login |

Justified: kezdett az 5. évad

2014. 01. 09. 19:05 - Írta: Neoprimitiv

105 hozzászólás | kategória: kritika,

– Boyd, he got your ear!
– I know, I’m the one who got shot.

Legalább annyira vártam már kedvenc Kentucky marshall-om visszatértét, mint Boyd egy közönség nélküli beszélőt Ava-val. Kiderült, miért a varjú volt az előzetesek fő motívuma: az idei évad egyik szála a Crowe család ügyes-bajos dolgaival fog foglalkozni. A számomra azonban az évadnyitó alapján van egy másik jelentése is a varjaknak.

Bőven lesz miből lakmározzanak, mert bár az idei premier is csak felvázolta a várható fő konfliktusokat, a korábbi évadokhoz képest sokkal több vörös festéket használtak fel. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Az már most látszik, hogy az idei három fő szál már a következő résztől kezdve összekapcsolódhat. Raylan-nek köszönhetően a Crowe-k floridai biznisze bezárt, a testvéri szeretet jegyében a kicsit hülye és nagyon fürgeujjú ifjabb Dilly-ből krokodiltáp lett. Megismerkedtünk a család eszével is, a dögös Wendy-vel, aki remélem követi majd a testvérét Kentucky-ba.

Bár elég sok idő ment el a floridai kiruccanással, az ott történtekre nem szánnék több szót, ez egy lezárt dolognak tűnik. Arra kíváncsi leszek, mit fog szólni a most már csak szimplán Darryl Crowe, amikor megtudja, hogy Kentucky-ba szakadt öcsikéje elfelejtette megemlíteni a váratlanul rászakadt szerencsét?

Dewey Crowe változatlanul a poénforrás, a Raylan-től elszenvedett bántalmazásért kapott 300 ezer dollárt Ava egykori kupijának a megvásárlására fordította – hogy tényleg, vagy csak Boyd húzodott kicsit a háttérbe, majd kiderül. Mindenesetre ezzel máris eljutottunk a másik sztorihoz, a “hozzuk ki Ava-t a sittről”-vonalhoz.

Sajnos Boyd minden szerelme ellenére egy hulla az hulla, a rendőrség és a bíróságok pedig szeretik ha van hozzá egy tettes is, szóval az összes optimizmusa dacára sem tűnik rózsásnak a helyzet.

A kiszabadítási tervei sem túl szofisztikáltak, gyakorlatilag életveszélyesen meg akar fenyegetni mindenkit, aki közéjük áll – hiába, a szerelem öl, butít és nyomorba dönt, már Piszkos Fred is megmondta. Ez különösen igaz akkor, ha úgy verjük szét valakinek a fejét, hogy tanú is van rá és még meg sem hal az illető – Boyd ezzel nagy szarba mászott bele.

Pedig annak már amúgy sem volt híján, mert az üzlete is elég messze került az előző évadban dédelgetett tisztességesnek látszó helyi maffiózó képtől. A detroiti kábítószer vonal minden szinten teljes anarchiába zuhant, lelécelni akaró erősfiúkkal, szadista középkáderekkel és udvariatlan kanadaiakkal – minden van, csak eladható kábítószer nincs, hiába kínálgatnak Wynn Duffy-val egy teli táska pénzt érte.

Hová jutott a világ, az ember szeretne bűnözni, de nincs mivel! Végül az előző évadból megismert, végletekig opportunista (vagy csak realista) Picker ajánlja fel, hogy majd ő Mexikóból szerez árut. Nem kell hozzá jóstehetség, hogy ez sem megy majd simán.

Volt még egy rövid jelenet Ryan-nel és Winona+babával és slussz. Kicsit képeskönyvszerű lett ez a rész, néhány hiányzó oldallal. Ismét hiányoztak Raylan társai, csak Art tűnt fel pár pillanatra. Nem volt Johnny sem, a Crowder-família nagy túlélője, pedig arra nagyon kíváncsi lettem volna, hogy az előző évadban játszott szerepe után milyen a viszony közte és Boyd között?

Egészében az epizód néhol sötétebb, néhol jellegtelenebb volt, mint amit vártam. Boyd-on látszik, hogy a mostani helyzet erősen kikezdte korábbi megfontolt és ravasz gondolkodásmódját. Most ha nem is előbb üt, aztán kérdez, de nem is gondolkodik más megoldásokon.

A megszokottnál több volt a hulla is, látványosan arcra fröccsenő vérnyomokkal. Raylan floridai jeleneteinél viszont remélem, hogy csak azt éreztem, ő unja az egész kirándulást, nem pedig valami írói minőségromlásnak voltam tanúja.

Emlékszem, az évadnyitó tavaly is sokaknál fejcsóválós volt, aztán az egyik legjobb évad lett belőle. Idén már most látszik, hogy kemény dolgok elé nézünk, ráadásul a kritizált pontok dacára sem éreztem egy percig sem, hogy ne kötne le, legfeljebb néhol kicsit rossz volt a tempó. A jövő héttől már mindkét fél hazai pályán játszik, nagyon várom.

ui.: az epizód előtt a stáb tagjai megemlékeztek a sorozat atyjáról, a tavaly elhunyt Elmore Leonard-ról, de az általam látott verzióból ez sajnos kimaradt. Megköszönném, ha valaki tudna adni egy linket ehhez a két perces kiegészítéshez, beraknám a poszt aljára. Itt megnézhető, köszönet zolkónak és memorynak a linkért.

105 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2014. 01. 09. 19:16

Goggins hány részben lesz benne? Végig?

Neoprimitiv - 2014. 01. 09. 19:17

@Dregnarr1: eddig is végig benne volt mindegyikben, miért lenne most másként?

clegane - 2014. 01. 09. 19:39

magam is elbambultam közben, de aztán pont az jutott eszembe nekem is, hogy a korábbi évadoknak is kellett egy kis idő amíg beindultak. remélem most is erről van szó!

Dregnarr1 - 2014. 01. 09. 19:40

Ah, megint hülye vagyok, SoA-s vendégszereplésével kevertem. 3. évadnál leálltam Justified-dal, azt hittem, hogy 4. évadban nem volt és most visszatért. Kevertem:)

mikkamakka - 2014. 01. 09. 19:57

kicsit gyengébb rész volt, de nem aggódok
Dewey 300dollars?! Crowe:)

paranoid android - 2014. 01. 09. 20:01

Számomra is az volt az egyik legszembetűnőbb jellemzője ennek a premiernek, hogy milyen erőszakos volt egy átlagos Justified epizódhoz képest is, nemhogy a korábbi évadkezdésekhez képest. Persze ezt is stílusosan oldották meg, sokszor képkivágaton kívülre helyezve a konkrét eseményt.

A Crowe család új tagjai érdekesnek tűnnek, főleg Wendy, aki nincs teljesen benne a bizniszben, de mivel a család tagja, mégis a tűz közelében van. És különösen örülök, hogy Alicia Witt kelti életre ezt a karaktert. Ő azoknak a színészeknek a sorát gyarapítja, akiket indokolatlanul keveset látok.

Boyd kalandjai a táskányi pénzzel pedig hatalmasak voltak. Tipikus Justified humor, ahogy a hétköznapiság abszurditását belecsempészik ezekbe az élet-halál szituációkba.

elegmar - 2014. 01. 09. 20:06

vegre kicsit kimozdultak Harlanbol. a prison break talalkozos casting is jopofa. a sorozat mercejevel nezve atlagos evadnyito volt, johet a folytatas

Elar - 2014. 01. 09. 20:06

Ebben az évadban ugye nem szerepel Winona?

Neoprimitiv - 2014. 01. 09. 20:10

@Elar: nem tudni. Korábban már egyszer kiírták Natalie Zea-t, aztán mégis visszahozták (szerintem jól, nekem bejöttek azok a részek), de stáblista szerint nem állandó szereplő.

elegmar - 2014. 01. 09. 20:11

sajnos volt a resz vegen egy parperces webkameras gyerekbemutato erejeig, meg a cast vegen is irtak a nevet

JKJ - 2014. 01. 09. 20:13

Ez úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér! Én személy szerint erősnek érzem a kezdést. Külön örültem a rövid kitérőre Miami felé, ami felidézte az első rész hangulatát. Legalábbis nekem.

Várom a folytatást!

Llew - 2014. 01. 09. 21:01

Szerintem teljesen rendben volt a nyitás, bár tényleg véresebb volt a szokásosnál.
Hogy hagyhattad ki Dewey bírósági fejét a posztból? :) A hét jelenete volt. Kétszer visszatekertem, annyira röhögtem rajta. Nagyon hiányzott ez a humor, itt pedig kapunk bőven. Boyd táskás kalandjai, Duffy feje, a kanadaiak.
Érdekesnek ígérkezik a főszál Crowekkal. Nem gatyáztak a tesóval sem. Alicia Wittet bírom, de méltatlanul alul foglalkoztatott.

Én sem láttam a megemlékezést.

Olvastátok az interjúkat? Volt benne pár spoiler.

zolkó - 2014. 01. 09. 21:19

Az Elmore Leonard Tribute : http://youtu.be/3ecppB4IRFs

memory - 2014. 01. 09. 21:23

http://www.youtube.com/watch?v=3ecppB4IRFs

Itt a rész előtti megemlékezős videó.

RIP

memory - 2014. 01. 09. 21:24

úgy látom elkéstem :( :D

Anthonz - 2014. 01. 09. 21:33

Nem volt rossz, de amikor Raylan kilőtte a medencét már csak húztam a számat, meh 1000 km-ről látszó fordulat, és még csak nem is volt vicces.
Azt, hogy Ava mit keres Boyd mellett még mindig nem nagyon értem..

i - 2014. 01. 09. 22:23

Nem krokodiltáp, hanem aligátortáp lesz az..

Neoprimitiv - 2014. 01. 09. 22:39

@i: igen, tudom, a krokodilfélék rendjén belül külön családja az aligátorfélék, benne az amerikai vagy más néven missisippi aligátor, ellentétben pl. az (egyébként Dél-Floridában is honos) amerikai krokodillal, amelyik a valódi krokodilok családjába tartozik. Más?

pod - 2014. 01. 09. 22:42

Már régen ki voltam éhezve egy térdcsapkodva röhögős epizódra(bármiből), hát most a putricsikágó teljesített. :)

Egyből 5 hétidézete jelölést tudnék mondani.

Llew - 2014. 01. 09. 22:52

Én is pont ötöt írtam fel. Nehéz lesz választani.

Shyllard - 2014. 01. 10. 00:03

Semmi különös, de visszatéréshez szerintem jó volt nagyon, a hangulat és a stílus maradt :)

Benjy - 2014. 01. 10. 01:19

Élveztem a nyitányt, habár nem is ültem nagy elvárásokkal le a premier elé, mert már megszoktam, hogy kell 1-2 rész minden évadban amíg összefogják a szálakat. Az egyedüli kérdőjel jelenleg számomra Michael Rapaport, akitől kicsit félek, hogy mennyire tudja majd hozni azt a magas szintet, amit Margo Martindale és Neal McDonough már felállított az utóbbi évek során.

Úristen Jason Gray-Stanford hogy megváltozott a Monk óta. Először alig ismertem rá.

pody - 2014. 01. 10. 02:30

Valahogy ki kell birnom, nem szabad vele foglalkozni, mert ezt 1-2 nap alatt akarom egybe vegignezni (barmint az egesz evadot, nem ezt az egy reszt:). Nehez lesz megallni, sajnos nagyon gyenge vagyok Justified az egyik nagy kedvenc sorozatom. Hetvegen jon a Treme, de az (sajnos) csak 5 resz volt.

Brynden Rivers - 2014. 01. 10. 14:42

Ez viccesebb volt 1 évadnyi sitcom :)

– If you want to keep things simple, we could add you and Mr. eyebrows here to the list.
– Oh, and here I thought all Canadians were supposed to be nice.
– Wrong Canadians.

Ez az amitől Justified olyan zseniális:
Az előző évadban nagyonkemény dixie maffiát zavaró hirtelenséggel elintézik. Kik? Hát a kanadaiak! :D

Junkieka - 2014. 01. 11. 18:09

Óóóó. Hogy ez nekem mennyire hiányzott!!! Nem is gondoltam, de ahogy néztem…. végigvigyorogtam az egészet. Kell.

egy igazi szakember - 2014. 01. 15. 09:11

Tudom, hogy ez a magán ügyetek, de miért nincs egy ilyen minőségű sorozat az oldal vonalon?

Már az ötödik évad, még mindig kiváló, és elrejtitek?

Bitten 1. évad, Almost Human 1. évad, True Detective 1. évad most induló sorozatok, semmit sem bizonyítottak, de már az oldal vonalon vannak. Van ennek valami rendszere, vagy véletlenszerű a kiválasztás?

winnie - 2014. 01. 15. 09:37

az induló és visszatérő sorozatok mindig kint vannak – teszteljük, hogy melyikre van szükség. ami nincs kint az feledékenységből is eltűnhet, ezt elfelejtettem. kirakom, és meglátjuk, hogy ott tud-e ragadni. ha lesz komment, akkor marad-.

Brynden Rivers - 2014. 01. 15. 13:23

Justified megbízhatóan hozza a nagyon jó szintet, ezért nincs mit kommentelni :)

De ha ezen múlik :)

Nekem még mindig nem tiszta, hogy Sammy Tonin hogyan csúszott le ennyire- valószínűleg a színész nem ért rá de elég fura bár vicces módon írták ki.

Neoprimitiv - 2014. 01. 15. 16:19

Örülök Loretta visszatérésének, még ha vélhetően nem is fogjuk sokat látni (Yost interjúja alapján). A kaki meg szépen kezd nőni mindenki körül.

Elsőre Picker lenne a logikus, ő tudott a kanadaiak szállítmányáról. Így fontosabbá tehette magát, plusz hozzájutott egy kis aranytartalékhoz is.

Mack - 2014. 01. 15. 20:19

A nyitóepizódban leírtakkal szinte mindenben egyetértek, kivéve azzal, hogy más évadok első epizódja hasonlóan aggasztó lett volna.
A pilot elképesztő volt (jó, ez leginkább Elmore Leonard érdeme), de a többi évad sem indult takaréklángon, gondoljatok csak a Bennett klán bemutatására, Loretta jeleneteire és az apja hidegvérű meggyilkolására (2. évad), Ryalan párbajára a jégcsákányos westernhőssel és Quarles hatalomátvételére (3. évad) vagy éppen Constable Bob bénázására és a légzsákos lefegyverzésre (4. évad).
Szerintem mindegyik szezon nagyon erősen kezdődött, és ezt most hiányolom. A floridai karakterek nem olyan karizmatikusak – még úgy sem, hogy Michael Rapaport személyében végre ismerek egy színészt – és a történetvezetésből is egyelőre hiányolom azt az írói intelligenciát, amely a Justified-ot minden idők egyik legjobb sorozatává tette.
Nem volt rossz a S05E01 epizód sem, csupán közepes; de ettől a sorozattól megszoktam, hogy szinte minden rész átlagon felüli.

Brynden Rivers - 2014. 01. 15. 21:33

Amy Smart! :)

@Mack:
A detroit-i jelenetek azért ütöttek, de nézd meg a második részt.

Nehéz felsorolni miért volt 9/10 ez a 2 rész, de megpróbálom.
Más sorozatban 1 rész alatt van annyi plothole mint itt 1 évadban és más sorozatban feleennyi érdekes mellékszereplő és szál van.

Nagyon következetes, jól megírt a forgatókönyv – alig várom mi fog kisülni az egy szálak találkozásából.
Teljes természetességgel és nagyon stílusosan hoznak be még élő régi mellékszereplőket / írnak be újakat, és teszik őket egy jelenetbe a főszereplőkkel – ebben 2 részben 4 régi kisebb mellékszereplő is feltűnt.

Szerintem direkt csinálták kicsit halkabbra az évad első részét hogy annál jobban meglepődj a másodikon.

SPOILER
Ami nagyon szépen fel volt építve:
– Boyd és Duffy kettőse olyan jó, hogy egy sit-comot elvinnének a hátukon – a kocsmai jelenet viszont jól megmutatta a kettejük közti stílusbeli különbséget
– Raylan megint össze akar jönni valakivel (ismerős?), de megkapja a csajtól, hogy inkább a családjával kellene lennie, 1. részben még csak utaltak erre: amikor a floridai rendőrbíróval beszélget
– Raylan és Sammy alkuját elkezdni Raylan főnöke felderíteni- az 1. részben: Sammy behozása és kiírása – ami gyanúsan pont jókor jött Raylan-nak
– Boyd – “Mrs House” szál is érdekes – azt hiszem Harlanban új sheriff lesz az évad végére
– és akkor még nem is beszéltünk az ígéretes főszálról (Crowe-ék)

Brynden Rivers - 2014. 01. 15. 21:35

*”kicsit halkabbra az évad első részét”

Vagyis kevés dolog történt a főszálakon, de az hangosan :)

Neoprimitiv - 2014. 01. 15. 22:21

Hoppá, most veszem észre, hogy megint működött a szenilitásom, a komment írása közben kitöröltem a kérdést, amire az utolsó két mondat vonatkozott. :((

Szóval: ki fújta meg Boyd-ék szállítmányát?

@Mack: nem évadokat írtam, hanem egyet, az előzőt, és annál sokan panaszkodtak, hogy a különálló szálakkal elveszett a hangulat, a Boyd-Raylan közvetlen összecsapás és egyáltalán, mi lesz így ebből? (Hozzáteszem: nekem nem volt gondom a tavalyi évadnyitóval.)

Ráadásul tavaly a véleményes kezdést egy valóban nem túl érdekes kitérő követte a pincér csajjal és a kakasviadalos pasijával és az évad igazából csak utánuk indult be. Idén már látszik, hogy erről szó sincs.

Benjy - 2014. 01. 16. 01:11

Ez a 2. rész sokkal jobb volt mint a nyitás. Örültem hogy Loretta mellett volt még más visszatérő szereplő is. Engem főszál tekintetében a legjobban az érdekel hogy mi lesz Mara-val meg Paxtonnal. Tuti lesz még szarkavarás Mooney részéről.

Brynden Rivers - 2014. 01. 16. 11:18

@Neo:

Ki fújta meg Boyd-ék szállítmányát?

Picker
– jó de Picker ott volt a kanadaiakkal való megbeszélésen, akkor minek kellett a prosti ahhoz h. kiderítsék a szállítmány napját?
-Ezzel akart volna biztosra menni, hogy a kanadai pipeline zárva legyen (de hát amúgy is az utolsó szállítmány lett volna).
– Igaz ezek után a mexikói kapcsolatai még fontosabbak lettek, de pont ezért Boyd először rá fog gondolni.

Crowe-éknak vannak prostijai.
Michael Rapaport karaktere csak most jött a városba, de simán el tudom képzelni, hogy ő a hunyó.

Neoprimitiv - 2014. 01. 16. 15:56

@Brynden: a prosti vonal stimmel, de nekem az eddigi információink alapján elég soványnak tűnik, hogy egy újonnan jött, helyismeret nélküli HMCS egy kb. időpontból (éjjel) kapásból tudta volna a pontos helyet, időt, ahol Boyd-éknak át kellett volna venniük az árut.

Dramaturgiailag viszont hibátlan, kialakulna a háromszög.

Llew - 2014. 01. 16. 20:14

A szállítmány lenyúlást nem intézhette a memphisi faszi, akivel Raylan alkudozott Lorettáék miatt? Szerintem már korábban is szerepelt valamelyik évadban és egyrészes problémára elég lett volna a két feketét belekeverni, nem kellett volna még ő is.
A párbeszédek megint nagyon ott voltak. Ahogy Raylan és a két fickó kimondatlanul is megfenyegették egymást a srác lakásán az annyira justifiedos volt. Vártam, hogy most akkor ők lesznek-e a két hülye, akiket Raylan lepuffant mert túl keménynek érzik magukat.

A seriff gyereknek kurva nagy lett a mellénye, pedig csak a nagy arcok csicskája volt eddig is és hiába csukatná le Boydot, akkor is csak az maradna. Szóval nem tudom minek ugrál, csak feleslegesen felbőszíti Boydot.

Dewey nagy szarban van már most.

Llew - 2014. 01. 16. 20:26

Ja, meg Raylan mennyire jó volt már az elején a colttal. Remélem ennek a villalakóságnak az lesz a vége, hogy azzal fog lelőni valakit.

Llew - 2014. 01. 16. 20:36

Meglestem, a memphisi faszi Rodney ‘Hot Rod’ Dunham visszatérő szereplő a második évad óta. Simán lehet a drogszállítmányos akció mögött.

Neoprimitiv - 2014. 01. 16. 20:41

@Llew: én emlékeztem Dunham-re, de ők nagyon határozottan csak fűben utaztak, nem kemény drogban. Na mindegy, attól jó egy sorozat, hogy az ember kíváncsi, mi lesz a folytatásban.

Raylan villalakóságánál nekem az Art-tal folytatott beszélgetés tetszett:
– Felelős vagyok azért a kárért, amit okozni fog?
– Nem.
– Akkor mehet.

wreckdiver - 2014. 01. 16. 21:41

Az első nekem kicsit le volt ülve. Persze, volt vér bőven, de évadnyitóként azért nagyon katarktikus dolgokat nem vártam.
A második már jobb volt. Nem spoilerezek,
de volt, amint nem elpődtem meg, és pont ezért kellett
ebbe az epizódba.

Apropó, a párom magyarul nézi az axn blacken,
és azt mondja, csak 12 rész ment le a 4. évadból,
az évadzáró 13. nem. Létezik ez? Vagy ti láttátok?
( Pont az ünnepekre esett volna valahol… )

Rákérdeztem az axn facebookján, de nekik túl mehéz
volt a kérdés, vagy csak a homlokára csapott valaki,
hogy “baszkiii”. :)

egy igazi szakember - 2014. 01. 18. 17:52

Többet vártam az évad nyitótól, de az egyedi hangulat és a humor még mindig zseniális.

Remélem visszatérnek azok az elképesztően jó párbeszédek, melyek ennek a sorozatnak a sajátjai és utolérhetetlenek.

Nincs mese az egyik legnagyobb kedvenc a most futók közül, kizártnak tartom, hogy csalódást okozzanak.

Neoprimitiv - 2014. 01. 19. 08:52

Mary Steenburgen a 10. résztől kezdve visszatérő szereplő lesz az évadban.

clegane - 2014. 01. 19. 16:23

a második rész már tényleg hozta a formát!
örülök hogy nem kellett sok idő hogy belerázódjon.

deku82 - 2014. 01. 21. 09:37

Bejött mind2 rész, hozta a sorozattól elvárt hangulatot és humort. Az új színészek is jók, és külön tetszett, hogy rengeteg régi karakter beköszönt, a történetbe logikusan beillesztve. Az ilyet nevezem igényes írásnak.

Llew - 2014. 01. 23. 14:32

Megint gyűlnek a szereplők, meg a szálak. Duffy a légpuskás vallatással mekkora arc volt.

Neoprimitiv - 2014. 01. 26. 16:26

– So… you are protecting me from a situation you created?
– I can see how you’d see it that way if you want to focus on the negative.

De jó, hogy Wynn Duffy gyakrabban bukkan fel, vele vannak a legjobb párbeszédek.

Brynden Rivers - 2014. 01. 27. 10:34

+1 Wynn Duffy hét idézete :)

Llew - 2014. 01. 29. 23:18

Szerencsétlen, béna Dewey. Erősen sűrűsödnek a dolgok. Bár közvetve, de Hot Rod mégis csak benne volt a drog lenyúlásban. Nekem nem volt egyértelmű, hogy Ava most Boyd révén van védve odabent, vagy más is van a játékban?
Raylan apránként nagy szarban lesz, ha Art a nyakára mászik. Mondjuk ezt a Crowe gyerekes akciót megint felesleges provokációnak érzem a részéről. Mintha nem lenne elég oka a háta mögé nézegetni időnként így is. Mondjuk az legalább kiderült, hogy Dannyéknél hamar elszakad a cérna. Illetve a végén kb. először éreztem azt, hogy ez egy olyan összecsapás lehet, amiből Raylan nem sétál ki lazán, füstölgő pisztolyal.

Llew - 2014. 01. 29. 23:20

És mennyi hét idézete szöveg volt megint.:D Annyira bírom, mikor bármilyen sorozatban a kanadaiakkal cinkelik egymást.

Llew - 2014. 01. 29. 23:29

Még annyi, hogy elkeserítő, hogy így az ötödik évadban még mindig nem tudnak mit kezdeni Rachellel és Timmel. Megint kaptak 1-1 részben pár percet, meg pár mondatot, hogy emlékezzünk rá ők is itt vannak. Múltkor belefutottam egy méltatlanul hanyagolt karakterek listába és persze benne voltak. Az volt a szerző végszava a karaktereik kapcsán, hogy ha már itt nem kezdenek velük semmit, igazán kaphatnának ketten egy spinoffot.

Junkieka - 2014. 01. 31. 02:46

“Nem gondolja, hogy egy kicsit alacsony rohamosztagosnak?”

Áááááá…. ez kész. :D:D:D

Brynden Rivers - 2014. 02. 03. 12:58

Egy jó elemzés az egyik legalulértékeltebb kábeles sorozatról:
http://www.complex.com/pop-culture/2014/01/justified-season-five-premiere

zs... - 2014. 02. 05. 17:36

Basszus ez az ötödik rész mennyire erős volt. Tele feszültséggel és történéssel. És még csak az 5. résznél járunk.

Anthonz - 2014. 02. 07. 09:15

Éreztem, hogy Éva nem hagyja el csak olyan lazán a börit. Boyd körül is sűrűsödik a kaki, most jönni fog rá Johnny boy, a Crowe-ok, plusz a litván csaj sem fog elsétálni; de Éva miatt most nagyon durván be lesz pöccenve, asszem vihar közeleg :)
Igen Tima&Rachel eléggé el vannak hanyagolva, de ameddig tökéletesen megvagyunk nlkülük kit érdekel? :)

Brynden Rivers - 2014. 02. 07. 11:24

A rész végén olyat cliffhangert raktak az írók, ami után 5 percig néztem a képernyőt és nem tudom hogy lehet kibírni egy hetet a folytatásig.

SPOILER
2 nagy fordulat, 2 duplacsavar és 3 halálos lövés volt a részben, ha jól számolom.

A rész végi “mégse akarom megúszni” Raylantől – na ezt nem vártam.

Ava-szál amellett hogy várható volt, a megvalósítás úgy volt felépítve, megírva és eljátszva, hogy le a kalappal.

A vihar nem közeleg, hanem itt van

Egy apró gond van az évaddal:
Sajnos olyan főellenség sincs, mint Boyd apja, Mags Bennett, Robert Quarle vagy Nicky Augustine volt.
És a Crowe-ék sem érnek fel a Bennett családdal – elég idegesítőek, kivéve a csajt.

Brynden Rivers - 2014. 02. 07. 11:53

Hét idézete:
“It wasn’t Barkley, and I can tell you that for a fact.”

“Goddamn man, that was cool as ice”

“You want me to move from the low-risk, high-reward weed business into the high-risk, high-mortality trade of black tar?”

Érdemes olvasgatni Justified Postmortemeket Graham Yost-t elemzi az aktuális részt
http://insidetv.ew.com/tag/justified-postmortems/

SPOILER
Egyszerre fordult Boyd és Raylan szála negatív irányba, amikor már úgy tűnt kivakarták magukat a sz*rból- ez szándékos volt (és szvsz zseniális).

Karolina Wydra (a litvány csaj, Mara) nem fog többet szerepelni, mert a True Blood-ban van nagyobb szerepe, ami miatt nem ér rá (ott spanyol vámpírt játszik).

Eredetileg Ava megölte volna az őrt, de így váratlanabb volt, és különösebb módon ütött vissza, az hogy Boyd védelemet szervezett Ava-nak, ami miatt az őrt megalázták. (Ava – Boyd jelenetei tényleg nagyon szívbemarkolóak voltak, erről az előbb nem is írtam)

Walton Goggins ötlete volt, hogy Boyd és Jimmy eljátszák, mintha ha nem ő lenne Boyd (ez is zseniális jelenet volt.)

Art raylan-es jelenetei: lefotózza a bűnözőt, mint Raylan Quarles-t; 10 mp-et ad, hogy elhúzzon a bűnöző, mint Raylan a pilotban – ezek voltak az elsők amiket először megírtak az epizódból.
Automatic shotgun Elias Marcos (a firefly-os Alan Tudyk) furcsa fegyverének a neve.

Mickey Jones (Boyd apjának, barátja, a fűkereskedő) Bob Dylan-nel, Johnny Rivers-zel volt dobos.

Edi Gathegi (Alkonyat, X-Men) nem élvezte a szerepét (a haiti), ezért írták ki.

A “It wasn’t Barkley, and I can tell you that for a fact.” sort sokáig formálták, hogy Raylan ne vallja be azonnal amit tett.

Llew - 2014. 02. 08. 01:28

Ez most nem jött be. A hülyék uralták a részt. Az értelmesek meg csak ráfaragtak.

Alan Tudyk (kétszer visszanéztem az elejét, hogy hol a neve, erre álnéven van) karaktere baromi badass volt, aztán meg ilyen amatőr módon lelövik. Legalább kapott volna Raylannel egy jó jelenetet, vagy Art lőtte volna le ha már a kávézóban keménykedtek.

Crowdéknál nagyon félre ment valami, ha a hat ismert családtagból három teljesen idióta.Dewey legalább aranyosan hülye. Boyd emberei sem agysebészek, de legalább kordában tartja őket. Ez viszont nekem necces, hogy Rapaport karaterét nagyon keménynek állítják be erre már a második kretén tesó van körülötte, aki csinálja a felesleges balhét és aki után takarítani kell. Most ugrott az egy szem értelmes embere, meg talán barátja is. Nagyon csalódott leszek, ha az évadnyitós tesó művelet után ezt most sokáig húzzák. Az meg gáz, ha írtak egy karaktert, akivel nem tudnak mit kezdeni. Akkor hagyták volna Floridában, a pilot után.

Raylannek meg hirtelen lelkiismerete támadt, vagy mi van?

Boyd volt az egyetlen jó vonal igazából a részben. Eléggé bekeményített. Ava miatt már eddig sem volt az a megfontolt alak, mint korábban, most viszont teljesen elborulhat. Ava ügye mondjuk konkrétan nem érdekel, inkább a vele történteknek az utóhatása. Remélem azzal foglalkoznak még. A kis kretén smasszernek semmi nincs a kezében ami megmenthetné Boyd bosszújától.

egy igazi szakember - 2014. 02. 12. 06:46

Sajnálom, hogy nem tudom szaporítani a hozzászólások számát, de ez, azon kevés sorozatok közé tartozik, melyet darálni szeretek.

Aztán lehet belekezdek hamarabb, kevés mostanság a minőségi nézni való.

Llew - 2014. 02. 13. 09:32

Boyd durván bekeményített. Viszont ezzel a mexikói kapcsolattal úgy érzem megint túlvállalta magát. Legalább annyira más liga, mint ő a skinheadekhez képest.

Bennem mindig kicsit vígjátékos érzést kelt, hogy egyrészről ott van ez a kemény genszterkedős vonal, ugyan akkor Boydnak van durván 3 embere, Duffynak meg egy. Ez persze szólhatna arról, hogy a többi névtelent nem mutatják, de azzal, hogy Boyd bevonta Crowekat egyértelmű, hogy tényleg ember hiánnyal küzd.

Remélem a Jean-Baptiste kérdés nincs ennyivel lerendezve. Nagyon gyenge megoldás lenne.

Dewey megint hozta a formáját. Azt hittem a bárban ellövi a saját seggét, de “kozmetikai sérülés” is nagy volt.

Brynden Rivers - 2014. 02. 13. 12:02

A rész jó volt, lassan építik tovább a törést Raylan és Art között.

@Llew:
– Nicky Augustine-nak (aki Theo Tonin csapatának nagyobbik felét irányította) kb. 15 embere volt
– a Boyd + Duffy csapat komoly veszteségeket szenvedett az évek során, most éppen Johnny miatt halt meg 3-4 emberük.
– Boydot szerintem azért léptetik feljebb az írók, mert ő lesz az utolsó évad főgonosza

Mondjuk a SOA-hoz képest, ahol 100-200 bűnöző már biztos feltűnt a képernyőn tényleg kevesen vannak…

Tipp:
Crowe-ék szintet lépnek az évad végére, Danny megöli a szociális munkás csajt, akit Raylan megbosszulja és Rapaport karaktere lesz az évad végi főgonosz. + Mivel Crowe-ék Boyd emberei meglesz az utolsó évadbeli konfliktus alapja Boyd és Raylan között. Boyd meghal az utolsó évadban.

Boyd wiki oldala :D
“Law enforcement:
Raylan Givens: Childhood friend, Deputy US Marshal, Nemesis
http://justified.wikia.com/wiki/Boyd_Crowder

Llew - 2014. 02. 13. 13:15

Nem hiszem, hogy Boydból főgonoszt csinálnának. Szerintem ez a Boyd-Crowe haverság csak átmeneti. Inkább ott lesz törés. Danny és Raylan összecsapás még a vége előtt lesz.

Brynden Rivers - 2014. 02. 17. 13:59

@Llew betűre ugyanazt mondtad írtam, mint te :)
“Rapaport karaktere lesz az évad végi főgonosz”

Azzal a különbséggel, hogy szerintem Boyd az utolsó évadban lesz főgonosz.

Llew - 2014. 02. 17. 21:08

Én úgy értettem, hogy Boyd jövőre sem lesz főgonosz.

Elar - 2014. 02. 23. 23:59

Már csak 1 évad lesz?

Llew - 2014. 02. 24. 08:52

Igen, pár hete jelentették be, hogy a hatodik lesz az utolsó.

Llew - 2014. 02. 26. 21:52

Oké a végét nem értettem. Daryl most jelzett Dannynek, hogy hajrá, vagy pont ellenkezőleg egy ne csináld fejrázás volt? És mire jó nekik ez az egész? Mondjuk ha Boydnak van egy kis esze, akkor Johnny után rögtön leszedte volna Crowekat is, mert négy hulla mellé még két-három az már majdnem mindegy és legalább megszabadult volna a nem megbízható emberektől, illetve a fizetési kötelezettségtől is.
Az kemény volt, ahogy Raylan mellékesen megjegyezte Wendynek, hogy a bátyja kinyíratta a tesót.

Brynden Rivers - 2014. 02. 28. 13:31

Daryl szerepe nekem is kérdés – szerintem inkább fejrázás volt.

Az egész Raylan-Wendy párbeszéd egy több-rétegű szellemi párharc volt – Raylan ezzel a mondatával meg a “nem jössz be kislány, hiába próbálkozol nézésével” nyert. :)

Azt mondjuk nem értem, hogy Raylan miért kérte kifejezetten, hogy ne Floridába helyezze át Art.

Benjy - 2014. 02. 28. 19:40

Sajnáltam kicsit Johnnyt, számomra sosem volt egy teljesen ellenszenves karakter, viszont jó hogy ezt most meglépték, mert már így is kicsit tovább húzták a halálát a kelleténél.

Számomra az idei évad ütheti a tavalyit, ha jól viszik végig a jelenlegi főbb szálakat. Raylan-Art közti törés bekövetkezése már régóta a levegőben volt, ezért külön örültem hogy eljutottunk ide is. Az egyetlen ami nem tetszik idén azok a Crowek. Túl hülyék, főleg Danny, Darryl pedig Mags Bennetthez vagy Quarlshoz képest sokkal gyengébb villain.

Brynden Rivers - 2014. 03. 11. 14:45

A mexikói kirándulás nagyon hangulatos volt,
ha vége lesz a sorozatnak, kellene egy Rednecks in Mexico -spinoff :)
Raylan barátnője kifutotta magát – épp időben zárták le azt a szála. Ava szálán szépen építik fel a bizonytalanságot, hogy vajon mindig számíthat-e Boydra.

Wendy messze a legjobb mellékszereplő az évadban, nagyon jók a jelenetei Raylan-nel.

Daryl Crowe gyengébb villain – talán nem is villain :)

Szerintem a készítők rájöttek, hogy Nicky féle top maffiózó főgonosz után nincs nagyon hova emelni a lécet, inkább egy heti rednecket tettek az évad redneckjévé.
Akit mindenki alábecsül, de a rész alapján ez nagy hiba.

Az elég közhelyes, hogy az évad végén a főhős leszámol az évad főgonoszával –
ezt eddig úgy kerülték el az írók, hogy nem Raylan ölte meg egyik főgonoszt sem.

Brynden Rivers - 2014. 03. 11. 14:56
Brynden Rivers - 2014. 03. 11. 14:56
pod - 2014. 03. 12. 18:02

Ó, egy csomó spinoffot néznék ebből az “univerzum”ból. Még a legutolsó két-háromrészes mellékkarakterek is gyakran érdekesebbeknek tűnnek, mint legtöbb sorozatban a főszereplők. Kár, hogy ritkán élik túl.

Benjy - 2014. 03. 13. 00:23

Na ez most végre megint jó volt. Miller remélem nem halt meg, Eric Robertsszel például simán el tudnák képzelni egy spinoffot. Érdekes hogy idén nálam az új villainek a leggyengébbek. Danny és Darryl is marhára idegesítő karakter, Dewey pedig sajnos nagyon a háttérbe van nyomva, pedig szerintem ő a legjobb tagja a családnak.

Ja és megvan hét idézete:
“- Miller, would you call this a herd, a gaggle, or a flock of a**holes.
– I would call this the United Nations of assholes.”

Brynden Rivers - 2014. 03. 13. 10:23

Lekerült a kibeszélő az oldalsávból :(

Pedig lehetne egy évadközbeni kritikát is írni erről a résztől, annyira jó volt.

– Raylan karakterének “megtriplázása”
(Kendal – múlt, Miller – jövő)

– Wendy kudarcaiból jól látszik utólag, Raylan-nek mekkora sterenécseje volt, hogy Helen nagynénje segített neki kitörni
– Miller – Hot Rod == Raylan – Boyd párhuzam

A postmortem megint érdkes, a következő rész pedig nagyon várós.
http://insidetv.ew.com/2014/03/05/justified-postmortem-whistle-past-graveyard/

– Dewey előtérbe kerül (nyilván)
– Duffy-Picker páros is, Duffy múltját jobban megismerjük
– egy régi mellékszereplő visszatér

@Benjy: Miller nem halt meg. Sőt.
“- Is Roscoe dead?
On Justified, unless you see a doctor pronounce death, a character’s not dead. No.”

+1
“- Miller, would you call this a herd, a gaggle, or a flock of assholes.
– I would call this the United Nations of assholes.”

Brynden Rivers - 2014. 03. 13. 10:42

Wow :O

“Did you know at the start of the season that Wendy (Alicia Witt) was the mother of Kendal (Jacob Lofland), not his sister?
GRAHAM YOST: Absolutely no idea.”

Llew - 2014. 03. 13. 19:54

Hm, nem is tudtam, hogy a két fekete tesót (szó szerint) játszó két színész a valóságban is testvér.
Eric Roberts marha jó volt. Dewey magán akciója érdekes lesz. Kicsit sajnálom, mert azért megnéztem volna, ahogy Miller szarrá lövi Dannyt. Így a dolog megmarad Raylannek.

Benjy - 2014. 03. 13. 23:18

“Miller – Hot Rod == Raylan – Boyd párhuzam”

Az a jelenet (is) nagyon jó volt. Én azon gondolkodtam, hogy ez esetleg Boyd jövőjének az előrevetítése?

Llew - 2014. 03. 18. 21:46

Valakik nagyon hülyék. Boyd Crowder Haj Veszély Jelző Skála. Minél extrémebb a haj, Boyd annál durvábban fog cselekedni. Az évadokon átívelő bizonyíték:
http://www.uproxx.com/tv/2014/03/boyd-crowder-hair-threat-level-season-season-analysis/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+uproxx%2Ffeatures+%28Uproxx%29

Az utolsó bekezdés meg teljesen kész.

Brynden Rivers - 2014. 03. 19. 11:01
Llew - 2014. 03. 20. 21:23

Hát ez kurva jó volt. Szétröhögtem magam. Spinoffot Dewey Crowenak. Danny esete pedig klasszikus Justified momentum volt.
Bár egy pillanatra mintha Raylan is megijedt volna, azért csak ő nyert volna.
http://cdn.uproxx.com/wp-content/uploads/2014/03/15-more-like-6ft-rule.gif

Neoprimitiv - 2014. 03. 20. 21:51

@Llew: ráadásul ha jól olvastam, akkor ez éppen Timothy Oliphant ötlete volt – nem pergett le róla nyomtalanul az Elmore Leonard mellett eltöltött idő. :)

Benjy - 2014. 03. 23. 18:24

Jesszus ez a halál már-már Darwin díjat érdemelne. Imádom hogy mindig az ilyen kifacsart megoldások nyernek az elcsépeltek helyett. ( A 3. évad nyitányában a terítős párbaj volt hasonlóan vicces)
Jeremy Davies vendégszereplésének örültem, hét idézete gyanús szövege volt.

“Alright Raylan, alright, you win. You wanna find Dewey here’s what you do. First of all go to a gas’n’go or whatever and get yourself a map of Kentucky. Follow route 9 southbound with your finger, follow it way way down until you’re pointing right at…your asshole, and then what you gonna do is you’re gonna take your hand and just go ahead and cram it right up inside. You gotta make sure, Raylan, that you do it in a way so that the rest of you just keeps on following your hand right up your ass, right up inside all that shit you’re so full of, Raylan. And then what you gonna do is you’re just gonna (whistles) wink out of existence forever.”

Neoprimitiv - 2014. 03. 26. 20:13

Boyd kirobbanó formában… Duffy lassanként jobb lenne, ha az üzleti megbeszélésekre plexi álarccal menne.

Bírom Yost-ban, hogy nem azzal akarja a feszültséget kelteni, hogy á, majd meglátjuk mi lesz Art-tal, a mai postmortemben kerek perec megmondja.

pod - 2014. 03. 28. 12:21

Azt hiszem, most halotti bizonyítvány nélkül is világos, Mr Picker nem jön vissza :)

Bazsi - 2014. 03. 28. 21:19

Boyd lyukat beszélt a hasába. :)

Bazsi - 2014. 04. 02. 20:50

1 hét és finálé, alig tudok várni már. :D
Jimmy remélem megmarad.

Brynden Rivers - 2014. 04. 03. 09:43

A rész vége nagyon kemény volt. :(

Nem úgy kemény, hogy “hú, fejbelőtték”, hanem gyomorösszeszorítóan tragikus.

Boyd jobban járt volna, ha az egész problémát elmondja Boyd-nak – így jó eséllyel rajta kívül mindenki meg fog halni.

Llew - 2014. 04. 03. 11:51

Boyd – Boydnak? :) Most akkor melyik nem ő?

Hát elég tragikusnak néz ki a helyzet. Jimmynek biztos meszeltek. Ezek után külön tiszteltet Hot Rodnak, amiért még a biztos halál tudatában is figyelmeztette Boydot a múltkor.
Avanak sem áll jól a szénája. Mondjuk azt nem értettem, hogy a gyilkost, hogy találták meg? A saját “főnöke” adta fel, hogy besározza Avat?

Sajnos Daryl Jr. nekem továbbra is egy pitiáner alak évados főgenyónak. Egyszerűen nem megalapozott a baddassége, meg a felhajtás körülötte. Raylan korábban fél epizódos mellékszereplőként lőtt halomra ilyen figurákat.

Bertollnok - 2014. 04. 03. 11:52

Mostanság ismét csúcsra jár a Justified, de az 5×12 egyszerűen fergeteges volt. Darryl-Boyd-Dewey heroinos jelenetén többet szakadtam, mint bármelyik vígjátékon. Az epizód vége pedig ütött.

Nagy kár, hogy már csak 14 rész van hátra a sorozatból.

Brynden Rivers - 2014. 04. 03. 17:15

@Llew

Boyd – Raylannek :)

SPOILER
Jimmy még élni fog az évadzáró elején.

Anthonz - 2014. 04. 04. 09:15

Hány részes az évad végülis, 13?

Az imdb eléggé megbízhatatlan, az FX meg úgy gondolta, hogy USA-n kívül még az alapinfokat sem érdemeljük meg.

Én értem, hogy a videókat nem lehet megnézni, de a teljes FX weboldalon geoban van, hát ez meg mi a rák, de komolyan???

Na mindegy, úg ültem le nézni, hogy a 12 az évadzáró rész, aztán csodálkoztam :))
Nagyjából az összes karakter megérdemli a sorsát, Ava is. A Wendy csajt mondjuk nem értem hogy lehet ennyire buta, de mondjuk elhiszem hogy van ilyen is.

pod - 2014. 04. 04. 09:56

Kíváncs vagyok, mit hoznak ki ebből a nagykorúsításból, mert azt borítékolom, Daryl sz*rik rá.
Ha másnap reggelre raknák Kendall nyilvános máglyára vetését, elkönyvelné annyival, hogy Raylan a hibás, és hazamenne ebédelni utána.
Wendy még talán észhez tér, de nem sok mindent tehet.

Brynden Rivers - 2014. 04. 07. 09:01

@Anthonz
13 részes mint minden eddigi évad :)
http://www.tv.com/shows/justified/episodes/

@pod: Wendy észhez tér -> besúgó lesz és lebuktatja a bátyját

Llew - 2014. 04. 09. 23:01

Hát, ez a finálé kurva nagy csalódás volt.
Maga az évad szórakoztató, de igazából tét és ív nélküli volt. Ez a Crowe szappanopera baromira nem helyettesített egy rendes, igazi ellent. Amit meg most kaptunk a sztorijuk befejezéseként, az pedig elég kiszámítható.
A folytatással az évadzáró meg nem is igazi finálé volt, csak egy felvezető az utolsó évadra. Ráadásul nem csak magában volt rossz, de lehúzta és az egész évadot egy feleslegesen hosszú bevezetéssé degradálta.

Plusz az egész olyan trehány munka volt.
Ezeknek a random mexikóiaknak az újra előrángatása kellett, hogy ráfogják a Boyd utáni nyomozást? Nem tudtak volna kicsit alaposabbak lenni?
Na meg ezért kinyírni Jimmyt? Akinek a halála miatt Boyd éppen egy pillanatig bánkódik, aztán mintha mi sem történt volna. Duffy és Mike hasonlóképen back in the lakókocsi. Carl említés nélkül eltűnt, mint fing a szélben.

@Brynden Rivers:
pacsi a Boyd lesz az utolsó évad ellenfele tippért, de sajnos a beigazolódása sem az írok munkáját dicséri.

A csalódott vagyok és túlzásba esek, de ez az egész remélem nem egy Dexteres sorozat befejezést vetít előre, mert most nagyon az az érzésem van.

Neoprimitiv - 2014. 04. 10. 06:03

@Llew: készül az évadzáró poszt, részben egyetértünk, bár ennyire nem látom tragikusnak a dolgot.

Brynden Rivers - 2014. 04. 10. 08:56

@Neo, @Llew

Szerintem nem csak hogy nem tragikus a helyzet, hanem jó. :)

_Ugye érzitek, hogy ez a “főellenség” mekkora egy klisé? Francnak se kell minden sorozat minden évadában főellenség és a végén egy főfőellenség aki vagy az FBI vagy a kartell, vagy egy korrupt politikus.

Szerintem nagyon jól tették az írók, hogy Nicky Augustine után nem próbáltak szintet lépni (bár úgy tűnik hogy a karteles szál ennek az A-tervnek a maradéka).
Illetve Boyd próbált szintet lépni és csúnya vége lett – értjük az üzenetet, ugye? :)

Az igaz, hogy klisék elkerülése/újraértelmezése nem sikerült annyira elegnásan megvalósítani ebben az évadban, kicsit göcsörtös volt a forgatókönyv.
pl. a True Detective ebben tökéletes volt, de ott is sokan csalódtak, mert nem a szokásos panelt kapták.

Nem szappanoperanak, hanem karakterdráma.
Ha nem is főszálként – nagyon jó volt látni kibomlani Raylan karakterének mélységei, és pl. a kapcsolata Art-tal nagyon szép ívet húzott az évadban.

Az viszont tényleg kár, hogy olyan szintű karakterépítést, amit Raylan-Kendal kihallgatásnál Timothy Olyphan lenyomott lehetett volna több az évadban.
És legfőképpen emelem a kalapom Walton Goggins és Joelle Carter színészi tehetsége előtt – a szakítás jelenet nagyon megérintett.

Engem speciel most jobban érdekel mi lesz a Raylan-Winona kapcsolattal, Rachel milyen lesz mint főnök stb.
És a lényeg: két régi barát lett ellenség – ez szerintem minden ultimate bossfightnál érdekesebb utolsó évadot jelent.

Brynden Rivers - 2014. 04. 10. 09:07

Idézetek

Raylan a végén:
“Man can’t come in between family.”

“Didn’t I tell you, you were gonna wish I killed you?”

Raylan-főügyész
“- You don’t see it, do you … the common thread that runs through it all?
– All due respect, if it doesn’t have
to do with sunny skies and beaches there’s nothing for
– The man at the center of everything.
– Who? Me?
– Boyd Crowder.”

“- Was Darryl Crowe, wasn’t it?
– Yeah.
– Did you kill him?
– No, but he’s dead.
– Act of god?”

Llew - 2014. 04. 10. 09:19

@Brynden Rivers:
“két régi barát lett ellenség”
Az a baj, hogy ez kurvára nem igaz. Boyd semmi olyat nem tett az évadban, ami indokolta volna Raylan – és a marshalok – hozzáállásának változását. Az ő szemszögükből szinte csak mellékszereplő volt a Crowe szálban. Amit Raylan töketlenkedett el és most majd a Dany elleni haragja miatt Boyd szív?
Igaz, hogy idén nagyobb volt a body countja mint korábban bármikor, de az jórészt a hatóságok számára láthatatlanul történt. A korábbi évadokban sokkal nagyobb összetűzései voltak a törvénnyel.

Maga a Raylan-Boyd viszony elmérgesedése ellen semmi kifogásom, végül is az ő kapcsolatukról szól leginkább a sorozat. Csupán jó lenne ha a megromlása indokolt lenne, nem ilyen piszlicsáré dolgon alapulna. Az Arlo-Ava-Boyd banda idején ezt sokkal megalapozottabbnak éreztem volna.

Llew - 2014. 04. 10. 09:21

nem Dany Darryl

Brynden Rivers - 2014. 04. 10. 13:24

Llew:
ugye azt kimondták az évadban, hogy Vasquez fő ellensége kicsoda, és

“One question you might have is, is Boyd really Vasquez’s target? We’ve established he has a really strong animosity towards Katherine Hale, so there will be more to play with all of that.”
http://insidetv.ew.com/2014/04/09/justified-season-5-finale-postmortem/2/

Brynden Rivers - 2014. 04. 10. 13:29

Illetve az is benne van a pakliban, hogy Raylant sárosnak gondolja Vasquez
– Raylan egy pillanatra azt hiszi az évadzáróban, hogy ellene indít nyomozást. :)

Neoprimitiv - 2014. 04. 18. 12:17

közben rendbe jöttem, készül a mű :)

Brynden Rivers - 2014. 04. 20. 16:59

@Neo: juhé :) (önző)

A sorozat méltatlanul elhanyagoltságával teljesen egyetértek, az okokat nem tudom.
Tippre nem trendy a műfaja (western) és nem elég jó a Facebookos marketingje – nincsenek olyan jól megjegyehető momentumok, mint pl. a House of Cards vagy a SOA plakátjain.

Llew - 2014. 04. 22. 10:28

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz