login |

Pilot: Intelligence

2014. 01. 10. 21:44 - Írta: human

80 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Avagy a CBS csatorna arra keresi a választ, hogy mi lenne, ha a Chuck nem akció-komédiának készült volna anno.

Az Intelligence története amúgy annyi, hogy a főhősünk egy különleges ügynök, akinek chipet ültettek a fejébe, ami leginkább egy szuperkomputerként fogható fel. Nem csak képes mindenféle adatbázishoz csatlakozni vele, így az ügynök bárkinek rögtön látja az aktáját, de még fel is tud törni vezeték nélküli eszközöket. Meg gondolom további apróságok is lesznek, hiszen már felvetették a memória és képzelet képlékenységéből létrejövő utólagos “helyszínelés”-t.

Hogy miért nincs több ilyen ügynök? Valami nagyon ritka genetikai mutáció kell hozzá, ami nincs sok mindenkiben. Konkrétan rögtön a “másik ügynök”-témával is foglalkozik a pilot, meg az átívelő szálat is felvezetik hősünk akcióban eltűnt, de természetesen még életben levő csajával.

Na, meg ott van még az újonc is, akinek a szemén át megismerhetjük mi is a “programot”. Külön vicces, hogy csapat legújabb tagja tulajdonképpen testőrnek van felvéve, hiszen a chip senkit nem tudott halhatatlan, “I Know Kung FUUU”-vá tenni.

Szerintem az előző bekezdésben máris benne van, hogy hype ide vagy oda, a pilotnak esélye sem volt arra, hogy igazán jó legyen.

Bizony, eszméletlenül túlzsúfolt, mindent a képünkbe tolnak, hátha valami felkelti az érdeklődésünket a második rész irányába, hátha az egyik apróság miatt maradunk: átívelő szál, ellenség nagy téttel, két főszereplő közötti csipkelődés. Kár, hogy mind a semmiből jön, így nulla érzelmi töltettel bírnak, aggódni senkiért nem fogunk egy másodpercre sem.

Nem fogom a végletekig lehúzni a kezdést amúgy, mert a koncepció miatt itt is abban reménykedek, hogy 6 vagy 7 rész után magukra találnak, mint azt a Person of Interesttel tették. Már ha van elég kreativitásuk a készítőknek. Bízok bennük, hiszen alapból onnan indulnak, amivel más sorozatokban 20 perc megy el: azonosítani, hogy ki-mi mit akarhat, hiszen itt főhős bárkire ránéz már mindent tud róla, így máshogy alakulhatnak azok a kikérdezések.

A lényeg: a tipikus nyomozós klisék egy részét át kell lépniük a felvállalt technológia miatt.

Sajnos ezt a bizakodást egy kicsit letöri, hogy milyen katasztrofálisan darálták a szereplők a szövegüket. Vagy 20 perc arra ment el, hogy robotok tollbamondását néztük. A legrosszabb a CSI-ból érkezett Marg Helgenberger volt, aki itt a kemény, de jó szívű főnököt alakítja. Josh Holloway pedig eléggé Sawyeres most is, pimasz odamondó, de megteszi amit kell.

Az Intelligence eléggé magas váró faktorral rendelkezett, a pilotra jó szívvel is maximum csak egy 6/10-et tudok adni, közepes, de van benne potenciál. Meglátjuk, mit kezdenek vele.

80 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 01. 10. 13:40

huhh, egy nagyon, de nagyon erdektelen nyomozos egy erdekes felallassa, banalis megvalositassal, 4/10

UPDATE: 3 resz uan kasza, meg mindig roppant erdektelen. nem rossz, az, ami, de erdektelen.

arsebulls - 2014. 01. 10. 21:49

hmmm….akkor még várok egy-két részt és utána is olvasok véleményt, és ha jó, akkor mehet a dara :)

S84 - 2014. 01. 10. 21:56

“Vagy 20 perc arra ment el, hogy robotok tollbamondását néztük.”

Na akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy mindenféle színészi játék/érzelem nélkül hadartak…
Meghan Ory volt talán a legrosszabb közülük.

lulu92 - 2014. 01. 10. 21:59

Engem valamiért nagyon megfogott, 1-2 részig még biztos maradok.

justy - 2014. 01. 10. 21:59

Nekem tetszett, de baromi idegesítő karakterek vannak benne. Na meg a CBS mindig telenyomja ilyen hi-tech dolgokkal a sorozatait, gondolván, hogy majd ez berántja a fiatalságot, mert hogy szerintük az milyen cool. Aztán pont nem. Nézni fogom, de szerintem senki nem hal bele, ha kihagyja.

bikkbakk - 2014. 01. 10. 22:04

egész borzasztó volt számomra.

Neoprimitiv - 2014. 01. 10. 22:04

Eszméletlenül zsúfolt volt, tényleg már csak a konyhai mosogató hiányzott belőle. Sajnos egyelőre 0 kémiát éreztem a két főszereplő között, pedig egyértelműen a Castle ellenfelének készült. A poén ráadásul, hogy ezt is az ABC Studios csinálja, hétfőnként egymás ellen megy majd a két sorozatuk, ráadásul két ex-ABC színésszel. Az Intelligence-en viszont még nagyon sokat kell csiszoljanak, hogy működjön.

superpityu - 2014. 01. 10. 22:07

az a helyszínelős cucc annyira csúnya, hogy azt ne is nagyon erőltessék.
nem volt rossz, de jobbat vártam tipikus esete lett a sorozat. a két főhős között pedig szerintem meglesz az összhang. holloway tényleg elég sawyeres volt, de egye fene.
a tollbamondás szerintem is rossz volt, és nekem a csi-s nőcinél tűnt fel leginkább, de ory sem panaszkodhat, ő sem volt túl jó.
lehetőség van benne, nem is kevés, csak gyorsan találják meg a hangjukat.

Bazsi - 2014. 01. 10. 22:09

Nagyon sok a PoI átütés az én szememben, illetve nem tudom, hogy mennyire lesz a főszálon a hangsúly. Amennyiben nem 43 perc heti ügy és 1,5 perc főszál lesz a koncepció pár rész után, maradok egy ideig szerintem.

Jena - 2014. 01. 10. 22:20

Nekem tetszett, észre se vettem, hogy elrepült a 42 perc. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Bruce - 2014. 01. 10. 22:22

Igen, van PoI utalás benne rendesen. A végén ugyanaz még a “next episode” szöveg is. :)

Egyébként olyan papíron/forgatókönyvben királyul néz ki, de a színészek nem találják a szereplővel a kapcsolatot eredménynek tűnt az első részből ítélve. A CSI-ből jött főnöknő is tényleg olyan volt, mintha felolvasta volna vagy legalábbis valami színházi próbaszöveget mondott volna fel a másiknak (minimális vagy ott helyben rögtönzött átéléssel), csak a papír hiányzott a kezéből. :)

Harlequin - 2014. 01. 10. 22:26

Nehezen kezdtem el, bevallom, fel is adtam 5 perc után, majd másnap újrakezdtem, s simán lecsúszott.

Sawyer nagyon megöregedett, de kisujjból hozta a szerepet, neki elhittem ezt az egész hightech-szuperügynökösdit, a CSI-s nő viszont katasztrofális volt.
S bár Ruby,vagyis Meghan Ory nekem nagy kedvencem, itt elég vérszegény alakítást nyújtott eddig – bár Sawyer-rel passzolnak, van esély az összecsiszolódásra.

Viszont az alapkoncepció bejött, és érdekelnek is a szálak, sőt, szerintem még pár részig biztosan maradok, főleg, ha főnöknéni kevesebbet fog szerepelni :)

spire69 - 2014. 01. 10. 22:48

Egyet értek a kritikával. Az átlagosság tankönyvi példáját láthattuk. Anno a Person of Interest Pilot-ja azért nekem nem tűnt ennyire semmilyennek, bár az is eléggé átlagos volt. Azért még maradok, meglátjuk mi lesz. Elvégre a Hannibal is tipikus nyomozósnak indult, aztán mi lett belőle.

Llew - 2014. 01. 10. 23:06

Kicsit tömény volt, de tetszett. Az alapötlet miatt tényleg adja magát a PoI hasonlat – aminek egyébként jóval jobb volt a pilotja -, nekem mégis inkább a Almost Human jutott eszembe párhuzamként. Szinte ugyan az felállás, csak keverednek a szerepek, hogy ki az okos meg ki az izom. Ugyan úgy első hallásra jónak tűnő világ, de azért annyira mégsem nagy durranás, idegesítően béna főnök, még a főhős csaja kérdés is ugyan annak tűnik.
Ebben mégis több potenciált érzek. Szórakoztatóbb is volt a kezdés. Holloway hozza a szokásost, nem tudom tud-e mást ezen kívül, de ebben jó, Oryt szeretem, bármiben elnézem, szerintem pár rész múlva jók is lesznek együtt.

Lemoni - 2014. 01. 10. 23:16

Kliséhalmaz klisékarakterekkel, gyenge színészi játékkal, tömény unalommal, ez így kevés. Az alaptéma miatt még 2 résznyi esélyt kapnak tőlem.

isteee - 2014. 01. 10. 23:35

Nekem picit néha unalmas volt, voltak üresjáratok az akciózások között, amit inkább a zenével próbáltak elérni. Viszont látok benne potenciált, pár részig még biztosan maradok. :)

Nikki - 2014. 01. 11. 02:59

Minden volt benne, nagyon vártam, s mégsem tetszett. Átlagos volt, és középszerű. Amit felvetettek, arra a “na és akkor mi van?” reakciót váltotta ki belőlem, különösebben nem érdekel a folytatásuk.
A megvalósítást nem így képzeltem el, plusz úgy érzem, már mindent ellőttek, amit lehetett, ezzel a technológiával sok újat nem tudnak mutatni.
Sajnos semmi késztetést nem érzek a folytatásra, így egyenlőre ez kasza nálam, de figyelni fogom, hátha jót írtok és akkor visszatérek, hogy meglessem, bejön-e.

Pocok - 2014. 01. 11. 05:21

Szerintem ha összeszámolná valaki, hogy a sorozatokban mennyi klisé van, há lehet ez nyerne. Fájdalmas volt… bár már az első béna akciójeleneten lehetett látni, hogy ez nem lesz jó.

nagyonnagyon - 2014. 01. 11. 08:22

A pilotoknál mindig ez van, telezsúfolják mert ez a biztosabb megoldás, én üdvözölnék olyan koncepciót hogy inkább 10 kérdőjelet hagyjanak hogy (mi az isten is ez). Szerintem pl az aktuális sorozatokban sok olyan viszonylag komoly váltás van akár a sztoriban akár a szereplők között ami régen nem volt divat, és sok ebből bejött, bátrabbak kicsit a gyártók mint akár 4-5 éve.
Pár rész esélyt biztos kap tőlem is.

Dark Energy - 2014. 01. 11. 08:42

Nos, nem vártam annyira, így nem is csalódtam akkorát. Potenciál van benne, de összességében más sorozat kezdésekkel összehasonlítva, nagyon harmatgyenge volt. Egyelőre maradok, mert csak pilot alapján kaszálni nem szoktam, kap esélyt legalább 5-6 részre még de ha nem változik semmi, csendben elbúcsúzunk egymástól.

torjack - 2014. 01. 11. 09:41

Kevés. Nagyon kevés. A high concept sem jött be, a sztori meg simán érdektelen. Jobb lett volna, ha a technikai rész helyett inkább a sztorira gyúrnak rá. Ez így kasza.

JBG - 2014. 01. 11. 10:12

Kb. mintha a POI-ból a fognánk A Gépet, és egy mikrochip segítségével direkt csatlakoztatnánk egy emberhez, csak itt nem Roothoz, aki ezáltal mindent tud mindenről és mindenkiről, hanem egy másik archoz. (és így nem kell telefonálgatni)

Emellett az apró átfedés mellett még voltak klisék (na neeeee, az asszony tényleg életben van?? WTF) meg rém gyenge színészek.

payskin - 2014. 01. 11. 10:43

Amit láttam belőle, az borzasztó volt, és valahol a 20 és 30. perc környékén konkrétan elaludtam rajta, úgyhogy a végét még meg kell nézzem. Szerintem a PoI pilotja ennél klasszisokkal volt jobb, azután fel sem merült bennem, hogy azt a sorozatot ne nézzem, itt pedig gondolkodnom kell, hogy ér-e még ez a marhaság 2-3 részt. Egyébként még nem is a rossz színészi játék zavart, hanem ez a “belém-van-kötve-az-internet-mindenkit-ismerek-mindent-tudok”. Persze, hülye vagyok, mire számítottam, ha az egész sorozat alapkoncepciója? :D

djangyu - 2014. 01. 11. 11:39

ebből nekem dara lesz, 5-6 rész után. valahogy elsőre hangulattalan, de jól össze-pászintott iparosmunkának tűnik.

fckboy - 2014. 01. 11. 13:13

Hatalmas klise-kupac volt ez a pilot. En nem is tudtam vegignezni. Nekem ilyen sok gondolkodast nem igenylo shoot-em-up-nak tunik. Ellenben a PoI-val, ami azert kicsit szofisztikaltabb. Meg valamiert PoI-t nem kaszaltam el egy resz utan, tehat biztos ennel sokkal tobbet tudott mar a pilot-ban is.

Hunnenkoenig - 2014. 01. 11. 15:27

A jatekkal meg nem volt semmi gond.
Tökeletes iparosmunka volt. Sem több, sem kevesebb, de nekem tetszett es nezni fogom, amig legalabb ilyen marad.

sorozat/gyilkos - 2014. 01. 11. 15:45

Nem vártam sokat, de sikerült alulmúlnia.

Sokat nem vesztegetnék rá, a nádszál bombanő vigyázza a felturbózott szuperkommandós épségét alaphelyzet nagyjából körülírja a véleményemet.

bkd - 2014. 01. 11. 20:37

elképesztő kliséhalmaz, borzalmas színészi játék…ennél egy hajszállal többet vártam azért, bár alapból sem sok reményt fűztem a sorozathoz.

egy igazi szakember - 2014. 01. 12. 07:37

Egy újabb amerikai tucat gagyi, kaszálva.

Llew - 2014. 01. 12. 09:59

Durva ez a full negatív hozzáállás, ami itt olvasható. Ennyire azért nem volt rossz.

winnie - 2014. 01. 12. 12:27

llew: nemsokára megnézem és ha bejön, akkor majd adok nekik:) de engem is meglep, bár én az aggasztót szót használnám. persze simán lehet, hogy odakint sokkal jobb volt a fogadtatás és nagy siker marad, de ha ott hasonlóak a reakciók, akkor nem lesz hosszú életű.

zolkó - 2014. 01. 12. 15:06

Érdektelen kliséhalmaz ! Marg Helgenberger meg úgy játszott,mintha robot lenne.Nem csodálkoznék,ha később kiderülne hogy tényleg az. A POI-hez hasonlítgatás,sztem nagyon nem passzol,köze nincs hozzá.Még 1 részt megnézek,de jó eséllyel kasza lesz a vége nálam.

MZsolt - 2014. 01. 12. 17:03

Hát olvasva itt a sok véleményt.. én nem teljesen értek egyet. Érzelmileg még tényleg nem tudtam kötődni a karakterekhez, de ez szerintem több rész után tud csak kialakulni. Én személy szerint láttam elkezdődni a karaterek összecsiszolódását. A tollbamondásos dologra fel se figyeltem, mert szerintem a sztori, Holloway stílusa és high tech téma teljesen megvett engem. Szóval bőven lehet ez még jó is!

Az mondjuk tény, hogy ha nem lesznek kreativak a készítők és nem bontják ki eléggé a fő szálat (Holloway csajával kapcs) akkor elbukhat. De szerintem ez minden sorozatra igaz, hogy ha nem elég kreativ akkor kasza..

Egy pilotból még nem szabad semmit se kasználni.. kell egy 6-7-8 részt nézni.

winnie - 2014. 01. 12. 17:56

“Egy pilotból még nem szabad semmit se kasználni.. kell egy 6-7-8 részt nézni.”

nem. uhh. jézusom. még olykor az a 3 rész is sok, amit én bevállalok, az emberek többsége 1 rész, vagy akár 20 perc alatt dönt.

most pár nap alatt elindult 7-8 új sorozat. ha mindet 6 részen át nézném, akkor másfél hónapig csak olyan új sorozatot néznék, ami nem tetszik, de várom, hogy bejöjjön, ahelyett, hogy olyat néznék, amit imádok. ennek semmi értelme nem lenne.

a világ legidőrablóbb és legkárosabb dolga olyat nézni, ami nem jó és várni, hogy talán jó lesz. főleg, hogy ha az ember kitartó, akkor meg fogja szokni a sorozatot és akkor nézheti megszokásból, ami végképp a sorozatnéző legnagyobb ellensége. (hány meg hány olyan kommentet látok, hogy valaki a 6-7. évadban csak megszokásból néz valamit. én, ha egy sorozat hoz 2-3 rossz részt, inkább elkaszálom a 3-4-5. évadban és nézek olyasmit, ami csak jó részeket hoz. addig, míg az is nem hoz rossz részeket:)

winnie - 2014. 01. 12. 17:59

de ez nem rólam szól, hanem arról, hogy abszolút elvárható, hogy az ember a pilot alapján döntött – hiszen a csatorna is a pilotot látva döntött, az alapján döntöttek, hogy ez sorozat kell a nézőknek, a pilotot választották ki 20 másik pilot közül. nem véletlenül, sokszor az az 1. évad legjobb része.

túl sok sorozat van ahhoz, hogy az ember ne kaszálja el azt, ami csak 5-6 pontos pilotot hoz. mert nézheti helyette a 7-8-as pilotok folytatását.

nem kell félni a sorozatok ott hagyásától. amit nem néz az ember, az nem fog neki hiányozni, ha pedig iszonyat jó lesz egy sorozat, akkor arról amúgyis értesül az ember, ha nagyon vissza akar menni érte.

VanillaSky - 2014. 01. 12. 22:36

Én is megnéztem, de nem vagyok tőle elragadtatva:( Egyrészről ha már találtak egy génmutált embert akibe beépítették sikeresen, Ő általa – mivel másodpercek alatt beszerez információkat – miért nem keresnek még? Akkor meg kezdődhet a sorozatgyártás. Meghan Ory szép meg minden, de kicsit feleslegesnek érzem. Anno a PoI is mélyről jött fel elfogadhatóvá, hátha nekik is összejön.

228Eszter - 2014. 01. 13. 10:31

Huh, ez tényleg gáz volt. Mintha direkt akartak volna valami sz@rt csinálni. Filmes közhelyek tárháza. És valahogy mindenki estlen és röhejes volt benne. Josh Holloway pedig kifejezetten suta volt, nem tudom hol hagyta az ellenállhatatlan charme-ját. Nekem a téma sem jött be igazán, de remélem helyre jön a film, mert szívesen nézem Josh Holloway-t ha hozza a formáját.

Sawyer - 2014. 01. 13. 17:42

Gondoltam, hogy Sawyer papa soha nem fogja felülmúlni a Lostban alakítottakat, én miatta álltam neki (illetve mert mégis egy új sorozat, jó előzetessel), de én is egy 7/10-et adnék rá.

Az első 2 perc tetszett a legjobban, ahol nyugodt hangulat volt, adtak egy kis löketet az alapfelállásból, de utána tényleg sok volt az akció és cselszövés, a japán ellenségeket meg minden filmben utálom, egyszerűen rombol az értékekből. Elég kiszámítható volt, az akciók sem voltak valami nagy számok, ezek a hosszú “kamuverekedések” igen gagyik. A mesterlövészes résznél lestem nagyot, hogy odalőnek nekik, leguggolnak, snitt, aztán mintha misem történt volna…

Remélem javul, különben max 5 rész és kasza tibi.

clark - 2014. 01. 14. 15:54

nekem kicsit csalódás lett.a pilot nem fogott meg ,pedig érdekelne a koncepció.
olyan chuck és jake 2.0 keverék lett.
azért adok még 2 -3 részt .hátha jobb lesz.

LaCRossE - 2014. 01. 14. 18:34

Azt a büdös, hát ekkora nézettségi visszaesést is rég láttam.
1×01 16.6 millió, 2.4
1×02 6.1 millió, 1.1

LaCRossE - 2014. 01. 14. 18:44

Ja, és ez a dumálós opening kezd igazán unalmassá válni, lassan már minden országos ezt fogja alkalmazni.

Titya - 2014. 01. 14. 23:35

Én általában három részt várok, alaptulajdonságom, hogy nagyon nehezen kaszálok, inkább nézem a pozitívumokat, mint például magát az alaptémát, ami szerintem jó lenne. A tálalás viszont tényleg gagyi, kliséhalmaz, tollbamondás is van, de ami a legirritálóbb az egészben, hogy adott egy kínai milliárdos, akinek lehetne vagy 100 embere, erre odamegy két ügynök akik kapásból szétaprítják őket. Arról meg most inkább csak érintőlegesen beszélek, hogy ennek a milliárdos faszinak miért nem tellett néhány gépfegyverre, miért mindenki pisztollyal rohangál, ha már egy ilyen komoly cuccot akar megszerezni. Ezzel, hogy az első részben kapásból milliárdosok repkednek, nálam rettentő súlytalanná válik a dolog, akkor is, ha egyértelmű minden sorinál, hogy nem győzhetik le a főszereplőket, ez még az illúziókat is lerombolja.
Ja, igen. Kasza.

Lemoni - 2014. 01. 15. 01:03

A 2. rész még az elsőnél is unalmasabb volt, ráadásul máris előkapták az érzelmileg megroggyant főhőst. Sajnálom, de ez már a PoI-ban sem működik nem, pedig ott a sorozat, a karakter és a színész is kedvenc. Eddig 2:0 a kasza javára, 3:0-nál lefújom a meccset.

justy - 2014. 01. 15. 09:10

Kár, hogy a cbs studiosnak is volt köze ehhez. Fogadok, ha szimplán egy abc sori lenne, sokkal jobban tetszene.

VDani - 2014. 01. 15. 19:56

A pilot után kezemben volt a kasza, de a második rész talán jobban sikerült. Párat még maradok. Ja és mínuszegypont az intro miatt.

spire69 - 2014. 01. 15. 21:39

Az 1×02 is teljesen átlagos kliséhalmaz volt. Mondjuk, ami a leginkább irritál az az ügynökség. Annak a profizmusnak, amit Marg Helgenberg a Pilot-ban lévő kiselőadásában előad, a nyoma sem látszik. Inkább tűnnek a szereplők amatőröknek, mint profi ügynököknek.
Az egyetlen dolog, ami meglepett az az 1×02 vége volt.
SPOILER!
Nem hittem volna, hogy Sawyer felesége már most meghal. Azért ez elég érdekes húzás volt.
Ennek ellenére is valahogy unalmas az egész, szóval azt hiszem inkább maradok a PoI-nál.

Neoprimitiv - 2014. 01. 16. 08:59

Még nem volt időm megnézni, de ha már a második részben lezárták a titokzatos feleség szálat, akkor lehet valami ötlet a készítőkben. Na, majd talán a hét végén lesz rá időm.

A PoI-val összevetéshez: bár a pilot ott sem sugallta a mostani szintet, érdemes összevetni, mennyivel másként – és szerintem jobban – álltak neki. Ott is láttuk, hogy Reese-nek volt egy szerelme, de ennyi. Megtudtuk, hogy Harold csinált egy gépet, ami gyilkosságba keveredő emberek számait dobja ki, kész. Kiderült, hogy gazdag, slussz.

Nem mesélték el azonnal, hogy hogyan vesztette el John a barátnőjét, miért lett sánta Finch, nem került veszélybe azonnal az egész projekt – hagyták, hogy először az alapötletet szeresse meg a néző, amire az egész sorozatot építeni akarják és önéletrajz helyett karakterrajzot adtak, hogy később kíváncsi legyek a miértekre.

hummel - 2014. 01. 16. 12:58

@Neoprimitiv: Nem zárták le a feleség szálat. Gabriel főnöknője a kisrác kikérdezésével éppen erre világított rá.

Neoprimitiv - 2014. 01. 16. 15:59

@hummel: de kár! :(

Hunnenkoenig - 2014. 01. 18. 13:46

A feleseg nekem annyira nem kell.
Szerintem a csajt az utolso jelenetben csak rehabilitaltak. Nem hiszem, hogy barmilyen vonatkozasban megjelenik, hacsak nem nehany flashbackben, amikor “Sawyer” visszaemlekszik ra nagy banataban.

Esetleg meg annyit tudok elkepzelni, hogy az ügy felgöngyölitese közben mindenki megtudja a valodi szerepet, de ennyi. Pusztan informativ lesz szerintem.

Nekem az az erzesem, hogy a bodyguard csajjal akarjak összehozni, ami nekem speciel tetszene.

Igy van ok egy kis dramazasra, hogy az asszony meghota magat, de nem all semmi egy szerelmi szal utjaban.

Ha egy jo pasi es egy csinos nö együtt dolgozik nap mint nap, akkor nem csak hollywoodi szabalyok szerint nagy eselyes egy romanc :-)

Theo - 2014. 01. 20. 01:37

Basszus, a 2. rész végén jöttem csak rá hogy Riley Meghan Ory, eddig másra gondoltam.
Szegény Zuleikha meg Josh közelében mindig felrobban.

VanillaSky - 2014. 01. 20. 12:24

Általában 3-4 részt is várok egy kasza előtt, itt nem kell! Az egész nevetséges! Amikor testőrlány átnyújtotta az aktákat Sawyernek, hát őszintén tiszteltem, hogy nem röhögte el magát a szomorú sorsokon. Valahogy nem jönnek be azok a sorozatok ahol az USA megmentése rendkívül pátoszos, már csak egy megtépázott lobogó hiányozna a háttérből.

A szereplők sem nyújtanak semmi kiemelkedőt. A főnökasszony a legidegesítőbb az apa-fia csak töltelék okoskodók és Sawyerben sincs semmi több. Ory legalább jól néz ki, ennyi pozitívum van a sorozatban.

Llew - 2014. 01. 20. 14:11

Sajnos tényleg nem nagy eresztés. A sztori jól hangzott leírva, a színészek is jó nevek erre az eredmény nagyon gyenge. Pedig reméltem, hogy Ory az OUAT-os díszlet szerep helyett valami normálisban lesz állandó.

HighwayCat - 2014. 01. 20. 17:57

Nem rossz, de nekem ami nagyon böki a csőröm, hogy wireless hackel mindent, adatokat kér le, de egy nyavajás emailt nem tud küldeni a fejéből, hogy “Elraboltak, ide gyertek: *google maps link*”

Hunnenkoenig - 2014. 01. 21. 15:04

Jo volt az uj resz.
Örülök, hogy a kinai csajjal nem tököltek fél evadot.

Elismeresem azert, hogy hamar le tudjak rendezni azokat a szalakat, amiket mas sorozatok akar evad ativelö szalnak raktak volna be.

Ez remelhetöleg azt sejteti, hogy ennel több van a tarsolyukban.

Igaz szokni kell az iramot, mert masoknal ugye csendesebben folynak a dolgok, ezert meg nem nagyon merem elhinni, hogy vege.

Fringes negerfönök visszatert ugyanabban a szerepben :-D

Hunnenkoenig - 2014. 01. 21. 15:07

Jaj basszus, most jöttem ra a kommentek alapjan, hogy a testör csaj az Piroska.

Ez a nö annyira szep, hogy az mar fáj. Ezt mar az OUAT-ban is megallapitottam.

laza_kivi - 2014. 01. 21. 16:00

HighwayCat
+1, Nekem is ez volt az első gondolatom.

Hunnenkoenig - 2014. 01. 21. 17:03

Hat nincs neki gmail accountja.
664-es jogosultsaga van csak.

hummel - 2014. 01. 21. 20:10

Egyik szál sincs lezárva.

Meglepő lenne, ha a feleség nem lenne életben. Ha átállt volna, akkor semmi értelme nem lett volna eljuttatni a kórházi kitűzőt Gabriel-nek. Ha viszont továbbra is beépülve dolgozott a CIA-nek, akkor nem lett volna értelme meghalni, ellenben logikus lépés lett volna önmaga felfedése nélkül szabotálni egy terrorista merényletet, illetve meggyőzni a férjét arról, hogy meghalt, amivel leállíthatta a férje kutatását. A CIA kémkedett a csoport után, tudhatták, hogy Gabriel továbbra is keresi a felségét (lásd a pakisztáni akció), amivel veszélyeztette a terveiket, ennek kiküszöbölésére ez eléggé adta magát. A kínai nőnek pedig csak a letöltött adatokat törölték a fejéből, de a chip továbbra is ott van. Szóval mindkét nő elő fog még kerülni.

Llew - 2014. 01. 21. 21:50

Agent Broyles :D
Erről az egymás fejébe hackelünk sztoriról a Ghost in the Shell anime sorozat verziója jutott eszembe, csak ott nem ketten voltak ilyenek, na meg komolyabb sztorik voltak a mutatvány mögé rakva. Ez viszont egyenlőre nagyon ilyen délutáni matiné kategóriában van nálam.
Minden olyan egyszerűen megoldódik, ne nagyon kelljen gondolkodni nézés közben, de azért MH karaktere – vagy legalábbis ahogy játszik – eléggé szájbarágós.

@hummel:
A bomba éppen az ablakon kiugrásuk után robban, abban a szobában. Tény, hogy nem láttuk a csajt cafatokra robbanni, meg a hulláját sem, de azért elég necces lenne innen visszahozni.

Hunnenkoenig - 2014. 01. 22. 00:56

Egy masik sorozatban ervenyes lenne az okfejtes. Itt nem hiszem. Ahogy mondtam, gyorsan pörgetik az esemenyeket. A feleseg mar most leragott csont. Rehabilitalva lett, kesz. El van intezve.

Nem volt idö megszerettetni velünk, ezert nem is erdemes visszahozni, mert senkinek nem hianyzik.

A kinai csaj lehet, hogy meg felbukkan, de amig egy masik sorozatnak ez lenne a non plus ultra, hogy na most hogy tudjuk kikergetni a csavo fejeböl, addig ezt itt gyorsan lezartak azzal, hogy kitöröltek es Sawyer chipjet gyorsan upgradeltek, igy mar neki is van turbo security-ja. Tehat egyenrangu a csajjal.

Ha csak a chipröl szolo adatokat töröltek volna a csaj fejeböl, akkor nem tünt volna el poligononkent leanimalva a kepböl es ezzel Sawyer fejeböl.

Zora - 2014. 01. 28. 18:46

Ha Gabriel a titkos fegyverük, akkor miért tud róla ország-világ?
Ha meg nem tud – miért nem kezdenek gondolkodni azon, hogy rosszbácsik honnan értesültek a létezéséről? Ja, hogy mert akkor kiderült volna a programozó árulása, és nem lett volna 1. rész…?
2. rész: a feleség. Annyira beépült, hogy képes volt magát is felrobbantania. De ha annyira beépült, miért adta a kártyát a gyerek kezébe, és így ki lehetett üríteni kórházat???
Ha mégsem épült be annyira, hogy embereket öljön, akkor miért nem lőtte le a golyóbombát készítőt???
Ha valaki nekem ezt megmagyarázza, akkor megköszönöm…

Én semmit nem tudtam előzetesen a sorozatról. Valamelyik másik kibeszélő kommentjeiben említette valaki ezt a sorit. Elolvastam a kibeszélő első mondatát, és mivel Chuck-ot szerettem, így tegnap megnéztem az első két részt. Nem vagyok elájulva a sorozattól. Nem vagyok a saját nemem ellen, de hogy egy férfit (aki katona, meg minden egyéb) egy nő véd – az számomra elképzelhetetlen.
Azért majd ha összegyűlik több rész, meg több időm, lehet, hogy nézni fogom.

justy - 2014. 01. 29. 10:31

A negyedik rész egész jó volt. :D

hummel - 2014. 01. 29. 15:36

@Zora: Amelia nagyobb halra vadászik. Ibrahim-et már 5 éve is megölhette volna, már akkor is a közelében volt. Míg rajta keresztül információkat szerezhet, illetve előrébb juthat a szervezetben addig nyilván hasznosabb élve, mint holtan. A robbantás pedig nem azt jelenti, hogy saját magát robbantotta fel. Itt nem volt ellenőrzés, mint a támaszponton, nem volt szükség rá, hogy lenyelje a robbanószert.

Egy korábbi kommentben már kifejtettem a miérteket, csak annyit tennék hozzá, hogy az egész egy manipulációs játék. Nem magát a cselekedet kell nézni, hanem annak hatását. A nőnek áldozatok szedése nélkül sikerült megerősítenie a pozícióját a szervezetben, miközben a férje sem keresi már. Ez egy ideális CIA forgatókönyv volt.

Zora - 2014. 01. 30. 08:55

hummel: Köszi!
Arra, hogy Amelia nem halt meg, nem gondoltam. Pontosabban teljesen abban a hiszemben voltam, hogy a gyomrában vitte be a bombát. de hát igazad van: egy kórház ajtajában nincs ilyen alapos ellenőrzés.

Most megnézem a 3. részt.

Zora - 2014. 01. 30. 11:40

Megnéztem a 3-at.
Tehát, Amos árulása több évre visszanyúlik, ugyanis Mei Chen-t meg is kellett találni, kiképezni, megokosítani – ahogy elhangzott, magas IQ-nak kell lenni.
Ha a Doki titokban készítette el a 2. csipet, arról honnan tudott Amos?
Amúgy az ötlet, hogy 2 ritka génű ember tegye össze amije van (Ádám és Éva) – ezt teljesen logikusnak gondolom én is.
Vagy, annyira nem ritka a génmutáció, de egy indiai serpával gondolom nem sokra mennének…
Erről jut eszembe, mondjuk, ha minden 500 milliomodik ember ilyen, akkor 7 milliárdból ez 14. Ez kontinensenként 2-3, amiből egyik jó, másik rossz. Ha további évadok jönnek, akkor esetleg előkerül egy orosz emberke, vagy kubai, szóval Amerika nagy ellenségei. És akkor minden évadban meglesz az ügyeletes ellenség…

Azt el tudom fogadni valóságnak, hogy létezik ilyen csip és lehet vele élni. De az emberi reakciók ugyanazok maradnak. Erre kellene figyelniük a készítőknek.

Zora - 2014. 01. 30. 15:23

Kedves moderátorok! – vagy aki rá tud nézni…
Írtam egy nagyon hosszú hsz-t, és eltűnt… Megnéznétek, mi lett vele? Valahogy nincs kedvem újragépelni.
Köszi!

hummel - 2014. 01. 30. 18:26

@Zora: Egy-két gondolat a kommentedhez.

„Amos árulása több évre visszanyúlik”
A kínaik nem vártak volna éveket, még hónapokat sem. Amos-nak elég volt felvennie a kapcsolatot Jin Cong-gal, aki valószínűleg olyan adatbázisokhoz is hozzáfért, amik leredukálták a keresést. Nem tudom, hogy elhangzott-e hány ember rendelkezik ezzel a ritka genetikai mutációval, de én inkább százakban gondolkodnék, és nem egy-két tucat emberben. Elvégre Mei Chen egy faj teremtéséről beszélt. Ennyi emberből pedig Jin Cong szabadon választhatott egy képzett, bevethető embert.

„Ha a Doki titokban készítette el a 2. csipet, arról honnan tudott Amos?”
Amos hozzáfért Dr. Cassidy komputeréhez, mivel ő írta a titkosítását, így láthatta min dolgozik a doki. Persze akár a chip gyártására is felfigyelhetett, hiszen valószínűleg ezt is a cégnél gyártatta le a doki, és egy hozzáértő ember, mint Amos biztos kiszúrta volna miről van szó.

Még a múltkori női-férfi testőr felvetéshez. Nem Riley volt az első babysitter Gabriel mellett. Látszik, hogy eléggé a saját feje után megy, nem könnyű eset. Szerintem a választásnál az adott személy ’passzolása’ Gabriel-hez, legalább olyan fontos volt, mint a képzettsége.

Zora - 2014. 01. 31. 14:15

Köszi, hummel!

És köszi, Moderátor, hogy megtaláltad a kommentemet!

hummel - 2014. 02. 11. 12:20

A mostani részben volt egy-két jelenet, ami már egy szorosabb Riley-Gabriel kapcsolat alapozásának tűnt. Gondolom az évad vége felé legalább az egyikük, vagy mindketten felismerik a kapcsolatuk jellegének megváltozását. Nem csodálkoznék, ha ekkor derülne ki, hogy Amelia életben van.

sepuku - 2014. 02. 18. 08:37

Tegnap elkezdtem nézni. Orbitális vérfagyasztó kaki az egész. Rossz karakterek rossz színészi játék. Ostoba átgondolatlan sztori. Az első sorozat, amit a pilot után letörlök. Inkább újra nézem a CHUK-ot. Nem vártam a sorozattól semmit, de ekkora semmire nem számítottam.
Jóindulattal 2/10. Nem akarom elvenni senkinek a kedvét tőle, inkább arra bíztatok mindenkit, nézze meg a pilotot. Hátha bennem van a hiba.

Llew - 2014. 02. 18. 10:16

A pilot óta szerintem határozottan javult. Nem lett csúcsminőség, de szórakoztató akció marhaság. A főnökcsaj húzása az utolsó előtti rész végén meg reményt ad, hogy a sztori is javulhat idővel. Marg Helgenberger mondjuk továbbra is nagyon mesterkélten játszik, de a többiek hozzák a tőlük elvárhatót.

Llew - 2014. 02. 26. 09:27

Oké, visszavonom a múltkori dicséretet. Gagyi. Borzasztóan zavaróak az ilyen marhaságok, hogy a múltkor egy nemzetközi tárgyalásra érező küldöttség különgépe csak úgy random őrizetlen területen le tudott szállni, vagy ez a mostani, egy ügynökkel, meg totál ellenőrizetlen amatőrökkel őrzünk valakit. A “merénylő” meg annyira profi, hogy kint megáll a kamera előtt, az őrség meg oda megy lelövetni magát. Aztán a szuper ügynök Gabriel nem dobatja el a fegyvert a merénylővel mikor elkapja. Mellesleg a faszi sokkal többet tud, mint a főszereplőnk csúcstechnikával a fejében. Persze mindenki csak az utolsó pillanatban oszt meg egymással információt, mert különben, hogy jönne össze a negyven percnyi cselekmény.
Nagyon szívesen nézegetném Meghan Oryt heti negyven percben, de sajnos túl sok a negatívum ahhoz, hogy ellensúlyozni tudja őket. Így most jegelem, aztán majd a finálé hírek kapcsán meglátom.

VanillaSky - 2014. 03. 12. 22:27

Két rész után ment a kasza, de most belenéztem a 9-es részbe, hátha történt egy kis fejlődés. Erre mik vannak benne? Tudós faszi kommandózik, optikai kábelt fűrészelnek, a chip meghibásodik és az érzésekre kell hagyatkozni:DD Természetesen a nagyobb jó érdekében néhány katona elvesztése után azért bedobnak egy forrócsokit és a tintasugaras nyomtató is személyiséget kap. Ultra gagyi a dolog. Csatlakozom Llewhez. Meghan Ory gyönyörű nő, de ennyit még Ő sem ér meg.

blabla - 2014. 04. 11. 23:08

Valaki végignézte ezt a sorozatot? Neki akarok ugrani, elvileg bejönnek a kémes okosságok. Ha jól néztem, lement az első évad, szóval vélemény az összképről?

Llew - 2014. 04. 12. 10:21

Hát én csak végig néztem. Nézd meg a pilotot és/vagy fusd át ezt a kibeszélőt.

A sztori és a megoldások sokszor banálisak és megmosolyogtatóan vagy inkább fejfogósan egyszerűek. A sorozat alapját adó kompjúter a fejben dolog igazából kihasználatlan. Az Almost Humanben a robot kb. ugyan ezt tudja, de azzal legalább mint másik karakter lehet vicces helyzeteket írni. Itt kb. nulla a humor, pedig direkt van “vicces” karakter Ennyi erővel lehetne valami új, zsebben hordható kütyüje is a főhősnek.

Akinek a figurájával kapcsolatban “vicces”, hogy központi emberként, csúcstechnikával a fejében, meg elit katona múlttal is ő a leghülyébb a csapatban. A társát/testőrét játszó Meghan Ory Riley-ja józan paraszti ésszel többet mutat fel.

Josh Holloway kb. ugyan úgy Sawyer karakterét hozza, mint a Lostban, és ezzel kb. ki is lóg a színészek közül. A többiek elvannak, az abszolút negatívum Marg Helgenberg, aki sosem volt egy színészistennő, de a CSI-s alakítása klasszis ehhez képest. Egyszerűen borzalmas nézni.

Akció sem sok van és az sem túl eredeti.
Szóval még mindig Meghan Ory a legnagyobb pozitívum, de egymaga kevés a negatívumok ellen.

hummel - 2014. 04. 15. 15:13

Igen. Sok volt a valóságot nélkülöző, illetve a banális jelenet. Olyan érzésem támadt egy idő után, mintha a készítők csak az időt szeretnék elütni a sorozattal, az eredmény mellékes. Ha jobban átívelősre veszik a történetet, a történetekből kiszűrik a gyermekded hibákat, és a színészek is jobban odateszik magukat, akkor lehetett volna ebből valami. Így én is csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal: Meghan Ory gyönyörű, de egymaga kevés.

Roxi - 2014. 06. 07. 20:06

Ledaráltam,hát nem sok jót tudok írni róla! Pedig a szereposztás,alaptörténet nagyon ígéretes volt! De egy unalmas klisséhalmazt csináltak belőle!Talán egyetlen pozitívum,hogy a feleségszálat hamar rövidre zárták,nem örültem volna az egész évados nyüglődésnek emiatt!

stüni - 2015. 02. 09. 20:15

Nem láttam erre vonatkozó infót, lesz folytatás?
Köszi

winnie - 2015. 02. 09. 20:37

ha a címkére klikkelsz, akkor megkapod a sorozatról szóló összes bejegyzést, és azokból kiderül, hogy mi a helyzet.

http://www.sorozatjunkie.hu/tag/intelligence/

a téged érdeklő hír itt van: http://www.sorozatjunkie.hu/2014/05/10/szombat-esti-verengzes/

elkaszálták a sorozatot, nem lesz folytatás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz