login |

Délelőtti videó 3.: The Bletchley Circle

2014. 01. 03. 11:55 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

Ez kell nekem! Hétfőn folytatódik Angliában a The Bletchley Circle a 2. évaddal. Hát, igen, eddig nem nagyon kényeztettük el ezt a sorozatot sem, főleg, hogy mindig kevertem a The Secret of Crickley Hall-lal. (Eskü, nem tudom, miért. Még a műfaj is más.) A tovább mögött tehát a The Bletchley Circle új részeinek előzetese (a 3 részes S1 után az S2 már 4 részes (2*2) lesz).

Az angol sorozat az 50-es évek elején játszódik és 4 nőről szól, akik kódfejtőként dolgoztak a háborúban. Történik egy gyilkosság és nyomozni kezdenek. Legalábbis ez volt az 1. évad sztorija. Tippre a 2. évad két új sztorit hoz el, de még annyira sem vagyok képben, hogy ezt tudjam, szóval minden segítség jól jön. Sőt, ha valaki írna vendégkritikát, hogy népszerűsítse a The Bletchley Circle-t, azt szívesen kirakjuk. Mármint a kritikát.

6 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2014. 01. 03. 12:18

Eleinte gondolkodtam rajta, de mint említetted is az ’50-es években játszódik és nem a ’40-esekben, amikor valamivel érdekesebbnek találtam volna egy Bletchley-ben dolgozó barátnői kört, amelyik nyomoz úgy mellesleg kódfejtőkből áll.

Így viszont egy kicsit kevésnek tűnt a sorozat, amolyan egynek elmegy fajtának, ahol sem a karakterek, sem a csavarok nem túl kiemelkedőek.

Ennek ellenére ez egy kellemes és szimpatikus sorozat, pontos színészi játékkal, megfelelő korszellemmel, viszont sajnos nem túl érdekfeszítő.

Mondjuk egy 6/10 értéket simán elér, de annál azért egy cseppet sem többet.

winnie - 2014. 01. 03. 12:24

nekem a kosztümös nyomozósok mindig is 7/10-ről indulnak, szóval annál rosszabb nem lesz:)

symor - 2014. 01. 03. 12:33

Hát winnie, ha ez a gyengéd :)
Lebeszélni egyébként sem beszélnék róla senkit.

brown_h - 2014. 01. 03. 13:23

Én is azt hittem először, hogy a II. világháborúban játszódik, de tetszett így is, megbízható angol minőség.
Tudom ajánlani a történelem ill. a kódfejtés iránt érdeklődőknek a valódi Bletchley Parkot London közelében. Múzeummá, sőt múzeumokká alakították át a háború alatt rohammunkában felhúzott épületeket, barakkokat.

CyClotroniC - 2014. 01. 03. 13:30

Pont tegnap (vagy azelőtt?) néztek a UK premier listát, a visszatérőket is, és nekem is ez tűnt fel, mint érdekes koncepció. Az szól mellette, hogy 3-4 rész talán az S1, szóval könnyű lenne ledarálni, ellene, hogy éppen más is van a listámon, és villámdara kategóriában inkább az A Young Doctor’s Notebook S2 és a Top Boy S2 kapcsán lennék szívesebben szintben. Az biztos, hogy fel van írva bepróbálásra, mert imádom a régimódi, könnyed, angol kisvárosi nyomozósdit én is.

symor - 2014. 01. 03. 14:00

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz