login |

House of Lies 2. évad

2014. 01. 06. 20:15 - Írta: superpityu

11 hozzászólás | kategória: kritika,

A fináléírás elmaradt a sorozatról, pedig a nyakunkon a 3. évad premierje – sőt, a premier már el is érhető idő előtt. De a többség olyan negatív véleménnyel volt a 2. évadról, hogy valamikor féltávon én is abbahagytam és még csak most daráltam le a többi részt. Talán csak azért mert rosszabbat vártam, de pozitív csalódás lett a szezon.

Persze ettől még a zseniális 1. évadtól kicsit messze volt a második, és nem csak azért mert idén nem nagyon bontották le azt a negyedik falat, hanem mert teljesen új vonalra terelték a történetet. Jó kis munkahelyi komédiából lett egy 30 perces dramedy, amivel még nem is volt baj, csak sokakkal egyetemben nem ezért szerettük meg az előző szezont.

Sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a szereplők magánéletére, míg eddig csak Marty-é volt hangsúlyosabb idén már Jeannie és Doug is elég nagy szerepet kapott. Ezzel sem lenne gond, de ott van még mellette Monica, Clyde, Roscoe és pár vendégarc akikre így alig jutott idő.

A 3. évad ráadásul úgy tűnik, ismét egy új felállást fog hozni, valamint a dramedy vonal folytatása is esélyes. Ha az évadvégi szinten marad a House of Lies, még akkor is fogyasztható lesz a végeredmény, de ennél rosszabb tényleg ne legyen – még akkor sem, ha részemről így is ott van 7/10 környékén. Reménykedjünk, hogy az írók visszajelzések alapján helyrepofozzák az elkövetett hibákat.

11 hozzászólás Ne habozz!

Saint - 2014. 01. 06. 21:17

Az első évad a kedvenc újoncom volt, a 2. évadra nem is emlékszem, hogy befejeztem-e végül vagy nem. Pont a minap gondolkoztam, hogy hamarosan biztos jön a 3. évad.

Remélem a 3. évadról megint tudok majd ódákat zengeni, mert az biztos, hogy az első évadban felcsendülő Code Murasaki – I’m Changed számot azóta is fejből előtudom rántani annyira magával ragadott. És akkor a 2. évadban mi is történt…?

rm - 2014. 01. 06. 21:25

Szerintem jó volt a második évad is, én nem éreztem akkora különbséget, mint ahogy látom sokan, igazából én annak a számlájára írtam a több magánéleti szálat, hogy már a második évad, aztán ezen a téren is építkeztek. Az már más kérdés, hogy kinek mennyire tetszettek a történések.

rm - 2014. 01. 06. 21:27

Ó, igen, a második évadot már csak a Matt Damon-os rész miatt is érdemes volt megnézni, az az epizód egyszerűen király volt. :D

superpityu - 2014. 01. 06. 21:27

@saint: marty dobbantott egyet és saját vállalkozásba kezdett. Jeannie beleszeretett martyba, aztán összevesztek és jeannie maradt a régi cégnél ha minden igaz. Doug összeszedte netes randin jenny sltate-et, majd az évadzáróban összeházasodtak, és ő is maradt a régi cégnél. Clyde pedig úgy érezte, hogy átbaszták, mivel marty szétcseszett egy fontosabb ügyet amit ő szervezett. emiatt marty elárulva átment monica cégéhez. kicsit tömény. de röviden annyi, hogy a 4es megbomlott a végére.

paranoid android - 2014. 01. 06. 22:18

Nekem sem tetszett annyira, mint az első évad, de rossz sem volt, igaz nem is emlékszek már minden részletre, ami azért nem jelent jót. Leginkább az évadzáró eseményei maradtak meg a status quo felborításával.

A dramedy és a magánéleti szálak erősödésével önmagában nem volt gondom, sőt nekem jobban tetszik, hogy már nem csak Marty-ra koncentrál a sorozat. De úgy éreztem sok volt a pazarlás. Amúgy is szűkös a rendelkezésre álló idő a részenkénti 27 körüli perccel, erre olyan szálakat raknak be, mint az évad elején Marty ex-feleségének a magánélete. Ami nem hiszem, hogy élő embert érdekelt – felesleges és még idegesítő is volt, még jó hogy hamar elfelejtették.

Ami legjobban megmaradt, hogy sokkal kevesebb volt a kreatív megoldás, a játékosság, a negyedik fal megbontása. Ez nekem kifejezetten hiányzott.

Sawamara - 2014. 01. 07. 00:01

Zseniális sorozat. Abszolút zseniális. A Matt Damonos részt kötelezővé tenném mindenki számára, kb.

Anthonz - 2014. 01. 07. 08:51

Jó sok őrültködés volt benne, én szeretem.
Igen kicsit átment dramedybe ez lehet nem tetszett mindenkinek.

fm! - 2014. 01. 07. 09:47

Hatalmasat esett a minoseg 8/10-rol 2/10-re es ez nem tulzas. A 3. evad tolem egy reszt kap maximum…

nyau - 2014. 01. 07. 12:00

Most néztem meg a 3. évad első részét, és vicces volt ez elején a “previously on” rész, mert egyáltalán nem emlékeztem semmire a 2. évadból, különösen a végére. Pedig úgy emlékeztem, hogy végignéztem a sorozatot, de akkor lehet, hogy mégsem. Mindenesetre az első évad nagyon tetszett. Ami fájó, hogy a poénok megfogyatkoztak az elejéhez viszonyítva, ellenben a “dráma” és az intrika vagy mi jelenléte egyre több. Így már kevésbé fog érdekelni, a 3. évad első része is elég lapos volt. Más hasonló kaliberű sorozatok ezt a folyamatot csak 2-3 évaddal később szokták elérni, szóval nem is értem! Ennyi lett volna ebben a sorozatban? Vagy csak erre lennének vevők inkább a nézők? Vagy a készítőknek jön be jobban ez a vonal? hmm…

szebe - 2014. 01. 08. 11:34

Airdates meg wikipedia is 12-ére hozza az első részt, még jó hogy benéztem ide, lemaradtam volna a nyitó részről.
Nálam tuti marad, hamar elröppent ez a huszonx perc.

Eazzy - 2014. 01. 09. 11:21

A Live epizódot nézzétek meg! 3×00 számozást kapta, egy kis színpadon improznak a színészek. Nagyon bejött, és az új szereplők képességeiről elég jó képet fest.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz