login |

Dancing with the Stars: vége a 17. évadnak – írta Misty

2013. 12. 03. 21:28 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Well, it just goes to prove to me that there is God, ’cause I don’t think I could make one more dance.
/Bill Engvall kiesés után/

A készítők keretbe foglalták a Dancing with the Stars 17. évadját, hiszen majdnem azonos koreográfiával kezdett a finálé második része, mint anno a szezonnyitó, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az egész évad kellemes csalódás volt a tavaszi szezon után, a 16. évad valahogy nem hagyott maradandó emlékeket. Ebben az évadban jó volt, hogy sok az ismerős arc a mezőnyben, éppen ezért is ajánlom azoknak ezt a szezont akik már egy ideje nem nézik a DWTS-t.

Ahogy néztem a részeket hétről-hétre az volt az érzésem, mintha a zsűri tagjai ebben az évadban különösen szigorúak lennének. Nem röpködtek olyan gyakran a 10-esek. Lehet, hogy az én emlékeim koptak meg, de én úgy emlékszem láttunk már rosszabb táncokat is, amik kiérdemelték a tíz pontot. Ha már a zsűrinél tartunk, én jó ötletnek tartottam a vendégbírákat főleg hogy olyanok kaptak helyett akik már voltak versenyzői cipőben.

Muszáj írnom arról, hogy mennyire sajnáltam amikor Christina Milian és Mark Ballas kiesett szerintem korai volt még. Akármennyire is kreatívan csinálják meg a táncosok a koreográfiákat nekem ez a műsor még mindig táncverseny kategória, így a gyengébb táncosok engem annyira nem tudnak szórakoztatni.

És persze a nagy változást se feledjük: hiányzott nagyon a heti Result Show, legalábbis az abban szereplő kreatív és magas színvonalú koreográfiák. Próbálták ugyan a profi táncosokkal ezt az űrt kitölteni, de szerintem nem sikerült. A tovább mögött a fináléval folytatom spoileresen.

A két napos, vagyis két részes évadzáró egészen jól sikerült. Ez a harmadik olyan évad, amikor 4 pár kerül be a döntőbe. Az hogy ki mennyire érdemelte meg az teljesen szubjektív nem akarom egyesével elemezgetni.

A finálé táncai közül csak a freestyle-t emelném ki, a többi produkció nem volt annyira kimagasló. A freestyle-ok jól sikerültek mind a négy kreatív volt és tök jól személyre szabott, tetszik, hogy az utóbbi időben használhatnak plusz táncosokat. Az igazság az hogy én a freestyle-oknál még mindig azt az érzést keresem, amit a 11. évadban éreztem Jennifer Grey és Derek Hough táncánál.

Azt legalább tízszer visszatekertem anno, sőt néha még mostanában is megnézem YouTube-on. Corbinék freestyle rutinjában látszódott, hogy Karina Smirnoff mennyit fejlődött hip-hop-ban. Ugye, az allstar évadban volt az, amikor elesett tánc közben és ki is emelte hogy sose táncolt előtte hip-hop-ot. Azóta tuti külön órákat vett, mert azonnal észrevehető a különbség.

Eljött a második este és reméltem, hogy ha a tíz hét alatt nem is tudtak időt szorítani egy „külsős” tánc produkciónak akkor ez a fináléban sikerül, de sajnos ezt hiába vártam. A finálé alatt csak énekes sztár fellépők voltak és a DWTS profi táncosai illetve a már kiesett versenyzők.

Ahogy néztem a szezon utolsó táncait arra gondoltam, hogy akárki nyer most örülni fogok. Tényleg mind a három páros megérdemelten nyerte volna meg a Mirror Ball Trophy-t! (Ha emlékeim nem csalnak, akkor az eredményhirdetés előtt most először láthattuk hogy a „celeb” partnerek üzentek és köszönetet mondtak partnereiknek. Nagyon tetszett az ötlet és remélem meg is tartják.)

A 17. évadot Amber Riley (a Glee-ből Mercedes) és Derek Hough nyerte, aki ezzel a győzelemmel az ötödik MBT-t vihette haza. Lassan nem az lesz a kérdés, hogy Derek hány trófeát nyer összesen hanem, hogy zsinórban mennyit?!

Ez volt a 17. évad és tudjuk, hogy lesz 18. szezon is szóval tavasszal találkozunk!

2 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2013. 12. 03. 21:58

De jó, köszi ismét, hogy írtál erről a blogon eléggé hanyagolt sorozatról!:)
Nekem a 16. évad azért egy picit jobban tetszett, de ehhez hozzájárult a results show hiánya is:(
Tényleg szigorú volt a zsűri, emlékszel te olyanra, hogy egy freestyle-ra 8-ast adjanak?:) És az utolsó táncára sem kapott mindenki 10-eseket!:) Bár ez a fusion dance nehéz feladat volt. De volt, akit meg szerintem túl jószívűen pontoztak, pl. az iszonyatosan lassan mozgó Leah Remini-t.
Jók voltak a vendégbírák, de azért jobb lett volna, ha Len is ott van, mint az elődöntőben! Végül csak nem derült ki, miért hagyott ki 2 hetet!
Én is sajnáltam Christina & Mark kiesését, de Elizabeth & Valt-t méginkább! Sajnos ez a furcsa szavazási rend még durvább meglepetéseket okozott, mint általában…
Valóban nem helyettesítették azok a 10-20 másodperces ki koreográfiák a komoly táncokat, de legalább a rendelkezésre álló időből kihozták, amit lehetett. Sajnos ez nem a műsor készítőinek a döntése volt, alkalmazkodniuk kellett:(
Jajj, a régi díszlet, de régen láttam!:))) Jó kis tánc volt ez, de bennem nem maradt meg annyira. Nekem talán a 14. évadból Donald & Peta freestyle-ja talán a kedvencem, de biztos voltak még régebben is jók, csak már nem emlékszem:))
Azért ez mekkora, hogy még Karinának is van miben fejlődnie! Azért az all-star évadban nem ő volt az egyetlen, akinek olyat kellett táncolni, amit azelőtt még sosem próbált:)) De az ő freestyle-juk tetszett most nekem talán a legjobban.
Húú, én Jack & Cheryl-nek egyáltalán nem örültem volna. Karináéknak szurkoltam, de a legnagyobb kedvencem Bill & Emma volt, még ha vicc is, hogy meddig eljuttottak:) Emma hihetetlen aranyos, teljesen levett a lábamról az akcentusával, meg a széles mosolyával, viccelődésével:) Ha már Lindsay-t nélkülöznöm kellett ebben az évadban profiként, legalább ő jó választás volt helyette:) Remélem legközelebb egy jobb párt kap, és megnyeri!:)
Szerintem sem volt eddig, hogy a celebek megköszönték a párjaiknak, de jó volt!
Hát igen, kicsit kezd már unalmas lenni, hogy Derek még a szertáros nénivel is simán nyerne, dehát ez van:)

santi - 2013. 12. 04. 06:52

Alapjában tetszett az évad, egész jól szórakoztam e röpke pár hét alatt. Én is imádom Emmát, nagyon szimpi a csaj. A nyerteseknek is örülök, bár Karináék is nyerhettek volna, teljesen mindegy lett volna számomra. Várjuk a következő évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz