login |

Homeland – 3×07: That’s what she said

2013. 11. 16. 21:32 - Írta: winnie

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, végre haladt előre a sztori, és ha Dana eddig is ilyen sztorit kapott volna, mint ebben a részben, akkor nem lett volna semmi baj. Nem mintha eddig baj lett volna, de jó lenne, ha Galvez-zel kezdenének valamit a készítők. Jó, nem poénkodok, mert cseppet sem vagyok vicces, főleg, hogy míg eddig a 3×03 kivételével elvoltam a részekkel, a mostani kifejezetten közepes lett.

De most komolyan, lehetne versenyezni, hogy ki tudná legrövidebben összefoglalni a szezon első hét részének lényeges történéseit. Nem hiszem, hogy túl bő lére tudnám fogni – amin el lehetne csámcsogni, az az első pár részben történt esemény, amit ugye a készítők a 4. rész végén helyre tettek. Tényleg sajnálom, hogy még mindig az az évad egyetlen emlékezetes húzása, s azt is elszúrták, mert rosszul vezették fel.

Na, mindegy, erről már sírtunk eleget. Szóval egy Brody-k nélkül részen vagyunk túl, de persze családi szálat azért így is kaptunk. Sőt, még krimit is, valamint egy szerintem hiteltelennek tűnő Quinn-es belső válságot. Oké, hogy Venezuelával vele kapcsolatban elindítottak valamit, de ezt nem, nagyon nem tudom bevenni. (Hátha majd húznak vele kapcsolatban is egy 3×04, csak mondjuk Dar Adal-lal, de ez sincs jól megalapozva.)

Tudjátok, mit érzek jelenleg a Homeland legnagyobb bűnének? Azt, hogy a készítőknek sikerült elérniük nálam, hogy a 2. évad végén feltett Fő Kérdésre adandó válasz már egy cseppet sem érdekeljen. Most ugyanis felelevenítették ezt a szálat és azon kaptam magam, hogy elkapott egy whatever-hangulat. Ha ennyire fontosnak érzik, mondják meg, egyébként meg lapozzunk. (Az egész kérdésfeltevéses színjáték Carrie-vel ritka feszültségmentesre sikeredett, szerintem mindenki tudta, hogy úgyis meg fogja tenni azt, amit megtett a végén.)

A 3×07 felesleges rész volt. Történt benne ez-az, haladtunk is valamerre (még mindig nem látni, hogy merre…), de ezúttal sok minden hiányzott belőle. (Oké, a poén nem, de a Saul-féle tényleg jópofa bohóckodás bármennyire is élvezetes volt, annyira nem illett ide.)

32 hozzászólás Ne habozz!

yaze - 2013. 11. 16. 21:47

Valahol olvastam egy riportot Dana-val, ahol azt bírta mondani, hogy az ő története nélkül túl nagy lenne a feszültség a sorozatban, és azt a nézők már nem bírnák, ez afféle lazítás. :D Na most láthattuk, hogy micsoda felüdülés volt nélküle ez a 40 perc.
Egy érdekes info volt még a riportban. Szerinte azért van ilyen hihetetlen jól és részletesen leírva az ő szála, mert a sorozat 6 írója közül 5nek van hasonló korú gyereke. :D
A “népszerűségére” meg jó példa, hogy Skyler White-hoz hasonlítják az irritációfaktorát.

Sigismundus - 2013. 11. 16. 21:51

” 3×07 felesleges rész volt ”

Hát pont fordítva látom. Az évad egyik legjobb, legdurvább része volt, a hírszerzés kegyetlen alkukkal megtűzdelt oldalát mutatta meg kicsit.

winnie - 2013. 11. 16. 21:52

Sigismundus: épp ez az ami miatt azt mondom, hogy felesleges volt, mert ez a szál nem mondott semmi újat. amolyan “jó, értjük a dolgot, nehéz, lapozzunk”-érzést váltott ki belőlem.

de tényleg, alku ide, áldozat oda, túlságosan kottázható az egész – a mélypont fara viselkedésének szájbarágós bemutatásra volt.

(nem ellentmondani akarok, mert látom én is, hogy az évadból ez a rész kapta talán a legtöbb pozitív véleményt – csak rávilágítani, hogy miért “nem jött át”. most sajnálom egyébként, hogy nem volt időm hétfőn megnézni, mert akkor biztos, hogy tovább mögött”-es kritikát írok, kifejtőset, mert így rébuszokban, szombat esti aggyal csak ennyire futja:)

Ancsa - 2013. 11. 16. 21:58

Egész jól elvagyok eddig az évaddal. Oké, nem üt akkorát, mint az első, de így is nagyon nézhető, és mindig várom az új részeket.
Saul-ék bohóckodásán a végén jót vigyorogtam, nem éreztem, hogy nem illik ide.
Szóval nem rossz, de azért az évad végéig tehetnék egy kicsit magasabbra is azt a lécet.

m76 - 2013. 11. 16. 22:03

Amikor elkezdtem olvasni, azt hittem, hogy tévedtem és mégsem láttam még a legújabb részt.

Nekem nem volt bajom a résszel, ha kilógott az évadból minőségileg akkor azt inkább felfelé gondolom. De szerintem nem nagyon lógott ki a langyosvízből ami ez az évad volt eddig.

mel - 2013. 11. 16. 22:53

Nekem sincs nagy bajom az évaddal, várós, de egy egész más sorozat már, mint az első két évad volt, semmi körömrágás. Szvsz ennek főleg az az oka, hogy kiesett a Brody féle főszál, és nem nagyon találnak helyette másikat, így az egész évad érdekes és kevésbé érdekes jelenetek sorozata, de nem indul be semmi úgy igazán.

A magam részéről beletörődtem, hogy ebben az évadban annyi fordulat van/lesz összesen, mint az elsőben epizódonként volt, oszt’ jól van. Ezeket a karaktereket elnézegetném még úgy is, hogy egy szobában pókereznek. Egy ideig :)

szuperkrumpli - 2013. 11. 16. 22:55

Vajon meddig akarják húzni az Abu Nazir utáni hajszát és Brody szerepét?! Bár eddig semmi előrelépés nem volt az ügyben. Egy teljesen más terepen vagyunk, Saul terepén és Brody története eléggé lóg a levegőben! A családjának szerepeltetése meg max perckitöltés, teljesen lényegtelen az ő szerepük is.

secret - 2013. 11. 16. 23:16

szerintem is az a legbénább az egészben, hogy egy állóvíz, amibe néha beledobnak egy-egy kisebb követ. ennyi. nézhető, de csak hatos.

vissza akarom kapni a rideg, belső vívódásokkal teli első évadot, ahol még a hosszú csendeknek is óriási értelme volt. meg azt akarom, hogy carrie hozhassa a tőle elvárt őrült cia ügynököt. mer tuti hozná, csak nincs olyan jelenete.

secret - 2013. 11. 16. 23:19

azt viszont nem akarom, hogy átcsapjon az egész egy 24-be, ahol minden évadban van egy tégla. úgy néz ki, ezt így itt nem lépik meg, de ehelyett meg nem találnak értelmes sztorit. nem baj, keressék csak.

deku82 - 2013. 11. 17. 00:07

?
Ez a rész volt felesleges?
Akkor az egész évad felesleges eddig, nem? Ez a rész legalább hozta azt a szintet, mint annó egy közepes 24 epizód. A Homeland 3. évadától ennyire futja…

PatrickMonster - 2013. 11. 17. 00:19

Meglengettem a kaszát…

mmar - 2013. 11. 17. 00:34

mel: én veled értek egyet! “Ezeket a karaktereket elnézegetném még úgy is, hogy egy szobában pókereznek.”

Rubber Duck - 2013. 11. 17. 00:48

Izé…ez a rész volt az, ahol Saul bezárta a nagypofájú politikust? Na az egy zseniális jelenet volt. Mit meg nem adnék, hogy egyszer én is megtehessem ezt:-))))
A végén meg, ahogy szólt, hogy engedjék ki, mert “véletlenül magára zárta az ajtót”…azt hiszem ezt mondják “sírva röhögős”-nek :-)))

Rubber Duck - 2013. 11. 17. 00:53

Komolyan: ahogy két vén minden hájjal megkent csibész spion végtelenül simán és laza kézmozdulattal lerendezte a nagyfejűt…F. Murray Abraham cinikus, gúnyos ábrázata….na ez a jelenet többet ér, mint a most futó sorozatok 90 %-a.

Tommy - 2013. 11. 17. 01:25

Hát ez a felesleges rész volt eddig az évad legjobbja sztem.

Mark Bolt - 2013. 11. 17. 01:25

Annyiban egyetértek hogy a családi szálak nélkül jobb volna. Brody helyett a családja szerepel, ez tényleg átpörgetnivaló vakvágány.

Az viszont hogy ez egy közepes rész lenne…na ne. Nem is igazán a történet haladása a lényeg, hanem ahogy a szereplők viselkednek. Na és ha nem halad? Kit érdekel? Csak azért ahogy a két veterán róka (Saul és Dar Adal) egy pillantással lehülyézték a CIA következő igazgatóját majd bezárták az irodába. :)

samse - 2013. 11. 17. 03:25

nekem ez a rész tette fel az i-re a pontot, itt ért be mindaz, amiért eddig dolgoztak.
A két egykori barát és ellenfél alkudozása, majd a filozófiai ellentétek a mostani és a leendő igazgató között olyan színészi játékkal ajándékoztak meg, ami miatt számomra ez volt az évad eddigi legjobb része.

Nicholas - 2013. 11. 17. 07:30

Ez lesz az az évad, amire nem sokan fognak emlékezni, de a vége ütni fog rendesen :D

zolkó - 2013. 11. 17. 07:57

@szuperkrumpli : Abu Nazir utáni hajsza ? Tudtommal annak már vége van egy ideje . Lockhart bezárása , és a foghegyről odavetett : ” Bezárta magát , engedjék majd ki ” , tényleg nagyon nagy poén volt ! De én a Homelandet nem a poénok miatt nézem – néztem idáig . Brody és családja : szerintem későn kapcsoltak a készítők , hogyha nem kell nekünk Brody , lehet hogy a családja sem kellene . De valószínűleg aláírt szerződések állnak a háttérben . Elmolyolnak még egy darabig velük , de a történet szempontjából hasznuk már nincs .

csrpp - 2013. 11. 17. 10:16

Magasan ez volt az évad legjobb része szerintem is !!!

winnie - 2013. 11. 17. 10:23

“Na és ha nem halad? Kit érdekel? ”

?? a történet haladt, elég komolyat lépett előre és komoly következményekkel is fog járni, ami ebben a részben történt.

“Csak azért ahogy a két veterán róka (Saul és Dar Adal) egy pillantással lehülyézték”

igen de ez csak pár másodperc az 50 percből. más kérdés, hogy elég gáz ilyen típusú comic relief-et csinálni a figurából.

winnie - 2013. 11. 17. 10:23

“Hát ez a felesleges rész volt eddig az évad legjobbja sztem.”

akkor ez elég beszédes a szezonra nézve:)

(egyébként a feleslegesség nem zárja ki a jóságot. a 3×03 tökéletesen felesleges volt, de sokak szerint jól sikerült.)

beiz - 2013. 11. 17. 13:52

Szerintem is ez volt eddig a legjobb rész. És egyáltalán nem hiányoztak Danáék sem. A két öreg akcióján hangosan felnevettem :) óriási volt!

PapaiLaci - 2013. 11. 17. 14:54

beszeljunk a jovorol

menyi szezon lehet meg ebbol az egeszbol kihozni?

Szeritenm max. 5 evad aztan kasza.

Az elso evad fantasztikus volt de inkab volt egy film, mint sorozat. Brody nelkul mar nem lesz olyan, mint akkor volt. Carie egyedul nem sok minden, es Saul.. hat talan meg oke is lenne de ez nem menti meg a sorozatot

paranoid android - 2013. 11. 17. 18:50

Nem volt rossz ez a rész, ahogy az előző sem. De egy olyan sorozatnál, aminek az első évadjánál a fantasztikus és zseniális jelzőket lehetett használni, a “nem rossz” sok jót nem jelent.
Nekem a 3×04 végi húzás eléggé legyalulta a sorozatot. Nem is a kivitelezés, amit már kiveséztünk – azon túl lehet lépni, akármennyire csalódást okozó volt. Hanem hogy azóta ebben a 3 részben szépen lassan leépült a drámai rész. A terroristás thriller oldal mindig is fontos része volt a sorozatnak, de a dráma volt az, ami magas szintre emelte anno. Ezért is álltam ki az évad eleji Dana-szál mellett, mert noha alig volt hatással a főszálra, de legalább érdekes drámai narratíva volt a terrorista lányának története. De most az ominózus csavarnak köszönhetően megy a nagy szakmai játék, de nincs érzelmi töltete számomra. Próbálják néha ezt ellensúlyozni, most Quinn válságával, de elég harmatosan. Volt egy korábbi kibeszélőben a kérdés, hogy mi lett volna, ha nincs a 4. rész végi csavar, hanem Carrie kálváriája valós. Egyre jobban biztos vagyok benne, hogy nekem az jobban feküdt volna. Kevesebb akció, el is távolodott volna a sorozat az eredeti koncepciójától, de legalább karakterorientált dráma lett volna.

Sawyer - 2013. 11. 17. 19:04

Szerintem az évad egyik legjobb része volt, az előzőeknél előfordult, hogy kicsit már untam, de ez eléggé bejött.

Azt mondjátok meg nekem: Brody-nak mi értelme van?! Ha az évad végére nem terveznek valami hatalmasat vele, akkor az ő szála felesleges, 7 részből kapott eddig egy felet. Ne értsetek félre, egyik legjobb karakter a sorozatban, de reméltem, hogy főszereplő marad. Nélküle is megvan a feszültség, de nem akkora, mint korábban.

Ropesszor - 2013. 11. 17. 19:43

Azért amikor Lockhart eltolja azt a “What the Fuck”-ot, akkor én hangosan felröhögtem :D

winnie - 2013. 11. 17. 21:42

“menyi szezon lehet meg ebbol az egeszbol kihozni?”

igazából az irányokon múlik. azon, hogy mit akarnak kihozni. egy sima terroristás koncepció sokáig elélhet, ld. 24.

ha ugyanazokkal a karakterekkel akarnak köröket futni, annak véges az élettartama.

Ha - 2013. 11. 18. 15:27

Érdekes, hogy neked nem jött be Quinn lelkizése.

Szerintem, az ő karaktere talán a legjobban sikerült ebben az évadban. Nekem teljesen hihető, hogy kezd kikészülni. Az előző évadban megvillantották, hogy azért nem egyszerű ahogy él (üres lakás, nő meg a gyerek). Most is kiderül, hogy több neve van meg hasonlók. Ilyen körülmények között mindenki kezdene kicsit megborulni.

Egyébként szerintem, ez a rész a nagy öregekről akart szólni, erre utal a címe is (Gerontion). És végül is ez teljesült, mert egész szellemesek voltak a jeleneteik, pedig a humor nem erőssége a sorozatnak.

p.o.p. - 2013. 11. 18. 20:04

Csodálatos rész volt, csodálatos színészekkel, és játékkal…

Messze az évad legjobbja, pedig én tényleg kritikus vagyok ezzel a sorozattal, de most nem értek veled egyet winnie.

Nem zavart, az sem, hogy kevesebb az akció (történés), mert volt HANGULAT!

És Dzsvadi nagyon okos választás volt, sokkal hangsúlyosabb figura, mint pl Abu Nazir volt (akire már nem is emlékszem).

és a Saul poén igenis ült:)

Marci - 2013. 11. 18. 22:23

Ennek a sorozatnak a 2. évad volt a vége. A mostani teljes káosz, szerintem maguk se tudják, hogy mit akarnak. Brody-t néha mutatják, néha nem, semmi értelme. Ami meg éppen történik, az teljesen érdektelen, mint egy közepes akciófilm, vagy CSI rész. Üldöznek valakit, de igazából nincs fő szál, nem látod, hogy merre megy a sztori (ami lehetne jó is, de ez nem az a fajta), nem fontosak a karakterek, stb. Amilyen nagy rajongója voltam ennek a sorozatnak, most annyira nincs kedvem leülni elé, amik kijön egy új rész.

Nagyon vártam, hogy a 2. évad vége után merre viszik a sztorit, de otthagyták a teljesen felcsigázott nézőt és semmit nem kezdtek ezzel a szállal.

krisz555 - 2013. 11. 18. 23:56

Nem tudom miért húzzátok ennyire le ezt az évadot. Nekem bejön. Persze idén kevés az olyan rész amely végén “na neee :O ” feeling, de pl a mai nagyon bejött.
Csak nekem van olyan érzésem hogy Saul nem csak a jó oldalon áll? …. Azért remélem Carry-nek nincs komolyabb baja és nem veszíti el a babát :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz