login |

White Collar 5. évad: pihenő féltávnál – írta LaCRossE

2013. 12. 30. 18:48 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

– Things are gonna change for the both of us.
– Yeah. It’s time they did.

Pár hetes szünetet tart az immár ötödik évét taposó White Collar (01.09-én tér vissza), ami élt már át rosszabb és jobb időket is. Neoprimitív évadnyitós írásában azt nehezményezte, hogy a sorozat semmi kiemelkedőt nem hoz ennyi év után. Én azért kicsit pozitívabban álltam hozzá, bíztam a belengetett változásokban, na meg Bridget Reganben.

Néhány változás nem sokáig tartott, viszont egy érdekes fordulatnak köszönhetően talán ez nem annyira fáj, de ennek ellenére sok mindent jól kijátszottak, így most a félévadfinálé után mindenképpen elégedettebben álltam fel, mint ez év legelején. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Peter és Neal kapcsolata újra megrendülni látszik, ezúttal sokkal komolyabb dolgok miatt. Bevallom, a mostani szétesést totál meg tudom érteni, bár inkább Peter részéről, akit Neal rendkívül nehéz helyzetbe hozott. Tetszett az ő gyötrődése és beszélgetése Elizabeth-tel, hiszen kész volt “feladni” magát. Láthatjuk, hogy az FBI ügynök a végletekig ki szeretne tartani a törvények mellett, azonban a mostani történtek fényében lehetetlen döntés áll előtte.

Nealen pedig az látszott, hogy fáj neki, amit Peter mond, de most már ő is végleg rájöhetett az igazságra: nemcsak, hogy bűnöző marad, akármit is csinál, mások is mindig bűnözőként fognak tekinteni rá.

A másik izgalmas dolog Rebeccához kapcsolódik. Bár túlságosan is gyanús, hogy ilyen könnyedén elfogadta Neal múltját, mi több, részt akart venni egy bűncselekményben – akárhogy is nevezte Rebecca a dolgot, a lényeg ez. Nem tudom, van-e valami hátsó szándéka, annak mondjuk nem örülnék, ha kiderülne, hogy a nő Hagennek dolgozik, és átverte Nealt.

Bridget Reagen egyébként gyönyörű, simán esélyes lehet akár az eyecandy kategóriában is, és ha mégsem az a helyzet állna elő, hogy csak átveri Nealt, akkor érdekes lesz nézni, ahogy a nőt egyre jobban elcsábítja a “sötét oldal”.

A mostani évad egyébként hozott néhány érdekes epizódot (példának okáért a dinoszaurusz-csontos előző rész, vagy az 5×04-es pszichiáteres), és külön jó pont a már fentebb említett fordulatnak, ami bár visszavezetett ahhoz, hogy újra Peter és Neal dolgozzon együtt, akkor is meglepő volt látni Siegel halálát.

Az évad további részében még a Mosconi-rejtély vár megoldásra, amire én személy szerint kíváncsi vagyok, ahogy most arra is, hogy Neal-Peter kapcsolata miként fog változni. Az eddigi részek 7/10-et kapnak tőlem, remélem, a folytatás is lesz ilyen erős, mint az évad első fele.

11 hozzászólás Ne habozz!

JimmyL - 2013. 12. 30. 19:25

Bridget Regan gyonyoruseges. Szules utan sovanyabbra allitotta be magat, mint a Seeker idejen volt. Eredeti voros hajszinevel is varazslatos. En boszen szavaztam ra annak idejen, mikor a Seekerben volt, most is fogok :)

Lemoni - 2013. 12. 30. 19:36

Nagyon jó eddig az évad, egyszerűek, de szórakoztatóak a heti esetek. Nagyon szeretem a Neal-Peter fricskákat, szócsatákat, most mégis inkább a köztük lévő bizalmatlanság megerősödése kezd érdekes lenni. Mozzie viszont mintha kevesebbet sziporkázna a szokásosnál, sajnos. Bridget Regan női szemmel nézve is eyecandy, de halvány karaktere jelenleg meg sem közelíti Sara színesebb és szerethetőbb figuráját. Örültem volna, ha Siegel ügynök marad egész évadra, szétszívatták volna egymást Neallel, ráadásul látványnak sem utolsó Warren Kole :) Jó sok bonyodalmat, félreértést, kavarást, pofátlan átvágást várok a folytatásban, de azért még mindig a szép és kedves csirkefogónak drukkolok :)

margo - 2013. 12. 30. 19:36

Csak egyet tudok érteni (kivételesen :D), remek az 5. évad eddig. Talán kirúgták az írókat (vagy csak rúgtak egyet a megfelelő felükbe), mert végre összeszedték magukat. Matt Bomer egy természeti csoda, be kellene tiltani, hogy egy majdnem 40 éves férfi ilyen jól nézzen ki… Pár jelenetnél simán kb. 25-ek nézett ki.
Remélem berendelik a 6. évadot is.

winnie - 2013. 12. 30. 19:43

biztos jeff eastin inkább a gracelanddel foglalkozott:)

Lilith - 2013. 12. 30. 19:44

Akkor azért volt annyira ismerős a csajszi. :D

zolkó - 2013. 12. 30. 20:39

Mozzieról egy árva szó sem ? A sorozat legnagyobb figurája !

winnie - 2013. 12. 30. 23:29

teny, de nekem mar a kaszam idejen, a 4. evad elejen is onismetlove valt. tulsagosan megszoktam.

Neoprimitiv - 2013. 12. 31. 08:51

Az, hogy addig halogattam a félévi kritikát, hogy közben beelőztek, azt hiszem eléget mond az én véleményemről.

Egyetértek, valóban javult valamennyit a sorozat. A számomra főleg azért, mert bár megint a “Peter nem bízik Neal-ben” csontot rágcsáljuk, most legalább egy olyan morális oldalról, ami érdekesebb, mint a tavalyi apás szál. Nem javulás, de megtartott pozitívum (bár ez inkább csak a többi, általam nézett sorozat készítőit minősíti), hogy itt a nagyonprofi zsaru versenyben van a szuperokos segítővel – üdítő változatosság a sok béna rendőr/CBI/FBI/akármi után.

Viszont a sztori valahogy nagyon döcögősen halad és legnagyobb csalódásomra nekem Bridget Regan sem segített a dolgon. Egyrészt ha nem Hagen embere, akkor nagyon vacakul írták meg (játszotta el?) a szerepét. (Belegondolva: ha Hagen embere, akkor is rosszul írták meg, mert nem szabadna már Neal előtt gyanakodnunk rá.) Másrészt lehet, hogy az én vevőmmel van baj, de én semmilyen kémiát nem érzek köztük. Talán ezért is gyanakszom rá ahelyett, hogy elandalodnék a nagy lavtól. Az már egyéni szociális probléma, hogy ráadásul a számomra ő az a szépség, akiről a szememmel és az agyammal tudom, hogy tényleg szép, de abszolút nem vonz, szóval a puszta jelenléte még nem elég ösztönző.

LaCRossE - 2013. 12. 31. 09:55

winnie: hát, de a Graceland sem zárt éppen rossz évet. :)

Mozzie… na igen, sajnos teljesen megszoktam őt, a kritika írásánál eszembe sem jutott őt is beleírni, pedig ez például egy baromi nagy negatívum lehet. De ez így talán még nagyobb gáz, hogy annyira megszokottá és kicsit unalmassá vált, hogy róla el is feledkeztem.

DarylD - 2013. 12. 31. 19:31

Bridget Regan miatt érdemes lenne belenézni…ő ugye csak most jött az 5. évadban. Mennyire függenek össze a részek, ha az 5.-től kezdem nem fogom érteni? Sok benne az átívelés?

Neoprimitiv - 2014. 01. 01. 10:09

@DarylID: az évadon belül viszonylag kapcsolódnak, bár az elején rendszerint van egy “ez történt eddig” flashback. A korábbi évadokból szerintem elég csak annyit tudni, hogy Neal feltételesen van szabadlábon, a négy évnyi hátra lévő sittjéből elvileg most húzza az utolsó évet az FBI szolgálatában.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz