login |

Fresh Meat: kezdett a 3. évad

2013. 11. 06. 17:50 - Írta: CyClotroniC

38 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Oh, Josie! Josie, Josie, Josie! That cat. That whole weird trip is over like Dover. Yeah, OK, I did think about her a bit. In fact, in July, I kind of wrote her a book.

A Fresh Meat egyike azon sorozatoknak, amiket – ki tudja miért – érdemtelenül hanyagolok néha, ami a heti nézésüket vagy éppen a kritikákat illeti, pedig mindig azt a klasszikus “mi a francért tologattam én ezt eddig?” érzést hozza elő belőlem, ha végre sikerül hozzáférnem, pedig egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány viccesebb dolog fut éppen.

A Channel4 40 perces komédiája a héten folytatódott a 3. szezonjával, és a minőségre továbbra sem lehet panaszunk, sőt egyre inkább csapattá kovácsolódtak a különcebbnél különcebb figurák, és ez a haveri bajtársiasság csak jót tett a hangulatnak, az epizódok között pedig továbbra is jó arányban találhatjuk meg az agyament vagy szimplán aranyos történeteket egyaránt.

Ha valaki nem ismerné, érdemes elolvasni az eddigi három írásunkat a sorozatról, vagy csak ránézni a ma kiposztolt kedvcsináló videóra Facebook oldalunkon, de annyit ismét elárulhatok róla, hogy együtt élő, manchesteri egyetemisták kalandjait követhetjük végig a Skins és a Misfits humorát idéző stílusban, azok drámai oldala nélkül, könnyedebb formában.

Nagy erőssége, hogy szerethetőek a karakterek, bár kell idő, hogy befogadjuk őket, Vodot például csak a második szezonra sikerült megkedvelnem, de annyira nincs konkurenciája jelenleg a könnyed, bulizós, szabad szájú, de egyáltalán nem alpári vagy öncélú komédiák frontján, így az sem lehet akadály, hogy az első pár rész némi bizalmat igényel egy új próbálkozótól.

Visszatérő nézőknek jó hír, hogy a minőség mit sem változott, idén is kaptunk új lakókat és ígéretes karaktereket a csapathoz, ám míg a két lány (Candice és Sam) nagyon jónak ígérkezik, addig Javier számomra egy kicsit tömény adalék volt, de remélhetőleg ő nem is marad velünk az idei 8 epizódon keresztül.

A sorozat eddigi 16 része ugyanúgy 7,5/10-es átlagot hozott, mint ahogy a mostani szezonnyitó is, így tényleg csak üdvözölni tudom az egyik legszórakoztatóbb jelenlegi sorozat visszatértét és arra buzdítani mindenkit, hogy tegyetek vele egy próbát, mert ha nehéz is megszeretni, sokkal nehezebb aztán elengedni, kaszáló kommentekkel legalábbis még nem igen találkoztam eddig. Okkal.

38 hozzászólás Ne habozz!

roobKA - 2013. 11. 06. 18:30

Méltatlanul hanyagolt angol sorozat, akárcsak a Bad Education.

Lemoni - 2013. 11. 06. 18:42

Az egyik legszerethetőbb sorozat és szinte lehetetlen kedvenc epizódot választani, mert mindegyik nagyon jó :) A karakterek a szokásos angol lúzer típusok, akiken úgy lehet nagyokat nevetni, hogy közben ezerrel drukkolunk nekik. Az évad nyitó része is folytatja a hagyományokat, nekem szintén a mexikói srác a gyenge pont, szerintem jobban sikerült volna a karakter, ha nem angol nyelvtudás nélkül lenne, hanem valami zagyva kutyulék angolsággal beszélne, amivel sok komikus félreértést tudna generálni. Ami viszont nagyon tetszett mint ötlet, ahogy Josie virtuálisan ott volt mindig a tetthelyeken :D Meg a koedukált alvós-dugós jelenet, na azon borultam :D

Castor - 2013. 11. 06. 18:44

A kritika minden egyes szava helyén van. Remek volt a kezdés. Minden karakter belakta már a mozgásterét és tényleg fura, hogy a kezdetben ellenszenves Vod és Howard mennyire szerethető lett. Soha rosszabbat mint a nyitány.

CyClotroniC - 2013. 11. 06. 18:48

Nekem szerintem van, a tüntetős az S1-ből, az S2-ből meg a betöréses és a geo-kirándulásos tetszett + úgy általában az összes “Oregon szerelmi élete bonyolódik” jelenetet imádom, kedvencem a sorozatból.

Josie-val kéne valamit kezdeni még, őt az S1-nél bírtam, esetleg volt, szerethető, az S2-es féltékenysége és önzése már kevésbé volt megnyerő, de ez már szimpátia és ízlés kérdése.

Lemoni - 2013. 11. 06. 18:53

Ja igen, a tüntetős, az nagyon nagy volt tényleg :D A karakterek közül nekem a két legnagyobb idióta, Howard és J.P. a kedvencek, a csajok közül meg valóban Oregon a legjobb :)

fm! - 2013. 11. 06. 21:47

Akkor kivétel leszek: a 2. évad felénél kaszáltam, volt egy unalmasabb rész és fél évig nem néztem tovább. Utána meg már inkább letöröltem az egészet.

CyClotroniC - 2013. 11. 06. 21:54

Egy gyengébbnek ítélt résztől mondjuk még meredek valamit temetni. Én majdnem egy évet hagytam az 2. évad szezonnyitója után, aztán az elmúlt két nap daráltam le a maradék 7-et és a mostani szezonnyitót is. Egyébként szerintem a Fresh Meat eleve erősebb darálva, úgy nem tűnik fel annyira, ha a sok arcából egy nem tetszik éppen, mert elenyésző lesz.

pumpika666 - 2013. 11. 06. 23:15

igeeeeeeeeen állat volt az új rész
óriási kedvenc meg a bad education is

CyClotroniC - 2013. 11. 06. 23:32

Két Bad Education említés után, előre vettem azt a sorozatot is, ha ilyesmi, jöhet, mert most nagyon jól darálni az S2-t az elmúlt két napban.

winnie - 2013. 11. 07. 00:04

nem ilyesmi, csak JP (mármint jack whitehall) a készítője és főszereplője annak – szerintem azért említették csak a többiek.

mondjuk olyan sorozat, ami szerintem neked csont nélkül bejönne, max kiderül, hogy nem.

CyClotroniC - 2013. 11. 07. 00:19

Hát kell vele szenvedni, ha jó minőségben akarom nézni, de ez már az én problémám, meg kicsit off is. A lényeg, hogy rajta vagyok a beszerzésén.

paranoid android - 2013. 11. 07. 03:07

Szétröhögtem magam ezen az évadnyitón. Valami zseniális a humora a sorozatnak, a dialógusoktól kezdve (JP kábé minden második mondata aranyat ér) az elborult szituációkig minden a helyén van. Szerintem egyre jobb lett a sorozat ezen a téren, mára nagyon összeérett az egész. A karakterek baromi érdekesek, mert nem feltétlenül szimpatikus arcok elsőre, legalábbis eléggé önző és destruktív személyek, de mégis kedvelem őket. Pontosabban mostanra már mindenkit megkedveltem.

Az új karakterek közül a két lány ígéretes, főleg Cook csaja, de a mexikói srác eleve halálra van ítélve, ha csak annyit kapunk belőle, hogy Oregon kénytelen fordítani, amit mond. A Kingsley-Josie kapcsolat újabb bonyolításának nem biztos, hogy örülök, bár az ítélkezéssel még megvárom, mi lesz, de örülnék ha legalább pár részig csak szimplán együtt lennének.

sesztei - 2013. 11. 07. 08:27

én azt hiszem a második rész után kaszáltam, ezek szerint nem sikerült túljutnom a kezdeti nehézségeken, de az írás jó: meghozta a kedvem a daràhoz, köszi!

sanddio - 2013. 11. 07. 08:58

Nekem nem volt nehéz megszeretni és azóta is maradtam.

gettómadonna - 2013. 11. 07. 11:48

Bad Educationt én is bepróbáltam, az első évad végigment, bár csak az első két rész tetszett igazán, azért maradtam a második évad elejére is, de a második évadban két rész után kaszáltam :/
Jack Whitehall zseniális színész, de szvsz nem megy neki a szitkom írás, volt persze pár nagyon király és ütős beszólás, de azoktól eltekintve nekem lapos az a sorozat. A Fresh Meat meg tényleg mit sem romlott 2 évad után, a szezonnyitó is zseniális volt, ez azért ritka egy sorozatnál.
És tetszett a kritikában a párhuzam a Skinssel és Misfitssel, bár a Fresh Meatnél határozott előny, hogy nem cserélték le a karaktereket 2 évad után.

yeeeyha - 2013. 11. 07. 12:57

Remek kezdés volt, alig vártam, hogy végre megnézhessem és nem csalódtam.

Nekem Howard a kedvencem, szinte az eleje óta közel áll hozzám, aztán a 2. évadban van egy rész, amikor nem teszi le a telefont és azóta az egyik kedvenc sorozatkarakterem.

egy pici OFF:
Vki nem tud egy oldalt, vagy fórumot, ahol meg lehet keresni a sorozatban játszott zenéket? Tavaly vért izzadtam, mire meg lett egy dal, de mostanra elfelejtettem, hogy is találtam meg :D (most a buszos jelenet alat játszott dalt keresem amúgy)

CyClotroniC - 2013. 11. 07. 13:11

Általánosságban hasznos: http://www.tunefind.com/

Britek ritkán vannak fenn, így általában hallás alapján rá szoktam keresni googlben a lyricsre. A szám amit keresel: http://www.youtube.com/watch?v=_BvctF5D7zo
Egyébként nekem is hihetetlen sok kedvenc számot és előadót adtak már brit sorozatok, ez is egy remek dal.

yeeeyha - 2013. 11. 07. 13:57

Köszi CyClotroniC :)

Béla - 2013. 11. 07. 20:01

Nálam ez a season premier egyértelmű 10/10 volt!!! Szénné röhögtem magam! :)

mr.brightside - 2013. 11. 07. 21:42

Nagyon jó kezdés volt, 10/9.5!!
Eseménydús, JP-n is aszaltam sokat.
Nálam Vod teljes megcsavarodása volt az i-re a pont:
“-you’ll be desperate for something to take the edge off,and that’s when your old friend coke comes in.
-I’m not sure I’m really any good at doing drugs.
-Oh, coke is not a drug!
-It’s not?
-It’s a facilitator for consuming other substances.Right? Think of coke as…your mate,poking you awake with a pointy stick at four in the morning,reminding you to pour more and more dirt into your system.”
áááá, még kb most is szakadok :D
A 2 új lányra kíváncsi leszek,a Howardos szál érdekesnek tűnik!

gettómadonna - 2013. 11. 08. 02:27

yeeeyha! http://freshmeatunlocked.channel4.com
bármelyik karakter mobiljára mész, rákatt a spotify-ra és ott vannak az évadnyitó zenéi ;)

yeeeyha - 2013. 11. 08. 20:10

Köszi gettómadonna :D

California Max - 2013. 11. 09. 13:32

Nekem a kedvencem az s2 country house rész, ennél jobban még szerintem senki nem használta a blur country house számát, amikor bevonul jp oda.
A bad education egy vicc ehhez képest, rossz értelemben. Olcsó, nem szellemes, nem érdekes, az első részt alig bírtam végignézni. A misfits az tényleg jó alternatíva, de azt azóta sem érti senki h minek vitték tovább a régi karakterek nélkül. Belenéztem 3 évad kihagyás után a sorozatba, és a dupla személyiségű srácot látva, újból abbahagytam. A this is englandben jó volt, de itt nekem továbbra is idegesítő. Lehet h a skinst egyszer be kéne próbálni.

CyClotroniC - 2013. 11. 09. 14:39

A Skins is voltaképpen 3 sorozat, meg indie filmes lezárások összessége. Sokkal komolyabb, mint a Fresh Meat vagy a Misfits, viszont az első generációt, az első két évadjával nagyon tudom ajánlani, az a szakasz szerintem nyugodtan emlegethető kultként, hihetetlen jó zenékkel, karakterekkel, a dráma, a humor és az elvontság ízléses keverésével, ahol a karakterhalálok mellett simán megfér egy Osama musical is :D

A Bad Education kapcsán én szerintem középre puffantam. Nem utáltam, de nem is rajongtam érte. Mármint a pilotért. Egyelőre kihagyom, mert terebélyes a daralistám már így is, és zavar, ha valami nem szerezhető be végig legalább HD-ben, plusz még mindig adhatok majd egy esélyt a remakejének is.

California Max - 2013. 11. 09. 15:58

Meggyőztél, nekimegyek a skins elsőnek. (:

zombie - 2013. 11. 10. 20:39

ledaráltam hétvéégén az első két évadot és most az évadnyitót :D hogy hagyhattam ki eddig ezt a sorozatot?! eddig naagyon ott van

yeeeyha - 2013. 11. 25. 21:10

Én nagyon bírom Candice-t, de még mindig az alapgárda a legjobb :D

Akit szoknom kell: Sam, a színésznő korábbi szerepeit nehezen feledem sajnos.

yeeeyha - 2013. 12. 01. 21:39

3×04: Húha, hát ez nekem egy 10/10-es rész volt, a színdarab meg Howard együtt :D

CyClotroniC - 2013. 12. 01. 22:08

Nekem még mindig a szezonnyitó volt a kedvencem idénről, a második rész annyira nem ütött, de a 3-4 jó volt. Az utóbbi három részből a quiz show, a sátrazás és a gyógyszer-tesztelés adta nekem. A színdarabnál meg az, amikor Vod elkezdte instruálni a saját karakterét. “That’s it!” :D

Zita - 2013. 12. 02. 11:19

Az a bajom ezzel a sorozattal, hogy tul realista ezert sokszor inkabb undort kelt bennem es nem mindig tudok nevetni a poenokon. Az elso 2 evadot daraltam, ott igy nem is volt gond. De most kb. minden resznel megkerdem magamtol, hogy kell-e ez nekem? De aztan tovabb nezem, mert izgalmas es erdekel mi fog tortenni.

A karakterek kozul mostanaban Vod es Howard a kedvenc. Vodra nem tudok haragudni, mert olyan mint egy gyerek, Howard meg aranyos. Oregon volt a kedvencem az elso 2 evadban es tovabbra is birom, csak nem ertem miert nem irnak neki valami normalis sztorit. Ha osszehozzak megint a tanaraval en megeszem a kalapom.
JP-t leginkabb sajnalom, vele elvagyok, az uj csaj is aranyos. Jossiet ki nem alhatom. Nagyon idegesitove valt a karaktere, semmi szeretheto nincs benne es Kingsley is hozza romlik, aki alapvetoen szeretheto lenne, de igy Jossieval egyutt nehez…

CyClotroniC - 2013. 12. 02. 11:50

Jossie a második szezonban valóban elvesztette minden szerethetőségét szerintem is, ellenben számomra továbbra is szórakoztató ezzel a kis neurózisával. Kingsley meg nehéz ügy. Én nem szeretem kevésbé Jossie mellett, továbbra is jó karakter, inkább azt sajnálom, hogy a Jossie-zás nagyon kisajátítja őt arra a szálra, kevés az interakciója a többi karakterrel, pedig másokkal is remekül működik. Vod sokat javult, őt az S1 során nagyon nem bírtam, túl weirdo volt nekem, azóta kifejezetten szórakoztató lett, és úgy fura, hogy már van egy egyénisége is mellé, szóval következetesen az. JP remek bohóc, nekem ő kell, Oregon pedig valamiért mindig a kedvenc volt, nem tudom megmondani, hogy miért, de ezt a karaktertípust mindig is bírtam.

yeeeyha - 2013. 12. 10. 21:52

Azért nem semmi, hogy egy olyan drámai szálat bemertek hozni, mint Vod és az anyja, és mégsem vágta tönkre az epizódot, sőt. (Én szocmunkásnak tanulok, így gondolom máshogy nézem, fogom fel az ilyen dolgokat.)

A Candice és Howard szálért oda vagyok, aranyosak :)

Kriky - 2014. 01. 06. 02:27

Érdekes befejezés volt.
Nincs véletlenül lezáró poszt valahol?
Nem lenne rossz, ha lenne 4. évad, bár ez is egyfajta lezárás…

CyClotroniC - 2014. 01. 06. 02:29

Majd fogok írni szezonzárós kritikát, csak megvártam, míg a JAws lecseng.

trappatoni - 2014. 10. 23. 16:40

Van hír a negyedik évadról?

CyClotroniC - 2014. 10. 23. 19:14

Egyelőre sajnos semmi. Az írók a Babylon című sorozatukon is dolgoztak, meg emellett van nekik régebbről is futó sorozatuk, de állítólag a színészek is szétszéledtek sok felé forgatni, ami a briteknél nem jelent végleges hátat fordítást, mert rövidek az évadok, de nehéz így összeegyeztetni a folytatást. A legutolsó hír, amit hallottam, hogy a csatorna részéről mehetne a forgatás, csak a stábot kell majd összerántani rá, és mivel nem tudok arról, hogy már forgatnák a 4. évadot, ha folytatódik is, szerintem jövő őszig biztosan nem fog.

trappatoni - 2014. 10. 26. 18:38

Köszönöm! Egy év még nem a világ. ;)

I Empire - 2015. 02. 08. 21:46

Most fejeztem be a 3. évadot.
A S1 akkor kezdtem el nézni, amikor először írt róla ez az oldal, de vhogy abbahagytam az első szezont 4 rész után. Kb. 1év telt el, és befejeztem végre az évadot, amikor újra eszembe jutott, h kéne nézni, de tényleg nem az a sorozat, ami fejbe van, h azonnal nézni kell.
Ki SPOILER, hogy nem tetszett az S1 zárása, amit csináltak Kingsleyvel és Josieval, uh ezért nem is folytattam a sorozatot, egészen 2-3 héttel ezelőttig.
SPOILER NÉLKÜL: S2 és az S3 annyival jobb (vagy csak jobbra emlékszem), hogy alig bírtam abbahagyni, bár így is, egy nap csak max 2 részt néztem meg, de nagyon sokat tudtam nevetni, remek karakterek, kínos humor, egyre jobb írók, akik tudják, hogy használják a karaktereiket. Végre Josie-nak is találtak vmi szerepet.
Sajnáltam a kaszát, de várom a záró évadot, mert nem hiszem, hogy romlana a minőség, sőt, azzal a tudattal, hogy van 8részük mindent kiadni magukból, biztos, hogy ki is fognak a készítők

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz