login |

Pretty Little Liars – 4×13: Halloween

2013. 11. 17. 20:00 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, ha már megnéztem a Ravenswood első részét, hogy végre írjak róla a pihentetése előtt, akkor előtte csekkoltam a Pretty Little Liars Halloween-epizódját is, amiben felvezetik a Ravenswood – 1×01-et. Ki akartam próbálni, hogy milyen a PLL nélkül belevágni az új sorozatba, mert itthon biztos lenne ilyen néző, de odakint szerintem elég kicsi volt az esélye annak, hogy valaki olyan adott volna esélyt neki, aki nem nézi a Pretty Little Liars-t.

És a készítők is így számoltak, mert a Halloween-részben elég hangsúlyos volt Caleb és Miranda találkozása. De a Ravenswood-ról majd este. Most a PLL.

Amiről nem akarok sokat írni. Tudjátok, hogy az első 2 évadon át kifejezetten kedvelt sorozatot kaszáltam a 3. szezonban és a későbbi véleményeket olvasva ez nagyon jó döntés volt. Most azonban nem rólam van szó, és arról, hogy ez a 4×13-is roppant sekélyes és butácska (a régi Halloween-részeket jobban élveztem…, még a tavalyit is) volt, csak kergetőztek benne IQ-nélkül (hol van az értelmes Spencer?), hanem a “nagy felfedezésről”, amit talán érdemes lenne.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Kiderült, hogy Alison él. Gondolom, mindenkinek leesett az álla (NEM!), szóval el lehet kezdeni kombinálni a hogyan továbbról. (Mást nem lehet tenni, mert a világ legostobább írói megoldását használva ahelyett, hogy logikusan, pár szó kimondásával véget vetettek volna a rejtélynek, Alison inkább nem mondott semmit. Jobb a titkolózás és a gyors lelépés.)

Persze az Ezra-jelenlétre történő ráerősítés is fontos lépése volt az epizódnak (oké, hogy vele nem fogna “Toby-t húzni”, de szerintem nagyon kevesen hiszik azt, hogy ÚGY van benne az “A”-csapatban).

Egyedül csak az a kérdés, hogy Hanna béna, Caleb-et Miranda után szalajtó indoklását ki gondolta komolyan az íróstábból. Többre komolyan nem futotta?

12 hozzászólás Ne habozz!

Cseho - 2013. 11. 17. 20:31

Ez az epizod katasztrofalis volt. Faszan felfezette a kritikan aluli spinoffot.

winnie - 2013. 11. 17. 20:34

cseho: bocs a moderálásért, de könyves spoilereket ide írjunk, ha lehet: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/10/29/milyen-konyv-formaban-pretty-little-liars/

még akkor is, ha semmi garancia nincs arra, hogy mindenben követik a könvyeket.

Ambriel - 2013. 11. 17. 20:45

Borzalmas rész volt, aminek a legalja Hannah telefonfülkés jelenete volt. Komolyan nem tudott volna rúgni egyet? -.-
A spinoffot viszont megszerettem.

danonino - 2013. 11. 17. 20:57

Én maradtam, nem kaszáltam, és továbbra is kifejezetten szeretem a sorozatot. Sok minden igaz a kritikákból (pl. Spencer elhülyült), de azért alapvetően jó.

A Halloween-epizódok közül tényleg gyengébb volt, de nekem tetszett a történetvezetés és a csavarok.

A is for A-L-I-V-E…

yeeeyha - 2013. 11. 17. 21:23

Én is kaszáltam a 3. évadban és én is visszatértem erre a halloweeni részre, miután belefutottam az alis spoilerbe. Nagy csalódás volt az egész rész, úgy éreztem, hogy a kaszám óta a lányok nem csinálnak mást, mint szaladnak, átöltöznek, rémülten nézik a mobiljukat, ha sms jött rá, aztán szaladnak… Butácska lett az egész, mert az első két szezonban tartották az egyensúlyt, sokszor azért meg is leptek, tudtam szurkolni a pároknak, de mostanra ebből már semmi se maradt. Nem bánom a kaszát, itt figyelem a kritikákat, de ennyi.

Ami még meglepő volt nekem, hogy most ősszel elolvastam a könyvet is, hát kész csoda, hogy abból ki tudtak húzni egy eleinte klassz sorozatot, katasztrofális az írónő stílusa.

Risi92 - 2013. 11. 17. 22:00

a rész nagyon semmi volt, az utolsó 5 perc viszont tetszett. Ali él. remélem folytatódik a színvonal javulása, a 4. évad lassan de biztosan erősödik szerintem

Niko - 2013. 11. 17. 23:53

A leggyengebb PLL resz volt,meg bizok a javulasban.

jjujj - 2013. 11. 18. 11:26

nekem nagyon bejött a rész, és titkon lehetett tudni hogy Alison talán mégse hallott, de ez a cliffhanger mégis nagyot ütött

Azért felmerül a kérdés hogy kit temettek akkor el és mégis hogyan lehet a 21.században az hogy vkit rosszul azonosítanak be… Az anya(szülei) is benne vannak? Vagy nem ismerik fel a lányukat? :D (nem tudom melyik a nevetségesebb)

Viszont ezt a Hanna-Caleb szakítást, tényleg nem lehetett volna máshogy megoldani? A kettőjük kapcsolata talán az egyik legerősebb a sorozatban… Komolyan nem volt senki aki azt mondja “srácok ez így vér ciki lesz”

@winnie

Cseho kimoderált “könyv-spoileres” kommentjét nem lehetne áttenni az általad megadott linkre, mert engem érdekelne?

-T - 2013. 11. 18. 12:21

én sem voltam teljesen megelégedve a résszel, de az utolsó 10 perc nekem bejött.
kíváncsian várom a folytatást.
SPOILER!

a 4×14 rész címe: “Ki van a koporsóban/dobozban?” eléggé sokat sejtető szerintem, szóval remélem megmagyarázzák a dolgot, hogy kit temettek el Ali helyett.

SPOILER vége!

winnie - 2013. 11. 18. 23:21

jjujj: csak rákérdezett valamire, hogy “ugye a könyvben volt…?”, az első dolog, ami ott ki van beszélve, az egyik fő csavar, szóval elvileg nem infó, aki ismeri a sztorit.

jjujj - 2013. 11. 19. 00:26

értem, köszi

pormacskusz - 2013. 11. 22. 23:00

Eddigi legrosszabb PLL rész amit valaha láttam. Kissé elhúzták Alison előkerülését, számomra már az egész nyögvenyelős. És igen a telefonfülkés jelenet…nem értem a csajok miért olyan magatehetetlenek mint egy rakás nagycsoportos. Remélem az évad további részeiben is látunk olyan jeleneteket hogy A-t valaki fellöki de végül nem sikerül leleplezni mert 4 évad alatt nem volt elég ilyen…zárják már le.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz