login |

The Carrie Diaries: kezdett a 2. évad – írta cyborgwings

2013. 10. 29. 17:38 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: kritika,

You win. You’re the winning…est.

Nahát, ez meg… mi volt ez?

Sajnálattal kell közölnöm, hogy a szezonnyitó nem különösebben szárnyalta túl a tavaszi finálé lelombozó minőségét. Az elején még reménykedtem, mivel elég szórakoztatóan indult a rész egy kis hangulatos You Spin Me ’Round-dal, aminek a klipjét már csak a következő komment miatt is érdemes megnézni: „When my parents walked in, I switched to porn. It was easier to explain.” (Ide most írnék egy vigyorgó szmájlit, de az nem kritikába való). Lássuk be, a 80-as években mesteri szintre emelték az ízléstelenséget mint műfajt.

Pedig elhatároztam, hogy ez az írás összeszedettebb lesz, mint a finálékritika annak idején, de erről a sorozatról egyszerűen képtelenség értelmesen írni a már többször eldurrogtatott aranyos-guilty pleasure-limonádé szentháromságon túl. Amely jelzőknek remélem, hamar lesz újra létjogosultságuk, mert mint mondtam, ez a nyitány bizony csalódást keltő volt és tényleg Carrie jött csak ki belőle a leggyőztesebbként, a nézők meg vesztettek cirka negyven percet az életükből.

Az egyetlen kifejezett pozitívum Sam Jones felbukkanása volt. Az őt alakító színésznőt képtelenség nem Kim Catrallhez hasonlítani, mert szerintem külsőre eléggé eltalálták, valamint jól adaptálták a későbbi harcos-szabados szingli énjét a jelenlegi nagyszájú, bimbózó lázadásába.

Egy korábbi poszt kommentjei között szóba jött, hogy idősebbnek néz ki, mint a gimis csajok, de aki figyelemmel kísérte annak idején a Szex és New York-ot, annak ez nem meglepő. Ezen kívül másba tényleg nem lehet belekötni vele kapcsolatban, mivel Lindsey Gort remekül megfogta a karaktert. A tovább mögött folytatom.

Ami még kellemes meglepetéssel szolgált, az Dorrit szála volt. A fináléról szóló hevenyészetemben azt találtam írni, hogy az apjával kilógnak a TCD miliőjéből, de ez a „csókolom, én vagyok a lánya barátja”-vonulat szerintem tök jópofára sikeredett. Ha eztán is hasonló jelleggel bírnak, akkor nem húzom majd a számat miattuk.

Annál inkább a halál kínosra megírt Carrie miatt. Gyakorlatilag alig emlékszem bármire az epizódból, úgy rányomta a bélyegét az a borzadály jelenet, amelyben elvesztette a táskáját, ami egyébként nekem is nagyon tetszik, és sajnos úgy tűnik, itt láttuk utoljára:

Vagy mégsem:

Ez az egy klassz fricska kimondottan tetszett, de nem állítanám, hogy megérte végignézni érte azt a botrányosan szerencsétlen és iszonyúan túlnyújtott kétségbeesett hisztit. Képtelen vagyok elhinni, hogy komolyan gondolta bárki az írószobában, hogy ez ebben a formában képernyőre kerülhet.

Eddig a pontig sem voltam túl lelkes, de innentől végképp komolytalannak éreztem az epizódot, amivel ugyebár az új évad alapjait gondolták lerakni. Hát szerintem gyorsan szedjék föl, amíg meg nem szárad, mert a guilty pleasure nem attól guilty pleasure, hogy az ember heti negyven percben bosszankodik a rossz íráson, béna alakításokon és messziről, szemüveg nélkül kiszúrható „fordulatokon”.

Mouse és Maggie összeborulása is ez utóbbit erősítette, pedig most már ideje lenne rendes karaktereket faragni belőlük, mert még mindig kár lenne hosszasan értekezni róluk, csakúgy, mint Sebastianről, akinek a megformálója sajnos ezt a nyarat sem a színiskolában töltötte.

Mindezek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra, a sztori alakulására és nem utolsósorban Samantha és Larissa látatlanban ígéretesnek tűnő dinamikájára, valamint remélhetőleg érdekes lesz látni egy nem is olyan régi kor viszonyulását a homoszexualitáshoz Walt révén.

Van ám itt rengeteg potenciál, csak ki kellene használni.

10 hozzászólás Ne habozz!

pod - 2013. 10. 29. 20:19

Ha jóra gondolok, akkor ez az a klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=PGNiXGX2nLU

A posztban a doa link már feldolgozás.

dominooo - 2013. 10. 29. 20:20

Kitartottam az első évadban végig a sorozat mellett, és adok még neki néhány részt, de ha a szinvonal marad olyan, mint ez a szezonnyitó volt, akkor elég hamar lemondok róla. Bár a gyatra nézettség alapján egyébként se jósolok neki túl nagy jövőt…

Sajnálom nagyon, mert ahogy a kritika végén is elhangzik, lenne ebben bőven potenciál, lehetne ez sokkal nézhetőbb és sokszor akkor nem a fejemet fognám egy-egy helyzet után (mint az említett táskás jelenet is a mostani epizódban), de egyelőre a heti 40percben látottak elég gyengék.

cyborgwings - 2013. 10. 29. 22:05

ajjjmá, mindig elrontjátok az ember játékát. a komment miatt muszáj volt azt a videót linkelnem. :D amúgy arra most már nem is emlékszem, hogy az eredeti ment-e vagy feldolgozás. mindenesetre a linkelt klipben is elég… érdekesen néznek ki az úriemberek, szóval nem olyan nagy csúsztatás.

drakisz - 2013. 10. 29. 22:15

Hát én már az első 2 rész után kaszáltam, pedig olyat ritkán szoktam. Az a sorozat, ami valahol a GG helyett volt betéve, na az nem ilyen legyen. A GG se volt valami nagy durr, kiváltképp a végére (pl. összecsapott), de a GG, az mégis GG (Gossip Girl, na, unom annyiszor leírni). Na de erről első perctől látszott, hogy ennek kasza lesz a vége előbb utóbb. Igen, izgalmas lehetne, tekintve, hogy a Sex és New York előfutára akar lenni, de… Lapos, túl tinis, soroljam. És sajnos ez a kritika is csak erősíti bennem azt, hogy nem fogom újra nézni.

Cápi - 2013. 10. 29. 22:50

“Erről a sorozatról egyszerűen képtelenség értelmesen írni a már többször eldurrogtatott aranyos-guilty pleasure-limonádé szentháromságon túl.” <- evvel a mondattal szerintem minden lényeges infó el lett mondva. Akit ennyi megtart, az nézni, akit nem, az nem. Amilyen nézettségi adatokat amúgy produkál a sorozat, valószínűleg nem lesz belőle folytatás.
Amúgy ehemmmm cyborgwings ehemmm :D Egy írásodra még mindig naaagyon várok, megkapjuk-é november 10 előtt? :)

cyborgwings - 2013. 10. 30. 08:56

hát… khm. :D igyekszem, de most pl. elutazom egy hétre, úgyhogy nem ígérek semmit. ég a pofám meg minden, de szitkomomon kívül gyakorlatilag mindennel el vagyok csúszva.

Dina - 2013. 11. 04. 18:09

Hát nem tudom én speciel imádtam. De lehet csak mert nagyon az én világom az egész sorozat feelingje. Remélem nem kaszálják hamar.

Dóri - 2013. 11. 10. 14:31

Samantha egy üde folt volt a tinimaszlagban és látszik, hogy a mostani alakítója jó alaposan tanulmányozta az eredeti, idősebb karaktert.

verozd - 2013. 11. 12. 14:51

Csak szerintem vicces, hogy Carrie apja azzal a nővel kavar, akivel később Aiden fog járni miután Carrie összetörte a szívét… :)
http://www.imdb.com/name/nm0197453/?ref_=ttfc_fc_cl_t17

cyborgwings - 2013. 12. 12. 20:17

a folytatás már jobbra sikeredett, most néztem az ötödik részt és tök jó volt, hogy beleszőtték a későbbi éttermi pletykálásokat samanthával és mouse-szal. nagyon eltalálták és a maga nemében hozta a szex és ny-os beszélgetések hangulatát.

ha már múltkor szóba jött a feelgood sorozatok hiánya, akkor muszáj ebbe a kategóriába sorolnom a carrie diariest. persze ez tömény guilty pleasure is, de a rosszabbul kivitelezett finálén és szezonnyitón kívül nagyjából mindig jókedvvel kelek föl az aktuális epizód mellől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz