login |

Lost Girl: kezdett a 4. évad – írta cyborgwings

2013. 11. 15. 14:45 - Írta: vendegblogger

57 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Tyű, a büdös mindenit! Ritkán van szerencséje az embernek ilyen remek évadkezdéshez.

Még élénken él bennem a Lost Girl 2. szezonjának rém unalmas nyitánya, ami után kaszát hirdettem és csak a rengeteg, 3. évadot dicsérő komment láttán tértem vissza, amiről nemsokára írni is fogok, kicsit megbolygatva a kritikák idővonalát.

Egyelőre azonban beszéljünk a legújabb részről, amivel a sorozat bőven kilépett a guilty pleasure kategóriából, amibe még az első évadban betonozta be magát.

Talán a legfontosabb, hogy most megmutatták, ez bizony nem afféle egyemberes show, nem egyedül a jelenleg szó szerint elveszett címszereplő viszi a hátán (esetleg a dekoltázsán) a sorozatot, hanem az évek során remekül megalapozott többi karakter is hozzá tudja tenni a magáét, akár úgy is, hogy Bo mindössze talán fél percre jelent meg az epizódban.

Persze tudom, hogy sokak szerint igazából Kenzi az, aki miatt érdemes nézni a Lost Girlt és egyet is értek ezzel, hiszen mégiscsak ő szállítja a legjobb pillanatokat és valóban hálás a szerepe, de úgy gondolom, a remekül sikerült 3. évaddal a hátunk mögött már igazán nem mondhatjuk, hogy ne nőttek volna föl hozzá a többiek is. Ezt igazolta ez a rész is.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Amikor megláttam Dysont és Kenzit a szedett-vedett lakásban, elméláztam rajta, hogy vajon miért vibrál köztük a levegő, hát nem túl szerencsés ez az egyéb körülményekre nézve, aztán meg tátottam a számat a további események láttán, Aife megjelenésekor pedig nagyot csettintettem, hogy ez az, itt most valami nagyon szuper történetszál van kialakulóban. Innentől már meg voltam győzve és végig így is maradtam.

Talán az egyetlen melléfogás a táncos jelenet volt, amit túl hosszúra nyújtottak és hiába a kecses mozdulatok meg a túlfűtött érzelmek, mégis unalomba fulladt a végére.

Ámde kárpótlásul kaptunk vendégszereplést Mia Kirshnertől és George Takeitől, úgyhogy ki-ki ízlése szerint elnézheti az íróknak ezt a baklövést.

Összességében nagy reményeket fűzök a szezonhoz, ami hál’ istennek újfent rövidre lesz fogva, így ismét összeszedettebben haladhatunk a végkifejlet felé.

Annyi bizonyos, hogy nem ez az epizód az ideális bekapcsolódási pont sem azok számára, akik eddig egyáltalán nem nézték, sem azoknak, akik valamikor régen kaszálták a sorozatot, mégis belekíváncsiskodnának, hogy milyenné vált mostanra.

Hamarosan írok bővebben az én kasza utáni visszatérésemről, addig pedig javaslom, keressetek helyet a naptáratokban a pótlásra, mert már az előző szezon miatt is megéri, és nagyon úgy tűnik, hogy idén sem kell csalódnunk.

57 hozzászólás Ne habozz!

jockey - 2013. 11. 15. 15:19

A címszereplőt kedvelem a sorozatban a legkevésbé – legalábbis színészileg Kenzi, az öreg törp és a farkaskoma sokkal többet hoznak! :) Persze mellbedobással még mindig ő a nyerő…

jockey - 2013. 11. 15. 15:21

“As a lead-in to the premiere of Season Four, Showcase announced the streaming of a four-part original “webisodes” series on its Lost Girl website, with the first episode released on October 13, 2013.”

Erről egyébként lehet valamit tudni?

winnie - 2013. 11. 15. 15:31
cyborgwings - 2013. 11. 15. 16:31

na, örülök, hogy végre valaki a “farkaskomát” is dicséri, én is csípem, de az írás készülte közbeni kommentböngészéskor meglepetten tapasztaltam, hogy a legtöbben ellenszenvesnek tartják vagy tartották a korábbi évadokban.

nekem bóval nincs különösebb bajom, annál inkább laurennel. amikor megláttam a végén azzal az ocsmány vörös hajjal, majdnem sírva fakadtam, hogy ez még mindig itt rontja a levegőt. őt mind színészileg, mind karakterileg, mind külsőre kifejezetten utálom, és ritkán várom ennyire, hogy végre megszabaduljanak valakitől az írók. :D

Cápi - 2013. 11. 15. 16:53

Helló-helló! Köszi az írást, minden szaváért pirospont! Kiváló kezdést kaptunk, Kenzi még mindig zseniális, nekem a táncjelent is tetszett a hosszúsága ellenére. Ott mennyire látszott, hogy Xenia milyen picike :D De nagyon ügyes volt.
Hál’ istennek az írók is megértették, hogy ennél a sorozatnál a rövid évadok működnek. Baromira várom, hogy mit hoznak ki az évadból, mi lehet Tamsinnel?? Lauren meg borzasztó… Régebben Dysont se csíptem, de mióta visszavett a Bo utána nyáladzásból és küszöbrágásból, sokkal szimpatikusabb. A 3. évad eleje óta valami határozottan megindult a sorozattal együtt, a 2. évad lejtmenete senkit ne tántorítson el fiúk-lányok. Rég meglépték már az első évad színvonalát és haladnak tovább felfelé!

Cseho - 2013. 11. 15. 19:58

Én kaszáltam a 2. felénél azt visszatértem a 3. évad kezdésénél. Nem bántam meg mert nagyon jó volt a 3. évad. A kaszásoknak ajánlom az újra próbálást.

Sir Alex - 2013. 11. 15. 22:00

Nekem egyáltalán nem jött be ez a rész, olyan semmilyen volt, az amnézia meg annyira lerágott csont, h még akkor sem lesz mókás, ha globálisan történik. Értem én, h még tartott a terhesség lecsengése, de találhattak volna vmi kreatívabb dolgot is.

Nekem igazából Rachel hiányzott, remélem a második részben már visszatér. A táncos jelenet és Kenzi képességge is nagyon gyenge volt.

LoGi - 2013. 11. 16. 00:20

Nekem egy 6/10 rész volt, tehát szívesen megnézem a kötelezőbb darabok után jövőhéten is, de Sir Alex indokaival teljesen egyet értek.

XFTN1 - 2013. 11. 16. 01:15

Én untam ezt a részt és nekem is leginkább Tamsin hiányzott.

Bullseye - 2013. 11. 16. 09:16

Én elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem a 4×00-t, a miniepizódok miatt, de körülötte ez a dumcsizós válaszolgatós rész szerintem hihetetlenül erőltetett és kínos volt, a közösségi média meg a nézők állandó körbenyalásával. De ezek után az első rész már csak kellemes csalódás lehet, gondolom :)

cyborgwings - 2013. 11. 16. 10:48

tamsint én is hiányoltam, az előző szezon végére kifejezetten megkedveltem, pedig az elején nem jött be a karaktere. viszont nekem kárpótlás volt vex, odavagyok a hapsiért, akkor is, ha azzal a magassarkúval nagyon elvetették a sulykot. :D

koka - 2013. 11. 16. 11:13

Teljesen egyetértek a kritikával, szerintem az egyik legjobb évadkezdés volt. Szerintem egy jó megoldás volt így forgatni a történetet, hogy Anna Silk el tudjon menni szabadságra. Éppen ezért nem zavart egyáltalán az amnéziára köré felcsatolt karakterek.

Vex egyébként Kenzi mellett még mindig legjobb karakter, kegyetlen milyen szerkókat aggatnak Paul Amos-ra. Úgy tűnik Hale is visszatér a régi énjéhez, mert a 3. évadban sok szerepet nem is kapott. Dysonnal sincs gond, a 3. évadban az ő karakterét is kikupálták. Csak Lauren az, aki kicsit sok nekem néha, na de hátha kitalálnak neki valamit.

Ambriel - 2013. 11. 17. 20:34

Köszi a kritikát! :) Majdnem minden szavával egyetértek, kivéve a táncot, mert nekem tetszett. :)
Tamsin nekem is nagyon hiányzott. Az egyik kedvencem lett. Vex… Sírva röhögtem. Jobban mozgott magas sarkúban, mint némelyik ismerősöm. :P :D
Dysont a második évadban nem kedveltem, a harmadikban Halere haragudtam meg. De most már mind a kettőt szeretem. :)

@cyborgwings Szívemből szóltál Laurennel kapcsolatban. Igazán kiírhatnák már. :S

cyborgwings - 2013. 11. 19. 20:12

egy darabig nekem is tetszett a tánc, de amikor már az öt és feledik percbe fordult, akkor azért ránéztem az órámra, hogy balettelőadásra fizettem-e be vagy mi történt.

hja, amúgy tényleg minden évadra jut valaki, aki nem annyira szimpi. sajnos lauren ezt a címet mindig birtokolja mellettük.

ez a második rész már nem volt olyan csúcsszuper, mint a nyitány, de azért nagyrészt jól szórakoztam. lauren szálára nem is akarok mit mondani inkább. száni.
tamsin visszatérése viszont nagyon frankó volt, röhögtem egy sort a balázspalis frizuráján. :D

egyébként szerintem az amnézia, még ha elcsépelt is, nem volt rossz húzás, már csak azért sem, mert pont az ilyen “szerepcserés” részekben látom a sorozat legnagyobb erősségét, de majd ezen is inkább az áhítozva várt :D 3. évados megkésésemben szeretnék elmélázni.

koka - 2013. 12. 03. 12:17

4×04

This!!

A 2. és 3. rész nem lett a legjobb, de a negyedik részben már minden a helyén volt. Élveztem minden percét.

@cyborgwings: nem nagyon jön a 3. évados elemzésed?

cyborgwings - 2013. 12. 07. 13:27

koka:
ne haragudjatok, egyszerűen nem jut rá időm, a 3-4. részt is csak most néztem meg valamelyik nap egyben, pedig tök jó ez az évad is eddig. igyekszem!

a 4. részben kicsit béna volt az a trick-féle “hibás” cucc, de a végkifejlet ettől függetlenül tetszett, és tamsin szálát is nagyon bírom.
arra jöttem még rá, hogy lauren egész elviselhető volt végülis ezzel a sötétebb hajszínnel. ennek örömére visszaszőkítették. hát köszi. :D

Cápi - 2014. 01. 03. 01:04

Nagyon jó volt a heti rész is, mindig olyan cliffhangerrel zárják, hogy a falat kaparom :D

cyborgwings: jéééééé, hogy te vagy a sori fordítója is? :D Melyikük? ^^

koka - 2014. 01. 05. 16:03

Most, hogy elértünk a 8. részhez, ami megint kiváló rész volt, megfogalmazódott bennem pár gondoltat.

A 8. részig bezáróan kicsit SPOILERES leszek:

Először is, tisztán látható, hogy a 3. és a 4. évad, egy jól kigondolt, összefüggő darab, érződik, hogy ezzel a Wanderer-es szállal, és a köré épített, mitológiával, karakterizálásával nagyot dobtak az írók.

A mellékszereplők, és a köztük lévő kapcsolat még mindig kifogástalan. A 8. részben Dyson és Lauren közti “vita” nagyon tetszett. Ahogy a doboz kinyitásáról lassan átterelődött a téma Bo-ra, és hogy ki miért szereti, és láthattuk, hogy bizony mindkettőjük próbálja önző módon megtéríteni (Dyson–>fae világ ; Lauren–> emberi világ)
Tehát jó kis szimbolika volt ez a Bo~Doboz dolog.

A másik érdekesség: Tamsin színvallása az üzletkötésről a Wanderer-el. Így már érthető, hogy miért mondta anno a fürdőkádas jelenetnél, hogy idézem:
“Your eyes are both brown and blue. Your heart is both strong and gentle. You’re virtuous, yet you’re a Succubus. You shouldn’t be real. Be here.”

Szegény Tam Tam belement egy olyan fae “leszállításába”, aki anno szerinte nem is létezhet. Most pedig viseli a következményeket.

Cápi kolléga még tavaly rájött arra, ami most már nyilvánvaló. Hogy ki lehet az a Wanderer? Természetesen a sorozat folyamatosan csepegteti az infót (Helskór cipő, Valkűrök stb.). Szépen kirajzolódik a mitológia. Újabb pacsi a készítőknek.

De talán az évad főszála Bo Dark-á válása, és annak miértje (A változás szerintem már a tavalyi Dawning-nál elkezdődött). Tetszik, ahogy a vonaton lévő Bo folyamatosan küldi magának a jeleket és üzeneteket a múltból. Az is tetszik, ahogy fél, hogy egyre távolabb kerül a saját maga által alapított “családtól”, legfőképp Kenzitől.

A Lost Girl persze alapból csak egy low budget fantasy, de ha az ember jól figyel, a mélyben remekül összerakott történetet fedezhet fel. A készítők pedig nem nézik hülyének a nézőt, nem rágják szájba a dolgokat, amik megértésének hiányában mégis élvezhető alkotást kaphatunk.

Kicsit hosszú lett, pedig még tudnám jártatni a számat :D
Várom az évad végi kifejtést.

Lemoni - 2014. 01. 05. 19:59

Bár kedvelem a természetfeletti, misztikus, fantasy témákat, a Lost Girl eddig elkerülte az érdeklődésemet. Most mégis elővettem darára, rövid idő alatt felhoztam magam nulláról az aktuális részig, összefoglalnám az eddigi észrevételeimet.
A történet olyan, amilyen, hol jobb, hol gyengébb, hasonló stílus, mint pl. a Blood Ties volt annak idején. A Lost Girl legnagyobb tévedése a címszereplő hölgyemény. Sajnos, Anna Silk színészi eszköztára kimerül a felpolcolt melleiben és fura testtartásában, a baromi ronda sminkről és frizuráról nem is beszélve, neki egy vonzó lénynek kéne lenni, hát nagyon nem az. Mert ha külsőleg nem is matyó hímzés, de legalább a játékával el tudná hitetni, hogy férfit, nőt, öreg ördögöt, bárkit el tud csábítani, akkor talán most nem reklamálnék, de a nevetségesen mímelt, vadnak szánt aktusok ehhez nagyon kevesek. A másik borzalom a doktornő, neki most nem élcelődnék a külsején, mivel ő van a legnehezebb helyzetben, mert minden Bo-Dyson fan utálja, mint a nagy love story fő akadályát. Én pont azért drukkolok neki, hogy szedje le végleg a szukkubuszt a farkasemberről, aztán húzzanak el együtt örökre valahová és hagyják a többi szereplőt érvényesülni a sorozatban, mert azok nekem sokkal érdekesebbek. (Hogy Bo nélkül mennyire jól működik a dolog, arra jó példa a 4×01.) Kenzi humoros, aranyos, főleg amikor nem locsog össze-vissza. Elkövettem azt a hibát, hogy szinkronnal kezdtem el nézni, de a csaj héliumos magyar hangja annyira idegesítő volt (Bo és Dyson szinkronhangja tetszett), hogy visszamenekültem az eredeti nyelvhez, ott viszont Anna Silk incifinci hangjánál tört rám mindig a röhögés. Hale lökött szirénként jófej, Ash-nek pocsék volt. Tricket bírom, főleg amikor beszólogat Kenzinek, de néha túlzásokba esik, mint jóságos tótumfaktum. Vex egy állat a szó jó értelmében, igaz, néha nála is érzek némi eltúlzott ripacskodást, de a karakterébe ez még belefér :D A Morrigan kellően dögös dög, Vexszel vannak a legjobb jelenetei. Dyson, na rá azt mondanám, hogy miatta megérte elkezdeni a sorozatot. Nem szépfiú, nem jófiú, de mégis van benne valami. A második évad történetileg a leggyengébb volt, de azt annyira bírtam, hogy Dyson banyailag le volt tiltva bögyös Bo-ról :) Végül, de nem utolsósorban Tamsin: ha engem kérdeztek volna (sajnos nem kérdeztek), én Rachel Skarstennel játszattam volna Bo-t, sokkal erősebb kisugárzása van, mint AS-nek, szebb és színészileg is jobb.
A mostani évad jól indult, de leült. Kicsit fel kéne pörgetni. Mondjuk egy szexi, ördögi inkubusszal. Annak pont jó lenne Kyle Schmid, aki állítólag jön majd hamarosan. (Apropó, olvastam, hogy most jöttek vissza Kris Holden-Rieddel Máltáról, ahol együtt forgattak. Már örültem, hogy milyen új távlatok nyílnak a Lost Girl-ben, de kiderült, egy Saulus-Paulus témájú tévéfilmet csináltak.)
Szóval, figyelembe véve a negatívumokat és a pozitívumokat, a Lost Girl nálam egy közepes guilty pleasure lett, amivel még éppen befér a nézős kategóriába, ennél előbbre csak a címszereplő lecserélésével tudnának lépni, de azt meg úgyis hiába várom.

cyborgwings - 2014. 01. 08. 17:59

nem tudom, miért került kukába a múltkori kommentem, de nem fordítok semmilyen sorozatot, így a lost girlt sem. köszönöm, hogy elmondhattam.

koka - 2014. 01. 23. 20:34

A 9. és 10. rész után azért volt olyan agyeldobás nálam, hogy aztku…

Szorgosan gyártottam magamban az elméletek minden rész után, hogy mi lesz és persze ezek sorba bedőltek.

Itt persze megint bejön a kérdés, hogy hogyan érdemes nézni; darálva, vagy hetiben. De nekem így hetiben is kevés ez az évadokként 13 epizód. Persze mondhatjuk azt is, hogy így lesz tömény :)

Szóval én teljesen elégedett vagyok az idei szezonnal (többnyire).

Fanboy/Geek/whatever mode OFF:

Hogy azért negatívum is legyen: A főszál most annyira erős, hogy lesöpri az amúgy teljesen nem odaillő monster-of-the-week-et. Még akkor is, ha ott van a sok fun faktor, de amikor már 2 centire a monitortól könyörgök válaszokért a sok kérésre, akkor már mindegy :D

koka - 2014. 01. 23. 20:37

Na így több értelme van, sorry: ” […] válaszokért a sok kérdésre* […] “

Cápi - 2014. 01. 29. 00:43

Aztaq!!!! Sajnálom, hogy semennyire se pörög a sorozat kibeszélője, pedig a heti rész egy erős sokk volt. Nem semmi, hogy miket meg nem lépnek, iszonyat jó az évad eddig. Nagyon működik ez a fél évad hosszú évad megoldás a Lost Girl-nek.

Lemoni - 2014. 01. 29. 00:57

Sajnos, egyre ötlettelenebb az egész. Ami meg a végén történt nem csoda, már egy ideje nem tudtak mit kezdeni a karakterrel, gondolták a végén még kisajtolnak belőle egy wtf-t, de ahhoz már nem volt elég érdekes az illető. Nagyon unalmas ez az évad, a fő karakterek visszafejlődtek, csak a kínlódás megy. Évad végén kaszálom.

koka - 2014. 01. 29. 14:04

Lemoni: Sok mindent el lehet mondani az évadról, de hogy ötlettelen?
Persze a végén lévő jelenetet már jó előre lehetett látni. Már évad közben is voltak jelek, de konkrétan ebben a részben több olyan dolgot elővettek az írók, aminél egy gyakorlottabb sorozatnéző egyből levágja, hogy mi lesz a végkifejlet. (mondjuk én azt hittem, valahol az évadzáró környékén ejtik meg ezt)

Ahogy az is igaz, hogy azt a bizonyos karaktert a 2. évad óta a sarokban hagyták porosodni, de nálam mégis ütött a vége. És ebben nagy szerepe volt Ksenia játékának (valaki dobjon már neki valami díjat most már).

Az évad ötlettelensége viszont nem tudom honnan jött. Rögtön itt van a főszál, ami valamiért átformálta Bo-t, azzá ami. Ami meghatározta az évadbeli szokatlan viselkedését. És ebből a viselkedésből adódóan új párosok alakultak ki: Lauren/Dyson mint versengő duó vagy Kenzi/Tamsin “anya-lánya” kapcsolat. És ezek pont azért alakultak ki, mert Bo úgymond magasról tojt a társaság fejére. A család fejére, mert itt igenis az ő általa létrehozott családról beszélünk.
Szóval a karakterfejlődéssel szerintem nincs gond.

Vagy itt van az egész Rainer/Wanderer ügy, Trick (akiről mellesleg kiderült, ugyancsak önös érdekek vezérlik), Tamsin múltja, Una Mens és azok elpusztításának következményei, és a tetejébe jön még a mostani esemény, az annak a karakterekre gyakorolt hatása. (Nem mellesleg Kenzi indirekt módon elég rendesen hozzájárult az esemény bekövetkezéséhez)

Az egész megfűszerezve a valószínűleg a háttérben csücsülő Bo apjával, aki lehet az egész szarkavarás okozója.

És akkor ott vannak még a B plot-ok, melyek hol jobbak, hol rosszabbak. Pl a mostani zombis/revenant az nem jött be, de előtte a beépülős-irodai-mermaid cucc a Dyson-Kenzi-Lauren trióval pedig egész poén lett.

Egyébként én is sajnálom, hogy nem pörög eléggé a kibeszélő, és szinte csak az én agymenéseim virítanak itt. :)

koka - 2014. 01. 29. 14:24

Elszállt egy elég hosszú kommentem :(

Pityuerez - 2014. 01. 29. 16:26

Szerintem is inkább az ötlettelenség a magyarázat a rész végére, mintsem, hogy egy zseniális írói húzás!
(nem éreztem úgy, hogy feltétlenül ki kell iktatni valakit a gárdából, vagy ha igen akkor semmiképpen nem ilyenre számoltam)

Nem örülök neki, de sajnos tényleg nem igazán tudtak mit kezdeni vele ezelőtt, persze ez attól még nem indok!

Mindazon által tényleg, ha nem is azt mondom, hogy szépen alakult az évad, de volt jó pár érdekes és jó rész az évadban, de kicsivel többre számoltam az előző évad nagy fináléja után!

Az évad végére két rettentően erős részre lesz szükség, hogy ne legyen értelmetlen ez az áldozat(nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb szó ide, de hirtelen jobban nem tudtam)!

Cápi - 2014. 01. 29. 16:38

Az a baj srácok, aki látott már pár hasonló ilyen természetfelettis sorozatot, annak nincs új a nap alatt. Halottnak hitt szereplő visszatér, jópofa mellékkaraktert kinyírják, a főgonosz mégse az, akinek mi hisszük, két szereplő végre kinöveszti a tökeit és összejönnek X év után, jön a világvége, valaki random terhes lesz, valakinek sötét múltja van… De eredeti ötlet mind. Ja nem. Mindegyik sorozatban ez megy, csak másképp tálalják. Ksenia játéka évről-évre jobb, baromi jó a mellékszereplők nagy része (Tamsin, Vex), Trick se az a jóságos féltő nagypapi, akinek elsőre kinézett. Hogy ötlettelen lenne a sorozat? Valami mást nézhetsz akkor. Hogy kliséket használ-e? Persze, mint kb. az összes többi sorozat. Vagy eladják neked a színészek ezt újracsomagolva vagy nem. De ötlettelenségről nagyon nincs szó.

koka - 2014. 01. 29. 17:11

Itt minden a tálaláson múlik. Illetve a mondanivalón. De ez igaz minden fantasy-ra. Ott van pl a GoT, mely valós történelmi események, és egyéb fantasykból (LoTR) elég erősen merít, mégis baromira működik. Mert olyan kérdéseket boncolgat, ami ma is aktuális.
Ez van szerintem itt is; a Lost Girlben erőteljes Skandináv és Ír mitológiai hatások vannak fűszerezve egyéb (Bibliai, Babilónia, Ázsiai) behatásokkal, de ez csak körítés a karakterek útkereséshez.

koka - 2014. 02. 10. 20:59

What the actual f*ck is going on?! :D
Kicsit olyan, mint ha fogtak volna egy Gyűrűk Ura részletességű anyagot, majd képernyőre dobálták volna, ráadásul úgy, hogy még csavarnak párat rajta. A WTF az megvan, de így nagyon szétesik a történet számomra. És ahogy olvasom nem csak nekem. Ez így az átlag nézőnek este 10-kor már lehet megfekszi a gyomrát. :/
Kenzi pedig annyit szenvedett az évad során… kezdem azt hinni, az írók élvezik a kínzását.
Nem tudom, ez az évad egy nagyon durva mindf*ck.

Cápi - 2014. 02. 11. 00:12

Kicsit sok volt ez a heti rész, túl sok mindent akarnak egyszerre, Kenzire meg senki nem ér rá :S Vagy én estem ki a ritmusból az egy hetes szünet miatt vagy nem tudom, de csak kapkodtam a fejem ide-oda, hogy ezt hogy? Azt hogy? Most mi van? Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki mindebből a fináléra.

Cápi - 2014. 02. 17. 18:57

Évadzáró: … nem, nemtudom vastag káromodások nélkül kifejezni, mit érzek.

koka - 2014. 02. 17. 21:17

@Cápi: pfu, ez kemény volt. Most mi a fene lesz?

Cápi - 2014. 02. 17. 21:22

Lényegében adott, hogy mi lesz. Csak az idegeim fogják addig felmondani a szolgálatot, míg kiderül, hogy hogyan is lesz :D

koka - 2014. 02. 17. 21:49

Csak még be sem rendelték az 5. évadot, ráadásul SpoilerTV-n (nem tudom mennyire hiteles a forrás) pedig írják, hogy teljesen új szereplőket castingolnak egy ugyanúgy Fae világban játszódó sorihoz.

Egyébként valószínűleg a Hellskor cipővel lesz valami babrálás, hogy elmenjenek a Valhallába.
Na mindegy, kicsit elkámpicsorodtam, nekem beütött a vége, megyek és telesírom a párnám vagy valami :(

Lemoni - 2014. 02. 18. 00:09

Hát, a zs-kategóriás jelző túl dicsérő lenne ennek az évadzárónak, de az évad nagy részének is, csúnyábbat meg már minek írjak, akkora kasza tőlem, hogy csak na. Hogy tudták ennyire lebutítani az első évadban még aranyos, szórakoztató sorozatot, döbbenet :(

Cápi - 2014. 02. 18. 00:10

Ha ennyiben merik hagyni, én megyek balhét rendezni :D De csak nem… A párnám felét felajánlom telesírásra igény esetén ;D

Paci - 2014. 02. 19. 17:30

Hol lehet lőni egy fordítót a sorozathoz ?

Cápi - 2014. 02. 19. 23:06

Ugyanott, ahol minden máshoz. Le vannak vele ugyan maradva, mert az összes soroaztot, amit a fordítók visznek, hétfőn kerülnek ki, de készülnek.

Paci - 2014. 02. 22. 00:00

Aha, na ezzel 2 hónappal vannak “lemaradva” mindössze. :) Ami ez esetben 6 rész.

Cápi - 2014. 02. 28. 14:33

HÁHHH!!! 5. évad berendelve, nagyon helyes!

koka - 2014. 02. 28. 17:19

Na végre hogy berendelték, már kezdtem szívszélütést kapni :D

Pityuerez - 2014. 02. 28. 17:36

Hát igen, tényleg fura egy sorozatzárás lett volna!

Cápi - 2014. 02. 28. 23:31

Nem is lehetett ezt így ennyiben hagyni. Mondogattam is, ha itt merik elkaszálni, én kivágom a monitorom az emeletről és megyek reklamálni :D

koka - 2014. 03. 01. 01:12

Hát igen, nálam is hasonló lett volna a reakció, hiszen mégis csak a kedvenc karakterem, nélküle nem működik a sorozat :)

koka - 2014. 03. 01. 01:55

Egyébként tuti érdekes dolgok lesznek itt az 5. évadban, főleg mert showrunner csere is lesz. Na majd meglátjuk. :)

Cápi - 2014. 03. 01. 07:50

Én bízom benne, hogy a showrunner csere jót fog neki tenni, jó volt ez az évad, jó volt, de vaalhogy néha olyan érzésem volt, hogy túl sokat akarnak és csak kapkodnak össze-vissza. Na de ezt már hagyjuk meg az évadzáró kibeszélőbe (amit várunk nagyon, khmm-khmm ;) )

Rebi - 2014. 03. 03. 20:03

Én még nem fejeztem be a 4. évad,de hallottak alapján nem is merem :D az 5. évadról esetleg tudtok még valamit? kb mire várható vagy ilyesmi :)

Pityuerez - 2014. 03. 03. 20:30

Szerintem legelőbb jövő január!

koka - 2014. 03. 03. 20:57

Hivatalos közlemény:

“A fifth season of the Showcase original series, Lost Girl has been greenlit for 13 episodes. The series starring Anna Silk begins production on season five this spring and is set to air Fall 2014. ”

Magyarul tavasszal kezd a forgatás, ősszel pedig jön az 5. évad. Csakúgy mint most a 4. évadnál.

cyborgwings - 2014. 03. 03. 21:27

a rosseb vigye el, akkor addigra muszáj megírnom a finálékritikát, a január valahogy szimpibb volt. :D
még mindig a 6. résznél tötymörgök, ég a pofám, viszont az legalább megvan, mivel fogom kezdeni az egészet (nem az égéssel :D).

koka - 2014. 03. 03. 22:07

@cyborgwings: hajrá, most már nagyon fel vagyunk csigázva a kritikára :D

Egyébként készítsd fel az agyad, mert nekem az évad vége fele erősen kellett koncentrálnom, hogy értelmezzem mi a fene folyik a képernyőn :D

cyborgwings - 2014. 03. 03. 22:25

kösz, biztassál még. :D az előbb letoltam a 7. részt, elég jó volt szerintem, csípem ezeket a szerepcserés vagy affélés dolgokat. folytatnám is, de olyan fáradt vagyok, hogy muszáj kidőlnöm.

koka - 2014. 03. 03. 23:27

Csak nyugodtan. :) Emlékszem, ott Paul Amos kamu francia akcentusán én is sokkot kaptam. :)

Rebi - 2014. 03. 04. 09:11

Köszi az infókat :) akkor nem kell olyan sokat várni,most néztem meg a 10. részt a 4. évadból de bárcsak leragadtam volna a 8.-nál,abban legalább volt valami “vidámság” :D

cyborgwings - 2014. 03. 04. 12:48

na ja, az nem is francia volt, hanem egyszerűen pösze. nem állítom, hogy minden szavát értettem. :D

Eny - 2014. 09. 05. 15:57

annyit bomboltem az utolso resznel,mint soha eletemben egy sorozatnal.
abban remenykedem,hogy az 5. evadban megmentik , Tam Tam es Bo meg Dyson egyutt dolgoznak majd ezen.
alig varom az uj evadot!
nekem csalodast sosem okozott,mert nem vartam mast tole,mint hogy szorakoztasson. Kenzit egyenesen imadom, utanna meg Tamsint. e ket szereplo imadnivalo es a tobbi szereplo is jo benyomast keltett bennem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz