login |

Showder Klub – 12×03: Dumaszvinghumor

2013. 11. 04. 22:22 - Írta: Desmond Wallace

33 hozzászólás | kategória: kritika, standup,

KITT, te maradj a kocsiban!

Végre! Mikor láttatok utoljára valóban jó Showder Klubot? Ha néztétek a tegnapi műsort, akkor a válasz nem lehet kérdéses, szerintem nem csak én szórakoztam kiválóan.

Miskolci szendvicsben csodálhattuk meg a dumaszvingre keresztelt KAP – Janklovics éneklős, gitározós, dumálós duó ökörködését; kiegészülve Illés Ferenccel, aki valóban tud gitározni. Ezúttal Aranyosi Péter volt a műsorvezető, akinek a humorát én nagyon bírom, és most sem kellett csalódnom benne. A műsor zárásaként pedig egy másik miskolci, Bellus István rövid, de szórakoztató előadását hallgathattuk.

Viszont most nem a duma, hanem az ökörködős “dalfeldolgozások”vitték a prímet. Valószínűleg ez a humor sem jön be mindenkinek, de én baromi jól szórakoztam. Elég tág spektrumon dolgoztak a srácok, így a Knight Rider zenéjétől (sorozat!), Guns N’ Roses-en át eljutottunk egészen Pintér Sándorig, akihez egy ódát írt a dumaszving duó. Utóbbi dalt itt meg is hallgathatjátok.

Igaz, ez nem egy klasszikus standup volt, de ez is simán belefér a műfajba. Negatívumként csak annyit említenék meg, mint az évadnyitónál is kiemeltem: fölöslegesek ezek a poénosnak szánt átvezetések és a morbid dal  A lényeg viszont a szórakoztatás, amit összejött a srácoknak, így most én egy 8/10-zel tudom értékelni a tegnap esti műsort. Soha rosszabb adást!

33 hozzászólás Ne habozz!

george - 2013. 11. 04. 22:28

Én pont ez ellentáborba tartozom, nekem nem jött be. Volt 1-2 jó rész, de semmi különös.

viky - 2013. 11. 04. 22:40

Épp most néztem meg. Kíváncsi lettem az előzetes alapján, bár már rég nem néztem SK-t. Nem bántam meg, nagyon jól szórakoztam :)

wondorog - 2013. 11. 04. 22:49

A Pintér Sándor ballada fergeteges volt :D

Leadfoot - 2013. 11. 04. 22:51

Szintén ellentábor. Aranyosit bírom, csak az irritál kicsit, mikor már korábban előtt (nem is túl jó) poénokat is belesző a dumájába, meg főleg az, mikor már 10 éve is szakállas poénok is bekerülnek (a végén a fedél nélkül dolog).

A zenés rész nem volt rossz, csak kb. fele ilyen hosszúra kellett volna szabni, mert így a vége már unalmas lett és erőltetett.

KAP-ot bírom, nálam ő valahol a középmezőny tetején helyezkedik el Csenki és Benk fölött.

Bellus a végén totál WTF volt, kb. két mondatot mondott, de lehet, hogy csak én éreztem nagyon rövidnek. Színvonal szempontjából meg kb. a felejthető kategória volt.

cabelito - 2013. 11. 04. 22:55

legtöbb cucc az aszt hiszem októberi rádiókabaréban el lett már lőve sajnos… bellus egy az egyben, persze ott kicsit hosszabb volt, aranyosi is egy az egyben… hát ez van én a kocsiban mindig ezeket hallgatom, szóval lehet az én hibám :) viszont az éneklős rész egész jó volt elismerem, pedig nem szoktam szeretni az ilyet.

cabelito - 2013. 11. 04. 22:56

jav.: azt hiszem

mondjuk bellust érdemes meghallgatni aki szereti a rádiókabarékban, ott nagyon jó szokott lenni mindig! főleg mikor az anyja hülyeségeiről beszél.

régen azért instant tv volt a showder klub, most már annyira nem érzem a késztetést… de ez egy jó rész volt a szememben is, attól függetlenül hogy a felét már hallottam :)

tópartiházeladó - 2013. 11. 04. 23:03

Nálam az utóbbi évek (értsd: Bödőcs óta) legjobb showderje volt a tegnapi! Még az élőszerű átkötések is működtek, szórakoztam rajtuk. Aranyosit most (hál’isten) elnyomta a háromnegyed műsoridő lelopásával a dumaszving. Csak így tovább!
Kőhalmi-KAP-Hadházi, már csak ők tudtak szórakoztatni egy ideje ebben az állott víz szagú valamiben, de tegnap Janklovics méltón lépett fel melléjük, és ezzel az amúgy nem feltétlenül színvonalas, hanem inkább őszintén esetlen, olyan felszopó műsorféle blokkal olyan házibulit csináltak, amilyet szerintem a helyben lévő közönség is régen élt át. (talán a astáb is…) Tényleg oylan volt, mintha ketten (hárman) otthon hülyültek volna a haverokkal!
A morbid dal meg szerintem a legbátrabb kakukktojás a kertévék “viccesműsorainak” kreatívjaitól…

kazanhaz - 2013. 11. 04. 23:07

Borzalmas.

Ennyit kivanok hozzafuzni a musorhoz.

Krazy-8 - 2013. 11. 04. 23:33

sztem tragédia volt, nem vicces, de legalább uncsi.

beci4 - 2013. 11. 04. 23:39

Érdekes, nem gondoltam volna, hogy pozitívat is fogok olvasni erről a részről. Szerintem botrányosan humortalan volt. Igaz, nem is néztem végig, de amennyit láttam, azt is szinte tátott szájjal néztem, hogy ezen most komolyan röhögnöm kellene? Én ezt nem tudtam értékelni.

matrix23 - 2013. 11. 04. 23:48

Borzalmas volt szerintem is, teljesen ledöbbentem, hogy ennyire dicsérik itt többen (persze különbözőek vagyunk és ez azért jó).
Otthon iszom a haverokkal 2-3 pálinkát, fogjuk a 2 gitáromat, aztán ugyanígy elszórakozunk. Ők biztos élvezték, de én mint néző nagyon untam… értékelhetetlen volt számomra.

Niko - 2013. 11. 04. 23:53

Nagyon jo volt,Bodocs korszak ota,ami jo par evaddal ezelott volt,nem szorakoztam ilyen jot.
Letoltom es megnezem meg joparszor az biztos,ez a zenes dolog sokkal jobban tetszik mint a nyers szoveg.
Amikor kulonbozo nyelveken kamu rappet nyomatott az nagyon jo volt,illetve a looper vagy mit is otletesen hasznaltak.
Janklovics volt a legjobb KAP meg nyomta a szoveget,a vegen az utolso fellepo olyan rovid volt semmi nem maradt meg belole.
FELEJTHETETLEN elmenyt nyujtott a tegnapi Showder Klub.
Meg tobb zeneles okorkodest,kell ez nekem es meg sokan masoknak.
Hangosan rohogo gorcsot kaptam a rappes resz kornyeken tobbszor is,szabalyosan bekelett fognom a szam hogy ne ebresszek fel senkit (mint a ZS kategorias horror filmekben a tusszento lany :D ).
IMADTAM!!!

Catarius - 2013. 11. 05. 00:08

“legtöbb cucc az aszt hiszem októberi rádiókabaréban el lett már lőve sajnos”

Így igaz.

Dark Lion - 2013. 11. 05. 00:09

Tegnap a térdemet csapkodva, könnyeimmel küszködve szakadtam a nevetéstől a dumaswingen. Rég nevettem már ekkorákat Showder Klubon, na.

jim455 - 2013. 11. 05. 01:20

Uhh, meglepnek a pozitív vélemények, én nem hittem el, hogy ezt a éneklõsdit ennyi ideig erõltetik. Inkább szánalmasnak és kínisnak éreztem mint viccesnek. Aranyosi sikoltozásait is unom már, Bellus meg szinte nem is beszélt.

winnie - 2013. 11. 05. 06:53

“legtöbb cucc az aszt hiszem októberi rádiókabaréban el lett már lőve sajnos”

hehe, nem is tudtam, hogy létezik még rádiókabará:)

mata - 2013. 11. 05. 07:08

A Pintér Dalán kívül semmi extra nem volt a Dumaszvingben, de az viszont télleg ütött, az többször hallgatós, a többi szerintem nem igazán értékelhető.
Ha legalább ennyire (nem) tudnék gitározni, mint KAP, és lenne egy looperem, akkor én is áthívnék két havert, és bohóckodnánk, kb ők is ezt tették, csak nagyközönség előtt.

Dorian - 2013. 11. 05. 07:47

A Knight Rideres rész vicces volt. Mind az egy perc. Mindent egybevéve a műsor GAGYEEEEEEEEE..

jarodfree - 2013. 11. 05. 08:28

Aranyosi hozta magát, a Dumaszving szórakoztató volt.

De ez a Bellus… Most komolyan, melyik bolygón vicces amikor valaki a legrosszabb szóvicceket életképtelen történetekbe csomagolja?

Például amikor az anyjáról mesél, csont nélkül elhiszem neki, hogy nemhogy soha nem történt vele még hasonló se, de még azt is, hogy jó eséllyel nem is anya szülte…

thomas - 2013. 11. 05. 08:33

Nekem se jött be ez a rész meg főleg nem, már kínkeserves amit csinálnak, meg nem is csoda hogy ennyien otthagyták a Showder-t. Ez nem stand up comedy amit csináltak itt.
+ egyszer se tudtam nevetni annyira gyengék a poénok, jöhetne már valami színvonalas adás pl Kiss Ádám-al de legfőképp Kőhalmi Zolival.

Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota' - 2013. 11. 05. 08:36

George Carlin szavaival élnék:
In the pyramid they go!

Ez nagyon-nagyon kevés. Sokan szólogatják le az amcsikat, de ők legalább tudnak rendesen stand-uppolni. Mert ez, ez nem is tudom, hogy mi ez! Mi ez?

elkon - 2013. 11. 05. 10:13

Én nem szoktam nézni, de most láttam belőle ezt a zenélős részt és hát azt hittem ez után minimum balhé lesz, hogy milyen alacsony már a színvonal.

Végig azon gondolkoztam, amikor néztem, hogy ez vajon régen is ilyen rossz volt vagy csak már nincs ötletük?

Külön meglepő, hogy ennyi embernek bejött, de bajnak nem baj.

BWA - 2013. 11. 05. 10:57

ökörködes volt valóban, ami szinten szorakoztató volt egy bizonyos szinten, de en nem tudtam annyira jólérezni magam mint anno a kezdetekben a friss ropogos poénoknál. Szerintem Pintér Sándor elvitte az egészet a hátán :)

des - 2013. 11. 05. 12:55

Érdekesek a megoszló vélemények.

Na de itt egy szintén érdekes vélemény. Amiről akár lehetne szavazás is vagy kérdés is.**

Én a Fawlty Towers, Father Ted és a Whose line óta nem röhögtem már olyan igazán jót sorozatokon. (sitcom, stand-up, stb) DE! Ez nem azt jelenti, hogy nem szórakoztatóak a többiek. (ha nem lenne az, nem nézném)

Na kb a showder klub is ilyen. Szerintem én még 1x sem nevettem úgy igazán egyik poénon se amióta megy. Biztos volt, hogy elmosolyodtam, meg hasonló, de nem ez a tipikus húde nevetek mert haláli. Kőhalmi nekem is a kedvencem, de én rajta se tudok nagyokat hahotázni. Csak egyszerűen vicceseket mesél, és ahogy előadja stb. Jó hallgatni. :)

Ja és ezzel most nem azt mondtam, hogy vacak a showder klub, de nem is azt, hogy jaj dejó… Szerintem nézhető. De ennyi.

Igen, velem van a gond. lehet nincs humorérzékem. :/

hoppáá. eszembe jutott még az IT crowd gay-es része. Na azon én is hatalmasat röhögtem. :D Hm.. lehet lenne még 1-2 rész, ebből-abból, amin szintén röhögtem nagyokat, de most nem jut eszembe.

**Szóval valami ilyenre gondoltam, hogy ki mit tart szórakoztatónak vagy egyáltalán kell az, hogy egy sorozaton tényleg nagyokat nevessünk? vagy elég a “vicces”, jópofaság is? Ezért már nézős valakinek valami, ha csak jópofa? Stb. És ugye most sitcomok. stand-upokra kell gondolni. Vagy eleve viccesnek szánt sorozatokra.

bëiz - 2013. 11. 05. 13:03

Megnézem utólag, ha már ilyen megosztó lett. Egyébként évek óta nem láttam új részt, csak bele-bele néztem, de nevetés híján nem erőltettem a dolgot.

Az idézet elhangzik a műsorban, mint új poén? (“Kitt, te maradj a kocsiban!”) Csak azért kérdem, mert ez kb. 15 éves vicc. XD Bár tudom, egy csecsemőnek minden új…

Cseho - 2013. 11. 05. 17:00

Ez a rész piszok jó volt. Már a múlt hetin is jókat mosolyogtam, de ezen már néhol visítoztam.

Imre - 2013. 11. 05. 17:52

nekem ezt volt szerencsém élőben megtekinteni, és még egy szerenádot ki is vágtak, pedig azon baromi jó röhögtem és visszanéztem volna. élőben amúgy sokkal viccesebb mint tévé előtt ülve, jobban átjönnek a poénok, vagy csak együtt röhögsz másokkal. még Bellus István is szórakoztató volt valamelyest. egyébként ő legalább 15 percet dumált, aztán az elejéből meg a végéből még jó 5-5 percet levágtak

Kittus - 2013. 11. 05. 21:08

Én megértem azokat, akiknek minden reménye elszállt már Sóderklubék műmájerkedései miatt.
De ez a tegnapi… Azt hiszem jó 3 éve nevettem ilyen jót egy adáson.
Nem mellesleg Janklovics testvérnek jobb hangja van mint az x-faktoros hordának együttvéve (kis túlzással) :D
Csak így tovább Fiúk! Inkább ezt a vonalat kellene erőltetni, nem a behozzuk a Róbertet és jól megalázzuk-féle kínos abszurdumot..

thomas - 2013. 11. 06. 11:29

Kittus:Az egész playback volt,és agyonszerkesztett.

Kittus - 2013. 11. 06. 21:17

De legalább röhögött a nép…Én úgy értelmezem ez lenne a műsor, nagyot mondva a műfaj célja. Az, hogy ezt hogy érik el, már részletkérdés.

Sunsetjoy - 2013. 11. 06. 22:09

A Showder klubban volt anno egy bűvészprodukció is, nem? Mármint ha jól emlékszem – nos az inkább nem volt való a műsorba. Itt úgymond speciálnak tekintető Dumajam vagy ez a mostani Dumaszving (vagy annak idején a Roast) erősen kitöltő jellegű. És természetesen ennek megfelelően kb. a műsoridő 65%-át kiteszi.

Dark Lion - 2013. 11. 16. 00:50

Showder Klub 12×07: KAP, Dombi, Hadházi, Csenki
Showder Klub 12×08 (szezonfinálé): Tóth Edu, Hajdú Balázs, Szobácsi Gergő, Somogyvári Dani

A szezonfináléra megint kitettek magukért. Sikerült a legborzalmasabb 4 embert összeszedni. Már-már kezdem azt hinni, hogy direkt csinálják pocsékra a premiereket és a finálékat.

Dark Lion - 2013. 11. 24. 23:33

Nem érzitek csalásnak, hogy Kiss Ádámmal reklámozták az idei SK évadot, és egyszer sem szerepelt benne?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz