login |

Pilot: Ground Floor

2013. 11. 14. 18:51 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kezdjük a tényekkel: Bill Lawrence új sitcomja, amiben John C. (Cox?) McGinley az egyik szereplő. Ennyi minimum elég arra, hogy belenézzünk, nem? Legalábbis ha a Scrubs-ot imádtuk.

Lawrence ezúttal kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen multikamerás, alánevetős sitcomot hoz nekünk, ami rögtön az első jelenet után túl művinek tűnik. Gagyi díszletek és alánevetés? Hm, hm…

A sorozat alapja amúgy annyi, hogy adott egy sokadik emeleten dolgozó srác, akinek a munka az élete, és van egy földszinten dolgozó bomba csajunk, akinek viszont nem. Ezek hatalmas társadalmi különbségek, így amikor egyéjszakás kalandjukra fény derül, akkor a környezetükben mindenki óva inti őket a folytatástól. Erre ők is hajlanak, csak aztán jön ez a vonzalom nevű dolog. A lány megtölti élettel a férfit, aki cserébe nem tudom, mit ad neki, majd kiderül.

Ami tetszett a sorozatban, az tipikus Lawrence-es, hiszen megint sikerült pár szerethető karaktert alkotnia. A casting is rendben lenne, a fő párt alakítók korrektek, a mellékszereplőkkel sincs baj. Amire viszont ki kell térnem, az McGinley, aki 100% Dr. Cox itt is, vagyis nem túl erős színészileg. Ezzel gondolom, kibékülünk majd idővel, de így elsőre rohadt furcsa volt.

A probléma inkább a poénokkal van, amit most nem fed el a feelgood egykamerás “filmszerű” hangulat. Itt a közönség sokszor nevet, de többnyire nem tudni, hogy min. Ezer éves konzerveket nyitogatnak az írók, mintha a 90-es évekből, vagy az országos tévék szeptemberi kínálatából esett volna be a TBS-re a sorozat.

Nyilván maradok, hiszen Lawrence meg minden, de a pilottal 5/10 magasságig mentek maximum és jóindulattal.

15 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2013. 11. 14. 20:45

Lawrence meg McGinley miatt kezdtem bele, de hatalmas csalódás volt, pedig a promók alapján tényleg nem vártam sokat. Az aláröhögés itt egyszerűen borzalmasan idegesítő volt a számomra, mert tényleg még mosolyogni sem tudtam az 1000 éves poénokon. Igazán csinálhattak volna valami teljesen mást, mert már itt az első részen látszik hogy nagyon lecsúsztak a Scrubs óta…

Lajosék a másodikról - 2013. 11. 14. 20:49

Megdöbbentően rossz volt, 20 évet repültünk vissza az időben.

Nem értek én dolgokat, Greg Garciának jó kis egykamerásai voltak, erre megcsinálja a Millerst, ami hulladék. Bill Lawrence-nek jó kis egykamerásai voltak, erre megcsinálja ezt.

McGinley sztem nem Coxy, itt gyakorlatilag egy idiótát kénytelen játszani.

winnie - 2013. 11. 14. 21:39

van gondolom sokféle projektje, de ha egyszer ezt rendelte be a tbs, akkor megcsinálja – nekik gondolom többkamerás kell. de tippre akkor nem lesz benne az íróstábba. bár kíváncsi vagyok, hogy fog-e részeket írni.

szóval egy író nem ellensége magának. ha el tud adni egy ötletet, akkor a csatorna útmutatásai alapján fogja kidolgozni, ld. garcia a cbs-nél.

de egyébként ott a tbs-en a men at work, szóval lehet jókat is csinálni élő közönség előtt felvett szitkomoknál:)

Castor - 2013. 11. 14. 21:43

Az elején a hideg rázott, pedig a Scrubs az egyik ultimate favorit, a Cougar town viszont már egyáltalán nem. Az elején nekem is szeptemberi érzés volt, az aláröhögésről nem is beszélve. Siralmas, hogy még mindig itt tartunk. Aztán ahogy teltek a percek a mű karakterek a végére elkezdtek (még nem működni)funkcionálni. A záró jelenetsorban meg hirtelen megkedveltem őket/ de inkább magát a jelenetet. Csak emiatt kap esélyt a 2.rész.

Dexter Morgan - 2013. 11. 15. 09:08

Nagyon fura volt, elég régóta nem tapasztaltam ilyet… Az első pár percben “jaj jaj jaj mi ez a fos?”-érzésem volt, de a szépség az nagy úr, Briga Heelan és Alexis Knapp önmagukban, egyenként is bőven okot adnának arra, hogy tovább nézzem… úgyhogy maradtam, pedig viszketett a billentyűzeten a DELETE gomb, úgy nagyjából az első 5-10 percben. Fordult a kocka, és a végére mitha összeszedte volna magát a dolog, és hirtelen rákaptam az ízére, mert van neki. Tény, hogy sokszor időutazás-jellegű, de ez nem feltétlenül baj. A multicam sitcom általában amúgy sem a progresszivitásáról híres, elnézhető egy-egy sikerültebb sorozattól egy bizonyos szintű anakronizmus.

Mindenképp maradok, és most már nem kizárólag a két hihetetlen bombázó miatt.

casi - 2013. 11. 15. 15:37

Ez az alánevetés egyszerűen élvezhetetlenné teszi az egészet, hogy már az első mondat után ott legyen? Főleg valami olyan mondat után, ami egyáltalán nem poénos (vagy csak nekem nem jött át). Sokszor hangosabb volt, mint maga a szöveg, utáltam. A történet amúgy aranyos lenne, ennél több nem nagyon jött át nekem. Ha elhagyják a nevetést, akkor talán maradok, így kasza.

DaMan - 2013. 11. 15. 19:55

Nekem maradós az első két rész után, McGinley csak félig “koxos”, ott 8 év alatt nem látszott rajta annyi érzelem, mint itt két rész alatt. De jó lehet még ez, csak ha 40 perc alatt a semmiből randizássá vitték a történetet, akkor évad végén esküvő? Csak nem húzzák meg a klisés szétmenés – összevisszakúrás – egymásratalálás sztorit. Azért maradok, főleg, mert nem hiszem, hogy lesz második évad.

sherlock20 - 2013. 11. 16. 15:33

Sose gondoltam volna, hogy a Dads-et idén valami alul fogja múlni. Na ennek sikerült, pedig Scrubsot meg Cougar Townt is imádom.
Kb. 10 percet bírtam, siralmas…

virgacs - 2013. 12. 06. 21:06

Most néztem a 4. részt és hangosan felröhögtem. Erre szerintem az elmúlt 3 évben nem volt példa.

Flanker - 2013. 12. 06. 23:57

3 rész után azt kell mondjam, jó ez. Igazi Bill Lawrence stílus. Ne feledjük, az első pár résznél még a Scrubs se brillírozott. Nekem tetszik az érzelem/humor arány, és jók a karakterek. És John C. zseniális, nem véletlenül kap annyi képernyőidőt.

Gab - 2013. 12. 16. 22:16

Van remény, én nem temetném még.. :-)

humorpalanta - 2013. 12. 23. 00:45

Az első része – kimondom – egy nagy rakás ajándék volt…(spoiler) Nem bírtam, művi, a szereplők idióták, Coxi volt az egészben jó, csak kevés volt belőle. Aztán a második részt valahogy bevitte a vállán a Coxi, a harmadikra meg már megkedveltem és igazi feelgood lett. :D Szerintem tök jó. Most a negyediknél vagyok, s mindenkinek javaslom, hogy legalább az első 4-et nézze meg, s csak utána döntsön.

Paladin - 2014. 01. 10. 15:53

Totál átlagos, közömbös szitkom… aztán valahogy mégis megtetszik benne ez meg az, feltűnnek a Lawrance-es elemek, stb.
Aztán azt veszed észre, hogy az egyik kedvenced :)

clark - 2014. 01. 16. 12:16

az eddigi részek alapján nekem bejött és pozitív csalódás!
És Mcginley miatt amúgy is kötelező nézni:D

Yeto - 2014. 01. 22. 16:36

Hát az első évadod Scrubs rajongóként megnéztem, hátha egyszer beindul… de nem.

A másodikat, ha lesz egyáltalán, lehet hogy ugyanilyen alapon szintén megnézem :-)

Viszont kedvet kaptam tőle a Cougar Townhoz (valahogy kimaradt) és azt elkezdtem darálni elölről, úgyhogy pozitívuma mindenképp volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz