login |

JAws 2013: A legjobb 40 perces sorozat (6-10. hely)

2014. 01. 01. 10:18 - Írta: Neoprimitiv

85 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , ,

Siker volt, így idén folytatjuk: itt vannak a “királykategória” lemaradói.

Érdekes összevetni a tavalyi listávalegy sorozat sem maradt az akkori 6-10. helyezettek közül (American Horror Story, Boardwalk Empire, Sherlock, Sons of Anarchy és The Killing), ami arra utalhat, hogy valóban nem csak sorozatot értékeltetek, hanem évadokat. A Sherlock igazolt hiányzó, a többi négynél még lehet szurkolni, hogy hátha följebb kerültek és nem lecsúsztak. (Megsúgom: is-is…)

Az idei ötösfogat, szigorúan ABC-sorrendben: Arrow, Banshee, The Good Wife, The Walking Dead, Utopia.

The Good Wife S5

Az egyetlen ismerős a The Walking Dead, amelyik tavaly még egy ligával feljebb játszott. A másik négy jelölt viszont két meglepetést is hozott. Az egyik, hogy a B-döntőbe idén két országos sorozat is bekerült. Az Arrow tavalyi Év Újonca díj után idén úgy tűnik megszilárdította a pozícióját. Azok a fránya előítélek, de egy CW-s képregény adaptációról gondoltam volna utoljára, hogy túl fog tudni lépni a guilty pleasure szinten, de a 2. évad nem csak a rajongók szerint lépett szintet.

A másik országos a The Good Wife, amelyiknek ez az évadja eddig valóban nagyon erős, gondolom a szavazatokat is inkább ez, nem az előző évad második fele befolyásolta. Ugyancsak fordulat, hogy két újonc is bekerült ebbe a csoportba (Banshee, Utopia – mindkettő a legjobb újoncok között is ott volt), ez is mutatja, mennyire erős év volt ez. Az éppen kimaradók közé inkább a többedik évados stabil kedvencek szoktak kerülni.

A jelölésekben egyébként az 5. és 6. hely között volt egy elég markáns rés, tehát nem csak egy paraszthajszálon múlt a B-döntő. Az innen is kimaradók viszont valóban éppen csak kicsúsztak, a Hannibal, a Justified és az Orange Is The New Black hármas holtversenyben végzett a 11.-12.-13. helyen.

Szóval? Ne feledjétek, érdemes a 2013-as teljesítmény alapján szavazni.

A legjobb 40 perces sorozat (6-10. hely)

  • Arrow (31%, 1,461 Votes)
  • The Walking Dead (25%, 1,151 Votes)
  • Banshee (19%, 877 Votes)
  • Utopia (13%, 597 Votes)
  • The Good Wife (12%, 553 Votes)

Total Voters: 4,639

Loading ... Loading ...

85 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2014. 01. 01. 10:32

Hajrá Arrow egyértelműen a legjobb sorozat volt idén, nem is értem mit keres a lemaradok között.

A történet csavarjai, a kidolgozott karakterek, a már-már katartikus tehetséget mutató színészi játék, a zsigerekig ható izgalmak, hihetetlenül nagy élmény volt. Komolyan el sem hiszem!

Hajrá Arrow!!!

CyClotroniC - 2014. 01. 01. 10:39

Ez nekem kvázi kieséses alapon a Utopia lett… TWD, Banshee kasza, Arrow-t nem nézek, The Good Wife-ból le vagyok maradva, de hatalmas meglepetés, hogy a TGW már Top10-be tud jutni.

A legjobban azt sajnálom, hogy a Orange is the New Black lecsúszott éppen a Top10-ről, nálam idén a rövidke Treme S4 és a Broen S2 mellett az volt az év sorozata. (BB még felzárkózásra vár)

jky - 2014. 01. 01. 10:41

Arrow-t kaszáltam már az elején, TWD borzasztó, azt ebben az évadban kaszáltam. Banshee még kimaradt, TGW-ot nem nézem, így marad az Utopia, ami viszont kellemes újonc volt, még ha a közepe fele kicsit le is ült a története. A látványvilága és a zenéje pazar.

Snipi - 2014. 01. 01. 10:46

Banshee nagyon jó, az újoncok között szavaztam is rá, de itt az arrowra megy a voks, mert amit a 2. évadban csináltak az igen nagy fejlődés az első évadhoz képest.

plushbird - 2014. 01. 01. 10:50

Egyértelmű volt számomra, hogy TGW. A listából csak az Utópiát nem nézem, de egy másodpercig nem gondolkoztam mire megy a voks, úgy mondom ezt, hogy a többit is szeretem amúgy.

superpityu - 2014. 01. 01. 10:57

elég egyértelműen arrow, sokszor leírtam már, hogy milyen jó az évad.
a twd el lett nagyon baszarintva, a tgw-ot nem is tudom mikor láttam utoljára, az utopia nekem hamar kasza volt. a banshee pedig kicsit gyengébb mint az arrow, meg az újoncoknál már megkapta a szavazatomat.

A. - 2014. 01. 01. 11:02

A The Good Wife, és nemcsak azért, mert a legjobbnak érzem ebből az ötből (az Arrow-t nem láttam a listából), de mindenképpen hangsúlyozni szeretném, hogy az 5. évadban járunk a TGW-ban, és nem sok sorozat képes arra, hogy nemcsak tartsa eddig a magas magas színvonalat, de még fel is tornássza azt.

Stiel - 2014. 01. 01. 11:09

Arrow tényleg nagyot javult. Csak így tovább!

Vicces, hogy itt a Banshee és az Utopia is megelőzte a Hannibalt, a legjobb újoncok között meg fordítva.

Marco Materazzi - 2014. 01. 01. 11:10

A Good Wifet nem nézem csak, mivel Utopia meg Banshee már volt más kategóriában, hiába érdemelék meg most az Arrowra szavazok, ez az évad tényleg nagyon jó. TWD pedig jó-jó de nekem ez se volt kiemelkedő évad.

A SoA gondolom benne van idén a top 5-ben, hiszen egy remek évadon vagyunk túl és nem hiszem h 13-nál lejjebb lenne. Viszont a Boardwalk nekem érdekes, hogy a lemaradókhoz se fért be (kétlem, hogy ő is legjobbakhoz jutott be), szerintem kicsit gyengébb évad volt mint a tavalyi, de mint kibeszélőkben olvastam a többség nem így gondolja.

Barbi - 2014. 01. 01. 11:13

@symor: ez most ugye irónia volt?:) remélem:)

Amúgy ebből az 5-ből egyértelműen a TGW-ra megy a voks. Az pedig külön röhej, hogy a Hannibal, a Justified és az Orange a legjobb 10-be sem fér be.

kitz - 2014. 01. 01. 11:13

Nyomtam az Arrow-ra. A szándékos felsőtestmutogatás mellett végre tényleg van igazán történet is és annyi izgalmas új és visszatérő régi, hogy megérdemelte a szavazatomat.
Oké, a többit nem is nézem :D

Desmond Wallace - 2014. 01. 01. 11:14

The Walking Dead: Gyengébb lett, mint egy éve.
Arrow: Nem rossz, de annyira nagy fejlődést nem látok az első évad óta.
Banshee: Nagy nyári élmény volt számomra a dara.
A másik kettőt nem nézem, így egyértelmű, hogy a Cinemax sorozatára ment a voksom.

victor - 2014. 01. 01. 11:18

Hat ha a Breaking Bad es a Sons of Anarchy is bekerult a legjobb 5be akkor bajba leszek. Ez a ket sorozat kvazi nekem lesoport mindent iden. Bronzermesnek a GOT-t hoznam ki

Stiel - 2014. 01. 01. 11:19

Ha már itt tartunk, legjobbakra lehet tippelni…? Breaking Bad, Sons of Anarchy, Game of Thrones, Person of Interest, American Horror Story? (Kb. ebben a sorrendben?)

CyClotroniC - 2014. 01. 01. 11:20

Nem feltétlenül kell hasonlóságot keresni az újonc és a rendes kategória között, mert lehet, hogy van akinek a 3 fő újonca nem ér fel a régi kedvenceihez, míg másoknál annyira elkoptak a régi sorozatok, hogy oda is újakat jelöl inkább.

Meg beállítottság kérdése is, mert például nálam azért is adná az év legjobbjai felét kb újonc, mert frissebb élmény, egy első szezon rendre erősebb tud lenni, és én rengeteg régivel inkább lemaradok, csak hogy újakat láthassak, míg többnyire inkább az a divat, hogy szép lassan találják meg a nézők a jókat, mert jobban ragaszkodnak régi néznivalókhoz.

Don Fanucci - 2014. 01. 01. 11:23

Minthogy a Banshee-t bizalmatlanság okán el sem kezdtem, az Arrow sajnos egy nagy hiányosságom, a The Good Wife-fal pedig erősen le vagyok maradva, ezért az ötből nekem csak két jelölt maradt…

A The Walking Dead rettenetesen szerepelt az idén. Ezt még annak ellenére is el kell ismernem, hogy annyi élvezet- és remény-faktor bőven van benne, hogy nézzem.

Ebből a felhozatalból tehát kénytelen vagyok az Utopiára szavazni. OK, ez az anyag telitalálat, egyedi, zseniális és minden, ami kell. Csak épp jó lett volna nem kieséses alapon szavazni.

A tavalyiból pl. a Boardwalk Empire vagy a SoA rettenetesen hiányzik nekem erről a listáról.

Ami pedig az idei fejleményeket illeti: egyik nagy élményem a The Killing volt (most pótoltam + a 3. szezon okán is), de a Rectify volt a csúcs. No meg, persze, az American Horror Story – de annak mondjuk már akkora rajongója vagyok, hogy az elfogultságom nagyban veszélyezteti az ítélőképességemet. :)

És akkor még emlegessem a Hannibal-t, a Vikings-et, az Orphan Black-et vagy a House of Cards-ot?

Úristen, micsoda év volt ez?! :)

JJ - 2014. 01. 01. 11:26

The Good Wife egyértelmű, olyan szinten képes tartani a színvonalat hogy za már már döbbenetes, sőt jobbnál jobb részeket hoz, úgy érzem kevés sorozat képes erre így hogy 5 év után is ilyen minőséget szállítson, és ez lehetne egy jó példa hogy igen is érdemes neki vágni a TGW-nek mert egy stabil színvonalas erős színészekkel kialakított sorozat.

Tommy - 2014. 01. 01. 11:26

A Good Wife-t nem nézem, az Utopia-t pedig kaszáltam az évad végével. Nehéz volt a döntés az Arrow-Banshee-TWD trió közt, de most a TWD-re szavazok, mert az idei évad sztem nagyon erős eddig.

Tommy - 2014. 01. 01. 11:27

A Boardwalk Empire kimaradása meglepne, mert az idei évadot tényleg szinte kivétel nélkül dícsérték a kibeszélőben. Azt lehet tudni, hogy a Ray Donovan hol végzett?

Stiel - 2014. 01. 01. 11:30

@Cyclotronic: Régi/új soriknál vegyesen valóban bejátszhat az, amit mondasz, de ezek mind újoncok, mégis megfordult az _egymás_közötti_ sorrendjük.

Ghost - 2014. 01. 01. 11:37

Nálam ment az Arrow-ra nagyon jó lett a 2. évadra.

VanillaSky - 2014. 01. 01. 11:38

Ezek szerint a Broen S2 a top 5-ben lesz – amit remélni sem mertem – vagy ellenkező esetben gyògyszeres kezelésre kell küldeni a stábot:)

A Killing valòszìnűleg nem lesz top5, az első két évad függvényében nem is az. Önmagában a 3. évad is minőségi. AHS:Coven a leggyengébb évaddal jött szòval szerintem ez sem lesz top5. Soa, Boardwalk Empire szokásos magas szint.

Meg is van a top5: BB, Broen, SoA, Boardwalk Empire, GoT. Ezekre tippelnék.

Innét a TWD hullàmvasùton volt két gyenge és 1-2 közepes résszel. Banshee jò, Good Wifeot nem nézek. Arrow:D

Szòval Utopia, ment is rà.

CyClotroniC - 2014. 01. 01. 11:39

Stiel: Így is bejátszhat… A 6-13-ban 4 újonc volt, a Banshee, a Utopia, a Hannibal és az Orange, amik mind rajta voltak a legjobb újonclistán is. Ne felejtsük el, hogy az e-mail jelölés szite soha nem azt a sorrendet hozza ki, amit később a szűk döntős klikkelés kihoz. Attól hogy pl újoncoknál a Hannibal nyert, nem biztos, hogy őt is jelölték a döntőbe a legtöbben.

Ezen kívül szintén lehetnek eltérések. Mi van, ha rengeteg olyan Hannibal rajongó van, aki Breaking Bad, Game of Thrones és mondjuk Arrow fan is egyben, és inkább a régi kedvenceket jelölték inkább, mondván, hogy azt majd jelölöm újoncnak, vagy még nem annyira jó, míg egy másik sorozat, mondjuk a Utopia főleg olyanokat kapott el, akik azt mondták, hogy na ez hazavágja azokat is, amiket eddig néztem, simán befér a főkategóriába is, nem csak újoncként?

LoGi - 2014. 01. 01. 11:41

7 szavazásból eddig 5-nél voksoltam arra, aki vezet (=győzelemre esélyes), a kettő alkalom amikor nem, ott az Arrows fog nyerni valszeg. Ha nézném a sorozatot, lehet nekem lenne a legmainstreamebb junkie ízlésem :D Ebből az ötösből csak 3-at láttam amúgy, de a TWD legutolsó évadját még nem kezdtem el, nem is fogom elsietni. Szóval a Banshee Utopia duó közül pedig Banshee, mint ahogy már az újoncoknál is.

Ronin - 2014. 01. 01. 11:43

Az első 10 rész után kaszáltam az Arrow-t, de sok helyen olvasom, hogy mennyit javult a sorozat.
Melyik résztől lenne értelme újra bekapcsolódni a sorozatba?

egy igazi szakember - 2014. 01. 01. 11:51

Egy dologra igazán kíváncsi lennék, és ezt leginkább az Arrow tükrében kérdezném, ( én az első évad 6.-7. rész környékén kaszáltam, mert annyira szánalmas volt, hogy felfordult tőle a gyomrom ), mennyi lehet a junkie átlag életkora?

Tippem 25 alatt.

Egyiket sem követem, nincs szavazatom.

szerintem - 2014. 01. 01. 11:51

ebbol az otbol egyedul a the good wife-ot nezem es reszemrol annak sem lenne helye a top 10-ben, ugyhogy en itt most nem szavazok.

pody - 2014. 01. 01. 11:53

sokat javult az Arrow, de volt honnan. Volt itt egyszer egy olyan kerdes, hogy melyik az a szamodra leggyengebb sorozat, amit megis nezzel. Nos nekem ez az Arrow. Mondjuk legalabb nezem es a tobbit is es nem ugy kezdem, hogy 5-bol negyet nem lattam vagy nem erdekel, igy megy az Arrowra. Symor minden szavaval egyet ertek :)

CyClotroniC - 2014. 01. 01. 12:08

egy igazi szakember: Közel másfél éve kérdeztük meg, akkor ez jött ki:

0% – 14 alatt
6% – 14-18 között
49% – 19-25 között
22% – 26-30 között
19% – 31-40 között
3% – 40 felett

winnie - 2014. 01. 01. 12:10

egy igazi szakember: sokkal egyszerubb azt megkerdezni, hogy aki 30 folott remeknek tartja az arrow-t, az miert tartja annak.

en nem nezem, de az biztos, hogy a boven 40-50-es kritikusok is inkabb dicserik a szezont. amit nem lattal:)

Shannen - 2014. 01. 01. 12:17

Itt nem volt nehéz dönteni, mert Arrow-t, Banshee-t nem nézek, TWD már rég kasza volt, TGW-vel le vagyok maradva, így maradt az Utopia, aminek az utolsó néhány részét még mindig nem láttam, de amit igen, az egyértelműen tetszett.

Lemoni - 2014. 01. 01. 12:19

TGW-t, TWD-t bepróbáltam (utóbbit többször is), de nem kellettek. Arrow az idei folytatásnál heti azonnal nézősből átkerül a “majd amikor éppen eszembe jut” kategóriába, mert megcsappant a (számomra) fő vonzereje, a humoros könnyedség. Utopia egyik kedvenc új sorozatom, de a Banshee-t nem előzi. Amúgy meg wtf, hogy sem a Banshee, sem a Hannibal nem fért a legjobb 5-be. Sebaj, nálam megcsípték a dobogó 2 legfelső fokát :)

napocskin - 2014. 01. 01. 12:57

Hát, ez számomra elég furcsa lista, de nem szólok egy szót sem, mert az első körben nem is szavaztam. Most annyira toronymagas (nálam) a Good Wife, hogy a többivel nem is nagyon tudnék mit kezdeni. Igaz, nem is vagyok junkie átlagéletkor. :-)

lourker - 2014. 01. 01. 13:17

Utopia ebből az ötösből. Kiváncsi vagyok a top5-re remélem a Broen bekerült.

Azt azért sajnálom, hogy az orange és a justified lemaradtak simán befértek volna ide szvsz.

fm! - 2014. 01. 01. 13:40

Érdekes, hogy ezek számomra mind nézhetetlenek, szavazni sem tudok…

Shyllard - 2014. 01. 01. 14:00

Fáj, hogy nem TWD, de most néztem végig az Utopiát és annak kéne nyernie :D

Amúgy egyre jobban kezdem sajnálni a Justified-ot, valahogy mindenhonnan lemarad, miközben iszonyat várós az új évad és visszagondolva a tavalyi is iszonyat jó volt.

paranoid android - 2014. 01. 01. 14:02

Ez nekem nem tűnik most annyira erős csapatnak. Igaz, a The Good Wife-ot nem nézem, de szerintem csak a két újonc idevaló. Viszont az innen is lemaradó hármas holtverseny igazán erős, azoknak jobban örültem volna. Főleg a Justified érdemelne már meg egy jelölést.
Az Arrow és a TWD két kellemes szórakozást nyújtó sorozat, de semmi több. A Banshee, Utopia kettősből már szavazhattam mindkettőre, mivel az újoncoknál is a Banshee került ki győztesen ebből a párharcból, itt is így történt.

beforesunset - 2014. 01. 01. 14:02

Utopia

jim455 - 2014. 01. 01. 14:08

hát a legjobban ezek közül a TWD-t vártam hétről hétre, ugyanakkor az idióta írói miatt nem szavazhatok rá mert a Banshee jobban megérdemli.

beforesunset - 2014. 01. 01. 14:40

“Vicces, hogy itt a Banshee és az Utopia is megelőzte a Hannibalt, a legjobb újoncok között meg fordítva.”

Ez így tényleg nevetséges kissé.

Zyta - 2014. 01. 01. 14:55

TWD-t biztosan soha nem fogok nézni, TGW sincs tervben, de az még könnyen változhat, Banshee-re még nem tudtam sort keríteni, így maradt kettő, amiből választhatok.
Arrow valóban sokkal jobb, mint tavaly, de számomra még így is messze nem top10-es sorozat, ezért kizárásos alapon az Utopia kapta a szavazatom, ami mellesleg meg is érdemli. :)

lourker - 2014. 01. 01. 14:56

Mi nevetséges benne? A szavazók töredék veszi a fáradtságot elküldeni emailben a jelölteket ezért a jelölt lista és maga a top5 simán különbözni fog elég egyértelmű okokból.

dzsiaj - 2014. 01. 01. 15:00

“Vicces, hogy itt a Banshee és az Utopia is megelőzte a Hannibalt, a legjobb újoncok között meg fordítva.”

“Ez így tényleg nevetséges kissé.”

Ti jelöltetek;)

zolkó - 2014. 01. 01. 15:09

A The Good Wifera szavaztam.Ha lehetne kettőre,akkor az Utopia is kapott volna egy voksot tőlem.Így viszont úgy szavaztam,ahogy MINDENKINEK kellene.A minőség alapján. És abban a TGW a maradék négy jelöltet,simán fölözi.

Nikki - 2014. 01. 01. 15:19

Bejutott egy jelöltem, úgyhogy rá megy a voks: Arrow :) De verem a fejem a falba, eszembe se jutott, hogy ide is jelölhetem a Hannibalt meg a Bansheet meg.. áá most mérges vagyok magamra, nem tudom, hol volt a fejem. Jövőre tanulok belőle ^_^

Neoprimitiv - 2014. 01. 01. 15:21

Nekem is a három lemaradó fájt, különösen a Justified. A TGW nagyon erős évada ellenére is a Banshee-ra ment a voks. Ez az a sorozat, amelyik – elvileg – ennyire nem az én műfajom mégis képes volt muszáj nézőssé válni nálam, sokkal több van benne, mint első pillanatra látszik.

winnie - 2014. 01. 01. 15:44

“Vicces, hogy itt a Banshee és az Utopia is megelőzte a Hannibalt, a legjobb újoncok között meg fordítva.”

ebben egyébként nincs vicces, csak érdekes, mert lehet, hogy a utopia és a banshee az újoncok között is több jelölést kapott (nem tudom, nem emlékszem, lusta vagyok előkeresni:), mint a hannibal.

és ez fontos: a jelölés során felálló sorrend ritkán tükrözi a fő szavazás sorrendjét. az egyiknél csak egy “kiválasztott kör” szavaz és hármat, a másiknál meg mindenki. sok “népszerű sorozatos” győztes csak negyedik-ötödik a jelöléseknél (így eshetett ki tavaly a többszörös győztes kaley cuoco, vagy idén egy másik tbbt-t, vagy idén a GOT-osok, akik ha döntőbe jutnak, szinte biztos, hogy nyernek.) és épp ezért mondom mindig, hogy két szavazás van, mondhatni. kétféle eredmény. aki azon bánkódik, hogy a klikkelős szavazást elviszi a vox populi, az nézzen az 5 jelöltre, az 5 legjobbra, mert ők nyerték a leveleset.

CyClotroniC - 2014. 01. 01. 15:54

Egyébként állítom, hogy a Breaking Bad részben azért is lett népszerű itthon, mert rendszeresen bekerült a leveles válogatás után a legjobbak közé, és nem sok esélye volt soha nyerni a klikkelősön, idén a színészeknél megmutatták, hogy ezzel már nincsen gondjuk. Szóval a minőség azért utat tud törni magának idővel, bár szerintem azért kell a nagy befogadáshoz az “izgalom” faktor is, mert a kamaradrámásabb darabokat sose fogják annyian szeretni, hiába ugyanolyan jók vagy akár jobbak. Sőt vannak bizonyos slágerműfajok, amikért akkor is nagy a rajongás, ha csak középszerűek (most direkt nem mondok példákat).

Nálam az év két meglepetése ebből a szempontból a Broen és a The Good Wife. Előző második (!!!) lett a nem amcsi sorozatok között, Sofia Helin egy gyilkos mezőnyben lett döntős, a The Good Wife Top10 sorozat közé került, pedig egyáltalán nincs hypeolva itt az oldalon és ha jól tudom, mindketten bent vannak az év 10 legjobb epizódja között az epizódos, fórumos szavazáson.

JcGross - 2014. 01. 01. 16:57

Oké, egyet értek hogy az Arrow nagyon jó, és én is nagyon szeretem, de azért a Banshee sokkal jobban megérdemli az első helyet szerintem.

krisz - 2014. 01. 01. 17:04

Nálam az első helyen álna az Arrow, második a TWD és harmadik a Banshee.

Miss Keamy - 2014. 01. 01. 17:19

Banshee-re nyomtam egyértelműen.

Skate - 2014. 01. 01. 17:22

Banshee. A top 5 szavazás viszont egyre ígéretesebb. Kivi vagyok, ki jutott be. :)

dAve - 2014. 01. 01. 17:25

Ezt most oda adom az Arrownak. Hihetlenül sokat javult a második szezonra.

bree-gee - 2014. 01. 01. 17:27

The Good Wife

spike0007 - 2014. 01. 01. 17:34

Egyértelműen az Arrow-ra voksoltam!

Benjy - 2014. 01. 01. 17:39

Nagyon sajnálom, hogy nincs itt Justified. Az én voksomat a Good Wife kapta, mert itt nagyobb az átfedés minőségileg mint az Arrownál. Mondjuk egy kis elfogultság is közrejátszik, mert nagyon örülök hogy egy jogi dráma be tudott kerülni a Top10-ba.

pody - 2014. 01. 01. 17:48

Arrow egy limonade. elso evad egy agyatlan, nulla szineszi teljesitmennyel “megerositett” borzadaly volt, megis siman nyerte a tavalyi ujonc kategoriat. Azon csodalkozom, hogy a tenyleg ezerszer jobb masodik evaddal nem kerult be az elso otbe, de gondolom majd jovore :) Mindig is nepszeru lesz, legyen barmilyen is a szinvonal. Good Wife, Justified, Treme (barmennyire is probaltak itt nepszerusiteni es sok jot irni rola, total eselytelen, hogy egy szuk retegen kivul mas is nezze) vagy Parenthood, Newsroom (benne meg remenykedek, hogy befer meg a top 5-be). Azert ezek a sorozatok klasszisokkal szinvonalasabb alkotasok, minden szempontbol, megsem lesznek annyira nepszeruek, mint az Arrow. Remelem tevedek :)

winnie - 2014. 01. 01. 17:54

” Mindig is nepszeru lesz, legyen barmilyen is a szinvonal.”

ezt ne hidd. mondhatni már most sem került be szinte sehova, de az, hogy az egykor favorit sorozatok, mint a house, a supernatural, a weeds, a californication és még sorolhatnám, nem kerültek idővel be a legjobbak közé, az azt jelzi, hogy nincs bérelt hel.

idén is két olyan sorozat kapott kvázi nulla jelölést, amikről azt hittük, hogy mindig jelen lesznek.

Csigusz - 2014. 01. 01. 17:55

Sajnálom, hogy a Hannibal lesz ott a döntőben, a fentiek közül viszont egyértelműen Arrow.

liberatore - 2014. 01. 01. 18:05

Már a TWD is beelőzte a Bansheet? :D Wow, just wow…

pody - 2014. 01. 01. 18:05

House, Weeds… azert ezeket a sorozatokat ne hasonlitsuk mar az Arrowhoz :) Eme sorozatok sokaig brutal eros evadokat produkaltak, egyik evad jobb volt, mint a masik es vegul sajnos a szinvonal hatalmasat zuhant, lejtmenet, onismetles stb. Arrow nullarol (sot meg annyi sem) indult. Ez volt az annyira szar, hogy mar jo kategoria. Nincs ezzel semmi baj, kellenek az ilyen sorozatok is es mar en is tobbszor irtam, hogy nezem en is. Kicsit fajdalmas azert, hogy Arrow van itt mondjuk Justified helyett. Na majd meglatjuk par ev mulva, hogy meddig lesz ennyire nepszeru

joshua7 - 2014. 01. 01. 18:06

Utopia és a TWD amit nézek innen, egyértelműen az Utopia nyert.

pody - 2014. 01. 01. 18:10

“idén is két olyan sorozat kapott kvázi nulla jelölést, amikről azt hittük, hogy mindig jelen lesznek”
Dexter es Scandal, esetleg Boardwalk empire? Mindegy, hamarosan ugy is kiderul, legyen egy kis izgalom :)

egy igazi szakember - 2014. 01. 01. 18:31

Köszönöm a választ.

Amikor egy Justified nem fér az első ötbe, sőt még a tízbe sem, akkor is arra gondolok, hogy sokan a meséket és az irrealitásokat részesítik előnybe, természetesen mindenkinek szíve joga.

A Broen, Justified, The Killing valószínűleg nem a fiatalok kedvencei, ezek túl realisták, túl valósághűek, a meseszerű,álomszerű világot kedvelőknek.

Nincs ezzel gond, de …

Benjy - 2014. 01. 01. 18:34

“idén is két olyan sorozat kapott kvázi nulla jelölést, amikről azt hittük, hogy mindig jelen lesznek.”

Az egyik amelyikre célzol gondolom a Dexter.

jikke - 2014. 01. 01. 19:13

Vagy csak van akinek a Justified egy sablon sorozat és 5rész után tudja mi a következő mondat és kaszálja…

Stiel - 2014. 01. 01. 19:15

OK, nekem nem volt evidens, hogy ekkora a különbség leveles és klikkelős szavazások eredménye között. No sebaj, most is tanultam valamit. :)

paranoid android - 2014. 01. 01. 19:21

@jikke
“Vagy csak van akinek a Justified egy sablon sorozat és 5rész után tudja mi a következő mondat és kaszálja”

Hát, aki így tett, az jól kiszúrt magával, mert az első évad után, az átívelő szálak megérkezésével zseniális lett a Justified.

pody - 2014. 01. 01. 19:23

Vagy csak van akinek a Justified egy sablon sorozat és 5rész után tudja mi a következő mondat és kaszálja…
Az nem tudja, hogy mi a jo :) Viccen kivul, Justifiednal ha elore kitalalod ki mit mond, akkor neked forgatokonyvironak kene menned, mert te megmenthetned a magyar filmgyartast. Ertem, hogy nem mindenkinek jon be egy ilyen sorozat, de azert tulzasokba ne essunk. Justified egyik nagy erossege a parbeszedek

lourker - 2014. 01. 01. 19:44

@paranoid android

Nem szúrtak ki magukkal mert azt is tudták már akkor mik lesznek az átívelő szálak;p

Benjy - 2014. 01. 01. 20:39

“Vagy csak van akinek a Justified egy sablon sorozat és 5rész után tudja mi a következő mondat és kaszálja…”

Nem fogom tépni a számat, és nem is akarok személyeskedni, de az utóbbi félév legnagyobb marhasága az amit leírtál.

Nicholas - 2014. 01. 01. 20:42

AHS, GOT, BB, Homeland szerintem befutók lesznek és ki az 5. ? :D Boardwalk Empire, The Killing, PoI, Broen, Orphan Black, Doctor Who? a SoA-ban már nem is reménykedek.

Hű… ötletem sincs, igazából bármelyikből kinézném a top5-ös helyet. kíváncsi vagyok már nagyon:)

zolkó - 2014. 01. 01. 20:48

A Justified sablon.Ezt komolyan gondoltad ?

Kormanyos - 2014. 01. 01. 21:42

Reméltem hogy a suits legalább ide befér mert top ötöt kétlem de ne legyen igazam. Innen a TWD-re szavaztam bármennyire is gyengélkedik ezek közül még mindig azt várom a legjobban. A Bansheen gondolkodtam még de most a TWD nyert nálam.

paul - 2014. 01. 01. 22:36

Valaki mondja már meg h mi ez a nagy imádat a Breaking Bad iránt? Gondolom benne van a sorozat a Top 5-ben! Bryan Cranston (nagyon) vezeti a kategóriáját, és Aaron Paul is vezet! Nem leszólásból írtam, csak 1-2 véleményre vagyok kíváncsi!

Benjy - 2014. 01. 01. 23:24

paul: Én most kezdtem el darálni, 4 nap alatt néztem meg az első két évadot, ez valahol beszédes. Most beszélhetnék arról hogy zseniálisak a színészek, briliáns a történetvezetés, milyen hangsúlyt tudnak adni a drámai jeleneteknek, és még sorolhatnám. De úgysem tudlak így meggyőzni, neked kell bepróbálnod.

paul - 2014. 01. 01. 23:52

Én 3 év alatt vagyok a 4.évad elején….
Amiket írtál az nálam a SOA agyba-főbe veri…
kinek a pap, kinek a paplan…

Nicholas - 2014. 01. 01. 23:59

Látszik milyen fontosak a jelölések:)

A szavazók szerint a Hannibal Utopiát és Banshee-t vert, így viszont, hogy nem küldtek elég levelet nem lehet ott a TOP-10-ben. Újabb motiváció sokaknak, hogy jövőre e-mail formájában is tegyenek kedvencükért:)

winnie - 2014. 01. 02. 00:19

paul: ez nem magyarázható dolog:) nyilván a világ nagy részének nem jönne be, de még a sorozatnézők között is többen vannak a naysayerek, de ettől még ritka nagyot szólt bizonyos körökben.

egyébként oké, most már überhype volt, nem is írok olyat, hogy “majd meglátod, hogy mi van a 4. vagy 5. évadban”, de emlékszem, hogy volt a 3. évad elején egy posztunk, hogy “nézzetek BB-t”. azért írtam, mert az egyik BB-poszthoz annyira durva jó kommentek érkeztek, hogy úgy éreztem, ezeket külön ki kell kapni, mert biztos, hogy sok nemnéző rákapna.

persze az is biztos volt, hogy a többségből nem lesz néző, szóval ezért sincs mit magyarázni rajta. lesz, akinek úgy nem jön be, hogy elismeri az erényeit, más csak néz, hogy wtf a jó ebben. ez egy ilyen műfaj.

friendsfan - 2014. 01. 02. 00:59

A Justified-ot hiányolnám én is, ha már nem fér be a top tenbe, legalább kommentfolyamban emlegessük minél többen, megérdemli. Év eleji sori, ez nem előny a szavazásnál, éppen csak lemarad mindenhonnan.

Na meg biztosan nem könnyíti meg a dolgát az sem, hogy egy sablon sorozat, lol. Január 1. és máris itt a made my year. :D

búbánatos aszottmajom - 2014. 01. 02. 10:20

Én sem voltam elájulva a Breaking Bad-től, bár végülis nem bántam meg h végignéztem hisz voltak nagy pillanatai ez kétségtelen, de inkább csak kötelességből daráltam végig, nálam a közelébe se ér egy The Shieldnek pl.
Itt a legkevésbé rosszra szavazok, egyet nem láttam, kettővel szinten vagyok, kettő kasza volt, szóval kicsit szégyenlem leírni , de TWD.

blade78 - 2014. 01. 02. 11:58

Arrow vezet? Lehet kár volt abbahagynom….?

Zsani - 2014. 01. 02. 21:47

TWD -re ment a szavazat egyértelműen….messze a legjobb <3….de kinek mi…

winnie - 2014. 01. 02. 22:38

nem “kinek mi”, hanem “ki mit néz”. sokkal inkább, hiszen nagyon kevesen vannak, akik az arrow és twd féle tömegsorozatokat egyszerre nézik a utopiával és a good wife-fal. szóval, aki valamire szavaz. az lehet, hogy azért teszi, mert nem nézi azokat, amik még jobban tetszenének neki:)

Conquistador - 2014. 01. 08. 00:43

emberek. hol a killing? most fejeztem be, és értetlenül állok a kimaradás miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz