login |

Arrow: lepihent a 2. évad

2013. 12. 12. 16:13 - Írta: superpityu

76 hozzászólás | kategória: kritika,

És milyen félévad után pihen le a sorozat. Nem sokszor látni ilyen mértékű fejlődést sorozatokban, mint amit az Arrow bemutatott idén. Egyértelműen jobban áll neki, hogy nem holmi listáról húzgálják le a neveket. Egyrészt így nem olyan feltűnő az epizodikusság, másrészt idén sokkal több szállal operál a sorozat.

Már korábban ráaggattam a 2×03-ra a legjobb epizód címkét, de amit a félévados fináléban műveltek az simán felülmúlta azt. Akadt nem egy-két meglepő fordulat is, ami ismét egy újabb irányba viheti el a sorozatot. De bővebben a tovább után írok spoilerekkel.

Körülbelül a 10. perc környékén jártunk, amikor kaptuk az első meglepetést, ami egyben a rész egyik legszomorúbb pontja is volt. Shado meghalt, ezzel a húzással pedig könnyen megalapozhatják a Slade-Oliver ellentétet a szigeten. Valahol éreztem, hogy kiírják a karaktert, de ettől függetlenül ütött a halála, sajnálom, na.

Slade életben maradt miután megkapta a szérumot. Már egy ideje sejthető, hogy összefognak ők még csapni Oliverrel, de arra gondoltam, hogy kettejük csatája lezárul majd a szigeten. Erre megkaptuk Slade-et a jelenben is. Manu Benett remek főgonosz lesz, ahogy elmondta a tervét Bloodnak, kellemes bizsergés fogott el.

Death would be a release from this life, and his sentence is yet to be carried out. I am going to tear everything he cares about away from him. Destroy those who choose to follow him. Corrupt those he loves. Once he has lost everyone and everything he values… I will drive an arrow through his eye.

A következő fordulat Roy szálán következett. Blood beadta neki a szérumot, ezzel pedig vélhetőn megalapozta Roy belépését Oliver csapatába. Kíváncsi leszek, mit is fog most kezdeni a szupererővel amit kapott. Vagy arra, hogy a többiek miként fogják fogadni.

Aztán itt volt még nekünk Barry is, aki továbbra is jó arcnak tűnik. Ő is megkapta a rész végén a képességét, talán látjuk még viszont a saját sorozata előtt is – hallani 100%, hogy fogunk róla. Egyébként is remekül passzoltak egymáshoz Felicityvel, plusz maga a karakter is érdekesre sikerült. Szépen megágyaztak a spinoffnak.

Szóval van egy csomó felgöngyölítendő szálunk még mindig, semmi sem lett lezárva, de így is remek volt a rész. Erre most meg merek adni egy 8/10-et is. Valahogy így kellene szünetre vinni a sorozatokat, remélhetőleg nem hagy alább a lendület és még sok ehhez hasonló részt kapunk később is.

Folytatás január 15-én.

76 hozzászólás Ne habozz!

westhammer - 2013. 12. 12. 16:26

Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy ennyi szálon fut a sztori. Jók a karakterek, látványos az akció, alig van benne Laurel, ráadásul most behozták Barry-t is, így már a Flash-sorozatot is várom nagyon. Ott van jelenleg a legjobb sorozatok között az Arrow.

eagerbeaver - 2013. 12. 12. 16:32

Slade öklét vajon miért mutatták 3szor,ahogy morzsolgatja, mozgatja a hüvelykujját? Már csak az érme hiányzott róla és komplett Harvey Dent.

S84 - 2013. 12. 12. 16:34

Nálam Shado kiírása (ráadásul így!) egy nagy fekete pont…
Az irritáló/tehetségtelen Sara-t ezek után még jobban utálni fogom.
Barry meg remélem a spinoffot egy konditeremben várja mert egy szuperhősnek ez a szálka kinézet még viccnek is rossz lesz.

dzsiaj - 2013. 12. 12. 16:35

Megkockáztatom a 9/10-et is, brutális, hogy mit művelnek idén.
Az viszont azért eléggé érthetetlen, hogy miért fordult a rendőrökhöz; akármilyen állapotban volt is, még sosem végeztette el velük a piszkos munkát, pláne így, hogy összetalálkozott eddigi legerősebb ellenségével.

Pocok - 2013. 12. 12. 16:36

A sorozat eddigi LEGJOBB RÉSZE! WOW! Alig várom a jövő hetet :D

Pocok - 2013. 12. 12. 16:37

Amúgy tudom, hogy baromi nyálas meg klisés volt… de ahogy Tommy feltűnt! Nálam egy ilyen rész 11/10

westhammer - 2013. 12. 12. 16:53

Szerintem a szálka kinézet még illene is Flash-hez, amúgy meg úgyse testhez tapadó ruhában lesz, mint a képregényekben :D

payskin - 2013. 12. 12. 17:01

Mi van?! Tommy feltűnt? Ne már! Most szívattok, ugye? :D

Nem tudom 2xhányas volt, amiben kiderült, hogy ki a “titkos segítő”, de az akkora mélyütés volt, hogy ott rátoltam az instant kaszát. De ha Tommy tényleg feltűnt, akkor ezentúl az Arrow-bejegyzéseket sem kell olvasnom, örökre lezárhatom az “aktát”.

m1cZ - 2013. 12. 12. 17:09

payskin:

Tommy feltünésével kapcsolatban, gondolkozz el 2 dolgon:
1. A rész címe 3 ghosts vagyis 3 szellem
2. A rész karácsonykor játszódik

Most ha sikerül összerakni a képet akkor már tudni fogod hogy ez nem volt több mint halucináció ahol megjelent a múlt (Ne harcolj, élj) a jelen (nem vagy több mint egy gyilkos) és a jövő (Te vagy a hős)

payskin - 2013. 12. 12. 17:24

Na, úgy oké. (Nyithatom ki az aktát… :P) Köszi, m1cZ!

szpojleres mókus - 2013. 12. 12. 17:25

Pedig most trollkodtam volna be, hogy Tommy igazából meg sem halt.

Iceman - 2013. 12. 12. 17:48

Hihetetlen rész volt, nem gondoltam volna hogy Flash “megszületik” a rész végén:D Slade a főellenség erre gondolni se mertem volna. Royra kíváncsi vagyok elég nagy fordulat lesz ez így. Tetszett a Solomon Grundys utalások , remélhetőleg egyszer kap majd egy brutál CGI-t de esélyes hogy ez csak a távoli jövőben fog előfordulni. Nálam 9/10 a rész még mindig a hatása alatt vagyok:D

Zsanna - 2013. 12. 12. 18:01

Abszolút nem meglepő, hogy Slade él. Mikor visszajött Laurel húga, akkor az volt az első kérdése, hogy mit tud Slade-ről, Oliver meg csak nagyokat hallgatott… Nagyon figyelni kell, van egy csomó utalás, ami csak később nyer értelmet. :D

Marianna - 2013. 12. 12. 18:11

Nagyon tetszett a félévad záró rész, mert jó volt. Egyrészt Olivernek ez a lelkiismeretes dolga is bejött. Oké, a vége felé a hirtelen feltámadás kicsit sablonos volt, még így is megvettek. A Barry gyereket is megkedveltem, úgyhogy kíváncsi vagyok a spinoffjára a csattanó után. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan lesz a folytatás, ami csak egy hónap múlva lesz :(

hummel - 2013. 12. 12. 18:20

Shado halálát előzetesen önfeláldozás, vagy egy nagyobb ütközet részeként tudtam volna elfogadni. Ez a jelenet egy statisztának elment volna, de nem egy fontosabb szereplőnek. Annyira nem volt súlya, hogy önkéntelen is Lawton, Sara és Malcolm jutott az eszembe, akik feltámadtak hamvaikból. Egy rendes lezárást mindenképpen megérdemelt volna.

Valószínűleg Sara hazugsága lesz az ék, amely Oliver és Slade közé áll majd. Ha Oliver elmondta volna a történetet a saját szemszögéből mikor Slade rákérdezett, akkor talán Slade képes lett volna elfogadni. Ha Ivo vallomása után teszi ugyanezt, akkor az már csak a helyzet mentésének fog tűnni.

Idén egyértelműen nem annyira epizodikus, hanem több szálon futó cselekménye van sorozatnak. És az egyes szálakat még tovább is erősítették, Malcolm és Slade feltűnésével. Plusz még Rochev is ott van a képben. Elég rendesen fog ütni a folytatás.

francesco04 - 2013. 12. 12. 19:19

Iszonyat jó rész és évad is. Már csak egy dolgot várok az íróktól: kezdjenek valamit Laurel karakterével! Amikor lelki válságban volt, az nem állt jól neki, előző évadban szörnyű volt, valahogy tényleg az a legjobb, ha nem szerepel, de ettől nem menekülhetünk meg

zoreen - 2013. 12. 12. 19:29

Nagyon durva, amit idén műveltek, tavaly nálam ez egy közepes guilty pleasure volt, mostanra meg az egyik legnagyobb kedvencem lett. Minden működik, amihez hozzányúlnak, nem is emlékszem rossz részre eddig az évadban. Stephen Amell is egyre jobban belerázódik a szerepbe, már nem csak az eyecandy-faktor miatt jó nézni. Az egyetlen gyenge pont még mindig Laurel, de úgy tűnik, erre a készítők is rájöttek, három részenként van kb. 3-4 perce, ennyi elég is. Tommy feltűnése kellemes meglepetés volt, Shado-t nagyon sajnáltam. Csak a sorozat miatt olvastam utána Flash-nek, abszolút nem vagyok képregény rajongó, de még így is nagyot ütött a végén az “átváltozás”. És még jön Robert Knepper is, csak hogy teljes legyen a boldogság. Ha továbbra is ilyen részeket tudnak majd hozni, megemelem a kalapom a készítők előtt.

Solamnia - 2013. 12. 12. 19:45

Most mondanám,hogy Zöld ijjàsz az igazsag ligajaban jatszik szupermen-el.Meg flashel..szòval jön még az acél ember is;-)

De ez a sorozat a nagy S nelkül is csucsszuper;-)
En is bizom a “kemeny” folytatàsban.

LaCRossE - 2013. 12. 12. 20:11

zoreen: ráadásul a Clock King szerepében érdekes lesz látni.

winnie - 2013. 12. 12. 20:11

szerintem ezt tudja mindenki, már amelyik verzióban, de nem fog jönni.

fran - 2013. 12. 12. 20:19

Én még mindig várom Tommyt vissza az első évadban, ő volt az ígérete annak, hogy ez a sorozat valamivel több lesz, mint aminek kinézett elsőre. Most már egy nagyon jó sorozat, de Tommy hiányzik ahhoz, hogy egy valós görög sorsdráma bontakozzon ki előttünk. Tommy nélkül nincs igazán helyén Laurel se. De ha Tommy nélkül marad a mostani színvonal, akkor se szólok semmit.

superpityu - 2013. 12. 12. 20:56

shado halála már csak azért is szomorú, mert az egyik legpozitívabb karakter volt, ráadásul, hogy pont ő is egy fejlövést kapott akár csak az apja az még keserűbbé tette a halálát. neki azért valami szebb véget képzeltem el.

Shalafi - 2013. 12. 12. 21:21

2×18ban visszatér Barry , ezt írták

winnie - 2013. 12. 12. 21:29

a 20.-ban akarták a backdoor pilotra, de a váltás óta ez a helyzet:

“they’re still determining whether Allen will appear in episode 20 in some way but current plans have the episode not diverging from the action of the season”

vagy volt szó a 18.-ról is?

thomas - 2013. 12. 12. 22:03

Én Ras Al Ghul-t vártam, mikor Blood ment oda a fotelben ülő fickóhoz, de nem…még nem hiszem hogy kijelenthető Slade főellenségnek az évadra, viszont ezzel a résszel most nagyot húztak. Shado-val történtek borzasztóan lettek megoldva…Barry jelenetét a végén nem egészen értettem, hogy az a hatalmas nagy becsapódás mi akart ott lenni a végén, de nagyon remélem hogy ezzel a következő részben foglalkoznak majd egy keveset legalább. Hamar eltelt az epizód de annyira nem volt tartalmas mint vártam, mintha nem tudták volna mit is akarnak csinálni, annyi karaktert tuszkoltak ebbe a részbe, hogy senkinek se jutott normális szerep, minden részben van pár karakter akik kegyetlenül háttérbeszorulnak…míg korábban főfő szereplők voltak. (Csak, hogy valami rosszat is mondjak.)
Viszont tény, hogy egyre jobb ez a sorozat, a 2. évad az valami elképesztő. Részről-részre egyre jobb, kivéve ezt a részt, mert a 8. sokkal izgalmasabb és eseménydúsabb volt, de jól zárták le ezt. :)

Bruce - 2013. 12. 12. 22:38

thomas:

Értelmezésem szerint az történt Barrynél, hogy miután valami gixer beütött a részecskegyorsítónál, egy lökéshullám futott végig a városon. Ahol ő volt, voltak olyan anyagok, amikkel reakcióba lépett a lökéshullám. Amikor Barry valamiért ki akart nézni a tetőre, de a reakció elvonta a figyelmét, egy villám csapott be a tetőnyíláson, őt eltalálta és rálökte az épp reakcióban lévő cuccra, ami által megszületett Flash. :)

Deathstroke is megszületett Slade Wilsonból, bár érdekes volt így öltönyben látni… tényleg Harvey Dentes volt az, ahogy a kezével babrált.

Silas - 2013. 12. 13. 00:20

iszonyat jó lett a sorozat.. eddig se volt rossz, de atya ég.. mi lesz 3. meg 4. évadra?? :O :D

turospalacsinta - 2013. 12. 13. 00:22

Óriási rész volt, 11/10. Külön tetszett ahogy a szupererőt megoldották, két-három ütés és még Ollie is kifeküdt. Cyrus Gold szerintem nem halt meg, ráfröccsent valami a fél arcára.

BladeDPI - 2013. 12. 13. 00:36

Solomon Grundy nem hal meg :P

Dean - 2013. 12. 13. 01:20

Cyrus Gold eredetileg meghalt, viszont újraéled egy mocsárban Solomon Grundy-ként. utalás az hatalmas volt!

Nikki - 2013. 12. 13. 02:10

Na igen egyetértek az összes pozitívummal, az Arrow irgalmatlan jó részeket szállított ebben az évadban. És igen, egy finálénak ilyennek kell lennie. Alig várom már a folytatást.
Nagyon kíváncsi leszek Royra, régóta várom a beépülését a csapatba. Shado-t nagyon sajnáltam, nem is gondoltam, hogy most és így hal meg. Hirtelen jött. Én arra számítottam, hogy Oliver őt mentené meg ilyen esetben, de ugye itt volt Sarah is és igazából azt reméltem Slade hamarabb támad fel és mindenkit megment. Amúgy róla is azt hittem, h meghalt a szigeten. A “szerelmi” száluk kicsit légből kapott volt számomra Shado-val, és most miatta van ez a bosszú dolog is. Bevallom, ez nem annyira tetszik. De ettől függetlenül a fordulatok rendesen ütöttek.
A végére hagytam, hogy Barry iszonyúan cuki, nem is vettem észre a Glee-ben, hogy ennyire helyes a srác. Tökéletes Flash lenne, nagyon szorítok neki, ott leszek a kezdésnél és még több jelenlétet neki az Arrow-ban; elképesztőek együtt Felicity-vel. Sokkal jobban illik hozzá, mint Oliver.

The Joker - 2013. 12. 13. 03:18

Kíváncsi voltam, hogy mikor veszi majd végre maga mellé Roy-t Oliver, de most már biztos közel van az időpont. Bár én úgy tudom, hogy Speedy-nek nem volt szuper ereje semmilyen story-ban, de majd meglátjuk mit hoznak ki belőle.
Ahogy meg behozták Flash-t, egyből utánanéztem a színésznek, és láttam, hogy elvileg indul belőle egy sorozat jövőre. Az is várós lesz.
Slade-et pedig lehetett gyanítani egy főellenségnek, hiszen barátok voltak a szigeten, és sejteni lehetett már rég, hogy nem békésen váltak el egymástól a szigeten, és mivel Deathstroke elég ütős anti-hero-nak számít a DC univerzumban, már az elejétől lehetett tudni, hogy nem fog meghalni a szigeten.
Most, hogy behozták a képességgel rendelkező embereket is a sorozatba, kíváncsian várom, hogy kik fognak még feltűnni.

Iceman - 2013. 12. 13. 08:11

Eszembe jutott valami a Roy-os szállal kapcsolatban:) Úgy emlékszem mintha az első évadban egyszer íjászkodott volna Thea. Mi van ha lesz egy csavar és ő lesz Speedy, Roy pedig tök más és eddig csak ment az etetés?:D

jockey - 2013. 12. 13. 10:42

hát ha már a beceneve az, akkor simán lehet… de eddig igyekeztek elfedni ezt Royjal. Mivel nem Laurel lett a Kanári, így itt is lehet csavar Royjal…

http://www.scifinow.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/tumblr_lzz6gwPz5q1qgc68to1_1280.jpg

Kilgores - 2013. 12. 13. 14:25

@Iceman: Royból sose lesz Speedy, ő belőle Arsenal lesz (afféle Red Arrow…)

Iceman - 2013. 12. 13. 15:23

@Kilgores: Én úgy tudom Roy Harperből először Speedy majd Red Arrow lesz de lehet rosszul tudom.

makaay - 2013. 12. 13. 15:32

messze az egyik legjobb sorozat, és így pihenőre menni…
Shado halála, pedig már 3 része várható volt, mert Ollie mindig úgy beszélt a szigetről, amikor szóbakerült, mintha vki fontos számára meghalt volna..
Barry pedig mostanság a legüdébb karakter volt, akit láttam. kár(azért nem:D), hogy saját sorozata lesz, mert így az arrowban nem lehet majd látni nagyon :(

Kilgores - 2013. 12. 13. 16:35

@Iceman: Jé igazad van! Teljesen abban a hitben voltam, hogy ő rögtön Arsenal lett. Elnézést! :D Viszont, már ennek a tudatában, szerintem Royból lesz csak sidekick, Thea max tudni fog Oliver titkáról.

The Joker - 2013. 12. 13. 17:10

Ha a rajzfilmsorozatot vesszük, akkor sosem lesz Red Arrow, csak a klónja. Szóval előbb Speedy, majd Arsenal lesz belőle, mikor elveszíti a karját.

laci311 - 2013. 12. 13. 21:40

nem tudom ti hogy vagytok vele de nem hiszem hogy roy be fog állni oliver csapatába, főleg így hogy meglőtte, szerintem önálló lesz arsenalként

zr - 2013. 12. 13. 22:48

Haa mekkora rész volt egyre jobb részek és így hagyni a rajongókat egy ilyen rész után? Nem baj legyen még sok ilyen jó rész – csak laurel ne legyen benne

aky - 2013. 12. 14. 11:29

@laci311: Én is pontosan erre gondoltam, hogy Roy nem fog olyan gyorsan Oliver oldalára állni, mivel a láblövés után úgy nyilatkozott,hogy ezt nem hagyja annyiban. Esetleg az évad végére. Barry a két rész alatt egy pozitív színfolt volt a sorozotban, remélem még fel fog tűnni. Slade pedig öltönyben nagyon meglepett, szerintem ahogy a kezével nincs minden rendben, lehethogy valmi történt vele…csak tipp. Jajj és a végére pedig Laurel, újonnan Blooddal kavar…neadjisten meghal, megint Arrow lesz a hibás. Amúgy meg nagyon rendben van ez a második évad!

Marcipáncica - 2013. 12. 14. 12:36

És én meg kaszálni akartam az első évadban!!? :)
Most sikerült megnéznem a félévadzárót. Nagyszerű volt! Már az előző részt is bírtam, de ezzel újra visszakúszott a szívembe az Arrow. Hihetelen jól felépítették az új szuperképességű szereplőket, Barry édes egy pofa – Felicityvel nagyon aranyosak voltak együtt. Roy szerintem sem egyértelmű hogy rögtön csapattaggá válik. Inkább előbb-utóbb valahogy beolvad majd hozzájuk. Nagyon várom azokat a jeleneteket ahogy szépen ráeszmél hogy szupererős lett! :D Laurelt továbbra sem bírom, simán ki lehetne írni teljesen a sorozatból, de nem, folyton kell valami nyívás tőle, és folyton a rossz fickókkal keveredik össze. Uncsi. Nem ismerem a képregényes hátteret, de érsekelne hogy Thea vajon beavatott lesz-e valaha? Zavaró most számomra hogy ennyire kis tudatlan. Sajnálom szegényt. Slade mint fő-ellenség vegyes érzésekkel töltött el. Kicsit örülök is neki, de alapvetően sajnálnám ha teljesen gonoszba fordulna a karaktere…. :( Na, nem ragozom tovább: folytatást várom. Ez az utolsó rész pedig egy erős 8-as, de inkább 9/10

Hunnenkoenig - 2013. 12. 14. 17:46

Na ezert nem olvasom nagyon az arrow kommenteket, mert a sok kepregenyes utalas a kommentekben teljesen elveszi a kedvem az egesztöl.

En mint egyszeri mezei paraszt sorozatnezö csak azert tudtam, hogy a szigetes csavo nem halt meg es ö a gonosz, mert a feje felig fekete volt a fel evadban es az alarca elötte, meg a mostani eröscsavo alarca nagyon durvan hasonlit.

Nekem ez egyertelmü jel volt.

Flash-t varom, jollehet a karakterrel sosem tudtam mit kezdeni, de igazabol egyik kepregeny karakterrel sem tudtam sosem mit kezdeni.

Az en gyermekkroomban nem voltak iylen kepregenyek.

sehrezad - 2013. 12. 14. 17:47

Hogy Roy (előbb vagy utóbb, de) beáll Oliverhez, azt eléf erősen előrejelzi, hogy amikor Slade ezt mondja: “Destroy those who choose to follow him.”, akkor épp Royt látjuk a képen.

superpityu - 2013. 12. 14. 18:36

az élvezeti értékből szerintem az sem veszít aki egyáltalán nem ismeri a képregényes figurákat. elvégre mennyi karakterről van szó, ember legyen a talpán aki mindet ismeri vagy tud róluk.
igazából mivel nem nagyon követik a képregényeket, így a kommentek nagy része is találgatás, hogy mi lehet. ha akarjátok akkor kimoderálhatom az utalgatásokat, hogy senkinek ne legyen elrontva a szórakozása, de elég kevés ilyen találgatás jött be eddig. elég csak tommyra, vagy laurelre gondolni.

Lemoni - 2013. 12. 14. 18:50

Egy pillanatig sem vitatom, hogy történetben erősebb a 2. évad. Nekem mégis hiányérzetem van. Az Arrow-t a humorával, a könnyed lazaságával szerettem meg tavaly. A “what’s twilight?” és hasonló szurkapiszkákkal voltak tele a “Hét idézete” posztok, jutott idő az alapkarakterekre is. Mostanra erősen megcsappant a humor, Dig, Moira, Lance jóformán csak biodíszlet, Walter sehol, Laurellel és Theaval nem tudnak mit kezdeni, Felicity párás szemekkel odarajong néha Ollie-nak, Oliver pedig mintha egy érzéketlen robot lenne. Oké, elhiszem, kezd felnőni, komolyodni, darkosodni a képregényekhez a sztori, csak nekem ez már más hangulat. Kaszálni egyelőre nem akarom, de kiesett a heti ‘azonnal nézős’ kalapból.

fran - 2013. 12. 14. 21:43

Lemoni, van igazság abban amit mondasz. Amikor elkezdtem nézni az Arrowt, akkor Tommy mint egy normális világfi volt, aki rdekessé tette számomra a sorozatot, hogy nem az történik, hogy jön a főhős és visz mindent. Hanem egy normális világ várja, egy jó barát, aki megkomolyodott és most még inkább barátok tudnak lenni. Ahogy Lex és Clark Kent kezdte a Smallvilleben. Hogy tényleg fájjon, amikor szembekerülnek. Hogy legyen tétje. Így most lett egy csupa szuoerhősös és kögazdag embereket felvonultató, tók jó képregényadaptáció. Csak a finom humor tűnt el. Pedig jó lenne.

gegory - 2013. 12. 14. 23:24

Na ilyen egy tisztességes iparos munka. Nagyon babab lett ez a rész. Szépen előkészítették a “kis sidekick” Arzenál. Hatalmas poén lenne ha behoznák még Red Hoodot a történetbe :D

NeonPink - 2013. 12. 14. 23:57

Az első évad elég átlagra sikerült. Azt hittem ezt a színvonalat folytatják a második évadban is aztán kasza, de nem. A második évad hihetetlen mekkora újult erővel indult és azóta sem változott. Viszont nekem ez a hirtelen “mindenki szuperhős/gonosz ellenség” dolog annyira nem jön be. Mármint nincs bajom konkrétan ezzel a témával, de a sorozat egyáltalán nem ennek indult, és most olyan számomra, mintha egy teljesen más sorozatot néznék. Ez egy kisebb csalódás.
Shado halála feltűnően semmilyenre sikeredett, pedig pont ebből indul ki ez az egész Oliver vs. Slade bonyodalom.
Szerintem Roynak esze ágában sincs ezek után beállni Oliver csapatában, hiszen már többször vissza lett utasítva. Most pedig hogy saját ereje van majd megmondja, köszöni szépen, de megáll a saját lábán is ezentúl.
Most igazán vegyes érzelmeim vannak az Arrow-val kapcsolatban, de majd eldől folytatom-e vagy sem.

Hunnenkoenig - 2013. 12. 15. 01:17

@superpityu: nem kell moderalni. Nem az zavar, hogy “spoilereznek” hanem az, hogy nem tudok hozzaszolni :-P

En is a kritizalok csoportjaba allok be amiatt, hogy “en nem erre vettem jegyet”. Akkor is, ha jo a sorozat es a maga nemeben egyre jobb, de megsem az, amit el kezdtem nezni.

Shado halala szerintem pont, hogy megrazobb volt a kilatastalan es valosagszagu törtenese miatt.

Amikor nincs utolso pillanatban megjelenö szuperhös, nincs hirtelen megbanas es kegyelet…
Csak egy örült van es egy lehetetlen valasztas.

szale13 - 2013. 12. 15. 19:48

Most daraltam le a masodik evad eddigi reszeit.
Az a velemenyem hogy
– Laurel hanyagolasa csak jot tesz a sorozatnak.
– Slade komoly fogonosz, akinek szerintem meg Merlynhez is koze van, majd kiderul, ne felejtsuk el hogya DC univerzumban Slade egy igazi nehezfiu.
– A szigetes reszek is tudnak meglepetest okozni.
– Flash megjelenese nem veletlen, hiszen a Justice Leaugeben is jol kijonnek Arrowval.
– “S” betu pedig meg fog jelenni, tuti, az fel fogja huzni a nezettseget, amugy szerintem Batman hamarabb meg fog jelenni, csak RasalGul miatt.

szerintem meg a Smallvillet is felulmulja.

Connor MacLeod - 2013. 12. 16. 00:15

Sziasztok! Szerintem is sokkal jobb a 2.évad. Az elsőnél nagyon hasonlítottak a részek. Lehet,h. a lista miatt. Nekem gyanús ez a hirtelen jött sok szuperhős. Az elején érthető,h.miért nem akarták bele ezt a szálat. A Smallville-nek épp,h.csak vége lett. Most meg tele van ismert húzónevekkel. Valami azt súgja,h.szóltak az alkotóknak,h. az Acélember univerzumával összekapcsolják,és alakítsák hozzá a törtenetet. Barry balesete nekem nagyon összecsapott volt. Elvégre elég fontos momentum a Villám életében. Lehet a saját sorozatában -ill. annak pilotjában jobban bemutatják majd.

winnie - 2013. 12. 16. 08:22

nem hiszem, hogy szóltak volna. a smallville is tele volt ismert dc-s karakterekkel, ezek nélkül nem is menne.

winnie - 2013. 12. 16. 08:26

““S” betu pedig meg fog jelenni, tuti, az fel fogja huzni a nezettseget, amugy szerintem Batman hamarabb meg fog jelenni, csak RasalGul miatt. ”

nem lesz batman – és nem hiszem, hogy akit nem érdekelt a sorozat, foglalkozna egy betűvel. azt a youtube-on is megnézheti:)

torjack - 2013. 12. 17. 23:19

Az, hogy ki lesz benne, meg ki nem, azt majd gondolom a Warner megmondja. Személy szerint kizártnak tartom, hogy az “S” betűs fazon feltűnjön, Batsy se fog.

Pl. anno a Smallville sem használhatta Batmant, meg WW-t.

zala - 2013. 12. 18. 10:17

Jó nektek, ha értitek ezt a zűrzavart,
amit Arrow sorozatnak neveznek.
Számomra értelmetlen katyvasz.
Tudni nem lehet, ki kivel van.

Gajda - 2013. 12. 18. 20:55

Nagyon jó rész, nagyon jó sorozat! Slade visszatérése várható volt, mint a legnagyobb főgonosz! Egy baj van: ha jól kalkuláltam akkor lesz vége a sorozatnak, amikor Olliver kikerül a szigetről, szóval ha nem tesznek bele egy nagyobb csavart se, nem lesz, csak 5 évados.

winnie - 2013. 12. 18. 21:14

gajda: hülyék lesznek 5 évadnál befejezni:) ebben a jelenlegi siker mellett minimum a 10 benne van. az lesz a vége, hogy kikerül a szigetről, ezt már a legelején megmondták, de ettől még a sorozat mehet bármeddig, nincs meghatározva, hogy mennyi idő telik el egy évad alatt, egy nap, vagy hét, egy hónap vagy egy év.

torjack - 2013. 12. 19. 00:12

Jaja, eddig Smallville-effektus van. Azt is asszem eredetileg 4 szezonra tervezték, aztán 10 lett. Amíg sikeres addig menni fog.

Csigusz - 2013. 12. 19. 11:27

Pont a CW vérszeme az ami majd hosszútávon leépítheti a sorozatot. Láttuk már ezt a Smallville és a Supnat esetében is, mind 5 évadra volt tervezve, a végére matinék maradtak. Bízom benne, hogy a csatorna inkább a minőség oldalára áll majd!

Azért Solomon Grundy remélem nem csak egy “erős szektás” volt és lesz itt még móka :)

Benjy - 2013. 12. 20. 00:39

Tényleg sokkal jobb a 2. évad, és habár nem egy Emmy színvonalon mozog, de sokkal átgondoltabban és következetesebben építik fel az epizódokat, a szálakat mint a hasonló témában mozgó S.H.I.E.L.D. Szóval most én is beállok és bólogatok, hogy igen beérett a sorozat és idén szintet léptek. Remélem még szünet után is kitart lendület.

one - 2013. 12. 23. 22:15

nah a következő rész az sz*r lesz, mert idióta laurel sokat lesz benne :/ nem baj majd Olicity kárpótol ^_^

dragon1986 - 2013. 12. 28. 12:02

végre én is ledaráltam a sorozatot, egyik kedvencem lett mostanra. Mindig rögtön neki akartam kezdeni az új részeknek, ami jó jel.

Bár az ilyen béna bosszú indokok, mint Shade-é nagyon zavarnak. Persze nem várom el, hogy Emily/Amanda szintű ürügye legyen. Az hogy azért akar ártani Olivernek mert Shado-t miatt ölték meg, és aki ténylegesen lelőtte már kipurcant, ezért ha már a halottra nem lehet dühös, akkor nincs más csak Oliver akit lehetne hibáztatni. Persze azt ilyenkor elfelejti, hogy Oliver nélkül valószínűleg ő (Shade) sem élne vagy Shado már rég meghalt volna még a táborban. Ha jól rémlik Oliver ragaszkodott ahhoz hogy megmentsék a nőt.

Szerintem elég mondvacsinált ok a bosszúra, ilyen erővel Oliver megbosszulhatná a hajó gyártóját mert nem volt bomba és vihar biztos.

Stiel - 2013. 12. 28. 12:07

Slade-hez tuti kapunk még indítékot az évad folyamán.

one - 2013. 12. 28. 19:37

Ne feledd el a szemét sem. Hiszen Ollienak köszönhető, hogy az egyik szemére nem lát

dragon1986 - 2013. 12. 28. 22:01

“Ne feledd el a szemét sem. Hiszen Ollienak köszönhető, hogy az egyik szemére nem lát”

Az hogy történt? Arra nem emlékszem :), Még így is rossz irányba billent a mérleg nyele.

Egyik nyél: megmentettem az életed Másik nyél: kiszúrták a szemed és meghalt a nőd (akit mellesleg a segítségemmel mentettünk meg)

Fentebb írta valaki, hogy fúra Shade hirtelen belezúgott Shado-ba szerintem voltak utalások, nem nagyon akarta hogy Ollie a nővel legyen mondogatta is hogy a nők csak elvonják a figyelmet és a halálunkat okozzák. Gondolom csak féltékeny volt és nem 100%-ig Ollie testi épsége miatt aggódott.

Nekem így is érthetetlen a bosszúvágya. Mondjuk filmekben vagy sorozatokban például nem nagyon veszik figyelembe a bosszúra éhezők, hogy a szerelmük tárgya mit szólna vagy akarna. Shido Ollie-t szerette vagyis legalábbis vele volt, akkor nem hiszem, hogy örülne Shade tervének.

Ha lesz más is amiért így gondolkodik, akkor talán megértem és kevésbé fog zavarni, de így elég béna kifogás. Mert így akár fejbe is lőhetné magát, nem vallott szint mielőtt a két fiatal összejött volna és akkor Shido sorsa is másképp alakult volna. :D

Stiel - 2013. 12. 28. 23:44

“Az hogy történt? Arra nem emlékszem :)”

Mert még nem láttuk. Feltehetően jön az évad második részében. Sok minden történhet még a szigeten, türelem. :) (Egyébként Slade, nem Shade.)

Béka - 2013. 12. 31. 16:37

Ki az a Shido?

Nickerbey - 2014. 01. 01. 10:07

Shado :D A csaj az elso keprol.

Béka - 2014. 01. 01. 11:44

Jah Shado így már világos köszi : )

specialarrow - 2014. 01. 03. 00:32

Remélem, hogy Roy nem fog csatlakozni. Így is elegen tudják a titkot, amit Oliver őriz, nekem sok lenne ha valaki még plusz emberként csatlakozna. Így, hogy Lance és Roy Arrow-t segítik pont jó, elég ha Diggle és Felicity azok akik nem csak az Íjászt hanem Olivert is segítik.

Majd elválik, remélem lesznek még benne hasonló csavarok. Slade-nek örülök, kár lett volna érte. Shado halála egyenlőre értelmetlen. Sara, nagyon gyenge karakter, nem beszélve Laurel-ről. Ami nagyon érdekel, hogy Sebastian Blood, mennyire lesz ellenfél.

jxjx - 2014. 01. 03. 12:06

Öm nézd meg a Blast radius hivatalos képeit abból többet megtudsz Bloodról

ulqui11 - 2014. 01. 03. 18:30

Én már szinte biztos vagyok,hogy Blood-ot a kis akciója után Roy fogja levadászni a szupererejével,már csak azért is mert a képregényekben Blood a Tini Titánok nagy ellensége,meg lehet Diggle is segít majd neki,ha már a testvérét(aki pedig nem lenne nagy meglepetés,ha feltűnne Cyborgként,vagy maga Diggle lesz az a későbbiekben)a H.I.V.E. miatt ölték meg,Olivernek meg valszeg marad Deathstoke. :D
Egyébként hozzátenném,hogy a “kisellenség” Blood már most sokkal gonszabb,és érdekesebb karakter mint az 1 évadban a sötét ijász volt,sokkal jobb ez az évad mint az előző.

…és ha már sötét ijász,furcsa,hogy úgy tűnik Ras al Ghul ellensége,azthittem pont ő volt aki feltámasztotta,de nem úgy tűnik hogy jóban vannak.
Oliver anyja is kezd szimpatikus lenni,vannak érdekes kapcsolatai.

Slade jó lesz ellenfélnek,de remélem lesznek még nagy negatív élményei a szigeten Olivernek hála,mert ez a “miattad halt meg a nőm” indíttatás igen gyengus,ráadásul nagyon rosszul is volt felépítve.

jxjx - 2014. 01. 09. 17:10

Kevesebb mint egy hét a következő részig, viszont holnap meg magyar premier. Király

Stiel - 2014. 01. 10. 11:37

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz