login |

Grimm: kezdett a 3. évad

2013. 10. 29. 18:56 - Írta: Desmond Wallace

37 hozzászólás | kategória: kritika,

A Grimm bár nem túl nézett, egyértelműen sikersorozatnak számít, hiszen a pénteki halálnapon hoz jó számokat – és többnyire kellemes kikapcsolódást nyújt a misztikus nyomozásra vágyó néző számára. A 2. évad egy picit jobban sikerült, mint az első, bár igazából már az első szezon második felében is érezhető volt a javulás.

Most elindult a 3. évad, amely onnan folytatta a történetet, ahol tavasszal félbehagyta. A premier nem volt rossz, csak éppen nem tartalmazott semmilyen meglepő húzást, túlságosan kiszámítható, de pörgős epizódot láthattunk. A tovább mögött már spoileresen folytatom.

Az az elején, megvallom, egy kicsit lelombozott, hogy szinte ugyanazokat a jeleneteket nézhettük, amelyekkel befejezték a 2. évadot. Aztán pedig jöttek az előre megjósolható történetszálak.

Nyilvánvaló volt, hogy Nick nem jut ki az államokból, és az se lepett meg, hogy a Báró nem tudta irányítani a megzombult Grimmünket, aki így különösen veszélyessé vált a környezete számára. Az sem lepne meg, ha a következő részben nem lenne szüksége ellenszerre, hanem szépen lassan legyőzné a szervezete ezt a fertőzést. Mert abban biztosak lehetünk, hogy nem marad fenn sokáig nála ez az állapot.

A negatívumoknál maradva, az is eléggé csalódás volt, hogy hülyének néztek minket az írók. Gondolok itt a fertőzés problémára, amikor azon tanakodnak, hogy mégis hogyan fogják beadni ennyi embernek az ellenszert, hogy rájöjjenek arra a megoldásra, amit a néző már percekkel korábban kitalált.

Aztán itt volt még a szőke boszorkány is, aki természetesen visszakapta az erejét. Jó néhány percet áldoztak erre a történetszálra, ami szintén nem tartalmazott semmi meglepő húzást. Persze így kaptunk pár véres jelenetet, de őszintén szólva, nem volt bennük semmi extra, bár az pozitívum, hogy itt legalább cigánynak nézett ki a cigányasszony.

Szerencsére elég lendületes volt az évadnyitó, ez mindenképpen jó pont, gyorsan elrepült ez a 40 perc, csak éppen láttuk már korábban, hogy ennél tudnak jobb epizódokat készíteni az írók. A tavalyi premier jobban sikerült, de azért felvezetésnek ez se volt rossz, de ennél a közepes szintnél jobb részekre számítok a 3. szezonban,

37 hozzászólás Ne habozz!

Lilith - 2013. 10. 29. 19:12

SPOILERES!
Végre egy kritika,mégha nem is pozítiv.Pedig szerintem nagyon is jó volt a szezonnyitó rész.Onnantól mikor Monroe-ék azokon a dobozok tetején (bocsi,nem jut eszembe hirtelenjében a rendes neve)eszetlenkednek az tetszik.Wu beszólása is.Renard verekedése.No meg a hab a tortán mikor zombi Nick a koporsóban “finoman dobolgat”,mert ki akar jönni.Mellesleg Dave nagyon szexi vöröslő szemekkel.De lehet csak nekem jön ez be és kicsit elfogult vagyok.

Paladin - 2013. 10. 29. 19:30

Hát, ugyanolyan szinvonalú volt a sztori mint az évadzáróban (értem ezalatt, hogy mindenki iq-ját levitték időnkét fagypont közelébe), de ezt még jóindulattal betudom annak, hogy gyakorlatilag ez még ugyanaz a hosszúra nyúlt rész volt.
Remélem ha nincs rajtuk az évadzárós nagyot alkotni akarás kényszere (és annak áthúzódó öröksége), akkor normálisabb részek jönnek.

goodjohnwin - 2013. 10. 29. 19:41

A zombi-motívummal már egész megbarátkoztam, főleg, hogy a megvalósítás azért árnyalta a dolgot, és tetszhalottakként kellene emlegetnünk a megmérgezett szereplőket. Most a hexenbiest “feltámasztása” bosszant kicsit, ez még Rosalind gyógyszergyártásánál is olcsóbb húzás, kb. annyira, mint tavaly az amnézia. Egy évadra kiírták, most pedig visszaírják. Na, itt kezdődik a buta sorozatos rétestészta – mindegy mi történik, csak heteken át történjen mindez.

Meg nem tanultam a tavalyi példából, és nem bírtam ki még egy hetet, hogy egyszerre nézzem meg az első két epizódot, hogy le legyen zárva ez az al-sztori.

De azért még mindig jó kis cucc ez, szeretem a karaktereket (igen, én Juliette-et is, bár ebben a részben nagyon béna helyzeteket kapott és tényleg csak útban volt), a helyszín, a képi világ továbbra is tökéletes (nincs az a zavaróan csúnya blue/green screenes látvány, mint sok más fantasynél).
A tavalyi évadnyitás annyival jobb volt, hogy a nagy, átívelő történet is haladt előre az epizódban történtekkel, most maradtunk egy helyben. Na jó, a rendőrkapitányból előtört a fattyú-vérvonal.
Nagyon remélem, hogy ennél azért mihamarabb érdekesebben felpörög a királyi családos szál, Anyu is előkerülhetne (azok voltak a legjobb részek, amikben ott volt) és persze lehetne több új lény + Monroe.

Csak nekem tűnik úgy, hogy az Adalind-et játszó színésznő arca kerekebb volt? Véletlen ez vagy egy ábrázolási eszköz, amivel az ember-állapotát hangsúlyozzák ki a karakternek, a tökéletes szépségű boszihoz képest? Vagy csak egyszerűen terhes a színésznő?

DarkEagle - 2013. 10. 29. 19:53

Nem volt rossz bár tényleg azok a hibák amiket a kritika is említ. De még mindig jó kis sorozat ez. Kíváncsi vagyok mi lesz Nick-el és kap-e új erőt mert most eléggé badass lett. :D

6/10.

Ancsa - 2013. 10. 29. 20:05

Én nagyon, de nagyon bírtam, szóval jöhet a folytatás, megvettek kilóra :)

Deanlegend - 2013. 10. 29. 20:09

Egyetértek, volt pár buta hiba benne, de mindent összevetve jó évadnyitány volt. :)

Nálam simán megérdemli a 7/10-et.

Lemoni - 2013. 10. 29. 20:33

Én bíztam benne, hogy legalább pár rész erejéig Európában keverik a kevernivalót, mivel a karakterek és a történet is megengedné ezt a kitérőt, de ezek szerint nem mostanra szánták a vén Európát. Nem szeretem ezt a köpködős szörnypofát, Nick meg gyógyuljon ki a zombulásból, mert most idén a boszorkányok a trendi téma, nyomuljon abban. Amúgy már hiányzott a sorozat és a hangulata. 6/10, mert kicsit unalmas nyitó volt.

energy - 2013. 10. 29. 20:46

Gyenge volt. A boszorkányos rész meg erőltetett. Mégis ki találta ezt ki? Inkább csináltak volna egy pentagrammot gyertyákkal, áldoztak volna néhány állatot és néhány varázsige. Esetleg vérben fürödhetett volna a nő. De ez a kapálós dolog honnan jött?! És láttátok a kapát?! A másik része meg csak erőszak volt, semmin sem kellett gondolkozni, mint egy igazi zombi light film. Épp nyaraltak az írók, és a gondnok írta meg a részt, vagy mi?

Bosco - 2013. 11. 03. 12:33

A boszorkányos résznél ha olyasmit csináltak volna, amit te ajánlasz akkor meg valakinek az lett volna a baj, hogy az már tök sablonos, ezerszer láttuk már. Most megpróbáltak valami egyedit összehozni és sikerült is, még ha furának is tűnik.
Részemről marad a sorozat, kicsit most gyengébbnek érzem a részeket, de még mindig az egyik legjobb természetfeletti sorozat a Supernatural mellett.

jersey - 2013. 11. 05. 11:40

Nekem már hiányzott a Grimm, így aztán egyelőre a kritikában említett összes hibáját elnézem neki :)

goodjohnwin - 2013. 11. 19. 09:17

3×04
Amikor a “nézd meg az emailjeimet” elhangzott, már tudtam, hogy Grimmanyu levele is oda fog keveredni valahogy… szép húzás volt ez így, 10 résszel ezelőtt csak egy pillantásnyi utalás, most pedig egy érdekesnek tűnő (bár kissé szappanos felvezetésű) cselekményszál – amivel Juliette is kap egy gumicsontot és Anyu is előkerülhet.

Zora - 2013. 11. 21. 11:27

Jó volt a 3×04.

Gondolom a sellők azért kellettek, hogy Nick egy újabb képességére jöhessünk rá…
Ja, amúgy ha Ellyt megnyesik, akkor nem élhetett volna tök átlagos emberi életet? Tehát víz nélkül? Mert akkor nekik ez inkább jobb lett volna, nem?

Miért van ilyen kevés komment???

Brynden Rivers - 2013. 11. 22. 15:47

Biztos, mert többen csendben kaszálták vagy félretették darálásra, mint én.

Egyszerűen annyi más sorozat van ősszel, amit érdemes nézni.

Marcipáncica - 2013. 12. 02. 11:49

Zora: szerintem ha Ellyt megnyesik, nem változott volna semmi, csak az hogy nehezedett volna még jobban az élete. Se nem sellő, se nem ember-ként élhetett volna tovább, a vízhez kötve, de csökkent úszás-képességekkel.

Kevés komment van valóban, pedig a Grimm most szerintem erősen javuló tendenciát mutat. Az utóbbi két részben kifejezetten izgalmas és érdekes esetek voltak. A gyilkos nagyika teljesen jópofa volt, farkasemberünk jól hozta a humoros részeket, és ami rettenetesen tetszik: közös nyomozások, beszélgetéske vannak, ami számtalan érdekes és mókás pillanatot rejt magában.

Szóval a Grimm nálam marad. Remélem nem csak nálam… :)

Zora - 2013. 12. 09. 20:38

3×06

Ez is tetszett, a bécsi pillanatképek a főnökkel, meg ez a kisfiú.
Különben, én úgy voltam vele – mint ugye száz éve a tudatlanok -, hogy inkább láttam volna a fiút holtan. Mert ez számára nem lett volna élet. De jól jött, hogy ott is gondolom december van…

Amúgy a Tanács szerepelt már, talán a házépítő-malacos résznél? Vagy legalábbis, volt, hogy valami eléjük lett terjesztve. Tehát tudniuk kell Nick-ről. Vagy rosszul emlékszem?

Aszusz - 2013. 12. 22. 20:12

Furcsa módon még nem néztem bele a 3. évadba, bár nem kaszáltam tudatosan, de valahogy sose ezt vettem elő… majd most karácsonykor igyekszem ledarálni az eddigi részeket, örülök, hogy állítólag javuló a színvonal.

Desmond Wallace - 2014. 01. 05. 21:06

Nem rossz az évad, csak a királyi szál halálra untat. Már elég régen húzzák, de eddig sehova se haladtunk vele.

Marcipáncica - 2014. 01. 14. 11:29

Érdekes, nekem is inkább azok a részek jönnek benne amikből kimarad ez az uralkodói és terhesboszis vonal. Pl. a legutolsó (10.) rész is teljesen kellemes kis epizód volt.

goodjohnwin - 2014. 01. 20. 15:22

– nagyon jó, hogy újra jönnek az epizódok, nem kell tavaszig várni
– nem érzem annyira, hogy ez a minőség rovására menne, de újra a 2. évad stratégiája látszik érvényesülni: az évad közepén jönnek ez epizodikus sztorik, a nagy szerializált pörgést a végére tartogatják.
– az átívelő, királyi szál csöpögtetése ebben a formában és ebben a tempóban tényleg inkább unalmas, mint érdekes. Grimmanyu kellene vagy más nagyobb falat… Renard ausztriai kirándulása nem volt rossz, de elég “elvont” maradt az összeesküvés lényegének nem-ismeretében. valahogy még mindig nem érzem, mi a tétje az egész harcnak, ezzel még adósak a készítők, ezzel lehetne jobban behúzni az ingadozókat. Így viszont szépen lassan erodálódik a hűséges közönség…

goodjohnwin - 2014. 01. 27. 14:04

na jó, akkor most már minden epizód “párban” lesz, cliffhangerekkel a végén? ÉS azok a vicceskedő üzenetek a cliffek után… nem sokat javítanak a helyzeten.

Marcipáncica - 2014. 01. 29. 17:17

12-es rész befejezésének a vége: LOL!!! :DD

Marcipáncica - 2014. 03. 16. 10:22

továbbra is értetlenül állok a tény előtt, hogy míg más sorozatok kibeszélője pörög ezerrel, addig ennél semmi… Pedig nem rossz. Sőt. :(

Yooha - 2014. 03. 20. 12:26

Marcipáncica: Ezt én sem értem.
Nekem most ez a kedvencen, ezt várom legjobban hétről-hétre. Főleg a “családi találkozó” tetszett, bár valószínű volt, hogy fékezik magukat.

goodjohnwin - 2014. 03. 20. 13:21

Grimmanyunak kell majd most visszatérnie, ezzel pedig nagyon remélem, hogy a királyi család vs az Ellenállás történetszál is felpörög kicsit. Plusz még ott van a “tomorrow people”-tól kölcsönvett újszülött félhexenbiest, meg az erejét visszanyert anyukája.

energy - 2014. 04. 05. 08:52

A rész egyetlen pozitívuma, hogy végre megtudhattuk, amit én már az első évad óta nagyon tudni akartam, amiről azóta már rég lemondtam, Honnan ismerik fel a Grimmet? Nicknek befeketedik a szeme, innen tudják, hogy Grimm. Sajnos a készítők nem mutatták meg:( Nyomozás nem volt, az egész rész Adalinddel meg a gyerekkel telt. Nick anyját még mindig nem bírom!

goodjohnwin - 2014. 04. 12. 22:27

szuperül építették a cselekményt a 3.18-ban, olyan volt, mint egy heist-movie

Lemoni - 2014. 05. 10. 23:52

Csakazértis kitalálok valami írnivalót, mert a jó évadhoz képest nagyon nagy a csend itt O.o
Szóval, ez a Trouble csaj egészen jó fej lett mostanra, és épp ezért motoszka elindult az agyamban, hogy milyen gyanúsan hirtelen lett jó fej. Nehogy már a következő évadban kiderüljön róla, hogy pont nem az, akinek látszik, mert szerintem tök jól illik Nick mellé társnak. Akár úgy is, tehát reszkess Juliette! :P

Zora - 2014. 05. 17. 15:35

3×18

Hú, Adalindet nagyon megsajnáltam, és nem tudtam elhinni, hogy a százados képes volt lemondani a gyerekéről…
Aztán az utolsó perc rácáfolt erre, ami nagyon tetszett!
Jó ötlet Adalindot kivonni – hacsak nem bosszút esküszik, mert Boszorkányfajzatként megtehetné -, és jó ötlet, hogy Grimm-anyu neveli. Vajon miért szerette meg őt a pici?
4 rész lemaradásban voltam, ma megpróbálom behozni…

Zora - 2014. 05. 17. 17:22

3×19

Mikor a lány a parkban csak késsel támadt, elkezdtem gyanakodni, hogy ő is Grimm…
Szerintem a herceg Adalindtól azt kérte, hogy harapja meg a századost. Ez mondjuk az előző részben is eszembe jutott, mikor az FBI-ost vették körbe, hogy Nick igazán belekóstolhatna… :-)
Na, most jön a következő rész.

Zora - 2014. 05. 17. 18:15

3×20

Hát, Adalind még nem akciózott…
Jó ez a Grimm-lány. Tetszik!

Zora - 2014. 05. 17. 19:15

6×21

Na, jó volt ez a Grimm-gyülekező! :-)
És már Juliette-ből is kettő van! Jó lesz ez! Remélem, azért a százados mond valamit erről Nicknek. Mert hát, nem nehéz kitalálni, mit akarhatott A.

Zora - 2014. 05. 17. 19:18

Tényleg fura, hogy nem pörög a poszt. Pedig nagyon jók a részek!

Lemoni - 2014. 05. 17. 23:54

Tetszett az évadzáró. Nem tudom meddig lesz Nick egyszerű földi halandó, pár rész erejéig biztos érdekes lenne, hogyan boldogul a grimmsége nélkül, de ne nyammogjanak rajta a teljes 4. évadon keresztül. Majd Grimm anyu vagy valaki biztos összepancsol valami borzasztó színű lötyit neki, amitől még azt látni fogja Nick, amit eddig nem. Remélem, Renard kapitányért nem kell izgulni és túléli az ólommérgezést.

goodjohnwin - 2014. 05. 18. 11:26

Kezdem azzal, ami nem tetszik:
– Adalind és tevékenysége az utolsó 2 részben. Az okés, hogy fontos neki a bosszú Nick felé, de ez most honnan jött? Ha nem segít neki megtalálni a gyerekét, akkor gyorsan inkább bosszút áll azért a régi ügyért?

Minden más tetszik. Nagyon :)
Persze, evidens volt, hogy az esküvő botrányba fullad, de meglepően frappánsan oldották meg. Klassz, ahogy minden évad vége egy hosszabb kimenetelű varázslattal ér véget. Szuper a csapat így együtt, bár egy kicsit talán sokan tudnak a kulcsokról. Páran háttérbe szorultak (szegény Russel Hornsby biztosan nosztalgiával gondol vissza az első évadra), és páran várhatóan előtérbe fognak kerülni, de összességében a Grimm továbbra is az egyik legjobb átívelő szálas sorozat, ami akár évi 22 részen keresztül is érdekes és szórakoztató tud maradni. Mondhatnám, hogy alulértékelt, de igazából nem vágyom arra, hogy a Trónokharca-szintű hype vegye körül.

yooha - 2014. 05. 19. 08:32

Gondolom Nick csak egy ideig marad grimmtelen, mint anno zombi. Ennek annyi előnye lehet, hogy ugye kell mellé valaki, aki látja a weseneket, így előtérbe kerülhet Monroe, akit Hank beavatása óta jobban hanyagolnak. Legalábbis a heti eseteknél, mert magánéleti szála azért van. Vagy a grimm-csaj fog vele tartani.
Annak azért örülök, hogy hirtelen 2 további grimm is feltünt – igaz, az egyik csak rövid időre – jó lenne róluk többet tudni.
Jó volt Budot is látni, ő régen szerepelt, és most is alig volt szövege. Több hódot a sorozatba!

Bosco - 2014. 05. 21. 02:15

goodjohnwin:
A rész elején a visszajátszás azt sejtette, hogy a Herceg és Adalind egyezséget kötöttek, vagy legalábbis a herceg ösztönözte Adalindot arra, hogy vissza adja Nicknek azt amit anno kapott, azaz elvegye az erejét. A herceg így akart megszabadulni Nicktől, Adalind meg ugye a herceghez megy, mert az hiszi ott a gyereke.

Az évadzáró engem személy szerint meglepett, pláne Renard esete. A karaktere nélkül már nem lenne ugyan az a sorozat, remélhetőleg marad. Más műsorokkal ellentétben itt az újakkal is meg lehet barátkozni, Trubel pl személyes kedvenc is lett azóta Wu és Hank után. Ja és persze Wu, egy kínos beszélgetés során remélhetőleg már beavatják. Ami tetszik, hogy figyelnek az előzményekre és a logikára. Nickék házát már csomószor szétverték, betörtek, védelembe kellett helyezni illetve jó pár alkalommal ki kellett vonulni oda és szerencsére ezen nem siklanak el a szereplők, meg is jegyezte valamelyik rendőr, hogy sok a furcsaság abban a házban egy ideje.

goodjohnwin - 2014. 05. 22. 16:58

Bosco: igen, ez a fajta következetesség elég ritka, nekem is tetszett :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz