login |

The Walking Dead: vége a 4. évad első felének

2013. 12. 02. 17:43 - Írta: human

308 hozzászólás | kategória: kritika,

Végre megtörtént, amit az előző évadban többször is belógattak. Ennél konkrétabbat nem írok a bevezetőbe, ellenben innentől spoilerek.


Igazából annyira nem tetszett a rész, pedig volt benne gyakás bőven, az akciók szerelmesei most kiélhették magukat. Azt nem értem, hogy a második világháborúban miért nem gondoltak arra, hogy így nyírják ki a tankokat. Ja hogy jó esetben a csövüket rongálták meg, vagy az is csak valami játékból ragadt rám? Na mindegy, baromira nem ez a technikai részlet a lényeg, hiszen alapból rég kivont tankról van szó.

Szóval szinte az egész tavalyi évad elment a kormányzó vs. Rickék konfliktusra, gondoltuk hogy jegelik most kicsit a karaktert, és idén mást kapunk. Egy ideig úgy nézett ki ez így lesz, hiszen jött a járvány és vele a baromi izgalmas The Walking Dead-részek, aztán visszatért az öreg félszemű…

Az nyilvánvaló, hogy az utóbbi két hét történései engem hidegen hagytak, buhúú újra családot talál magának, akiket meg akar védelmezni, aztán újra elveszíti őket, szegény kormi. Most már megértem őt, még ha nem is szeretem, meg ilyesmi bullshit. Fenét, unalmas főgonosz, akivel már két finálét is kaptunk, hogy “hohóó, a nagy összecsapás”, na most megtörtént, és végre nem térhet vissza többet.

Mondom, hogy essünk túl rajta hangulatú volt a rész, hiszen a “Hershel mennyi jót tett” plusz random kimegy a hullákat elégetni mozzanat kb. biztossá tette, hogy neki lesz kampó, ami szintén csak igaznak bizonyult.

Na mindegy, ezen is túl vagyunk. A csapat megint szétszéledt, a börtön elesett, szomorú zenével besétáltak a zombik, de itt nem voltak kemény morális döntések, ez csak egy sima akció volt, amiben kicsit szomorúan meghalt az egyik főbb szereplő és még szomorúbban lezárták a csecsemő szálat. Azért februárban ugyanitt.

FONTOS! A képregényes spoilereket ne ide, hanem ide a képregényes kibeszélőbe írjátok!

308 hozzászólás Ne habozz!

tray - 2013. 12. 02. 17:51

A sorozat történetének eddigi legjobb része volt szerintem.

Végül is 3 kulcsszereplőt nyírtak ki, Hershelt, a Kalózt és ugye a csecsemőt, Judith-ot is.

Carl pedig badass (Y).

thomas - 2013. 12. 02. 17:54

Legjobb eddigi rész volt szerintem, így jobban ütött, hogy nem a 3.évad végén lépték meg ezt. Rossz szavam nem lehet a midseason záró-ra. :) Kedvenc rész.

hummel - 2013. 12. 02. 17:55

Carol egyik fogadott lánya spórolt a lőszerrel. Rögtön a fejre ment, hogy utána a halottal se kelljen foglalkoznia. Összevetve a folyóparti kislánnyal igencsak szembetűnő a különbség. Carol plusz óráit kötelező tantárgynak kellene kiírni.

kitkat - 2013. 12. 02. 17:57

esküszöm örülök, hogy a kis Megant is kinyírták, vele is csak a baj volt… a többi gyerekszereplő viszont odatette! nekem tetszett ez a rész, már nagyon untam a kormányzót, viszont annyira nem érzem azt, hogy lerágom az összes körmöm februárig, de lehet csak velem van baj

Eli - 2013. 12. 02. 18:01

Human!

Miért volt szerinted unalmas főgonosz a kormányzó? Érdekelne ez is, nem csak a szarkasztikus kigúnyolása. ;-)

olaszlaci - 2013. 12. 02. 18:02

Hát ez nagyon gyenge volt. Otthagyják élve. Persze a fejlövést nem mutatják, hogy még vissza lehessen hozni. Az összes zombit egy fejlövéssel elintézik, de emert százból egyzser találják csak el. Ami tetszett a kislányok ahogy fejbelőtték a két embert.

phloem - 2013. 12. 02. 18:02

minden rész után elolvasom a kritikát itt a junkien, általában egyet is értek vele. de most valahogy nagyon nem azonos véleményen vagyok. erre a részre vártunk már mióta, hogy kizökkentsék a börtönből rickéket. és igen, megtörtént, és még a kormányzó is elpatkolt hálleluja (bár nekem ilyen szeretem is meg nem is karakter volt).

Igazából egyedül darylért aggódtam végig, akármilyen badass csávó is, rizikós volt az a tank ott az ellenfél táborába, na. így is hersellt és juduthtot feláldozták a részben, szóval eseménydús volt, na.

Szerintem meg igen is voltak kemény morális döntések, hisz ha rick behuzza fülét-farkát és meghátrál első kérésre, talán tényleg megkegyelmezett volna a kormányzó.

Összességében csak annyi, hogy wáááá sose lesz februááár :D

Denisa - 2013. 12. 02. 18:05

Leszámítva, hogy szerepelt a kormányzó és tele volt logikai buktatókkal tök jó volt.
Nem értem miből gondolta a félszemű, hogy a zombik nem mennek át a vizen?! De ha azt is gondolta, a csajnak miért nincs annyi esze, hogy leszedje, és a gyereket bevágja a kocsiba?!
Kb ugyanezt nem értem a böriben sem. A kisgyerekek egyedül, Beth valamerre kóvályog, viszik a pici babát, ahelyett, hogy leraknák a buszba, ők erősködnek.
Judith esetében remélem, hogy csak elhitetik, de valakivel van, és többé kevésbé biztonságban.
Az tetszik, hogy szétvált a csapat, így megint több nézőpontból figyelhetjük majd őket.
Remélem a következő feléből kiderül, hogy ki volt a titokzatos patkányirtó, és mi volt a célja, mert nem úgy tűnik, mint ha a kormányzó oldalán állt volna.
Összességében akció ötös, történet vonalvezetése max hármas, szereplők gyenge négyes. Viszont végre várós a következő epizód. :D

protoza - 2013. 12. 02. 18:08

Michonne nagyon emberi lett itt a börtönben, az antiszociálisabb verziója simán kasztrálta volna a kormányzót mielőtt otthagyja.

Desmond Wallace - 2013. 12. 02. 18:09

A gyerekek voltak a legkeményebbek.

Amúgy nem volt annyira jó rész, de az előző kettőt is is lazán verték.

A kormányzó szerintem is egy roppant béna főgonosz volt. Semmi karizmája, csak egy sima pszichopata, aki szeret hatalmaskodni. Nagyon művi volt a csávó.

Judith halálát én nem venném biztosra.

poirobi - 2013. 12. 02. 18:09

Most őszintén, melyik épeszű anya hagyja a kislányát a sárban dagonyázni? (Mosópor reklámok nem számítanak)

Desmond Wallace - 2013. 12. 02. 18:10

“Michonne nagyon emberi lett”

Ha nagyon emberi lett volna, akkor lecsapja a fejét, és nem hagyja ott zombilakomának.

zedtheant - 2013. 12. 02. 18:12

ahogy látom, lesz logikai buktató keresés megint rendesen, meg végül is jogos is, de engem most ez nem érdekelt egyáltalán, mert szerintem a walking dead eddigi LEGJOBB részét láttuk.

és nem, nem az akció miatt, nekem a halálok, a kislányok, a csecsemő adtak vagy 6 WTF-pillanatot, ami azért nem rossz 43 perc alatt. hol látni más sorozatrészben ennyit?

következő etap nagyon várós, sztem az új irány lesz az eddigiek közül a legjobb.

Crias - 2013. 12. 02. 18:15

Hát nekem nem tetszett hogy mindenkit kiírtottak a kormányzó oldaláról…
A Lezbi katonát sajnáltam viszont a másik elfutott nem mutatták mi lett vele, ahogy a növérével se tudjuk mi lett csak azt hogy lőtt egyet a kormi felé…

A patkányírtó nem biztos hogy a gyerekek lesznek…
Viszont tényleg érthetetlen hogy ledobják a kisbabát…

DogZ - 2013. 12. 02. 18:17

Sztem attól lett emberi, hogy nem csapta le a fejét . Hiszen emberi tulajdonság a szeretet, utálat … és a bosszú is :) Ettől függetlenül vhogy nem értem ,hogy odamegy a kerítéshez az új csapattal és simán megvárja amíg az ellen elkezdi “kimagyarázni” magát ?

BlaiSeCT - 2013. 12. 02. 18:21

És a néma end credit…

nyau - 2013. 12. 02. 18:24

Nem mondanám, hogy nem tetszett, mert akkor hazudnék! és összességében valóban jó rész volt, de csak azért, mert amolyan GoT-osra sikeredett, bár kicsit kiszámíthatóbban… Igazából végig azon gondolkoztam, h ennek most mi értelme van? Oké, h a kormányzó egy psycho, de a többieknek is csak enyni agyuk van, h szétlövik a helyet, ahová be akarnak költözni?! a többi logikátlan és hatásvadász dologról inkább nem is teszek említést… Viszont a 2 kiscsaj, na az nagyon WTF volt, akkortól kezdett tetszeni a rész valójában, az azt megelőző dráma nem volt olyan nagy hatással még rám, de ez?? A folytatást is várom, és örülök, h a Kormányzó végre kikerült a képből! Egyébként ő és Rick, komolyan mondom, a 2 leggyengébb színészi alakítást hozták folyamatosan, sokat elvettek a karaktereiktől ezáltal szerintem.

Xsz - 2013. 12. 02. 18:24

Hát, nem dobtam el magam a résztől. Hiába a sok akció, ez most nem jött be. Hershelnek már a 2. évad végén meg kellett volna halnia, vagy a láb levágós rész előtt, szal ideje volt már. Azon meg nem lepődnék meg, ha Judith élne. Eddig ez az évad harmat gyenge, az évadkezdést leszámítva. Szóval nem fog hiányozni februárig az tuti.

Shyllard - 2013. 12. 02. 18:26

Tényleg jó végre túl lenni ezen, de szerintem akkor is Rick és a Governor mostani beszélgetése a sorozat egyik csúcspontjára sikeredett. Andrew Lincoln eléggé beleadott apait-anyait.

prodx - 2013. 12. 02. 18:26

Ez nekem is ‘essünk már túl rajta’ szagú volt, bár nem is lehetett ezt máshogy elintézni, legalább végre tényleg túl vagyunk rajta, és nem kell még 2szer végignézni ahogy a kormányzó bepróbálkozik rick-éknél.
És Michonne nem emberi volt, hanem k*csög, direkt hagyta ott a kormányzót a zombiknak, nem tudom mit néztetek :).

A folytatással kapcsolatba meg írhatnám azt h bizakodó vagyok, de nagyon nem tetszik amit a 3. évad második fele óta művelnek az írók a sorozattal… Azért nyílván kíváncsi vagyok a 9. részre. :)

getkey - 2013. 12. 02. 18:33

Hűha! Mi lesz itt mindjárt, ha megérkezik a többi kolléga is…:D
Az előző két részhez képest ez kissé gyomorba markolt, főleg a második fele. Nagyon sajnáltam Hershelt, de valóban érezni lehetett, hogy ha valaki, hát ő otthagyja a fogát. Amikor Rick beszéde alatt az ő arcát mutatták, és azt, ahogy halványan elmosolyodik, ott konkrétan borítékolni lehetett, hogy kb. 5 mp van hátra neki :( Szerettem a karakterét, olyan nyugis, tapasztalt és bölcs öreg volt…

Ami idegesített (nem feltétlenül a készítők hibája), az Kormi új (most már ex) galerijének hozzáállása volt. Legtöbben kapásból nekimentek egy csapat ismeretlen embernek, csak mert egy senki, akit kb. 4 napja ismernek, azt mondta… Ráadásul azután, hogy a félszemű előttük vágta le egy védekezésképtelen, ártatlan télapó fejét egy karddal. A tankvezető fickó volt a leghiteltelenebb számomra. Kormi megöli a testvérét, ez meg csahol utána, mint egy öleb, és lazázik a tank tetejéről azoknak, akik viszont még SEMMIT nem ártottak neki. Viszont aki megölte az egyetlen családtagját, annak a talpát nyalja…oké…
Ennek fényében egy hangos hurrát sikerült eleresztenem, mikor a két kislány fejbelőtte a Ty-t sarokba szorító leszbi csajt, annyira irritált ő is :) Tudom, ez a fejlövés sokaknál kicsapta a biztosítékot, de a lelkemnek jót tett :D

Kormi halála viszont…Nem tudom…Csak én éreztem kicsit súlytalannak az egészet? Különösen, hogy előzőleg két teljes részt szenteltek csak neki. Úgy értem nem volt gond a dologgal, sejtettük is, hogy ez fog történni, de valahogy nem éreztem azt, amit a főbb karakterek halálakor szoktam.

Ja, és végre fellélegethetnek páran: elhagyták a börtönt is.
Judith pályafutásának végére pedig én sem vennék még mérget. Bár az is lehet, hogy így tudták a legegyszerűbben megoldani. Így semmilyen szervezet nem hőbörög, hogy csecsemőket koncolnak a TV-ben… Na, majd kiderül.

senki60 - 2013. 12. 02. 18:35

szerintem Daryl jelenete gáz volt, mert már másodszor lövik el azt, hogy egy látszólag reménytelen szituból élve kerül ki egy szereplő, miközben nem mutatják, mi történik…

sztahanovista traktorista - 2013. 12. 02. 18:39

a kormányzó amekkora gan*j volt, én Michonne helyében sorban levágtam volna a végtagjait, pár másodperces késésekkel, majd keresztben a hasát, hogy érezze a törődést, végül kegyelemdöfésként a fejét. ezt leszámítva jó rész volt, várom a folytatást :)

tobias88 - 2013. 12. 02. 18:41

VIGYÁZZATOK! Ne éljétek bele túlságosan magatokat, még bőven benne van, hogy a Kormányzó csaja mellé lőtt és kimenekítette onnan, majd ellátja a sebeit :D

Arra jó volt ez a 3 rész amúgy, hogy egy viszonylagos jó felvezetéssel kirobbantották őket az unalmas börtönből végre. Én mondjuk keveslem a csapatból az 1 ismert szereplő megölését, bőven jó lett volna ha 10 fő alá csökken a csapat, 5-6 ember már kezelhető

DogZ - 2013. 12. 02. 18:45

Csak nekem tünt fel 42:10-nél a ( a zombik között) a bolond csaj az erdőből?

_Peter - 2013. 12. 02. 18:45

Biztos, hogy lezárták a csecsemő szálat? Lehet valaki (Tyresse? támadó bandából egyik nő?) felkapta és ott a buszon ő is, vagy másnál. A gyerekek lehet babaszékkel nem bírták el és azért vették ki? Carol óta tudjuk egy vérnyom még nem biztos a halálra. Apropó, Carollal most újra találkozhat a többfelé szakadt banda valamelyik része.

Vicces volt a zombinak kinéző erdei őrült csaj most már tényleg zombiként jött a végén. Ricknek akarta megköszönni a szendvicset. :)

A kislányok ahogy harcba szálltak nagyon tetszett. Hershelt tudtuk már részek óta, azért Maggie és Beth által durva volt mégis. Maggie még Glenntől is külön került pluszban.

Governor nem egy Napóleon, ilyen béna haditervet, ő tényleg csak egy pszichopata. Örülök, hogy végre vége, az elején jó szálnak indult, iszonyú szenvedés lett belőle. Untam már nagyon, Michonne megkapta a bosszúját.

tobias88 - 2013. 12. 02. 18:46

Amúgy adja a lehetőséget ez a jó következő fél évadra, ahol is lőszer nélkül fognak vándorolni, tehát jöhetnek a horror thrilleres részek végre és nem egy akciófilm lesz zombikkal

Mardred - 2013. 12. 02. 18:46

Nem azért, de én baromira remélem, hogy a csecsemőt kiírták, mert az… nos baromira erőssé tenné a “nem ismerünk se Istent, se embert” hozzáállást ami eddig is jellemezte a sorozatot és az igazat megvallva kell is.

protoza - 2013. 12. 02. 18:46

Nem értem azokat, akik szerint Rick bénán játszott, a monológja, amit a kormányzónak lenyomott nagyot ütött.

tobias88 - 2013. 12. 02. 18:47

a gyereket meg lehet elvitte az egyik kisgyerek akinek könnyebb volt így vinni

_Peter - 2013. 12. 02. 18:51

Bizony múltkor is írtuk sokan, nagyon hiteltelen volt a támadó banda motivációja, ahogy egy 5 perces agymosás után vakon követték ezt az ismeretlen őrültet. Tankos idióta is szétlövi a börtönt, hát úgy mit ér a győzelem? Egyébként azt hittem Michonne, Hershel amíg fogságban vannak felnyitják az őreik szemét pl. az egyik csaj, vagy a tárgyalás közben Rick miért nem mondta a félszemű gyökér lemészárolta az előző embereit?

_Peter - 2013. 12. 02. 18:56

“tehát jöhetnek a horror thrilleres részek végre”

Pontosan. Ebben reménykedem. Mennyivel nagyobb a feszültség amikor áznak-fáznak, éheznek és kommandózni kell a zombik elől, spórolni a lőszerrel. Keressék meg egymást, Carolt is, járjanak utána a rádióadásnak, menjenek vissza Morgan kisvárosába és ilyenek.

Szandii - 2013. 12. 02. 19:03

Judith biztos nem halt meg. Ott volt a 4 gyerek, abból csak ketten maradtak ott, a másik kettő meg gondolom felvitte a gyereket a buszra.

protoza - 2013. 12. 02. 19:04

“Ne éljétek bele túlságosan magatokat, még bőven benne van, hogy a Kormányzó csaja mellé lőtt és kimenekítette onnan, majd ellátja a sebeit”

Keresztül szúrták a mellkasát egy katanával, azt bizony nem hozza helyre a tű és cérna. :D Meg a végén szinbolikusan eltiporták a sakk-hasonmását. Ez egyértelmű metafora, hogy végre kampó… A nő sem kegyelemből lőtte le, miatta halt meg a lánya és a csomó más ember.

Ha tippelnem kellene a jövőre: Ty maradt a gyerekekkel, akik később összefutnak Carollal. Carol elmondja, hogy ő ölte meg Ty nőjét, aki kellő vívódás után életben hagyja. A csecsemőt a leszbi csaj kapta fel, aki a testvérével összefut Rickékkel. Az évad végén futnak majd össze a túlélő csoportok szálai.

Vazul - 2013. 12. 02. 19:04

Apróbb gondok voltak (pl. a Daryl-es jelenetnél nehogy már egy ki tudja mióta rothadó hulla teljesen felfogja a golyókat), de összességében tetszett. Nekem eddig bejött az évad, a Kormányzós részek is okésak voltak, de én sem szerettem a félszeműt, mint főgonoszt. Egyszerűen nem volt karaktere, nem tudnám megmondani, hogy mit miért csinált.

Egyébként az miért nem jutott eszébe se Ricknek, se Hershelnek, hogy jó hangosan rákérdezzen a kerítésnél, hogy mégis miért kaszálta le korábban a Kormányzó a saját embereit? Biztos, hogy a fél csapata azonnal otthagyta volna.

winnie - 2013. 12. 02. 19:06

““tehát jöhetnek a horror thrilleres részek végre”

Pontosan. Ebben reménykedem.”

:) ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ez a cél. hogy reménykedjen a nézők.

ez amolyan fool me once-szituáció. aki egyszer vagy kétszer képes arra, hogy “rosszat” írjon, az a továbbiakban is meg fogja tenni. minden azon múlik, hogy a néző hányszor ad egy utolsó esélyt. a sorozatoknál sokszor elég egy ütős részt írni, hogy az ember elfeledje a bajait.

ráadásul ez az irány az, ami működik, amit ennyien imádnak, ez hozza az újabb meg újabb nézőket, szóval nekik ez épp elegendő visszajelzés, hogy valamit rohadt jól csinálnak:)

de remélhetőleg tényleg kevesebb lesz a hullámzás. és erősebb a dráma.

tobias88 - 2013. 12. 02. 19:20

“Mennyivel nagyobb a feszültség amikor áznak-fáznak, éheznek és kommandózni kell a zombik elől, spórolni a lőszerrel. Keressék meg egymást, Carolt is, járjanak utána a rádióadásnak, menjenek vissza Morgan kisvárosába és ilyenek.”

Inkább ne is írtad volna, lehet megnézem újra ezeket a részeket mert nagyon hiányoznak :D

Yggdrasil - 2013. 12. 02. 19:22

DogZ, de, nekem is feltűnt, eléggé szájbarágósan mutatták :)

A részhez. Hershel halála várható volt, sajnálom, hogy pont őt nyírták ki, nagyon értékes karaktere volt a történetnek. Judith-nál reménykedem, hogy még életben van, de én ebben nagyon elfogult vagyok (egy 12 hónapos gyerek anyukájaként a véres hordozó kb. gyomorvágás volt…)

Brájennel még biztos lesz valami fordulat, mert a főgonosz kinyírását – amennyiben tényleg meghal – úgy mutatják, hogy senkinek ne legyen kétsége. Aki rejtélyes módon eltűnik, nem látod, hova megy a golyó, azzal lehet valamit csinálni, mint Magdi anyus szellemével.
Én arra vártam amúgy, hogy felbukkan Carol :)

kplesz - 2013. 12. 02. 19:24

lehet, h a többi gyerek vitte el Judithot? nem? mert carol őket egymás megvédése tanította, mag amúgy is abba az irányba szaladtak el amerre judith lehetett….???

hummel - 2013. 12. 02. 19:28

Elég izgalmasnak ígérkezik a folytatás most, hogy Carolt is beleszámítva 7 részre szakadt a csapat. Biztos mindig lesz kit mutatni. És kellően szét is osztották őket. Bob és Sasha nem sok embert érdekelne, de ott van mellettük Maggie is. Ugyanígy a buszon lévők is Glenn miatt érdekesek.

Yggdrasil - 2013. 12. 02. 19:32

Azoknak, akik azt kérdik, miért nem mondja Rick, hogy mit csinált Küklopsz az előző bandával. Most nem azért, de szó nélkül benyalta ez a sok kempingezős, hogy a börtönben gyilkosok vannak. Hiába mondta Rick, hogy itt vannak a gyerekek, meg a woodbury-i menekültek, az se hatott meg senkit. Szerintetek Küklopsz nem mondta nekik előre, hogy ez örökké csak hazudozik, azt is kitalálta, hogy én mészároltam le az embereimet, figyeljétek meg, ezt fogja mondani, de mondjátok csak, ha így lenne, Martinez (vagy ki volt az embere, aki befogadta) megengedte volna, hogy veletek menjek a táborba?
Aztán látjátok, a kempingező, tipikus amerikai (már csak egy szakadt, sáros USA-zászló hiányzott a tankról, de komolyan) mindent elhisz, miért hitte volna el bárki is, amit Rick mond? Küklopsz higgadt, határozott, Rick meg borostás és hisztérikusan ordibál.
Hershel viselkedését én se értem, de abban a pici mosolyban minden benne volt: “Rick, én mindent megtettem értetek, amit kellett, fél lábbal csak a terhetekre lennék, tudod, hogy úgyse hagy ez az őrült békében elvonulni titeket, nekem már harangoztak. És a farmom elvesztése óta megbékéltem ezzel. Meggyógyítottam az embereidet, megkaptad tőlem az erkölcsi pluszt, amivel tovább tudtok menni, erős légy, ég veled!” Ez mind benne volt Hershel mosolyában. Viszlát, doki!

Vazul - 2013. 12. 02. 19:51

Yggdrasil: oké, hogy a Kormányzó már elmondta mindezt nekik, de akkor azt miért nem mutatták? Olyan jelentéktelen dolgokra fecséreltek időt a korábbi részekben, mint a ruhamosás, akkor most igazán szánhattak volna egy percet arra, hogy megmutassák a felkészülést. Nem beszélve arról, hogyha a Kormányzó megmondja nekik, hogy lehet, hogy hazudni fog Rick az előző embereiről, az már eléggé specifikus, szóval sejthetné az új csapat, hogy van valami mögötte. Ha pedig nem mondta így ki konkrétan, akkor biztos sokkolt volna pár embert. De mindezt Rick nem tudhatta, szóval megpróbálkozhatott volna az emberekre is hatni, elvégre a Kormányzó senki, ha nincs mögötte a sok birka.

_Peter - 2013. 12. 02. 19:52

“ez amolyan fool me once-szituáció. aki egyszer vagy kétszer képes arra, hogy “rosszat” írjon, az a továbbiakban is meg fogja tenni. minden azon múlik, hogy a néző hányszor ad egy utolsó esélyt.”

Teljesen így van, a kiváló első évaddal elénk tárták a készítők ezt a zombi-apokalipszis drámai világot és azóta lehet

akármilyen lassúság
logikátlan húzás
silány párbeszéd
szappanoperás megoldás
béna akciójelenet
önismétlés (bölcs bácsik Dale, Hershel halála, gyerekekkel a gond, ostromok)
be nem mutatott karakterek (miért is kellett volna T-dogért izgulnom? mi is Michonne sztorija?)
kezdetben érdekes karakterek eltűnése (Merle hónapokra, Morgan évekre)
ígéretesnek indult karakterek elbutítása, elunalmasítása (pl. Andrea, Glenn)
Kirkman hatalom óta az irányvonal
Governor jó szálnak indult, nevetségessé vált, Shane sokkal jobb volt
és még sorolhatnám a hibákat

mégis nézzük hétről-hétre. :)

Ilyen szempontból tényleg nagy siker, de a többet, jobbat is ki lehetne hozni belőle megállapítás is igaz.

Boxer33 - 2013. 12. 02. 19:52

Hershel volt számomra az egyik kedvenc karakterem, a legtöbb komoly párbeszéd közte és Rick között zajlott, ezeket mindig nagyon szerettem. Felépítették az évadban a halálát, tényleg érezhető volt, hogy elbúcsúzunk tőle.Egy fontos és értékes karakterrel kevesebb lett a sorozat.
Érdekes rész volt egyébként, bőven megspékelve drámával,kíváncsi vagyok a folytatásra.

Tr7 - 2013. 12. 02. 19:55

Én azt mondom, hogy Judith nem is halt meg. Rengeted sérült volt, biztos valaki elvittem és amugy is, hogy jutot ki?Kisétált?

Csilla0422 - 2013. 12. 02. 19:55

Ettől a résztől nem dobtam hátast. A farmos winter finale sokkal jobb volt.
Azért 3 WTF pillanata volt:
Hershel, tudtam annyira tudtam, hogy menni fog, de arra nem számítottam, hogy így. Egyszerre volt hatásos és megdöbbentő. Sajnáltam nagyon.
A Kormányzó ahogyan gyakalta Rick-et, az fenomenális volt, még néztem volna egy darabig. A legnagyobb jelenet a lányoké volt. Thanks Carol! Ha te nem oktatod a gyerekeket…. Ugye fáking idiót Rick?
Négy jelenetet totál nem értettem:
Daryl miért csak ennyiben hagyta Carol menesztését? Egy kicsit csalódott vagyok.
Kormányzó új lánya megtalálta a hullát. Vazz az se tegnap került oda eddig miért nem kepesztetett?
A zombik mindig ott tivornyáztak a kerítés körül, most hol a manóban voltak? Oké csomó le lett aprítva, tüzelve, aztán sokáig nem jött egy sem. Mikor kezd a buli beindulni naná, hogy ott a helyük.
Rick barátom szentimentális monológja. Ezt ő sem gondolta komolyan, hogy pszichiopata Kormányzóval kedélyesen elcseverészik és meggyőzi a békés együttélésről.
Ami elment:
Ez nem az az idő, hogy easy-peasynek kell lenni, tudta ezt Michonne nagyon is – és a szívébe szúrt a Kormányzónak. Ő megmondta, hogy megöli. A Kormányzó, ha nem a fejbe kapta az golyót simán kivérzik. Pax vobis!
Juditka szerintem a folytatásban még velünk lesz. A második etap meg főként arról fog szólni, hogy a nagy csapat miként talál újra egymásra és új helyre.

Crias - 2013. 12. 02. 20:07

Tényleg most akkor a Kormit Philipnek vagy Brien-nek hívták vagy most mivan? :D

jukare - 2013. 12. 02. 20:08

“Azt nem értem, hogy a második világháborúban miért nem gondoltak arra, hogy így nyírják ki a tankokat.”
Általában a tankokon szokott még néhány géppuska is felszerelve lenni, esetleg az elejére beépítve, ha valakinek ilyen gondolata támad, hogy sunyin egy gránátot szeretne dobni az ágyúcsőbe. :)

Adam - 2013. 12. 02. 20:16

A tankos csoka, akinek a kormanyzo megolte a testveret, azt valamivel befenyitette nem? Elozo reszben, amikor bement a lakokocsiba, ugy emlekszem vkinek a halalt okozta, vagy valakit megolt, valami oreg emberrol beszeltek, es azt hitte ezert megy a kormanyzo.. Csodalkoztam is, hogy mirol van szo. Vagy csak beneztem valamit?
Amugy ezen csodalkoztam, az elso szamomra is ismert es kedvelt szineszt 3 reszre hoztak csak be, pedig azt hittem fobb szereplo lesz belole (ez meg mindig a tankos).
A baba tuti eletben maradt, a ket kiscsaj arra futott vissza, a neger csoka meg mondta is nekik, hogy nem arra kellene menniuk, gondolom nem veletlenul arra futottak vissza.

Adam - 2013. 12. 02. 20:19

Patkany: A neger kopasz, ha tippelnem kene a virus ellenszeret kereste, ezert boncolta fel, es talan ezert is tette kerites melle, vmi kiserlet vagy ilyesmi.
(Nem olvastam kepregenyt, csak tipp!)

Vazul - 2013. 12. 02. 20:21

Csilla0422: a zombin rajta volt egy áradásos tábla, eddig azért nem mozdult. A kiscsaj leszedte a táblát, mire a hulla észbe kapott, hogy kajálni kellene lassan.

Crias - 2013. 12. 02. 20:28

A tankos foszer nem volt egyedül még mondja is hogy gránát csak ugye ő jött ki a többiek nem, de amúgy tényleg vicces hogy a cső végén elvileg lennie kellene egy kis ajtófélének, így nem kellene begurulnia a gránátnak vagy ha meg a csőben levő lőszer robbant fel akkor is igazából a csőnek kellett volna szétmennie nem a tanknak felrobbannia szerintem…

amazemez - 2013. 12. 02. 20:32

Egy kérdés. A kerítés magátol javult meg??? legutóbb a zombik lebaszták az egészet…

Csilla0422 - 2013. 12. 02. 20:39

Amazemesz, addig javították meg míg mi a Kormányzót néztük. Volt rá 2 részük! :D

Vazul, azt vágtam én is. Csak miért pont most? Jó mert dramaturgiailag így volt helyes.

DogZ - 2013. 12. 02. 20:52

Csilla0422
Nem csinálhatták meg 2 rész alatt , mert Kor…Küklopsz már akkor ott ólálkodott.

_Peter - 2013. 12. 02. 20:59

Én is vágom dramaturgia miatt kellett, de akkor is fájt nézni:

a tábor apraja-nagyja elmegy háborúzni
anyukának mondja a kormányzó bácsi a víz mellett védve vannak (egy oldalról legalább)
erre anyuka üldögél a lakókocsi tetején egyedül
és nem az erdőt figyeli, hanem a folyót
kislány neki háttal, oldalt 30-40 méterre játszik halál nyugiban
amikor múltkor már majdnem megkóstolta egy zomber

másmilyen halált is kitalálhattak volna az írók, ugyanúgy teljesül a dramaturgiai cél, csak facepalm nélkül

Haksi - 2013. 12. 02. 21:02

Korrekt rész volt, de mégse kiemelkedő. Emlékszem a 2. évad felénél az mondtam hogy húha!!! most semmi ilyesmit nem éreztem. Nem fogom izgulva várni a februárt.
Szeretem ezt a sorozatot, de valójában magam se tudom miért? Évadról évadra csökken a színvonal. Ez a 4. évad pedig szerintem sehol sincs a top sorozatokhoz képest.
Én még mindig azt vallom, hogy Frank Darabont távozása után nemsokkal a TWD elvesztette a varázsát. Amiért addig imádtam.
Remélem, talán most elindul valami új irány, amibe becsempésznek valami különlegeset is. Én szurkolok az alkotóknak! :) Jó lenne ha újra ez lenne az egyik kedvenc sorozatom. Mert az alaptémát imádom.

Dark Lion - 2013. 12. 02. 21:21

Honnan veszitek, hogy Judith meghalt? Csak az üres kosarat láttuk. Szerintem a csaj, aki lepuffantott két katonát (wtf momentum de rossz értelemben) felkapta és elment vele.

Salvaje - 2013. 12. 02. 21:28

Én csak a harckocsit sajnálom. :(
Realitás ide-oda, egy tojásgránáttal nem tudod az egész járgányt elitézni. Persze akkor igen, ha odabent voltak olyan gondatlanok, hogy a závárt nyitvahagyták, és a gránát begurulhatott a küzdőtérbe. Ezzel azonban a páncélosnak még koránt sincs vége, legfeljebb “két hetén túl javítható” sérülést szenved.
Bár kétlem, hogy a zombiapokalipszis után találnának alkatrészeket és javítóműhelyt hozzá.

Reaper - 2013. 12. 02. 21:35

Szevasztok!

Hát ez a sorozat tényleg egyre jobban veszít a színvonalából. Engem is érdekelne, hogy mitől lett ez a vírus, bár mintha azt olvastam volna, hogy a mellék sorozat majd ezt mutatja talán be. Lehet, hogy ez az új evolúció a következő nemzedékeknek, és az első Judith. Ő már nem fog meghalni, és itt kapcsolódik be a hegylakó :D.
A kis csaj anyja tényleg nemnormális volt, hogy egyedül hagyta olyan messze. De végre a félszemű végre felfordult.
A tank megbénításánál nekem a Timeshift ugrott be menten.

Sgt Doakes - 2013. 12. 02. 21:38

Húúú …..

ilyen rész volt :)

Kérdezték,hogy a tankos csávó miért engedelmeskedett a Gov.nak :

Mert kb neki fontosabb volt a túlélés,mint a saját testvére, és abban az állapotában,amikor ki volt bukva,”Brian” meg is győzte.

Meg : miért nem mondta el Rick (amúgy Lincolnak jár a pacsi megint) a Gov. csapatának,hogy mit tett a Gov Woodburryben ?

Abban az idegállapotban,kiélezett szituban mondhatott volna akármit- Kormi ugyanúgy kiadja a parancsot és támadnak.

Hallottátok mit mondott a kerítésre : majd újra építjük .

A készítőknek is jár a pacsi a képregényes utalások miatt :

-Kill them all !
-Carl dont look back !

:)

moszat - 2013. 12. 02. 21:41

Komolyan mondom, hogy lehet Hershel haláláról úgy írni, hogy “na ezen is túl vagyunk”? Akiben ez nem hagyott legalább egy parányi szomorúságot, az eláshatja magát kőszívével együtt. Főleg, hogy egy ilyen jól felépített, erkölcsileg erős karakterről volt szó, nem csak valami jött-ment suhancról, akiről alig tudunk valamit (gondolok itt például Martinezre). Emellett ott vannak a lányai, szerettei is, ha Hershelért nem, legalább értük el lehetne morzsolni pár könnycseppet. Na mindegy, nem szaporítom tovább a szót, csak régóta gyűlik már bennem a harag az epizódok kritikáit olvasva, és most jutottam el oda, hogy kicsordult egy csepp a pohárból. Remélem februárra összeszedi magát a kedves kritikus úr és megpróbálja érző szívvel nézi az epizódokat. Akkor talán én is kedvesebb szavakat oszthatok meg az írások alatt.

Sgt Doakes - 2013. 12. 02. 21:43

– A tankos csókának fontosabb volt a túlélés, mint a saját testvére, ezért hallgatott a Gov.-ra

– Rickék mondhatták volna,hogy “Kormi mi tettél Woodburryben is, te beteg f.sz”, abban a kiélezett szituban, idegállapotban ugyanúgy támadtak volna Kormiék.

Hallottátok mit mondott a kerítésről : majd újraépítjük.

A képregényes kulcsmondatokért ( Kill them all, Carl dont look back) meg jár a pacsi.

Andrew Lincoln meg nagy király.

chulo - 2013. 12. 02. 21:49

Szerintem jó volt, tátott szájjal néztem végig. A második, harmadik évad kibeb.szott nagy nyíglődés volt, de ebben nem nagyon találtam kivetni valót. (azt leszámítva persze, hogy elég amerikai módon hülyék az emberkék, de ezen túltettem magam)
jó kis back on the road again jöhet következő évadban. Kiváncis vagyok hogyan tovább innen, gondolom keresni fognak új helyet, vagy passz. Jó volt ez na

amazemez - 2013. 12. 02. 21:54

Hát de megölték a sok zombit amikor bedőlt a kerítés. Utána reggel lett, mindenki tette a dolgát, és a kormányzó már ott volt, szóval az idő nem telt, mi előzményt láttunk, szóval este összedőlt, és másnap reggelre jó volt az egész kerítés…

Crias - 2013. 12. 02. 22:01

és nem azért nem használták mert nagyon zajos, csak kevés van belőle és nem pazarolnak de erről vitatkoztunk már épp eleget a lőfegyverek miatt…

Csák Ányos - 2013. 12. 02. 22:07

Szerintem Judithnak kasza. Egyszerűbb lett volna vinni nekik a kosárban (ahol gondolom cuccai is voltak), meg azért nyírtak ki benne gyerekeket eleget, és volt egy rész, amiben szintén egy véres gyerekülés volt egy kocsi hátuljában. Mindegy is, gyengén nyomta a szerepét :D
Az lol volt, hogy a kormányzó csaja odasétált a gyerekkel aztán a kormányzó piff. A kislányok kemények voltak viszont :D
A végén, mikor Rick kereste Carlt, jött a két zombi, és olyan fejet vágtak, hogy “Jé! Hello Rick! Régen láttunk!” :D Azon röhögtem. (Szóval, néha elég béna a zombi maszk :D)

Yggdrasil - 2013. 12. 02. 22:14

Dark Lion
Onnan gondolható, hogy Judith meghalt, hogy nem csak üres volt a kosár, de tele volt vérrel is. Mondjuk odakerülhetett máshogy is, valaki véres kézzel alányúlt a gyereknek vagy mittomén, bár ahhoz elég sok volt. (Itt utalnék vissza a 2×01-ben látott jelenetre, mikor T-Dog benyúl egy kocsi kesztyűtartójába gyógyszerért és meglátja a hátsó ülésen a dettó ugyanígy kinéző hordozót… :'(

Stockes - 2013. 12. 02. 22:23

Nem volt rossz rész, de olyan jó sem. A fő, hogy elhúztak a bőrtönből, és Kormi is kifingott. Hershel halálának örültem, nem bírtam, málészájú színész volt, idegesített, ahogy beszélt. Rick és Karcsika is fűbe haraphattak volna, de mindent nem lehet.

Voltak hibák is. Tudom, nyugalmazott tank volt, de annyira nem régi, hogy a csőbe dobott gránáttól felrobbanjon. Ellenben nem volt hiba, hogy csak a lövész volt a tankban, a másik 2 ki is szállhatott harcolni, nem volt hová menni a tankkal. Ami nagyon gagyi volt, az Daryl, ahogy a zombit használta pajzsnak gébkarabélyok ellen, ezt a részt is bölcsész írta. Béna volt még, hogy páran célzóvizet ittak, és osztották a fejeseket, emellett nem is céloztak, csak a kerítésnek támasztották a fegyvert. Karcseszka túl vagány volt, olyan messziről az első lövéssel eltalálta a kormányzót. Azt értem, hogy sokat lőtt már, de azért 10 éves kis szargalacsin ne menjen már át szempillantás alatt mesterlövészbe. Olyan messzi lövésnél már ballisztikai pályagörbülettel, gravitációval, széllel, mindennel tisztában kell lenni.

Egy valamit nem értettem: az az anyuka miért rágott be Kormira, és miért lőtte agyon? Hiszen abban igaza volt, hogy fal nélkül nem maradhatnak, és a folyót illetően sem hazudott, a zombi nem jutott át rajta. Arról nem Kormi tehet, hogy hagyta a kislányt a sárban dagonyáznyi, jó messze. Hazudott ugyan abban, hogy senki nem hal meg, de ezt a hazugságát beismerte a csajnak. Az volt még szép, ahogy mutter 9 milissel akarta lelőni (fejlövés kell ugyebár) a 100 m-re a patakban botladozó zombit, az azért érdekes lett volna, talán addig el sem visz egy olyan Beretta.

fekete - 2013. 12. 02. 22:32

“Ki az a retardált, elmebeteg barom aki ezt a rakás szart írja?!”

nézed? igen. addig nem érdemes reklamálnod.

godan - 2013. 12. 02. 22:39

A végén Carlos és Rick érzelmi “összeomlása” rám nagyon erősen hatott. Fura de engem még fel is töltenek az ilyen drámai jelenetek :)
Ütős rész volt na.

Yggdrasil - 2013. 12. 02. 22:40

Valamiért nem jeleníti meg az egyik kommentemet, ezért újra feltenném a kérdésemet. Ki az a Morgan? Nekem nem rémlik ilyen nevű szereplő. Köszi előre is.

nabu - 2013. 12. 02. 22:43

Engem még mindig a felvezetés zavar. Ez a rész jó lehetett volna, ha előtte kapunk tisztességes motivációkat. Azt, hogy a kormányzó miért akar mindenkit kinyírni értem, azt nem, hogy miért követi őt mindenki, semmivel nem érdemelte ki ezt a lojalitást. Ha az előző társasággal csinálta volna meg ezt, az előző évadban (ahogy történnie kellett volna), akkor működött volna. Ez így most hiteltelen és erőltetett, olyan, mintha rossz sorrendben csinálták volna az egészet. El volt ez így kapkodva, maga rész jól meg volt csinálva, csak ami mögött van az teljesen üres, olyan volt mint egy felvezetés nélküli finálé. Ha meg már így döntöttek, a megmutatom külön 3 részben a kormányzót és külön az eredeti csoportot felosztást nagyon gáz volt. Párhuzamosan kellett volna, így pl. én már teljesen megfeledkeztem Carol-ról és az ezzel kapcsolatos feszültségről, ami sokkal érdekesebb téma volt, (és így el kellett kapkodniuk) mint bármi ami a kormányzóval történt.

Crias - 2013. 12. 02. 22:44

Cseho
Kemény 2 lövést adtak le a gyerekek annyi azért van egy tárban…

Yggdrasil
A legelső részben ő menti meg Rick-et.
Aztán ugye egyszer vissza is ment érte és egy csomó fegyvert elhoztak tőle.

moszat - 2013. 12. 02. 22:45

Yggdrasil

A néger férfi, aki az első epizódban megmentette Rick életét, majd később a 3. évadban a “Clear” c. epizódban is összefutottunk vele. A rádiós fickó.

MaxWell125 - 2013. 12. 02. 22:50

Azt vágjátok hogy a 42:15-nél felbukkanó (A 720p hdtv-killers változatban), a kép közepén a börtön felé cammogó női zombi, szürke kabátban, alatta piros felsőben a 4×01-ben Rickkel találkozó és magát hasba szúró nő. :)

Cseho - 2013. 12. 02. 22:50

Crias
He? Én overall beszéltem. Lement úgy az egész tűzpárbaj, hogy senki nem cserélt tárat és nem fogyott ki a lőszere. Mint valami gagyi játék amiben csítel a fogyaték.

amazemez - 2013. 12. 02. 22:52

kerítésre valaki?

getkey - 2013. 12. 02. 22:57

Yggdrasil:
A néger fickó a fiával, akivel Rick az első részben találkozott, miután kijött a kórházból és hazaszédelgett. Együtt mentek el az őrsre, aztán utána elváltak útjaik. A fickó a házának ablakából lelőtt még pár zombert (a feleségét nem volt képes), ez után nem lehetett tudni, mi történt velük. Rick hiába próbálta elérni walkie-talkien, nem válaszoltak. Legközelebb a 3. évad második felében találkoztak vele újra, mikor Rick, Michonne és Carl fegyvert és lőszert kerestek Kormi várható támadása miatt. Ekkorra Morgan már kicsit kuplungos lett, mert meghalt a fia is. Elszeparáltan élt egy kisváros csapdákkal megerősített részében, tele fegyverekkel, munícióval, mindennel.
Először Ricket sem ismerte meg. Próbálták rávenni, hogy csatlakozzon a böri-teamhez, de inkább ott maradt, ahol volt.
Azt hiszem, ezzel kimerítettem a témát nagyjából :D

beiz - 2013. 12. 02. 23:07

Szuper rész volt!
Carl ahogy elbőgte magát a legvégén valamiért meghatott. 30 éves fejjel próbáltam odébbhessegetni a gondolatot, hogy nehogymár egy zombis sorozaton sírjak xd xd

Egyébként biztos csak azért, mert rám furcsán hat, ha egy határozott, “erős” karakter (igen, Carl sztem abszolút ilyen) elsírja magát. Gondolom pszichológia, azt is nehezn viseltem mindig, amikor Jack (mármint Bauer) elérzékenyül :)

HunOrion - 2013. 12. 02. 23:15

Összeségében annyit, hogy egy adott ponton nagyon közel voltam ahoz, hogy lezárjam a playert és rész közben kaszáljam ezt a sorozatot. Aztán kormi halála kicsit megnyugtatott.

Annyi lehetsőség volt a 2 egymással szemben álló csapat pillanatában és szvsz a legkiszámíthatóbb és leggyávább verziót választoták az írók.

Felévadról annyit, hogy egy jó kezdés után kaptunk 1-2 fillert, aztán egy bödületesen rossz felvezetést egy izgalmas, de semmi váratlant nem hozzó fináléhoz.

U.i.: Neadjisten kiderül, hogy kormi mégse halott, akkor instant kasza nálam ez a sorozat(nem leszek egyedül), de remélem azért ennyire nem idióták.

Lézerhörcsög - 2013. 12. 02. 23:17

@fekete
“nézed? igen. addig nem érdemes reklamálnod.”
Tök felesleges trollkodás. Mondhatnánk úgy is, hogy nézte? Ezek után már tuti nem fogja.

Fail a sorozat az biztos. Ha nem lenne ekkora hype körülötte (ami franc tudja miért van, de valamiért van, ennél sokkal jobb sorozatok is mentek már kaszára, ez meg tombol a nézettségben.) akkor ez is ilyen story mellett mehetne a levesbe.
Bár a hype még engem is tart egy kis ideig, de az már tényleg csak egy kis idő lesz, ha így megy tovább.

getkey - 2013. 12. 02. 23:22

Pontosan ezek miatt kezdtem el kommentelni nem is olyan rég. Ezek azok a rettentően zavaró “apróságok”, amik mellett akkor sem tudsz elmenni szó nélkül, ha eszed ágában sincs a hibákat keresgélni, hanem csak leülnél megnézni a kedvenc sorozatod, és kikapcsolódni háromnegyed órára…

Szóval a kislányos résznél néhol nekem is sikíthatnékom támadt. A nő nyugodtan ül egy lakókocsi tetején, miközben a lánya – aki előző nap majdnem meghalt, mert megtámadta egy zombi játék közben!!! – szintén halál nyugodtan (???) játszik a folyóparton, tőle 20-30 méterre, ráadásul a látóterén kívül! És mindezt egy élőhalottaktól hemzsegő világban?! Úgy, hogy tudom, hogy rajtunk kívül senki nincs ott, ha baj van, mert mindenki elloholt Kormi küldetésén segédkezni?!
Itt most bárki jöhet azzal, hogy mindenkinek mást jelent a túlélés, meg az ésszerűség, de ILYEN EGYSZERŰEN NINCS! Egy anya (aki láthatóan nem drogos, nem alkoholista, nincsenek személyiségi- vagy mentális problémái, és akinek eddig is a gyermeke volt a legfontosabb) nem csinál ilyet. A legtöbb szülő még a “normális” világban is csak úgy engedi játszani az ilyen korú gyerekét, hogy a közvetlen közelében van, és rajta tartja a szemét. Pedig egy átlagos játszótéren/parkban/réten vajmi kevés esélye van annak, hogy a csemete torkát zombik harapják át…

DogZ - 2013. 12. 02. 23:30

Mi mind azon lovagolunk , hogy a fenébe tudja a Küklopsz így beindítani az embereket ?
De :
-a 3ik évad végétől természetes volt mindenkinek ,hogy hónapok teltek el a 4ik kezdetéig (virágágyás ,malackák, stb.)
-(a Küklopsz) tűz mellett ücsörgös része is valszeg akkor történhet
-tehát ettől az eseménytől ő hónapokon át vándoról, de…
-azt már nem látjuk mennyi ideig tart amíg ismét pszicho lesz az új táborban ,lehet pár napot látunk, de lehetnek akár hetek is (amíg ott élnek ,amire leüti a mexikóit …stb .)
Ugyhogy lehet mégsem agymosott kretének követik a Kormit ,hanem egy jól felépített terv végeredményét láttuk.

godan - 2013. 12. 02. 23:30

Getkey:
Hadd kérdezzelek meg ha szerinted az anyuka leláncolja maga mellé a gyereket akkor megszűnik létezni a sorozat és hírtelen a valóságban találják magukat? Ne adj isten Hungary kellős közepén?
Az se vonzana sok nézőt.
De hiszen ez csak egy filmsorozat ami az oly divatossá vált zombi “világra” épít.

A készítőknek nyilvánvalóan az volt a céljuk, hogy a kislányt kiírják a sorozatból. Ha mást találnak ki hidd el lenne sok néző akinek meg az nem tetszene.

Lézerhörcsög - 2013. 12. 02. 23:31

@getkey
És ez a szülő előtte ki tudja meddig egy 3 m2 panelban élt a lányával, úgy hogy semmit nem tudott a világról, most simán kiment flesselni és nézni a folyóban pacsáló rétizombit ahelyett, hogy egy kicsit is a lányára kuksoljon, aki szintén eddig félve ült egy panelban úgy hogy még a családjához sem mert szólni, de most tök elvan 3 km-re tőlük.

Lézerhörcsög - 2013. 12. 02. 23:37

@godan:
A kislány akár úgy is meghallhatott volna, hogy a tábort, ami akkor épp védtelen volt a kormányzó miatt, lerohanják a zombik és bumm meghalnak, max muter éli túl, aki emiatt odamegy és lelövi a kalózt (aki ha úgy vesszük minden elrontója, mert a kis panelból elcibálta őket a sz.rba, majd a táborba is csak kavart, ahol ott hagyta őket, így védtelenek maradtak…). Már ez is egy fokkal értelmesebb lett volna. Tudom nem én sz.rtam a spanyol viaszt, de ilyen apróságokon múlik minden. Vagyis hát, egyeseknek ezen múlik.

Miss Keamy - 2013. 12. 02. 23:41

Szerintem sem halt meg Judidh. Simán felvehette valaki. Én vártam hogy Carol is befusson :D kisegítve Ricket pl. így újra a bandához kerülhetett volna. Több halált vártam a börtön oldaláról. Nagyon aránytalan, hogy akik támadtak, szinte senki nem maradt életben. Alapjában véve nekem nagyon tetszett az egész, persze szokásosan voltak benne hatásvadász dolgok, meg hülyeségek deeee legjobb rész a sok évad alatt :) ja és sajnálom a kormányzót, kedvenc :( Ricket változatlanul utálom..

amazemez - 2013. 12. 02. 23:43

amugy írta valaki, hogy judith a buszon van biztos felvitték a gyerekek, a gyerekek sem lehetnek a buszon, ugyanis az előbb elment. Amugy a kerítés még nekem mindig nem tiszta…

Keila - 2013. 12. 02. 23:47

Ó, egy kérdés. Lehet, rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy nem vér szerinti testvére volt a katona a tankos pasasnak, hanem csak “bro”, mert katona. De javítsatok ki, ha tévedek.

Petivagyok - 2013. 12. 02. 23:57

nem olvastam végi a kommenteket,de “szomorúbban lezárták a csecsemő szálat.” ????
lezárták ? a kisbaba nem halt meg..végig a kislányok cipelték.Aztán miután megmentették Ty-t akkor volt egy jelenet

-Le kell lépnünk innen…Hé arra kell mennünk! (és elszaladtak a másik irányba)

szóval ugygondolom a kislányok visszaszaladtak a babért és elhozták

getkey - 2013. 12. 03. 00:00

godan:
Ezt már kb. ezerszer kitárgyalták itt sokan, köztük én is. Ha felelős viselkedést írnak egy anyának a gyermekével kapcsolatban, egy zombiktól hemzsegő világban, attól még lazán meg lehet oldani a vészhelyzetet/a lány halálát. Nem tudom, miért olyan nehéz elfogadni, hogy drámát akkor is lehet kreálni, ha a karakterek nem idiótaként viselkednek. Sőt! Úgy az igazán szép és hatásos. Jah, hogy ahhoz össze kellene szedniük magukat az íróknak…? De talán pont ezért kapják a fizetésüket, nem?
Igen, tudom/tudjuk, hogy a lényeg a kislány megölése volt, a probléma nem ezzel van. A gond az, hogy ilyen blőd, ordenáré módon teszik. Úgy, hogy az mindennek ellentmond, amit ezek a karakterek eddig mutattak és átéltek.
Abban egyetértek veled, hogy ha másképp oldják meg, akkor az meg másoknak nem tetszene, így viszont a lehető legagyatlanabb és legkényelmesebb verziót választották. Ha csak egy kicsivel is életszerűbb lett volna a jelenet, akkor meg merem kockáztatni, hogy fele ennyien nem fanyalognának miatta.

Lézerhörcsög: Ezt még el is felejtettem hozzáírni az előbb :D

A Judith-témához: az előbb direkt kikockáztam a vonatkozó jeleneteket. Nem tudom, mennyire szándékos vagy mennyire nem a készítők részéről, de mikor a lányok hozzák ki a hordozóban, a biztonsági öv rá van csatolva a gyerekre, viszont mikor Rick és Carl megtalálják az üres hordozót, az öv ki van kapcsolva (már amennyire látszik). Szóval ha ez szándékos, akkor a gyerek valószínűleg él, mert kizárt, hogy a zonbiak először udvariasan kisegítették belőle, majd elfogyasztották.

Danci - 2013. 12. 03. 00:04

logikus… odamegy 1 félszemű idegbeteg az előző csicskása beveszi pedig tudja milyen és még cukkolja is, ezután 2 ember eltűnik mindig mikor a kormival vannak (nem gyanús) aztán ő lesz a vezető a 2napja jött random félszemű ijesztő csávó, ezután nekimennek csak ugy a börtönnek, felszabdal előttük 1 ártatlan öregembert kormi, nembaj hűségesek vagyunk hisz régóta ismerjük legalább 2napja utána az új otthonunkat lőjükmár szarrá hátha lakhatatlan lesz legalább, zombik is olyan helyekről jönnek (pl daryl mögé) ahol sértetlen fal van de a dráma miatt kellenek… logikátlan idiótaságok halmaza volt:D meg rick ott áll 10méterre a lövöldözés kezdetekor de tankkal meg 15en gépfegyverekkel nem találják el ajj istenem

suttyom - 2013. 12. 03. 00:18

Lizzie és Mika jelenete kőkemény volt, de a Lizzie-t alakító kislány amúgy is az egyik legjobb színész a sorozatban.

Danci - 2013. 12. 03. 00:18

meg a tankotis jól elszúrták az írók, kb 1 lövés kelletvolna és 3főbb karakter halt volna de ink az épület random részeit lőtte ahonnan nemis lőttek, de ahol volt ellenség oda nemlőtt leendő lakhelyét lőtte zét nem az ellenfeleket…

Petivagyok - 2013. 12. 03. 00:28

am itt egy jó kis link..innen tudhatjátok kivel mi a helyzet:
http://walkingdead.wikia.com/wiki/TV_Series_Characters

_Peter - 2013. 12. 03. 00:28

“Ó, egy kérdés. Lehet, rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy nem vér szerinti testvére volt a katona a tankos pasasnak, hanem csak “bro”, mert katona. De javítsatok ki, ha tévedek.”

Tévedsz, tényleg igazi testvérek voltak. Ami még nevetségesebbé teszi a vakon követik a kormányzót szálat.

– Figyelj haver kinyírtam az öcsédet, mert puhány volt, de te fasza gyerek vagy tényleg ki kellett volna fosztanunk az erdei kempinget, látom van tankod is, jössz akkor velem háborúzni?
– Oké főnök simán!

Valljuk be minden siker, magas nézettség ellenére ezek iszonyú gagyi szappanoperás húzások. Gyengén van megírva, ez van. Lehet ami a képregényben működik, az a képernyőn nem annyira. Ezért panaszkodom amióta Kirkman nagyobb hatalmat kapott. Hol vagyunk az első évad minőségétől? Karakterek, párbeszédek, sztorivonal, feszültség tekintetében.

Balee - 2013. 12. 03. 00:28

suttyom: igen, azt elfelejtettem, hogy az egyetlen, valóban értékelhető jelenet a kislányoké volt. Carol a fejükbe verte az ő szintjükön, hogy milyen ez a világ és mit kell megtenni a túlélésért. Nem tudjuk összehasonlítani (szerencsére) való életbeli példákkal, hogy mi kell ahhoz, hogy egy gyerek ilyen hidegvérrel öljön embert (legalábbis a világ ezen részén).

suttyom - 2013. 12. 03. 00:31

@Keila: Nekem sem egyértelmű, hogy Pete és Mitch testvérek lettek volna. A wikin mindkettőt Dolgen néven illetik, de nem tudom, ez honnan derült ki (írtak már egy pár hülyeséget azon az oldalon). Imdb-n Pete csak simán Pete.

Keila - 2013. 12. 03. 00:44

Megint elküldöm, hátha..
Nekem baromira bejött a rész. Mivel olvastam a képregényt, nem tudom “tiszta” fejjel nézni az évadot, mert nagyon sok momentum visszacsengett onnan, ami emiatt instant tetszett.
Szerintem a karakterek motivációi is rendben voltak. A kormányzó csapatában sok volt az ex-military – automatikus reakció, hogy ha lőnek rád, visszalősz. Onnantól kezdve meg egyik dolog vezet a másikhoz.(“It’s too late, we have to stay here”) Ugyanakkor meg a Kormányzó tényleg ott vágta le az előbb egy fegyvertelen ember fejét, ami sokkot is okozott a kevésbé motivált embereknek. (We’re not supposed to doing this”) Ezt a leszbikus páron tökéletesen bemutatták, másokon a csapatból nem lett volna értelme, mert nem ismertük őket annyira.
Annak, aki ki volt akadva, hogy nem fogynak ki lőszerből: 33:20-nál Beth: I’m out of ammo – ezért futnak a buszhoz.
Van persze, amibe bele lehet kötni, pl. a kerítés meg olyan hibák, hogy az őrtornyot lövik szét az első lövésnél, ami tisztességesen ég a Rick-Kormányzó párbeszédnél, de az ostromnál már egyben van, de a tököm sem foglalkozik ilyenekkel. Nekem csak akkor tűnt fel, amikor már harmadjára néztem végig a jelenetet.

Szó mi szó, nekem nagyon bejött a rész, egy nagyon jó szituációba keverte a karaktereket, és őszintén remélem, hogy az elkövetkezendő epizódokban sokat merítenek a képregényből, mert ez a kedvenc fejezetem onnan.

Közben kikockáztam szépen a 4×05-t és a 4×08-at is. Szóval KERÍTÉS:
A Kormányzóék nem ott állnak fel, ahol korábban a zombik bedöntötték a kerítést, hanem a kapu másik oldalán. Ezt a részét a kerítésnek nem is látjuk egyáltalán a félévadzáróban, de biztos, hogy nem áll, mert csak így tudnak a zombik Daryl mögé császkálni. Pont. Ez is megoldva.

Kormanyos - 2013. 12. 03. 01:03

Keila: én is ezen gondolkodtam de mindenki annyira biztosra vette hogy testvérek hogy elhittem :D. Emlékeim szerint csak egyszer hívta bronak ami nem feltétlenül jelent testvéri kapcsolatot.

Azt tényleg fura volt hogy mindenki vakon követi a kormányzót bár ha van mellettem egy csávó aki gyanús hogy őrült de közben többen lőnek rám akkor inkább visszalövök én is max később elgondolkodom. A majdnem rendőr csaj ki is akadt.

Rick persze elkezdhette volna sorolni hogy milyen gonosz a governor de én se tettem volna. Valószínűleg senki nem hitte volna el csak kiprovkálta volna hershelék és a saját halálát.

Judith tuti él. A két kislány viszont hatalmas wtf momentum volt az egyik kedvencem a sorozatban.:D

Herrshelt sajnálom de sajnos kilóméterekről látszott hogy ő fog meghalni. Akkor lettem biztos amikor a governor elemelte a kardot a nyakától.

Összességében nagyon tetszett rész még ha tele is volt legalábbis megkérdőjelezhető dolgokkal.És végre újra úton várom a februárt.

S.Szab - 2013. 12. 03. 01:09

Bocsánat!

Miért automatikus az a következtetés a legtöbb kommentelő számára, hogy akkor most juhéé, mert meghalt a kormányzó?

Nem láttuk meghalni! Láttunk egy fejre irányzott lövést, amit viszont már nem mutattak!

Egy normál filmben egy ilyen kardos szúrás tuti kampó. De itt… Szerintem eléggé feltűnő volt, hogy Michonne elégtételt vehetett volna a földön fekvő kormányzón, ehelyett simán elsétált…

Egy szó, mint száz: meggyőződésem, hogy nem halt meg a csávó.

Danci - 2013. 12. 03. 01:20

egyszerű, ha meghalt király ha nem kasza:D elegem van már belőle nagyon

az El Diablo nevű olvasó - 2013. 12. 03. 01:22

Volt már gyerek-zombi? Csecsemő-zombi? Vagy csak a felnőttek lehetnek zombik?

mivanmar - 2013. 12. 03. 01:31

Az első részben volt egy kislány zombi, ő a legelső, akit Rick lelő. Aztán Sofia. Csecsemő nem volt.

koka - 2013. 12. 03. 02:00

Hershel neee :( Pedig nagy bírtam az öreg Mikulást.

Kormi halála nagyon súlytalan volt. Nem tűzijátékot vártam, vagy hogy megpulykázzák ahogy ott fekszik, hanem valami más halálnemet.

Judith meg 99,99% hogy él. Már csak a leszboszi csaj a kérdéses meg Kormi barinője Meggie 2.0

Ja meg Michone miért nem segített Ricknek visszamenni? Utána milyen halaszthatatlan teendője akadt?

Összességében ez egy jó kis félévadzáró volt, a tavalyinál mindenféleképp jobb volt.

getkey - 2013. 12. 03. 02:03

S.Szab
Hát nem tudom…aki szerint nem halt meg Kormi…

1. Egy ilyen szúrás ebben a sorozatban is egy ilyen szúrás, ez szerintem teljesen alaptalan érvelés.
2. Ezen kívül elég valószínű a fejlövés is. Tudom, sokszor eljátszották már ezt más filmekben, de látva a jelenetet egyáltalán nem gondolom, hogy most itt ez történt
3. A végén a fehér (szemfedős) király eltaposása elég egyértelmű szimbólum, nem?
4. Már az előző évad végén is elég nagy hurrogást kaptak azért, ahogyan akkor “lezárták” a Kormis szálat. Ezek után felépítik újra (elég megosztó módon, de már maga a visszatérése is inkább nemtetszést váltott ki a legtöbb nézőben), elvezetik idáig, ahol is végre kap egy katanát a mellkasába és egy golyót a fejébe.

Nem igazán értem, hogy ezek után egyesek hogy tudják még mindig meggyőződéssel hinni, hogy ezt is túlélte :)
Ha pedig valamilyen elmebeteg módon mégis így lenne, akkor ez már rajzfilm-színvonal…Kormi nem Kenny :)

Vitto - 2013. 12. 03. 02:06

Akinek nem egyértelmű, hogy a Kormi-Brájen halott, az nem tudom mikor kezdett el filmet/sorozatot nézni, de az a félszemű bábút (értsd:Blájen) eltaposó jelenet a metaforák kincses ládikájában kb. akkora elcsépelt egy eszköz, -mint amekkora képzavar ez-, vagy mint amikor két szereplő hevesen egymásra esik az ágyon csókolózva és lassan becsukódik az ajtó.
Ott dugnak, a gonosz elbukott. Sokára, nem is a legjobb módon. Viszont legalább valami történik végre ezek után. Vagy nem, azon se lennék meglepve.

Pepinnyo - 2013. 12. 03. 02:54

Tobb dologra is felhivnam az itt levok figyelmet (meg lehet mar mas is megtette elottem, nem olvastam az osszes kommmentet):

1. Majdnem 100%-ig biztos vagyok benne h Judith el. Sot azt is lehet sejteni h ki vitte el. A kiscsajok epp hozzak ki az epuletbol, mielott fejbepipaljak a 2 zombit ezzel megmentve a fekat (sorry, Tyrese-t), aki ugyebar masfele indulna, de akiscsajok inkabb az epulet fele veszik az iranyt. Miert is? Hat persze, visszamennek a kicsiert. Mar szinte latom is ahogy a legnagyobb ember vedi a legkisebbet az erdoben menekules kozben a szezon tovabbi resze(i)ben. (A veres babaagy, semmit nem jelent, barkie lehet)

2. Akkora moralis toltet van a reszben hogy ihaj szoval nem tudom ez a kedves (`ignorant` a legjobbb szo erre) blog iro ur melyik filmet nezte. Talan en ugy is inditottam volna az irast, h `Rick is Back!` es azon se lepodnek meg ha ez lenne a szezon 2. felenek felhozo szlogenje.
Rick akkora palfordulast tesz h arra senki nem lenne kepes…
…csak az aki tenyleg visszajott onnan ahonnan o.
Amikor kozli a kormanyzoval, h `We can still come back, we`re not too far gone… …we get to come back… …we all can change…` akkor tortenik ez, amit abbol is latunk ahogy Hershel ranez es el is mosolyodik oromeben, mert latja, h Rick vegre visszatert, es kepes onallo donteseket hozni. Ezert (is) kuzdott annyit Hershel. Ez a pillanat akkora moralis uberbaszas, plane azzal, amit utana a kormanyzo mond es csinal: (`Lier.`) h leszakadt a pofam.

2.b Masik moralis toltet: Carolnak igaza volt, h betanitotta a kolkoket, igy o is vedi a varat (bortont), holott nincs is ott. Apropo, ide IS(!) kapcsolodik Rick (elobb emlitett) beszolasa, itt ismeri el, h hibazott Carol-lal kapcsolatban, es tuti h vissza fogja ot fogadni, ha meg lesz ra lehetosege.

Mellek-zongek: 1. mikor Daryl-t hatulrol betamadta a zombi, mar keszultem h hangosan feluvoltok, hogy NEEEEEEEEEEEEEEE!!!! (tuti sirogorcsot kaptam volna ha meghal), hal`isten nem nyirtak ki.

2. Rick es Carl kurva nagyot jatszik! Hershel a tragikus hosom! Amit ott muvelt a bortonben, arra csak o volt kepes! (kalap emel)

Sztem isteni jo resz volt, nem a legjobb, de az egyik legjobb az tuti! Plane h vegre eljott az ido h otthaggyak mar vegre a bortont amit mar nem is tudtam hova lehetne meg varialni. Kesz csoda h eddig meg birtak csinalni a kreatorok (kalap emel). Az mar csak a bonusz szamomra h raadasul ugy jottek ki ebbol az egesz bortonos mizeriabol h ugy varialtak meg ezt az ending-et h szetoszlattak a bandat (ripityara) es ezzel megint nagyot csavartak (ujfent: kalap emel).

Miota befejezodott a Lost a Game of Thrones-t tartottam a legjobb sorozatnak, de mar egy ideje latom es most vegre mar tudatosan is vallom h a Walking Dead ul a Sorozatok Tronjan! Isten ovja a Kiralyt! Es adja h meg eljen vagy 6 szezonig!

Pepinnyo - 2013. 12. 03. 02:55

Varom a velemyeket, de kerlek ne szoljatok ha barmit is eltalaltam volna a talalgatasaimmal… nem lattam a kovetkezo resz elozetese(i)t es soha nem olvastam a kepregenyeket. Es nem is akarom elore megtudni. Koszonom.

Ulfius - 2013. 12. 03. 02:58

Nekem működött ez a rész, helyenként majdhogynem ütött is, nagyon nem is elemezgetném.Kellett egy ilyen “tartjuk a régi normákat” meg “új társadalmat építünk” etap is, a hosszán persze lehet vitázni.Fostam, hogy húznak egy nagyot és Daryl hősi halált hal, miután múlt héten is iktattak egy másik nagy kedvenc sorozatomból egy epic karaktert nekem az betett volna… :)
NADE! Most már várom, hogy visszatérjünk a szorongós, sötét, kihaltvárosos, üres utas posztapok világhoz, megérett rá az idő!

goverNoir - 2013. 12. 03. 04:35

Pozitiv dolgok: a halottak(kiscsaj, oreg apo, szemtelen chief), nincs tobb borton, badass kislany
Negativ: rengeteg logikatlan ostobasag, Rick es Daryl meg el

Carolt meg hagyjuk mar a πcsaba! En nem lattam olyat, hogy logyakorlatot tartott a gyerekeknek. Arra meg biztos nem tanitotta oket, hogy embereket oljenek. Semmi koze nincs ahhoz, hogy a csajok bekemenyitettek es headshotokat nyomtak. Amugy is szarul oktatta oket, mert a szoszi nem reg majdnem meghalt, az oreg apo mentette meg.

beforesunset - 2013. 12. 03. 05:26

Kormosnak kijárt ez már. A rész kemény volt, mint a kád széle.

winnie - 2013. 12. 03. 05:55

“Miért automatikus az a következtetés a legtöbb kommentelő számára, hogy akkor most juhéé, mert meghalt a kormányzó?”

lehet, hogy azért, mert nyáron bejelentették, hogy david morrissey-nek van egy új pilotja?:)

PatrickMonster - 2013. 12. 03. 06:14

Nagyon szeretem a Sorozatjunkie-t, szinte a kezdetektől fogva olvasom napi szinten. Kommentelni ritkán szoktam főleg idő hiányában, de ez most kihagyhatatlan:
human miért ilyen rosszmájú mostanában minden sorozattal kapcsolatban? én nem is tudom mikor láttam utoljára pozitív kritikáját… és ez most tényleg eseménydús volt, még ha nem is tetszett neki, akkor is lehetett volna egy kicsit legalább lelkes az egész félévadzáróval kapcsolatban… úgy érzem itt inkább neki “csak essünk túl rajta” a kritika megírása, nem pedig a készítőknek a sorozat téli szünet előtti része…

Gabe3 - 2013. 12. 03. 06:59

Hát ez valami lehengerlően jó rész volt, egymás után kétszer is megnéztem. :) Nem kezdem el sorolni a jobbnál-jobb jeleneteket, mert ezt már úgyis megtették páran, meg tényleg tele volt ilyenekkel… de pl. a Hershell halála előtti Rick beszéd (igen, Rick “visszatért”, pedig már kezdték kiherélni az előző részekben!), meg maga Hershell halála, és az azelőtti mosoly, amiben tényleg minden benne volt… áhhh, katarktikus pillanatok voltak. Az egész évadban nem volt ennyi feszültség (első 25 perc!!!), érzelem, dráma, mint ebben… Ennél jobban nem is tudom, hogy meg lehetett volna-e oldani ezt a Kormányzó Vs. Börtön összecsapást, szerintem nem nagyon, közel tökéletesre sikerült, a szokásos kisebb logikátlanságok ellenére (pl. ugye szinte kifogyhatatlan lőszer; csak Tyresse órákig lövöldözött egy puskával :D), de ezek meg kit érdekelnek, ha egyszer ennyire tökönrúgja-szívenüti az embert az egész rész. Évadzáró színvonalú-jelentőségű volt egyértelműen, meg minimum top3-as az eddigi TWD-epizódok közül. 10/10.

Gabe3 - 2013. 12. 03. 07:10

Ja, a kislány szerintem meghalt; ugye lehetett látni, hogy véres az a hordozó vagy mi… Jut eszembe, ez is epic rész volt, kicsit még én is megkönnyeztem. :)
A Kormányzót szerintem nem szíven szúrták, mert akkor pár másodperc alatt beadta volna a kulcsot, viszont a csaj szinte biztos, hogy fejbelőtte (ugye a fejére célzott, utána pedig meg is húzta a ravaszt), ráadásul tényleg ott volt sakkfigura eltaposása is… Szóval ha ezek után képesek lesznek visszahozni, akkor azért az elég LOL lesz. :D

Nina - 2013. 12. 03. 07:14

Nem hinném, hogy human direkt rosszmájú a sorozattal kapcsolatban – én eddig kitartottam és igazán kedveltem azt, amit összehoztak az első évad első részétől egészen mostanáig, ám az utóbbi 3 rész, -beleértve a nyolcadikat IS – egész egyszerűen nem tetszett. Nem cincálom szét, nem magyarázom a miérteket, az összkép hanyatló tendenciát mutat.
Sajnos semmi különlegeset, semmi izgalmasat nem hozott e legutóbbi epizód, bár törekedtek arra, szó se róla. Itt már több kell, nem elég, hogy ember embernek farkasa, a Kormányzó karaktere elvesztette az élét; inkább izzadtságszagú erőlködés volt, hogy végre valahogy lezárják a börtönös szálat.
Az, amiken ez a sorozat már átment, predesztinálná egy sokkal fantáziadúsabb folytatásra.

winnie - 2013. 12. 03. 07:31

PatrickMonster: most komolyan. a kommentek között látsz olyat, akinek nem tetszett annyira a rész? persze, hogy látsz. van, akinek tetszett. és van, akinek annyira nem. ez bármelyik részre elmondható. még ha csak egy negatív vélemény lenne és az összes többi pozitív. de akkor ilyen alapon bármelyik kommentelőt is ki lehetne hívni a hóra:)

mindenkinek más aspektusok jönnek be. ha valakít idegesít a kormányzó, vagy valaki nem szereti hershelt vagy akármelyik karaktert és az fókuszt kap, akkor nyilván annyira nem fogja értékelni a részt sem – eleve nem lehet 10/10 az, amit un az ember 5 percig vagy irritálja őt xy. ennyi. nincs ördöngösség benne. nem mindig eshet a kritika írója a csápolók közé. (ha pozitív kritikát akarsz, klikk a kritika kategóriára. ha pozitív twd-set, akkor meg a twd címkére. a a kormányzós részek előttinél meg ő csápolt.) ezt tényleg minden kritikánál el lehetne játszani. és nem akarok senkit sem sokkolni, de van olyan is, akinek nem csak egy rész nem tetszik, hanem a sorozat sem, aki szerint például rossz és nem nézős sorozat a twd.

ezen nehogy már lovagoljunk, mert akkor csak erről szólnának a kommentek. mindenki leírja, hogy mit gondol és meglátjuk, hogy kik vannak többen. (és tényleg csak azért kérem, mert ilyenkor sokkal nagyobb a flame kirobbanásának esélye, így könnyebben elmegy adokkapokba a kommentelés:)

jó? maradjunk a résznél, és a ti erről szóló gondolataitoknál. azok az érdekesek. azzal, hogy leírod, hogy jó volt a rész, azt írod le, hogy nem értesz egyet azokkal, akik szerint nem volt jó. ez is bőven elég.

winnie - 2013. 12. 03. 07:40

a hírekbe tettem pár interjút, ha érdekel valakit: http://www.sorozatjunkie.hu/2013/12/03/hirkedd-big-school-2-evad-citizen-khan-3-evad/

talán ezek eloszlatnak bizonyos homályokat. morrssey, scott wilson és robert kirkman nyilatkozik.

CarT - 2013. 12. 03. 07:50

Remélem azért azzal mindenki tisztában van, hogy nem a kormányzó a hibás. Rick volt megint fafej és ő okolható a történtekért. Kapott egy esélyt, ő mondta is, hogy vagy sokan meghalnak a csatában, vagy együtt élnek, illetve nagy eséllyel él mind a két csapat külön-külön. Egy óra alatt összepakolhattak volna, kinyithatták volna a zombikat rejtő ajtókat stb. stb. És élhetett volna a fele csapat + Herr Shellt is megkapták volna. De nem, ő a hülye “nem menekülünk tovább, harcolunk a helyért” szöveggel még is csak menekülni kényszerült és tovább harcolni. Olyan hülye volt, mint Jumurdzsák, inkább tönkretett a játékot, csak nehogy a kormányzó játszon vele.
(oké, poénkodom :P de tényleg így elég vicces, hogy nem nyertek semmit, és ezt tudta is előre. )

makemoney - 2013. 12. 03. 08:31

A harmadik évad fináléját most láttuk. Így kellett volna lezárni a 3. évadot kb…

Sok embernek nem tetszik a sorozat, nekem is nagyon közel van a kasza, mert már nagyon unalmas.
De az biztos hogy nincs még egy ilyen sorozat mint a walking dead ahol ennyi elvakult fanatikus rajongó lenne.

winnie - 2013. 12. 03. 09:19

azért van pár fansorozat hatalmas rajongói réteggel – én sosem gondoltam arra, hogy a twd lenne a “leg” ebből a szempontból. sőt, biztos is vagyok benne, hiszen annyira réteg sorozat, hogy sokan eleve kikerülnek a potenciális nézők/rajongók köréből.

Soldierdsgn - 2013. 12. 03. 09:49

makemoney: Hidd el van! GoT-nak is van ennyi, aki az élete árán is megvédi a sorozatot, ha negatívot kap. Én spec nem is szeretem/nézem!

Tetszett ez a félévadzáró és remélem még jobb lesz a folytatás, főleg a több részre szakadó tábor miatt is.

_Peter - 2013. 12. 03. 10:13

Kíváncsi leszek ki kivel fog találkozni a menekülés után. Elképzelek egy olyat Tyresse és a gyerekek összefutnak Carollal, lemegy a vita Karen miatt. És a kislány aki megmentette Tyresse-t, kiböki ő ölte meg a beteg Karenékat, mert Carol túlélésre tanította. Az apja halála miatt és mivel előtte kicsit zavart volt a zombikkal, játszópajtásoknak nézte, ő etette őket titokban. Carol csak védte őt és magára vállalta a gyilkosságot. Az a kislány úgyis a középpontba került mostanában, valami lesz vele.

Glenn aki még nincs formában, hogy fog vitatkozni a buszos népekkel merre menjenek, merre lehet Maggie és Beth.

Sajnos már el is felejtettem a nagy akcióban, Michonne és Dary egyedül? Aki lelőtte a Governort, ő kijutott? Igen jöttek akkor már a zombik.

Soldierdsgn - 2013. 12. 03. 10:38

Ha a csaj mellé is lőtt volna, ami valószínűleg nem történt meg, akkor sem kel fel onnan egyhamar Kormi, és akkor nagy valószínűséggel zombihami lesz. (jé van ilyen szó, hogy zombihami!) :D

koka - 2013. 12. 03. 10:40

@Peter: Daryl Beth-el menekült el. Michonne szerintem egyedül ment. Egyébként szerintem is van valami a szőke kiscsajjal. Sőt, én is meg merem kockáztatni, hogy ő végzett rituális patkányboncolást, és/vagy ölte meg Karenékat.

Kormanyos - 2013. 12. 03. 11:04

Amúgy Michonne mi az anyámnak hagyta ott ricket miután leszúrta a kormányzót? Milyen fontos dolga volt még?:D

zetSuBou-billy - 2013. 12. 03. 11:06

human: “Végre megtörtént, amit az előző évadban többször is elsütöttek”
Ez csak nekem totál képzavar?
Pont, hogy csak belógatták eddig.

S.Szab - 2013. 12. 03. 12:07

Kedves Getkey!

Félreértettél, én nem meggyőződéssel hiszem, hogy a kormányzó nem halt meg. Én csak azt mondom, hogy szerintem egy film alkotói – főleg egy ilyen, durva jeleneteket is bevállaló sorozatban – valamennyire azért figyelembe veszik a nézők “elvárásait” (rossz szóval élve). Ez mindig így van. Azaz, ha adott egy ilyen sátánian gonosz karakter, aki ártatlan emberek tucatjait ölte már meg bestiális kegyetlenséggel, akkor nyilván azt várta mindenki, hogy ő is legalább ilyen durva módon hal majd meg. Például Michone “igazságot szolgáltat”, és levágja a fejét, úgy, ahogy ő vágta le az öregét.

Ehhez képest: Michonne egyet szúr, majd elsétál mellőle. A nő meg rácéloz a fejére, lő, de a lövést már nem mutatják! Miért nem? Van erre a két dologra racionális magyarázat? Szerintem nincs.

Elfogadom, hogy valószínűleg meghalt, de abszolút nem biztos! Mondom én.

szuperkrumpli - 2013. 12. 03. 12:11

Ki kellett írni a nagyfatert, mert jön a mikulás szezonja! :D Örülök, hogy vége ismét a “farm ahol élünk” állóvíznek. Ismét mehetnek hentelve túlélni a vadonba!

Soldierdsgn - 2013. 12. 03. 12:14

Balee: Rick szerintem nem bízott így sem úgysem a kormányzóban, hogy betartja a szavát és látod a kormányzó nem is várta meg a naplementét és elkezdte a harcot, pedig csak szavak voltak… Így hiába pakol vagy menekül, megölte volna őket, hisz ez a normál a kormányzótól sőt bármelyik gonosztól, már csak azért is, hogy bebiztosítsa, hogy Rickék nem térnek majd vissza egy fél év múlva! Meg az, hogy őt már nem hajtja a bosszú…hát hihetetlen!

bostone - 2013. 12. 03. 12:19

Ezek kiírták a legjobb színészt a sorozatból?
Ezek kiírták a legjobb színészt a sorozatból…
Hát ezek kiírták a legjobb színészt a sorozatomból!!!

_Peter - 2013. 12. 03. 12:23

Rick a balfsz? Ne röhögtessetek. Mit néztetek eddig, egy másodpercre is elhittétek a pszichopata Governor békeajánlatát? Hogy elengedi Michonne-t, Hershelt? Mit tudott volna Rick tenni, egy őrülttel nem lehet tárgyalni. Ha a Governor komolyan gondolja az ajánlatát, elengedi a túszokat legalább. De a psycho énjét láttuk, ahogy megölte Hershelt.

A Governor pedig biztosan halott. Aki nem érti a sakkbábus motívumot egy dolog, de Michonne keresztülszúrta halálos seb és otthagyta a zombiknak tehát, ha nem jön Lily, a Governorből vacsora lesz, ami elég durva bosszú. Így Michonne ment dolgára, jött Lily ő is bosszút állt. Plusz ugye a színésztől is elköszönt a stáb.

Gabe3 - 2013. 12. 03. 12:40

“És Herchel vére is a lelkén szárad”
Ez hülyeség… Rick teljesen ésszerűen cselekedett, megpróbálta meggyőzni a másik tábort, hogy éljenek egymás mellett, a biztonságot jelentő börtönben. Ez sikerült is volna, a többiek bele is mentek volna (látszott is, hogy meggyőzte őket a csata előtti utolsó, amúgy tényleg igen hatásos monológja), egyedül a Kormányzó kezdett el pszichózni. Tök értelmetlenül lenyeste ugye Hershell fejét, és ezzel elszabadította az erőszakot, pont akkor, amikor már tényleg éppen el lett volna rendezve a dolog. Tehát elcseszte. És egyébként nem csak most, már korábban is, mert ugye többször is adott volt számára a lehetőség, hogy “visszaforduljon”, normálisan viselkedjen, az előző részekben is, nem tette meg. Ezért nehogy már Rick legyen a hibás.
Mellesleg ha pakolnak, és elmennek, abban is simán lehetett volna ennyi rizikó. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy a pszichopata Kormányzó ebben az esetben elengedte volna Hershellt, meg a néger csajt, vagy egyáltalán, nem kezdte volna el hátulról lekaszálni Rickéket a börtön elhagyása közben (akár csak úgy, akár mondjuk a felszerelésükért), ahogy ugye SAJÁT embereit is lemészárolta nem sokkal korábban.
Arról nem is beszélve, hogy a beteg gyerekek, meg nők a börtön elhagyásába, és az utazásba valószínűleg bele is haltak volna (vagy nem sokkal később a vadonban haltak volna meg), ahogy maga Rick is mondta a kormányzónak még a tárgyalásuk elején.
Szóval ezek után Ricket hibáztatni, amiért mindenki számára elfogadható, békés úton próbálta rendezni az ügyet…

… Na de inkább én se folytatom… :D

Gabe3 - 2013. 12. 03. 12:44

Na közben látom, hogy a többiek is “kiálltak Rick mellett”, helyes. :))
A Kormányzó konkrét halálát szerintem azért nem mutatták amúgy, mert szerettek volna hagyni egy kiskaput azoknak, akik esetleg kedvelik a karaktert. Hogy ugye reménykedhessenek benne, hogy esetleg mégsem halt meg, és egyszer visszatér… De ezt nem hiszem, hogy meglépnék, az már tényleg nagyon erőltetett lenne. :))

laza_kivi - 2013. 12. 03. 12:45

Ne vicceljetek, Governor halott, mint ahogy írták többen a sakkbábus motívumot. Plusz ha ennek nem hisztek, akkor higgyetek a készítőknek, színésznek… (winnie linkelte be)

Plusz S.Szab nem tudom mi durvábbat tudsz elgondolni, mint amit Michonne gondolt ki… ott hagyta, hogy még éljen, amikor a zombik elkezdik enni, de sajna kapott egy lövést…

Gabe3 - 2013. 12. 03. 12:49

Én is írtam a sakkbábus motívumot, meg ugye az is látszódott, hogy a csaj a fejére célzott, szóval tényleg erősen úgy tűnik, hogy meghalt, de azért az valóban kissé furcsa, hogy konkrétan nem mutatták a dolgot, pedig eddig MINDEN szereplőnél lehetett látni, ahogy pl. szétmegy a feje vagy akármi. Ezért írtam, hogy szerintem ez egy szándékos “kiskapu” a fanoknak. :) Más okot én nem nagyon látok a Kormányzó egyértelmű kivégzésének-halálának “elhallgatására”.

makemoney - 2013. 12. 03. 13:19

Már csak azért is gondoltam hogy a legnépszerűbb, és a legnézetebb sorozat a walking dead, mert a hivatalos facebook TWD oldalt több mint 21 millióan kedvelik, míg a Game Of Thronest csak 8 millióan, azért ezek durva számok.

Torisaru - 2013. 12. 03. 13:52

Vajon nem volt elég nagy morális döntés megbocsájtani a kormányzónak és felajánlani a békés együttélést?
Ez az amiben Rick már feljebb lépett, túl a kormányzó szintjén aki most másképp, de ugyanaz a psychopata maradt.
Herschel tanítása Ricknek tovább segítette őket hogy emberi lények maradjanak.
A több szál lezárása és főbb karakterek távozása, most teszi újra érdekessé a TWD-t.

winnie - 2013. 12. 03. 14:14

makemoney: nem azért a legnézettebb, mert ennyien kedvelik, hanem azért kedvelik ennyien, mert a legnézettebb. nem kell a facebookhoz fordulni, hogy lásd a sorozatok nézettségét. ahhoz ott vannak a nézettségi adatok. ezeket mindenki ismeri. mint ahogy azt is, hogy az egyik sorozat fizetős csatornán megy, a másik meg szabadon foghatón. (a facebook bekeverését nem is értem. a two and a half mennek 30 millió like-ja van. a himym-nek 24M. jelent valamit?)

nem ezek az érdekes adatok, hanem az, hogy mondjuk itthon milyen népszerű a sorozat. és lesz-e mondjuk legnépszerűbb valamikor.

Bromi - 2013. 12. 03. 14:16

Hershel halála nagyon brutális volt! Kevésbé durva és kegyetlen halált érdemelt volna. Kár érte nagyon megszerettem az öreg karakterét de biztos ez volt a cél, hogy pont ezt váltsák ki a rajongókból.
A másik dolog amit nem értettem az egész évadban, hogy ha miért is olyan biztonságos ez a börtön? 3 évadban a kormi is megállt a puskájával a kerítésnél és simán lelőtt egy embert hát miért ne csinálhatta volna újra?
Egy tucat zombi is kidönti a kerítést és nem is olyan messze meg egy egész horda kóricált szabadon, amit bosszúból odacsalhatott volna akárki de ezt a lehetőséget most megoldották a kis magán háborúval.

meroving - 2013. 12. 03. 14:20

Kár, hogy csak ennyire futja tőlük. Ez a rész már nem volt rossz az előző párhoz képest, de most már a sorozat egy ideje lejtmenetben van, egyszerűen nem tudják jól megszerkeszteni a részeket. Hiába találnak el pár dolgot, ha a nagy része béna. Vannak jobbak, majd maximum darálom nyáron.

Kár, pedig régen jó volt.

Balee - 2013. 12. 03. 14:26

@Torisaru:

A Kormányzónak megbocsájtani a tettei után maximum Isten tudna, ember nem teheti. Egy ilyen közveszélyes ember, főleg abban a világban bármikor tarkón lövést érdemel.

Rick kijelentette, hogy nem mennek el, ezzel szembeszegült a Kormányzóval, felesleges volt.

Aláírom, hogy érdekesebb lehet a sorozat és örülök, hogy kijöttek onnan. Sokkal jobb lenne egy kis vándorló csoportot követni.

Balee - 2013. 12. 03. 14:29

Bármit is mondott Rick, onnantól kezdve komolytalan, hogy a friss csapatnak nem említette az előzőek lemészárlását és a túlélők befogadását.

getkey - 2013. 12. 03. 14:47

S.Szab kolléga:
Távol álljon tőlem, hogy kötözködni akarjak, ráadásul ennél azért szerintem intelligensebbek vagyunk :)
Az alábbi mondatod miatt gondoltam, amit írtam:

“Egy szó, mint száz: meggyőződésem, hogy nem halt meg a csávó.”

Ha ezt félreértettem volna, akkor mea culpa. Mindenesetre számomra ebből egyértelműen az jött le, hogy szerinted biztosan életben van.
Az érveidet értem, de szerintem nem állják meg a helyüket. Megint csak idézni tudom a felsorolásomat:

“1. Egy ilyen szúrás ebben a sorozatban is egy ilyen szúrás, ez szerintem teljesen alaptalan érvelés.
2. Ezen kívül elég valószínű a fejlövés is. Tudom, sokszor eljátszották már ezt más filmekben, de látva a jelenetet egyáltalán nem gondolom, hogy most itt ez történt
3. A végén a fehér (szemfedős) király eltaposása elég egyértelmű szimbólum, nem?
4. Már az előző évad végén is elég nagy hurrogást kaptak azért, ahogyan akkor “lezárták” a Kormis szálat. Ezek után felépítik újra (elég megosztó módon, de már maga a visszatérése is inkább nemtetszést váltott ki a legtöbb nézőben), elvezetik idáig, ahol is végre kap egy katanát a mellkasába és egy golyót a fejébe. ”

Ezekből azt hiszem, az első és a harmadik ami leginkább egyértelművé teszi, hogy Kormi elpatkolt (persze, szerintem a másik kettő is világos, mint a nap). Ahogy többen is írták, a világos király eltaposásának szimbólumánál szinte nem is találhattak volna egyértelműen kifejezőbbet.
Remélem, nincs harag! :)
Üdv!

getkey - 2013. 12. 03. 15:05

Más…
Azoknak, akik szerint Rick hibája volt, ami történt:
Ha a ti döntéseteken múlt volna, átengedtétek volna egy jellemtelen pszichopatának a menedéketeket, melyet hosszú hónapok munkájával és emberéletek árán erősítettetek meg és tettetek élhetővé? Az egyetlen valamennyire biztonságos helyet egy sarkaiból kifordult, élőhalottaktól hemzsegő világban? Úgy, hogy gyerekek és betegek vannak a csapatban, akik valószínűleg nem élik túl, ha el kell hagyniuk a börtönt? Tényleg elhittétek volna annak az elmebetegnek, hogy az elvonulás után senkit nem fog bántani és még a túszokat is elengedi?
Ugye nem hiszi senki, hogy Kormi elengedte volna őket élve, megkockáztatva, hogy utána később valamikor esetleg visszajöjjenek és visszavegyék, amit elvettek tőlük. Az egész, amit csinált, csak színjáték és manipuláció volt az új emberei számára.

Szóval megint nem értem. Az egyik oldalon egy szavahihetetlen, bosszúszomjas, tömeggyilkos pszichopata, aki bármikor megöl bárkit, és nem hagy maga után elvarratlan szálakat, a másik oldalon pedig egy démonaival küzdő, de a sajátjait védelmezni akaró ember, aki igyekszik a lehető legkisebb áldozat árán megoldani a helyzetet. Erre őt feszítitek keresztre…

Balee - 2013. 12. 03. 15:14

Már ott Rick hibája volt, amikor az előző évadban nem lőtte fejbe. Előző évad közepétől egy töketlen idióta a karaktere, ami előtte remek volt. De éppen most kellett a sarkára állnia.

Amúgy, szerintem, elengedte volna őket. Eleve nem lett volna értelme tárgyalni, ha nem gondolta komolyan. Lesből, meglepetésszerűen támadhattak volna, de nem tették.

Ennek a harcnak az előző évad végén lett volna a helye. Már akkor tovább kellett volna menniük.

Amúgy meg mit erősítettek itt meg? 1 éve ott élnek és csináltak 2 istállót raklapból meg egy féltetőt ebédelni. Hatalmas munka. Ma visszanéztem a végét. Fiatal 25-30 körüli férfi ül a buszon, de a kislányok fegyverrel védik a csapatot.

Balee - 2013. 12. 03. 15:16

@getkey: Éppen azért kezelte Rick a lehető legrosszabban a helyzetet, mert tudta, hogy a Kormányzó egy pszichopata.

getkey - 2013. 12. 03. 15:31

Balee:
Akkor ez az első, amiben nem értünk egyet :)

A múlt évadban valóban fejbelőhette volna Rick Kormit, de nem tette. Mondhatod, hogy töketlenség (engem is zavart akkor), de ha más szempontból nézed, akkor és ott nem akarta kockáztatni, hogy abból háború legyen. Más kérdés, hogy később az lett, de akkor még nem volt egyértelmű számára, hogy Kormi teljesen elborult agyilag, az a fajta, aki szeret színjátékot rendezni, de mindenképpen kieszközli az összecsapást előbb-utóbb.
Szerintem nem valószínű, hogy elengedte volna őket. Sőt! Szerinted hagyta volna, hogy összepakolják a cókmókjukat, fegyvereket, lőszert, mindent és elsétáljanak? Hogy akik életben maradnak, azok megerősödve esetleg visszajöjjenek? Ez az ember tipikusan az a fajta, aki még utánamegy a haldokló áldozatának, hogy kiontsa a belét is és mégegyet belerúgjon (Hershell esetében is így tett). Viszont a manipulálás miatt nyilván nem támadhatott lesből. Azt az emberei gyomra se vette volna be, ha csak úgy rátörnek a börtönbeliekre és halomra lövik őket. A tárgyalás ezért kellett. De a levegőben végig ott volt, hogy reagáljanak bárhogy is Rickék, innen nem sétálnak el ép bőrrel.

Sheen - 2013. 12. 03. 15:32

Ráadásul nem is akarta kezelni sehogy a helyzetet, a tökössége abból állt hogy ki akarta húzni magát mindenféle döntés alól a tanácsra hivatkozva, aztán elkezdett hülyeségeket beszélni az együttélésről, majd közölte hogy nem mennek ők sehova. Egy pillanatig sem volt olyan érzésem hogy Rick tisztában lenne bármivel is. Daryl a háttérben annál inkább észen volt.

SZerenyke - 2013. 12. 03. 15:35

Hú, egy csomó minden eszembe jutott a hozzászólásaitokat olvasva. Mivel túl sok a vontatott jelenet ezekben a részekben, ezért nekem is olyan mintha hiányozna valami, valahogy túl rövid volt.

Az tényleg furcsa, hogy ilyen gyorsan meggyőzött a kormányzó egy csapat idegent, hogy kiírtsanak egy másikat, de ha meggondoljátok az alapján a kép alapján amilyennek lefestette őket, az hogy azt hazudta, h megölték a lányát és hasonlók elég súlyos érvek tudnak lenni, csak nekünk nem tűnt fel, mert tudjuk az igazat, míg ezek az emberek semmit, csak azt, hogy rajta kívül jelenleg nincs más aki vezetné őket. Meg sem fordul a fejükben, h ennek lehetőségéről is ő gondoskodott és két emberüket már kinyírta. És persze a biztonság elég tökélyre fejlesztett, szintén csak mi tudjuk hamis képét tárta eléjük a börtönről. Alapvetően nyilván a saját védelmükben indulnak neki, nem törődve vele, h a kormányzó személyes bosszújának végrehajtására használja őket. Pont ez az amiért az új csaja főbe lövi az egyébként is haldokló kormányzót, mert hülyének nézte őket, ők pedig hagyták, kizárt, h életben hagyná, vagy segítene rajta.

A kislány meg a lápi esete pedig sztem nem volt gagyi, érzékeltette a feszültséget és a nő rémületét aki még sosem ölt zombit és fél, h elvéti. Ebben benne volt az, h ennyire védtelennek még sosem érezte magát, hiszen mindig volt aki a segítségére siessen, azt viszont fel nem foghatom, h miért csak egy irányba kémlelt. Viszont ahogy a kislány sápítozott, abból rögtön le lehetett vonni, h arrafelé lesz a baj és a zenéből is le lehetett vonni, h szinte biztosan lesz baj, szóval nem hatott a meglepetés erejével, még azután sem, h nem zombikkal teli lyukra bukkant a kislány, mint ahogy azt először várni lehetett.

Ha észrevettétek Hershel jelez Ricknek, h ő feláldozható, bólint egy szépet, ezért Rick kb. provokálja a kormányzót, h végre nyilvánosan is megmutassa, h milyen is valójában. Azért tartja a nagy beszédet, mert rögtön átlátja, h ezeknek az embereknek még fogalmuk sincs, h kivel alszanak egy fedél alatt és egy pillanatig sem hiszi el, h igaz amit mond, hiszen pont ezen a kérdésen vívódik mióta a börtönben vannak és nincsenek látomásai, h vajon vissza lehet-e jönni azokból a dolgokból amiket tettek. És erre a választ az első részben a férjét etető nő adja meg és eszerint cselekszik amikor elküldi Carolt. Szóval alapvetően az embereire akar hatni, hátha a kormányzó ellen fordulnak, de azok csak dermetten pillognak, majd bepánikolnak a levágott fejtől, jogosan, hiszen ezután már tényleg nincs visszaút számukra, ezzel már ők is Rickék ellenségei lettek végérvényesen.

Sztem a kövi részekben Tyreese lesz a gyerekekkel csecsemőstül és most közelről megismerheti majd Carol nevelésének eredményét, kíváncsian várom, h mennyire lesz vele elégedett, ez fogja eldönteni, h meg tud-e bocsátani Carolnak, ha végre megtudja. Már az első pillanattól fogva látszik, h nem lesz konfliktusmentes az együttműködésük és a gyerekek a nyertesek, mert nem tudja hogyan is kéne velük szót érteni, a lövöldözős kiscsaj elég határozott és lehet nem fog abba az irányba menni, amerre mondják neki.

Van egy olyan érzésem, h a különszakadt szereplők jó darabig nem találják majd egymást. Sokkal fragmentáltabb lesz a vonalvezetés és a zombiölős részek is nagyobb arányban szerepelnek majd, mint az évad eddigi részeiben. Viszont az csak engem zavart, h a kormányzó zombimentesen tudott felvonultatni egy egész konvojt tankostul, ez csak szerintem nem két zombit vonz húsz perc után… Eddig sosem volt üres az a kerítés :o

SZerenyke - 2013. 12. 03. 15:41

ja, és nekem tetszett Rick és félszemű börtönverekedése, mi mást lehet csinálni egy börtönudvaron :D ez a pillanat lehetett tudni, h eljön egyszer

hülye - 2013. 12. 03. 15:44

Zombik igazából nincsenek :-)
Aki realista drámát akar ne nézzen mesefilmet. Ja és még egy zavaró fogalomzavar: Michone emberi, az hogy emberi az nem azt jelenti, hogy emberséges, hanem hibái és jó valamint rossz tulajdonságai egyaránt vannak, nem egy érzelmektől mentes robot.

hülye - 2013. 12. 03. 15:48

Ja és a kontrákra már nem lesz időm és energiám ezért előre válaszolok:
pozitív hangvételű: ugyehogy
negatív hangvételű: szopkipicsám

getkey - 2013. 12. 03. 15:55

SZerenyke:
A folyóparti jelenet éppen azért volt gagyi, amit írtál :)

“A kislány meg a lápi esete pedig sztem nem volt gagyi, érzékeltette a feszültséget és a nő rémületét aki még sosem ölt zombit és fél, h elvéti. Ebben benne volt az, h ennyire védtelennek még sosem érezte magát, hiszen mindig volt aki a segítségére siessen, azt viszont fel nem foghatom, h miért csak egy irányba kémlelt.”

Szóval adva van egy anya, aki soha nem ölt még zombit. Egyedül van a kislányával NYÍLT TEREPEN, csak a folyó véd – úgy, ahogy – egy oldalról. Védtelennek érzi magát (nyilván a gyermekét még jobban), most nincs senki, aki segíthetne, ha gáz van. Erre mi történik?
Nem pl. a lakókocsiban kussolva várják ki azt a néhány órát, míg a többiek visszaérnek (ami már csak azért sem okozna nagyobb megterhelést, mert kb. egy évig csak a lakás négy fala közt éltek a gyerekkel), hanem egymástól 20-30 méterre vannak, a nő a lakókocsi tetején, és MEREVEN EGY IRÁNYBA BÁMUL (ez az irány még csak véletlenül sem az, amerre a gyereke játszik).
Ne haragudj, de ez nélkülöz minden élet- és szülői ösztönt. Van a kommentelők közt bárki, akárki, aki egy ilyen világban, ebben a szituációban hagyná a gyerekét így játszani?
Szóval a gond megint nem azzal volt, hogy a gyereknek meg kellett halni, hanem azzal, AHOGY EZT MEGOLDOTTÁK.
:)

superpityu - 2013. 12. 03. 16:03

nem mondom, hogy annyira élveztem a részeket, ebben a félévadban. a járvány téma tetszett, a kormányzó, bár őt tavaly is utáltam. hershel halálát sajnálom, nem biztos, hogy a lefejezést érdemelte volna. bár sokat gyúrtak a karakterre, sejthető volt, hogy lesz valami.
viszont az új irány tetszik, ebben a sok részre szakadt csapatban sokkal több lehetőséget látok. valahol kötelezőnek érzem, hogy tyreese és carol összefussanak. de leginkább a beth-daryl páros érdekel – a legszürkébb és a legszínesebb karakter összerakása szerintem baromi jó ötlet volt.
judith halálát én sem írnám le, lehet valaki inkább felkapta és vitte a buszra.
a kislányok jók voltak, mókás volt, ahogy leszedték a csajt meg a másik csávót. csak ért valamit carol különórája.
szóval ezzel az új felállással jobban várom a folytatást.

Soldierdsgn - 2013. 12. 03. 16:19

Én spec csináltam volna Kormiból Michone helyében egy olyan kis kezesbárány fogatlan zombit és egy táblával a nyakában elengedtem volna, hogy “ne ölj meg, nem eszlek meg” :) És örökké ott bolyonghat!!! Persze a csonkítást azt még élő állapotában kezdtem volna el, csak hogy élvezze!

Soldierdsgn - 2013. 12. 03. 16:21

Balee – “Bármit is mondott Rick, onnantól kezdve komolytalan, hogy a friss csapatnak nem említette az előzőek lemészárlását és a túlélők befogadását.”

A haverodnak a nyakához szorítanak egy katanát és te még hergelnéd ilyen infókkal, hogy kiteregeted a szennyesét?

A befogadottakat említette!

Yggdrasil - 2013. 12. 03. 16:26

Ne keverjétek már ide a moralitást Rick kortesbeszéde kapcsán! Hát naná, hogy azt mondja, hogy éljünk együtt, csak ne kelljen kimenni a nőkkel, gyerekekkel, féllábú öregekkel az erdőbe, mikor amúgy is jönnek a zombik. Rick egyszerűen a tank rossz oldalán :) állt. Most őszintén, az ő helyébe ki kezdett volna el izmozni? Naná, hogy törekszik az egyetlen olyan megoldásra, ami nem jár végzetes veszteséggel!
De ebben az egyben Küklopsz őszinte volt, amikor a lakókocsiban Hershel ugyanerről próbálta győzködni, és mondta neki, hogy térjen már észre, ő meg Rick, vagy ő meg Michonne egy fedél alatt, na ugye.
Még jó, hogy meghunyászkodik, mikor húsz puska meg egy tank csöve mered rá, meg a három legértékesebb emberéből kettő éppen ott térdel a kivégzőosztag előtt… ennek semmi köze nem volt a morálhoz.

Soldierdsgn - 2013. 12. 03. 16:27

Balee: “Amúgy, szerintem, elengedte volna őket. Eleve nem lett volna értelme tárgyalni, ha nem gondolta komolyan. Lesből, meglepetésszerűen támadhattak volna, de nem tették.”

Ha nem így jelentek volna meg, hanem lesből le mindenkit, akkor nem ment volna vele max csak 3 ember, a többi először is azért ment, mert a “békésen biztonságos helyet” jól csengett, de ha mészárlással kezdi a monológját nem lett volna “serege”. Birkákkal csak nyájasan először!

Yggdrasil - 2013. 12. 03. 16:29

Ja, köszönöm a Morgan-re vonatkozó válaszokat! A karakter természetesen megvan, csak az ment el valahol, hogy Morgannek hívják.

getkey - 2013. 12. 03. 16:35

Balee:
Igazad van, nem jól fejeztem ki magam. Démonok alatt azt értettem, hogy Rick az apokalipszis kirobbanása óta ezerféle módon tört már meg lelkileg. Elveszítette a feleségét, hallucinált, meg kellett ölnie az egykori legjobb barátját. Mint vezető, számtalan emberét veszítette el az elmúlt évadokban, és sok olyan döntést kellett meghoznia, melyet nem akart, csak muszáj volt. Ezen kívül, amikor csak egy kis kilátás nyílna egy nyugodtabb, emberhez méltóbb életre, azonnal történik valami, ami elveszi tőlük azt, amit addig felépítettek. Folyamatos a lelki és pszichés nyomás. Rick pedig az a fajta, aki ezt nem tudja mindig gond nélkül feldolgozni, és sokszor bizony megborul lekileg. Pont attól tartom jónak a karakterét, hogy sokszor rossz döntést hoz, de sohasem direkt vagy rosszhiszeműségből. A lelki terhei alatt is igyekszik megvédeni az övéit. Ez pedig nem megy mindig hibátlanul.
Nem vagyunk egyformák. Van, aki bírja a nyomást csont nélkül (Hershel pl. nem igazán vesztette el a nyugalmát és a hitét a sok borzalom ellenére sem, ami a családját érte), és van, aki nem, de ennek ellenére igyekszik kihozni a legjobbat magából és a helyzetből is. Főleg, ha mindenki tőle várja a megváltást. :)

laza_kivi - 2013. 12. 03. 16:49

Kislány halála:
Szerintem is lehetett volna jobbat találni. Amikor megérkeztek a Governor azt mondta, hogy biztonságban vannak, mert a folyón nem tudnak átkelni a walkerek. Hát kérem az csak egy oldal, így nekem nem magyarázta meg, hogy miért dagonyázhat nyugodtan a kiscsaj. Plusz az oké, hogy az anyukának nem volt annyi esze, de a Governornak lehetett volna, hogy látszódott, hogy leomlott az a fal, akkor bármi lehet alatta… de neeem…

mivanmar - 2013. 12. 03. 17:37

Szerintem nem olyan logikátlan, hgy Rick nem emlegette fel a néhai Woodbury-csapatot, félt, hogy attól a kormányzó megborulna és megölné a túszokat, ezért beszélt a megbocsátásról és arról, hogy embernek lehet maradni – a franc gondolta, hogy ettől lesz csak igazán ideges a másik.

Ami a buszos menekülést illeti, egy ideje már nem sok portyázáson voltak, beszéltek is róla, hogy már nagyon szűkösek a készleteik. Ki tudja, van-e annyi benzinjük, hogy más jármű is teli tankkal álljon készenlétben.

SZerenyke - 2013. 12. 03. 18:29

@getkey
oké, nem akarom védeni. Én csak azt mondom, h ha egy kicsit belehelyezkedsz a szemszögébe és nem kívülről nézed a jelenetet, elfelejted kicsit, h zombik nincsenek is és ott vagy, béna vagy, egyedül vagy, igen logikus lenne, h bent kuksolsz a gyerekkel, de egyébként egy gyenge lakókocsi egy hordától egyiküket sem védte volna meg (lásd első évad Andrea első zombija). Szóval azt tartod logikusnak, h éberen, aggódva őrködsz. Az is fontos sztem, h a nő nem igazán van magánál, elég valószínű, h nem is ott jár az elején agyilag, mert jár az agya azon, h mi nem stimmel a kormányzóval. És ebből az állapotból az zökkenti ki, h meglát egy zombit, ami egész kitartón közeledik, na és ekkor lenne a szerintem is teljesen logikus következmény, h mivel a zombi egy igen lassú állatfaj, azon nyomban lecaplatok a gyerekért és “biztonságba” helyezem a biztonságosnak vélt lakókocsiba. Csakhogy az ember nem így működik, ez egy kicsit olyan mintha most a való életben megtámadnának. Semmit sem tudnál csinálni. Mégpedig azért nem, mert elönt az adrenalin és ettől leblokkolsz, simán előfordulhat, h csak egy dologra tudsz koncentrálni egy ilyen helyzetben és arra is rosszul, azért mert nem gyakoroltad, h hogyan légy úrrá a saját szervezeteden. Aki először kerül ilyen helyzetbe, nagy valószínűséggel elbukik a vizsgán, senki sem úgy születik, h ha valami teljesen lesokkolja, akkor azonnal pikk-pakk megoldja a helyzetet. Szóval a nő, aki teljesen tapasztalatlan a zombigyilkolásban, a folyó túlvégén lévő zombitól is totál berezelt, annyira, h képtelen volt értelmesen gondolkodni. Ez kívülről valóban fájóan idétlenül néz ki, az ember csak fogja a fejét, viszont ennek most pont elég reális magyarázata van. Én legalábbis így gondolom. Egy szóval sem mondom, h nem hülyeség amit csinált.

Amúgy a legtöbb ilyen “baleset” az emberi hülyeségből szokott fakadni, ez a sorozat erről szól, nem értem, h ezen miért akadunk fenn a 4. évad közepén, nem tudom ti eddig mit néztetek :P

Anthonz - 2013. 12. 03. 19:01

Én már kaszáltam ezt az évad elején de visszatértem a félévzáróra. Arról győzött meg, hogy helyesen döntöttem.

Az íróknak csak az a lényeg, hogy bizonyos naagy drámai dolgok történjenek meg, és addig csavarják a sztorit, ameddig úgy lesz, ahogy ők elképzelték.

De ezeket a “történéseket” én nem tudom befogadni: most is ugye Michonne ott volt az ellenfél háta mögött, fegyvere is volt, de csak az utolsó pillanatban csinált végre valamit.
Aztán meg a Rickék csapata azon a zsebkendőnyi helyen legalább 3-szor(!!!) elveszti egymást szem elől, és mindenki a másikat keresi. LOL, de tényleg. Azon kívül meg csak lőnek mint a süket, de eredmény nuku. Na mindegy, ez nekem erőltetett.

SZerenyke - 2013. 12. 03. 19:08

@Balee
“Még egyszer kérdezem: miért nem jutott senkinek eszébe, hogy megemlítse az előző csapatot és a sorsukat?”

ez itt nem lett volna helyénvaló, Rick egy tankkal az orrában és gyerekekkel, betegekkel, azzal a sok gonddal ami még az első belövés pillanatában is csak halmozódik tovább a szemünk előtt, nem tehette meg sem azt, ahogy az előttem szólók írták, h feldühít egy pszichopatát, sem azt, h nekiáll mesedélutánt tartani tényekről egy rakás vadidegennek. Az embereket nem lehet tényekkel meggyőzni, tömegeket, csoportokat nem. Mesélni kell nekik és lelkesíteni őket és ez működött is.

szerintem egyébként azért nem mert, mint jó vezető, azonnal átlátta, h a béke elérésének érdekében, meg kell győzni a kormányzó embereit, h csatlakozzanak hozzá. és csak azzal tudja megnyerni őket, ha ő bemutatkozik. gondold végig, h az milyen hatással lenne rád, ha ismersz valakit, nem tartod rossz embernek, a vezetőd, éppen mögötte menetelsz és valaki egy kerítés mögül elkezdi sorolni, h hány ártatlant gyilkolt milyen változatos módszerekkel anélkül, h bárkinek is feltűnt volna. Sárdobálásnak is hathat, rizikós, vagy elhiszik vagy nem. Csak a jelen helyzetre építhetett, arra, h a kb. két perces szónoklat után azonnal mindenki látta a két vezető közötti jellembeli különbséget, még a tankos csávóról is bevágtak egy képet amin határozottan látszik, h meginog egy pillanatra. Amit Rick mond, azt azért mondja, mert semmivel sem lehet jobban megnyerni az embereket, mint a jóval. Ha ő is elkezd dobálózni, azzal pont azt bizonyítja, h nem jobb ellenfelénél. ill. itt már teljesen irreleváns, h eredetileg miért utálják egymást, itt már egy olyan ponton vannak ahol kár arról beszélni, h mi történt, főleg, mert a kormányzó nem csak a reggeli eligazításon halandzsázott össze mindent arról, h őt megcsonkították Rickék (gondol itt a szemére), ill. megölték a lányát satöbbi, hanem ebben a szituban is elkezdi elferdíteni a dolgokat, h ő woodbury és Andrea után már nem tud nekik megbocsátani. Az ezzel a baj, h ő teljesen más színben tüntette fel magát az emberei előtt, ezt a Rick szavai nem tudják lerombolni, csak a kormányzó önmagának ellentmondó szavai. Ricknek azt kellett elérni, h kihozza belőle a valódi énjét, hiszen ő rögtön tudta, h itt szó nem lesz békés elvonulásról. A kormányzó is tudja a beszéd végén, h ő itt most csatát vesztett, de hozza a szokásos gátlástalan stílusát és onnantól már nincs visszaút az embereinek.

SZerenyke - 2013. 12. 03. 19:33

Balee
“Amúgy még egy dolgot nem értek, korábban is eszemben volt, csak nem írtam: komolyan ennyi volt a menekülési terv, hogy van egy buszunk? Hát minimum egy hótolóval felpimpelt buszt meg 3-4 SUV-ot kellett volna felkészíteni, tökig tankolva, ivóvízzel, tartós élelmiszerrel és elsősegélykészletekkel megpakolva, hogy bármikor, bármilyen okból kifolyólag 5 perc alatt elhagyhassák biztonságban a börtönt.”

erre konkrétan nem volt idejük, mivel egy darabig az is kérdéses volt, h egyáltalán marad valami a csapatból, nemcsak orvosság, de élelmiszerhiányban is szenvedtek. épp most éltek túl, már aki egy járványt és vannak páran akik a támadás alatt is örültek, h el bírtak támolyogni a buszig. És az ivóvízben sem bővelkedtek, csak akkor volt, ha időnként kimentek a zombis részre megjavítani, ez is az eszetlenség csúcsa nálam, h senkinek nem jutott eszébe azt a részt is körülkeríteni. de alapvetően erről szólt az egész eddigi évad, h semmi ilyen problémát nem tudtak megoldani, a börtönben lakás ideje alatt ugyanúgy sosem tudtak egyről a kettőre jutni, mert amint megoldottak úgy-ahogy egy gondot, jött csőstől kétszerannyi és ugyanúgy kényszer alatt voltak, ezért nem szerették annyira már a Ricket, mert ő fogta és kivonta magát a forgalomból. De Daryl is megjegyezte amikor feláldozza a disznókban, a hosszú munkájának gyümölcsét, h ő csak azt látja, h amikor kell, akkor azért a Rick ott van és csinálja amit megkíván a szituáció.

Nálam ebben a részben egyébként az verte ki a bitosítékot, amikor az ostrom hevében a tank felborítja az ivóvizes hordót. Lehet ez nevetségesen hangzik, de ha világvége van ez elég nagy pazarlás. De már az sem volt szép látvány amikor kidönti a kerítést, mert már láttam ahogy majd totyognak rajta be a zombik a végén és megint, mint mindig ugyanaz történik, a zombik maradnak, az emberek mennek.

Sunsetjoy - 2013. 12. 03. 19:53

A kormányzó azért játszotta el szerintem ezt a megyünk tárgyalni (tankkal), hogy “bemutassa”, milyen nagyszerű az emberei előtt. Nem gondolhatta komolyan a Woodbury-fiaskó után, hogy a börtönbeliek olyan beszariak lennének.

Sejtette, hogy harc lesz, majd érezte Rick szavai után, hogy fordítják a kockát (ellene néhány embere véleményét- annyira ismerte már őket, hogy erre fordulhattak volna), ezért cselekedett, amit mindig is akart titokban.

Mindig is manipulatív egy köcsög volt, tudta, hogy a fejezés elindítja a csatát…

Csák Ányos - 2013. 12. 03. 20:15

Elengedte volna őket a kormányzó, különben “Misönt” is lemészárolta volna, és nem tudta volna meg senki. Sőt, élvezte volna, hogy övé a vár, Rickéké meg a lekvár :D Ő győz, és a többiek ezt tudják majd, míg kint kóborolnak. Szóval Ricknek most taktikai visszavonulás kellett volna, és kérni, ha ennyire nagy lelkű, bizonyítékként engedje el Hersölt vagy Misönt.

Danci - 2013. 12. 03. 20:39

am engem nem az zavar h csak 1 busz volt hanem h nem beszéltek meg találkozási pontot és errőlfog szólni az évad 2.fele, mikor 2 mondattal ellehetett volna békeidőben intézni hol tali ha cink van

Gurowsky - 2013. 12. 03. 21:27

Csak nézek itt ki a fejemből, a vége felé már azt vettem észre, hogy alig veszek levegőt.
Közbe azon pörgök: HOL VAN MÁR MICHONNE?!

Szerintem nagyon erős rész volt, ezek után nem tudom mit hoznak évadzáróra majd.

SZerenyke - 2013. 12. 03. 21:29

@human
“Az nyilvánvaló, hogy az utóbbi két hét történései engem hidegen hagytak, buhúú újra családot talál magának, akiket meg akar védelmezni, aztán újra elveszíti őket, szegény kormi. Most már megértem őt, még ha nem is szeretem, meg ilyesmi bullshit. Fenét, unalmas főgonosz, akivel már két finálét is kaptunk, hogy “hohóó, a nagy összecsapás”, na most megtörtént, és végre nem térhet vissza többet.”

sztem egyáltalán nem akarták velünk megszerettetni az alkotók félszemű barátunkat. Először valóban afelé megy a történet, h megváltozott, jó útra tért, újra van kiért élnie stb., de ez csak azért kellett, h nagyobb legyen a szakadék eközött az új bullshit álkarakter és a valódi énje között, amikor brutálisan meggyilkolja a volt társát, Martinezt. Alapvetően a jó útra tért szakaszban sem tudunk neki hinni, bár nem mond soha túlzottan rosszat, de valahogy ijesztő, a körülötte lévőket is láthatóan kiveri a veríték már a puszta jelenlététől is, mert egy valóságos rejtély egy darabig mindenki számára, pont addig amig ki nem nyírja őket magukat, vagy valaki mást a szemük láttára. Szerintem sok szempontból nem unalmas, sok a feszültség körülötte és érdekessé teszi, h miután valóban megkapja a lehetőséget egy új és jobb életre, egy darabig nem lehetünk benne biztosak, h csak színjáték-e. ebben az a zseniális, h nem a vásznon vibrál a levegő, mert ott emberek ismeret hiányában annak hisznek amit látnak, hanem nálunk otthon és ez nagyon idegesítő tud lenni. az más kérdés, h a nézők igen magas százaléka nem tolerálná, ha tényleg jó útra térne ezért ezt lehetett tudni, h “nem lépheti meg” így maradtak a karakter továbbegyszerűsítése mellett, ami ennyi idő után valóban lehet nevetséges, mert, h rajta kívül az egyik táborból sem akarta senki ezt az értelmetlen lövöldözést, az teljesen világos. És sztem a kislány elvesztésével sem azt akarták elérni, h sajnáljuk, hanem épp ellenkezőleg a nézők kívánalmának eleget téve kimérik rá a büntetést. Olvastam itt olyanokat, h milyen módszerekkel kellett volna elevenen megcsonkítani és hasonlók, de inkább a bölcsebb megoldást választották tudván, h a legnagyobb csapás ami érheti, ha újra szembesül vele, h megint képtelen a lányát életben tartani (mert az tagadhatatlan, h a kislány a szívéhez nő) és megint nincs kiért küzdenie. Ezzel azt is biztosítják, h nem kell kínzással bemocskolnia a kezét egyik kedvencünknek sem, pl. Michonne-nak, mert azzal a kormányzó szintjére süllyedne.

Sokakban téveszméket váltott ki, h nem mutatták ahogy Lilly lelövi a Governor-t, valószínű, h csak méltóságosabbnak – ha már ilyen komoly neve van – tartották egy eltaposott bábuval jelezni a történteket.

S.Szab - 2013. 12. 03. 22:08

Hello Getkey!

Valószínűleg nekem nincs igazam. Ez esetben viszont furcsállom, hogy a govi “csak így” purcant ki. Valahogy az ember másra számít egy ilyen extrán sátáni karakter esetében, bár lehet, hogy csak a gagyi filmekből belénk táplált klisék mondatják ezt velem.

getkey - 2013. 12. 03. 22:32

Szia S.Szab! :)

Igen, ezt én is szóvá tettem az egyik kommentemben. Számomra is olyan súlytalan volt a halála, valahogy erőteljesebb jelenetre számítottam. Általában a negatív karakterek halála is meg szokott “érinteni”, főleg, ha nagy súllyal vannan jelen a történetben. Valahogy elmaradt most a katarzis-élmény. Persze nem azt gondolom, hogy azért volt ilyen a jelenet, mert mégsem halt meg, egyszerűen csak így sikerült vászonra vinniük. Ez van :)

Tusán - 2013. 12. 03. 22:33

Szóval két tucatnyi embert öt perc alatt meggyőz a félszemű bohóc, hogy fogjanak fegyvert a kedvéért és ha kell, öljenek számukra ismeretlen embereket, akikről abban az öt percben hallottak először, magukra vállalva ezzel a kormányzó és Rick közötti harcot. Aha…

Egy haverom az első évad után lemondott a sorozatról, szerinte a képregény jó csak. Én kaszáltam két epizóddal ezelőtt, de a kormányzó halálhírére megnéztem a vasárnapi részt.

inferno88 - 2013. 12. 03. 22:37

Nagyon nem tetszett, hogy hülyének néztek az írók.
Rick elmondhatta volna a kormányzó kísérőinek, hogy amúgy ez a hapi ok nélkül elrabolta a barátaimat, az egyiket majdnem megerőszakolta(és akkor a képregényről nem beszéltünk :) ), embereket kínzott és kiírtotta a saját városát. Ha gondoljátok, kihívom a túlélőket, majd ők mesélnek…

A legjobb rész tényleg a Carol nevelte leányzóé volt. Felröhögtem és állva tapsoltam… a barom csaj hogy meglepődött, mikor zsákként dőlt el mellette a társa.
És ez meg a másik fele. A banda látja, hogy tele van a börtön kölykökkel és nem jut eszükbe, hogy itt valami nem stimmelhet a “gonosz csúnya börtönlakók sztorival”, nem kéne rákérdezni?

getkey - 2013. 12. 03. 22:49

SZerenyke:
Nem akarom már nagyon túlspilázni a témát, azt hiszem, mindent kifejtettem, amit erről gondolok. De!
Talán kicsit elbeszéltünk egymás mellett, mert amit leírtál, az részben rendben van, az emberek sokféleképpen viselkedhetnek vészhelyzetben, ezt aláírom (bár azt most sem gondolom, hogy egy addig a gyerekét féltő anya számára krízishelyzetben ne a gyermeke biztonságba helyezése lenne az első gondolat, mert ez egyszerűen reflex, függetlenül minden sokktól), viszont – és amire a leginkább szerettem volna rávilágítani – ha ELEVE nem hozza magukat ilyen idióta helyzetbe, hogy a kislánya tőle elérhetetlen távolságban dagonyázik, míg ő egy lakókocsi tetején egy irányba mered, akkor mindaz, amit leírtál teljesen mellékes!
Nem alakul ki ilyen agyzsibbasztó módon vészhelyzet, ha a gyerekemet magam mellett tartom, és nem az iszapot kotorja tőlem 30 méterre! Főleg, hogy egyedül vagyunk, főleg, hogy nyílt terepen vagyunk, főleg, hogy előtte kb. két nappal bújócskázás közben már megtámadta egy zombi.
Mégegyszer feltenném a fentiek tükrében a kérdést: van bárki itt, aki hagyná ezt az alapszituációt kialakulni (én a lakókocsi tetején, a gyerekem pedig tőlem combos távolságban játszik)? Itt még nem arról beszélek, hogy mi történik, ha megjelenik a láthatáron egy zomber :)
Egyszerűen az alapszituról van szó. Te így tennél? A legtöbben szeretik megelőzni a bajt, főleg egy ilyen világban, ahol akkor is megtalál, ha nem keresed.
:)

SZerenyke - 2013. 12. 03. 23:21

@getkey
Okés, igazad van :)

getkey - 2013. 12. 03. 23:34

SZerenyke:
Valami lehet a levegőben. Te vagy ma a második ember, aki igazat ad nekem :) Vagy én vagyok ennyire erőszakos…Remélem, nem :) Csak szeretek mindent alaposan leírni :)

röviden-tömören - 2013. 12. 03. 23:49

Hershel.. Hershel. túl sok jót tett mostanában, hogy túlélje.. :-) mégis olyan béna volt az egész.

egyik társaságot se értettem. a governor simán a kinti csapat fölé kerekedett, annyit nem kérdeztek tőle fegyverrel a kezükben, hogy hát izé, két vezető-aspiráns is eltünt a színről ő meg fellépett? naná. a golfozás veszélyes sport és az 584. cserkelés is tud halálos lenni.. és máris egyenes az út egy akárhogyan is emberrablásig, egy fegyvertelen, műlábú santa “wa(u)lks” lefejezésig, aztán jöhet is mások halomralövése, a magunk életének semmibevétele révén, hiszen erre az alkalomra őrizgették magukat évek megpróbáltatásai alatt (alig van kaja, de mind fitt, mintha most jöttek volna kiképzésről).. komolyan. túlélnek minden szarságot de mint a gyogyósok gi-joeznak inkább egy messziről jött ember első füttyszavára?

az ex-benti csapat se semmi, de ez..

a Carol-nevelte kiscsaj saved the day mozzanata jó volt, de minek olyat megmenteni, aki kiakad azon, hogy van benn egy pszichopata? mostanra csak egy lett volna? mikor évek óta mindannyian hullákat darálnak?! hát ezen vadul felröhögtem – az az aggódó pofa. :-D

simán le kellett volna lőni valamelyik kintinek (nem a gi-jane leszbi barátnőjének aki csapot-papot hátrahagyott fight közben – azok is hogy élték túl csak azzal, hogy bekonzervelték magukat??) a kormányzót, hogy az egész szeleburdi család beköltözzön börtönbe, sajnálkozva, hogy Hershel lefejeződött – még ez is izgalmasabb lenne hosszú távon, minthogy “szétválnak útjaink”, de majd “úgyis találkozunk” – mert nyilván ez lesz belőle. Carol is biztos csak eljut majd a niggéret földjére – majd azt hiszi, hogy Tyrees tudja, hogy ő volt.. (a karma szerint a kiscsaj révén megmentette, tehát mégegyszer nem fogja; a csokiszereplő meg mike tyson iq-jával bír a sorozatban..) kínos feszengés lesz egész biztos.. :-p

Judith meg ezalapján simán él bár nem Bethen múlt (mi a gyíkot csinált az is.. rendben van, hogy slow-mo-silence “Daddy” és lövöldözni kell, de pont most kellett a bambulást abbahagyatni vele?), lesz nagy öröm Ricknek KHRLARGHnak :-), jósokára.

a kormányzó új-kislányának is mennie kellett, de őszintén reméltem, hogy legalább valami aknát talál és úgy. az meg, hogy volt, hogy anyuci végig kézben(?) vitte, de olyan közel voltak a börihez, hogy meg sem zombult?

hát senkinek nem tűnt fel újabban, hogy tele az erdő még valóban élőkkel? kik nyuvasztották ki a kajaszerzési akciójuk során az erdőközepi telepeseket? vagy benéztem és a kormányzó kezelte a helyzetet – de valahogy nem illene a képbe, hogy rögtön tömegmészárol és aztán csak módszeresen gyilkolgat.

ennyi idő után egy régi, zavaró kérdést megválaszolnak az írók, vagymi – tehát elégetik a hullákat kint, persze nem probléma az üzemanyag (hagyjuk). de az addig zéró zajra is összeveredő zombik elbújnak míg megérkezik a kormányzó a tankkal.. neeee…

tekintettel arra, hogy félévad-záró volt még egyet és befejeztem ;-) – már végképp nem tudok komolyan végignézni ebből egy részt – governor választhat: a combos black ninját fejezi le, aki úgyse hagyná élni, aki végzett a halott kislányával, aki Andrea “mentora” volt és kvázi ellene-fordítója, akivel kölcsönös megértésben utálják egymást, vaaaaagy white-beard man-t, akit mindenki szeret és hasznos, megbecsült tagja lehetne bármely csapatnak (mindentől függetlenül). hát persze, hogy a falábú öregembert, hiszen az villámgyorsan kiszabadítaná magát, a háta mögé rohanna és átharapná a torkát.. :-DD

bruti - 2013. 12. 04. 00:23

Elakartam olvasni a kommenteket, de fáradt vagyok hozzá, amúgy meg biztos leírtatok már mindent, szóval inkább nem írok semmit :P

Llew - 2013. 12. 04. 00:53

Nagyon akarták, de nem lett nagy szám. Volt pár jó momentuma aztán annyi. Ezért szerintem nem érte meg visszahozni a Kormányzót. A részleteken kár szívózni, mert reggelig itt írhatnám a kommentet. A Judithos cliffhanger nekem kicsit légből kapott volt és szerintem átverés, de kellett Rickék hazavágásához.

Annak örülök, hogy végre a börtönt elhagyták, annak viszont nem, hogy megint csak erős önismétlést látok előre. Már a Kormányzó támadása is az volt, de a vége csak a 2. évad finálé felfokozva, hisz nem csak Andrea szakadt el. A nonaneme karakterek a busszal együtt jól eltűnnek majd mi meg nézhetjük, majd ahogy 2-3 szálon párosával kínlódnak. Rick megint depis lesz, még jobban, mint Lori után és max Carl lesz, aki összekanalazza, aki ettől és a húga elvesztésétől majd még inkább felnő.

Mondjuk az vicces, hogy Michone megmenti Ricket aztán elpárolog. Ha már a többség elszelet a busszal, akkor az a pár aki ott maradt miért nem tart össze?

Jacques - 2013. 12. 04. 01:06

Akik szerint a kormányos él, mert nem mutatták szétloccsanni a fejét, kérném őket tekerjenek vissza arra a jelentre, amikor anyuci szétlövi a sárból felkelő zombit. Naugye hogy azt sem mutatják. De nyilván golyófogó lett a koponyája, hisz’ a gyereket a karjaiban viszi a governorhoz. Ha a zombi túléli megharapdálja anyut is és nincs, aki a harctérre botorkáljon. De a sakkbábú is elég egyértelmű metafóra.

Zombicsecemőre visszatérve… a 4×01-ben a csöves nőnek a kosárkájában (aki szendvicset kapott Ricktől) nem a csecsemője mozgott? Szerintem az az volt, nem a férje maradványai. A csecsemő zombi tarthatta távol az anyjától a többi kóricálót.

Amúgy baromijó rész volt, élveztem minden percét. Ha ilyen lenne minden rész, egy rossz szavunk nem lehetne, pedig engem is nagyon zavart a sárban dagonyázó kislány. Ha az anyjának lett volna esze a kölök is fent lett volna helye a lakókocsi tetején. Mikor meglátta a vízben a zombit, már akkor oda kellett volna hívni magához.

Hershelt nagyon sajnáltam, most pedig Daryl után Michonne lett a kedvenc karakterem. Ha nem lenne baromi drága az őket ábrázoló figurák az ebay-en, meg is rendelném őket. Darylt, Michonnet és a két Pet Zombiját. :)

Jacques - 2013. 12. 04. 01:12

Jah, és Judith-ért vagy a két kiscsaj futott vissza, vagy még a leszbi lófarkas leányzó szedte fel, mert érdekesen távozott, mikor légnyomást kapott a gránáttól.

csirmi - 2013. 12. 04. 01:31

Hörsölbácsi :'((((

Toto - 2013. 12. 04. 02:35

röviden-tömören, első vagy akinek még feltűnt a távolság a folyótól a börtönig amit a csaj tett meg a halott lányával a karjaiban!
Amúgy valóban, rengeteg kikezdhető dolgot lehetne még találni, de nem ezért nézzük a sorozatot.
Ebben a részben különösen jó párbeszédek voltak.
És amúgyis, ahogy a kommentelők legnagyobb része, várjuk a februárt! (Y)

mivanmar - 2013. 12. 04. 02:41

Jacques: Nem, a férje (Eddie) feje volt ott, legalábbis gyerekről szó se volt, csak arról, hogy nászúton voltak, mikor beütött a zombiapokalipszis.

Lexxi - 2013. 12. 04. 05:22

@röviden-tömören és Toto
Lilly nem kézben cipelte el a lányát a börtönig,hanem kocsival ment oda. Direkt visszanéztem még egyszer,hogy biztosra menjek.. http://prntscr.com/28kvwm De az már más kérdés,hogy honnan tudta ismeretlen terepen,hogy merre kell menni a börtönhöz… Vagy csak követte a fegyverek hangját,mint a walkerek?! :D

Lexxi - 2013. 12. 04. 05:30

@Llew

A börtönös csapat 6 felé szakadt.

1. Glen + a noname karakterek a buszon
2. Maggie,Bob és Sasha
3. Tyreese a gyerekekkel
4. Daryl Beth-szel
5. Rick Carl-lal
6. Michonne egyedül

Nagy esélyt látok arra is,hogy Judith is él.
És ugye ne feledkezzünk meg Carol-ról sem. Nem tudjuk,hogy mikor tér vissza,de szerintem visszahozzák az évad 2. felében.

Balee - 2013. 12. 04. 09:19

@röviden-tömören:

Tökéletesen egyetértek minden szavaddal. Az a baj, hogy sokan mélyenszántó pszichológiai elemzésekkel akarják megmagyarázni a nyilvánvaló faszságot.

Human (vagy winnie?) múltkor írta egy Homeland kritikánál, hogy az írók hülyének néztek minket. Annál a résznél nem értettem egyet, de a Walking Deadnél ez hatványozottan igaz.

Végtelenül ostobán van megírva a forgatókönyv és ez eddig nem volt jellemző a sorozatra. Legyen bármekkora fan valaki, egy ponton túl nem lehet a történteket kimagyarázni.

Balee - 2013. 12. 04. 09:25

@röviden-tömören:

“simán le kellett volna lőni valamelyik kintinek (nem a gi-jane leszbi barátnőjének aki csapot-papot hátrahagyott fight közben – azok is hogy élték túl csak azzal, hogy bekonzervelték magukat??) a kormányzót, hogy az egész szeleburdi család beköltözzön börtönbe, sajnálkozva, hogy Hershel lefejeződött”

Pontosan: ez lett volna a megfelelő reakció, ha nem papírmasé figurák vannak a csapatban, hanem van egy, azaz 1, normális értékrendű ember közöttük. De ők a B variációt választották, nekimentek a gyerekekkel, betegekkel teli tábornak, mint hős exkatonák. Amúgy csak engem zavar, hogy ebben a sorozatban minden katona vagy exkatona 2 bites idiótának van beállítva? Nem túl hízelgő rájuk nézve.

Soldierdsgn - 2013. 12. 04. 09:42

Tusán:
Az is nagy meggyőző erő volt, hogy egy biztonságos helyre költözhetnek!

inferno88:
Te meg biztos leállnál kérdezősködni a tűzharcban?! Ott már nem számított, max annyit, hogy gyerekre nem lövünk! Nagyon jóságosnak hiszitek az embereket, pedig egy cudarabb világban élnek, mint mi.

röviden-tömören: “hogy anyuci végig kézben(?) vitte, de olyan közel voltak a börihez, hogy meg sem zombult?”

Az nem biztos, hogy végig kézben vitte. csak a drámaiság miatt jött be a levágott fejről felnéző Kormi szemszögébe. Azt meg, hogy ki mikor változik át már az első évad óta magyarázzuk, ahogy a CDC-s doki is megtette anno!

“akit mindenki szeret és hasznos, megbecsült tagja lehetne bármely csapatnak”

Lehet, hogy pont ezért!!!

De most komolyan, most meg azért megy a rinya, mert elhagyták a börtönt, és KÜLÖN? Végre valami, ami mozdíthatja majd a történéseket, nem lesz számotokra talán annyira unalmas, és egysíkú, de nem ez sem jó, mert miért is lenne az?!

Soldierdsgn - 2013. 12. 04. 09:50

Igazából az a gond, hogy egyből mondja a hibát a sok ember, de nem látja, hogy például ott a kocsi, amivel ment az anya lánya páros…
Daryl mögött sértetlen volt a kerítés… Honnan tudod, hogy arra nem lőtte ki a tank, hamár szerinted össze-vissza lőtt? Olyan dolgokba kötnek bele egyesek, hogy hihetetlen…

Azért mert nem rágják a szátokba, még nem biztos, hogy valaki teleportál, attól, hogy te úgy csinálnás a dolgot, attól az a karakter még had csinálja máshogy, attól, hogy te full okos vagy, attól még a karakter had legyen már hülye, hisz úgy is amerikai, nem?

Yetti - 2013. 12. 04. 10:57

Soldierdsgn-al teljesen egyetértek.
Sokan soroljátok a hibákat, de ezek közül nem egy van ami szimplán amiatt van, mert egyáltalán nem tudtok belegondolni egy ilyen szituációba.

Valaki említette az eltemett zombit, hogy miért pont most jött elő….. MERT MOST ÁSTÁK KI!!!

Miért nem talált senki a fegyverekkel?
Az alaphelyzetre feltehető a kérdés 50 méter azért nem akkora távolság. Ricknek simán meg kellett volna döglenie, meg pár embernek a támadók közül, de annyit ennek a védelmére is fel lehet hozni, hogy feltehetőleg mindkét oldal erősen meglepődött a lefejezésen. Kivéve Carlt, aki már jó pár rész óta beleszar az ilyen dolgokba.
Miután megindul a támadás egyértelmű, hogy senki nem lesz mesterlövész ellenséges golyózápor alatt. Aki paintballozott vagy airsoftozott valaha annak nem kell mesélnem, pedig ott nem kell félned, hogy beledöglesz és tankkal is voszonylag ritkán találkozol.

Miért hagyták ott a csecsemőt a gyerekek?
Lehet nem hagyták ott, mert a 4-ből kettőről tudjuk, hogy visszamentek harcolni. De ha otthagyták is, a legidősebb lehetett vagy 8 éves!!! Abból vagy 2 évet egy zombieapokalipszisben élt le és hónapokig egy pszichopata tanította. Ne csodálkozzatok már rajta, ha nem úgy gondolkodnak, mint ti.

Akinek, meg nem elég brutális, hogy mellbeszúrnak valakit és otthagyják, hogy a zombik megzabálják….
Ennél csak egy jobb módot tudok, amit egy olyan helyzetben ki lehet vitelezni, az a hasszúrás, mert akkor sokkal lassabban hal meg.

Egyébként a Hershel Judith páros halála nagyon gyáva húzás volt. A két legsemmitmondóbb karakter volt. Nem volt olyan élmény, mint a T Dogos részben.

Yetti - 2013. 12. 04. 11:02

A gyerekes rész ki is maradt. Csak a csaj látott a támadók közül gyereket a börtönben, meg is lepődött. Esetleg Carlt látták páran, de ha valaki egy Winchesterrel lövöldözne rám én is leszarnám, mennyi idős.

dakilla - 2013. 12. 04. 11:09

Elég jó rész volt ahhoz, hogy ujra reményt adjanak a sok lassúságért, hibákért, habár ebben is volt sok marhaság, amit előre lehetett tudni, DE nem izgultam senki miatt.
…kivéve Hershel-t sajnáltam.

BigBlaster - 2013. 12. 04. 11:24

“Kicsit” tényleg unalmas, hogy sokan a realitást, a full logikus reakciókat és cselekményt, stb. kérik számon egy olyan fikciós sorozaton, ami kb. mese kategória, még ha úgy is látszik a TV-n keresztül, mint ha ez egy valóságos történés lenne. Aki ennyire érzékeny a valósághűségre, gondolom sikítva pattan fel a TV elől, ha véletlenül egy Supermen, Spiderman, Transformers, stb. filmre kapcsol.

Ez egy szórakoztató játékfilm sorozat, és nem a Reality TV műsora. Akit nem szórakoztat, hanem bosszankodik rajta, az minek nézi egyáltalán? Vagy ilyen sok a mazochista?

Még az ennél sokkal reálisabb szituációkat megfilmesítő sorozatok (pl. mindenféle nyomozós, bűnügyi) is hemzsegnek a logikai ellentmondásoktól, irracionális cselekedetektől, akkor mit várnak egy olyan sztoritól, aminek annyi köze sincs a valósághoz, mint az említett “reális” filmeknek?

Sokszor elhangzik: “a sorozat készítői hülyének nézik a nézőt”. Halkan megjegyzem, hogy a hozzászólásokat olvasva, sokszor érzem azt, hogy nem alaptalanul.

Huha - 2013. 12. 04. 12:27

A tank hatástalanításának módszerét már át is vette több ország hadserege.
A kormányzót klónozni fogják, na ja, aki átdöfött szívvel is képes percekig fetrengeni még…
Járkálókat fognak alkalmazni “élő” pajzsként, és 10 méterről sem fognak eltalálni automata fegyverekkel.
Igen, ez egy mese, fikció, de akit nem zavarnak az ilyen apróságok, nos, az agyhalott.

Cobaltum - 2013. 12. 04. 12:31

Sziasztok!

A kormányzó tartott egy igencsak meggyőző beszédet egy olyan csapatnak, akik hónapok óta céltalanul, napról napra éltek, ingatag biztonságban. Ő pedig célt adott nekik, és a viszonylagos kényelem, biztonság ígéretét.

Az, hogy még rossz színben tűntette fel a börtönben lakókat már csak hab a tortán. Nem kell ahhoz walking dead univerzum, hogy az emberek beáldozzanak ismeretlen idegeneket a saját kényelmükért.

Ez a világ csak még inkább leegyszerűsíti ezekenek a kényelmetlen döntéseknek a meghozatalát a “birkáknak”.

Nem volt ebben semmi hiteltelen…az ember ilyen! Jó reggelt!! :)

Gurowsky - 2013. 12. 04. 12:47

A kormányzó halálából ki lehetett volna hozni többet is.
Mondjuk az új “családjából” a gyerek anyja szúrja át.

Vagy jön Michonne és míg az Ricket fojtogatja, kiszúrja a másik szemét is, aztán otthagyják.
Vagy lecsapja a két karját és otthagyják.

Semmi fantáziájuk nincs ezeknek :D

Yetti - 2013. 12. 04. 12:50

Huha
Semmiből nem látszik, hogy a tanknak baja lenne. Meghaltak benne az emberek, talán azt el lehet ismerni és a robbanástól az éghető dolgok kigyullattak benne, mást egyáltalán nem mutatnak.
Az élő pajzsos dolgot, meg ha nem is zombival, hanem emberrel, de minden 2. akciófilmben eljátsszák, azt ne mond, hogy még egyet sem láttál.

Huha - 2013. 12. 04. 13:20

Yetti
Egy tank lövege nem egy két végén lyukas cső.:D A gránát nem jut be a lövegen keresztül a tank küzdőterébe, ha így lenne másképp alakul a 2. világháború.:P Így nekem az a jelenet volt a legröhejesebb rész, főleg a kicsapó lángnyelvvel.
Az élő pajzson lehet vitatkozni, bár arra már nem is emlékszem, hogy vette rá Tell Vilmosunk a járkálót, hogy haladjon előtte.
Újra leírom, ez egy mese, de az nem mindegy, hogyan mesélik el az adott történetet.

Balee - 2013. 12. 04. 13:39

És már elnézést mindenkitől, de az, hogy egyeseknek a torkukon letuszkolt szar is gumicukor ízű, mások még szeretnének igényes sorozatot nézni továbbra is. Olyat, mint amilyen EZ IS volt a harmadik szezonig. Én eddig a szezonig semmibe nem kötöttem bele a sorozat kapcsán, de az utóbbi részek rendesen kiverték a biztosítékot.

Bence7y - 2013. 12. 04. 13:42

Az évad egyelőre borzasztóan gyengén van kivitelezve. A ‘fontosabb’ párbeszédek hiteltelenek (megölik a testvéredet, lesz@rod, és cimbik lesztek…), a lövöldözős jelenetek atom gagyik. A kiszámíthatóságról már ne is beszéljünk (a kormányzó újbóli “megőrülése”, stb-stb…). Papírforma rész volt, tegye fel a kezét aki valahol nem tudta hogy ez fog történni.
Ami igazán kár még, hogy a “rádiós” (az autós jelenetre gondolok korábban, ahol majdnem befogtak valamit, csak jött a horda..) szálat nem kezdték el még egy kicsit boncolgatni, ok, gondolom az évad második felére marad, de akkor is… egy apró morzsa is elég lett volna. Plusz ott van még Carol, vagyis a Jolly-Joker, akivel bármikor-bárhol-bármilyen húzást bedobhatnak.

Csalódott vagyok!

Balee - 2013. 12. 04. 13:43

@Huha:

Vili konkrétan egy kézzel megemelte a 80 kilós faszit, közben sétált előre. De én ebbe se kötnék bele, apró túlzás, lényegtelen a történet előremozdításának szempontjából.

Balee - 2013. 12. 04. 13:48

@Bence7y :

Az a baj, hogy ezzel az idegbeteg f@sz Kormányzóval elment másfél évad, amiben nagyrészt csak kínlódás volt. Szerintem ezer érdekesebb szálat csinálhattak volna. Komolyan, miért nem lehetett ezt a csatát így letudni az előző évad végén és valami friss dologgal kezdeni ezt az évadot? Mert abban mindenki egyetért, hogy érdekesebbnek ígérkezik a folytatás, mint az eddigiek.

Tusán - 2013. 12. 04. 14:16

Soldierdsgn: nem kell ahhoz egyből fegyvert ragadni és az életüket kockáztatni. Ha csupán az vezérelte volna őket, akkor leteszik a fegyvert, amikor Rick felajánlja a társulást. Mert hát végül is ki nekik az a félszemű bohóc?

BigBlaster: Ugyan már, ezt te sem gondoltad komolyan! A Walking Dead-et a Supermanhez meg a Transformers-hez hasonlítod? Teljes joggal kéri számon a néző a valósághűséget a Walking Dead kapcsán, mivel az általad felsorolt SCI-FI produkciókkal ellentétben a Walking Dead DRÁMA egy valóságos világban, ahol éppen zombiapokalipszis van, nem pedig emberek rohangálnak szupererőkkel a varázsgrált keresve.

Cobaltum - 2013. 12. 04. 14:34

@Balee

Ha egy totál idegen, számodra közömbös ember halálával Te és a családod megkapnád a lottó ötöst, ráadásul következmények nélkül. Úgy, hogy erről az idegenről ráadásul azt hallod, hogy még gonosz is…akkor mit mondanál? :)

Mert a kormányzó ígérete WD univerzumban ezt jelentette a kis csapatának!

Én azt mondanám, hogy ilyen áron nem kell!

De ha már amúgy is csináltak ezt-azt ezek a srácok, akkor azért árnyaltabb a kép… :)

SZerenyke - 2013. 12. 04. 15:03

@getkey
visszatérve józsira a lápira
van sok igazság abban amit írtál, egy anya tényleg nem így viselkedik. nem voltál túl erőszakos, sztem én csak túl fanatikus vok, ha twd-ről van szó és mindenre keresek magyarázatot :D

röviden-tömören - 2013. 12. 04. 15:06

“bruti – 2013. 12. 04. 00:23
Elakartam olvasni a kommenteket, de fáradt vagyok hozzá, amúgy meg biztos leírtatok már mindent, szóval inkább nem írok semmit :P”

LIAR

:-DDD

Sheen - 2013. 12. 04. 15:35

Cobaltum, milyen lottó ötöst? Kb. ez volt: “Tudok egy tuti helyet, gyerünk oda, tapossuk és lőjük szét tankkal jó alaposan és rendkívül hangosan, aztán költözzünk be a zajra odagyűlő zombikkal együtt a romok közé. Ja, laknak ott páran akik olyan de olyan gonoszok hogy visszalőnek, de ez nem biztos, lehet hogy simán megy majd. Magamról semmit nem árulok el, azt sem hogy éppen kacsintottam vagy pislogtam. Na jöttök?”
Te mit mondanál…?

SZerenyke - 2013. 12. 04. 15:36

@Soldierdsgn
én is egyetértek veled, szintén értem miért kell ennyit szőrszálhasogatni pár jelentéktelen részlet miatt. sztem pont azt felejtjük el, h ezek az emberek már a tűréshatáruk szélén állnak, pont, h semmit nem fognak “jól csinálni”.

röviden-tömören - 2013. 12. 04. 15:37

Toto: én bevallom már csak azért nézem, mert egyre butább a twd. 40 percnyi unalom váltakozik egetverő baromságokkal, miközben gyakorlatilag semmi pozitív wtf egész évadban. idővel minden teljesítmény javul ugye, csak a sorozatok forgatőkönyvi minősége nem teljesítmény.. kevés kivételtől eltekintve a második, harmadik, negyedik évad közepén mélyrepülésbe kezd majd mindegyik. hogy miért nézem még, ha már csak (szerintem jogos) negatív kritikákat tudok csak írni az adott sorozatról? így is szórakoztat. csak nem úgy mint egy évaddal, vagy kettővel ezelőtt. szívesebben nézné(n)k olyan walking dead-et, amin nem ösztönösen gúnyos felhorkantásokkal és sztentori nevetéssel tördelt az egyszerre nézhető 5 perc (egy részt egészben nézni mostanra már kész agyrák). volt ez jobb is – most ez van. ez van.. (de attól még nem jó.)

Lexxi: igazad van, valószínűleg akkor volt az 5 perc és újabb 5 perc közötti váltásom a nézésében (tehát ennyire nem kötött le, hogy nyakonkapta a kormányzó Hershelt. még azt a 10 perces etapot sem néztem egyben..), de még akkor is húzós kocsikáztatni az ismeretlen úton a nem pár lépésről indulva a zombulható kicsilányát.

Soldierdsgn: a zombulásban igazad van, tényleg eltérő az idő amíg bekövetkezik. (milyen jó szívem van, hogy igazat adtam mi? ;-) á nem. tényleg stimmel, a dómban is szó volt róla.) csakhát így meg az merül fel, hogy a történet szerint a kormányzónak meg kell halnia, és azért is mert meghalt az újkicsilánya, így nincs miért élnie; azt, hogy meghalt azt onnan kell tudja, hogy kiviszi az anyja hozzá; de akkor nem zombulhat be az úton a kislány; és a kormányzó halála meg akkor következhet be, ha valami végleteset tesz még mielőtt megérkezik az anyja vele, és emiatt az elkeseredett (valójában khm nevetséges) harc megkezdődik.. van tehát egyfajta logikai lánc, sőt nem is lehet másként a történés. de éppen ezért baromira kiszámítható! a következő három lépés kikövetkeztethető (akkor is ha nem mutatják hogy a kislánynak annyi – és szerintem sanszos, hogy ezért is mutatták, mert ennyi nyilvánvalót már nem vesz be az ember kasza nélkül). totál hülyének van nézve a néző. egy kiszámítható sorozatot kapunk, aminek a forgatókönyve (emiatt is és ebből fakadóan gyenge, buta, következetlen). a felépített logikai láncban meg már az első szemek félresikerültek – így az egész sem tartós.

ehhez kapcsolódóan még: amikor a drámai hatás kellett akkor csak felpattant pár szereplő, rögtön azután, hogy megharapták.

(azt soha nem értettem, hogy akkor most a zombik a “húsért” harapnak vagy mi? vagy csak ölni-ölni-ölni. meg aztán egyeseket felfalnak teljesen. ?)

Balee: pacsi :-D

SZerenyke - 2013. 12. 04. 15:42

@BigBlaster

“Sokszor elhangzik: “a sorozat készítői hülyének nézik a nézőt”. Halkan megjegyzem, hogy a hozzászólásokat olvasva, sokszor érzem azt, hogy nem alaptalanul.”

thank you! You made my day! :DDD

SZerenyke - 2013. 12. 04. 15:55

@Huha
Nem tudom feltűnt-e, de ha Daryl hatásalanítja azt a tankot, akkor a nézők nagy része felől akár égő nyilakkal is megteheti, ugyanúgy mosolyogni fogunk. Nem értem egyébként, h miért nem örült senki egy égő tank látványának, sztem szép volt. Ez teljesen alap ami akciófilmes logika, h minden leselejtezett járművet, amit később már nem vihetnek vászonra nemes egyszerűséggel felrobbantanak. Rámentek kicsit látványra, pont a nézők miatt, akár értékelni is lehetne.

Ginevra - 2013. 12. 04. 16:09

En nem ertem egyesek miert ragodnak a radion meg mindig. Nem egyertelmu? Az ott egy menedek volt, automata radioadassal. De nyilvan valami balul sult el (a virus pl.) es mindenki bezombult. Ezert volt ott akkora tomeg.

Akik azon gondolkodnak, hogy miert nem mennek messzebbre… Ahhoz keszletek kellenek es benzin. Gyalog nem jutsz messzire gyerekekkel kaja nelkul. Probaltak, durva volt. Talaltak egy bazist, egyertelmu, hogy amig ki nem fustolik oket, nem mennek sehova.

Governor visszahozasa tehat logikus, mert ki kellett mozditani a csapatot a bortonbol… ugyanakkor nem logikus, mert ezt meg lehetett volna tenni az elozo evad vegen, sokkal jobban felepitve.

Nekem spec tetszett a virusos szal, de hogy utana mi tortent az irokkal, nem tudom. Mar a Carol elbocsajtasa reszben a nagyon furi fiatalok is harmatgyengek voltak…, de a Governor visszahozasa ket reszen keresztul ugy, hogy ugyanolyan lett, mint volt, total ertelmetlen.

Komolyan biztam benne, hogy inkabb megvaltozik, es pl.elviszi a bortonbe az uj kislanyat, es o meg onkent tavozik, hogy a gyerek biztonsagban legyen (amennyire lehet), de ez a bortonostrom naggyon gaz….

Szerettem ezt a sorozatot… de ha vmi nem tortenik az evad masodik feleben, kenytelen leszek kaszalni:(((

BigBlaster - 2013. 12. 04. 16:13

Balee: Azt írod, minden rendben volt a sorozattal a HARMADIK szezonig? Ezt a véleményt nagyon sokan nem osztják. A második szezont szinte mindenki lehúzta és “farm ahol élünk”-nek titulálta. A harmadik szezonról is inkább több rosszat mondtak mint jót, kezdve a Kormányzóval és Andreával és befejezve a Woodbury-ben lakó birka tömegek lemészárolásával.
Ezt csak azért írom, mert ebből is látszik, hogy mennyire szubjektív, hogy kinek mi jön be és mi nem. Amit te hibának látsz ebben a negyedik évadban, az másnak fel sem tűnik. És fordítva. Ami téged ezek szerint nem zavart a második szezonban, másnál kiverte a biztosítékot és kaszálta a sorozatot.

Amikor a második, harmadik szezon ment ugyan az a picsogás volt, mint most is, az életszerűtlen, idiótán megírt megoldások miatt. Minden részben csomó ilyet hoztak fel a kritizálók. De ezek szerint neked ezekkel semmi gondod nem volt. Akkor most miért? Azoknál most sincsenek nagyobb baromságok.

Soldierdsgn - 2013. 12. 04. 16:14

“tetteik szembemennek minden életösztönnel.”
Pont, hogy a túlélés hajtotta őket!

Balee: Szépen leírtad mit kéne tenni, úgy hogy egy zombis sorozatot nézel, ahol ezeket kéne tenni, de a karakterek nem néztek ezelőtt gondolom ilyet, hisz a zombi szót sem ismerik, így ők max tapasztalatok után dolgozhatnak, amit lehet már a következő helyükön alkalmazni is fognak. :)

jim455 - 2013. 12. 04. 16:15

Ki az isten tud írni ennyi baromságot, te jó ég, és ezért az átgondolatlan valamiért óriási pénzeket tesznek zsebre, hihetetlen. Komolyan nincs Hollywoodban egy normális író aki letesz az asztalra egy logikus szkriptet? lekötött, izgultam meg minden, de néhány jelenetnél fogtam a fejem rendesen. Sokan leírtátok már, a kislány halála a tóparton beszarás, és egy ekkora faszságot képesek leforgatni. Vagy amikor a kormányzó lefejezi az öreget, a civilek mögötte meg végignézik, és kurvára nem lövik le ezt a pszichopatát akit pár napja ismernek. nem, rátámadnak a börtönlakókra, közben fingjuk nincs, hogy azok milyen emberek, hogy egyáltalán ki ez a félszemű barom, akinek a színre lépése után hirtelen eltűnt a 2 vezetőjük. Akinek kinyírta a testvérét, na neki pl. az első adandó alkalomkor ki kellett volna végeznie a governort.
Azon sírtam még mikor Darylre ketten lőnek gépfegyverrel pár méterről ő meg egy szétrohadt hullával minden golyót lehárít, hát az kész volt.
a másik a governor halála: másfél évad után egy súlytalan szar volt, és még a halálát se láttuk, hát kösz szépen, ha már ennyit kellett nézni ezt az embert, legalább lett volna egy epic halála, de nem, egy 2 résszel ezelőtt behozott karakter öli meg, ráadásul azt se értettem miért.

Mindegy leglább már továbbléptünk a börtönből, de 8 résszel korábban kellett volna. lassabban haladnak az események mint a barátok köztben.

Balee - 2013. 12. 04. 16:16

@Ginevra:

Arra azért van benzin vagy gázolaj, hogy raklapot égessenek meg zombit. Ha elindul, útközben folyamatosan lelhet üzemanyagot. Nem értem miért gondolja mindenki azt, hogy nincsenek kint készletek, mikor jó, ha havonta találkoznak túlélőkkel, akiknek a nagyja ráadásul gyalogos.

Soldierdsgn - 2013. 12. 04. 16:18

röviden-tömören: Az sem biztos, hogy halott volt a kiscsaj, lehet, hogy még ájult, vagy a kocsiban halt meg, ha felkelt volna a karjában, akkor meg az lett volna egyeseknek klisés!

jim455 - 2013. 12. 04. 16:19

én már annyira untam a börtönt amúgy, hogy számomra ez már csak jobb lehet innentől.

Balee - 2013. 12. 04. 16:20

@Soldierdsgn: bocs, de ez minden olyan élethelyzetre igaz lehet, amikor a világ valamilyen okból összeomlik. Ha pl összeomlanak a kormányok és totál anarchia következik be, akkor is az az első, hogy az ember védhető helyet alakít ki magának és megpróbál mindent előteremteni magának. Ez egy pesti romkocsmás suhancnak (nem rád célzok, csak általánosságban írom) lehet, hogy nehéz feladat, de egy vidéki embernek kevésbé. Vannak alapdolgok, amik minden túlélési helyzetben állandóak. És ebből sok minden ösztönös: pl MENEDÉK.

SZerenyke - 2013. 12. 04. 17:25

@Balee – 2013. 12. 04. 15:29
ez mind nagyon reálisan és logikusan hangzik, csak azt felejted el, hogy az egyetlen nehezítő körülmény a zombik számbeli fölénye mindez idáig lélegzethez jutni sem hagyta őket. lehet nem nézted a sorozatot, de eddig minden terjeszkedési, berendezkedési próbálkozásuk oltári kudarcba fulladt. és most mondhatod, h most épp, mert egy mesterségesen kreált problémával, a governor által kiűzik őket. de nekem amennyire feltűnt abban szinte mindenki megegyezik itt a fórumon, h a börtönből menniük kell. de miért is? azért mert az igazi probléma mindig csapaton belül van. kérdem én, számodra nem volt érdekes a gyerekek fejlődése, Rick új apa és farmer szerepköre, Carol tettének helyes vagy helytelen volta, Hershel önfeláldozása, a tény, h Michonne képtelen egy helyben maradni, van egy bosszútól elvakult Thy is egy ideje, van egy alkoholistánk is (kedvencünk a Drótból), a még mindig nem tudjuk ki zombietető, a tény, h van egy csecsemő, aki már erre az új világra született, alapból két korábban ellenséges csapat szív egy levegőt. és a lényeg, h ezek az emberek nem ugyanúgy akarják megoldani a problémákat és állandó belső feszültségek vannak, amit a járvány csak tovább élez. abban sem egyeznek a vélemények, h maradjanak-e vagy menjenek, de Rick ragaszkodik hozzá, elsősorban a csecsemő miatt és azért, mert Carl nevelésére is végre koncentrálni akar. és a végén a tankos káoszban, ami teljesen váratlanul éri őket, nem beszélnek meg találkozó helyet, mert nem működik jól az új társadalmi berendezkedésük, most ugye egy tanács irányít, tehát kvázi köztársaság van. amikor a második évad végén mindenki tudja, h az autópályán a Sophia feliratnál tali, akkor még Rick irányít és az igazi diktatúra még csak ezután kezdődik és addig tart amíg rá nem találnak a börtönre. Ez a nagy fejetlenség egy kicsit azt akarja bemutatni, h nagyjából ugyanaz történik, mint mikor demokrácia volt az első évadban és a második elején. Kezd körvonalazódni, h egy ilyen világban a demokrácia értékei képtelenek érvényesülni. Én Hershel halálában a vallásos hit halálát láttam, és nagyon emlékeztetett Dale halálára, amit annó szintén ilyen drámaira vettek, mert egy ideológia, ott a demokrácia eszméje hanyatlik vele (emlékeztek a szakállas, aki Shane esküdt ellensége volt). le merem fogadni, h ahogy Dale halála után sem kapkodott senki a demokratikus jogaiért, ugyanúgy itt sem látunk majd bibliát olvasó embereket a továbbiakban.

Abban igazat adok neked, h én is sokkal egyszerűbben megoldottam volna már rég a zombisodás problémáját, de nem Amerikában. sztem pocsék az építkezési gyakorlatuk. Nálunk sztem nagyobb számban találnál kőfallal körbevett börtönöket, egyéb megerősített létesítményeket, amibe már tényleg érdemes lenne energiát fektetni. Itt az a baj, h még a szupermarketeik teteje is random omlik egy idő után. Itt az idő, az anyagi és megfelelő emberi energia hiánya a legnagyobb probléma és ezek a legalapvetőbb faktorai egy biztonságos bázis kialakításának. Arról nem is beszélve, h random szaktudású embereket kapunk, hirtelen mindenki mindenhez ért, de közben kiderülhet, h annyira azért nem jól.

szóval tök jó egyébként az elgondolásod, de amíg nincs idejük fizikailag és valamennyire azért lelkileg is megerősödni, addig a mellékelt ábra szerint nem tudják kivitelezni. szerény véleményem szerint a belső zombisodás megelőzésére teljesen kézenfekvő lett volna, h mindenki lehetett volna oly kedves és magára zárni éjszakára a saját celláját. Így ha ketten vagy többen alszanak együtt azt nyilván kölcsönösen vállalják, de az első részben bekövetkezett tömeghalál így megelőzhető lett volna. tudom, tiszta 1984, durva lenne, viszont praktikus. teljesen értelmetlennek tartom, h ne fordítsák a saját hasznukra azt a tényt, h egy börtönben élnek. persze ez is számtalan problémát vetne fel és erről is kiderülne, h valamiért nem tud működni.

getkey - 2013. 12. 04. 18:43

SZerenyke:
Örülök, ha így gondolod :) Egyébként biztosíthatlak róla: én is vérbeli rajongó vagyok. Máskülönben valószínűleg már nem is nézném, mert annyi agyzsibbasztó jelenetet képesek mostanában beleírni, hogy félelmetes. Viszont valamiért akkor is szeretem. Imádom a hangulatát, szeretem a karaktereket, az egész posztapokaliptikus világot. Úgy általában is rajongok az ilyen történetekért. Egyszerűen csak nem tudom vakon és némán lenyelni a szart is, és ezt szóvá is teszem a többiekkel együtt. De pontosan azért, mert szeretem. Ha nem érdekelne az egész, biztosan nem kommentelgetnék itt, és értenék egyet azokkal, akik szintén felfigyelnek ezekre.
Kicsit olyan ez, mint amikor pl. a kedvenc zenekarod kiad egy pocsék lemezt, vagy egy albumon találsz tőlük néhány értékelhetetlen dalt. Ettől még nyilván szereted őket, ők a kedvenceid és hallgatni is fogod őket a jövőben is, de nem vagy süket :)
Lehet, hogy most felhördülnek majd páran, de úgy gondolom, hogy az a valódi rajongó, aki a hibák ellenére is képes kitartani és megtalálni az értékelhetőt, és töretlenül bízik a jóban, nem pedig az, aki fenntartás nélkül lenyel minden szemetet és még elfogadni sem hajlandó, ha az általa istenített dolog esetleg nem makulátlan…
:)

Balee:
Nagyon tetszenek az utolsó hozzászólásaid! :)

SZerenyke - 2013. 12. 04. 18:54

@getkey
(Y)webmemes.org(thumbsup)

getkey - 2013. 12. 04. 19:12

SZerenyke:
:)

getkey - 2013. 12. 04. 19:19

Egyébként attól függetlenül, hogy – sokakkal ellentétben – szerettem a börtönt és egyáltalán nem zavart volna, ha ott maradnak, nagyon várom a februárt, mert izgalmasnak ígérkezik ez a több részre szakadt csapat is. Nagyon sok lehetőség van benne, és remélem, ezúttal élnek is majd velük.
Megint jöhetnek a kihalt kisvárosok, ismeretlen épületek, terepbejárás, utánpótlásgyűjtés, stb. És mindezt azzal az igazi, nyomasztó, minden-fa-mögött-veszélyforrás-lapulhat hangulattal megspékelve.
Ráadásul elvileg 6-7 külön szálra kellene külön-külön fókuszálni (legalábbis, amíg össze nem érnek részben vagy egészben ezek a szálak), ami relatíve pörgős és izgalmas részekkel kecsegtet.
Na, majd meglátjuk :)

Balee - 2013. 12. 04. 19:46

@getkey: én is kitartok a sorozat mellett, mert szeretem a világát, de a tény az tény: ez most egy fingot nem ér.

Kaszálni meg nehezen kaszálok olyat, amit elkezdtem nézni (eleve nem nézek meg minden pilotot), max jegelem hónapokra, évekre és darálom. Dexter utolsó évad 2. részének közepéig néztem premierkor, azóta nem volt hangulatom befejezni, pedig mindet láttam előtte.

Egyetértek, a börtön is lehetett volna sokkal izgalmasabb, sőt ha ottmaradtak volna, akkor is lehetne jó a film. A lopakodós, nulláról kezdős folytatás is lehet remek, bár ezután nem sok reményem maradt.

Kanadai - 2013. 12. 04. 20:33

Valamiért úgy gondolom hogy Judith fent van a buszon…
Hershel pedig fuckoff, sajnálom nagyon számomra egyik legjobb karakter volt. Annak viszont örülök hogy kalóznak annyi, már ha tényleg annyi, illetve még annyit hogy bejött ez a börtön téma ahogy éldegéltek földet műveltek. Kíváncsian várom mit találnak most, egyébként simán újra lehetne pattintani a börtönt!

BigBlaster - 2013. 12. 04. 20:37

getkey: nem az értelmes kritikával van a gond. A fikázás, sárdobálás (sokszor tök alaptalanul) viszont nagyon szánalmas és leginkább a fikázót minősíti, nem a sorozatot.

Minden szituációban lehetne ezer felé vinni a történetet. Az írók kiválasztottak ezek közül egyet. Hogy miért pont azt, annak is ezer oka lehet, de ők csinálják a filmet, tehát adjuk már meg nekik a választás jogát. Ha majd a fikázók újraforgatják a filmet, akkor ők is azt választhatják, ami nekik tetszik.

Az a szál, amit végül filmre visznek, lehet, hogy nem nyeri el mindenki tetszését, mert ilyen verzió valószínűleg nem is létezik. Mindig lehetne, hihetőbb, logikusabb, reálisabb, drámaibb, izgalmasabb, véresebb, viccesebb, megrázóbb, ésszerűbb, stb. stb. stb. verziót filmre vinni, de csak egyet lehet az ezer variációból.

Ezek között a variációk között kell valahogy egyensúlyozni a készítőknek, hogy a lehető legtöbb néző elvárását kielégítsék. A legtöbbét, nem az összesét. A nézettségi adatok alapján úgy néz ki, hogy eddig jól csinálták a dolgukat.

Mindent nem lehet megmutatni és elmondatni a szereplőkkel. A nézők fantáziájára is szükség van, hogy kitöltse a hézagokat. Aki nem veszi a fáradtságot, hogy használja a fantáziáját, az valószínűleg nem fogja élvezni a filmet és ezer hibát talál benne.

Példa: Sokan idiótának, irreálisnak találják az anyukát, mert nem a lakókocsiban tartja a gyereket, így közvetve ő az oka a tragédiának.

Pedig van egyszerű és ésszerű magyarázat, csak egy kis fantázia kell hozzá. A kormányzóék nyilván nem a folyó felől érkeztek a partra, hanem az erdő irányából. Az oda felé vezető úton nem találkoztak egy szem zombival sem, így simán gondolhatták, hogy abból az irányból nem érheti meglepetés őket. A kislányt ezért engedték játszani egyedül a parton. Azt nem tudhatták, hogy a folyó túlpartján mi a helyzet zombi ügyben, de a kormányzó megnyugtatta az anyukát, hogy a folyón úgysem tudnak átkelni és ebben tök igaza volt, mert tényleg nem tudott átjönni a zombi aki próbálkozott. Az anyuka azért még is inkább a lakókocsi tetejéről (nem a kocsiban kézimunkázott, hanem őrködött!) abba az irányba sasolt, mert a túlpart ismeretlen volt, és talán nem bízott teljesen a kormányzó feltevésében a zombik vizitátkelési képességeit illetően. Az erdő irányából meg nem várt támadást és igaza volt, mert az erdő felől tényleg nem jött egy darab zombi sem. Eddig tök ésszerűen és logikusan viselkedett ezen logika alapján. Ugye ezt senki nem vonja kétségbe?

Milyen jobb megoldást találhattak volna ki az írók ebben a szituációban, mint hogy a frissen leomlott partoldal omladéka alól mászik ki a zombi, és így kerül a kislány halálos veszélybe?

Nem állítom, hogy nem lehetett volna más megoldás, de az vajon jobb lett volna? Az elnyerte volna mindenki tetszését? Lehet jönni az ötletekkel, hogy ki hogyan tette volna el a kislányt láb alól. Aztán majd lehet fikázni ezeket is.

getkey - 2013. 12. 04. 21:04

Balee:
Ezzel én is így vagyok. Nem kezdek bele bármibe, de amibe igen, azt végig is nézem, ha törik, ha szakad (legtöbbször). Nem szeretem a félmunkát, és a befejezetlen dolgokat. Persze ez sokszor hátrányt is jelent.
A TWD-t egyelőre nem érzem menthetetlennek, főleg, hogy az előző évad közepéig különösebben nem fogtam a fejem az epizódok közben. Amit most művelnek, az valóban szájhúzogatásra ad okot sok esetben, de nagyon bízom a javulásban. Viszont még ha ez nem is következne be, akkor is nézni fogom, hiszen most is azt teszem :) Ezt a sorozatot már csak a témája, a hangulata és a karakterek miatt sem hagynám abba(itt most nem azt értem, hogy néha milyen idiótaságokat művelnek velük, hanem egy-egy szereplőt önmagában).
Februárban mindenesetre okosabbak leszünk (remélhetőleg).

getkey - 2013. 12. 04. 21:12

BigBlaster:
Az önmagáért való fikázást, sárdobálást ugyanúgy elítélem, mint Te. Ezért nem is adok annak a véleményére, aki csak beesik, és egy mondatban odalöki, hogy “Ez de szar volt!”, vagy “Hú, ez istenkirály volt!”. Oké, ez a véleménye, de részemről ennyi.
Éppen ezért írom le minden alkalommal részletesen az észrevételeimet, és nem csak vagdalkozom világba tőmondatokban. De ugyanezt teszi a legtöbb itteni kolléga, akikkel általában egyetértek. Értelmesen leírják, hogy mi a problémájuk. Legfeljebb vagy osztod a nézeteiket, vagy nem. Ez viszont nem fikázás!
Az általad említett, minden magyarázatot nélkülöző sárdobálókra meg szerintem nem is érdemes szót fecsérelni.

getkey - 2013. 12. 04. 21:31

BigBlaster:
Más!
A következőkkel valószínűleg nem fogsz egyetérteni, esetleg magamra is haragítalak (nincs szándékomban), de ez benne van a pakliban egy internetes fórumon :)
Igyekszem tételesen válaszolni a gondolataidra.
Szóval:
Először is különítsük el egymástól a dolgokat. A fanyalgók általában nem a választott cselekményszál miatt szoktak hosszasan fanyalogni (pl.: maradjanak-e a börtönben, menjenek-e, inkább felfedezzenek, vagy inkább bújkáljanak, keressék a kapcsolatot folyamatosan más csoportokkal, stb, stb.).
A biztosítékot az szokta kicsapni ha a cselekményszálon belül, egyes jelenetekben írnak komplett idiótát is túlszárnyaló döntéseket a szereplőknek. Ez az, amire azt mondják sokan, hogy amit xy tett, az egyszerűen ellentmond minden életösztönnek, és teljesen nonszensz.

A nézettségi mutatókat ennyire nem keverném ebbe a dologba. Az, hogy x millióan néztek meg egy részt, nem azt jelenti, hogy ennek az x milliónak mondjuk 60%-a ne hunyorgott volna erősen egy-egy debilebb jelenetnél. Ettől még le fog ülni, és megnézi majd a következő részt is, mert SZERETI a sorozatot a hibái ellenére is. Itt is sokan vagyunk, akik nézzük, mert szeretjük, de zavar minket, ha valami nagyon blőd módon van megoldva. A nézettségi mutatón csak a számok szerepelnek, az nem, hogy pl. Johnny Turner Alabamából, és még néhány millió társa igencsak kifogásolt bizonyos jeleneteket, mert azok égbekiáltó marhaságok voltak. Azt hiszem, néhányan nagyon megdöbbennének, ha pl. minden rész után konkrét visszajelzést küldhetne mindenki, amiben leírja a véleményét az adott epizódról. (Tudom, hogy ez nem lehetséges). Szóval a számok ilyen szempontból nem a teljes megelégedettséget tükrözik. Nagyon nem…

getkey - 2013. 12. 04. 21:57

Az ominózus rész anyával és lányával:
Ez tipikusan az a jelenet, amit minél jobban mentegetnek, annál röhejesebbé válik.
“A kormányzóék nyilván nem a folyó felől érkeztek a partra, hanem az erdő irányából. Az oda felé vezető úton nem találkoztak egy szem zombival sem, így simán gondolhatták, hogy abból az irányból nem érheti meglepetés őket.”
Szóval azt mondod, hogy ha x időben áthaladtak egy NYÍLT területen, ahol nem volt zombi, akkor ott 5 perccel később sem lesz? A TWD-ben világában nyüzsögnek a zombik, fák és bokrok mögül ugranak elő, néha egyenesen a semmiből. Azt egyébként honnan tudod, hogy nem találkoztak egyetlen zombival sem?

“Az erdő irányából meg nem várt támadást és igaza volt, mert az erdő felől tényleg nem jött egy darab zombi sem.”
Ha tehát a filmben nem jött (mert épp így akarták az írók), akkor a jelenet máris ésszerűvé válik? Akkor ez azt jelenti, hogy egy ilyen hipotetikus esetben, vagyis nyílt terepen, a nagy semmi közepén nem is jöhetett volna mondjuk egy egész horda? Mert ha akár csak 1% esély van arra, hogy megjelenik egy darab zombi is, nem hagyom így játszani a gyerekemet.

“Eddig tök ésszerűen és logikusan viselkedett ezen logika alapján. Ugye ezt senki nem vonja kétségbe?”
Ne haragudj, de azt kell mondanom, hogy de. Én legalábbis igen. Még ha Kormi lett is volna a Mindenható, és a zombik vízen való átkelésével kapcsolatos gondolata maga a kinyilatkoztatások kinyilatkoztatása, akkor sem engedem így játszani a gyerekemet NYÍLT TEREPEN, ILYEN TÁVOLSÁGBAN TŐLEM (hosszú-hosszú másodpercek kellenek, hogy baj esetén elérhessem), úgy, hogy közel, s távol csak ketten vagyunk, és úgy, hogy ELŐTTE MÁR MEGTÁMADTA EGY ZOMBI JÁTÉK KÖZBEN (ráadásul a tábor kellős közepén, ami a folyópartnál százszor védettebb helyszín)!!! Egy anya ilyet nem tesz semmilyen helyzetben. Soha. Ezt érthetőbben, részletesebben már nem tudom kifejteni :)
Ha szerinted ez a jelenet ésszerű volt, vagy logikus, akkor nagyon eltér a véleményünk :)
Egyébként valaki fentebb már felvázolt egyet az ezernyi lehetséges forgatókönyv közül, ahogyan meg lehetett volna oldani ezt a jelenetet úgy, hogy az ember ne feszengjen kínosan közben, az írók lustasága miatt.
Bocs, a hosszú kommentért :)

Lexxi - 2013. 12. 04. 22:47

@röviden-tömören

” de még akkor is húzós kocsikáztatni az ismeretlen úton a nem pár lépésről indulva a zombulható kicsilányát.”

Ez így van..Majdnem hogy elindul vakon a világba.Gondolom,hogy körülbelül tudja merre lehetnek a többiek (Gov. említi az elején,hogy a börtön a 34-es úttól északra van),de akkor is elindul a haldokló vagy már éppen halott lányával a börtönhöz. De itt jön a kérdésem,hogy miért?! Ő már sejti,hogy Gov. nem az igazi arcát mutatta neki/nekik,tudja jól,hogy ölésre (is) készül,erre belemegy a közepébe? Főleg,hogy ahogy közeledett,már hallhatta a fegyvereket és láthatta,hogy mi történik? Csak úgy lazán leparkol,kiveszi a gyereket a hátsó ülésről és leáll Gov. előtt,aki épp lefejez egy öreget?! Számomra ez volt egy kisebb fajta wtf… :D

BigBlaster - 2013. 12. 04. 22:48

getkey: A cselekményszál miatt éppen hogy szoktak fanyalogni a népek. Pont azon megy sokszor a rinya, hogy miért maradnak egy helyben (farm, börtön)? Miért nem vándorolnak? Másnak meg azzal van baja, hogy miért nem építenek egy erődöt, hogy ki se kelljen menniük zombiland-be, mert szerintük így lenne logikus és reális. Mellesleg ezek a fanyalgók szívesebben néznék, hogy Rick-ék krumplit kapálnak reggeltől estig.

Amit írtam, az egy adott jelenetre is igaz. Bármelyik jelenetet meg lehet írni sokféle módon, sokféle végkifejlettel. De ezek közül egyet választanak és az kerül filmre. Az, hogy az adott jelenetben idiótán viselkedek-e a szereplők, az meg nézőpont kérdése. Nem vagyunk egyformák. Mellesleg bármelyik szereplő dönthet rosszul, mint ahogy az életben is megtörténik.

Egyébként bármilyen regényben, filmben, színdarabban vagy hasonló alkotásban éppen az viszi előre a történetet, hogy a szereplők döntési helyzetben rosszul döntenek. Ha jól döntenének semmi érdekes vagy izgalmas, vagy meglepő nem történne és senkit nem érdekelne a történet.

Igen, pl. lehet, hogy x km-en keresztül nyílt terepen jöttek a folyópartra és egyetlen zombert sem láttak. 5 perc alatt nem fognak ott teremni, mert lassúak és ha nem éri őket inger, akkor egy helyben mantráznak.

Nem tudom, hogy találkoztak-e zombival, én csak felvázoltam egy lehetőséget, ami megmagyarázza, hogy az anyuka miért érezhette magukat biztonságban. A filmben nincs erre konkrét utalás, viszont akár igaz is lehet.

Az, hogy a táborban megtámadta egy zomber a kiscsajt, miért kellene azt jelentse, hogy azok után nem játszhat? Nem érzek összefüggést a két dolog között. Ha játszik a gyerek, akkor nagyobb eséllyel támadják meg a zombik vagy mit akarsz ezzel mondani? Egyébként ha a fák közül jött volna elő egy zombi, a kiscsaj simán észreveszi és odafut a lakókocsihoz az anyuka meg lepuffantja a csúnya halott bácsit. A komplikációt az okozta, hogy nem várt helyről, figyelmeztető jel nélkül kapták el a kislányt. Azon lehet vitatkozni, hogy ez a szitu mennyire volt hihető és hatásvadász, de ha csak simán elkapja az erdőből kibukkanó zombi, az mennyivel lett volna jobb?

Egy anya sokkal nagyobb hülyeségeket is tesz a VALÓ VILÁGBAN. Te nem olvasol újságot? Megvan, amikor a csecsemőt ott hagyják a tűző napon egy zárt autóban? Vagy amikor a felügyelet nélkül hagyott gyerek belefullad a kerti tóba? Vagy amikor az okos szülők harci kutyát tartanak a kiskorú gyerekkel együtt, ami néha megeszi őket? A szülői felelőtlenségnek nincs határa az életben sem, miért lenne a TWD-ben?

Én azt mondom, hogy nem kell mindenben, mindenhol racionalitást, logikát keresni. Ez alapvetően egy fikció, mese felnőtteknek. Aki mindig azon agyal, hogy szerinte mikor, ki, mit csinál bénán a filmben, azt csak sajnálni tudom. Rossz lehet így élni.

BigBlaster - 2013. 12. 04. 22:57

Lexxi: Te mit csináltál volna? A gyereket belököd a vízbe és nekiállsz krumplit hámozni, hogy mire kormi hazaér az öldöklésből ott gőzölögjön a grenadírmars az asztalon?

Vagy inkább szembesítenéd az ex hapsidat azzal, hogy mennyire nem helyes amit cselekszik, hiszen a gyerek is közvetetten azért halt meg, mert az erőltetett börtönfoglalás miatt otthagyta őket egyedül.

Lexxi - 2013. 12. 04. 23:00

@BigBlaster

“Az, hogy a táborban megtámadta egy zomber a kiscsajt, miért kellene azt jelentse, hogy azok után nem játszhat?”

Szerintem getkey nem azt akarta mondani,hogy soha többé nem játszon a gyerek,mert egyszer már megtámadta egy zombi,hanem azt,hogy ne úgy tegye,hogy az anyja több méterre van tőle fent a lakókocsi tetején és nem is abba az irányba néz. Főleg úgy,hogy az anyja nem képzett lövész,így ha nem is a lány alól tör fel a zombi,hanem mögötte sétál ki az erdőből,akkor is valószínű,hogy az anyja nem tudja vagy meri lelőni,mert fél,hogy mellélőne és a lánya esne áldozatul. Akkor inkább már legyen mellette vagy közelebb vagy esetleg legyen még ott valaki. Nem csak ketten maradtak ott,mert lehet látni,ahogy csomagol a tábor,hogy más gyerek is ott mászkál a háttérben egy felnőttel,aki nem volt a börtönnél…

Lexxi - 2013. 12. 04. 23:07

@BigBlaster

Hát nem krumplit hámoztam volna… Nagy az esély,hogy ott helyben sokkot kapnék.. Nehéz megmondani,hogy mit tettem volna,mert ilyen helyzetbe nem kerültem. Én csak véleményre voltam kíváncsi,hogy ki mit gondol arról,hogy miért éppen ezt tette Lilly.. Vagy már minden mindegy alapon ha a lánya meghalt a saját élete sem érdekli? Mert hát besétált a harc közepébe.. Az,hogy szembesíteni akarta Gov.-ot a helyzettel,az érthető,de miért pont akkor? Mit várt tőle? Hogy majd ott hagy mindent,mert meghalt a lány?

BigBlaster - 2013. 12. 04. 23:43

Azt nem is vettem észre, hogy más is maradt a folyóparton. Akkor viszont még kevésbé érthető, hogy miért gondoljátok felelőtlennek az anyát. Hiszen ha más is van a környéken, akkor még kevésbé valószínű, hogy hirtelen ott terem egy zombi a kislány mellett. Hacsak a föld alól nem. :-)

Magyarázat lehet az, hogy valóban sokkot kapott a csaj és nem mérlegelt, hogy neki is baja eshet a csetepatéban. Meg is van a megoldás. :-)

getkey - 2013. 12. 04. 23:49

BigBlaster:
“Ha jól döntenének semmi érdekes vagy izgalmas, vagy meglepő nem történne és senkit nem érdekelne a történet.”
Megint ez az érvelés, amit annyiszor látok, és annyira érthetetlen. Mivel gondolom, nem olvastad a régebbi hozzászólásaimat, leírom mégegyszer az ezzel kapcsolatos gondolatomat, amit egyébként sokadmagammal együtt vallok: Többé-kevésbé jó döntések mellett is lazán megoldható, hogy haladjon a cselekményszál és vészhelyzetek adódjanak. Kizárólag azon múlik a kérdés, hogy az írók mennyire hajlandóak megerőltetni magukat, és dolgozni a pénzükért. Jelen esetben úgy tűnik, hogy sokszor semennyire…Tényleg azt gondolod, hogy a való életben (ha már ezzel példálózol) csakis felelőtlenségből és dilettantizmusból adódnak vészhelyzetek? Nagyon sokszor az ember mindent megtesz, aztán mégis beüt a krach. Egy TÚLÉLŐ DRÁMÁBAN pedig azt hiszem, joggal várható el, hogy azok a szereplők, akik két évvel az apokalipszis kitörése után is életben vannak, többé-kevésbé elfogadható döntéseket hozzanak, de legalábbis ne sodorják magukat idióta módon bajba (hangsúlyozom: többé-kevésbé. Azt senki nem várja el, hogy minden egyes döntésük hibátlan legyen).

Zombik: az 5 perc költői szóhasználat volt, de sikerült szó szerint venned :) A lényeg az, hogy ebben a sorozatban sosem garantált, hogy ahol egyik percben nincs zombi, oda később sem téved majd egy sem. Ráadásul egy nyílt terepen!!! Azt pedig már számtalanszor láttuk, hogy nem kizárólag inger hatására mozognak. Az erdőben is kóvályognak sokszor, hőseink meg csendben hagyják őket vonulni, ha éppen nem akarnak felhajtást csapni.

A játékkal kapcsolatban: furcsa számomra, hogy nem érted. Nem a játékon van a hangsúly, az csak a környezetet adta az egésznek. Alapvető emberi pszichológia. Ha egy ilyen idős kislányt megtámad egy zombi, el tudod képzelni, hogy utána napokig-hetekig nem az anyja közvetlen közelében kuksol, mert akkora traumát okozott neki az élmény, hogy elmozdulni sem mer mellőle? Nem még hogy tőle távol kaparja az iszapot nagy vidáman…És ugyanez fordítva: ha a te kislányod ölné meg majdnem egy élőhalott, te pár nappal később már hagynád, hogy tőled 20-30 méterre játszadozzon egy erdős, fás, bokros terepen? Ide másolom megint: “NYÍLT TEREPEN, ILYEN TÁVOLSÁGBAN TŐLEM (hosszú-hosszú másodpercek kellenek, hogy baj esetén elérhessem), úgy, hogy közel, s távol csak ketten vagyunk” Te ezt tényleg hagynád??? Ha igen, akkor nincs több kérdésem, bíró úr.

Való világ és szülők: olvasok újságot, hallgatok rádiót, időnként tv-t is nézek és az interneten is követem a híreket, megnyugtatlak. Tudom, milyenek tudnak lenni az emberek. De konkrétan erről az anyáról volt szó, az ő karakteréről. Idemásolom egy másik mondatom:

“Egy anya (aki láthatóan nem drogos, nem alkoholista, nincsenek személyiségi- vagy mentális problémái, és akinek eddig is a gyermeke volt a legfontosabb) nem csinál ilyet. A legtöbb szülő még a “normális” világban is csak úgy engedi játszani az ilyen korú gyerekét, hogy a közvetlen közelében van, és rajta tartja a szemét. Pedig egy átlagos játszótéren/parkban/réten vajmi kevés esélye van annak, hogy a csemete torkát zombik harapják át…”

Ez nem a való világ kontra TWD kérdése, hanem személyiségtől függ. Ez a karakter nagyon távol áll azoktól a felelőtlen szülőktől, akiket te említettél. De most csináltattak vele egy idiótaságot, mert ez egyszerűbb volt az íróknak. Ez az, ami szemet szúr.

Racionalitás, stb.: valóban nem kell mindenben a racionalitást keresni egy film vagy sorozat esetében, viszont ha egy jelenteben annak még a szikrája sincs meg, az azért egész más tészta. Engedtessék már meg, hogy felkapjam a fejem, ha ilyet látok. Ha te ezért sajnálsz akárkit is, tedd nyugodtan, bár senkinek nincs szüksége rá. Részemről köszönöm, jó úgy élnem, hogy nem hordok szemellenzőt, és nem kajálok be minden hülyeséget, csak azért, mert azt a kedvenc sorozatomban látom. Szintén leírtuk már többen is azt is, hogy bármilyen hihetetlenül hangzik is, nem úgy ülünk le megnézni sem a TWD-t, sem mást, hogy hibákat akarunk keresni. Élvezni szeretnénk azt, amit szeretünk, amit várunk hétről-hétre, de néha olyan agyatlanságokba ütközünk, amit egyszerűen nem lehet nem észrevenni.
Egyébként ez nem egy mese felnőtteknek, ez az AMC túlélődrámája. Csupán arról van szó, hogy a szereplőket egy extrém környezetbe helyezik, és itt kell túlélniük. Ha azt mondod egy drámáról, hogy mese, azzal konkrétan a lényegét akarod elvitatni. Ennyi erővel a Remény rabjai is mese felnőtteknek. Soha nem létezett szereplők egy soha nem létezett történetben.

Szóval ahogy látom: két csapat van itt. A és B. Mindkettő a TWD rajongója, csakhogy míg A csapat a HIBÁI ELLENÉRE IS SZERETI a sorozatot, addig B csapat nem tűrheti, hogy a többiek nem viselnek szemellenzőt, és urambocsá’ hibákat is észrevesznek. Érinthetetlennek tartják a TWD-t, és az egyértelmű trehányságokat is racionalizálják bármi áron, és úgy vélik, aki bármit is meg mer jegyezni, az nem rajongó, nem szereti a sorozatot.
Akinek nem inge, ne vegye magára! :)
Részemről azt hiszem, ezt a jelenet-témát nem ragozom tovább. Leírtam mindent, amit lehetett, és úgy látom, a skála két ellentétes pólusán helyezkedünk el ebben a kérdésben. De ez a szép. Nem vagyunk egyformák :) Neked más a véleményed és ezt tiszteletben is tartom! :)
Üdv! :)

Lexxi - 2013. 12. 05. 00:02

Szerintem egyezzünk meg abban,hogy jobban is odafigyelhetett volna a lányára,attól függetlenül,hogy egyedül voltak ott vagy sem :) Úgysem tudjuk 100 százalékosan megmondani,hogy ki mit csinált volna ilyen esetben,mivel mi nem vagyunk posztapokaliptikus helyzetben. Főleg,hogy saját véleményem szerint én az első 1-2 napban már együtt csoszognék a többi zombival vagy az egyik hasában lennék.. :D

Ezért jó,ha páran kifejtik a véleményüket,mert lehet,hogy én elképzelek valamit egy jelenetről,egy személy cselekedetéről,de nem biztos,hogy teljesen össze tudom rakni,hogy mi is történhetett :)

Lexxi - 2013. 12. 05. 00:15

Amúgy nem szeretnék szőrszálhasogatóan minden (kis) hibát kiemelni,de az senki másnak tűnt fel,hogy miközben Rick és Gov. verekedtek,egy zombi sem támadt rájuk? Pedig pont a ledöntött kerítésnél ment a (véres) bunyó,nyílt terepen a “zombiátjáró” kellős közepén.. Amíg néztem ezeket a jeleneteket,addig minden másodpercben azt vártam,hogy mikor ugrik egy zombi valamelyik nyakába..

nervus - 2013. 12. 05. 01:13

Kicsit késve, de én is reagálnék a részre. (Ma volt még csak időm megnézni.)
Azt nem értem, hogy Rick ugye rendőr volt. Ráadásul Amerikában. A Kalóz nem tudni, hogy pontosan mit csinált a normális világban, de kétlem, hogy ugyanolyan képzettsége lenne, mint Ricknek. Hogy a fenében tudta így szétverni? Egy rendőrnek simán össze kellett volna csomagolnia a fenébe. Még akkor is, ha sérült.
Egy röpke pillanatig egyébként komolyan elhittem, hogy Ricket is kinyírják.
Volt pár rész, amin fennakadtam (valaki említette itt Darylt a hullával maga előtt, ami felfogja a lövedékeket…), de összességében nem volt rossz.

nervus - 2013. 12. 05. 01:14

Ja, a másik… Ha dúl az apokalipszis és van egy max 4-5 éves lányom, magamhozláncolnám, nem engedném 2 méternél messzebb magamtól…

nervus - 2013. 12. 05. 01:15

Ja, sry, még egy dolog.
Szerintem azzal, hogy a Kormányzó ilyen könnyen befolyásolta a bandát, azt akarták bemutatni, hogy mennyire könnyen irányíthatóak az emberek – különösen, ha itt a világvége.

_Peter - 2013. 12. 05. 08:20

Valószínűleg csak ismétlem magam, de ez a legnagyobb bajom az elmúlt évadokkal, amit többen is írtak:

“izgalmasnak ígérkezik”
“most már tényleg lesz valami fejlemény”
“ezek ilyen építkezős, felvezető részek”
“lassan fejlődnek a karakterek”
“a lehetőség megvan benne”

Valljuk be, ez már nem lesz olyan minőségi, mint az 1-1,5 évad kb. Én elkönyveltem Kirkman térnyerésével ez már nem lesz az igazi, hiába a sok vakító interjú és magyarázat. Valószínűleg még évekig futni fog, hiszen óriási a nézettség. De minőségben mire kapjon díjat? A párbeszédekre, történetre? Ugyanmár. Ez már csak egy szappanopera sok drámával és B kategóriás akciójelenetekkel. Néha van pár erős rész, ütős dráma, Lincoln jól játszik, 1-2 érdekes karakter aztán kifújt.

Unom az ismétlődést, hogy a képregény átültetése nem mindig működik képernyőn, ahogy bedobnak valamit aztán látványosan hetekre, hónapokra elfelejtik. Ami meg jó lenne, de olyan lassan csinálják, hogy kilométerekről látszik, pl. most is mindenki gyakorlatilag tudta 2-3 rész óta már Hershel papa meghal és pucolni kell a börtönből. A Carol miatti Daryl-Rick feszkó is jó lett volna, csak éppen a kezdetben ígéretes, de közben nevetségessé vált Governor külön epizódjai miatt teljesen elveszett az éle, mert már jött is az ostrom. Kétszer láttuk már, hogy idegesítő gyerekből badass lesz, Carl és most a kislány. Kétszer láttuk már, hogy felborulnak kocsival, Lori és Daryl. Kétszer láttuk már, hogy a banda erkölcsfelelős télapója drámai halált hal, Dale és Hershel. A kezdetben szinte főszereplő és kreatív Glenn mára csak töltelék, többször egyáltalán nem szerepel. Viszont Michonne sztoriját még mindig nem tudjuk.

(természetesen ezek ellenére várom a februárt “na majd most” címszóval)

BigBlaster - 2013. 12. 05. 09:35

getkey: Ne felejtsd el, hogy a sorozat egy létező képregényen alapszik, tehát a főbb keretek, cselekmény szálak elvileg adottak. Ezek alapján Kirkman-t lehet szidni leginkább, nem a mostani forgatókönyv író gárdát.

Egyébként a való életben is az esetek nagy részében emberi hülyeségből adódnak a vészhelyzetek. Csak gondolj bele.

Én 5 éves koromban egyedül mentem a játszótérre hintázni, meg akárhová a környéken. Abban az időben az volt a normális. Senki nem gondolta, hogy felelőtlen az anyuka, hogy ezt megengedi. Manapság meg már nem jellemző, hogy a kisgyereket egyedül hagyják bóklászni, pedig a világ nem változott annyit, csak most a túlzott aggódás a módi.

Én máshogy csoportosítanám a hozzászólókat. Vannak olyanok, akik értelmesen szólnak hozzá egy adott témához és meg lehet velük vitatni a látottakat, attól függetlenül, hogy a véleményük pozitív vagy negatív.
És vannak azok, akiknek hozzászólása értelmetlen fikázásban, szőrszál hasogatásban merül ki, aminek sokszor alapja sincs, velük sajnos nem lehet mit kezdeni.

Sheen - 2013. 12. 05. 09:45

_Peter: a képregény átültetése működne képernyőn is, de attól már eléggé eltértek.
nervus: egy kisvárosi rendőr aki nyugiban töltötte eddig a szolgálati idejét, nem biztos hogy test-test elleni küzdelemben hatékonyabb mint egy pszichopata őrült.
Kilátástalan helyzetben lévő emberek pedig könnyen befolyásolhatóak, ez tény, de attól még ennek a felvezetése itt rosszul lett megoldva és hiteltelenül.
Nekem az volt még logikátlan hogy a kormányzó miért nem ölte meg Michonne-t amikor elkapta, elég lett volna Hershel is túsznak. Érdekes hogy annak akit a legjobban utált, haja szálát sem görbítette meg.

peppino - 2013. 12. 05. 11:20

Maga a sorozat nagyon jó az ucsó rész is ütött bár azért tény hogy néha egy-egy hülye döntésnél vagy felesleges lelkis résznél besétálnék a képbe és felpofoznék mindenkit. Mert értelmetlen döntések vannak bőven pl a gyerek miért 10méterre játszik a sárban miközben egyedül vannak, 25-30 ember akik közül vannak olyanok akik katonai multal bírnak miért bíznak meg egy 2hete ismert emberben feltétlen, Rick ha tudta hogy itt úgyis harc lesz miért nem lőtte fejbe egyből a kormányzót de a leges legjobb foglaljuk el de előtte bombázzuk szarrá helyet. Rengeteg érdekes sztorit lehet kanyarítani ebből sorozatból de kihagyják sajnos. Mind ezek ellenére én várom februárt nagyon hátha kicsit magukra találnak.

Kormányzó - 2013. 12. 05. 11:33

Meghaltam! Csá!

Soldierdsgn - 2013. 12. 05. 11:39

Azért mert 3-4x belelőttek a falba még nem az egész börtön megy szarrá, hisz több blokk is van, ahogy Rick is mondta… Továbbá a kerítést újjá lehet építeni, nem annyira veszett el a hely…
Hiába próbálod megérteni a birkaszellemet, hisz a többség ugrik ha kijön az új Iphone 200$-al drágábban, de szinte semmi fejlesztéssel, és csak azért mert mondják nekik! Persze nem teljes a párhuzam a két eset között, de meg lehet vezetni az embereket nagyon hamar. És hiába mondjátok, hogy mindenki egyetértett vele, látszott, hogy nem, de nem tették szóvá, hogy miért, azt már nem tudom.

Stockes - 2013. 12. 05. 14:27

Na, mindegy, legalább szögletes tuja nem volt most a részben, majd a következő félévadban :D Ezen mindig röhögök, mikor a sorit nézem, lassan kábelbélának cikkeznie kéne a sorozatjunkie-n, ahol az egyes sorozatok hibáit elemezné. Teljesen igaza van egyébként, az készítők fillérekért alkalmazhatnának 1-2 szakértőt, akik figyelnének ilyen hibákra, nem lenne nagy dolog, beleférne a vaskos költségvetésbe, legfeljebb 1 zombival kevesebbnek mutatnák a szétloccsanó fejét.

Egyébként meg ja, a darabontos színvonalat el lehet felejteni örökre, azok az idők nem jönnek vissza. Erősen tucatsorozat lett, semmi nem indokolja a kimagasló nézettséget. Kaszálni akartam már múltkor a sorit, de erre a részre esélyt adtam még neki, és bár nem győzött meg teljesen a rész, de valahol biztató a jövőre nézve, így annyi esélyt adok még neki, hogy megnézem hogy indul a másik félévad. Mondjuk pont winnie írta, hogy egy sorozatnak elég ennyit hozni, hogy az ember mindig csak a következő részre leüljön elé.

winnie - 2013. 12. 05. 14:45

stockes: amíg egy néző mondja, hogy semmi sem indokolja, addig éppen, hogy indokolja, hiszen ő is nézi:) a gond az, hogy ha elkezdi nem nézni és végre jogosan mondhatná, hogy semmi sem indokolja, akkor meg megkapja, hogy nem nézi, így nem is tudja, hogy milyen. szóval esélytelen a nézettséget magyarázni. általában csak önigazoló módon megy, vagyis, ha valami nézett, akkor kitalálnak rá valamit, de megjósolni esélytelen. és tényleg a nézettség azt jelenti, hogy leül elé a néző, nem azt, hogy feltétlenül szereti.

de a “hibákkal” kapcsolatban csak ugyanazt tudom mondani, mint eddig: ha valaki hibát fedez fel, akkor az nem biztos, hogy hiba. ha ő feltételezi, hogy hibázott a készítő, akkor ugyanúgy lehet feltételezni, hogy ő hibázik azzal, hogy valamit hibának vél, nem? kinek higgyen az ember. nyilván vannak szakértőik és ezzel foglalkozó egyéneik. és nyilván ejtenek hibákat, szóval csak arra célzok, hogy nem minden vélt “hiba” hiba. sokszor van magyarázata a dolgoknak.

más kérdés, hogy nem a “hibák” tesznek rosszá egy sorozatot és azok hiánya sem tesz semmit jó sorozattá. szóval ez csak melléktermék – és önigazoló ugyansak, hiszen ami rossz, az nem köti le annyira az ember, így könnyebben akad fenn a részleteken:)

Neaira - 2013. 12. 05. 15:19

“legalább szögletes tuja nem volt most a részben”
Ezért már megérte ide jönni! :D

Balee - 2013. 12. 05. 15:40

@Neaira: Egyébként az a legnagyobb paradox az egészben, hogy a bemutatás alapján alapvetően jó szándékú csapatból senki nem lövi le a Kormányzót, amint meglátja, hogy lefejez egy nyomorék megkötözött öregembert, de gondolkodás nélkül elkezdik halomra lőni a bent lévőket ismeretlenül. És ezt megpróbálják itt sokan 6 oldalas pszichológiai okfejtéssel magyarázni, de ezt NEM LEHET megmagyarázni.

Amúgy kb úgy kellett volna kinéznie a dolognak, ha én lettem volna Rick, hogy valakit odaküldök tárgyalni én meg fél perc alatt leszedem a baromarcot egy headshottal. Ne az hiteles lett volna, ott kezdődhetne a tárgyalás.

Tudták milyen ember a kormányzó, pszichopatával nem tárgyaluk és semmiképpen nem mondunk neki ellent. Mindent rá kell hagyni, mert csak felhergeled.

röviden-tömören - 2013. 12. 05. 16:32

Lexxi:

“Csak úgy lazán leparkol,kiveszi a gyereket a hátsó ülésről és leáll Gov. előtt,aki épp lefejez egy öreget?! Számomra ez volt egy kisebb fajta wtf… :D”

és tényleg. :-D kb. mintha egy macsek vinné a döglött egeret/madarat ölbe. governor belső hangja meg: “fujj már b+, viszed innen?!” headshot ;-D

röviden-tömören - 2013. 12. 05. 16:41

még beugrott erről egy ungarische zombis kép: “édesanyák” gyöngye beteszi hátra az úgysem zombuló gyereket (talán már hullát) /elvégre az anyósülésen nem utazhat KRESZ szerint, mert ahhoz fektetve mindenképpen alacsony/, aztán meggyőződik arról, hogy a gépjármű alkalmas az elindulásra; forgalmi, jogsi, egészségügyi papírok ok. kontaktlencse, pótszemüveg megvan. biztosíték, eü-doboz, elakadásjelző háromszög rendben van. biztonsági öv bekapcs SIKK és slusszkulcs-váltó-kuplung-gáááááááááz! ;-DD

Bia - 2013. 12. 05. 17:21

Remek rész volt.Az előző két Kormányzós rész lassúra sikeredett,de ez nagyszerű lett. Mikor megtudtam hogy visszatér sokkal rosszabbra számítottam.
Végre ezt a szálat is lezárták.
Szegény Hershel, nem gondoltam volna hogy ő fog menni,habár elég sokat foglalkoztak vele az elmúlt részekben.
Visszatért Rick régi önmagához!
A Kormányzó “lányával” előre lehetett tudni hogy ez lesz.
A gyerekek nagyon jók voltak…hiányzik is Carol.
A csapat elszakadt egymástól úgyhogy lesz feszültség a következő részekben.
Jobb is mint a börtönbeli szenvedés.
Judith szerintem valamelyik túlélő csapattal van, gondolom majd az évad vége felé erre is fény derül.kicsit durva lenne, ha ezt meglépnék az írók.
Kormányzó végre meghalt!!!YES!YES!YES!

Lexxi - 2013. 12. 05. 19:03

@röviden-tömören

Hát ezen besírtam… :D

Lexxi - 2013. 12. 05. 19:10

@Neaira

“A kislányt gondolom megölte az anyja, miután megölte a zombi. Ezért sem változott át.”

Megölni úgy,hogy ne változzon át csak úgy lehet,hogy fejbelövöd vagy szúrod. Fejsebe nem volt amikor odavitte az anyja a börtönhöz és Gov. volt az,aki fejbelőtte.

Amúgy első évad óta tudjuk,hogy nem mindenki változik át röpke pár perc alatt. Minden embernél más. Míg Shane 1-2 perc alatt átváltozott,addig első évadban Amy-nek több órába telt.

kensei - 2013. 12. 05. 21:06

Segítene nekem valaki, hogy ha én most akarnám elkezdeni a képregényt innen hogy elhagyják a börtönt, akkor az melyik számban van?

kensei - 2013. 12. 05. 21:20

y

DogZ - 2013. 12. 05. 23:01

Idézem Janner-t a TS-19 című részből :
-A feltámadás ideje eléggé eltérő.Jelentések szerint a legkevesebb mindössze 3 perc ,a leghosszabb amiről hallottunk 8 óra.
Szal az hogy a halála után még mennyi ideig élvezhető a nyugodt társasága az változó…

VanillaSky - 2013. 12. 05. 23:23

Ejj de szép számú hsz:)

A rész nekem sem volt felhőtlenül pozitív – márha egyáltalán ilyen témában lehet az – egyszerűen nem tudtam beleélni magam. Sokkal inkább a farm elhagyása, mint ez.

Megöltek egy rakomány statisztát, akik néhány percben ki lettek okítva, hogy miképpen kell várat foglalni. Nem jött be nekik!

Hershell és Judith. Szerintem mindkettejük meghalt és kicsit szomorú is vagyok emiatt. Mármint a személyek kiválasztása miatt, mert ez túl logikus lett.

Egyszerűen egy öreg, féllábú ember és egy csecsemő. Kint a prérin ők zsákmányállatok. Judith kiírása szerintem így lett a leghumánusabb. Egyszerűen egy menekülő csapatba nem fér be. Egy zombitámadás közben kérheted, hogy maradjon csendben, ha egyszerűen nem akar elhalkulni. Így meg megoldották.

winnie - 2013. 12. 06. 08:33

“getkey: Ne felejtsd el, hogy a sorozat egy létező képregényen alapszik, tehát a főbb keretek, cselekmény szálak elvileg adottak. Ezek alapján Kirkman-t lehet szidni leginkább, nem a mostani forgatókönyv író gárdát.”

ez nem igaz. minden az írók sara, már ha van “sár”. egyrészt azt vesznek át, amit akarnak, másrészt a jó sztorit is meg lehet rosszul írni, mint ahogy a rosszat is jól. minden az írókon múlik.

Yggdrasil - 2013. 12. 06. 09:44

Miért nyeli be a kommentemet, mikor megkérek valakit, hogy ne spoilerezzen?!

BigBlaster - 2013. 12. 06. 10:03

winnie: ez akkor igaz, ha az írók teljesen szabad kezet kapnak. Ez szerinted fennáll? Nem tudhatjuk (vagy te igen?), hogy Kirkman mennyire ad szabad kezet a film íróinak.

Egyébként én csak annyit írtam, hogy a “főbb keretek, cselekmény szálak” adottak, mivel mégiscsak a képregényen alapszik a sorozat. A képregényt meg Kirkman készítette. Gondolom ebben egyetértünk.

winnie - 2013. 12. 06. 10:26

BigBlaster: a második bekezdés: persze, ez így van. meg nyilván az a cél, hogy kövessék, de nem minden áron. viszont az biztos, hogy mindent a showrunner dönt el, hogy mit követ és mit nem. eddig kirkmannek ebben nem volt beleszólása. most, hogy sikerült kibulizni, hogy kvázi az ő embere legyen a sorozatfőnök, most már tényleg elég nagy a hatalma a történet alakítását illetően.

BigBlaster - 2013. 12. 06. 10:40

Azon nem filózott senki, hogy a Kormányzó valamilyen szinten tényleg megváltozott? Nem feltétlenül akart megölni mindenkit, csak aki a “survival” szempontjából az útjában volt. Nekem hihető volt, hogy az öreget és Michone-t sem feltétlenül akarta megölni. Miért játszotta volna meg magát amikor fogva tartotta őket a lakókocsiban?

Én úgy éreztem, hogy alapvetően csak az új családját és a csoportját akarta a lehető legnagyobb biztonságban tudni. Ha Rick-ék valóban önként elmentek volna a börtönből, nem biztos, hogy üldözték volna őket.

Viszont számomra az valószínű, hogy a Kormányzó némileg skizofrén volt. Volt egy emberi énje, aki mindent megtett volna azért, hogy megvédje a rá bízott embereket (akár csak Rick) és volt egy gátlástalan, ösztön énje, aki elvégezte a piszkos munkát, ha valakit lelkiismeret furdalás nélkül meg kellett ölnie, hogy az előbbi célt elérje. Ebben viszont különbözött Rick-től, akiben nem volt meg ez a kettősség.

Cobaltum - 2013. 12. 06. 13:08

BigBlaster jó amit írsz, egyet értek.

winnie - 2013. 12. 06. 14:07

Probalom kiszurni ezeket, de nem mindig megy. A kepregeny szo.

getkey - 2013. 12. 06. 14:19

BigBlaster:
Hello megint! :)
A 6. részben volt néhány pillanat, amikor megfordult a fejemben, hogy talán igen. Egyrészt örök optimista vagyok, és sokszor még egy ilyen karakternek is megadom az esélyt a változásra, másrészt izgalmas volt a gondolat, hogy mit hozhatnának ki a készítők Kormiból, ha tényleg arra menne ki a játék, hogy megváltozott. Mert az a főgonosz, aki addig volt, engem sem fogott meg semennyire. Sokakhoz hasonlóan inkább zavart a jelenléte a történetben.

De ez sajnos csak néhány pillanat volt. Utána már egyértelmű volt újra, hogy ez az ember semmit nem változott. Pszicho volt és az is maradt, csupán a bolyongással eltöltött idő alatt magába zuhant, az új családjával pedig nem volt oka elmebetegként viselkednie, sőt, még törődést is mutathatott irántuk.
De ettől még semmit nem változott.
Ahogyan egy alapvetően bunkó/életvidám/mogorva/jellemtelen/stb/stb. ember sem folyamatosan bunkó/életvidám/mogorva/jellemtelen/stb/stb. Egy szó, mint száz, szerintem minden embernek van egy alapvető karaktere/jelleme, de persze az életének nem minden pillanatában viselkedik 100%-osan ennek megfelelően. Vannak ilyen-olyan pillanatai/időszakai mindenkinek.

Viszont túlélés szempontjából (ahogy írtad) szerintem Rick és csapata egyáltalán nem állt az útjában. Az én olvasatomban ez azt jelentené, hogy a közvetlen túlélésüket akadályozzák. Erről pedig ugye szó sem volt. A két csapat még csak nem is tudott egymásról Kormi színrelépéséig. Csupán arról van szó, hogy a saját önös bosszúja mellett a börtönt is maguknak akarta. Az, hogy hőseink rendelkeznek egy olyan menedékkel, amit mások is szeretnének, nem jelenti azt, hogy a túlélésüket akadályozzák. Különösen nem, miután Rick befogadta volna az új csapatot is. De még ha nem is így lett volna, már többen megjegyezték, hogy elég nagy az a kontinens, lépten-nyomon találhat egy csoport megfelelően elkeríthető és védhető helyet a letelepedésre, termelésre.
Egyébként is, amit Kormi művelt, annak már régóta semmi köze nem volt a túléléshez. Egy pszichopata tombolása volt. Meg úgy általában véve is: nehogy már az jelentse a túlélést, hogy gátlástlanul elveszem azt, ami a másé. Főleg, ha ugyanolyan eséllyel megteremthetem saját magamnak is, anélkül, hogy kioltanám érte más életét.
:)

Balee - 2013. 12. 06. 15:19

@BigBlaster: de én filóztam ezen és egyértelműen volt némi változás. Szerintem nem bosszú miatt ment a börtönhöz. Mikor az egy szem zombi betámadta a táborban a kislányt és az majdnem meghalt, akkor jutott eszébe, hogy biztonságosabb hely kell. Ez szerintem teljesen egyértelműen jött le a filmből. Az más kérdés, hogy megint előkerült a pszichopata énje. Mikor a tóban nézte a halott zombit, azzal azt is bemutatták, hogy nem tud elszakadni ettől a viselkedéstől.

Ha nem talált volna rá a családra, akkor jó eséllyel heteken belül meghalt volna. Mutatták, hogy a zombit sem próbálta az utcán megölni, szimplán ellökte, az sem érdekelte volna, ha megharapják. Tulajdonképpen ha nem találkozott volna a családdal, akkor valószínűleg a börtönlakók soha nem látták volna újra.

Most nézem újra az első évadot. Hátborzongatóan jó. Össze sem lehet ezekkel a részekkel hasonlítani az akkoriakat.

BigBlaster - 2013. 12. 06. 19:37

getkey: Igen, abban igazad van, hogy mindig is a természetének a része volt ez a pszichopata, skizofrén mentalitás. Mindazonáltal elindult a gyógyulás felé, de nagyon hamar vissza is zökkent.

Abban, hogy a börtönt próbálta megszerezni és nem valahol máshol próbál szerencsét, biztos benne volt az is, hogy elégtételt akart venni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ha valóban az lett volna az eredeti terve, hogy mindenkit megöl a börtönben, akkor nem ilyen módon támadt volna, hanem mondjuk éjszaka, lerohanás szerűen. Ezzel, hogy először csak felsorakoztatta az erőit, tárgyalni hívta Ricket, tulajdonképpen felkínálta a megadás lehetőségét a börtönlakóknak, akik ezt visszautasították. Na ekkor szabadult el újból a pszichopata.

A birka alattvalóit ekézőknek csak annyi megjegyzésem lenne, hogy addig a pillanatig amíg nem dördült el az első lövés, akár még az is lehetett volna, hogy kihátrálnak a Kormányzó mögül. Szerintem ezt a Kormányzó is érezte, és azért kellett lefejeznie Herschel-t, hogy a börtönlakóknak ne legyen más választása, mint a fegyveres konfliktus kirobbantása, amivel belekényszerítették a Kormányzó embereit is a lövöldözésbe.

Tehát nem voltak annyira birkák, csak miután elkezdtek rájuk lőni a börtönlakók, nem volt visszaút számukra sem.

hunlord - 2013. 12. 06. 22:25

Visszaolvasgattam, és én Yetti véleményeivel értek egyet. Az emberek ilyen szituációkban emberiek, hibáznak, nyomás alatt vannak. Biztos van egyfajta kiválasztódási folyamat, hogy az élelmesebb és az erősebb/okosabb marad életben, de egyrészt változnak az emberek ilyen körülmények között, másrészt meg mostanra szupertúlélőket nézegethetnénk, akik tökéletesen beletanultak a szerepükbe (az mennyire unalmas lenne :) )

_Peter - 2013. 12. 07. 10:34

“Most nézem újra az első évadot. Hátborzongatóan jó. Össze sem lehet ezekkel a részekkel hasonlítani az akkoriakat.”

Na igen. Darabonttól 2-3 napja egy interjúban kérdezték:

Do you still watch The Walking Dead?

Darabont: No more than I would go to the wedding of somebody who broke my heart and left me for the Pilates instructor.

Hát jobb is, hogy nem nézi. :)

getkey - 2013. 12. 07. 12:34

BigBlaster:
Igen, ebben részben egyetértünk :)
Mármint a vándorlós időszaka után valóban volt egy szakasz, mikor emberibb volt (ahogy fogalmaztál: “elindult a gyógyulás felé”). Bár ez a “gyógyulás” szerintem csak annyit jelentett, hogy olyan környezetbe került, ahol a pszichopátiája nem került előtérbe. Viszont szerintem az alapvető személyiségét egy ember soha nem tudja levetkőzni. Nem ismerem teljesen Kormi előéletét (az apokalipszis előttit), de az alapján, ahogy bemutatták számomra tipikusan olyan embernek tűnik, akit csak a társadalmi korlátok tartanak féken. Aki éli a hétköznapi emberek életét (pl.: tanár, vagy könyvelő, vagy építkezésen dolgozik, igazából lényegtelen), van egy ránézésre kiegyensúlyozottnak tűnő családi élete is, de a természete domináns oldala nem tör felszínre. Aztán mikor széthullik a civilizáció (de igazából még ez sem szükséges, elég, ha csak olyan környezetbe kerül, ahol eltűnik a kontroll), elszabadul a valódi énje. Neki ilyen volt pl. Woodburyben, vagy a kettes számú csoportja. Mindkettőben azonnal manipulálni és irányítani kezdett, aki pedig az útjában állt, azt gátlások nélkül likvidálta. Mindeközben persze végig azt a látszatott keltette, hogy csakis az emberei javáért cselekszik, és ha bármi rosszat kell tennie, azt az érdekükben teszi.
Pont ezért nem is rohanhatta le pl. éjszaka a börtönt a csapatával, mert azt már nem vette volna be az emberek gyomra. Mikor előadta nekik a nagy meséjét, akkor is látszott, hogy azért nem igazán van ínyükre, hogy emberekre támadjanak és elvegyék tőlük a menedéküket, sőt, talán meg is öljék őket, ha muszáj. A színjátékra szüksége volt. De azt is tudta, hogy ha már felsorakoznak, bármikor kieszközölheti a harcot, a helyszínen már nem lesz visszaút senkinek.
Azt mindenesetre megnéztem volna, hogy hogyan alakult volna a személyisége, ha az új családjával azon az éjjelen sikerül elmenekülniük a táborból.
:)

karit - 2013. 12. 08. 01:00

BigBlaster: “Azon nem filózott senki, hogy a Kormányzó valamilyen szinten tényleg megváltozott? Nem feltétlenül akart megölni mindenkit, csak aki a “survival” szempontjából az útjában volt.”

Szerintem épp ilyen volt korábban is: a saját városában is csak azokat ölte, akik nemet mertek neki mondani bármiben, a többiek imádták. Ha most depressziós volt, az csak azért volt, mert nem volt kinek parancsoljon – illetve megvédjen, mint régen a saját lányát.

Azért az gyanús, hogy míg a létező összes baltás fejszétverést és agyba lövést premier plánban mutatják, pont őt nem láttuk. De lehet, hogy ez csak (dupla?) szívatás, hogy a kormi haterek rágják a küszöböt két hónapig, hátha mégis/mégse a feje mellé lőttek.

LiszkaY - 2013. 12. 08. 03:22

KATASZTROFÁLISAN SZAR VOLT!!!

Ez valami lófa@sz az első két évadhoz képest. Csak azért fogom folytatni, mert ezek után hátha tud valamerre haladni ezt az negyedi évad közepére teljesen elcseszett sorozat…

Sragi - 2013. 12. 08. 10:56

Végre megdöglött ez a félszemű barom !!!! :)))))
Vagy nem :D
Judith meg úgy sem halt meg.Ha emlékeztek rá ,akkor ott cipelték a gyerekek. Egyszerűen kivették a bébi hordóból.A készítők raktak egy kis bizonytalanságot.Most majd arról fog szólni,hogy Rick meg Carl(píí de unom már őket) hányatott depressziós vándorlását fogják mutogatni fél részeken keresztül.
Hershel-t sajnálom :/ A gyerekek nagyon bad ass módban tolták :D Bumm head shot meg még egy :D
Daryl k csak az utolsó évad utolsó részében fog meghalni (legalább is nagyon remélem).
Aki szerint ez volt a sorozat eddigi legjobb része az legyen szíves az 1 évad 6 részét ma délután végig nézni!!! Ez a rész max egy zs kategóriás akció film volt.De egyébként az évad egyik legjobb része ,mert végre nem csak a nyáladzás ment ,mint valami brazil szappanoperában.

Yggdrasil - 2013. 12. 08. 14:55

Sragi
“Most majd arról fog szólni,hogy Rick meg Carl(píí de unom már őket) hányatott depressziós vándorlását fogják mutogatni fél részeken keresztül.”
Most ha az orrunkba tolnak egy zombi apokalipszisbe oltott Frodó-Samu erőltetett menetet, én lebontom a falat.

gyurcsi666 - 2013. 12. 09. 09:26

Ööööööööö…
Kimaradt jelenet?
(A kép BIZTOS bizonyíték arra, hogy a kormányzó megmurdelt.)
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20131204040108/walkingdead/images/6/6f/TGAfterStabandShotRIP.jpg

Balee - 2013. 12. 09. 11:46

Ez mitől bizonyíték? Fekszik a földön egy súlyos sebesült. Benne volt a részben, nézi az eget, aztán jön a csaj és fejbe lövi. Amúgy meg tutira meghalt, bár ezekből a készítőkből kinézek még 2 kormányzós évadot.

jim455 - 2013. 12. 09. 12:06

Balee: ott a loves a fejen, a nyakat meg szetharaptak. de hogy ezt miert kellett kivagni…

mivanmar - 2013. 12. 09. 14:08

Ér válaszolni kensei kérdésére? Ha nem, töröljétek bátran.

A 48. rész táján (a 8. kötet vége, magyarul még csak a 6. kötet jelent meg tudtommal), de szerintem érdemes az elején kezdeni, mert sok a különbség szereplők, viszonyok, történések terén.

Balee - 2013. 12. 09. 14:29

@jim455: igazad van, vak voltam, csak azt néztem, hogy tiszta vér. De ezt én sem értem, hogy miért vágták ki…

Főleg, hogy most megosztják velünk… Olyan, mintha harapások is lennének a nyakán.

Sragi - 2013. 12. 09. 17:57

Yggdrasil – 2013. 12. 08. 14:55

Az esély meg van rá :D

Sragi - 2013. 12. 09. 17:57

gyurcsi666 – 2013. 12. 09. 09:26
Thank GOD!

Helo - 2013. 12. 09. 21:57

A “tökös” Carol lányokon gondolkoztam már régebben.
Miszerint van-e közük a patkány bulihoz
esetleg a két beteg elintézéséhez csak mondjuk Carol fedezte őket ?
Kíváncsi vagyok misül majd ki ebből.

Balee - 2013. 12. 10. 11:12

Azért egy gyerek nem cipel ki egy felnőtt hullát az udvara. A patkányhoz meg szerintem tutira a legmagasabb kiscsajnak van köze. Amelyik a leszbi csajt fejbelőtte. Fura az a gyerek.

jim455 - 2013. 12. 15. 02:42

mondjuk ez is hülyeség mert a Kormányzóból mér csak egyet harapak?

én amúgy azt nem értem, hogy miért nem beszélnek a szereplők a múltjukról, miért nem látunk flashbackeket? Kirkman egy amatőr barom szerintem, legalábbis a sorozatozáshoz nem ért. óriási ziccert hagynak ki, pedig úgy mint a Lostban pl. kurvajól meg lehetne csinálni a visszaemlékezéseket.

jim455 - 2013. 12. 15. 02:49

mert az oké, hogy a járvány kirobbanását nem fogják bemutatni, de flashbackek úgy tudom voltak a kepregenyben.

winnie - 2013. 12. 15. 06:55

anno nem ez lehetett darabont kirúgásának egyik oka? a 2. évad elején több rész is flashbackkel kezdődött, ha jól tudom. ami ugye azt jelenti, hogy vagy régi díszleteket kellett megtartani, vagy mindig újakat kellett építeni, a gyártó meg azt akarta, hogy minél többet legyenek a stúdióban meg a farmdíszletbe. szóval lehet, hogy az volt a koncepció, hogy darabkákban bemutatják a múltat. ha nem is a részen átvonuló flashbackekben (mert az még drágább lenne), hanem a cold openekben

Balee - 2013. 12. 15. 15:02

@jim455:

Még jó, hogy nincsenek flashbackek. Lostban kicsit más volt a szerepük, itt meg szerintem senkit nem érdekel a random nyugdíjas, meg kertész részenkénti 20 perce a semmiről.

jim455 - 2013. 12. 16. 11:11

úgy tényleg nem, de az marha érdekes lehetne ha pl. lenne egy évad amiben minden rész valamelyik karakter flashbackjével kezdõdne.

jim455 - 2013. 12. 16. 11:15

egy esetre emlékszem, mikor Shane és Rick beszélgetnek a kocsiban még rendõrként. Na az jó is volt, meg is maradt.

_Peter - 2013. 12. 18. 18:47

Biztos volt már, másoljátok be youtube-ra:

YMS: The Walking Dead Seasons 1&2 (Part 1)

+ a többi rész.

annyit röhögtem :)

WunderSexx - 2013. 12. 23. 23:57

Nem volt időm végigpörgetni a kommenteket, de lenne két megjegyzésem.

1.) Dzsúditot biztosan felkapta valamelyik makeshift junior Rambo-oldalborda (mondjuk az a csaj, aki fejbeqrta Aliciát).

2.) A Talking Dead-ben (amit innen is ajánlanék mint kötelezően nézendő aftershow-t, tényleg remek, és tényleg kell neki a 42 perc) azt mondták, hogy az egyik zombi, akit a “bevonulás” slash “hatalomátvétel” alkalmával nagyban mutatott a kamera, valami ír csaj volt, aki pár résszel (évaddal?) korábban keresett vmit/vkit. Na, ő ki a pé lehetett?

Amúgy nekem kifejezetten tetszett ez a midseason finálé, mert végre nem voltak beszarva, és kinyírták, akit, illetve akiket ki kellett nyírni. Hörsölért sem volt kár!

WunderSexx - 2013. 12. 24. 00:09

Tobias88, és a többiek, akik azt hiszik, a Kormányzó még élhet: nos, nem, a Talking Dead-ben a rész után Hörsölhöz hasonlóan tőle is búcsút vettek.

DogZ, thx, megválaszoltad a kérdésem. :D

Denevérember - 2013. 12. 28. 17:41

Szerintem lesz még Governor… :/

winnie - 2013. 12. 28. 18:43

nem lesz. vagyis lehet flashbackben, de már év első felében kiderült, hogy másik sorozatban fog szerepelni.

(azt, hogy az imdb-n ott van, felejtsd el. azt bárki beírhatja. még nincs hivatalos cast list a részekről, de talán az amc nem is szokott adni. az imdb sorozatokkal kapcsolatban előrefele, a jövendő részeknél totál megbízhatatlan, tele van hülyeséggel. jövőbeli infót tévés adatbázisoknál kell csekkolni, olyanoknál, amiket nem userek szerkesztenek.)

Denevérember - 2013. 12. 29. 09:31

Mondjuk igen,igazad van. Akkor megnyugodtam.. :) Már a tököm televolt ezzel a “halhatatlan” kormányzóval. Mindössze annyi zavart,hogy úgy lett lelőve hogy ugye nem mutatták…

Ennn - 2014. 01. 30. 11:43

Túltettem magam a sérelmeimen, és ledaráltam az utolsó pár részt. Jó, hogy végre kitették a kormányzót, mert annyira rühelltem, hogy lehet be se kellett volna venni eleve. Az meg végül is jó, hogy otthagyták a börtönt. Majdnem két évadot húztak le ott.
Különben észrevetétek az idei “furi” sorozattrendet? Van egy főszál, amit az évad végén jegelnek, és a következő évad közepén oldják fel, és az aktuális következő évad közepén kezdenek új történésekbe. Írnék rá példákat is, csak nem akarok spoilert…

crue - 2014. 03. 03. 21:09

Na ennek a legutóbbi résznek semmi értelme nem volt, legfeljebb annyi, hogy megtudtuk, hogy Daryl-nek kislányos hangja van, ha részeg. Ennyi. A sztori meg egy helyben toporog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz