login |

Féltávnál a Revolution 2. évad – írta Eli

2013. 11. 24. 16:08 - Írta: vendegblogger

29 hozzászólás | kategória: kritika,

A 2×09 után másfél hónapos szünetre vonult a Revolution második évadja, mi pedig emészthetünk. Méghozzá jobb kaját, mint egy éve ugyanekkor. Az új írók és az új showrunner új színt is hoztak a sorozatba. Sötétebb hangulat és képi világ, feszesebb tempójú történetvezetés. Tököt növesztett a sorozat, na.

Ráadásul már valóban azt érzi az ember, hogy nem egy hatalmas amish közösséggé alakult a Földgolyó, hanem itt biza tényleg posztapokaliptikus világban járunk. Még mindig nem top széria a Revolution, sejtésem szerint nem is lesz az, de határozottan jó irányba fejlődik. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Az évadot ugye három szálon kezdtük, ami végül két vonal összeérésével kettőre csökkent. Bármennyire is szerettem volna még látni a vállvetve randalírozó Charlie-Monroe párost, jobb mindenkinek, ha együtt a család. Ha Miles és Rachel sokáig vannak egyedül, még a végén túlromantikázzák.

Miközben a Matheson/Monroe/Google Guy família barbárokkal harcolt, nanocsodát látott, megismerte és megutálta az új USA-t, addig az öreg Neville és fia kétszemélyes beépülős, szarkeverős hadjáratot indított bosszúvágytól fűtve ugyanazon ellenséggel szemben.

United States of America. Tényleg meg merték húzni, hogy betegyék főgonosznak az Államokat visszaállítani próbáló exelnök brigádját? Na. ezért mondom, hogy tökösebb lett ez a szezon.

A mostani részben aztán lezárták az eddigi konfliktusokat, és kaptunk egy új felállást. Kiderült, hogy Aaront nem nagyon kell megmenteni, NanoMan kivuduzza magát minden bajból. Egy tanulmány volt Miles arca, amikor értetlenkedett azon, hogy Aaron kiütött annyi katonát, amennyit ő is csak két ép kézzel tud lekardozni.

Volt egy kis „aki bújt, aki nem”-gyilkolászás a ködben (nekem kifejezetten tetszenek a Revolution akciójelenetei), mielőtt megkaptuk a szezon második felének egyik főszálát az iskolaépületben. Nem Aaron lett Jézus kövér inkarnációja, csupán a nanoizéket sikerült véletlenül öntudatra ébresztenie, akik megvédték „aput”.

Már a kisfiú első színre lépésénél lehetett sejteni, hogy ők azok, mégis örülök ennek a húzásnak. Nagyon remélem, hogy egy idő után emelik a tétet, és a forradalom nem csak egy elnyomó hatalom elleni harc lesz, hanem a gonosz nanoizék elleni háború az emberiség túléléséért. De szép is lenne…! Szóval egyértelműen jó ötlet, várom mit hoznak ki belőle.

Neville szálán viszont szerintem bakiztak azzal, hogy visszahozták épen és egészségesen a feleséget. Ugye így a bosszúhadjárat értelmét veszti, marad a jóasszony hataloméhségéből származó ranglétramászás Tomnak. Habár ha azt hozzák ki belőle, hogy Tom veszi át a végén az egész bagázs irányítását, még jól is elsülhet.

Összességében azt mondanám, hogy a hangulati tényező a helyére került, az akció és a történet kifejezetten élvezhető. ami még mindig hiányzik nekem, azok a mélyebb karakterek és a jobban megírt drámai pillanatok. Tehát jobb kaja lett a Revolution, fogyasszuk csak egészséggel.

Félreértés ne essék, szerettem az első évadot is, de az amolyan vasárnapi szokásos rántott hús volt csak. Finom, finom, csak hát mindig az van. A második szezon már inkább egy tökös babgulyás. Persze vannak ám hibái, és ég a belem néha utána, de sokkal ütősebb.

Nagy kérdés, hogy lesz-e valaha kaviáros-szarvasgombás-áfonyás őzgerinc, még nagyobb kérdés, hogy akarjuk-e az azzá válását. Jómagam nem biztos, talán jó ez így is ahogy van.

29 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 11. 24. 13:31

az évad egyik kellemes meglepetése, hogy sok pozitívumot lehet olvasni a revlutionről mindenféle – sajnálom is, hogy nem tudok visszaszállni, de ez a nano szál nekem túlságosan sok ettől a sorozattól:) kíváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni.

Csilla0422 - 2013. 11. 24. 16:46

Senti :), kedvet hoztál a folytatáshoz! Még az 5. rész után jegeltem, de folytatom. Olvastam, hogy jön Kim River is. Jó és hangulatos az írás! Köszi!

Sunsetjoy - 2013. 11. 24. 16:59

Ha nem enném az elejétől ezt a kockásterítős kaját, megéheztem volna.
Nem…, igazából ez az őzgerinc dolog fogott most meg :D

cortexiviky - 2013. 11. 24. 17:36

Ez a kajás hasonlat nagyon tetszett, éhes is lettem , mire végigolvastam :D
Egyébiránt, százszázalékosan egyet tudok érteni a leírással.
Érdekes ez a sorozat, mert annyi logikátlanság és butaság van benne, ami alapvetően arra késztetne,hogy kaszáljak egy sorozatot, de az alaptörténete annyira érdekes, érdekel, hogy hova jukadnak ki.
Ez a félévadzáró rész meg különösen jól sikerült, úgyhogy epekedve várom a kövekezőt ami így elég sokára esedékes sajnos :(

mata - 2013. 11. 24. 17:43

Én imádom a rántotthúst, nincs azzal semmi baj :D
És akár minden nap azt ennék… :P
Na jó, nem, de szerencsére nem csak az van sorozatok terén sem, de néha csak úgy jól esik elmajszolgatni egy szeletet, miközben az ember csak mered maga elé.
Nem több semmivel a Revolution, ebben tökéletesen ráérzett a poszt írója, pont ugyanennyi. Remélem a harmadik évadra már kapunk gulyáslevest is, mert nálam az a numeró únó, és nem a kaviáros-szarvasgombás-áfonyás őzgerinc :D :D

Csilla0422 - 2013. 11. 24. 17:45

Touché :)

Dark Energy - 2013. 11. 24. 18:45

A sírból jött vissza sorozat. Habár nem tetszett az első évad, örülök, hogy maradtam a másodikra. Nem a heti legvárósabb és a 2 évad elején elmaradoztam 4-5 résszel, de mindig bepótoltam, az legutóbbi két rész már azonnal megnézős volt.

Fragohol1C - 2013. 11. 24. 19:35

Nagyon jó a második évad, sztem nem gáz a nanoizé sem, kiváncsi leszek mit hoznak ki belőle :)

Szabi - 2013. 11. 24. 20:18

1.évad nélkül lehet a 2.évaddal kezdeni? (ha az ennyire rossz)

DarylD - 2013. 11. 24. 21:32

#Szabi
Szerintem nem érdemes, egy csomó dolog van, amit nem értenél a 2.-ban. Persze el lehet olvasni valami összegzést, de az nem ugyanaz. Egyébként szerintem is sokkal jobb ez az évad, de azért az elsőt is végig lehet nézni, az is adott pár jó részt.

Balee - 2013. 11. 24. 21:47

Szabi: simán lehet. Ez kb egy új sorozat így. Viszont annyira nem rossz az első évad, van pár filler rész, meg retardáltkodás, de szépek a helyszínek, van hangulata.

Nekem amúgy az első évadból a sok helyszín hiányzik nagyon. Már nagyon untam ezt a kisváros témát, főleg, hogy hatszor meg kellett volna lépniük, de nem, szívni akartak a semmiért és a végsőkig húzták a dolgot.

Amúgy az embereket sem értem: ki borul le egy olyan kormány előtt, aki miatt történt az egész elsötétülés (OK, et nem tudja a társadalom) és aki 10-15 évig bujkál, majd előjön messiásként?! Azért visszaadja a mai világ hibáit is, hogy mennyi birka él a Földön.

Határozottan jobb és darkosabb a sorozat, de lépni kellett már, kicsit kezdett laposodni ez az évad is a városban.

Aaron jelenete pedig a rész végén mindent vitt. Fantasztikus volt.

SPOILER

Remélem nem kapja vissza a segítséget a nanitoktól, mert elég durván a valaha élt legnagyobb szuperhős lenne így.

Balee - 2013. 11. 24. 21:52

SPOILER

És ami érdekessé tette a dolgot, amit eddig nem tudtunk vagy nem is gondoltunk: a nanitok egy kollektív mesterséges intelligenciává fejlődtek, nem szimplán programozott gépek. A megjelenítés kisgyerekként pedig egyfajta metafora: most tanulják a világ működését, az emberi viselkedés komplexitását. Ha nem vigyáznak a készítők, akkor a végén még egy elég erős sci-fi univerzumot is kreálhatnak.

Komolyan ez az a sorozat, amit ebből a felállásból, kellő mennyiségű pénzzel és kreativitással az utóbbi évek legjobb sci-fijévé lehetne gyúrni, háttérben egy posztapokaliptikus világgal.

Silas - 2013. 11. 24. 22:03

nekem annyira fura és gyerekes ez a lángralobbantós cucc… azt hittem, a Revolution simán egy posztapokaliptikus sorozat, de azért elment már a “természetfeletti” irányba.. jó, nem ez a legjobb szó rá, de mást nem találok.

T. Tomi - 2013. 11. 25. 02:36

“I’m Batman.”

bruti - 2013. 11. 25. 14:43

Az első évadhoz képest elképesztő sokat javult, jó hogy nem kaszáltam el. Kevés nyál, sok akció.
Spoiler! Azt viszont sajnáltam, hogy Ivanek csak eddig húzta.

Sunsetjoy - 2013. 11. 25. 17:41

Silas: ez a lángralobbantás onnan van, hogy amikor ugye vissza/bekapcsolták a nanitokat, az volt a félsz, hogy vagy visszajön az áram, vagy szó szerint lángbaborul az egész bolygó (spontán öngyulladás szerűen). Ezzel a fáklya effektussal pedig ebből jött ki a lépés.

T.Tomi: Azon a Batman beszóláson én is felnevettem :D Mondjuk ha úgy mondta volna, ahogy azt kell, suttogva, elnyújtva, hogy I’m Batmaaaan… jobb lett volna :)

ayren - 2013. 11. 25. 18:36

“Nagyon remélem, hogy egy idő után emelik a tétet, és a forradalom nem csak egy elnyomó hatalom elleni harc lesz, hanem a gonosz nanoizék elleni háború az emberiség túléléséért.”

Én meg remélem, hogy nem. Számomra sokkal érdekesebb lenne az öntudatra ébredt AI reagálása az emberi társadalomra, az emberi psziché ellentmondásaira. Ha tükörként funkcionálna, és megmutatná az emberiség sötét oldalát. Unom már azt a toposzt, hogy egy másik intelligenciának mindig gonosznak kell lenni. Ebből valahogy mindig több van a sci-fikben, mint az ellenkezőjéből. Nyilván nem E.T.-t szeretném viszontlátni, de szerintem több lehetőség van egy minket lassacskán megismerő, feltérképező idegen értelemben. Akció úgyis van dögivel, jó lenne egy kis gondolati háttér is.

Silas - 2013. 11. 26. 02:04

tudom, tisztában vagyok ezzel Sunsetjoy, csak nekem akkor is fura… megszoktam, hogy a Vámpírnaplókban van ilyen, ha leszúrnak egy Original-t :D persze a Revolution 2. évada eddig tényleg jó.

Tomisz - 2013. 11. 28. 17:04

Tényleg nagyon sokat javult a sorozat, messze van a jótól… de már legalább nézhető és annyi ostobaság sincs benne.

Heti 1x elmegy… :P

Roxi - 2013. 12. 01. 21:49

Tetszik az évad,tetszenek az újítások,de azért remélem nem megy át teljesen elvont sci-fibe!
Meglepődtem Nevillné visszatérésén,mivel eddig nem volt túl nagy szerepe azt hittem tényleg meghalt!Főleg,hogy Kim Raver megy a 24-be.
Azt hittem Milest Aaron fogja meggyógyítani,erre elment a kiscsávó,most izgulhatok egy hosszú hónapig :)

Vikica07 - 2013. 12. 03. 09:53

Az első évad jól kezdődött, aztán parkolópájára tettem. Második évad szintén elég jól indított, aztán végül ez is pihent pár hetet a winchesteren mielőtt megnéztem volna. Minden 3. rész értékelhető számomra. Van egy két szál amit azért felpörgethetnének…. Monroe és Charlie karaktere viszi most a hátán a sorozatot. Remélem a többiek is összekapják magukat, Rachel 2 fajta arcmimikával dolgozik az egész sorozat alatt, az egyikről nem tudom eldönteni,hogy most szenved, hasmenése van boldog vagy csak túl sok volt a botox és úgy maradt a szája…Az a szeme sír a szája mosolyog arcra gondolok..Biztos remek színésznő,de itt valahogy nem látom.

Judgement - 2013. 12. 09. 22:40

Örvendetes hogy kezdi kicsit összeszedni magát a sorozat. Kb titokban nézem annyira gagyi, de végre csökkent a bűntudat amiért kedvelem :D

Nálam Tom igazi gecikaraktere húzza a sorozatot, élvezet nézni ahogy manipulálja vagy épp kínozza az embereket. Kis túlzással talán néha még jobb is mint a BB-ben.
Az külön pirospont, mikor ismét előadta a hattyú halálát az illuminátus fazonoknak, de nem hittek neki :)

Éron pedig továbbra is módfelett ütni való.
Kurva irritáló, egyszerűen nincs az az isten hogy egy ilyen világban ahol még egy tíz évesből is lelketlen martalóc, fifikás tolvaj, de legalábbis tökös farmer lesz, ez a pöcs még a szúnyogot se meri leütni.
Ráadásul úgy érzem hogy hülyének néz a sorozat, mert a fickó, akit a legtudósabb zseninek állítanak be, pont az viselkedik kimondhatatlanul ostobán. Amellett hogy annyira idegesítő az ember, hogy nem egyszer egy jó kis mészárlás kellett hogy lemásszak a falról. Az utolsó húzása betette a kaput, ha megjátszották volna hogy átmegy pszichopatába, az legalább egy kemény és üdítő Pálfordulás lett volna. De így csak még szánalmasabb hatást kelt a figura. És még jobban idegesít…
Monroe is nyálas egy alak volt, egyszerűen csak ő volt a kötelező pszicho, de azzal hogy kapott egy kis humorérzéket, egész tűrhető lett.
Kissé laposak a karaterek, és sablonosan építik fel őket, de a javulás tényleg érezhető. Persze az is közrejátszik hogy aki eddig nem kaszálta, annak felüdülés hogy végre pörög egy kicsit!
Reméljük a legjobbakat, és hogy ha nem is lesz jobb, nem is csökken a színvonal.

Jerry Lee - 2013. 12. 20. 11:48

Hmmm…. öntudatra ébredt gépek…. olyan ismerős ugye Schwarci?
Ettől a nanit “ébredéstől” az emberiség gyakorlatilag mattot kapott!
Mivel mindenben (mindenkiben) és mindenhol ott vannak, úgy ölhetnek ahogy akarnak. Gyakorlatilag gondolatolvasók, ezért még ha lenne is ellenük valami fegyver, azt senki nem tudná működtetni mert azonnal közbeavatkoznának. Átvehetik az ember felett az irányítást (mint egy goa’uld)? Nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki ebből!
Ezekből nanogépekből lehet még pl.: Johnny 5 (Rövidzárlat), Mátrix, Sonny vagy V.I.K.I (Én, a robot), Borg (Star Trek) stb. A lehetőségek szinte végtelenek.

Judgement: tökéletesen leírtad mit gondolok erről az Éron balfékről (nyírjákmárkiplííííz) és a sorozatról.

Peace - 2014. 01. 18. 11:58

Nekem az 1. évad jobban tetszett és nagyon sajnáltam hogy Norá meghalt :( Utálom ezt a hülye Rachelt mert miatta halt meg… Most örülhet hogy az övé lehet Miles. Norá volt a legjobb!!!

Orshee - 2014. 03. 22. 19:13

Én az első rész után azt mondtam ..ez mi???. Lehet azért nem jött be egyáltalán, mert előtte a Walking Dead-ot néztem, sajnos ebből már csak két rész van, és utána várhatok októberig. Ezért is kezdtem ujra neki..adtam még egy esélyt. Másodjára sem jött be fele annyira se mint a Walking Dead, de ettől függetlenül végignéztem az egész évadot és most kezdek neki a másodiknak. Kiváncsian várom milyen lesz, ahogy olvasgatom a cikkeket itt, csak jobbra számíthatok. Az első évadban a szinkron az valami szörnyű volt. Jobban szeretem az eredeti hangokat, és inkább olvasom a feliratot.:D

gango - 2014. 04. 20. 19:20

Lesz 3-ÉVAD??
Mert nagyon jó sorozat!

winnie - 2014. 04. 20. 19:35

nem valoszinu. sokak szerint ugyanis nem olyan jo:)

de majd majusban kiderul.

gango - 2014. 04. 20. 20:51

Köszönöm szépen a választ!!

bodnarik - 2014. 06. 21. 10:49

mikorlesz revoltin márnagyonvárom hogy kezdődjön

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz