login |

Finálé előtt: Atlantis

2013. 12. 20. 20:00 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

Finálézik az Atlantis, de persze csak az első évadra, hiszen a BBC pár hete már berendelte a folytatást. És csak 12.28-án, de holnap is lesz epizód és a dupla finálénak el lehet sütni egy ilyen posztot, főleg, hogy a kibeszélő nem volt túlságosan aktív, de persze nem csak ez alapján lehetett megállapítani, hogy fantasy-s témája ellenére sem lett első nekifutásra fanfavorit a sorozat. Talán majd később?

Kiderül. Most mindenesetre a tovább mögött meg lehet nézni az 1. évad fináléjának előzetesét és egy részletét. Várható valami nagy dolog? Mindenki összeszorult szívvel várja a zárást? Vagy csak egy epizód lesz a sok közül, semmi extra? Lehet egyáltalán valami komolyat húzni a mostani helyzetben?

És persze a finálé által esetleg okozott pozitív vagy negatív elfogultságot megelőzendő, itt a lehetőség, hogy aki kitartott a sorozat mellett, véleményezze az eddig látottakat. Milyen lett a szezon? A pilot után felfele ívelt, vagy maradt szinten? És továbbra is az “ifjúsági jelleg” dominál, vagy komolyodott az Atlantis?

12 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2013. 12. 20. 20:10

Én nézem egész kellemes, tényleg majdnem hozza a Merlin hangulatot. Ha van rá igény lehet a finálé után összedobok egy kritikát.

Lemoni - 2013. 12. 20. 20:18

Hullámzó, hol jobb, hol gyenge részekkel. Néha egész ötletes, néha nagyon gyerekes. Olyan steril az egész. A következő évad nyitását még megnézem, de erősen kaszaélen van nálam a sorozat.

winnie - 2013. 12. 20. 20:34

wondorog: lenne:)

Dark Energy - 2013. 12. 20. 21:16

A legutóbbi három résszel elmaradtam. Általában így kezdődik nálam a kasza. Nem egy kiemelkedő alkotás de eléggé vicces és jópofa ahhoz, hogy kapjon még esélyt.

thomas - 2013. 12. 20. 21:25

A pilot annyira kiszámítható, hogy a még meg nem tudott dolgok a fináléban biztos nem fognak túl nagymeglepetést okozni, de amúgy nézhető sorozat, Hercules-Xena-Sinbad feelingje van, nálam épp ezért maradt nézős, de ha kérdeztek akkor egy gyenge közepes a sorozat.

edit - 2013. 12. 20. 22:25

Belekezdtem, de kasza lett. Gyerekes, kiszámítható már-már gagyi nálam. Nekem nem jött be. Pedig annyira vártam már egy ilyen vonalon mozgó sorit. Majd legközelebb.

stargatelost - 2013. 12. 20. 23:27

Nagyon, de nagyon, de tényleg nagyon gyerekes-kalandos-tét nélküli. Semmit sem változott, még főszál se nagyon akad, max. Medúza, meg a királynő ármánykodások, de hát az is nagyon Merlin light. Nem azt ígérték a készítők, hogy sötétebb, komolyabb lesz a Merlinnél? Én pont az ellenkezőjét látom. (vagy rosszul emlékszem).

A pénzhiány is látszik, sokszor direkt olyan epizódokat írtak, hogy nulla költségvetésből meglegyen. Pl.: A bikaugrás, te jó ég.

És még valami. Mi értelme volt a főhőst a jelenből berángatni ebbe a világba, ha semmilyen szinten nem érzékeljük a továbbiakban, hogy ő a modern korból jött? Leszámítva a tudatlanságát, és hogy elgondolkodik egy-egy híresebb mitológiai név hallatán. Pedig ez olyan kiaknázatlan lehetőség, pl.: panaszkodna, hiányzik neki *insert jelenkori vívmány*, a többiek meg hülyén néznének :D De SEMMI. Szóval nem igazán látom értelmét, miért így indították a történetet.

Igazából full időrabló a sorozat, nem tudom miért nézem :D Talán a karakterek megfogtak… Hercules FTW :D Aiysha Hart meg über eyecandy!!!!

ThomasGreg - 2013. 12. 21. 16:36

A kommentekben írtak mind igazak, de én mégis örömmel nézem hétről-hétre.
Én nem néztem, h mit ígértek anno a készítők, ezért nem is volt elvárásom vele szemben.
Könnyed, vicces, szórakoztató ÉS ami a szememben a legnagyobb erénye, h nem is akar ennél többnek látszani.
[Most kicsit gonosz leszek: hála az égnek nincs benne olyan baromság, h szuperszámítógép/mesterséges intelligencia, amit csak úgy loptunk/kukáztunk, de nem használunk semmire; ja de gugli szörcs funkcióra és visszaszámlálásra]-mert egy ilyen mindig jól jön a háznál és egyébként is menő.

Az Atlantisban Mark Addy (GOT – Robert Baratheon) pedig kiváló a szerepében. Szerintem zseniális a pali.

mysteria - 2013. 12. 22. 14:23

Én is nézem hétről hétre. :) Nem azt mondom, hogy a legjobb sorozat a világon, de nagyon tudom élvezni. Hercules tényleg hatalmas. :D Viszont Ariadne pl. engem rettenetesen idegesít.

Egyébként pont azon szoktam gondolkodni én is, amit stargatelost írt: miért nem említi Jason soha a modern kort? Pedig meg lehetne ereszteni egy-két poént néha ezzel kapcsolatban.

sziszka3 - 2013. 12. 29. 12:17

Nem jó vége lett! Remélem a későbbiekben kijavítják a “hibát”. Sok angol rajongó dühöng a befejezésen.

zagloba - 2014. 03. 02. 01:43

Nagyon kellemes szórakozás, rengeteg jó poénnal.
Aki szerette a Merlint, annak tetszeni fog, még egy-két helyszín is visszaköszön :)

Eleinte súlytalan a történet, és van benne pár hiba amit kollégáim említettek már előttem.
De ezek elnézhetőek, mert szerethetőek a karakterek, remek /meg néhány közepes/ alakítással.
Jól és ügyesen adagolják hozzá a görög mitológiát, és a vége felé azért kicsit darkosabb lett.

Külön öröm látni vendégszerepekben máshonnan ismerős, nem akármilyen neveket: Lucy Cohu /Ripper Street/, John Hannah /Múmia, Spartacus/, Robert Lindsay /Hornblower/, Julian Glover /Trónok harca/, Donald Sumpter /Trónok harca/ stb.

Az Atlantis attól jó, hogy nem akar több lenni, mint ami: felhőtlen szórakozás.
És ha úgy fejlődik, ahogy a Merlin anno, akkor még jobb nekünk.
Én tuti maradok.

winnie - 2014. 03. 02. 10:36

“”Aki szerette a Merlint, annak tetszeni fog”

de hiszen épp a kommentek bizonyítják, hogy nem:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz