login |

Broen: vége a 2. évadnak

2013. 11. 29. 21:30 - Írta: Desmond Wallace

39 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

Tíz epizód, egy bonyolult ügy, és két zseniális figura, akiknek már most ott van a helyük a sorozattörténelem legjobb karakterei között. Ugyan a svéd Saga Norén nyomozónő egyértelműen kiemelkedik a Broen (Bron) szereplői közül, de ez nem kisebbíti Martin Rhode jelentőségét, hiszen ő sem egy átlagos papírmasé karakter.

Az évad elején már megállapítottam, hogy az amerikai és angol feldolgozással is rendelkező Broen egy európai gyöngyszem, és a finálé után sem kell megváltoztatnom a véleményemet. Egy olyan 2. évadot láthattunk, amelyben egy komplex, szerteágazó ügyet kellett megoldania a két ország nyomozóinak, miközben jutott elég idő a karakterizációra is, de ez egyáltalán nem ment a nyomozás rovására

A fináléban kínált megoldás talán túlságosan egyszerűnek tűnhet, de közben az írók remekül fordítottak egyet az érmén, és így nőtt az ügy fölé a főszereplők személyes sorsa. A 2×10-ben ugyan akadt egy-két olcsóbb megoldás is, de az utolsó 10 perc mindenért kárpótolt. Valahogy így kell igazi drámát írni. Azoknak a jeleneteknek igen komoly súlya volt.

Mielőtt spoileresen folytatnám az évad értékelését, azt még le kell írnom, hogy a Broen 2. évadja olyan minőséget produkált, hogy biztosan előkelő helyen fog szerepelni a 2013-as toplistámon, ami azért is nagy szó, mert tévésorozatok tekintetében egy rendkívül erős év van mögöttünk.

Az első évad remekül alapozott meg a két fő karakternek, akiknek így több idejük volt kibontakozni, és ezzel a lehetőséggel éltek is az írók. Hideg színek, Közép-Európából nézve kissé furcsa emberek, az utóbbi évek egyik legjobb főcíme, ez mind a svéd-dán Bron/Broen. A tovább mögött már spoileresen folytatom.

Ugyan az évad elején már felfedték nekünk a gyilkosok egy csoportját, de hamar kiderült, hogy ők csak gyalogok voltak ebben a nagyszabású sakkjátszmában. Oliver aztán nem sokkal élte túl a lelepleződését, de Gertrud terve se jött be, így pedig nem sikerült radikális megoldást találniuk a globális felmelegedés kezelésére. Gertrud tehát elbukott, és a sikertelenséget gyorsan megtorolta az árnyékban megbúvó felettes.

A veszély ugyan egy időre elhárult, de a vezető(k) végig arctalan maradt, így a 3. évadban akár könnyen folytathatják is ezt a főszálat. Ez majd kiderül, de a fináléban sokkal fontosabbá vált a karakterek lelkivilága, mint maga a nyomozás, és ez egyáltalán nem volt baj.

Martin élete újra vakvágányra futott. Hiába kezdett egyenesbe jönni az élete, Mette kidobta, így végül nem kerülhette el a sorsát a dán nyomozó. Saga hiába mentette meg önmagától az első évad végén, most mégis bosszút állt az egykori barátján, a gyilkosságot pedig egy kiváló nyomozó se úszhatja meg szárazon.

Zseniálisak voltak az utolsó képsorok. Szinte minimális dialógussal értek el olyan magas érzelmi tetőfokot, hogy nagybetűs élmény volt nézni ezeket a perceket. Mennyire ügyesen használták már fel a sorozat főcímzenéjét!

Sagának ezúttal élete legnehezebb döntését kellett meghoznia. Mivel ismerjük a karaktert, így nem érhetett minket meglepetésként a végjáték, de szerintem Martin is pont ezt várta a kolléganőjétől. Ha megakarta volna úszni ezt a gyilkosságot, akkor egy tapasztalt nyomozó nem hagy maga után ilyen egyértelmű nyomot.

Összegezve az eddigieket: egy nagyon jó szezonon vagyunk túl. Ha azt írom, hogy 8,5/10-re értékelem a látottakat, akkor talán még túl szigorú is vagyok a sorozattal. Remélem, hogy tényleg berendelik majd a 3. évadot, mert ezt a különös hangulatú krimit még sokáig elnézegetném.

39 hozzászólás Ne habozz!

beforesunset - 2013. 11. 29. 21:46

Felül tudta múlni az első évadot, remek volt.

MargieM - 2013. 11. 29. 21:55

Én személy szerint jobban örültem volna egy tiszta lezárásnak, hogy kerek egész legyen ez az évad is. Annyi kérdésem lenne, hogy van már valami hír esetleges 3. évadról? Merthogy a cikkben határozottan ki volt jelentve a dolog, de mikor pár napja néztem az svt oldalát, még csak “nagyon reménykedtek” egy “esetleges” következő évadban…

ANOka - 2013. 11. 29. 22:00

Mondjuk számomra a végén sem derült ki teljesen az elkövetők közötti kapcsolati háló, de ez legyen az én bajom.
Nem volt még időm/erőm alaposan átgondolni, hogy kit mi motivált a (bűnözői) cselekedeteiben.

protoza - 2013. 11. 29. 22:00

Hihetetlen jó ez a sorozat. Amikor Saga bevallja, hogy Martin az egyetlen barátja, aztán magába roskad minkét szereplő a sötét lakásban… Sofia Helin zseniális!

Dhomasson - 2013. 11. 29. 23:17

Meglepően pörgős volt az első évadhoz képest, de nem emiatt volt még annál is jobb. Nagyon tetszett, ahogy megtalálták a nyomozás és a magánéleti szálak közötti egyensúlyt, egyik sem ment a másik rovására és mindkettő hihetetlen izgalmas, fordulatos és érdekes volt.
Viszont elképzelésem sincs, hogyan lehetne folytatni. A killinggel ellentétben ebből a “helyzetből” elég nehéz szabadulni.. De remélem látjuk még együtt ezt a zseniális párost.

CyClotroniC - 2013. 11. 29. 23:22

Nálam 9/10 volt az S1, ez “csak” 8/10, és a kettő közötti pontszám jár a finálénak. Általánosságban annyit a sorozatról, mert most letten csak rajongója, hogy néhány dologgal több, mint a vetélytársai. Az egyik Saga. A karakter, Sofia alakítása és minden vele kapcsolatban 10/10. A legjobb talán az benne, hogy úgy visz humort ebbe a borús hangulatba, hogy emellett végig vérkomolyan vehető a karakter, és a humor és a komolyság tökéletesen kiegészítik és erősítik is egymást. A másik nagy előnye, hogy hihetetlenül aprólékosan építenek fel néhány részes mellékkaraktereket, akikre ugyanúgy nem félnek időt szánni, mint ahogy attól sem, hogy később lazán kiírják őket.

Az ügy “nyitva hagyása” körül kettős érzéseim van. Egyfelől örültem, hogy egy nem lett megint személyes dolog egy globálisnak álcázott szálból, az másodszor sok lett volna, ugyanakkor így hogy nyitva maradt, nem tudom, hogy minek örülnék jobban. Ha csak ez menne tovább, nem rajonganék a dologért, de az se biztos, hogy jó, ha ilyen sejtelmesen elvágják, pedig hozzátenne a realizmushoz, hogy bizony nem minden oldódik meg maximálisan. A leginkább azt üdvözölném, ha a köv szezonban ez egy apró mellékszálként oldódna fel, vagy egy látszólag tök más szálhoz csatolódna hozzá idővel.

A Martin körüli dolgok érdekesnek tűnnek. Kezdtem örülni, hogy a családot kihúzták mellőle, mert már nem sok funkciójuk volt, és új élethelyzet is lehetett volna, így viszont nem tudnám megmondani, hogy mi lesz a továbbiakban és ez is a sorozat érdeme. Még azt se zárnám ki, hogy Martin részéről ez a gyilkosság két legyet egy csapásra dolog volt, és így akarja visszahozni magához a családját, akik megsajnálnák, ahogyan az sem kizárható, hogy ismeri annyira Sagat, hogy direkt hintett el előtte egy kamujelet, és pont ezzel fogja megúszni, hogy félrevitte a szemüket szándékosan.

A mosdós jelenet és az öngyilkosság nekem a záró képeket is verte, hihetetlen súlya volt. Bizonyos szempontból a 24 legeslegjobb pillanatait idézte, még akkor is, ha a Broen szerintem több, mint a 24 volt, mégis amikor akciódúsabb perceit éli, azt idézi fel számomra csak komolyabb formában.

Az első évad nekem a főszereplő páros dominánsabb magánélete miatt volt hatásosabb, ami annyira elkapott, hogy még azt is megbocsátottam nekik, hogy nem valami epic globális tanulság állt az egész hátterében anno, pedig az kapott el a pilotban. Ha lesz harmadik szezon, állítólag újra dominálni fognak a személyes mellékszálak, ami így látatlanban is jó hír.

Rövidre zárva az egészet, kisebb szerelmem lett a sorozat, és közel sem vártam tőle ilyen sokat, amikor még csak a pilotokat hasonlitgattam össze. Persze kár itt dicsérni, mert csak az olvassa a kommenteket, aki nézi a sorozatot, az meg tudja úgyis, hogy mekkora nagy királyság az egész.

Kate - 2013. 11. 29. 23:47

zseniális színészek, történet, helyszín.. minden zseniális ebben a sorozatban. csak úgy mint az első évad után, most is hatalmas űr maradt a helyén. és nem tudom mivel tudnám ezt pótolni a következő évadig.
a skandinávok mindig is tudtak krimit írni, de a Bron sokkal több egy egyszerű kriminél. épp ezért szeretem. utánozhatatlan a sorozat, nem hiszem hogy valaha felül tudná bármi is múlni! :)

beforesunset - 2013. 11. 30. 03:11

“és nem tudom mivel tudnám ezt pótolni a következő évadig.”

Forbrydelsen, ha még nem láttad. Akinek a Broen bejött, az is tetszeni fog. Most nézem a harmadik évadot, eddig talán ez a legizgalmasabb.

elwindly - 2013. 11. 30. 10:28

Zseniális sorozat és alakítások! Remélem lesz 3. évad.

KTamas - 2013. 11. 30. 11:15

Lesz 3. evad a wikipedia alapjan:

“Writer of the show, Hans Rosenfeldt, revealed that he is writing season three, with a return of most of the main cast, including Martin.”

KTamas - 2013. 11. 30. 11:16

Az utolso par perc veszettul jo volt, egeszen hihetetlenul beleborzongtam, sot, most igy felidezve megint egy kicsit. Es annyira jo volt az evadban, hogy egyre tobbet tudtunk meg Saga multjarol, illetve az a jelenet valamikor a kozepen, mikor sokadszorra beszol neki Rasmus, es utana Saga megjegyzni Martinnak, hogy valami olyasmi, hogy hat sokan azt hiszik, hogy amiatt ahogy viselkedek, nem lehet megbantani, pedig igen. Es kozbe latja az ember a fajdalmat az arcan.

egy igazi szakember - 2013. 11. 30. 15:51

A legzseniálisabb krimi sorozat, amit napjainkban készítenek, írom ezt annak dacára, hogy számomra az első évad sokkal jobban tetszett.

Osztogatják amerikában az ilyen-olyan díjakat egymásnak, nos javaslom nekik nézzék Sofia Helin játékát, és utána gondolkozzanak el a helyükön és a színészecskéiken ( persze vannak kivételek Bryan Cranston, de elenyésző ).

A sorozatban az a legmegdöbbentőbb, hogy láthatatlan az ellenség akit üldöznek, és még most sem tudnám megmondani ki lőtt a végén ( láthattuk a sorozatban, vagy egy teljesen láthatatlan kéz volt? ).

Én sokáig gyanakodtam Laura apjára is, különben érthetetlen volt számomra, hogy miért hagyták életben kétszer is.

Az ügy csodálatosan volt felépítve és érdemes nagyon odafigyelni a mondanivalójára is, mert folyamatosan olyan dolgokról beszélnek, melyek pusztulásba taszítják világunkat, és ez ellen igenis harcolni kell minden eszközzel, mondják az írók.

Ebben a sorozatban már maga a HÍD is, egy zseniális szereplő, oly monumentális, oly lenyűgöző.

A főcím zene szintén egy gyöngyszem.

Az északi hangulat innen Közép-Európából szintén varázslatos.

A karakterek, a színészi játék magával ragadó.

Annyira őszinte, annyira emberi, hétköznapi, szinte megdöbbentő. ÉS!

A sorozatot ajánlani tudom mindenkinek, bár több lenne ebből a minőségből!

wildart - 2013. 11. 30. 16:05

OFF:

@ CyClotriniC:

az utolsó mondatodra reagálnék: nem csak azok olvassák.

CyClotroniC - 2013. 11. 30. 16:15

wildart: Nekik viszont nem árt vigyázni a spoilerrel, mert van bőven a kommentekben. :S

farge - 2013. 11. 30. 18:45

Csak nekem gyanús, hogy Martin megkérdezi Saga-tól (a medencés jelenet után):
“Biztos benne, hogy én voltam?”

bla.bla - 2013. 12. 01. 11:08

Na csak elkezdtem, és tényleg! Baromi jó. Azért szeretem a junkiet, mert többnyire bejönnek azok a sorozatok, amiknek nagy hype-ot csináltok.
Az különösen jó, hogy nem feltétlen egyezik ez a legújabb, nagy költségvetésű szénné reklámozott címekkel. Aki még nem kezdte el a Broen-t, az mindenképp pótolja. Ma simán ledarálom az első évadot. Eddig 4 részt néztem egyhuzamban. Arra különösen kiváncsi vagyok, hogy a 2. évadot tekintve mit jelent az, hogy pörgősebb. Mert már az első is eseménydúsabb, mint amire számítottam. A két főszereplő pedig zseniális.
Cy kösz a tudod mit. Még moderálás előtt sikerült magamévá tennem :)

sepuku - 2013. 12. 01. 12:08

A legnagyobb sorozat amit láttam. 9/10, csak azért, mivel várom a harmadik évadot, és remélem az még jobb lesz!

alvering - 2013. 12. 01. 15:19

Nagyon tetszett, tetszik.
Szerintem láttuk már a gyilkost, hiszen bátran bemutatják a szereplőket, s brilliánsan időzítik, mikor kiderül szerepük.
Az én tippem az, hogy már az első részben is szerepelt:)
De anno nekem is gyanús volt Laura apja.

Mardred - 2013. 12. 02. 20:49

“Sagának ezúttal élete legnehezebb döntését kellett meghoznia.”

Ezt azért kétlem. :D Jó persze próbálkozik, de aki ilyen betegséggel? pszichológiai állapottal? rendelkezik, az nem két év alatt fogja legyőzni azt, főleg ha ragaszkodik is hozzá.

zulu - 2013. 12. 02. 22:13

Kétszeri életben hagyásnak amit el tudok képzelni… Hogy Oliver és Laura apja összedolgoztak.

Elsőnél le akarta lőni… Mert nem tudta ki a lány.

Kórházban pedig a tűt lehet tényleg a tanárnőnek szánta az apa, majd mivel a lánya nem akart leállni ezért félre akarták állítani amíg véghez viszik a tervet.

Csak akkor az a kérdés, hogy Laura apja mennyire volt benne a dolgokban és hogy Oliver – Gertrude mennyire voltak tisztában egymás szerepével.

Lehet újranézéssel tisztább lenne a kép. Szóljatok ha kevertem valamit.

ALDO - 2013. 12. 05. 17:13

Tegnap befejeztem az évadot, az utolsó három részt egyben. Hajnalig tartott, de megérte. Sikerült tartani az első évadban magasra tett mércét. Sőt még emeltek is rajta.
Az elején egyszerű ökoterroristáknak tűntek az ellenfelek, de aztán szépen lassan kibontakozott az ügy és kis túlzással már a világ megmentése volt a cél. Szinte már elbagatelizálja az első évad ügyét, ahol “csak” egy magányos őrült volt, aki “csak” egy tucat emberrel végzett.
Továbbra is nagy pozitívum, hogy a két főszereplő nem az szupermodell külsejű karakter, akik csúcszsaruk és 10 perc alatt megoldják az ügyet, hanem tele vannak hibákkal, amik még emberibbé és hitelesebbé teszik őket.
FINÁLÉ
Amikor Parnelle belépett a mosdóba, már 100%-ra vehető volt, hogy megfertőződik a vérrel. A halálát nem húzták el a fél epizódon keresztül, mégis nagyon drámai volt. Martin letartóztatása érdekes lépés volt. A nyilvántartásból tudnia kellett volna, hogy előbb-utóbb feltűnik, hogy eltűnt az egyik ampulla, ráadásul miért kellett olyan látványosan kidobnia a kávés poharat pont Sagákék előtt? Kíváncsi leszek, hogy hozzák vissza a következő évadra, mert remélem nem csak visszatérő szereplő lesz, mert a Saga-Martin páros közti kapcsolat az egész sorozat lelke. Persze a gyilkosságot sem lehet lerendezni egy ejnye bejnyével.
A sötétben lévő főgonoszra nincs tippem. Ha valakinek szuper hallása van, akkor a hangja alapján talán azonosítani tudja, hogy szerepelt-e korábban, vagy csak random elővettek valakit öt percre.
Jó hír, hogy elvileg pazar a nézettség és a 2014 januári berendelés elvileg csak formaság. Rossz hír, hogy 2015 őszéig várni kell majd. Másik rossz hír, hogy a viasat nem tervezi a magyar premiert.
Remélhetőleg kedvenc dán-svéd nyomozó párosunk újra együtt dolgozik majd a harmadik szezonban.

liberatore - 2013. 12. 06. 01:42

Huh, a hatodik részben, amikor Martin megköszöni Saganak, hogy megmentette a gyerekét… Az odavezető út, a zenével nagyon megható volt. Ezerszer vissza tudnám nézni. Tisztára azt hittem, hogy akkor fog Saga először sírni, vagy csak nagyon jól beetetett Sofia Helin. :D

Épphogy befejeződött az évad, de már alig várom a harmadikat. Valami pótlást kell néznem.

NatoLocator - 2013. 12. 07. 00:12

Elképesztő, mennyire magas színvonalat, minőséget képes elérni és felül is múlni ez a sorozat. Az egyes összetevők példátlanul erősítik egymást – a főcím, a zene, a színvilág, a (mellék)karakterek kidolgozottsága, árnyaltsága, a történet komplexitása, ezek tökéletes adagolása és mindezek csúcsán Martin, de elsősorban Saga személye. Sofia Helin olyan zseniálisan, szívfájdítóan hiteles figurát kelt életre, aki az érzelmek széles skáláját hozza elő a nézőből. Szókimondó őszintesége vicces és feszültséggel teli helyzeteket is teremt, előbbire nálam nagyon emlékezetes a pénisz-méretről szóló fejtegetése :) Meg kellene őt néznem más szerepben is, mert így most őt csak Saga-ként tudom elképzelni.
A 2 évad ismeretében nálam az első 8/10, a 2. pedig 10/10, ha pontozni akarnám. Az utolsó 2 rész rendkívül intenzív élményt nyújt, a vírus-üldözős jelenetek a “24” legjobb perceit idézik. A végső pár perc nagyon szívszorító, Saga vívódása, a fénykép elővétele, majd a 2 főszereplő néma “szem-párbaja” engem érzelmileg teljesen kikészített…

csibor - 2013. 12. 08. 13:45

Állandó olvasótok vagyok, de ritkán szoktam hozzászólni. Azonban most muszáj kiírnom magamból azt a csodálatot, amit a sorozat és a készítői iránt érzek.
Most fejeztem be a 2. évadot és hát mit mondjak? letettem a hajam! Percekig nem jutottam szóhoz. Az első évadot is imádtam, de a második ha lehet még jobban tetszett. A sztori, a karakterek, a színészek, a fényképezés, a zene mind-mind magas színvonalú.
Páratlan ahogy a mellékszereplőket is kidolgozzák, az apró részletekre is jut idő és ha vannak is benne néha következetlenségek akkor is a teljes egész valami olyan komplex szellemi és érzelmi élményt nyújt, amit eddig csak a skandináv sorozatoknál tapasztaltam. Miközben ha csak pusztán krimiként nézzük, akkor is jól szórakoztat. A készítők minden díjat és elismerést megérdemelnek, így kell minőséget készíteni. A skandináv sorozatok csúcsra járatták a precizitást, a profizmust, miközben akkora lelkük van, hogy az ember szíve meghasad miközben nézi.

p.o.p. - 2013. 12. 10. 10:30

csibor: ezt én sem tudtam volna szebben összefoglalni:)

Arthuro_Adam - 2013. 12. 11. 17:03

Nekem tetszett, leszámítva azt, hogy lazán futkosnak a hotelben a “biológiai bombát” keresve. Ez nevetséges. Normális vezető ilyet nem engedélyez. Nem lehetett tudni, hogy vérzik-e már, de lazán mennek utána.

CyClotroniC - 2013. 12. 20. 12:09

Nem tudom ki jár majd még erre, de a JAws-on nem feledni a sorozatot, kiváltképpen Sofia Helint nem a női főszereplőknél! Persze én tutira jelölöm az nem amcsi és a sima 40-es kategóriában is, bár utóbbiban nem sok esélye lesz szerintem.

Shannen - 2014. 01. 06. 21:00

Én most fejeztem be a 2.évad darát (az első évad még decemberben volt meg), és muszáj kiírnom magamból.

Szóval már az első évad is nagy élmény volt, a hangulat, a helyszín, és persze a karakterek (ill. színészek!).
De valahogy a 2.évad még jobban bejött. Lehet csak azért látom így,mert frissebb az élmény, de nekem az utolsó két rész nagyon magasra emelte az egész sorozatot.
És itt finomítanám a Jaws női főszereplős szavazásánál tett kijelentésem miszerint Sofia Helin jó-jó,de nem különlegesebben fog meg. Hát a második évadban nagyon megmutatta, hogy mekkora színésznő. és nemcsak a végén, hanem pl. a Jacob-os közös jeleneteknél, imádtam.

Viszont tudom az írásban is említve volt, de álljon itt rendesen Kim Bodnia neve is. ő már az első évadban is nagyon megfogott. Hát még a 2.évad végén. Nagyon sajnáltam, hogy idáig jutott, és nem tudom, hogy tudnák a 3.évadban jól tovább használni a karakterét, max. mellékszereplőként néha-néha.

Az évadzáróról csak annyit, hogy azt hittem a Killing 3×09 után nem találkozok hamar még egy ennyire gyomorbavágós jelenettel/jelenetekkel. Aztán jött a végén a mosdós rész,ami borzasztó volt és az utolsó 10 perc,ami szintén.

Szóval összességében nekem az első évad 8,5/10. 2.évad 9/10.

A főgonoszra meg nekem a tippem a hajós csávó,akinek most nem ugrik be a neve, szerintem még alkatra meg hangra is megfelelne…

Ja, és igen: sürgősen megszeretném látogatni az Öresund-hidat. Hihetetlen atmoszférája van, már így képernyőn keresztül is.

csrpp - 2014. 01. 08. 23:54

@ALDO vagy bárki!

Komolyan csak 2015 őszén jön a 3. évad?! Bakker ma értem a 2. évad végére de esküszöm azt is el tudnám nézni egész nap, hogy kocsikáznak ide-oda meg diskurálnak a kapitányságon, nekem mindegy de látni akarom a karaktereket annyira a szívemhez nőttek :(

CyClotroniC - 2014. 01. 09. 00:00

Ha a csatorna és a színészek is rábólintanak, 2015-ben jöhet majd a Broen S3, elvileg januárban majd többet tudunk, de papíron nincs sok akadálya a folytatásnak.

winnie - 2014. 01. 09. 00:04

hát, igen, ez európa. a nem tucat produkciók itt kábé 2 évbe fájnak. a braquo, a les revenants, de anno a forbrydelsen is így jött.

gajdipajti - 2014. 01. 11. 21:51

Most fejeztük be a 2. évadot, hosszú lesz a 2 év várakozás.
Mi ara jutottunk, hogy a sorozat igazából Saga-ról szól, hogy hogyan tud újra megnyílni az őt körülvevő embereknek. A bűntények meg csak mellék sztori.

bollabarna - 2014. 01. 14. 09:49

szerintem a főarc a hajós csóka, Marcus Sternberg volt(ő az egyetlen, akiről végül nem derült ki, hogy mit is csinál valójában), vagy Saga hapija Jacob (bár az esélytelenebb), vagy egyszerűen egy olyan arc, aki nem is szerepelt.

Éjszakai utazó - 2014. 01. 15. 21:53

Szerintem nem Martin a gyilkos. Saga azt mondta a főnökének, hogy “Tudom ki volt a gyilkos”. Én úgy gondolom, hogy azért játsszák el Martin lecsukatását, hogy kiugrasszák a valódi gyilkost a bokorból. Amúgy Rhode nem is férhetett hozzá a bizonyítékraktárban tárolt cuccokhoz (méreg) mert csak “kölcsön” nyomozó volt. Van egy fogadásom, hogy Rasmus tette, hogy helyet csináljon magának az őrsön. Vagy a pszichomókus, aki Martint kezelte.

kempmove - 2014. 02. 11. 04:02

Mette végig gyanús volt nekem, jó lehet nem Mother of three mert 4 vagy 5 gyereke is van Martintól, de mother of five főmaffia még lehet:)

de óriási véletlenek voltak, Laura ott vitorlázik pont és később így belekeveredik az esetbe, sőt majdnem lelövik, majd a emlékezetből rájön hogy Oliver az egyik tettes, enélkül nem jöttek volna rá, és még ezer apróbb véletlen

szegény nő, amelyiket nem kezelte le a férje, elvesztette a férjét is, a nővérét is végül is, Claudissimoval sem jött össze semmi neki, a nagy EU summit szervezése is botrányba fulladt, őt sajnálom legjobban

Balukapitany79 - 2014. 09. 08. 13:05

Szinte sosem nézek sorozatokat,csak filmeket,de a magas értékelések miatt megnéztem az első évadot,zseniális! Egy kérdés: a 2.évad nem került még leszinkronizálásra,vagy nem is fog? Szinkron után kicsit furcsa feliratosan nézni,de így is jó.

winnie - 2014. 09. 08. 13:28

nem tervezik.

ha gondolod, csekkold az amerikai verziót, annak már megy itthon a második szezonja.

Elen - 2015. 01. 22. 22:00

Állítólag a 3. évadra Kim Bodnia már nem írt alá, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. Nagyon elkeseredtem, mert nekem a Saga-Martin páros verhetetlen.
Maga a 2. évad szerintem 10/10. Nem vagyok nagy sorozatfüggő, kevés dolog ragaszt a képernyőhöz, de a Broen és a Forbrydelsen megtette. (A remake-eket nem láttam, de hiánypótlásként már azon is elgondolkodtam, hogy legalább a Bridge-et megnézem…)

stanton - 2021. 05. 20. 15:10

Bár a két főszereplő továbbra is jó, az első évadhoz képest szerintem gyengébb. Nekem itt már zavaróan gyakori a hatásvadászat, a bűnesetek közti összefüggések nehezen követhetők, túl sok az egyfunkciós mellékszereplő. Számos bizonyíték véletlenül hull a nyomozók ölébe (a holttestet rejtő lúgos hordó véletlenül kiborul, egy álomban előjövő emlék alapján fotorealisztikus fantomkép készül az egyik tettesről, a holttestekkel teli hajó felbukkanása stb.). Más képtelenségek is akadnak. A diáklányt, Laurát a vérprofi elkövetők többször is megpróbálják eltenni láb alól, mégsem kap védőőrizetet a kórházban. Állatmaszkos balfékek pont egy biztonsági kamerákkal teli hotelből akarják elrabolni a nyomozónőt, de pillanatok alatt fordul a kocka. Saga pusztán a megérzésére hagyatkozva, instant leleplezi az elmebeteg bébiszittert. A boncmester egyetlen nap alatt képes arra, hogy egy lúggal szétmart tetemben felfedezze a maradványait egy új szupervírusnak, sőt a működését is teljesen megfejtse (hogyan mutálódik, milyen tüneteket idéz elő, hogyan fertőz, mennyire halálos).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz