login |

Moment of Beauty, avagy “Tavaly sorozatszereplők – jövőre filmsztárok?”

2013. 11. 18. 21:40 - Írta: winnie

40 hozzászólás | kategória: moment of beauty, mozifilm, ,

Fogalmam sincs, hogy siker lesz-e a Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata) a mozikban, de ez lenne a papírforma, hiszen könyvben ritka nagyot tarolt. Csak azért kerül most szóba, mert a készítők pedig egykori, illetve jelenlegi sorozatos arcok közül válogattak, illetve szinte minden felmerült név “sorozatos” volt (még a netes vágyálmak tárgyai is), már ha persze lehet ilyen címkékkel dobálózni.

A tavaly még a Ben and Kate-ben cukiskodó Dakota Johnson elég hamar adottá vált a főszerepre. A férfi főszerepre először Charlie Hunnam-et választották ki (Sons of Anarchy), akinek kreatív gondjai támadtak idővel és kiszállt – ezt hivatalosan időegyeztetési gondokkal magyarázták, amiben az a vicces, hogy pár napja elhalasztották az augusztusra kiírt premiert a 2015-ös Valentin-hétvégére.

Ja, igen. Az új főszereplő pedig, mint már írtuk hírekben, Jamie Dornan lesz – aki a Once Upon A Time-os seriffkedése után a The Fall sorozatgyilkosaként folytatta a tévében. A címlap alatt, a tovább mögött még 10 kép van a duóról.

40 hozzászólás Ne habozz!

Kisvesza - 2013. 11. 18. 21:49

Azért Dornan kiválasztásában van egyféle irónia, amin mindig mosolyoghatnékom támad (ugye a The Fall miatt).

Lemoni - 2013. 11. 18. 22:01

Jamie remek színész, ezt bizonyította már. De ezzel a fenti stylinggal legfeljebb a Suits-ban tudná kábé 2 epizódig Donna figyelmét felkelteni, túl rideg és annyira szürke, hogy ez az árnyalat már nincs az 50 között :)

Dregnarr1 - 2013. 11. 18. 22:11

Brutál siker lesz. Aztán hogy ez hosszútávon a BDSM közösségeknek mennyire lesz rossz, majd kiderül.

XFTN1 - 2013. 11. 18. 22:13

A könyvnél csak jobb lehet.

Nella - 2013. 11. 18. 22:14

Gondolom épp ez a ridegség volt a célja a fotóknak.
Igazából nagyjából így képzeltem Mr Grey-t. (Igen olvastam a könyvet, és nem, nem tetszett, de ettől függetlenül a filmet igen, megnézem.)

homer58 - 2013. 11. 18. 22:15

“Fogalmam sincs, hogy siker lesz-e a Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata) a mozikban, de ez lenne a papírforma, hiszen könyvben ritka nagyot tarolt. ”

Könyvben a Végjáték is tarolt, filmen meg bukta lett kint. Úgyhogy ez nem ennyire egyszerű.

Amúgy meg én úgy tudom, hogy a könyv nem épp pg-13-as. Meg az, hogy épp Valentin napon akarják moziba küldeni nem ilyen túlfűtött … filmnek tűnik, hanem egy romantikus fajtának.

Coraline - 2013. 11. 18. 22:15

Hmm, eléggé laposnak tűnnek ezek a képek. Dakota Johnson jól játszik a karakterével, de Jamie teljesen kifejezéstelen, a skálán túli szürke kifejezés jó megfogalmazás, @Lemoni. Unalmas, csak Dornan nekem tuti nem keltené fel a figyelmemet, ha elsőnézős/olvasós lennék. Ráadásul eddigi munkássága sem olyan figyelemfelkeltő… Elbizonytalanodtam a döntésben, még egy szerepcsere belefér male lead téren, nem? :P

Coraline - 2013. 11. 18. 22:17

@Nella, tudom, hogy a ridegség a cél, de azt is ki kéne fejezni…

winnie - 2013. 11. 18. 22:29

homer58: a kettő között azért ég és föld a különbség. a végjáték nem ma, hanem sokkal régebben jelent meg, az olvasói mára már “kihaltak”, és a sikere sem hiszem, hogy ilyen mértékű lett volna.

persze tudom, hogy nem egyszerű, de a papírforma ettől még a siker lenne. a végjátéknál kisebbségben voltak azok, akik tudták, hogy könyvadaptáció.

Fermina_Daza - 2013. 11. 18. 22:42

jobb, ha szakálla van és sorozatgyilkol…

Orange_Green - 2013. 11. 18. 22:45

Nekem nem tűnik ridegnek a fickó, inkább mesterkélt, és olyan, mint aki azért üres, mert nem találja a formát, amibe bele kéne illeszkednie…
Én teljesen másnak képzeltem Grey-t, azzal együtt, hogy rettenetesen rossznak tartom azt a könyvet. Hiába írt minden oldalon a tökéletességéről, engem taszított a fickó, és nem láttam benne semmi vonzót. VISZONT! Sosem ezt a fajta ürességet képzeltem bele, hanem valami nagyon mást. Valami terhelt ürességet, ami mögött félelem, fájdalom, vér és könnyek vannak.
Abszolút nem viccként mondom, hogy Rhys Meyers kárhozott, üres, mégis fájdalommal és hidegséggel teli tekintete ezerszer inkább eszembe juttat egy Grey-szerű férfit, mint ez a “most jó vagyok?” beállású teljes nihilt sugárzó pasas.
És pont emiatt lett volna rettenetes öngól pl. Ian Somerhalder, akit sokáig rebesgettek a rajongók, hogy mekkora fantasztikus választás lett volna… Hát nagyon nem. Ian képtelen lenne hozni ezt. Matt Bomer esetleg megtehette volna, de gondolom az ő útját a coming out vágta el. Bár, ha lett volna egy csepp esze a készítőknek, és Barney-ra gondolnak, akkor nem zavarta volna őket, hogy a másik csapatban focizik.
Annyi biztos, hogy Dunham-nél ez a pasi jobb, a szegény ember Brad Pitt-je teljesen karakteridegen lett volna. A filmet pedig meg fogom nézni, még úgy is, hogy 90%-ot tennék rá már most, hogy utálni fogom. De ha rossz lesz, legalább lesz min fröcsögni.

Orange_Green - 2013. 11. 18. 22:47

ÚGy értem Hunnam. Bocsánat, kalandozok ezerfelé, nem tudom miért lett belőle Dunham. Szóval Charlie Hunnam.

homer58 - 2013. 11. 18. 22:49

winnie: De mitől papírforma a siker? Mihez viszonyítva? Az Alkonyathoz, hogy az is siker lett? Mert az egy tiniknek szánt szerelmes történet. Ez ahhoz képest ég és föld.

Akkor lett volna érdekesebb a történet, ha a stúdió tökös lett volna, bevállalták volna az “r-es” kategóriát.

Coraline - 2013. 11. 18. 23:02

Megvan! Olyan, mint egy Calvin Klein reklám! Nem eltúlzott keménységet szeretnék látni (ld. a Supernatural-féle “beszarok-arc”), csak életet azokban a csodás szemekben!

winnie - 2013. 11. 18. 23:10

homer58: az papírforma, ha egy sikeres IP-ből készítenek egy másik sikereset. papírforma volt a world war z sikere. vagy a hobbité, vagy az éhezők viadaláé, vagy minden nicholas sparks-regényé. és ezek némelyike töredéke példányban kelt el.

szóval nem írhatom, hogy meglepetés lenne, ha siker lesz, mert nem lenne az. és attól, hogy valami papírforma, még egyáltalán nem biztos, hogy igazolódik is.

cyborgwings - 2013. 11. 18. 23:42

ritka szar fotók ezek dornanről. vagy ő is csak borostával/szakállal szexi, nemtom.

elmaradott vagyok, nem olvastam a könyvet, de majd egyszer lehet, ráfanyalodok. a prömierig van időm bőven, úgy látszik.

Orange_Green - 2013. 11. 18. 23:53

cyborgwings drágám! kizártnak tartom, hogy végig fogod tudni szenvedni. én tényleg minden cart elolvasok, de még én is fetrengtem a sikítva röhögéstől rajta. de ha gondolod 3 összetett mondatban összefoglalom neked az EGÉSZ történetet.

Sil - 2013. 11. 19. 01:40

Winnie: de a felsoroltak először könyvek voltak. Nem egy közepesnél gyengébb Twilight-fanfiction, amit aztán kicsit átírt a szerzője meg átnevezte a szereplőket, hogy kikerülje a copyright-ot… Azok alapján a részletek alapján, amiket eddig volt “szerencsém” belőle olvasni, komolyan nem értem, mitől lett ez akkora siker könyvben.

Lilith - 2013. 11. 19. 02:11

Dornan jó hapsi külsőre,viszont borosta nélkül nekem sem bejövős.Dakota pedig kicsit idősnek tűnik nekem,pedig tudom hány éves.
Na majd meglátjuk.
Könyvben az első feléig tudtam elolvasni,aztán már nem győztem pironkodni az író helyett is…

dzsiaj - 2013. 11. 19. 02:34

“de a felsoroltak először könyvek voltak.”

Miért, a 50 shades micsoda? Magnókazetta? Papirusztekercs?

Attól, hogy te személy szerint utálod, és “kopipésztezett” fanfictionnek tartod, még ugyanúgy nagy példányszámban elkelt könyv, mint emlegetett társai.

A gyors félreértés elkerülése végett, én személy szerint úgy 100 oldalt bírtam belőle, szóval baromira nem én leszek a célközönség, de a siker az siker, akár tetszik, akár nem.

Ráadásul ezzel az erővel minden említett könyvre tudok rosszat mondani én is, ha akarok, és értetlenkedhetek, hogy mitől sikeresek.

agika88 - 2013. 11. 19. 02:59

grrr. hát engem már megvettek kilóra ezekkel a képekkel *-* :D

ct - 2013. 11. 19. 07:06

Én is ilyennek,vagy majdnem ilyennek képzelem Christiant,úgyhogy szerintem Dornan jó lesz a szerepre,mert játszani tud.A csaj viszont nekem semmilyen a képek alapján,unalmas,átlagos,nem érdekel.
A könyv egy rakás kaki,nem tudom ezt hogyan lehet úgy megvalósítani a filmvásznon,hogy valami jó süljön ki belőle és ne legyen szégyenfolt a későbbiekben a főszereplők számára a filmes listájukon.

dualla - 2013. 11. 19. 08:20

homer58: már hogy lenne ég és föld? Ez a remekmű pontosan az Alkonyat által kinevelteknek szól. (Mint amikor a Bravo és Popcorn magazin után Cosmopolitanre váltanak a nagylánnyá vált kislányok.) Ha azok a rajongók még máig élnek – és valószínűleg élnek, hacsak nem vetették le magukat egy szikláról szerelmi bánatukban -, akkor megnézik ezt is a moziban, plusz még hozzájuk csapjuk a középkorú nők közül kikerült rajongókat, akik rajongását amúgy nem tudom megmagyarázni. Végtére is winnie-nek teljesen igaza van, a siker szinte garantált.

Ami magukat a képeket illeti, teljesen hidegen hagyják az embert. A csaj egyszerre jó és szörnyű választás: jó azért, mert elviekben “átlagos”, szürke kisegér a főszereplő, rossz ugyanazért, mint Kristen Stewart volt az Alkonyatban – mindkettőnél arról van szó, hogy szürke kisegér létük ellenére a bolygó összes férfija beléjük van zúgva! (DUH.) A fickó pedig bejött vadászként, de ezek a fotók egész egyszerűen bénák. Szegény.

Neoprimitiv - 2013. 11. 19. 08:21

@cyborgwings: a leiterjakab blogon több posztban vesézték ki a magyar fordítás rémségeit, úgy, hogy mellette volt az angol is. Nos, a magyar fordítás fordítói munkaként szar, de az angol szöveg kiváló alap volt hozzá…

@dzsiaj: nem, ez a könyv irodalomként szar. Ezt a szerzője irodalomként adta el, ott pedig igenis vannak bizonyos ismérvek, amelyek alapján azt nem lehet ugyan eldönteni, hogy valami remekmű-e, de azt igen, ha selejt. A Szürke… az utóbbi kategória. Az, hogy üzleti siker lett, ezen nem változtat, csak a fogyasztói igényszintet és részben a médiafelhajtás üzleti hatását mutatja.

Brynden Rivers - 2013. 11. 19. 08:49

@Neoprimitiv: Nagyon sajnálom azt a forgatókönyvírót, akinek ebből a könyvből kell valami értelmeset kikalapálnia.

Még egy gyengébb könyv rossz filmes adaptációjánál (pl. Eragon) is van 1-2 jó jelenet, értelmes párbeszéd, karakter, konfliktus, amire lehet támaszkodni és át lehet menteni a filmbe.

galine - 2013. 11. 19. 09:35

Valószínűleg a film jelentősen le lesz butítva a könyvhöz képest (mármint az erotikát tekintve – egyébként elég butácska könyvecske), márcsak a Valentin napi bemutató miatt is. Hogy siker lesz-e? Kellő mennyiségű cukormázzal biztosan.

koka - 2013. 11. 19. 10:26

@Neoprimitiv: Emlékszem szegény megboldogult Tótisz ott vált meme-é.

Nem olvastam a könyvet, de ha már poreszt forgatnak, lehetett volna annyi tökösség bennük, hogy “rated: R”-be adják ki. A célközönség úgy is nagykorú nem?

Neoprimitiv - 2013. 11. 19. 10:39

@Brynden Rivers: “ebből a könyvből kell valami értelmeset kikalapálnia.” – ez szerinted feltétel volt? Akkor nem ér, elvész a lényege!

A Valentin napon én is meglepődtem. A besorolás már biztosan nem R?. Minden esetre ezt nem “R”-es filmként megcsinálni érdekes lesz, akkor mi marad belőle?

koka - 2013. 11. 19. 11:00

Na utána néztem elméletileg NC-17-es lesz, ami annyit, tesz, hogy 17 alatt be se mehetsz a moziba. Kb annyi, mint a Rated R, csak ott szülővel bemehetsz.

lindello - 2013. 11. 19. 11:15

Szerintem teljesen rendben vannak ezek a szereplők, a könyv szerint a nő egy szürke kis egér, ami a képeken meg is jelent. A férfit egy hasonlónak képzeltem. Nem rossz a könyv,egy kifejezetten nyári, strandolvasmány.
Azért kíváncsi lettem volna Charlie Hunnam-ra ebben a filmben, ő miatta jobban érdekelne.

Arkadia - 2013. 11. 19. 11:22

agika88: engem is, simán! :-) Bár Christian szerepére először Christian Bale ugrott be nekem, mint favorit, de jó lesz ez! Várós!

rog70 - 2013. 11. 19. 12:30

Nem ismerem a férfi színészi képességeit, nem láttam semmiben, de kinézet alapján ez a hapsi Matt Bomer-rel még egy kategóriában sincs.
kb. mint egy Fradi – Barcelona összehasonlítás…

Dor Ka - 2013. 11. 19. 12:39

nem vagyok ‘szürke’ fan, de kíváncsiságból az első könyvet elkezdtem anno hangoskönyvben meghallgatni és fájdalmasan sz*r volt az egész, úgy ahogy volt… ennél a film már csak jobb lehet! kommentekben több helyen is láttam, h. fikázzák a férfi főszereplőt, – h. miért pont ő?! szerintem a fanyalgók a premierig cuppanjanak rá a ‘The Fall’-ra, onnan rögtön kiderül, miért… jó színész, klassz pasi, jól játszotta a pszichopatát, kell ennél több? mondjuk a hitelesség kedvéért jobb lett volna, ha egy tényleg kék szemű pasit választanak a szerepre, mert azért a kontaktlencse egy ennyire mediterrán típusú karakternél édeskevés. nem mintha egy szépirodalmi művet adaptáltak volna a vászonra, azért a könyvből kiindulva ehhez nem kell fenomenális színészi játék:D, én nem vállalnám fel az önéletrajzomban, az biztos… dehát nyilván van az a pénz.

homer58 - 2013. 11. 19. 13:08

winnie: “papírforma volt a world war z sikere”

Hát a WWZ sikere inkább meglepő volt, mint papírforma. A könyvet ismerők szerint a könyv megfilmesíthetetlen volt és emlékezzünk csak vissza a forgatási problémákra /a tek által lefoglalt fegyverekre, a pótforgatásra, a bazinagy büdzsére/.

Egyébként értem valamennyire, amit mondasz, hogyha egy könyv sikeres lett és abból forgatnak filmet, az borítékolható, hogy sikeres lesz, mert a könyv rajongói majd elmennek rá, csak sztem a mostanában készült könyvfeldolgozások nem ezért lettek sikeresek.

homer58 - 2013. 11. 19. 13:15

@koka

Én úgy olvastam, hogy elsz a normál verzió mellet egy nc-17-es is, csak abba azért a szereplőknek is bele kéne egyezniük, hogy meztelenség, meg stb, ami azért nem annyira biztos.

agika88 - 2013. 11. 19. 14:00

@ct Nekem pont a csaj teljesen olyan, mint amit elképzeltem, szóval én örülök neki, hogy őt választották, hiába szidja mindenki.

@Arkadia Nekem Michael Fassbender lett volna a befutó, de nyilván ilyen nagy színészek nem vállalnak el egy ilyen kis semmi szerepet és neki már ott van a Shame egyébként is, ami nem kis mű.

Egyébként akinek esze van, tudja, hogy ez egy Alkonyat szintű agyon hypeolt film lesz, vitatható minőséggel. A lányok mégis oda lesznek tőle. :D

dzsiaj - 2013. 11. 19. 14:22

Neoprimitiv: nyitott kapukat döngetsz :) Én sem azt mondtam, hogy a könyv irodalmi érték lenne, hanem azt, hogy siker, reagálva egy előző kommentre. A célom az volt, hogy rávilágítsak: csak azért, mert könnyű fikázni (és tényleg az), attól még sikersztori, tehát valószínűleg nagy bevételű film készül belőle. Ilyen szempontból pedig nincs különbség közte és a Hobbit vagy a World War Z között.

cyborgwings - 2013. 11. 19. 21:45

og, drágám, megkésve vettem észre, de várom az összefoglalót!

@Neoprimitiv: tényleg! rémlik valami orbitálisan hosszan taglalt témakör a leiterről. ha ezer éve volt (mert olyan rég nem követem figyelemmel a blogot), akkor kizárásos alapon ez lehetett az. vicces volt, arra emlékszem.

Csypi - 2013. 11. 20. 10:05

Nekem nagyon tetszett a könyv és kíváncsian várom a filmet!
Szerintem nagyon jól sikerült a szereplő válogatás.
A csajt pontosan ilyennek képzeltem el, és Dornan sem rossz Grey :)

sesztei - 2013. 11. 20. 11:40

szerintem jó választás mindkettő.
nemrég kezdtem el olvasni a könyvet: miután megtudtam kik játszanak benne, kíváncsi lettem mire is ez a felhajtás a könyvvel kapcsolatban és hát.. nem győzött meg. az ami a könyvben van, amitől izgi lehetne, az tuti nem fog vászonra kerülni, szóval egyet értek: valami romantikázás lesz csak.
de a két színészt nagyon bírom, úgyhogy biztos megnézem majd. főleg ha a többi karakternél is maradnak a sorozatos arcoknál :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz