login |

Hart of Dixie – 3×08: Miracles – vége az évad első felének – írta cyborgwings

2013. 12. 09. 15:02 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

A Hart of Dixie még manapság is azon sorozatok egyike, amelyet minél előbb megnézek, hiába lett kevesebb szabadidőm. Így volt ez a legutóbbi epizóddal is, amit majd csak január közepén követ újabb. Szóval most izgulhatunk, hogy az azóta eltelt időben mennyit felejtettem el belőle, s így miről is fogok értekezni alant. Meg persze amiatt is, hogy mit találnak ki a folytatásra.

Annyi bizonyos, hogy volt itt minden, mint a búcsúba’. Ez volt az első gondolat, amit akkor rögtön le is írtam magamnak, mert ezen elméláztam kicsit, hogy hiába a sok keverés és kavarodás, a Dixie a maga bűbáj mivoltával úgy tudja mindezt eladni, hogy az ember meg sem kérdőjelezi azokat a momentumokat, amelyekre máshol többnyire ferde szemmel pislogna, szappanoperát kiáltana, netán kaszáért nyúlna.

Itt van rögtön a tény, amit tisztességesen ki is figuráztak ebben a részben, miszerint ez bizony kisváros és jó kisvárosokhoz méltón szinte mindenki összejött már mindenkivel legalább egyszer, haladó lakosok esetleg többször is. Ehhez képest ugyanúgy lehet drukkolni egy következő kapcsolatnak, mint az azt megelőző számtalannak, mert valahogy mindig sikerül kedélyesre venni a figurát.

Írtam korábban kommentben, hogy azt is bírom a sorozatban, amikor a legnagyobb természetességgel hozzák össze a marakodó szereplőket, mindenféle kínos pillanattól mentesen. Ennek köszönhetően Zoe „új” családját is megismerhetjük lassan, bővítve az amúgy is színes bluebelli kavalkádot. Arról a fejleményről nem beszélve, hogy ehhez még Wade is rendesen hozzáteheti a magáét.

És itt utalnék vissza az újabb kapcsolatoknak való drukkolásra, mert hiába ácsingózik a többség Zoe és Wade után, bennem speciel még sincs következetes elzárkózás ezzel a szállal kapcsolatban. Mindent olyan kedvesre és aranyosra tudnak megírni, hogy az ember az egyébként nem szimpatikus részleteket is jó kedélyűen képes figyelemmel kísérni.

A tovább mögött folytatom, minimális spoilerrel.

Ebbe a cukifaktorba illett bele Joel nagymamája és Hart doktornő nagybátyja, akiket váratlan felbukkanásuk ellenére azonnal megkedveltem, és hiába lógnak ki koruknál fogva a hollywoodi ideálból, szívesen kísértem figyelemmel a románcuk alakulását. Vagy ott van Lynly és George, akik kicsit idegesítőek, kicsit esetlenek, de idővel őket is meg tudták kedveltetni – legalábbis Lavonnal és velem mindenképp.

Aztán jó újból látni a hosszabb-rövidebb időre eltűnt karaktereket, mint Shelby vagy Tansy, akik úgy simulnak bele újra a kisváros miliőjébe, mintha ki sem tették volna a lábukat onnan. Mondanám, hogy jöttek felkavarni az állóvizet, de Bluebellben nem áll semmi, főleg a víz nem, mégsem érzem túlzsúfoltnak, pláne nem erőltetettnek.

Noha most nem volt tömegverekedés a pár hetes szünet alkalmából írandó posztért, ez minden bizonnyal csupán a vizsgaidőszak kezdetének és az ünnepi készülődésnek köszönhető, mert biztos vagyok benne, hogy a Hart of Dixie-ről bárki szívesen körmöl pár sort, mert még eközben is föl tudja deríteni az embert az a remek kis hangulat, ami alaposan körüllengi a sorozatot.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2013. 12. 09. 15:55

egyetértek a kritikával:) imádom a szereplőket bármit csinálnak…nekem AB-Lemon párosból jöhetne több, de ezen kívül nem tudok semmibe belekötni. egy kis pontosítás de ha jól emlékszem joel nagyija volt nem az anyja.

Zsanna - 2013. 12. 09. 16:47

én nem is tudom… még az előző évadból is van vagy 6 rész hátra, ha nem több… nekem kicsit túlon-túl csöpög már… ettől függetlenül imádom őket, mert mindenki kivétel nélkül cuki, élen Wade-del, aki nem épp valami helyes férfi, de van benne valami, ami miatt eszméletlenül szexi lesz…
be fogom pótolni a lemaradásomat, mert érdekleni-érdekel, csak szerintem nem akkora guilty pleasure mint volt, elvetették a sulykot picit… de remélem visszabillen az egyensúly, és mindenki úgy cukiskodik tovább, ahogy kell

Nella - 2013. 12. 09. 17:29

Én szívesen írnék(írtam volna) a sorozatról, de ugye mindig át kell adi a helyet annak, aki már írt, aztán potyára meg nem akartam megírni semmit sem.(Mert olyan leszek mint Chandler, és a legjobb gondolataimat a az ajtófélfának fogom elpuffogtatni. Ha nem értitek a dolgot nem bennetek van a hiba :D Én vagyok túl fanatikus!)

A kritikával egyet értek, imádnivaló a sorozat. Lynly az, akinek még azért tepernie kell kicsit, hogy megszeressem, ugyanis ő kullog az utolsó helyen.

cyborgwings - 2013. 12. 09. 17:31

Dalmayr: igazad lehet a nagymamával kapcsolatban, tényleg nem ártott volna legalább gyorsan átpörgetnem újra. de legalább a hapsi zoe nagybátyja? :D
legközelebb tényleg úgy fogok sorozatot nézni, hogy jegyzetelek, mert a neveket is mindig úgy kell összevadásznom imdb-ről. rettenetes, hogy semmit sem bírok megjegyezni egy ideje.

én annabeth-t nem _annyira_ bírom, de ez inkább akkoriban alakult ki, amikor lemon még odavolt lavonért, őt közben meg ezzel a némberrel (akkor annak gondoltam) akarták összehozni. azóta már megbékéltem a helyzettel, de a karakter sosem volt a szívem csücske és nem úgy néz ki, hogy valaha azzá válna.
de mostanában tényleg jó jeleneteik vannak lemonnel, bár azért inkább utóbbi viszi azokat is.

Pudli - 2013. 12. 09. 17:59

Imásom a sorozatot nem tudom mi lesz velem januárig! :)

Nella: :D sürke

Lemoni - 2013. 12. 09. 17:59

Ennek a sorozatnak az a legnagyobb baja, hogy nem télen adják, pedig milyen derűssé tudná tenni a szürke téli napokat :) OK, csúsztatással nézhetném télen, de azt meg nem bírom kivárni :D Szinte minden karakterre mondhatnám, hogy ezért vagy azért idegesít, együtt mégis imádom az egész bagázst meg a szerencsétlenkedéseiket :)

Miss Keamy - 2013. 12. 09. 20:23

Jó kritika. Többnyire levagyok maradva pár résszel, de mostanság nagyon élem. senki nem idegesít, talán AB és Lavon kapcsolatát kell még magamra erőszakolni, hogy eltudjam őket fogadni, mivel szerintem iszonyatosan nincs kémia kettejük között :) Lynly – George aranyosak, befutott Tansy..jeah végre kicsit erre összpontosul minden. Hálisten nem Zoe szerelmi élete van most középpontban, nekem túl sok volt ez a “kit válasszak” dolog. Nagyon jól tudják úgy kavarni a szálakat, hogy ne legyen giccses. Még Shelbynek is örültem :D a kedvencem továbbra is Lemon.

cyborgwings - 2013. 12. 09. 20:50

na és akkor most hova tűnt a délutáni kommentem?

nella: én is csak mellesleg jeleztem az adott hírposztnál, hogy írnék, ha úgy adódik, aztán casey novak pont nem ért rá, így ért a megtiszteltetés. :D

Nikolka - 2013. 12. 09. 23:16

Nekem az évad eleje nem tetszett, de aztán talán a 4.résznél hirtelen újra magára talált. És azóta minden részt nagyon vártam.
Lemon és AB nálam is kedvenc. Bár AB-t néha indokolatlanul “kihagyják”.
De hogy ebben a kisvárosban csak szép nők laknak… :)

Zsizell - 2013. 12. 12. 00:09

Én nem bírtam megkedvelni Lynlyt és egész egyszerűen teljesen feldűhít, annyira hogy ártani akarok a gépemnek vagy akárminek ha jelenete van…áthúznám a nevét a stáblistán :P Egyébként az öregek annyira szuper cukik voltak, hogy nem igaz, és ebben a szezonban most először voltam elégedett, amikor lejárt a rész. Eddig is állandóan Zoe szerelmi élete körül alakultak a legjópofább konfliktusok, kavarodások, és most hogy megkapta a kis pasiját, teljesen eluntam magam…egészen eddig ;-) Hajrá Wade :D

Lora - 2014. 01. 03. 17:55

Én is pont ezen gondolkodtam el, hogy más sorozatokat alapból kaszálom, amikor jön ez a mindenki-mindenkivel dolog, de itt mondjuk valahogy működik, és írtó vicces, amikor Lemon beállít az ex-vőlegénye hajórára miközben az az ex szeretője húgikájával hetyeg.

Zoe az évad eleje felé nagyon idegesített, de szerintem annyira aranyosak Joellel, hogy már nem drukkolok Wadenek:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz