login |

The Originals: vége az évad felének

2013. 12. 08. 20:41 - Írta: Desmond Wallace

27 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika,

Sokáig nagyon lelkes voltam a The Vampire Diaries spinoffjával kapcsolatban, és 5 rész után tőlünk is igen elégedett kritikát olvashattatok a látottakról. Igen a The Originals sorra hozta a 7/10-es részeket, azonban novemberre mintha elfogyott volna a lendület. Nem arról van szó, hogy így december elejére a béka feneke alá zuhant volna a minőség, egyszerűen már “csak” közepesnél jobb, 6/10-es részeket hoz a sorozat.

Pedig zajlottak az események rendesen, de a karaktereket nézve (főleg Klaust) történt néhány változás, ami nem nem jött be, illetve azt se nagyon látom, hogy hova akarják kifuttatni ezt a történetet. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Elég sok karakter van ebben a sorozatban, akiket mozgathatnak az írók, de egyértelmű, hogy ők csak kiegészíthetik az ősi vámpírfamília történetét. Jelenleg úgy érzem, hogy Klausszal van a legnagyobb baj. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nagyon nincs szükségem egy sírdogáló halálosztóra, aki sorra öldösi az embereket, vámpírokat, de közben előtör belőle a világfájdalom, ha a tesóktól nem kapja meg az őt megillető tiszteletet, szeretetet. Azért ez valahol már röhej.

Ha Klaus kemény, akkor ne bőgjön nekem, mert nyálas vámpírokból így is több van a kelleténél. A fő probléma azonban az, hogy gyakorlatilag egy érinthetetlen karakterről van szó, mert ha ő meghal, akkor kihal vele a vámpírfaj. Erre találhatnának valami elfogadható megoldást.

Elijah is kicsit takarékon lángol a harapás óta, ahogy Rebekah jelenléte is kimerült abban, hogy Claire Holt még mindig baromi jól néz ki. Egyelőre tehát gyengélkedik a Mikaelson család. A hatalomátvétel viszont megtörtént, szóval a tempóra nem lehet panaszunk.

Marcel a kispadra került, Klaus királykodik (meg néha sírdogál), az utód közben növekszik Hayley méhében. Gondolom, hogy a születésre még várnunk kell egy ideig, de minden bizonnyal addig sem fogunk unatkozni, hiszen most a kis Davina lendült akcióba. Ő a pozitív meglepetések közé tartozik, ahogy Cami is. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak ők ketten alkotni a folytatásban.

A vérfarkasokkal továbbra se igazán tudnak mit kezdeni, Tyler érkezése pedig csak rontott a helyzeten, de szerencsére őt hamar partvonalon kívülre helyezték.

A lényeg, hogy a The Originals egyáltalán nem rossz sorozat, csak éppen hozhatnának kissé izgalmasabb epizódokat is, mint az utóbbi hetekben – lehet, hogy nem kellett volna elkényeztetniük minket?

Mert az biztos, hogy a karakterekben még sok lehetőség van. Mondjuk lehetne egy picit több akció, WTF és flashback, amelyek feldobhatnák az adott epizódokat. Az nem kérdés, hogy a folytatásra is maradok, aztán majd januárban eldől, hogy mennyire tudják kiszolgálni az ízlésemet a sorozat írói. Simán lehet, hogy másnak nincsenek is efféle problémái.

Folytatás 01.14-én.

27 hozzászólás Ne habozz!

jersey - 2013. 12. 08. 20:54

A kritika minden szavával egyetértek, az utolsó két-három epizód laposabbra sikeredett, Tyler megjelenése nem volt túl jó húzás, de még mindig jobbnak tartom, mint a TVD-t, szóval erre az évadra még mindenképp maradok.

stargatelost - 2013. 12. 08. 21:11

Én az elejétől ezt érzem a TO-val kapcsolatban. Baromira nem volt érdekes főszál az, hogy Klaus szenved, hogy átvegye Marcel királyságát. Meg hogy összeboronálják a családot. TVD-ben mindig volt valamit tét, durva ellenség, és ugye a WTF-ok. Davina ostobán naiv szála pedig mélypont, Cami karaktere meg kissé idegesítő, viszont a története jó volt az igézéssel.

Azt se mondom, hogy jó lenne az anyasorozat, de nekem jobb szórakozást nyújt ennél az érdektelen halmaznál. A Silas szálat például nagyon faszán kifuttatták, viszont most meg belekezdtek egy olyan random, semmiből előhúzott szálba, hogy a fejem fogtam… Remélem Klaus majd felrázza őket.

Chiplecsap - 2013. 12. 08. 21:17

Szerény véleményem szerint az Originals fő problémája mag az Originalok, lévén túl erősek. Desmond jól mondta hogy eleve ez a vérvonal dolog is rendkivül nagy marhaság, ha megha legy original kihal a vámpir vérvonal. Ez a marhaság azért volt mert a VD-ben nem mertek megszabadulni Klaustol, tul jó ellenfél volt és mivel eléggé tehetségtelen bagázs vezeti at a showt ezért féltek hogy nem tudnának egy hasonlóan karizmatikus ellenfelet felmutatni.
Legyünk öszinték ha a VD még hozná azt a minőséget amit az első 2 évadban, akkor Klaus már réges régen megpusztult volna, és nem lenne saját sorozata. Nem vesztettünk volan sokat ha cserébe VD még az a soroza lenne amit sokan megkedveltünk, lényegében az Originalok többet ártottak mint hsználtak.
De vissza térve, szóval amellet hogy nem lehet öket megölni a vérvonal miatt, ami ezáltal erősen érdekltelenné és izgalom mentessé teszi a helyzetüket, emellet olyanok mint valami félistenek, még csak lenyomni sem ehet nagyon öket, és nekem kimaradt a töri lecke szóval valaki világosítson fel kérem szépen, hogy ha teszem azt lekapnák a hülye fejüket a nyakukrol, szó szoros értelmében, ha lefejeznénk egy Originalt miu történne ? Vagy miért nem lehet feldarabolni öket.
És ebben rejlik hogy miért van az hogy Klaus picsog mint egy ….. mert máshogy nemtudják esendővé tenni, amiért szurkolnánk neki, lévén most az originalokkal kellene szimpatizálni ugye.
Nem rossz sorozat az originals, bár ez inkább a szinészeken mulik A klaust alakító szinész rendkivül érziu a szerepét ez tény, Elijah karizmatikus, és ő a modern Stefan, de redukálták arra hogy belezug a “Little Wolf”-ba. Claire holt pedig dögös. Jah igen van még egy szuperboszink is aki szintén valszeg tul erős ahoz még annyit, hogy bár az az 5. rész amikor ugye Elijah vissza tér és beszél Davina-val és kideürlen a mtiváciok, nagyon korrekt rész volt, félek hogy a végén esetleg ezzel hogy ha beteljesítik az “Aratást” akkor varázs ütésre minden helyre áll.
Az szimpatikus hogy a boszorkányok it sokkal aljasabbak
és tetszett hogy a hatalmukér undorítóan gonosz árat kell fizetni, lévén legyilkolnak egy csomó ártatlan szűz kislányt. Csak mint mondtam nehogy aztán egy varázsütésre hopp semmi sem történt dolog legyen belőle :D.

Jah és Hayley-nél megvárják mig a való életben is felcsinálják a csajt vagy kezdenek már vele valamit, nem kéne már látszania esetleg hogy terhes?! Ez a gyerek is nagy hülyeség nah.

Mindent össze vettve persze nem egy borzalmas sorozat, agy pihentetőnek tényleg szorakoztató tud lenni, és hát amien mélységekbezuhant a VD…….

wondorog - 2013. 12. 08. 21:17

Jó ez még mindig bár Klaus tényleg abbahagyhatná a depressziózást. Cami viszont nekem azonnal kedvencem lett, lassan ott tartok, hogy nálam ő a favorit a 2 sorozat összes karaktere közül. A nagybátyjában is van potenciál remélem nem ölik meg mostanában, vicces, hogy egy vámpíros sorozatban az embereket kedvelem a legjobban.

Shyllard - 2013. 12. 08. 21:18

-Hasonló vélemény, kissé lelohadt így mostanra az évad, Tyler az itt is kb olyan volt mint az utóbbi időkben a TVD-ben: Megjelent, keménykedett, aztán meg eltűnt, nem tudom miért nem nyírják ki a karakterét, mert már jó ideje képtelenek vele bármit is kezdeni.
-Klaus meg megkezdte azt az utat, amit már Damon is bejárt és a karakterének a kiheréléséhez vezetett. Nagy kár érte, mert majdnem biztos vagyok benne, hogy a készítők nem fogják visszavinni őt a pszichopata sírdogáló nélküli állapotba.
-Rebekah meg nekem sosem volt favorit, nem nagyon értem mi benne a vonzó, de ez persze csak személyes probléma :D
-Így végére meg ami jó az Elijah meg Hayley szerelme, meg külön szála is érdekes, Davina is jó és bár az utóbbi időkben nagyon elhanyagolták, de Sophie Deveraux is jó volt nagyon plusz Kieran atya se rossz, aztán meg látjuk hova fut ki ez az egész.

superpityu - 2013. 12. 08. 21:24

kicsit úgy érzem, hogy halandó karakterek történetei tarják életben a sorozatot. ugye ott van cami, aki tényleg meglepően jó, na meg a nagybátyja is kellően érdekes figura lett. engem a vérfarkasok szála is veszettül érdekel, és hayley is sokkal elfogadhatóbb karakter, mint anno a tvd-ben volt. és akkor még a boszik tervezgetése is érdekes – és talán ezért is olyan a keserű az utóbbi pár rész, mert az 5. részig nagyon szépen építették a szálakat, ott volt sophie aki kb átvert mindenkit a terve végrehajtása miatt, erre szinte teljesen eltűnt a képből. vártam, hogy tesz valami váratlan lépést a leleplezés után, de semmi. davina szintén elég jó potenciállal rendelkezik, csak nem tudom mennyire tudják majd kihasználni.
a vámpírok vívódásai sokszor viszont már már nevetségesek. klaus sírása mélypont, főleg azokkal az indokokkal megfűszerezve. nehogy fel legyen háborodva azon, hogy azok a testvérei akiket a kénye kedve szerint büntet valamilyen formában, már nem bíznak meg benne. arcpálma kategória. marcel továbbra is egy pojáca… a legrosszabb pedig a spartacusos gyerek, azzal a teljsen hiteltelen keménykedéssel.
jobb mint a tvd, de tényleg zuhant egyet a minőség.

BladeDPI - 2013. 12. 08. 21:50

Egyet ertek, az elejen ugy 7-8as volt nalam most kb lement 7esre, de meg mindig jobb mint a TVD.
Remelem en is hogy kitalanak valamit, valami uj fogonoszt, 1-2 szer atverik egymast meglepodik az ember de sokadjara mar unalmas.

Valar morghulis - 2013. 12. 08. 21:51

Én nagy Klaus fan vagyok, csak miatta néztem a Vámpírnaplókat is, de ez a kiiktathatatlanság engem is zavar. Ha szeretek egy karaktert akkor szeretek érte izgulni, itt ezt nem lehet, hiszen a legrosszabb amit tehetnek vele az, hogy elássák pár évre, ami meg nyilván nem történik meg mert nélküle nem lenne sorozat.
Az a jelenet viszont iszonyúan bejött mikor leöldöste a vámpírhordát akik letámadták, szerintem nagyon szép volt a koreográfia, meg a hangulat is ott volt… Jó, hogy nem csak a boszorkányok, az emberek is felveszik a kesztyűt ha kell, de elő kell állni lassan valami új főgonosszal, nehogy ellaposodjon a dolog.
Nem szeretem mikor Klaus érzelgős, de a sírós jelenet szerintem nem volt rossz, érthető volt valahol mert dühítő lehet ha egész életedben csak hazudsz és mikor először őszinte vagy, pont az nem hisz neked (egy random csaj miatt) aki folyton arról papol hogy milyen fontos a család.
Szóval vannak kisebb hibák de el nem tudnám képzelni hogy ne maradjak, vannak jó lehetőségek benne. Főleg hogy latinul beharangozták már hogy a gyerek valami halálhozó lény lesz.

Valar morghulis - 2013. 12. 08. 21:53

ps.: Klaust nagyon nem kéne kiherélni, viszont az sem jó ha visszamegy badass-be, és folyton ütközik Elijah-val, jó lenne ha utóbbi is bekeményítene néha, ami korábban ment is csak most Hayley kicsit kiheréli.

winnie - 2013. 12. 08. 23:01

jézusom. wow. ez ugye nem komoly?:))) minden kritika, minden vélemény, minden leírt mondat BÁRHOL így értelmezendő. emberhalál lenne minden mondatot úgy kezdeni. ha véletlenül nem így, akkor az oda van írva.

vagyis, elnézést. helyesen ez így szól: “szerintem wow. ez ugye szerintem nem komoly?:))) szerintem minden kritika, minden vélemény, minden leírt mondat BÉRHOL így értelmezendő. szerintem emberhalál lenne minden mondatot úgy kezdeni. ha véletlenül nem így, akkor az szerintem oda van írva.

műhelytitok: ha valaki beleírja azt, hogy “szerintem”, “úgy gondolom”, “amondó vagyok”, az esetek 95%-ban azonnal kiirtom. mert triviális. mert nem józsi szerint, hanem az író szerint.

nem mellesleg, nem “szerintem a kritikusok megtanulhatnának”?-ot kéne írnod? egyébként még szerencse, hogy nem kritikus írta a fentieket, hanem egy sorozatkedvelő.

ui: tudom, hogy nem kellett volna válaszolnom, hanem törölni minden flame-et megelőzendő a kommentet, ahogy az szokás, de ma van a 3 éves évfordulója annak, hogy ilyesmit valaki kommentelt.

OFF vége.

davidsblackday - 2013. 12. 08. 23:37

Szerintem az ősi család felsőbbrendűsége rendben van. Remek karakterek mind. Az nem zavar hogy érinthetetlenek. Minden soriban a főhősök azok. A megölésükre már lefutották a köröket a TVD ben. A sorozat legnagyobb baja szrerintem az alkotókkal van. Látni hogy lényegében TVD gárda. Ide új emberek kellenek újszerű meglátásokall. Akik képesek kihozni a karakterekben rejlő lehetőséget. De még mindig jobb a TVD aszt nagyon rossz felé viszik. The Originals ban van lehetőség, remélem képesk lesznek jobban kihasználni a folytatásban.

Lemoni - 2013. 12. 09. 00:56

Ezerszer inkább nézem Klaus alkalmi érzelgősségét (Joseph Morgan remek alakításában), mint Elijah töketlenkedéseit, mert Klaus így is az, ami eredetileg a fajtája, egy vérengző vadállat, míg Elijah most csak Hayley-nek pitizget (ahogy a múltban Celeste-nek), úgy látszik ez a karmája, hogy a féltesója levetett nőire cuppan rá. Engem a vámpírok hatalmi harca érdekel főleg, valamint a Cami-pap vonal. A farkasok már a TVD-ben is unalmasak voltak, sajnos Klaus vére miatt itt is el kell viselni ez a szálat. Rebekah-val látványosan nem tudnak egyelőre mit kezdeni a történetben. Szeretném, ha a folytatásban a vámpírok megfelelnének a rossz hírnevüknek, mert szerelmes-nyálas vámpírral már tele a padlás.

Silas - 2013. 12. 09. 01:22

Cami teljesen felesleges szereplő…

Silas - 2013. 12. 09. 01:24

én se értem mi a baj Klaus ‘sírásaival’… most csomóan itt egy egyoldalú / egy dimenziós karaktert várnak, hogy öldös mindenkit aztán ennyi? Klaus nem sír / bőg minden 2. epizódban, TVD-ben sem volt ez így, s egyáltalán nem gond, hogy nem csak a vérengzést látjuk.. Morgan meg remek színész.

és a meleg srác irritál, Cami-vel egyetemben.

Jellal - 2013. 12. 09. 01:57

Mennyire hiányzik innen egy igazi badass karakter basszus… Hát ha JP-t érdekelné a fanok kívánsága (láthatóan pont, hogy ellenük van), akkor biztos, hogy már vissza hozta volna Kol-t. Nélküle az egész család (és persze New Orleans) üres.

Na de majd talán jövöre…

winnie - 2013. 12. 09. 06:38

silas: ez nem magyarázható dolog. van, akinek nem tetszik, hogy lelkizik és kész. más meg nem így fogja látni. mint ahogy te meg camit nem szereted, míg másnak ő az egyik legjobb karakter.

Tyberius - 2013. 12. 09. 07:14

Klaus engem is idegesít, az elején még volt benne fantázia de mostanra halál unalmas lett a karakter, nincs benne semmi, vagy öldös, vagy céltalanul fenyegetőzik, vagy céltalanul büntet, vagy rinyál egy sort és közben fenyegetőzik. Lehet, hogy szép volt a koreográfiája annak ahogy kicsinálta a vámpírokat, de azaz egész szituáció egy hatalmas balfaszkodás volt. Mégis mi a hokira várt ott mindenki? Ha másnak nem, Rebekah-nak tudnia kellett volna, hogy okés, hogy összeverik, de valszeg nem fogja tűrni sokáig a dolgot, szóval ő tisztában kellett legyen az erejével. Abban a pillanatban, amint egy fél pillanatra ki volt ütve, már le is kellett volna szúrni egy gyors mozdulattal, aztán utána lehet ünnepelni… Szánalmasan volt megcsinálva az egész jelenet.

Egyelőre folytatom, de valóban az 5-dik rész óta elég erős mélyrepülésbe kezdett a sorozat.

-T - 2013. 12. 09. 09:53

egyetértek a kritikával és szerintem is esett a minőség, remélem a sorozat második felében újra akcióznak.
egyre kíváncsibb vagyok Davinára, és remélem Hayley hamarosan megszüli a babát.

koka - 2013. 12. 09. 11:29

Az autentikus környezet még mindig nagyon bejön, de az első 5 rész érezhetően jobban össze lett rakva. Főleg a 3. és 5. rész után éreztem azt, hogy itt valami brutál jó történet kerekedhet ki. Aztán szépen lassan átment az egész egy Klaus picsogásba. Nincs gond a sorozattal, a jobb újoncok között van, simán nézős, csak az elmúlt 4 rész nem lett annyira acélos.

Silas - 2013. 12. 09. 14:25

“tegye már fel a kezét”, aki szerint Cami a legjobb karakter a sorozatban? :D csak érdekelne, hányan vannak. :)

DarkEagle - 2013. 12. 09. 18:07

Én nagyon bírom Cami-t. Nagyon jó okom van rá. Az egész sorozatban nincs rajta kívül más aki két lábbal a földön áll. Ésszerű meglátásai vannak, nem nyervog és tud gondolkodni. Ráadásul a színésznő is jól játszik.

Egyébként engem Klaus depije nem zavar mert itt végre nem azért depis a fő vámpír mert szerelmes, a családi drámákat azért jobban át tudom érezni mint egy nőcske utáni siránkozást. Egyébként is kell valami egyensúly nem ölhet napi 24 órában. Ha már itt tartunk a 1×08-ban azért elég durván odatette magát. :D Pár vámpír igen csak megtapasztalta milyen erős is egy ős hibrid. Azt a részt egyébként többször is megnéztem mert annyira durvára sikerült. :D

Nálam eddig még 7/10 a sori, vannak lazább részek de még élvezem.

Impi - 2013. 12. 09. 19:26

Én tippre azt mondanám ,hogy egyszerű (lusta?) írói húzással a’la Highlander csinálnak egy kardot és ,aki azzal öli meg az egyik fővámpírt akkor az lép majd a helyébe…

koka - 2013. 12. 09. 21:28

Vagy Klaust Devina “átlöki” az Otherside-ba, így élettelen teste hátramard, és Elijah meg Rebekah Hóbortos Hétvégét játszik a testtel, hogy mindenki azt higgye, Klaus él :)

Iceman - 2013. 12. 09. 21:50

Az Arrow mellett ez a kedvencem de tény hogy az utóbbi időben kicsit leeresztett. Jó lenne valami kavarás már azt sem bánnám ha valami gagyi húzással vissza hoznák Kolt, ő legalább keresztbe tenne Klausnak:D

Deanlegend - 2013. 12. 10. 18:44

“Ezerszer inkább nézem Klaus alkalmi érzelgősségét (Joseph Morgan remek alakításában), mint Elijah töketlenkedéseit, mert Klaus így is az, ami eredetileg a fajtája, egy vérengző vadállat, míg Elijah most csak Hayley-nek pitizget (ahogy a múltban Celeste-nek), úgy látszik ez a karmája, hogy a féltesója levetett nőire cuppan rá. Engem a vámpírok hatalmi harca érdekel főleg, valamint a Cami-pap vonal. A farkasok már a TVD-ben is unalmasak voltak, sajnos Klaus vére miatt itt is el kell viselni ez a szálat. Rebekah-val látványosan nem tudnak egyelőre mit kezdeni a történetben. Szeretném, ha a folytatásban a vámpírok megfelelnének a rossz hírnevüknek, mert szerelmes-nyálas vámpírral már tele a padlás.”

Lemoni, egyet kell, hogy értsek veled Elijah-val kapcsolatban, a TVD-ben iumádtam a könyörtelen, szemétlátad, de mégis uriembe Eléijah-t, aki szívvbaj nélkül pusztakézzel lefejezett valaki vagykitépte a szívét, ha épp olyanja volt.

Elijah zseniális karakter, de ez a Hayley szál ki fogja herélni a karakterét, épp úgy, ahogy az Damonnal is történt…

Valar morghulis - 2013. 12. 10. 22:55

Deanlegend utolsó mondatával egyezértek, pedig korábban tetszett Elijah és Hayley közeledése, volt kémia hogy ezzel az elcsépelt kifejezéssel éljek, de idegesítő hogy E. ugrik H. minden szavára, ráadásul valljuk be, az ember azért ritkán szeret bele a csajba aki a testvére gyerekét várja, ráadásul lehet már 6-7 hónapos terhes…
Damont is már hiába próbálják újra meg újra visszahozni, pont most is, de Elena csak újra kiheréli, pedig az ő karakterét is imádtam az elején.

bla - 2014. 02. 20. 22:54

Én imádom az Originalst és Klaust is.

lávlávláv. Jöhetne már újabb szex Caroline-nal. :))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz