login |

Survivor: vége a 27. évadnak

2013. 12. 16. 22:22 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, főleg 3 teljesen jó szezon után, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni.)

A soronkövetkező, 28. évad témájáról itt írtam, de most először a finálé, amiben benne volt, hogy papírforma lesz, hogy olyan nyer, aki nagyon megérdemli, de az is, hogy outsider jut el az 1 millió dollárig – akár olyan, aki megérdemli valamilyen szinten, de olyannak is lehetett esélye, akit korábban már kétszer is kiszavaztak, vagyis kvázi a játék felét nem is a játékosokkal töltötte…

Szóval le a Redemption Island-del. De persze idén, ahogy már megszokhattuk, főcím sem volt, sem fáklyás megemlékezés, mert az is hosszú – tényleg nem tudom, hogy mivel megy el számukra az idő, amikor régen minden belefért a részekbe, sőt, még sokkal több dolog is – például a túlélés-faktor, ami manapság már szinte csak éhezésből áll, mert mindenki többféle lábbelit meg ruhát cipel magával.

Nem mondom, hogy ez a nagyobb kényelem rosszabb játékot eredményezne, de most valóban meg fogok nézni egy régebbi szezont (talán a nagy kedvenc 7-eset? ahhoz képest, hogy fentebb sírtam az RI miatt, abban volt egy olyan csavar, ami…, huhh, szóval visszagondolva minden idők egyik legnagyobbja). Azért is, hogy lássam, milyenek voltak akkor az életkörülmények. És azért is, hogy megtudjam, hogy mi változott a részek felépítésében, hogy most, látszólag kevés stratégia mellett sincs idő sok mindenre… (Valaki?)

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tyson nyert.

Igazolódott a bődületes papírforma, kábé Rob-szintű dominanciát mutatott be, és ugyanúgy is építette fel magát. Volt egy egyenrangú társa (Gervase), aki megmaradt abban az illúzióban mindvégig, hogy az egyenrangúság miatt van egy fikarcnyi esélye a végén és ezért nem fordult Tyson ellen. És volt egy utánfutója (Monica), akit kedvére irányíthatott. 7-1-0 lett a végeredmény, de az is csak azért, mert Vytas tartotta a szavát.

Pedig milyen poén lett volna egy “Gervase, Monica, Tina”-döntő. Vagy nem. Mindenesetre Monica a tribal-ös “produkciója” után azt hittem, hogy több szavazatot fog kapni. Tudom, hogy nem lett volna megérdemelt a sikere, de nem mentem volna falnak miatt. Főleg, hogy, ha csak tudtán kívül is, de nagy túlélő volt, hol így, hol úgy, komoly szerephez jutott – hol ki akarták szavazni, hol ő döntötte el a kiesők sorsát, hol pedig halomra nyerte magát.

Maga dupla rész? Ó…, fájóan, nagyon fájóan kiszámítható volt. A lehető legrosszabb dolgok sültek ki a készítők számára, szinte már sajnáltam őket. Nem Hayden és nem Laura ment vissza az RI-ről, hanem a minden szinten esélytelen Tina (legalább nem rögtön szavazták ki), utána meg Tyson megszerezte a védettséget.

Innen sajnos minden érdektelenné vált. Hiszen tudtuk, hogy ha Tyson odaadja az idolt Gervase-nek, akkor Monica nem fog sajátmagára szavazni, ergó maradt neki Ciera vagy Tina, hiszen az árulással egyenértékű nagy lépés sosem jó ilyen szituban. Az ennyire egyértelmű képlet nagyon ritka ebben a játékban, nem?

Ráadásul utána is egyértelműnek tűnt, hogy Monica, aki már eggyel korábban Tina-t akarta kiszavazni, a top4-ben nem fog hirtelen melléállni a társai “elárulásával”.

De legalább a top5-ös játék tetszett. Még akkor is, ha nem értettem, hogy miért nem a végén kezdik el. Lehet, hogy tiltva volt?

A győztessel nincs problémám, szurkoltam neki, bár amikor első számú esélyes volt, kerestem inkább magamnak egy másik “patronáltat”. Megérdemelte a sikert. És, mint írtam múlt héten (ezért kell eggyel hamarabb értékelni), jó volt ez az évad. Még akkor is, ha ennyire kottázható volt a finálé.

14 hozzászólás Ne habozz!

tenorx - 2013. 12. 16. 22:39

Jó évad volt nagyon, azt sajnálom, hogy a top5 ennyire egyértelmű lett. Vicces volt, hogy a készítők mégis próbálták úgy beállítani, mintha lenne bármi esély rá, hogy Tyson nem adja oda az idolt Gervaisnek, mert haza akarja vinni :D
Ennyi volt a nagy lehetőség, és ennyi.

A legviccesebb viszont Monica számára a big play azt jelenti, hogy nem csinálja meg a big playt :D

Dregnarr1 - 2013. 12. 16. 22:42

S2-t nézd meg körülményeket ellenőrizendő, na abban volt még brutalitás.. azért is imádtam a régebbi évadokat, mert ott hangsúly volt ezen a részen is.

winnie - 2013. 12. 16. 22:46

jaja, az elég sanszos, mert az 1-2-t még mindig nem láttam:) csak valamiért most olyat akarok, amit már ismerek, hogy olyan szemmel nézhessem.

RichardDiNozzo - 2013. 12. 16. 23:23

én a 7. évaddal kapcsolódtam be, aztán jött egyből a 8. az AXN-en… és meg sem álltam a darával :D

Riggins - 2013. 12. 17. 04:14

az egészen ősi évadokban a rész elején nem is mutatták, hogy visszaérnek a tribalról, az is kb 1 perc amit lehetett a camplife-ra áldozni :D a főcím után rendre azt mutatták, hogy milyen az élet, taktikai értekezlet a jutalomjáték előtt szinte semmi sem volt. halásztak, fáztak, ilyesmi. igazából nem csodálom, hogy egy idő után beleuntak, sok újat ebben nem lehet mutatni, főleg mert már nincsenek új helyszínek.

de a RedI tényleg förtelmes, vissza a rewardokat!

én örülök Tysonnak, már Tocantinsban nagy kedvencemmé vált. kicsit sajnálom, hogy a “flawless game” miatt vissza kellett fogni magát, és az olyan fajta trashtalkot, amit pl Kaitenek lenyomott, itt nem tudta elővezetni. Pedig nagyon jó benne.

a szezon erős volt, élveztem, és sikerült pár új all-star formát is találni. Ciera szerintem tuti visszatér, de én Vytast is valószínűnek érzem.

winnie - 2013. 12. 17. 09:22

hehe:

LAURA: The vote where Tina went home, I go up to Tyson and go, “Swear to me it’s not going to be me.” And he’s like, “Morett, I swear.” And then I go, “Give me your pants. If you send me home to Redemption island, I’m going to go home in your pants.” So if you go back and watch the film during that vote, I’m wearing his jeans. So we get back to camp and I go, “Here’s your collateral back.” The next week, when it was supposed to be the Katie vote, I was like, “Give me the pants.” So he gives me the pants, I’m wearing his pants, and he votes me out. That’s why for the whole rest of the season, he’s only in his underwear and his shorts, because I have his pants at Redemption Island. So he had to film the whole rest of his time in his underwear and in his shorts, because he sent me home in his pants. And Tina and I had them and would fold them up and use them to wipe our feet every time we went into our little Redemption Island shelter.

ElPadre - 2013. 12. 17. 11:40

hayden és/vagy ciera tuti visszatérő lesz valamikor, egész jól játszottak a végére.

winnie - 2013. 12. 17. 12:43

én anno johnra mondtam, hogy vissza fogják hívni:)

kiwagyok - 2013. 12. 17. 16:43

Nem 8-1-0 lett az eredmény, hanem 7-1-0, mert csak 8 tag volt a zsüriben.
Monica-nak szerintem 1 esélye lett volna, ha az utolsó kiszavazáson 2:2-t csinál. Tina nyílván kiesett volna a tűzgyújtáson, de utánna ő is meg a lánya is tuti Monicára szavazott volna (és talán még mások is). Vajon a kötelező optimizmus beszél a játékosokból amikor azt hiszik hogy nyerhetnek?

kiwagyok - 2013. 12. 17. 16:45

A visszaemlékezős rész tényleg nagyon hiányzott nekem is, de a 22-23 évadokban sem volt benne az RI miatt. A Youtube-on azért megnézhető?

xoxo ivett - 2013. 12. 17. 19:53

Nekem ez az évad nagyon nem jött be. Bár ebben az is szerepet játszott, hogy egyik visszatérő sem áll hozzám közel…
De az új évadra kíváncsi vagyok! Főleg, hogy végre csak új emberkék jönnek.

Marco Materazzi - 2013. 12. 17. 22:36

RI-t leszámítva elég jó évad volt, Tysonnak örülök, neki szurkoltam meg Cierának, akit szerintem is tuti visszafognak hívna majd. Lehet amúgy Tyson tényleg taktikázott a challengeknél, ahogy írta valaki a múltheti postnál és direkt nem erőltette magát addig amíg nem volt muszáj. Csak kérnem kellett egyből nyert kettőt. :D

Risi92 - 2013. 12. 18. 17:01

az évad jó volt, az utolsó rész viszont borzasztó unalmas. nem Laura jött vissza, hanem a szerencsétlen Tina. Monica megint nem csinált semmi értelmeset, Tysont én az elejétől fogva utálom, szóval nekem a finálé rontott az évad összképében. a kedvenceim Ciera, Laura és Hayden voltak, szinte biztos hogy látni fogjuk őket még. ha lesz heroes vs villains2 Ciera biztos villain, de egy all-starban is ott a helye. az évadra a borzasztóan kíszámítható finálé miatt adok egy 7/10et, de amugy nagyon jó volt, az RI és Tyson győzelme ellenére is.

Thomas - 2015. 02. 20. 21:29

Már a finálé előtti posztnál leírtam, hogy jó kis évad volt, majdnem a legvégéig élveztem, de onnantól, hogy Ciera kiesett, totál érdektelenné vált számomra és csak a kompletizmusom miatt fejeztem ebe egyáltalán a finálét:) Ez van, az utóbbi 3 győztesnek egyáltalán nem örültem:) De Cierát nagyon megszerettem, remélem tényleg visszatér majd és akkor még jobb játékkal nyerni is tud majd:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz