login |

Gavin and Stacey – írta Eloise

2013. 12. 04. 20:26 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az egyik legkedvesebb és legviccesebb romantikus vígjátéksorozat egyértelműen a britek Gavin and Stacey-je – nem véletlen, hogy nemsokára jön az amerikai verzió is, az Us & Them Alexis Bledel és Jason Ritter főszereplésével. A 2007 és 2010 között 3 évadot megért széria története úgy kezdődik, hogy a londoni Gavin és a walesi Stacey hat hónapos telefonos és internetes kapcsolat után, úgy döntenek, hogy találkoznak. Természetes a találkozó határozottan jól sikerül.

Ettől kezdve a két fiatalnak nem csak a távolsággal, de a kettejük és a családjaik között lévő kulturális különbségekkel is meg kell küzdeniük.Emellett társadalmi eltérések is megjelenek, de ezek kevésbé hangsúlyosak. Ezzel az aspektussal kapcsolatban számomra nagyon érdekes volt látni, hogy miben másak a londoni és a walesi szokások.

Az íróknak, különösen az első évadban, sikerült egy nagyon szerethető és aranyos párt megjeleníteniük, akit Joanna Page és Mathew Horne kitűnően alakított. Sok más romantikus sorozattal ellentétben, az első évadban még Stacey-t is kedveltem, ami nagy szó nálam, mert a női főszereplőkkel általában hadilábon szoktam állni.

Ki kell emelnem a többi színész munkáját is, hisz egy nagyon jó komikusi vénával megáldott gárdát állítottak össze. Stacey nagybátyját például a humoristaként is ismert Rob Brydon játssza, a Gavin legjobb barátját megszemélyesítő James Corden pedig sok Doctor Who rajongónak ismerős lehet, a Doctor lakótársaként. Ő egyébként a Nessát alakító színésznővel, Ruth Jones-szal, a sorozat kreátora is.

Ahogy, különösen a romkomoknál lenni szokott az első évad messze felül múlta a következő kettőt. A második évadban főképp Stacey karaktere ment el elképesztően rossz irányban. A kedves walesi lányból szinte egy hisztis libát varázsoltak, ami sokat rontott a történeten. Már az is felmerült bennem, hogy nem folytatom a következő évaddal, szerencsére a karácsonyi különkiadással a dolgok új fordulatot vettek.

A harmadik évad határozottan jobban sikerült a másodiknál, és a készítők elérték, hogy az utolsó rész megnézése után, azt érezzem, hogy szeretném még látni, hogy mi történik a szereplőkkel. Hogy lesz-e rá lehetőségem, azt nem lehet tudni. Ígérgetések ugyan vannak/voltak, de még nem lett belőlük semmi.

Nem baj. Addig is az újranézés mindig adott, nem?

6 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2013. 12. 04. 21:12

Szépen kikerekedett a képeken Anettka. xD

Eltiron - 2013. 12. 04. 23:33

Már az első bekezdésnél kedvet kaptam hozzá – így jöttem össze a barátnőmmel én is, az ország teljesen más pontjain élünk, teljesen más háttérrel.

P009 - 2013. 12. 05. 00:08

Az én párom Angliában él és angol :) Kedvet is kaptam a sorozathoz, hamarosan bepróbálom. Egyébként az Us and Them premier előtti kasza, ne várja senki :(

winnie - 2013. 12. 05. 07:10

“Egyébként az Us and Them premier előtti kasza, ne várja senki :(”

nem kasza, csak 7 rész készül el belőle a 13 helyett. ennyi. ha bemutatják, ha nem, akkor is látni fogjuk jó eséllyel, szóval nyugodtan lehet várni.

emeric - 2013. 12. 05. 17:13

Ha ezt az amerikaiak valaha is remake-elik, akkor a címe az lesz, hogy Kevin & Spacey. :)

Ristretto - 2013. 12. 05. 22:25

Remek sorozat, ajánlom mindenkinek, aki szereti a kedves vicces kis romantikus történeteket, egyedi hangulatot, az angol humort, vagy szeretné csiszolni a nyelvtudását, eredeti nyelven igazi csemege. Örülök, hogy végre felkerült róla egy kritika ide is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz