login |

Hot in Cleveland: vége a 4. évadnak

2013. 10. 22. 14:38 - Írta: Casey Novak

1 hozzászólás | kategória: kritika, méltatlanul hanyagolt,

Rég volt kritika a Junkie-n a Hot in Cleveland-ről, human meg is állapította akkor, hogy nem tartozik a célcsoportba. Én mégis azt mondom, hogy ez a komédia nem célcsoport-függő, mindenkinek szól. És talán azoknak is bejönne, akik még nem nézik. Szóval ez nem csak 4. évados finálékritika lesz, hanem afféle ajánló is.

A sztoriról nem is írok, az olvasható az előző kritikában, inkább megpróbálom pontosan megfogalmazni, hogy mit is szeretek annyira a négy hölgy bohóckodásán: leginkább a feelgood jelzőt lehetne ráaggatni a Hot in Cleveland-re, legalábbis nekem abszolút kellemes és mosolygós kikapcsolódást jelent minden rész.

Nem feltétlenül a poénokon vigyorgok, mert van, hogy nem sikerülnek túl jól, vagy szembeszélben is érezni messziről, hogy mi jön, s előfordul, hogy nincs is igazán poén, de a mosoly marad 20 percen keresztül, mert ez az egész baráti társaság, a körülöttük érezhető légkör, a bonyodalmas magánéletük, és a hibbant kis problémáik valahogy olyan jó kedvre derítenek.

Nem mondom, hogy női sorozat (de az), még korosztályi kötöttség sem kellene, hogy legyen rajta, mint mondtam, ez a tipikus 9-től 99-ig élvezhető típus, – bár mostanában már vannak bátrabb megnyilvánulások benne, szóval a 9 év talán kicsit alacsony – , valahogy az itthoni közönség mégsem csápol érte. Kint szerencsére jól megy, jön is az 5. évad tavasszal.

Mondok is pár konkrétumot a sorozatot nem nézőknek, amiért jó a Hot in Cleveland – de csak a tovább mögött, persze spoilerek nélkül.

Betty White. No comment. Jajj, de hazahoznám pótnagyinak! Minden szerepében zseniális, Elkát is úgy rázza ki a kisujjából, ahogy azt illik. 91 évesen ez csodálatos teljesítmény, és annyira látszik rajta, hogy élvezi minden percét a forgatásnak.

 I’m 90, I’m a novelty! I’m also genuinely cool.

Nagyon szeretem a montázs epizódokat is, minden évben készítenek egyet a legjobb részekből, bakikból, beszólásokból, most az utolsó, akkor még le nem adott 5 részből is láthattunk részleteket.

Ezekben  is megtartják azt a sajátos, kedves hangvételt, ami egyébként is jellemző a sorozatra, a színészek félig karakterben, félig saját magukként konferálják a történéseket, megtörik a negyedik falat a tévénézők felé is, nem csak az ott ülő közönségnek.

Apropó ott ülő közönség: nevetnek is lelkesen, ha kell, ha nem, ami szokott általában zavarni, de itt érdekes módon nem. Hozzá tartozik a fílinghez, egye fene, hadd röhögjenek. Az idei különkiadásban ötödik gráciaként Kirstie Alley csatlakozott a hölgykoszorúhoz, új szitkomját, a Kirstie-t reklámozva. Picit sok volt belőle ennyi is egyszerre, van egy olyan érzésem, hogy nem fogom követni a sorozatát, de aranyos poén és utalás volt magának az epizódnak a címe – “Look Who’s Hot Now”.

Oh god, pull it together! This would never happen on Modern Family!

Ebben az évadban elsőként volt „élő” epizód is, ezzel indították a nyári szezon, és ez is igencsak jól sikeredett, az amúgy népes vendégszínész táborból ebben bukkant fel  például  William Shatner, Shirley Jones, Danny Pudi és Brian Baumgartner.

Ha már vendégek, az évad során visszatérő szereplő volt Heather Locklear, Alan Dale és Jay Harrington , de beköszönt többek között Craig Ferguson, Fred Willard, Jesse Tyler Ferguson, Eddie Cibrian, Tim Conway, Michael McMillian.

És akkor ugye ott volt az utolsó előtti részben a “The Mary Tyler Moore Show” főszereplőgárdájának összehozása. Mary Tyler Moore már a második évadban feltűnt, Betty White és Georgia Engel ugye már otthon érezték magukat, (Mamie Sue for president!), és most csatlakozott hozzájuk Valerie Harper és Cloris Leachman is. Meg a vörös cica, az MTM Enterprises, Mary Tyler Moore produkciós cégének logójából.

Színvonalban a negyedik évadra sem érezhető csökkenés, vannak klisék, naná, de ha jól használják, elférnek, és mindig tudják úgy csavarni a történetet, hogy érdekes és jópofa legyen. A sztorit nem érzem szükségesnek részletezni, nem feltétlenül az a lényeg, hogy mi történik, hanem ahogy történik, részletek helyett inkább ezzel a kis összefoglalóval szeretném népszerűsíteni a Hot in Clevelandet, hátha többen kedvet kapnak hozzá.

Én várom az 5. évadot, remélem lesz még több is, mert sok pörgős, esetleg – csúnyán mondva – magasabb minőségű sorozat mellett ez kimondottan nyugtató és vidító hatással bír.

1 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2013. 10. 22. 15:30

A kedvenc szitkomom a 2 Broke Girls mellett, és míg azt tényleg csak az alpári humor kedvelőinek ajánlom, ezt bárkinek szívesen! Abszolút egyetértek: iszonyú feelgood sorozat, de gyakran vannak olyan poénok benne, amiken szó szerint visítva röhögök! Igazi felüdülés. Imádom visszanézni a YT-n is a különféle montázsokat (ez pl. mindent visz nálam: http://www.youtube.com/watch?v=Oc64Wqe6in8) Nekem is Betty a kedvencem, de mindenkit szeretek, iszonyú jó kis csapat ez! Remélem, egy darabig még láthatjuk ezt a kis gyöngyszemet. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz