login |

Pilot-mustra: Ravenswood – 1×01

2013. 11. 17. 21:34 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

És itt a Pretty Little Liars természetfölötti spinoffja, amit valamennyire felvezetett a PLL – 4×13, a Halloween-epizód – nem kötelező megnézni, de Miranda és Caleb (ő a közös pont, de később is lesznek átránduló karakterek) találkozását és felfedezését mutatják meg a temetőben.

A történet a PLL-es Rosewood-tól nem messze Ravenswood-ban játszódik, középpontjában pedig egy szüleit elvesztő, temetkezési vállalkozó nagybátyjához hazatérő lány áll, aki a fent említett új ismerősével, Caleb-bel új otthona körüli temetőben felfedezi saját sírkövét, rajta régies fotójával – és a srácét is, hogy aztán a pilot végére bemutatott három további állandó (tiniszerű) karakterrel egyetemben valami nagyon furcsát fedezzenek fel.

RAVENSWOOD – 1×01 – 2,5/10

Marha rejtélyesen hangzik az egész, és a felfedezést még cliffhanger is követi, de tényleg olyan, hogy az ember csak néz és kíváncsi lenne a folytatásra. De csak lenne, mert nem az. Ugyanis annyira bénán vezetik fel az egész sorozatot, hogy nekem már a második részt sem volt kedvem megnézni. És a botrányos nézettség alapján jó pár nézői is így gondolkodott.

Hiába, no. Reménykedhettünk abban, hogy miképp a The Vampire Diaries írói is elővették 1. évados énjeiket a The Originals esetében, úgy a Ravenswood-ot is a Pretty Little Liars korai minőségének jegyében fogják írni, de nem így történt. Tudom, hogy a Pretty Little Liars általam vélt hatalmas visszaesése miatt valamennyire cinikusan által hozzá a Ravenswood-hoz, de sajnos néha tényleg röhejes volt, amit láttunk.

Vegyük a természetfölötti aspektust. Az már eleve vicces, hogy egy “normál világú” sorozat mellett kialakítanak egy természetfölöttit (akkor a PLL-ben is minden megoldható varázslattal?), de az, hogy ebben a pilotban az volt a természetfölötti és ijesztő, hogy leesett egy fésű, meg láttunk egy ápolatlan kezet, az vicces volt. Utána meg egy függönytől és egy elromló vízcsaptól kellett volna megijednünk?

(És ami a legjobb: látjuk, hogy a két főhős bemegy az újság szerkesztőségébe, majd mutatják sejtelemes zenével, árnyakkal és neszekkel a szerkesztőség épületében lévő csajt, hogy nagyon féljünk, miközben pontosan tudjuk, hogy kik mentek oda… WTF.)

This wind has hands.

Főleg, hogy mindezt ezek a szándékosan übergázra írt dialógok kísérték. Nem tudom, de az írók valamit nagyon félrenéztek, ha ilyen ócska dolgokkal próbáltak hangulatot teremteni… Ráadásul, míg a Halloween-es PLL-ben még működött is a temetős-koporsós körítés, a Ravenswood már nappal folyatódott.

Mondanám, hogy a karakterek is semmilyenek, de inkább csak a testvérekre és a mellékszereplőkre (Creepy Collins, haha!) igaz, mert az újságíró csajban lehet valami, Miranda teljesen rendben volt (pedig a Beauty & The Beast-ből a pokolba kívántam Nicole Gale Anderson-t), Caleb-et pedig ismerjük az előző sorozatból. Azt sajnos nem tudom, hogy a régen jó karakter mostani rém szürke énje egy új nézőnek mennyire jött át.

(Arról már írtam a PLL-es írásban, hogy a Hanna-tól való “elválása” totálisan értelmetlen volt, az meg, hogy itt lazán kézen fogva járkált az új haverlánnyal különösen vicces volt.)

Á, ennyi szót is felesleges volt vesztegetni a látottakra. Lehet, hogy a sorozat ezután teljesen “beindult”, mert a cliffhanger valóban game changer lehet – ezt majd megmondjátok. De ettől még a pilot nagyon rosszul vezette fel a sorozatot, gyengén karakterizált és röhejessé tette az egész izzadságos természetfölötti körítést.

ui: A levél “felolvasása” megvolt? Én vagyok a hülye, vagy a belső hang tényleg tök más szöveget olvasott, mint ami le volt írva? Ha igen, akkor legalább erre odafigyelhettek volna…

13 hozzászólás Ne habozz!

krigin - 2013. 11. 17. 21:58

A PLL nálam 2×05 után kasza lett, így ebbe úgy vágtam bele, hogy a felvezetését se néztem meg (4×13). Az első rész elég semmilyen lett és még finoman fogalmaztam, de mondom hátha jobb lesz, adok neki még egy esélyt. A 2.rész végeflé és a 3.résznél már kezdtem ráérezni a sorozat “ízére” és megkell mondjam, hogy utána már egész jó részeket hozott, tudom, hogy idén csak 5 rész lesz és tán az elsőt se szabadott volna ilyen semmilyen módon kezdeni, de remélem azért javul majd ha visszatér “tavassszal”, mert van benne szussz, csak még a felszínt kapargatják az írók. A szereplők elsőre teljesen esetlenek voltak, persze Caleb nálam már a pilotnál elvérzett és azóta se tudtam vele megbékülni, Miranda, Luke és Remy az akik bejöttek és inkább őket nézném, mint Caleb faarcát……..

Cseho - 2013. 11. 17. 22:11

A 3. reszig birtam. A szeansz amit lemuveltek…. Kinomban “nevettem”. Az ikrek meg mikrofon frizus csaj tok erdektelenek, ahogy az egesz vilaga. Ink. maradok az anya sorinal az meg fogyaszthato. Baromira melle lottek a spinoffokkal. Az Originals jott be csak.

Lemoni - 2013. 11. 17. 22:28

Már csak nagyon halovány emlékeim vannak, mert még a gondolatát is ki akarom törölni ennek a sorozatnak, annyira pocsék másfél részt láttam. Ennyi műanyag, unalmas ifikaraktert még a Secret Circle se produkált, pedig nálam az a padlószint. NGA már a BatB-ben is idegesítően tudálékoskodó karakter volt. Caleb játékáról (nem tudom a színész nevét) meg végig sütött, hogy ‘én már profi és híres vagyok az anyasorozatból’. Amikor a szellemnek tudtam csak drukkoltam a kádas jelenetnél, már biztos volt, hogy megy a Rw a OUATIW után a kukába. Helytálló a 2,5/10.

bettygirl - 2013. 11. 17. 22:48

Ezek szerint én vagyok az egyetlen, akinek bejön a sorozat? :D Az összes ismerősöm kaszálta a 2.-3. részt követően, nekem viszont tök nézős :P Érdekel a rejtély része, hogy tulajdonképpen mi ez az “öt fiatalnak meg kell halni, ha hazatér egy katona, akinek meg kellett volna halnia” dolog. Meg Creepy Collins is mennyire van benne ezekben a dolgokban, mert többet tud, mint amennyit mutat, az tuti.
Én teljesen elvonatkoztatom az anyasorozattól, csak így lehet élvezni :)

ampervadasz - 2013. 11. 17. 23:34

bettygirl:
Nem vagy egyedül :) Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, mert én sem vártam tőle semmit, de valahogy bejött. Hogy pontosan miért nem tudnám megmondani, de miután végre bepróbáltam, gyorsan le is nyomtam az első 3 részt szinte egymás után :)

harmony30 - 2013. 11. 18. 00:39

Az első rész olyan “hmm” volt, de utána szerintem egész jól beindul a sorozat, nézős lett,nekem tetszik. Engem Remy irritál rettenetesen,de amúgy semmi bajom a sorozattal,nem kell a PLL-hez hasonlítani. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a dologból az írók :)

winnie - 2013. 11. 18. 06:19

ketten írtátok, de nem hiszem, hogy bárki is a pll-hez hasonlítaná – más kérdés, hogy mi máshoz lehetne. főleg, hogy mint írtam, eleve fura lenne, hogy ez természetfölötti, hasonlítani max minőségben lehet. meg az átjáró szereplők miatt esetleg.

makemoney - 2013. 11. 18. 09:09

Én az első rész felvezetésénél kikapcsoltam, iszonyat ahogy kezdődött a sorozat, nekem ennyi elég is volt kb 10 perc.

Dor Ka - 2013. 11. 18. 12:42

szerettem a PLL-t, de erősen kifáradt az a sorozat, már jóideje nem nézem. kíváncsiságból ebből “megnéztem” a pilotot, annyi elég is volt.

Delthir - 2013. 11. 18. 14:34

Engem speciel magába rántott a sorozat, azt a heti 45 percet nem sajnálom rá, már a hülye fejek miatt, amiket vágnak érdemes nézni, plusz a sztori is elég érdekesen alakul. Akinek nem tetszett az első még érdemes bepróbálkoznia a 2. 3.-al

waces - 2013. 11. 20. 10:41

szinten azok sorat erositem, akinek bejon a sorozat (ok, nem egy ahs, soa vagy ripper street – es itt meg sorolhatnam a high-end sorozatokat), viszont a lassan onmaga parodiajaba fordulo pllnel jobb (ez mar csak eyecandy, mert a tortenetet lehetetlen komolyan venni). nem feltetlenul hetente nezos, de 2-3 darabos adagokban szorakoztato (bar ha az uj pilotokat nezzuk, akkor a the originals a nyero, mar csak amiatt is, hogy ott van szineszi jatek, itt meg csak minimalisan).
azert batran 5/10 az elso 2.5 resz utan.

El Diablo - 2014. 03. 13. 09:17

Úgy tűnik ezt elkaszálták 10 rész után.
Rendesen le lett zárva, vagy csak vége van mint a botnak?
Ha vannak maradék részek, akkor azokat is elérhetővé teszik majd?

Lana - 2014. 05. 21. 17:57

Hát én néztem a PLL-t ami nekem egyáltalán nem jött be, nemtom miért egyszerűen számomra nézhetetlen volt, és mikor elkezdtem ezt, ebben is csak mi ez az átok cucc, ugyan az mint ki az a tököm A ki ez az A, de nekem ez azért nézhetőbb volt, ez a természetfeletti cuccos közelebb állt hozzám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz