login |

Ripper Street: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is?

2013. 12. 18. 19:14 - Írta: CyClotroniC

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

You see? I cannot be ended.

Bárcsak így lenne. Mármint a sorozat szempontjából, aminek a kaszájáról már írtunk, de reménykedni még lehet egy mentőhálóban, amit az Amazon dobhat a viktoriánus, nyomozós dráma alá.

A “nyomozós” jelzőt mindig félve említem meg, mert a legtöbb junkie azonnal ugrik is tovább a szó láttán a következő posztra, de a Ripper Street kapcsán sokkal többről beszélhetünk, annyi pluszt ad hozzá a gyönyörű és érdekes korrajz, a remekül megformált karakterek és az ízes korabeli nyelvezet is.

Mindössze 16 részt ért meg, de a pilot után rögtön kilépett Hasfelmetsző Jack árnyékából a történet, és az 1880-as évek Londonjának megannyi rétegét elevenítették fel, így kaptunk utcakölyköket, háborús veteránokat, vallási szektákat, vasútépítést, kísérleti orvosi kezeléseket, ír kisebbséget, kínai bevándorlókat, gyémántcsempészetet, alvilági bokszmeccset, Elefántembert és még ki tudja mennyi minden jellegzetességet.

Ezeket a témákat ráadásul remek érzékkel szőtték bele a meglepően sok átívelést nyújtó sztoriba, rendszerint ismert és domináns heti mellékszereplők bevonásával, akiket most csak azért nem sorolnék fel egyenként, mert biztosan kihagynék valakit, meg mindig élmény az ilyenen nézés közben meglepődni, és csak remélni tudom, hogy lesznek még új nézői a sorozatnak.

Nagyon erős 7/10 a Ripper Street, nem kevés – talán még nálam is elégedettebb – rajongóval, végig stabilan tartva magát ezen a szinten, amiről ha el is mozdult, azt rendre felfelé tette csak. Akinek egy kicsit is izgatja már a fantáziáját egy ideje a sorozat, az tényleg tegyen vele egy próbát bátran, egyaránt ki fogja szolgálni a korhű nyomozásra és a bűnügyekre kíváncsiakat, ahogyan a karakterek vagy a korszak történelmi eleminek beültetése iránt érdeklődőket is.

8 hozzászólás Ne habozz!

KisTom - 2013. 12. 18. 19:39

Egyik kedvenc sorozatom :) Remélem megmenekül

ubul - 2013. 12. 18. 20:02

na igen, kár hogy még csak a 2. részhez van felirat a 2. évadból, de ettől függetlenül az egyik legjobb sorozat ebből a korszakból…remélem megmentik, nagyon jó lenne.

[spoiler]
Amúgy a 2. évad elején elkezdett főszálat lezárták, a sorozat végére is maradt az epizódikusság, vagy maradtak megválaszolatlan kérdések?
[/spoiler]

Origen - 2013. 12. 18. 20:03

Abszolút nem rajongok a krimikért…

DE…

Az egyik legjobb tavalyi újonc, aminek iszonyatosan vártam a folytatását. Remélem megmenekül, mert kell még ebből a jóságból…

CyClotroniC - 2013. 12. 18. 20:12

ubul: Kérdések nem nagyon, inkább a karaktereket vitték el bizonyos határpontokra vagy válaszutak elé. Tulajdonképpen abszolút elfogadható lezárásnak is, amit kaptunk, de az első szezon után is így volt, szinte teljesen ugyanaz a szituáció most is.

Lemoni - 2013. 12. 18. 21:02

Az első évadot “csak” nagyon szerettem, ez a második emellett még egy hangulati odabújós zuga is volt a korábban sajnos szintén kaszált Copperből is visszamaradt kosztümös, naturalista, nyomozós sorozatok iránti rajongásomnak. Nagyon kemény heti és átívelős történeteket kaptunk, amelyek rendkívül erős színészi alakításokat is hoztak. Amíg a Coppernél egy belengetett mozifilm, itt az esetleges folytatás ad még némi reményt, hogy talán nem értek véget a fő karakterek kálváriái. Fingers crossed

Hellhound - 2013. 12. 19. 00:50

Nagyon jó, igazi minőségi sorozat minden szempontból, remélem megmentik! Az egyik legjobb. Nagyon szeretem, hogy nem igazán van olyan lezárás mint a többiben, vagy nem tökéletes. Sokkal valóságosabbá teszi! Amúgy meg van olyan junkie, akit CSAK a nyomozós érdekel! :D

clegane - 2013. 12. 19. 01:05

hű az utolsó 2 rész nagyon jó volt.
külön kiemelhetnék nem is egy olyan momentumot, ami korábbi epizódokban furának, gagyi megoldásnak tűnt, és most értelmet nyert, összeállt. de inkább nem spoilerezek!

remélem lesz valami a folytatásból, de sorozatlezárásnak amúgy sztem teljesen jó így a vége. ettől még persze nézném tovább szívesen.

Andrea - 2014. 01. 29. 15:25

ááá… nagyon jó… mindig kiváncsian nézem a következő részt.. nem unalmas… nagyon jo, imádom… 10/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz