login |

Homeland – 3×05: Worried Ducks

2013. 10. 30. 18:38 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: kritika,

Akkor végre elkezdődött a 3. szezon? Oké, hadd szóljon. A 3×05 nem változtatta az eddigi véleményemet, ugyanazt tudom mantrázni, hogy jó kis színészi alakításokat és egy korrekt sorozatot láthatunk – de sajnos nem többet. És ezennel ünnepélyesen meg is fogadom, hogy nem fogok holmi első évadokat, meg 2×05-öket visszasírni, a Homeland készítői most ugyanis megmutathatják, miképp tudják ismét felépíteni magukat.

A vasárnapi epizód szokás szerint 3 részre szakadt. Carrie szálát muszáj volt kedvelnem, hiszen nála volt némi kém eksön Virgil és Max(!) részvételével. Semmi extra dolog nem történt, afféle filler esemény volt, a történetet nem vitte előre, de legalább lehetett “izgulni”, és egy mellékszál végére is pontot tett remélhetőleg.

Saul-t szokás szerint jó volt nézni, s bár kissé hihetetlennek tűnik, hogy így lóvá tudták tenni (hmm, vagy csak úgy tesz, mintha lóvá tették volna? :kacsint:), a fejlemények akár érdekesek is lehetnek, a hivatali csatározások igenis lehetnek lenyűgözőek. De most egyelőre még semmiképp sem dörzsölöm a kezem, hogy “Ú, mi lesz ebből?” – pedig sosem árt a nézőket várakozásban tartani.

Maradt Dana (mert ugye Brody eddig 5-ből 1-szer tűnt fel, a Showtime remélem, látja a nem csökkenő nézettséget), aki jó karakter, csak nem értem, a két évad közötti esemény vele kifejezetten érdekes húzás, csak azt nem értem, hogy miért ilyen ócska történetszálat kapott. Ami egyébként most elég hirtelen el lett varrva.

Vagy a készítők is rájöttek, hogy ez nem jött össze és egy random húzással pontot tettek a végére (ez gáz), vagy pedig ez még csak a sztori első felét láttuk és lesznek itt még nemulass (még gázabb lenne) – ebből nem lehet túl jól kijönni.

Az sok mindent elmond, hogy az idei 12 részből már láttunk 5-öt, vagyis idén nincs fő-főszál. Azért remélhetőleg a fő rosszfiú képbe hozásával elkezdik kavarni a kártyákat, s nem csak a mellékvágányokra figyelnek oda. Bizakodok, na. Eddig hasonlóképpen látom ezt a szezont is, mint az előzőt, csak akkor 4 remek rész és egy gyenge 3. epizód volt az első 5-ben, most pedig 4 jó és egy gyenge 3. epizód. Ideje szintet lépni.

ui: Valaki írta a mai spoileres videóposztban, hogy a legjobb csavarok kitudódása nem csökkenti a nézői élményt, bár ez lehet, hogy csak olyan filmekre értendő, melyek nem egypoénosak. A lényeg, hogy hiába tudunk valamit előre, a tudás birtokában ugyanúgy fogjuk élvezni azt, amit látunk. maximum másképp nézzük. Viszont a csavar ismeretében az első négy rész közel sem lett volna ütős. Sőt. Ergó szükség volt rá. (Kommentben egyébként meglepően sokan értetlenkedtek a negatív vélemények olvastán, holott a többségnek nem a fordulattal volt baja, hanem annak gyenge kivitelezésével.)

ui2: És ha már a csavar. Nem lett volna érdekesebb/izgalmasabb a sztori, ha a bemutatott úton haladnak tovább? Csak kérdezem. Így is jó, de érdekelne más véleménye is.

33 hozzászólás Ne habozz!

almatorta - 2013. 10. 30. 18:45

Engem speciel kifejezetten zavar a főszál hiánya. Az egész eddigi évaddal az az érzésem, hogy úgy történik benne egysmás, de nincs átívelő szál, ami összefogná az eseményeket.
Saul toastja azért elég ütős volt, de mást ki se tudnék emelni az epizódból.
Langyos eddig..

Zsu - 2013. 10. 30. 18:49

Nekem eddig elmegy ez az évad, de sajna semmi extra nincs eddig benne. Egyedül annak örülök, hogy Brody alig szerepelt még (azon az egy részen is elaludtam, amiben benne volt)…remélem ez így is marad…
A csabar meg okés volt szerintem, bár annyira nem kaptam a szívemhez miatta. lehet csak kezdek immunissá válni a sok sorozat miatt az ilyen dolgokra :D

Dark Lion - 2013. 10. 30. 18:49

Szégyen szemre én nagy Homeland rajongó nem tudtam magam rávenni, hogy megnézzem az eheti részt. Egyszerűen nem érdekel, hogy kivel mi lesz. Majd egy random pillanatban úgyis bepótolom, de ez sokat elmond a sorozatról (szerintem).

yaze - 2013. 10. 30. 19:00

Kérem nem leírni többször, hogy Dana jó karakter.

NPeete - 2013. 10. 30. 19:14

Hát, szerintem ez a rész nem volt jó. Az még hagyján, hogy a történet nem igazán folyik, de a karakterek is eléggé visszavettek. Egyedül Saul esete a Tóth Marival – vagyis a szenátorral volt értékelhető.

elwindly - 2013. 10. 30. 19:19

én a Brodyis rész után abbahagytam, majd ha az évad végén lesz róla jó pozitív kritika akkor bepótolom

winnie - 2013. 10. 30. 19:20

npeete: lehet, hogy én is ezt mondanám, de virgilék miatt én elfogult vagyok, így erre az oldalra billent át nálam a mérleg nyelve.

bëiz - 2013. 10. 30. 19:32

Jó rész volt, és nekem Brody is hiányzik. :)

Kertor - 2013. 10. 30. 19:38

Kevesebb Dana-t, több Quinn-t!

lexie - 2013. 10. 30. 19:48

Úgy-amúgy rohadtul örülnék, ha használnátok a “tovább” “varázslinket”, mint (bezzeg) más sorozat esetében, hiszen ez a 3 kép felér már egy enyhe spoilercsokorral. Legalábbis számomra, aki épp a 2. évad elején jár. Köszönöm.
(És elnézést, ha durva voltam, csak már ez nem az első alkalom.)

asdf - 2013. 10. 30. 19:55

lexie: Megis hogy a banatban tudsz _ebbol_ a harom kepbol spoilert kihozni? De most tenyleg…

treast - 2013. 10. 30. 19:56

Én valami különös ürességet érzek eddig az évadban. Lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim, de várok egy óriási húzást. Tavaly, mikor ledaráltam az első évadot, úgy éreztem megtaláltam az egyik legjobb sorozatot, amit valaha láttam. Egyszerre nézve a második évad se érződött annyira nagy visszaesésnek. Viszont így hónapokkal később, a harmadik meglehetősen langyos. Mondom, én még várok a csodára. A színész játék viszont tényleg parádés.

winnie - 2013. 10. 30. 20:01

lexie: a kérés teljesen jogos lehet bármikot, tudod, hogy amikor kell, használjuk, de ezért is fogalmazok idegesítően rébuszokban fent.

azt sem érzem, hogy spoileresek lennének a képek, a lehető legsemlegesebbeket próbáltam lőni, ez sokszor nem egyszerű, bár azon filóztam, hogy melyik szereplő kapjon sírós képet, mert másnál is eltört a mécses.

Xsz - 2013. 10. 30. 20:13

Majd én leszek az első, de ez az évad egy xar, úgy, ahogy van. A sztori lapos, a csavar valami ultragagyi, nincs Brody, többi karakter sorsa kb nem érdekel. Danat vízbefolytanám amiket csinál, úgy idegesít.

winnie - 2013. 10. 30. 20:20

nem hiszem, hogy az első lennél, hiszen elég sokan leírták már ezt:)

én remélem, hogy minél tovább nem lesz (hiú remény…), amikor ő volt, az értékelhetetlen volt számomra, főleg az első 20 perc. nagyon kifulladni létszik és most is csak a hajánál fogva tudják majd belerángatni, ha venezuelában történik valami.

persze, ha jól használják, jöhet, de félek, hogy megint romantikára futtatják ki őt.

OlDirty - 2013. 10. 30. 20:47

Ettől félek én is a nagy szerelmes pár egymásra talál majd valahogy…

Szerintem rendben van eddig a 3.évad, ez a Javadi biztos tartogat még meglepetéseket carriék számára.
Nálam még így is köröket ver rá az összes heti nyomozós, vagy az éppen futó dráma sorozatokra, na jó azért a SOA is ott van.

MaC - 2013. 10. 30. 21:33

Sziasztok!

Én igazából nem értem, mi a bajuk sokaknak evvel az évaddal. Jójó nincs fő fő szál. De igazából az előző 2 évadban kinullázták a főszálat, szóval most ez az évad arról szól, hogy hogyan tudnak a készítők meglovagolni egy új irányt.

SPOILER
Ha figyeltetek, akkor tudhatjátok, hogy van közük Caraccashoz azoknak akik Carrie-vel akarnak “üzletelni”. És hát Brody is ott van. Meg hát valószinüleg a heroin is megízlik majd neki..

Szóval szerintem lesznek itt még ultra brutál csavarok. Amúgy ez a sorozat nekem pont olyan, hogy egyszerre végig darálós. Tegnap néztem meg mind az 5 részt.

Ancsa - 2013. 10. 30. 21:40

Nekem nagyon bejött ez a rész, kíváncsian várom a folytatást. Szerintem jó az évad eddig, bár a Brodys rész tényleg nyűglődősre sikeredett…

winnie - 2013. 10. 30. 21:45

mac: én arra gondoltam a főszállal kapcsolatban, hogy egy egész évadon átívelő sztori, tehát nem a sorozat főfő sztorija, hanem valami új. de egyelőre ebben az évadban nem volt ilyen. itt van javadi, de csak most érkezett meg, tehát ő is maximum az évad felében van jelen. de mondták is az írók, hogy inkább három darab 4 részes blokkban gondolkodtak, és gondolom a nézők egy részének 12 részes kéne, mint az 1. évadban a merénylet, a másodikban pedig abu nazir.

mondjuk én csak megállapítottam a dolgot, így is, úgy is lehet jó, de szerintem sokaknak hiányzik egy fő csapásvonal.

az, hogy venezuelában gyilkolt quinn, és ott van brody szerintem mindenkinek egyértelmű. lehet, hogy segít nekik, mert nem véletlenül van ott, de ebben mondjuk nem látni brutál csavar lehetőségét. nem mintha kéne brutál csavar. jó, izgalmas dráma kell.

“Amúgy ez a sorozat nekem pont olyan, hogy egyszerre végig darálós”

ez egyébként jelenthet valamit, mert aki darálja, mondjuk egy délután, az elég hamar kipörgeti az élményt, viszont aki hetiben nézi, az 3 hónapig élvezheti a sorozatot, gondolhat rá. a legjobb sorozatokat az ember szerintem akkor nézi, amikor lehetősége nyílik rá:)

sziki - 2013. 10. 31. 00:18

Nem tudom van-e valami alap, hogy miként kell, kellene hogy folyjon ez a történet, de én úgy érzem mintha játszanának valamivel, aztán azt mondják, hogy ‘hohhhó, na akkor mindenki azt hitte, hogy ez történik, fordítsuk meg 180 fokkal’.
Én ezért hagytam abba a Suitsot. Nekem tisztára olyan, csak itt legalább 4-5 rész múlva van fordulat, ott meg részenként 4. Szóval itt még elfogadható, bizonyos szinten izgalmas és kiszámíthatatlan.
Nézem a sorozatot, mert már megszoktam, de ismételni tudom magam. Ebben a sorozatban már majdnem minden megtörtént, ami megtörténhetett és ami olyan állapotokat okozna a mai világban, amit szerintem fel sem fogunk.
-Kinyírták a fél CIA-t, vezetőket mindenkit.
-Alelnököt öltek.
-Komoly terrorakciók zajlottak már elnökök ellen, elnöki körök ellen.
-Komoly terroristákat öltek benne.
-Egy amerikai katona alapból átállt terroristának, de aztán kellően bizonytalan lett.
Én valamilyen szinten megszokásból, respekt miatt nézem ezt a sorozatot. Nem rossz időtöltés, de hogy mit is alkottak, akkor derülhet ki igazán, amikor véget ér majd.

Mark Bolt - 2013. 10. 31. 04:46

Nem tudom ti hogy nézitek, mit vártok, én simán végig nézném úgy az egészet ha nulla akció van és csak azt mutatják ahogy Carrie és Saul éli a mindennapjait. Imádom nézni őket. Mélyen nem érdekel az akció, a főszál, a mittudoménmi, Carrie sírós arcát és Saul nyugodt dörmögését akarom hallgatni. Erről a részről az volt a benyomásom hogy kiváló, beindítottak néhány szálat, most lesz némi izgalom. Erre olvasom itt a fanyalgást meg a méricskélést hogy hány jó rész, hány rossz, előző évadban meg mittudomén milyen volt ez az arány. Nekem az összes évad összes része tetszett. :P

paranoid android - 2013. 10. 31. 06:34

A kritika végén lévő kérdésre: engem baromira érdekelt volna a csavar előtti irány egyenes folytatása. Ha mindaz, amit láttunk nem átverés lett volna, és Sault tényleg felemészti az irdatlan felelősség, ami miatt tönkremegy a kapcsolata Carrie-vel, aki kegyvesztett lesz és meghurcolják… Persze így nem működhetett volna hosszú távon a sorozat, ha a főhősnő tehetetlen ex-ügynök csupán. Hé, talán ki is találhattuk volna ebből, hogy jön a csavar.

Reeku - 2013. 10. 31. 08:24

Nekem eddig ez az 5. rész jött be a legjobban, én bizakodó vagyok, egyik nagy kedvencem a Homeland…
De az évad elején azért én is csalódott voltam… De szerintem lesznek még nagy történések és nagyon kíváncsi vagyok Brody sorsára is.

lostfanka - 2013. 10. 31. 11:25

Az en velemenyem az hogy a multkori resz utan megint lattunk egy total logikatlan lepest csak azert hogy legeyen cliffhanger a resz vegen. A mostani a Carries sztori hogy megkeresi Brody lanyat, mikor siman megoldhatta volna Quinn is, de Carrienek aki egyebkent jo ugynok kockara kellett tennie az egesz beepulest pedig Quinnben meg is bizik.

Brody lanyas reszeket le lehetne kicsitt csokkenteni mert kezd nekem kellemetlen lenni, hacsak nem belole is ongyilkos merenylot akarnak faragni az 5 evadra:)

Niko - 2013. 10. 31. 15:56

Tetszik,Carrie,Saul,Quin szineszi jatekok brutalisan jok.
Jim Caviezel-t ide :D
Brody uljon ott es drogozzon,nem erdekel az o szala.

deku82 - 2013. 10. 31. 16:48

u2-re a múlt héten írtam:
“Úgy nézem, egyedül vagyok ezzel: én örültem volna, ha nincs ez a nézők átverése dolog, és a megtört Carrie tényleg átáll.”

karit - 2013. 10. 31. 17:05

@paranoid android “engem baromira érdekelt volna a csavar előtti irány egyenes folytatása. Ha mindaz, amit láttunk nem átverés lett volna”

Az is bejött volna. És ha Carrie-t mondjuk a Briarcliff Elmegyógyintézetbe zárták volna, az ügyvéd lobogtathatta volna az elbocsátó végzését. Lehet, befektetik őt is. :)

Andrea - 2013. 11. 01. 01:25

Nem igazán hiányzik Brody, de valószínű azért mert ellaposították a vonalát. Viszont ebben a szezonban a főszál a Majid Javdi csőbe húzása, szerintem lesz még meglepetés, Saul és Brody esetében. De most valahogy tetszik a Carrie/Quinn dinamikája!

wisteria - 2013. 11. 01. 11:20

Quinn egyértelműen odavan Carrie-ért, ez már a második évadban is kiderült. Kíváncsi vagyok kibontják-e ezt a fonalat, vagy simán hagyják a feszkót közöttük. Az utóbbira tippelek.

bkd - 2013. 11. 01. 16:12

nekem sem tetszik amerre megy ez az évad, meg úgy a sorozat egészében, ezt az évadot még tuti megnézem, viszont az évad végén könnyen lehet hogy kasza lesz a vége. SPOILER: azt viszont nem értem hogy Carrie ebben a részben miért járkálhat csak úgy szabadon az utcán, meg a lakásában? mi történt Saul “get her off the street” parancsával? és ha igaz amit Saul Quin-nek mondott, akkor rajtuk kívül más továbbra sem tud erről az akcióról, így elég logikátlannak éreztem ezt a dolgot és ez már a rész elejétől fogva zavart engem.

Marci - 2013. 11. 01. 21:47

Újra megnéztem az első 2 évadot, mielőtt elkezdtem a 3.-at és rá kellett jönnöm, hogy ez a sorozat nem akkora kaland, mint azt sokan gondoljuk/gondoltuk. Persze még így is sokkal jobb, mint kb. bármi más, ami most fut, de nálam a másodszori nézés után elég gyorsan leredukálódott az “aztakurva” kategóriából a “szimplán jó” kategóriába.

Én szívesen nézem minden héten, de ennél többet kár belemagyarázni, ez sem egy világmegváltó dolog.

Wysa88 - 2013. 11. 02. 11:25

Sokkal jobban tetszik ez az évad, mint az első 2. És pont azért mert nincs Brody. Nekem baromi fárasztó volt, hogy már a dupla csavarból is triplát csináltak vele kapcsolatosan. Ebből az évadból pont az a fél rész fárasztott le a legjobban ami róla szólt. Egyszerűen nem érdekel, mit csinál meg mint nem csinál, nyugodt szívvel kinyírhatták volna már egy ideje. Carrie és Dana viszik a hátukon a storyt. Quinn szerepe egyre hangsúlyosabb, maradjon is így

Arthuro_Adam - 2013. 11. 02. 22:06

Engem az azért kicsit zavart, hogy a roppant profi irániak megnézik, hogy Carrie nincs-e bedrótozva, de a lakást nem kutatják át mondjuk másik telefon után.
Quinn, a profi USA-t képviselve nem nézi meg, hogy megvan-e a telefon.

Ezek fura dolgok szerintem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz