login |

Raising Hope: kezdett a 4. évad

2013. 11. 22. 14:45 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika,

– I’m all over the Internet. I’ve got 58 views, and every time I check it, it gets higher. Look at this! 59!
– How many times have you checked it?
– I don’t know, 50, 55?

Napváltás. Showrunner-váltás. Egyik sem jó jel, de szerencsére ebből csak annyit lehetett észrevenni, hogy a 4×01 elején egy nagyon jópofa dalolós összefoglalót tartottak a sorozat eddigi eseményeiből, vagyis az évadpremier tökéletesen alkalmas a sorozat bepróbálására, hátha.

Bár kétlem, hogy akit eddig nem csábított el a Raising Hope, az épp most adná be a derekát. Főleg, hogy mint írtam, a premierben nem láttam semmilyen, minőséggel kapcsolatos változást, klasszikus Hope-részt hozott. A szokott módon volt őrült, a szokott módon használta a karaktereket és zsúfolásig volt tömve ötletekkel. Sőt, még elég sok érzelem is belefért. Remek kezdés volt.

A folytatás sajnos már kevésbé jött be. Persze ebben is akadtak remek fejek/egysorosok/ötletek, de csak ennyi azért nem elég. Nem csak a túlságosan egypoénos, kiszámítható és ismétlődő történet volt a baj, hanem az, hogy ebből kettő is volt, hiszen klasszikus szitkomos megoldással kettéválasztották a szereplőgárdát (mínusz Maw Maw) és két 10 perces sztorit írtak köréjük. Lazy.

De mondom, ez nem lett volna gond, ha az említett egypoénosságot és kiszámíthatóságot mellőzik. (Mondjuk Jimmy-ék szálának vége elég random volt.)

Persze úgy tűnik, hogy szükség van erre a szerkezetre, mert kezd sok szereplője lenni a Raising Hope-nak. Oké, a főgárda és a fix mellékszereplő változatlanok, de mint a My Name Is Earl-ben, itt is egyre több a visszatérő vendégszereplő. Ez egyrészt jó, hiszen szeretjük látni az ismerős figurákat, a jópofa karaktereket, de minél több idő jut rájuk, annál kevesebből gazdálkodhatnak Chance-ék.

Mondjuk ez összességében nem jelent semmit, hiszen a Raising Hope még mindig megbízható és szórakoztató, eddig is nézős volt, és ezentúl is az marad, bár nyilván az csak a folytatásban derül ki, hogy Greg Garcia távozása fog-e jelenteni valamit.

14 hozzászólás Ne habozz!

greka - 2013. 11. 22. 15:39

Már nagyon vártam a Hope visszatérését. A premier zseniális volt, kezdve az ötletes “previouslyvel”, a déjà vu man/cookie man flashbackeken át a megható utolsó jelenetig. Néha még mindig megdöbbentő, mennyire buták Chance-ék (ld. a fenti Jimmy-féle idézetet, meg mire Burtnek leesett a tantusz), de hát így szeretjük őket :) A 2. rész valóban sokkal kevésbé sikerült jól, bár a horgolt cuccok dömpingje azért eléggé megmosolyogtatott :) Azért fordítói szemszögből nézve, ezt a duplarészesdit hanyagolhatnák :)

Piemaker - 2013. 11. 22. 15:40

Nekem is nagyon tetszett.
Remélem nem lesz a a halálnap áldozata.

Piemaker - 2013. 11. 22. 15:42

Greka Neked meg nagyon köszönöm a sorozathoz méltó színvonalas feliratokat.

Benjy - 2013. 11. 22. 15:44

Nekem mindkét epizód tetszett, habár a 4×02 nem volt annyira raising hopeos, talán azért mert kvázi egy reflektálás volt arra hogy mi vezetett a mai helyzethez/problémákhoz. Ennek ellenére jár a pacsi érte, mert kreatív volt az a szál, de számomra nem illik az ilyen fajta irónia a Raising Hope néhol tapló néhol aranyos humorába.

Shyllard - 2013. 11. 22. 16:18

Többnyire egyetértek a kritikával, de nekem a 2. rész is bejött, humoros és ötletes volt a pénzes szál, bár a Jimmy-ék szála mintha kissé gyengébb lett volna, nem sok minden maradt meg belőle. Nálam még mindenképp a top sitcomok között van, amiket nézek.

justy - 2013. 11. 22. 16:21

Nekem jobban tetszett a második rész, de ez most mindegy is. Örüljünk minden résznek, ami elkészül. :)

cyborgwings - 2013. 11. 22. 17:45

az első rész annyira jó volt, hogy egyrészt meglepődtem, milyen hamar véget ért, másrészt marha boldog voltam a dupla nyitány miatt. incifincivel rosszabb volt a második epizód, de jókat vihogtam így is.
úgy hiányzott már ez a sorozat, mint egy falat kenyér.

westhammer - 2013. 11. 22. 17:58

ahogy nézem, nemcsak a premier dupla, hanem az első nyolc részt is négy hét alatt adják le

winnie - 2013. 11. 22. 18:11

igen, amikor az enlisted-et visszavették, akkor így feltorlasztották a részeket.

paranoid android - 2013. 11. 22. 18:22

Még mindig nagyon aranyos a sorozat, a sok idiótaság mellett ez a szerethetőség a legjobb benne, így a második rész írói szempontból valóban lusta, két külön szálas megoldása sem ártott neki, ugyanúgy élveztem.

humorpalanta - 2013. 11. 22. 18:59

Én annyira vártam már a sorozatot, hogy a két rész egymás után is rövidnek tűnik :D Egyszerűen kell még! :D Annyira szerethetőek :) Nekem bejött mind a két rész, a fordítónak meg bókolok és kezet csókolok ;)
Jajj jöjjön már! Jajj jöjjön már a következő kettő! *-*

paranoid android - 2013. 12. 09. 01:33

A Hitchcock-os rész (4×07) valami fantasztikus volt. Csak úgy hemzsegett az utalásoktól a történetet és a megvalósítást tekintve egyaránt, miközben önmagában is megállta a helyét és vicces volt. Az évad legjobbja.

Sugarplum - 2013. 12. 14. 09:50

4×07 paranoid android +1! Csúcs szuper rész volt. :D

Benjy - 2013. 12. 14. 19:03

Habár kicsit el vagyok csúszva, így még nem láttam mind a 10 részt, de szerintem remek eddig az évad. Kár hogy egyre valószínűbb hogy ez az utolsó évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz