login |

Pilot-mustra: Killer Women – 1×01

2014. 01. 11. 19:37 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

De most komolyan… Oké, én is olvastam a többségi véleményeket a Killer Women pilotjáról, de ettől még reménykedtem, hogy valami kemény csajos krimit kapunk, amit nem lehet komolyan venni, viszont éppen ezért jó. És úgy is kezdődött, a pilot első 5 perce, a jó kis latin gitárzene és a dzseki megrántása alapján elkönyveltem, hogy ez az én sorozatom lesz. Erre a folytatás…

(Vicces, de az előzetesnél is pont ezt írtam, hogy mennyire bejön a kezdés. Itt van, meg lehet nézni. A trailer első perce lefedi az 1×01 első 5 percét Tricia Helfer-estől és Nadine Velazquez-estől.)

KILLER WOMEN – 1×01 – 2/10

Persze aki a fenti képsorokat nem tudja elviselni, az cseppet se féljen, mert mondom, a folytatás nem ilyen. Nekem sajnos, másnak talán szerencsére. Ekkor ugyanis jön az olykor szórakoztató “női zsaru a férfiak világában”-klisé (amit Tricia Helfer kedvéért mondjuk még lehet, hogy elviseltem volna, bár a főhős a déli “akcentusával” ki-kihúzta olykor a gyufát), majd pedig a pilot felét átmagánéletezik. Oké, némi súlyosnak szánt, de súlytalanul átadott drámát elrejtenek benne, de nem lett volna értelme inkább a nyomozással megalapozni a karaktereket? Legalább azt az egyet.

Mert így tényleg nem tudok sok mindent elmondani a szereplőkről. Van egy női Texas ranger, aki olykor kellőképp renitens, épp válófélben van. Van két tesója (Michael Trucco – BSG-reunion alert!), egy kis unokahúga, főnöke, pár kollégája meg egy lövöldözős ügyész “haverja” (kvázi pasija) is, de minden csak skicc – esélyem sem volt, hogy megkedveljem Molly Parker-t, mert a keménykedése után unalmas anyuka lett. (A testvéreket mi értelme volt már most bemutatni?)

Az, hogy nem jött be a pilot, foghatnám arra, hogy a Killer Women inkább női sorozat (nem mintha az számítana nekem), de akkor a leplezetlen beállításokat és domborításokat nem tudom értelmezni. Szóval arra a következtetésre jutottam, hogy senkinek nem szól teljesen – majd a lányok talán rám cáfolnak.

Lehetne egyszemélyes, cool krimi, egysorosokkal, vicces kivagyisággal, ahol a főhős miatt maradunk és idővel megkedveljük a mellékalakokat is. És lehetne családi dráma, házasságon belül erőszakkal és a gyereknevelés nehézségeivel, de a kettő együtt itt és most, ezeknek a készítőknek nem ment.

De tényleg, ha csak jelzésértékű krimire futja, akkor minek beleerőltetni? Oké, csak a nyomozós sorozatokért rajongói énem sír most, hogy a 20 perc melodráma mellett a 20 perc nyomozás az olyan, mintha nem is lenne. Főleg, ha abból 5 perc unalmas, epizód végi lövöldözés.

Ehh, talán, ha Robert Rodriguez rendezte volna…

A Killer Women egyébként egy argentin sorozat, a Mujeres Aesinas alapján készült. Nem mondom, hogy feldolgozás, mert nem tudom, de nem annak tűnik. Legalábbis nem azt fogja követni. De aki ismeri, majd megmondja.

22 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 01. 11. 19:46

A legelső képről azonnal beugrott a trailer nekem is. Mondjuk engem az már a pilottól is elijesztett, de úgy látszik nem vesztettem semmit.

Dr. Agy - 2014. 01. 11. 19:58

Rémes.
Minden epizód helyett csinálhatnának egy egyperces videót, amiben Tricia Helfer a fehérneműben pózol a kalappal, csillaggal meg gépkarabéllyal – akkor a nézők igényeinek nagy részét le is fedtük, és mindenki jobban járt. :-)

Csigusz - 2014. 01. 11. 20:25

Tricia Helfer hype ide vagy oda, komolyan nem tudom ki mit várt. Már a tréler is iszonyatosan gagyi volt.

Lemoni - 2014. 01. 11. 20:26

A Walker Texas Rangerst és a Fairly Legalt belegyömöszölték egy shakerbe, innen-onnan belepakoltak még ezt-azt és ezt a trutyit öntötték ki belőle. A zenei betétek és San Antonio miatt még 2-3 részt bevállalok, aztán majd meglátom.

winnie - 2014. 01. 11. 20:34

csigusz: én azt vártam, hogy olyan legyen, mint az első perc:) tovább nem is néztem.

de tök mindegy, hogy ki mit vár. azt vérjuk, hogy jó legyen. nyilván sokaknak tetszett, hogy berendelték. nekem is bejöhetett volna. és be is jött volna, ha nem magánéleteznek, meg nem ilyen béna ügy van. amiből egyébként kiderült, hogy itt nem annyira a nyomozás a hangsúly, hanem az elkapás és az akció.

simán lehetett volna jó is.

CyClotroniC - 2014. 01. 11. 20:36

Lemoni: Vicces, hogy majdnem ugyanezt az analógiát írtam pont ma délután a Spoils of Babylonhoz, csak turmix-szal. :D

dragon1986 - 2014. 01. 11. 20:54

Ahogy Mr.Wonderful mondaná “I gonna invoice you for my time” annyira időpocsékolás volt. :-D

Cyrax - 2014. 01. 11. 21:03

Bár semmi extra, nekem bejött, sokkal jobban szórakoztam, mint pl. a Betrayal vagy a Red Widow kapcsán. Mondjuk a 666 Park Avenue óta egyik ABC dráma sem igazán említésre méltó…

emeric - 2014. 01. 11. 21:16

Nem volt rossz, bár pár dolog zavart. Az egyik, hogy végig gondolkodtam, tényleg Nadine Velazquez-t látom-e… A major crimes-hoz képest nagyon megváltozott, pedig ott se régen szerepelt utoljára. Mintha ráeresztettek volna a fejére egy kezdő plasztikai sebészt…

SPOILER
Nekem fura volt és abszolút összeegyeztethetetlen a kemény csaj imidzzsel, miszerint verte a férje. Ha olyan kemény nő, mint amilyennek előadják, akkor miért nem vágott vissza… Nem passzol a dolog. A másik, hogy nekem a kritikában írtakkal szemben nem jött le, hogy lenne lánya, akit egyedül nevel. A bátyjának van egy lánya, aki elég latino beütésű, és a sógornője egy latina, szóval az az unokahúga.

sebien - 2014. 01. 11. 21:17

Tricia szerintem túlságosan modell alkat és itt nem csak az alakjára gondolok. pár évvel ezelőtt a Chase-ben Kelli Giddish mennyivel jobb női marshall volt? nálam ő vitte az egész sorozatot a hátán. éppen ezért nem zavarna, hogy nincs semmi a killer womenben, ami kedvelhető, de sajnos a főhős is olyan semmilyen, teljesen hiteltelen volt ebben a szerepben.

winnie - 2014. 01. 11. 21:19

emeric: de hülye vagyok, ezért kéne írni rögtön megtekintés után kritikát írni (pedig akkor meg is fogalmazódott benne, hogy itt a mexikói ariel winter ifjabb kiadásban), teljesen igazad van. ez az a családi háló, amit ki fognak eléggé emelni a folytatásban, a szinopszis is erre épült és sajnáltam, hogy ilyen hamar ránk zúdították.

a kemény csak imidzs akár reakció is lehet a bántalmazásra, nem?

emeric - 2014. 01. 11. 21:31

Akár lehet reakció a keménykedés, de azért elég nagy lépés nulláról a mexikóban géppuskázok a rosszfiúkra. :) Ott is volt egy furcsaság, mert elég könnyen túltették magukat azon, hogy lelőtték a DEA ügynök mexikói segítőjét. Jól otthagyták, meg se nézték él e még. Igazi jó zsaruk. :D

Lajosék a másodikról - 2014. 01. 11. 21:59

A trailer után még reménykedtem, hogy nem, vagy legalább nem teljesen veszik komolyra a figurát a készítők. Sajnos nem így lett, ahhoz viszont az érdekes helyszín kevés, más meg nincs, a szokásos országos tévés kliséhegyekkel operálnak.

Az ABC pedig idén láthatóan igyekszik a változatosságot kedvelő nézőknek kedvezni, max. 2 részt vetít le az új sorozataiból, így nem unjuk meg őket.

Lemoni - 2014. 01. 11. 22:22

CyClo: remélem, ott pozitív értelemben szerepel a mixtúra, mert a Spoils-t, ellentétben a Killer Womennel, pillanatok alatt megkedveltem :)

a Kati néni - 2014. 01. 12. 10:11

Az argentin eredeti és a mexikói feldolgozás tökre nem ilyenek. Aki kíváncsi a mexikói változatra, nézzen szét Marco Polo kincsem oldalán: a kis ügyes fickó feliratozta az első két évadát a Mujeres Asesinasnak.

Teljesen más a mexikói változat (és az argentin eredeti) koncepciója: vannak ugyan visszatérő figurák, de ők csak bűnfelderítő apparátusként szolgálnak, kevésbé fajsúlyosak. A sorozat maga nagyon epizodikus: az egyes részekbe egy-egy nagyon híres mexikói színésznőt raktak bele (néhányba többet is), ezek a figurák viszik el a hátukon az epizódokat. Azt vizsgálják, hogy lélektanilag hogyan lesznek ‘átlagos’ nőkből gyilkosok nem mindennapi élethelyzetekben, mi váltja ki bennük azt, hogy ölniük kelljen. Végigmennek különböző társadalmi osztályokon az egyes történetek. Pszichothriller inkább, nem krimi.

Érdemes egy-két részt megnézni a mexikói verzióból: a telenovellákban sokszor csak gépiesen játszó színésznők (és színészek) közül rengeteg lehengerlő alakítást nyújt (például Letícia Calderón aka. Esmeralda, az S1E01-ben). Egyébként az AXN Crime-on ment az argentin változat is.

Fragohol1C - 2014. 01. 12. 10:38

Sajnáltam, mert az előzetes alapján várós volt, de kb 10 perc után kaszáltam.

Junkieka - 2014. 01. 12. 13:43

Nos, én csaj vagyok. Íme a vélemény: bele sem nézek, annyira nem érdekel. :D

laza_kivi - 2014. 01. 13. 10:23

Sebien, szerintem is Kelli Giddish sokkal jobb volt, kár, hogy elkaszálták a Chase-t.

Még 1 részt tuti megnézek, nem volt az a nagyon szörnyű, de inkább olyan nyári sorozatnak menne el, vagy nem is tudom.

thomas - 2014. 01. 13. 10:31

nem volt ez ENNYIRE rossz, de akkor sem folytatom, annyi blődség van benne, hogy néhányszor majdnem sikerült kiakadnom, nehezen néztem végig

Lajosék a másodikról - 2014. 01. 16. 14:35

Gyengéim az erős női főhősök, de azért a vázás résznél, meg az éjszakai repülőzésnél a falat tudtam volna kaparni.

Az ABC vezetőségének a pilot első öt perce annyira megtetszett, hogy a maradék 35+7*40-nel nekik már teljesen irreleváns.

montanosz - 2014. 03. 25. 18:51

Megpróbáltam ma kétszer is neki futni de teljesen érdektelen meg unalmas volt..

Cyrax - 2014. 04. 05. 11:12

A kimaradt 6. és 8. epizód most már rendesen elérhető online. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz