login |

Ripper Street: kezdett a 2. évad

2013. 10. 29. 20:53 - Írta: CyClotroniC

40 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Nem a Ripper Street lesz az első olyan brit sorozat, amit miniként harangoznak be, aztán sokak örömére folytatódik, de tény, hogy visszatért szintén 8 epizódos második szezonjára, így továbbra is van egy 1890-es, a Whitechapel negyedben játszódó, heti nyomozós sorozatunk az átlagosnál talán több karakterizációval.

A kosztümös, viktoriánus környezet és a főbb karakterek árnyalgatása mellett a legnagyobb előnye az ízes, korhű nyelvezet valamint a jobbnál jobb vendégszínészek sora, amik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy stabil 7/10-en tartsák a sorozat szintjét, a világot nem váltva meg, de heti nyomozóshoz képest meglepően jól és komolyabb hibák nélkül teljesítve.

A mostani szezonnyitó egy kínai ügyet meg elefántembert hozott, és bár nem ez volt a legjobb esetük, azt kifejezetten jó volt látni, hogy elindult egy erősebb átívelés az epizód lezárásával, noha a szezonzárónál félbehagyott magánéleti szálak folytatása néhol kérdéseket vetett fel, egyelőre még magyarázatok nélkül.

A pontszám tehát továbbra is az a 7/10, amit a pilotnál, féltávnál és az első szezon zárórészénél is adtam, a kritika pedig azért ilyen nyúlfarknyi, mert azokban már tényleg mindent elmondtam róla.

A Ripper Street legnagyobb előnye és hátránya is egyben, hogy stabilan, pozitív és negatív meglepetések nélkül tartja magát, ami addig bőven elég, míg nem jön jobb, ami kiszorítsa a sorozat-naptáramból, de szívesen venném, ha kicsit bátrabb és ambiciózusabb lenne.

40 hozzászólás Ne habozz!

szerintem - 2013. 10. 29. 21:44

mivel az epizodot meg nem lattam, erdemben nem tudok hozzaszolni a poszthoz. de mindenkepp meg kell jegyeznem, hogy a jodoktor nagyon sulyosan eyecandy :)
koszonom ezt a kepet rola…..

nargli - 2013. 10. 29. 22:07

Én nem érzem, hogy bátrabbnak kéne lennie, ha tartja ezt a szintet, én maradok. A tegnapi részt is nagyon élveztem, egyedül Drake magánéleti szála volt kicsit fura, hogy mi van. Hogy jutottunk ide? Vagy valamire nem emlékszem?

Az átívelő szál szuper, és csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz “a jódoktor nagyon súlyosan eyecandy :)
köszönöm a képet róla…”

Lemoni - 2013. 10. 29. 22:29

Volt 1-2 brutál látvány az évadnyitóban, de őszintén szólva a kínai/ázsiai szál nekem mindig egy sorozat leggyengébb része, soha nem tudnak felülkerekedni ezeken a sablonokon. (Az viszont melengette a szívemet, hogy két kedvelt sorozatom (Copper, Whitechapel) címe is elhangzott bizonyos szövegkörnyezetben :) Merrick, az elefántember pedig annyira jó ötlet, hogy remélem, végig ott lesz az évadban, sőt, spinoffot neki! :)

clegane - 2013. 10. 29. 22:31

szóóval mi a különbség a Whitechapel meg a Ripper Street között? mert folyton keverem őket. de úgyis az lesz a vége hogy megnézem mindkettőt aztán meglátom!

Origen - 2013. 10. 29. 22:39

Abszolút favorit lett ez a sorozat, pedig az első évadban elenyésző volt az átívelés, ami nélkül nálam nem nagyon marad meg semmi. Remélem tényleg ráfekszenek erre jobban, akkor aztán egy szavam sem lesz.

Lemoni - 2013. 10. 29. 22:43

@clegane: Whitechapel napjainkban játszódik, de a legtöbb eset visszautal régebbi időszakokra, a Ripper meg a 19. század vége felé. Mindkettőben elég brutlis esetekben kell nyomozniuk a sokszor mentálisan sem ép detektíveknek. Közös még bennük a sok jó karakter és a kiemelkedő színészi játék :)

clegane - 2013. 10. 29. 22:44

Lemoni: áhá thx! akkor tényleg muszáj lesz megnéznem mindkettőt!

gromit - 2013. 10. 29. 23:05

az az összefüggés, h a Ripper Street is Whitechapelben játszódik, csak kosztümös :)

gromit - 2013. 10. 29. 23:08

ja, és a Ripper Streetben Tom Quinn a fő detektív, a Whitechapelben meg Adam Carter, már ha vkinek ismerős a Spooks :) (igaziból persze Matthew Macfadyen, ill. Rupert Penry-Jones)

gromit - 2013. 10. 29. 23:24

és hogy érdemben a részhez is hozzászóljak: nekem elég bátrak, persze lehet, h csak én vagyok érzékeny, de helyenként eléggé brutális…

de azért van, ami ellensúlyozza kicsit, a karakterek, és a szöveg is jó, nem csak az ízessége miatt.

“How the hell is a man supposed to work amid such an uproar?”
“Inner peace, Captain”
:)

mai fejjel kicsit más véget vártam (biztos túl sok sorozatot nézek), így viszont lesz átívelő szál.

yeeeyha - 2013. 11. 03. 21:57

Wow, de jó rész volt ez!
És a következő résztől úgy nézem lesz itt egy vámpír a Being Humanből :) (ott nagyot alakított, jó lesz másban is látni)

clegane - 2013. 11. 04. 10:24

na ledaráltam az eddigi részeket a Ripperből!
tényleg nagyon jó cucc, remek hangulat meg színészek meg karakterek, ha nem lenne néha gagyi egy-egy fordulat az aktuális nyomozás során, kitűnő lenne. de így is simán nézős.

itt az új részben fura volt, hogy ezt az esetet nem zárták le egy rész alatt, az első évadban egy ilyet minden további nélkül lerendeztek volna ennyi erővel (például vártam hogy tetten érjék a kórházba belopózó gyilkost mert nyilván direkt így akarták tőrbe csalni — de nem). kicsit sovány pont ez a főellenség átívelő szálnak. ezzel szemben pl az első évadban az oroszos konfliktusban simán benne lett volna sok epizódnyi kavarás, úgyhogy így összevetve az évadokat feltűnő ez az aránytalanság.

yeeeyha - 2013. 11. 04. 20:48

~clegane: engem nagyon érdekel a rendőrfelügyelők közötti hierarchia (pl körzetek közti felosztás), szóval emiatt én nagyon örülök, hogy nem zárták le a dolgot.

laza_kivi - 2013. 11. 05. 10:11

Na vártam még egy részt mielőtt írok. Az első rész arra jó volt, hogy behozzák az új ellenséget, az első évadban felépítették a fő karaktereket, megkapta mindenki a saját történetét. Most meg az első részben mindenki megkapta az elfoglaltságát, senkit sem hagytam ki és ez elég is lesz egy évadra. Így a második rész már jobban tetszett. Az új srác sem idegesítő, remélem megtartja szokását.
De azért nevetséges, hogy egy embert állítottak őrnek… de mással nem volt gondom.

Lemoni - 2013. 11. 06. 15:25

Elefántembert nagyon sajnáltam, el tudtam volna képzelni, hogy évadon belül amolyan rendőrségi tanácsadóként megtartják a karaktert, viszont nem irigylem a színészt a maszk alatt. Bár Reid felesége csöppet sem hiányzik, de azért kicsit több womenpower jó lenne, az első két rész után eléggé férfiközpontú a történet, emiatt volt nekem egy lépéssel a Copper a Ripper előtt, ott jó női karakterek is voltak, amúgy megint volt egy Copper utánérzés, most az egyik karaktert hívták Corcorannek, mint a Copperben a főzsarut, meg a 2. rész végén a két felügyelővel kezet fogató főfelügyelős jelenet is megvolt a Copperben (sorry, még mindig nem emésztettem meg a Copper-kaszát:( )

clegane - 2013. 11. 06. 23:16

tán az eddigi legjobb rész volt sztem…
mondjuk tényleg kár hogy csak 1 emberrel őriztették szegény Merricket, de legalább történelmileg hű lett a megoldás.

CyClotroniC - 2013. 11. 06. 23:28

Fura, mert engem az eddigi két eset annyira nem vett meg, az előző szezonban voltak, amik sokkal jobban tetszettek. Talán az erős, karizmatikus, híres mellékszereplős villaineket hiányolom, főleg a 2-3-4. részt bírtam az első szezonból.

A mostanival csak azért nincs bajom, mert egész jó átívelős gennyládát sikerült felépíteniük, nagyon hatásos volt az epizód vége, és a promo alapján Long Susan-es lesz a köv rész, őt mindig is bírtam.

clegane - 2013. 11. 07. 10:58

hát jó a heti villain tényleg nem volt erős benne (legalábbis a prof; azért a freak srác jó karakter volt), de az eddigiek közül ez a rész volt leginkább egyben szerintem, bénácska húzások nélkül, sok érzelmi töltettel.

clegane - 2013. 11. 08. 15:49

közben kitaláltam, hogy a sorozat magyar címe lehetne:
Meccő ucca.

CyClotroniC - 2013. 11. 08. 16:07

Aztán jöhetne a ‘Bökő köz’ spinoffnak, mi? :D

A legkeményebb az lenne, ha azt hinnék, hogy tulajdonnév, de mégis akarnak valami magyarosítást is belevinni, aztán jönne a ‘Ripper utca’.

clegane - 2013. 11. 08. 18:44

A Bökő köz is teccik!

yeeeyha - 2013. 11. 10. 22:00

Nagyon-nagyon jó rész volt, még úgy is, hogy nagyon utálom, hogy csak eddig volt velünk Joseph.

Lemoni - 2013. 11. 13. 13:18

Szerettem az első évadot is, de a második még jobban bejön. Kicsit pörgősebb, akciódúsabb és még komorabb a hangulat. Remek :) Amikor a jó női karaktereket hiányoltam múltkor, nem éppen egy (érthetően) megzakkant szadista emberrablóra gondoltam, de heti esetnek jó volt. A tanácsos asszony viszont érdekes lenne hosszabb távon, mintha egy kis kémia is lett volna Reid felügyelővel :)

clegane - 2013. 11. 14. 15:06

a rész végén az előzetesben ismét benne volt a tanácsos asszony, úgy látszik bőkezűbben bánnak most az átívelésekkel, ami derék.

jó rész volt amúgy, a gore special effect különösen durvára sikerült, nem számítottam rá.
mostanra mindenképp az egyik legvárósabb heti néznivalóvá lépett elő a sori.

clegane - 2013. 11. 20. 11:11

hű ez a cold open nagyon random volt, aszittem kiderül vmi az új fiú hátteréből amit rejteget a főszereplők elől vagy valami. a részben történtek meg értem én hogy megviselték őt, de ezzel konkrétan nem foglalkoztak semennyit se ahhoz hogy elhiggyem hogy szükséges volt ennyire előre emelni.

Tusika - 2013. 11. 29. 20:44

Utálom h nincs hozzá magyar felirat! :(
Csomószor meg kell állítani h értsem, néha túl gyorsan beszélnek és számomra ismeretlen szavakkal bombáznak. A Spartacuson és Sherlockon kívül a többi sorozattal simán elboldogulok/tam de ezekhez elkél a magyar felirat.

clegane - 2013. 12. 02. 07:40

hát azért angol feliratot tegyél rá, úgy legalább ki tudod szótárazni ha valamiről nem tudod mit jelent.

CyClotroniC - 2013. 12. 02. 12:21

Egyelőre nem tudnám megmondani, hogy jobb-e vagy sem ez a szezon, de mindenképpen más. Nem olyan pörgős és akciódús, sokkal inkább korhű finomságokkal tömik tele az eseteket, vagyis azokon keresztül mutatnak be dolgokat. Mondom ezt úgy, hogy még kicsit le vagyok maradva így csak az íres ACvDC háborús, robbantgatós részen vagyok túl. A női vonallal szerintem tavaly se volt baj, akkor Roset nagyon bírtam, idén pedig minden részre jutott domináns női vendégkarakter. Na jó, a 4-ből 3 részben volt.

Viszont az fura, hogy nem magyarázzák el, hogy mi lett Reid magánéletével (feleség, örökbe fogadott kiscsaj?), Drake kapcsán se 100%-ig tiszták a dolgok, hogy honnan az új feleség, meg ilyesmi. Vagy én nem emlékszem a részletekre, de ezek egyelőre úgy csapódtak le, hogy nem nagyon tisztázták őket.

Lemoni - 2013. 12. 02. 13:09

Az 5. részben már elkezdték kaparni Drake feleségének a történetét és szerintem a következő részben is lesz róla szó. Reid családi fejlődéstörténetét gondolom a bimbózó kapcsolatával párhuzamosan fogják kifejteni, legalábbis valamikor meg kell tenniük, pont az eddigi agyonhallgatás miatt. Rose karaktere korábban nekem is szimpatikus volt, a mostani részekben viszont nem annyira, annak ellenére, hogy értem a motivációit.
Én a 2. évadot érzem dinamikusabbnak, tudatosabbnak, profibbnak, nekem jobban is tetszik :)

Lemoni - 2013. 12. 02. 13:11

Bocsánat, nem Rose-t, Susant akartam írni….

CyClotroniC - 2013. 12. 02. 18:48

Susannal nekem korábban és most sincs bajom, bár őt kihagyott ziccernek érzem sokszor, több lehetne benne, mint egy “erős nő” klisé.

Tusika - 2013. 12. 03. 13:13

clegane:
igen egy ideje ezzel próbálkozom, csak megtöri a részt ha megállítgatom szótárazni :( de cserébe legalább minden tiszta lesz :)

CyClotroniC - 2013. 12. 03. 15:36

Az tény, hogy szerintem nincs jelenleg nehezebben érthető sorozat, mint a Ripper Street. Egyszerűen nagyon finom szókincse van és sokszor a normák is mások voltak akkor, szóval legalább azt jó ismerni hozzá mankónak.

Lemoni - 2013. 12. 03. 20:25

2×06 döbbenetesen jó rész. Benne a válasz Drake feleségére is, de annál még sokkal több is. Dráma, egyéni tragédia, mai napig aktuális üzenet, minden. Well done!

CyClotroniC - 2013. 12. 04. 12:17

Magasan a szezon legjobb része volt, és gyönyörű volt a rendezése is. Direkt megnéztem, hogy ki csinálta, és újonc a srác a Ripper Streetnél, egyedül az ezelőttit vitte ő, korábban meg jóformán semmit sem csinált. Szóval imádtam ezt a részt, fordulatos volt, sok drámával, érdekes, mély sztorival és sok Rose-zal! :O

clegane - 2013. 12. 04. 13:45

jajjj neeeeee kasza lett :( :( :(:(((((

CyClotroniC - 2013. 12. 04. 14:54

Hát remélem jó lesz a finálé… :S

Lemoni - 2013. 12. 04. 15:46

&@#ˇ°&&@#*§>#>&!!!!
Copper után a Ripper, bezzeg a harmatgyenge Atlantis mehet tovább! A sorozatzáró után bojkottálom a BBCA-t, pont a két kedvencemet kaszálta :(

laza_kivi - 2013. 12. 10. 14:32

Komolyan még mindig hihetetlen, hogy ezt a sorozatot kaszálták, megint milyen jó részt hoztak.

Lemoni - 2013. 12. 11. 01:38

Amikor már azt hiszem, hogy nem lehet durvább, hát pedig de. Újabb 5* rész. Annak nagyon örülök, hogy nem Rose egy tanulatlan nőtől szokatlan monológja rázta föl Drake-t, hanem a zsaruvére szólalt meg, ezt még a pletykász hallgatózása a rész végén sem tudta elhalványítani.
Várom a csodát, hogy átgondolják még egyszer azt a kaszát…..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz