login |

Revenge – 3×10: Aki lőtt, nem más, mint… – írta LaCRossE

2013. 12. 19. 18:39 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Only you could make vengeance so beautiful.

Az előző szezon második fele nagy reményeket nyújtott egy idei jó szezonra, ahogy az ígéret, hogy az új showrunner visszatér a gyökerekhez, illetve az egészen korrekt évadkezdés is. Az biztos már most, hogy ez a “félévad finálé” alapjaiban rázhatja meg a sorozat további sorsát, ha a készítők elég bátrak. Sajnos azonban akármennyire is tetszett a rész, tele volt sok olyan kis idegesítő nüansszal, ami miatt nem lehetünk teljesen elégedettek.

Az évad fő kérdése a legelső percek után az volt, hogy ki lövi le Emily-t? Minden évad- és félévadkezdés hasonló flashforwarddal kezdődött eddig, azonban mind közül ez volt a legizgalmasabb. A részek során eltűnt szereplők jöttek vissza, új emberek jelentek meg, és régi kapcsolatok változtak meg nagyon, így a kérdés adott volt, hogy ki is lesz az elkövető.

Részemről két lehetséges forgatókönyvet tudtam elképzelni, ezt meg is osztom veletek, mert szorosan bele fog tartozni a mostani évad fő bírálásába, de a többit már csak spoileresen a tovább mögött.

Daniel lőtte le Emilyt. Ez volt az egyik tippem. Nem mondom, hogy ezt nem tartom jó megoldásnak, hiszen egyáltalán nem hülyeség a történtek fényében, azonban kezdem azt érezni, hogy a Revenge megint csak túlságosan kezd visszatérni a szappanosodáshoz. Elég csak a kamu terhességre gondolni.

Ez volt az oka annak, hogy Daniel lelőtte újdonsült feleségét. A jelenet maga hatásos is lehetett volna, és amikor Emily a vízbe zuhant, az is volt, de John Bowman játéka alaposan tönkretette az egészet.

Ami pedig még rosszabb volt, hogy amíg a lelövésben volt valamennyire logika (mind tudjuk, hogy Daniel képes hirtelen felindultságból cselekedni), azt egyszerűen nem tudom megérteni, hogy utána miért hagyja Emilyt meghalni. A terhességről való hazugság egy kicsit vékony ok nekem erre.

A másik lehetséges jelölt nálam Charlotte volt. Nagy örömmel fogadtam, hogy Declan halála után milyen irányba változott, és épp ezért haragszom a készítőkre, amiért visszakoztak a vége felé, és Emilyvel újra puszipajtások lettek.

I’m sorry.

Az évad során egyébként néhány új szereplővel is bővült a sorozat. Margaux-t említeném meg először, akit én valamiért megkedveltem, plusz annak az ígérete, hogy ő akár még le is leplezheti a Graysonokat, jó ötlet.

Kár, hogy ebből sem akarnak megvalósítani semmit, még úgy sem, hogy a végére Lydia is visszatért, akinek segítségével könnyebben megvalósulhatott volna minden. Elszalasztott lehetőség, hogy az ő visszatéréséből is csak párkapcsolati drámázást kerekítettek, egyedül annyinak lehet örülni, hogy Emilyt sikerült lelepleznie Victoria előtt.

És itt jön a finálé legnagyobb momentuma: Victoria immáron teljes bizonyossággal tudja bizonyítani Emily hátsó szándékait. Elgondolkodtató, vajon innen hogy fog folytatódni a sorozat, de szerencsére nem kell sokat várni, január 6-án már vissza is tér a sorozat az új résszel.

Egy kicsit aggódok is, mert Daniel és Emily kapcsolatát helyrehozni nem lehet (na nem mintha akarnám, unalmas lenne már), és hacsak Victoriát meg nem ölik, az már mindenki számára világos lesz, Emily többet akar, mint Danielt.

Kérdés tehát, hogy ezek után a bosszú hogyan valósulhat meg? Legegyszerűbb lenne a tiszta leleplezés, egyelőre én más utat már nem látok, persze akkor nagyon rövidre lehetne zárni a sorozatot.

Egy kicsit még az évadról: ami még nagyon zavart, az a szereplők ostobasága. Daniel viszi a pálmát, aki ilyen könnyen benyal egy ennyire nem őszinte kapcsolatot, még úgy is, hogy visszatért a régi csaja, Sara, akiről rájön, hogy még mindig szereti. Ez elég béna dolog volt, Sara pedig nekem ritka ellenszenves karakter lett, de oda se neki.

A szereplők ostobaságánál talán csak az volt idegesítőbb, hogy egy csomóan csak lógtak a levegőben, nem volt funkciójuk. Példának okáért ott van Jack, akit én totál feleslegesnek tartok, kábé csak annyi haszna lett annak, hogy megtudta, ki az igazi Amanda, hogy állandóan picsogott (igaz, jogosan), hogy Emily elrontotta az életét.

Nolant is gyengélkedni láttam sajnos, bár a hackelgetésből tényleg elég volt, de így tényleg nem volt neki sem sok szerepe a Patrickkel való kapcsolatán kívül. Aiden pedig egyszerűen felesleges, nem értem, minek kellett visszahozni.

Utólag belegondolva ez rengeteg negatívum, így el kell mondanom, hogy a sorozat most megint csökkent minőségben, remélem, ez utóbbi rész most egy kicsit felkavarja az állóvizet. Emily biztos, hogy túléli, kérdés, hogy innen hogyan tovább. Kiderül-e, hogy Daniel lőtte le, mert ha a nő előkerül, akkor azt maximum egy másik tipikus szappanoperás klisével (amnézia) tudják megakadályozni. Adja az ég, hogy ne így legyen.

A félévadfinálé 7/10-et adott, azonban a fentiek miatt az évad maximum csak 6/10-et kap tőlem. A gyökerekhez való visszatérést nem sikerült megvalósítani, bár volt egy-két klasszikus, első évados bosszú. Csak röpke három hét, és meglátjuk, hogy folytatódnak a dolgok.

8 hozzászólás Ne habozz!

lindello - 2013. 12. 19. 19:11

Köszi a kritikát, sok mindenben egyetértek veled, főleg a 6/10 értékeléssel. Nagyon lelassult, néha már unalmas lett a sorozat. A félévfinálé kicsit felrázta. A ruhák viszont fantasztikusak, ezt nagyon szeretem a sorozatban, Madeleine Stowe elképesztően gyönyörű!

winnie - 2013. 12. 19. 19:22

(az előzetessel kapcsolatos kommentet áttettem az előzetes posztjához, arról csak ott beszéljünk, ha lehet: http://www.sorozatjunkie.hu/2013/12/19/a-revenge-folytatasaban/)

Violka - 2013. 12. 19. 20:28

Nekem csak az a furcsa, hogy elkezdenek egy karaktert építeni. Legyen pl. Charlotte v. Patrick, és fél rész alatt tönkrevágják 5-6 rész munkáját. Majd újra kezdik.

Konkrétan Patrick, jött, elindult valahová. Conrad eltüntette 15 perc alatt és most őjra vissza.

Én szeretném, ha végre kiderülne mindenki számára ki Emily. Aztán így meccseljen a Grayson családdal.

Jacket könyörgöm írják ki. Nolanbe hozzanak végre életet. Valamint,ha már bejött Margoux, akkor legyen már neki valami konkrét haszna is. Ne csak a francia csirke, akik lapot szerkeszt és apucinak akar megfelelni.

Squazee - 2013. 12. 19. 21:17

Hogy Daniel miért hagyta Emilyt a sorsára? Szerintem, a Revenge topikban már valaki írta, mert egy gyenge jellem. Az autóbalesetnél is hagyta a csajt, ne kelljen neki a felelősséget vállalni, így meg részegen pláne kiütközött belőle, hogy bár szeretne jobb ember lenni, benne van a vérében a saját bőrének a mentése.

Azért nekem összességében tetszett az évad, és én örülök neki, hogy a felmerülő konfliktusokat viszonylag hamar lerendezik és nem egy egész évadon át kell egy-egy karakter miatt aggódni, hogy gonosz, nem-gonosz, sikerül-e vagy se.

Jack gyenge, de a végére azért kevésbé idegesítő. Engem nem hatott meg Charlotte “utálom Emilyt” időszaka, sokkal idegesítőbb volt úgy, mint általában, ráadásul köhömkavarónak is rémgyenge volt.

Nikki - 2013. 12. 20. 02:33

Engem nagyon jól elszórakoztatott idáig a Revenge, de ez a rész nem tetszett. Talán túlságosan szurkoltam a sikernek, s jó lett volna egy kicsit másfelé elmozdulni, erre ez. Jó, hogy Victoria nem tud mindent, de sajnálom, hogy ennyit is tud. Na meg Daniel előtt lebuktatni Emilyt.. számomra ezek mind rossz húzások voltak. Már tényleg csak az hiányzik, hogy Patrick is találjon valamit Nolannél..
Jacket kiírhatnák, a francia csajt leszürkítették, Lydia irritál, de legalább Charlotte nem durcizik tovább.
Sara taszított, Aiden viszont nagyon kell, az egyik kedvencem, bár mostanában már nem tudják olyan jól használni és érvényesíteni; kicsit megkopott a régi fénye. De hátha..
Daniel meg miért ne hagyta volna meghalni Emilyt.. egy csomó nyűgtől egyszerre szabadult volna meg. Amúgy a tiszta leleplezés lenne a legjobb… de láttam az előzetest, így nem támasztok magas elvárásokat, viszont szurkolok, hogy jól jöjjenek ki ebből, továbbra is szeretném szeretni a Revenget.

matthew - 2013. 12. 20. 17:36

Daniel egyértelműen azért hagyta meghalni a csajt mert azonnal benne látta az okát annak, hogy nem tudott a volt nőjével összejönni + az öngyilkossági kísérlet tettét követte el önmaga ellen… :))

Demjén Dóra - 2013. 12. 24. 15:26

Segítségre lenne szükségem!Valaki tudna adni linkeket a 3.évad részeiről?Vagy egy honlapot?Előre is nagyon megköszönném!! :)

Réta - 2020. 04. 25. 15:23

Én nagyon szurkoltam, hogy sikerüljön a nagy terv, de lehetett látni előre, hogy nem fog összejönni. Lydia jó karakter, de ez a feltámasztás tényleg nagyon szappanos húzás volt. Eddig csak Jack haláláért szurkoltam, de most már szívesen kinyírnám Danielt is. Fájdalmasan ostoba szereplő és a színész sem jó sajnos. Nagyon hihető, hogy végig a pincérlányba volt szerelmes, de évekig felé se nézett, most meg az esküvője előtt fellángoltak benne az érzések. Azt bírom ebben a sorozatban, hogy a gazdagok akkor is jól élnek, ha éppen nehéz helyzetben vannak, de soha eszükbe sem jut egy kis pénzt adni a szegényebbeknek. Például miután Daniel rájött, hogy nem kárpótolták a barátnőjét a baleset miatt, egy fillérrel sem próbált enyhíteni a dolgon, hiszen az ő szerelme biztos többet ér mindennél. Amikor ál-Amanda kórházba került, Jack izgult a kórházi költségek miatt, a gazdag tesójának eszébe se jutott kifizetni. Mikor bekebelezték a Nolcorpot, akkor se jutott eszükbe, hogy a kis csóró Amandának is adjanak már valami koncot. Jack tesója halála után se merült fel, hogy adnának valami kártérítést természetesen. Nem tudom, hogy mennyire felel meg ez a gazdagok természetének, de elég gyomorforgató, főleg, hogy folyton látványosan jótékonykodnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz