatuk közben rájönnek, hogy tényleg odáig vannak egymásért”

Nem tudom mennyi alapja van, de tartok valami hasonlótól. Már az előző évad bárfelújítós részeinél is nagyon erőltették a dolgot. Igaz, most Lemon nagyon odáig van, hogy Meatballal így levitte a mércét, de lehet. A fene tudja.
@goodjohnwin-nek van igaza, a swinger klubba belefér :)

Vale - 2013. 10. 21. 22:21

Még csak az első részt láttam, de nem emlékszem más soroatból olyan karakterre, akit annyira utáltam az elején, és most teljesen szimpatikus lett, mint Lemon.
Persze én is tudom már szinte mindenkit oösszehoztak mindenkivel 2 évad során, de, ha egyelőre kamu is, nem egy elvetendő ötlet a Wade-Lemon páros :)
Egyértelműen nálam is guilty pleasure a Dixie, mindjárt jön le a második rész :D

Rubber Duck - 2013. 10. 22. 01:49

Laura Bell Bundy alias Shelby egy kicsit másképp:

http://www.youtube.com/watch?v=vIYuTWKD3Og

DarkEagle - 2013. 10. 22. 04:37

hmm érdekes rész lesz jövőhéten. Halloween rész plusz két új szereplő egy Wadenek és egy Lamonnak utóbbi a One Tree Hill-es Robert Buckley. :D Lamon megkapja a nem karót nyelt de dögös pasiját? xD Mondjuk Wade se panaszkodhat. xD

AlrightSir - 2013. 10. 22. 14:11

A mai 3. rész hosszú idő óta a legjobb volt, többször vissza kellett tekernem, mert a nevetéstől féltem, hogy lemaradok egy-egy soron következő poénról.

Engem Zoe barátja totál hidegen hagy, sőt, nagyon furcsa is őket együtt látni. Azt hittem, hogy pár rész után ki is lép a sorozatból. Lemon és AnnaBeth pedig totál a kedvenc párosom.

Sajnálom, hogy nem lesz heti kibeszélő, hiszen én is még, így találtam rá anno. Legalább lehetne kisebb időközönként egy összefoglaló, ha kell, én akár szívesen írok. :)

Eltiron - 2013. 10. 22. 16:34

Az első gyenge volt, de a második hatalmas. Javarészt leírtátok már a gondolataimat, annyit még hozzátennék, hogy Joel szinte biztos, hogy hamarosan kiszáll a történetből. Nagyon örülök, hogy maradt egy sorozat, amit tudok várni hétről-hétre :)

Casey Novak - 2013. 10. 22. 19:05

@AlrightSir: Ha szeretnél hetiben írni, és winnie ki is teszi, akkor hajrá, mert a sorozat megérdemelné! Nekem ezer százalék, hogy nem lesz időm hetiben vagy nagyobb bontásokban írni, de még nézni sem biztos. Majd a finálénál visszakérem :)

lostgab - 2013. 10. 22. 22:22

Egyelőre csak az első két részt láttam, és amennyire langyos volt az első, annyira tetszett a második. Poénok szanaszét, őszintén nevettem rajta, és ezt szeretem a Hart of Dixie-ben, semmi extra, de van benne valami, ami feldobja a napomat. :) Azon sorozatok egyike, amit hetente nézek, mindig kíváncsi vagyok, hogy épp mi történik Bluebellben, még akkor is, ha tudom, hogy ez csak egy szuper kivitelezésű szappanopera. :)

cyborgwings - 2013. 10. 24. 10:34

az eheti tényleg remek lett, csípem, hogy ilyen lazán újra össze tudják hozni a marakodó szereplőket és az ember nem érzi kínosnak vagy szappanoperásnak vagy ilyesmi – gondolok itt a brick-zoe viszályra.

én a joelt játszó hapsit valami erősen felejthető szitkomban ismertem meg még a dexter előtt, úgyhogy nekem pszichopataként volt teljesen hiteltelen. gondolkodtam a dolgon és úgy egyébként tényleg semmi extra szikrát nem érzek közte és zoe között, de maga a karakter szuper és szórakoztató.

george amúgy a friday night lights óta egyre puffadtabb. szerintem nem hízik, hanem fel van fújva.

@DarkEagle: neked mi bajod van lemon nevével, hogy mindig a-val írod? :D

Miss Keamy - 2013. 10. 25. 01:46

2. részen vagyok csak túl, de el kell mondanom, régóta nem tetszett igy a sorozat. Sokat nevettem. Nem is rossz joel-t behozták. habár elég uncsi, semmilyen, abszolút ugy érzem nincs kémia zoe-val. de sebaj, amolyan wade utáni nyugodtabb kapcsolat neki sem árt. nagyon úgy fest, pár rész és repül a csóka hiszen wade-el tuti összejönnek újra. Kedvencem Lemon, ugy sajnáltam, megint nem jött össze neki valami normális fazon :D George rettenet fel van fújva, eskü ez zavar a legjobban benne :D jaa és az aligátor benne lehetne már igazán.

Dalmayr - 2013. 10. 26. 12:02

valahogy teljesen elsiklottam a kibeszélő fölött.az első részben joelről azt hittem hogy zoe meleg lakótársa lesz főleg a pinky promise után:)shame on me de semmi szikra nincs tényleg köztük és az a jelenet ami többször is volt hogy este lefekszenek…kb mintha 13 évesek lennének.a feeling még mindig jó a karakterek jók(lemon,annabeth!!!)szóval maradok mert nagyon szeretem.csak lynlyt gyorsan szüntessék meg:)

DarkEagle - 2013. 10. 28. 03:09

Ja szerintem sincs semmi kémia közte meg Joel közt, bár a karakter nem rossz, sok hülye közt ki se tűnik mondjuk de kíváncsi vagyok meddig húzzák ezt a Joel a pasim szálat mikor mást szeretek dolgot. :D Mondjuk ahogy elnéztem kövi rész érdekes lesz. xD

Bia - 2013. 10. 28. 20:17

Ez a Lynly elég irritáló remélem nem terveznek vele hosszútávra elég volt 2 rész hogy megutáljam.
Lemon-Annabeth páros brillírozik

Csilla0422 - 2013. 10. 29. 16:36

Lemon és Meatball még viccnek is rossz volt. Egyszer totál részegen nem tudva semmiről azt mondom, hogy a könnyed déli erkölcsök világába belefér. De így többször, az már hollysítt.
Ryan McPartlin viszont némi örömet okozott. Kár, hogy csak ennyi volt.
Zoe pasija karakterként egy unalmas fráter. Ő amúgy minek kellett? Csak Zoera és Wadere kell nézni és tudjuk, hogy ott még lesz valami. Csak idő kérdése. Addig még biztos Wade kap pár nőt, esetleg Lemont is. Zoe még szenved párat Joel mellett. Szóval tényleg itt is beindult a swinger.
Lavon irritáló unokahúgát agyon tudnám csapni Georgdzsal. Két legyet egy csapásra.
A mostani részben nagyon Robert Buckleyra koncentráltam. :) Lemon és Annabeth jó, Magnolia hiányzik.

DarkEagle - 2013. 10. 29. 21:58

Hál Isten a heti részben nem volt Lynly vagy ki. :D
Robert Buckly nem is volt olyan rossz Lamonnel. Valószínűleg hosszabb távra terveznek vele. Végre kaphatna már egy normális pasast. ^^

AB ls Zoey jók voltak. Joel úgy fest kezd beilleszkedni bár még mindig csak azért van amiért Wade női. :D

Ja és igen Lamon nagyanyja, kirázott tőle a hideg is. xD

No meg alig várom a 19 vagy hány NFL játékost. Úgy fest meg az itteni sportoló és felesége párosunk mint anno Tuti Gimiben. Egyébként tényleg jók együtt Lavonnal, remélem nem cseszik el.

Bia - 2013. 11. 02. 21:00

Lemon végre kap egy normális pasit, nekem egy kicsit sántít a dolog, túl szép hogy igaz legyen.én még kivárom a végét.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz