login |

Banshee: kezdett a 2. évad

2014. 01. 12. 20:44 - Írta: winnie

329 hozzászólás | kategória: kritika,

It’s Banshee, Pennsylvania! No one gives a shit!

Vannak sorozatok, amiknek folytatását várja ezerrel az ember, és amikor meglátja az ismerős karaktereket, akkor se hall, se lát, és issza minden szavukat. Azt hittem, hogy a Banshee esetében is így lesz, de ez a kezdés közel sem jött be annyira, mint az 1. évados epizódok – remélem, a többség sokkal kitörőbb örömmel fogadta.

Még véletlenül sem azt mondom, hogy rossz lett volna az évadnyitó, mert tényleg jó volt látni mindenkit, de annyira alapozó jellegű volt, annyira nem derült ki belőle semmi az évad irányával kapcsolatosan, hogy most nagyon sajnáltam, hogy nem követte azonnal a 2×02. Mert szerintem, ha azt látom, akkor azonnal minden egyenesbe fog jönni.

Az az igazság, hogy sok minden adott volt ahhoz, hogy bejöjjön az epizód. Láthattuk az új főcímet, visszatértek az ismerős karakterek (Job!), bár a többség viszonylag kevés képernyőidőt kapott (főleg Proctor és Rebecca), visszatért a hamisítatlan Banshee-hangulat, a nyers, iszonyatos belső feszültséget hordozó, de kívülről festőien nyugodtnak tetsző miliő, a sokszor robbanáspont körüli állapotban lévő Hood, és még sorolhatnám.

Sőt, még egy-két új karakter is bemutatkozott, Zeljko Ivanek most éppen láncdohányos, idegbeteg, Hood-hoz hasonlóan konstans fortyogó FBI-ügynök, Julian Sands pedig egy pap reverendáját hordozta magán, de van egy olyan érzésem, hogy nem sokáig lesz rajta a joviális álarc.

Feltették tehát a figurákat a sakktáblára, de a kezdőlépéseket nem húzták meg, ehelyett kaptunk egy 20 perces “előző részek tartalmából”-szegmenst, amely során mindent megtettek a készítők, hogy feldobják és közben Zeljko Ivanek lopta cefetül a show-t, de ettől még nem volt annyira érdekfeszítő.

Érezhették is ezt az írók, mert tényleg totál random átcsaptak egy bősz akciójelenetbe – természetesen nem zavart ez a pofátlanul manipulatív húzás, ilyenkor tényleg nehezen tudom kivonni magamat az energiagombóc hatása alól, amelyet a Banshee hordoz magában.

A végén újabb figurák kerültek a helyükre, hogy aztán a részt végképp ne a csúcsponton fejeződjön be. Mondom, majd a második rész – a random pilotokkal ellentétben most szerencsére van mire alapoznunk a bizalmat. Ez a kezdés még elfogultan sem volt jobb a közepesnél.

ui.: Szegény mókus!

329 hozzászólás Ne habozz!

Orso-borso - 2014. 01. 12. 20:54

Julias Sands = Julian Sands :) bocs

superpityu - 2014. 01. 12. 20:56

Annyira túl volt zsúfolva, de ettől függetlenül cefetül élveztem minden egyes pillanatot. Kár, hogy mindenkit meg akartak mutatni, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül őket sem. ennek viszont Proctor és Rebecca itta meg a levét, mert simán jobb lett volna ha őket mutatják deva helyett. na majd a folytatásban.
a random akciózáson én is felkaptam a fejem, hogy ez most, hogy.
az indiánok érdekes adalékot hoznak most, de az a gond, hogy a csaj még mindig sokkal érdekesebb, mint a tesója.
jó lesz, bár lehet csak a sorozat iránti elvakultságom mondatja ezt :D

karit - 2014. 01. 12. 20:59

Valaki nyugtasson meg plíz, hogy nem Zeljko Ivanek állapota miatt írják ilyenre a szerepeit (l. Revolution is); nagyon kedvelem őt.

JKJ - 2014. 01. 12. 20:59

Teljesen nem fogott meg azt első rész, de az első évadot darálva néztem, lehet ez is úgy lenne a jobb.

LaCRossE - 2014. 01. 12. 21:04

winnie, a szegény, mókus résznél nem kell vessző. :D
GRAMMARNAZI MODE OFF

Kicsit csalódást keltett a kezdés, persze a kasza árnyéka sem vetül rá a sorozatra, az atmoszféra és a szereplők imádnivalók, Zeljko Ivanek pedig az egyik kedvenc színészem, bár egy kicsit kezd egyhangúan ugyanolyan szerepeket kapni.

winnie - 2014. 01. 12. 21:05

HAHA, igen, de béna vagyok:) vesszővel nem ugyanaz.

winnie - 2014. 01. 12. 21:06

karit: a mob doctorral esetleg feldobhatod magad, ott normális főnökorvos:) (legalábbis ameddig néztem, biztosan az volt.)

LaCRossE - 2014. 01. 12. 21:07

Jaja, a Mob Doctorban kivételesen nem utálnivaló rohadékot játszott. Jó, mondjuk itt FBI ügynök, de már most imádom utálni.

Skate - 2014. 01. 12. 21:08

Csak le ne amortizálja a sorozatot, mint a Hősöket. xD

Nicholas - 2014. 01. 12. 21:10

Nekem pont a feszültség hiányzott belőle. Valahogy nem arra vágytam, hogy helyretegyék a dolgokat a nézőknek.
Ivaneknek viszont nagyon örültem, tényleg a hátán vitte az első részt, de Hood-ból és Proctorból szeretnék többet látni. Rabbit nagyon nem hiányzik…

winnie - 2014. 01. 12. 21:11

rabbit, ehh… de ha az o lete kell valami josaghoz, akkor legyen:)

jim455 - 2014. 01. 12. 21:20

Nem estem hasra, de kezdésnek korrekt volt, Ivanek karaktere 10 pontos lett. A rablás az tényleg WTF. teljesen a semmibõl jött, meg nem is nagyon értettem az indián csaj mit keresett ott, kockáztatva az életét. simán kinyírhatták volna.

jim455 - 2014. 01. 12. 21:23

Ivanek amúgy miért olyan biztos benne, hogy Rabbit él? csak mert nincs meg a hulla? Illettve Rabbit, hogy a francba került az erdõbe?

pytta - 2014. 01. 12. 21:23

Most (sajnos) egyetértek a kritkával, vártam a Banshee-t, mint a messiást, de most nekem is hiányzik, hogy nem tudom nézni a következő részt, mert ez igencsak felvezető jellegű volt.
A random akciórészt (mármint a pénzszállító kirablását) én is teljesen pofátlannak éreztem, engem zavart is őszintén szólva, tök logikátlan, és bele nem illő volt, a végén a szexjelenetet is csak olyan “kell-ez-is-mert-anélkül-nincs-epizód” jellegűnek éreztem.
De: ettől még lehet jó az évad, remélem nem fulladt még ki a sorozat…!
Ami jó volt: Job :), ő kapjon csak több képernyőidőt, helyes :) Valahogy nekem a Proctor-amish vonal sem hiányzott, de azért kellenek ők is :)
Na mindegy, megvolt a felvezetés, majd a 10. rész végén megmondom, jó évad volt-e, vagy sem, remélem pozitívba csap át a mérleg!

liberatore - 2014. 01. 12. 21:25

Szintén alapozásnak éreztem, nem volt annyira rossz azért, de nem is az igazi még. Ennél már csak jobb lesz.

_Peter - 2014. 01. 12. 21:29

Én is csak néztem a semmiből jött akciójelenetre. Pénzszállítókocsik Bermuda-háromszöge lassan ez a környék. Ha nem lett volna a tárgyalóterem rész Ivanekkel, azt mondanám nulla. Bárcsak hamar lezárnák a Rabbit dolgot, már úgy kellett volna befejezni is. Több Proctort, Rebeccát és Siebhi hogyishívják rendőrnőt!

Lemoni - 2014. 01. 12. 21:32

Heh, Ivanekről az X-akták cigarettás embere ugrott be rögtön :D Igen, bennem is szegény mókus maradt meg a legjobban, na és persze a főcím, amit változatlanul imádok. Ugye senki nem felejtette el, hogy a stáblistát végig kell nézni mindig, bár a mostani látványtól eltekintettem volna :D

Shyllard - 2014. 01. 12. 21:43

Proctorék hanyagoltatása nagyon nem tetszett, számomra abszolút favoritok a sorozatban, remélem azért később többet kezdenek majd velük. Maga a rész viszont nekem nem volt nagyon csalódás, nekem az első évad is csak a simán “jó” kategóriába ugrott be, azt a szintet meg hozta. Az akciójelenettel meg az volt a gondom, hogy nagyon semmiből jött, valahogy nekem nem is passzolt bele az egészbe, amíg a feka meg nem jelent én teljesen azt hittem ez valami flashback.

Nicholas - 2014. 01. 12. 21:45

am tetszett a magyar fordítás is :)
“Ha jól tudom, a polgármesterük nemrég szerencsétlenségére felrobbant. Érdekes egy város ez.” :D

Llew - 2014. 01. 12. 21:49

Hát, nem ez volt a hét epizódja az biztos. Tegnap megnéztem a 2. évados origins epizódokat, hogy képben legyek, azok együtt jobbak voltak mint ez. Ha azt tekintem évadnyitónak ezt meg a második résznek, akkor rendben van a kezdés.
A pénzszállító rablás teljesen wtf volt. Kell az akció, de azért egy picit maradhatnának a realitás talaján is.
Odette Annableből pedig sosem elég.

Sheriff Hood - 2014. 01. 12. 21:53

Eh, emberek! Ne legyetek már ennyire önsorsrontóak! ;) A Banshee-t élvezni kell és lehet is, a webizódokkal együtt korrektül lerakták az alapokat. A kötelező szexjelenet Odette Annable-lel engem cseppet sem zavart, jó a csaj, a többit majd lerendezik, ha egymás fegyverének csövével néznek farkasszemet.

Zeljko Ivanek hozta a formáját, a csörtéi a pappal az évad sava-borsát adják majd, a hatásvadász, néha random akciójeleneteket számon kérni meg olyan, mint Jack Bauert elmarasztalni, amiért nem tartja tiszteletben az alapvető emberi jogokat az információszerzés során. Proctor és Rebecca jönni fognak, ahogy Kai pszichopata bizalmasa is elő fog kerülni, ha itt lesz az ideje. Egyesek szerint így is túlzsúfolt volt a rész, hát még ha Proctor szálait is belefűzték volna mindjárt az elején.

A sorozat lényege, hogy várd a folytatást, azaz ha olyan volt a rész, hogy máris néznéd a következőt, akkor valamit jól csináltak.

LaCRossE - 2014. 01. 12. 21:57

Sheriff Hood: sajnos nem a legjobb azért várni egy részt, mert hátha jobb lesz, mint a mostani volt. :/

paranoid android - 2014. 01. 12. 21:58

Egyet kell értenem, nem volt ez egy erős évadkezdés. A sok karakter kötelező megmutatása és az információközlési kényszer miatt felaprózódott az elbeszélés, miközben alig történt valami érdekes.
De ennek ellenére baromi jó volt újra látni a karaktereket, újra érezni a Banshee hangulatot. Az első Rebecca-Proctor és a Hood-Siobhan jelenetet pl. nagyon szerettem. Úgy látszik nálam már azon a szinten van a sorozat, hogy annyira szeretem az összetevőket, hogy még ha érezhetően is aránytalanul vannak keverve, élvezni fogom a végeredményt. Ennek ellenére azért többet várok a folytatásra.

Zeljko Ivanek remek volt, és a karaktere a megszállottságával tökéletes opponense lesz Hoodnak. Rabbit életben maradása így végül jó katalizátor lett, de nem bánnám, ha hamar véget érne az ő története, ezzel Julian Sands karakterét Banshee-be csalogatva mondjuk.

laza_kivi - 2014. 01. 12. 22:00

Nekem tetszett, nagyon vártam, nem csalódtam. Jó kis alapozás volt. Az új arc is érdekes, és kíváncsian várom, hogy milyen lesz Hooddal a kapcsolata, mert felmerült egy kérdés bennem. Lehet, hogy azért állt le egy pillanatra, mert a képről felismerte? Mert FBI-ügynökünk Rabbit-et üldözi, így főhősünket láthatta már. És mivel nem sokat tölt az élők sorában már, így felhasznál mindent és mindenkit annak érdekében, hogy elkapja az ukrán maffiózot.

A pénzszállító kirablását későbbre vártam, vagy egy kicsit jobban beleépítve a sztoriba, hiszen az első évadban tervezték, a csaj meg nem véletlenül termett ott, szóltak a biztonságiak, és mégis csak az ő pénzüket lopták.
Pár dolog visszajött az első évadból, vicces volt sheriffünk újratemetése az első részben, remélem azért jövőre nem kell újra ezt tenniük az évadnyitóban, Sugar újra átélhette. :D Proctorék kevesebb időt kaptak, de ha jól emlékszem tavaly is az a csajjal volt, de akkor nem lesték meg őket.

Dark.Lion - 2014. 01. 12. 22:01

Akkor nem csak azért éreztem furának a részt, mert ez volt az első amit felirattal néztem. Okés. Maradok inkább a szinkronnál, úgyis mindjárt jön az is.

Llew - 2014. 01. 12. 22:01

laza_kivi
nézd meg az origins videókat, az interogation címűből választ kapsz a kérdésedre

Llew - 2014. 01. 12. 22:05

Kai és Rebecca nagybácsi és unokahúg nem? Akkor a csaj mit leskelődik. Már az első évadban is volt valami szexuálus megmozdulás kettőjük közt nem?
A Hood-Siobhan meglebbentett viszony sem hiányzik. Hood lassan minden szóba jöhető nőt megdöntött már Bansheeban.

Desmond Wallace - 2014. 01. 12. 22:07

Valóban nem volt túl erős ez az évadkezdés. :(

jim455 - 2014. 01. 12. 22:19

az már azért kezd nevetséges lenni, hogy minden nő akivel a sheriff találkozik pár szó után az ágyában köt ki. kivéve a rendőrcsaj, de már ő is legszívesebben rávetette volna magát.

laza_kivi - 2014. 01. 12. 22:28

Llew, oksa, köszi, pont azt az egyet felejtettem el megnézni, mert dolgom lett.

winnie - 2014. 01. 12. 22:30

á, de itt az indián lánynak hátsó szándékai vannak:)

a siobhan-hood jelenetek egyébként nagyon jók, tavaly is azok voltak, most is nagyon tetszett. csak én nem tudom, hogy hood mit gondol, mit vesz észre, vagy ez egyértelmű?

jim455 - 2014. 01. 12. 22:37

tényleg most jut eszembe, hogy idén még jön Hood fia is, lesz itt kavarás bőven:)

Orso-borso - 2014. 01. 12. 22:37

Jó kezdés volt, nekem bejött. A sok magyarázkodással kicsit felvettem az elvesztett fonalakat.

De hiányoltam Job valamelyik extravagáns outfitjét. :D

paranoid android - 2014. 01. 12. 22:41

Igen, az indián csaj szerintem felismerte a lövöldözés közben Hoodot. Azért volt ennyire rámenős.

Siobhan ügyben pedig szerintem Hood tisztában van a felé küldözgetett jelekkel. De épp azért lép ez irányba, mert látszik a csajon, hogy neki ez nem csak egy egyéjszakás kaland lenne.

paranoid android - 2014. 01. 12. 22:44

*De épp azért nem lép ez irányba

laza_kivi - 2014. 01. 12. 23:14

Llew, na meg is néztem, a legjobbat hagytam ki. Még jobban várom a következő részt, részeket. :)

laza_kivi - 2014. 01. 12. 23:17

Siobhan-Hood részek szerintem is jók, már párszor előrevetítették, hogy lesz itt valami, és nem egy éjszakás.

Rebecca és Kai kapcsolata továbbra is beteges.

laza_kivi - 2014. 01. 12. 23:22

Na, és most kell eszembe jutnia, miután már elküdtem az előző hozzászólásomat. :) Még egy harmadik dolog is van, ami az első évad pilotjára emlékeztetett. :) Carrie, ahogy a házuk előtt állt, majd a beszélgetés Gordonnal.

Tommy - 2014. 01. 13. 00:28

Jó volt ez.:) Az egyetlen negativum, hogy Proctor éd Rebecca keveset szerepelt. Amúgy tavaly az 1 rész sem volt akkora durranás, aztán mi lett belőle?:) A visszaemlékezést én nem bántam, mert már elég sok minden homályos volt tavalyról, így viszont egyből képbe kerültem.

paranoid android - 2014. 01. 13. 00:34

“Carrie, ahogy a házuk előtt állt, majd a beszélgetés Gordonnal.”

Ezt én is megjegyeztem magamnak a rész közben. Még a beállítások is stimmeltek a pilothoz. Csak most Carrie állt ott, ahol akkor Hood – szó szerint és átvitt értelemben is.

lindello - 2014. 01. 13. 06:51

Tetszett a rész, egy negatívumot tudok felhozni a sorozatnak: 1 résznek legalább kétórásnak kellene lennie!! Még néztem volna!

tiktak - 2014. 01. 13. 08:48

Nekem annyira nem jött be az évadkezdés, Carrie és az indián lány nekem túl sok, az előbbiből már az első évadból is elegem volt, ez a női keménykedés valahogy nem annyira fekszik nekem.
Sajnálom, hogy Rabbit nem halt meg, mert az ukrán akcentusával nekem ő is erőltetett volt, ugyanúgy ahogy az FBI ügynök se hozott számomra semmi különöset. Látom, hogy megszállott, meg mennyire idegbeteg stb, de a kevesebb talán több lett volna. Most kicsit olyan erőltetettnek, szájbarágósnak éreztem amit művelt.

Én Hoodot bírom, a lányát, a rendőröket és Proctorékat. Ezekből néznék jóval többet, meg inkább olyan jeleneteket, amikor Hood rendet vág. A Carrievel és Jobbal közös marha vagány jeleneteik nekem nem jönnek be, szerintem erőltetettek. Bár azt hisze, talán én vagyok az egyetlen, aki Jobot szívesebben látná zsákban…:)

izellajos - 2014. 01. 13. 08:49

nálatok ki nyerné az eyecandy versenyt ebben a sorozatban?

Quantumleap - 2014. 01. 13. 08:52

Tényleg nem volt egy erős kezdés, de én is azt mondom, hogy az első évad elejét alapul véve be fog ez indulni.
Zeljko Ivanek-et nem sok sorozatban és filmben láttam eddig, az itteni karaktere tisztára olyan, mint Devlin kormányzóként az Oz-ban, csak kicsit idegbetegebbre vették. Ha jól emlékszem, ott is dohányozgatott. Azt nem értettem, hogy mi volt a pláne a stáblista utáni jelenetben, hogy láttuk kijönni a templom ajtaján.
Én is azt remélem, hogy Rabbit nem éli túl ezt az évadot. Hálistennek mostanában egyre több sorozatnál látom, hogy nem hagynak a végéig életben egy negatív karaktert, hanem reális módon kiiktatják, amikor már mindent kihoztak belőle.
Kíváncsi volnék, hogy vajon mikor derül ki hősünk igazi neve. Néha azért idegesítő, hogy soha senki nem szólítja a nevén azok közül, akik tudják, hogy ki ő valójában. Oké, Carrie-nél még érthető, mert fél, hogy esetleg rászokna. De hogy még a legelső találkakor sem hagyta el a száját, az fura. Kijött valami előzményképregény a sorozathoz, ott se szólítják soha a nevén? Ez azért elég irreális.
Hood fiának esetleges városba érkezése szerintem nem olyan nagy durranás, mint elsőre látszik. Nagyon egyszerűen le lehet csapni. Teszem azt: A srác, látva hogy mi a helyzet, jelenteni készül a szélhámosságot. De ekkor valahogy veszélybe kerül az élete (akár Rabbit vagy más által), és hősünk menti meg őt. És az ennek hatására végül úgy dönt, hogy nem köpi be, hogy nem ő az igazi hood seriff, és továbbáll. Símán el tudom ezt képzelni.

Llew - 2014. 01. 13. 08:56

@izellajos:
Odette Annable, nem kérdés.

pytta - 2014. 01. 13. 10:25

“Azt nem értettem, hogy mi volt a pláne a stáblista utáni jelenetben, hogy láttuk kijönni a templom ajtaján.”

Az, hogy oldalbahugyozta a templomot! Ez volt a rész legjobb jelenete szerintem :)

Marcipáncica - 2014. 01. 13. 10:49

@izellajos:

ha nem csak külsőt nézünk, hanem egybe kisugárzás meg minden akkor a rendőrcsajszi. csöcs-fenék szinten Odette, ez nem vitás.

paranoid android - 2014. 01. 13. 11:23

Eyecandy téren nálam Trieste Kelly Dunn (Siobahn) az egyértelmű győztes. De szorosan követi őt Lili Simmons.
Engem valahogy sosem fogott meg különösebben Odette Annable, bár nem mondom, hogy nem szép, de nincsen meg benne az az extra, az a kisugárzás, ami nálam az eyecandy fontos jellemzője.

koka - 2014. 01. 13. 12:12

Nálam Lili Simmons, majd őt követi Odette Annable és Trieste Kelly Dunn

Egyébként tudja valaki, hogy az opening credits-ben a széf számkombinációjának van-e valami jelentősége? Most mintha más számok lennének mint tavaly.

Lemoni - 2014. 01. 13. 14:16

Ti csak a nőket látjátok? :P Hood és Proctor se rossz ;) Jobot bevállalja valaki? :D

winnie - 2014. 01. 13. 14:43

koka: tavaly volt jelentősége, ha jól rémlik. valami netes kód volt? írtunk róla, azt hiszem. hátha most is.

Llew - 2014. 01. 13. 14:47

@Lemoni:
a lajos név szerepelt kérdező nickjében, így automatikusan a nőkre gondoltunk. our bad :)

raylot - 2014. 01. 13. 22:55

Azzal azért remélem tisztában van a férfinép, hogy a kötelező dugós jelenetben nem Odette Annable volt.

Quantumleap - 2014. 01. 14. 15:02

pytta: Ja, így már érthető. Újranéztem. :) Legelőször csak félszemmel hesszeltem a stáblista után jelenetet, mert utána tennivalóim voltak, így csak annyit láttam, hogy jön el a templomtól.

hummel - 2014. 01. 18. 18:49

Formálódnak a karakterek rendesen, mióta Hood itt van. Carrie visszavedlett azzá aki volt, Siobhan pedig eszméletlenre verte a volt férjét, azzal se törődve, hogy elvesztheti a jelvényét.

Proctor kezdi összerakni a képet Hood-ról. Legalábbis a városban töltött időszakra vonatkozólag. Az indiánokkal kapcsolatban pedig meglepően higgadtan cselekszik, ez már legalább a 4. figyelmeztetés volt Alex részére, de kötve hiszem, hogy célba érne az üzenet. Ha Alex visszakozik, akkor a törzs száll rá. Elég nagy hiba volt felrúgni az öreg által kötött megállapodást.

_Peter - 2014. 01. 18. 20:07

A kezdés nem tetszett, a 2. rész már igen.
Mert egy másodpercre sem került szóba Rabbit.
Mert alakult Siobhan karaktere.
Mert volt több Proctor, Rebecca jelenet az indiánok miatt.
Mert Proctor kezdi összerakni a képet a sheriffről.
Mert nem egy semmiből jött autós akciójelenet volt, hanem a karakterekhez kapcsolódó verekedések, Hood, Carrie, Siobhan és egy stílusos fenyegetés oda-vissza a törzsfőnök és Proctor között.

Stiel - 2014. 01. 18. 20:58

Proctorról simán azt hittem, hogy lelöveti Alex nőjét, vagy ilyesmi, de megelégedett némi marhavérrel.

A Biblián egyébként én is felröhögtem, nemcsak a seriff. :)

Egy ponton egyszerre két verekedés is zajlott, de pont a legnagyobb bunyós egyikben sem vett részt. Ilyen is van.

Lemoni - 2014. 01. 18. 21:13

Siobhan mekkora badass már, a legjobb női karakter a sorozatban :) Érdekes volt a kontraszt és a hasonlóság is a duplán összevágott női jeleneteknél, Rebecca vágyai illetve Carrie/Siobhan verekedése. Hood vicces dörmögései meg lassan már PoI-Reese-szerűek lesznek :D Visszatért az a Banshee, amit tavaly megszerettem, hurrá! :)

koka - 2014. 01. 19. 00:11

A 2. rész már sokkal jobb lett. Ebben az epizódban mindenki badass lett. Siobhan pedig tényleg nagyon jó, de már az előző évadban is volt pár fasza jelenete (pl amikor felgyújtották a házát).

Egyébként mintha 10 perccel hosszabbak lennének most az epizódok, mint tavaly nem?

paranoid android - 2014. 01. 19. 00:38

Na erről van szó, kérem szépen! Imádtam ezt a részt. Milyen sok remek karakter-momentum fért bele a verekedések mellé, sőt maguk a verekedések – főleg a női karakterekkel – fontos pontok voltak a ‘character arc’-okban. Siobhan szála fantasztikus volt, a kedvenc női karakterem. De Carrie szála is jó volt. Az meg különösen tetszett, hogy kettőjük két-két fontos jelenetét egyszerre, montázsban mutatták meg. Egyrészről kiküszöbölték ezzel a narratíva redundanciáját, amivel fenyegetett a történet, másrészről pedig még fel is erősítette a kettő egymás hatását. Rendezés és vágás: csillagos ötös.

Proctor és Alex közti fenyegetőzések is jók voltak; ezzel a résszel Alex Longshadow is sokkal érdekesebb lett. Ahogy két oldalról is nyomás alatt van, de láthatóan nem egy könyörtelen fickó, Rebecca elrablását sem tartotta jó ötletnek. Ellentétben Nolaval, aki a legegysíkúbb karakter eddig.

Hood pánikrohama is egy okos jelenet volt, meg az “I’m not a good man either” is.

attillaahun - 2014. 01. 19. 01:18

Nagyon beteg ahogy minden szarral ütik egymást ami csak a kezük ügyébe kerül, csempe, neon, deszka, fiók, biblia, alutálca, mit hagytam ki? :D
Egyedül az indián csaj jelenete lett olyan mint amit a vérfarkasok visszatérnek 2-ből vágtak volna be oda, az nem tudom mér kellett …
Meg Hood-nak se értem mér kell 6 ugyanolyan biztonságist agyonvernie, mér nem elég csak 3? Azok legalább legyenek keményebbek mint az első fickó, ne szakaggyanak már össze 2 ütéstől.
Az is különösen beteg volt még ahogy némabob rákapcsolta a pezsgést a jakuzzira. :D
Meg nem is emlékszem, dugtak meg valakit ebben a részben? Senkit?

Stiel - 2014. 01. 19. 01:22

Az epizódok hossza nagyon változó. 44 és 59 perces is volt már. Ez a mostani átlagosnál hosszabb volt (de a 2×01 meg nem, annak ellenére, hogy évadnyitó).

Carrie kapcsán voltak árulkodó jelek végig az első évadban. Pl. az 1×03-ban a ketrecharcossal a bunyó közben úgy fogta a fejét, mint aki legszívesebben elsüllyedne szégyenében (az idióta pasasa miatt). De szinte minden epizódban volt valami, ami azt sugallja, hogy ő nem egészen az, akinek látszik.

Stiel - 2014. 01. 19. 01:32

@koka: Az epizódok hossza nagyon változó. 44 és 59 perces is volt már. Ez a mostani átlagosnál hosszabb volt, de pl. a 2×01 meg nem, annak ellenére, hogy évadnyitó.

Dugásügyileg ott volt Alex és a nője a jacuzziban, meg Rebecca maszturbált az elején.

Stiel - 2014. 01. 19. 01:38

Amúgy a 2×01 autós akciójelenete sem a semmiből jött, még az 1. évadban tervezgették, hogy kifosztják a kaszinó pénzszállítóját, csak mostanra jutottak el a megvalósításig.

winnie - 2014. 01. 19. 07:08

nem erről van szó – erre mindenki emlékszik, sőt, talán örül is, hogy lezárták azt a szálat. az jött a semmiből, ahogy a részbe került. az egyik percben még dumálnak és hood megkapja a figyelmeztetést, majd minden átmenet nélkül már rabolnak. kissé random volt.

winnie - 2014. 01. 19. 07:09

“Egyébként mintha 10 perccel hosszabbak lennének most az epizódok, mint tavaly nem?”

ez az előnye a prémium csatornáknak, hogy nincs reklám, így tudnak 40 és 60 perces részt is készíteni, ha kell. és ha van rá pénz.

Llew - 2014. 01. 19. 11:06

Na, ez nagyon fasza volt. Proctor nagyon kemény. Szegény Alex nem tud olyat lépni, hogy valamelyik oldalról ne baszogassa valaki.
Siobhan egyre szimpibb, bár Hood neki is mondhatná, hogy ő nem jó ember.
A véres biblia a hét pillanatképe volt.

tiktak - 2014. 01. 19. 15:43

Ez a rész ezerszer jobb volt, mint az első. Olyan volt, amiért én ezt a sorozatot megszerettem.
A verekedések nagyon rendben voltak, szerintem sokkal jobban ütnek ezek a jelenetek, amikor mindkét fél rendes ad és kap, és látszik a düh, a kétségbeesés és az állatiasság a szereplőkön, nem mint amikor az indián lány keménykedve, faarccal lerendez mindenkit maga körül. Bárcsak ő lenne az első nő, akit Hood sz#rrá ver (vagy carrievel már verekedett az első évadban?).
Nagyon jót fog tenni a sorozatnak ha carrie rács mögött marad, akár több mint 30 napra. Egyrészt jó lenne a benti eseményeket is nyomon követni, hiszen valószínű azon az úton megy végig majd, amin Hood (már messziről sejteni lehetett, hogy nem fogja magát meghúzni), másrészről talán Hood így nem fog az első évados rinyálásába visszaesni a nő után.
Azért örültem hogy visszatértünk az alapokhoz: Hood minden nőt megkap és minden részben sír egy kicsit :):):)
Azon röhögtem, hogy ebben a részben bármelyik nő dughatott volna Hooddal, mert mindegyiknek volt jelenete vele, és hát akinek jelenete van vele, az általában alatta/felette végzi. Azt hiszem pont ezért nem kapott el senkit ebben a részben :D Kíváncsi vagyok a rendőrcsaj mikor masírozik fel a lépcsőn… :):)
Proctor nagyon állat, nem értem minek erőltetik a Rabbit vonalat, remélem eltűnik. Proctor mellett mindenfajta keménykedés egyszerűen nevetségesnek, erőltetettnek hat. Mármint gonosz részről. Mert most Carrienek (pedig őt eddig nem annyira kedveltem eddig) és a rendőr csajnak nagyon jól állt a tökösség, csak az az indián lány ne lenne…örültem, hogy az FBI szál is hanyagolva volt.

JKJ - 2014. 01. 19. 16:50

Ez a rész szerintem is sokkal jobb volt mint az évadnyitó. Egyedül Rebecca karaktere megy az idegeimre. Számomra teljesen hihetetlen a volt Amish lány keménykedése. Sőt. Kifejezetten zavaró. remélem nem éli túl az évadot.

Llew - 2014. 01. 19. 17:50

“Számomra teljesen hihetetlen a volt Amish lány keménykedése.”
? Nem csinált semmit, csak a többi mellet ős is figyelmeztette a törzsfőt, hogy a Kai bácsival nem kéne szarozni. Semmi keménykedés nem volt benne.

tiktak - 2014. 01. 19. 17:52

Én inkább flegmaságnak mondanám, de szerintem az ő karaktere az elejétől ilyen. Bár szerintem sem a törzsfőnökös jelenete volt eddig a legjobb…

paranoid android - 2014. 01. 19. 18:20

Számomra Rebecca épp azért remek karakter, mert úgy erőteljes személyiség, hogy nem harcos. Persze az a magabiztosság, szenvtelenség, amit sokszor mutat részben csak álca, láthattuk már, hogy sokkal bizonytalanabb, elveszettebb ennél. De azért azt is tudja, hogy Proctorral nem érdemes szórakozni, vagyis nem a semmibe beszélt, amikor Alex-et óva intette.

laza_kivi - 2014. 01. 19. 20:42

http://www.welcometobanshee.com/vault-season-2.htm
Főcím magyarázatok.

http://www.welcometobanshee.com/numerology.htm
Itt a számolda. :) 62-7-30-99
Mindegyikre van részeként magyarázat.

http://www.welcometobanshee.com/interactive-scene.htm
Kisebb magyarázatok, apróságok. :)

+ Origins. :)

laza_kivi - 2014. 01. 19. 20:49

Csatlakozom, hogy sokkal jobb volt, mint az első rész, de nekem az első is tetszett. Végül is kellett, hogy egy akkora akció után más törvény embereivel is találkozzunk, és következményei legyen annak.

Na a második rész, tetszett Carrie/Siobhan párhuzamos történetvezetése. A verekedések :), Carrie Anaként élheti túl a börtönt. Siobhan meg, várható volt, hogy ha képbe jön az ex, akkor lerendezi, hiszen Hoodot látta félre holtra verni egy fickót, sejthette, hogy a motorosoktól nem szép szóval vette el a gyűrűket. Hood mosolya/vigyora nagy volt, amikor a Bibliát a kezébe vette. :) Jakuzzis jelenet is ütősre sikeredett, főleg mikor bekapcsolta az az alak.

@tiktak
A 2. évados trailer alapján nem a csaj megy hozzá. ;) Bár attól még nem kizárt. :D

JKJ - 2014. 01. 20. 08:54

Llew, tiktak és para. Próbálom nyitottabban nézni Rebecca karakterét, de nehezen tudom elhinni, hogy ha valakit épp meg akarnak erőszakolni, aztán elrabolnak, megfenyegetnek és még egyet visszakézből is kapott, akkor ott lenne még a félmosoly az arcán, meg nyomná a szöveget arról, hogy majd jön a rokona és megmenti.

Főleg, hogy mint írtátok, maga a karakter sokkal bizonytalanabb ennél. Ezt többször láttuk is, míg valódi értelmes, átgondolt viselkedést én még nem láttam tőle.

De nem akarok negatív lenni, mert nagyon jó a sorozat, csak kizökkent az ilyesmi.

tiktak - 2014. 01. 20. 08:54

laza_kivi
pedig vannak annak bája, ahogy szépen felvonulnak hozzá a nők abba a koszfészekbe :D:D

tiktak - 2014. 01. 20. 08:56

JKJ
Hát sztem a csaj nem teljesen normális. Ezt azért vedd figyelembe :)
Valahol egyetértek veled, ez a női keménykedés nekem is sokszor fájdalmas, bár nálam az indián lánynál és carrienél.

JKJ - 2014. 01. 20. 10:40

tiktak. Tuti nem normális a csaj, de nem az intelligens, zseniális, közben gátlástalan nőt látom, hanem egy nagyszájú, buta ribancot, aki igazából nem érti mi történik körülötte, csak szereti magát mutogatni.

JKJ - 2014. 01. 20. 11:14

Látom Lili Simmons a True Detective-ben is testhezálló szerepet kapott :-)

paranoid android - 2014. 01. 20. 15:51

@JKJ
Azért a zseniálisan intelligens és a buta ribanc között van átmenet. Rebecca élete nagy részét egy elszigetelt közösségben élte le, aminek köszönhetően teljesen más kép alakulhatott ki benne a “való világról”, mint egy átlag emberben. Az amish közösségen kívüli világban egy átutazó, egy kívülálló volt egészen a kitagadásáig. De azután sem lett hirtelen ennek a világnak a tagja, legalábbis mentálisan semmiképp. Ennek köszönhetően elnagyolt personákat erőltet magára, amiket ebben a környezetben működőképes viselkedési formáknak látott másokon, legfőképpen a bácsikáján. Rebeccának nem csak új jövőképet kell kialakítania az új világhoz, amibe került, hanem új identitást is, ill. a rég identitását összeegyeztetni az új környezettel. Nem mozog otthonosan az új környezetében, és nem is feltétlenül tudja, hogy ki is ő most, de ettől még nem lesz buta. Az meg, hogy szereti magát mutogatni: egy fiatal nő egészséges szexualitással, aki rájött, hogy vonzónak találják a férfiak. A jelenlegi szituációjában talán ez az egyetlen kapaszkodója, az egyetlen eszköze, hogy valamilyen szinten magához ragadja az irányítást, ami elveszett az életéből.

JKJ - 2014. 01. 20. 16:47

para.

Értem amit mondasz. NAgyon jól leírtad. Köszönöm. Rájöttem, hogy nekem az a bajom, hogy ezt néznem kell. Ezt a szenvedést ettől a lánytól. Számomra nem illik a többi közé egyáltalán. Súlytalan és csak szarság lesz abból amihez közel engedik. Nehéz elhinnem, hogy felnőtt férfiak (mint a bácsikája és a seriff) nem kerülik el nagy ívben.

paranoid android - 2014. 01. 20. 19:47

Én kifejezetten élvezem az ilyet, és elég visszafogottan is bánnak a Banshee-ben a karakterek mentális problémáival, nem nyomják az arcunka. És szerintem pont hogy remekül illik a többi, egyáltalán nem kiegyensúlyozott karakter közé, pl. a PTSD-s Hood mellé.

Nézői szempontból talán az is kizökkentheti az embert, hogy egyfajta femme fatale-ként tűnt fel Rebecca, majd kiderült, hogy nem erről szól a karaktere, viszont álarcként még mindig használja ennek az archetípusnak egyes vonásait.

Marcipáncica - 2014. 01. 20. 21:28

Na… megnéztem. Kicsit csalódtam. Amennyire imádtam ezt a sorozatot tavaly, most kb pont annyira untam a rész 90%-át. A vége, az utolsó pár perc jó volt, de a többi nem jött be. Az exnő teljesen hidegen hagy, a szexjelenetek most talán még kevésbé indokoltak mint korábban, az amish csaj meg…. pfff…teljesen gáz… lényegében a formás külsőn és biggyesztésen kívül semmit nem ad hozzá a történethez. Lehet csak elszoktam, vagy lejöttem a szerről…? Már azon gondolkozom hogy újra kéne nézni az első évadot, mert most ez eddig nem tetszik. :(

pytta - 2014. 01. 20. 23:30

2. rész: kicsit jobb, de nagyon nem az igazi… Áh, céltalan szexjelenetek, céltalan verekedések random sorrendben, közben súlytalan drámázás, és valahogy nem akar kikerekedni a sztori, ami pedig nagy erőssége volt a sorozatnak. Kicsit olyan, mintha kifogytak volna az ötletből a kérszítők, és szeretnék megismételni az első évadot, de valahogy nem megy. Persze, hogy nem, mert ide már több kéne :(

paranoid android - 2014. 01. 21. 17:28

Mintha egy nagyon hasonló véleményt olvastam volna az első évad ezen szakaszában tavaly. Egy kábeles akciósorozatról van szó, vagyis lesz benne szex és verekedés. De egyébként a 2×02-ben nem volt szexjelenet (Rebecca maszturbált, de annak volt célja – megmutatta, hogy milyen káosz van a lány fejében), a verekedések egyik fele pedig karakterépítő volt, a másik fele meg az átívelő történetnek volt eleme. Persze lehettek volna rövidebbek, de ismét: ez egy akciósorozat.

Efraim - 2014. 01. 21. 17:37

Na végre, bar az első rész után kicsit fintorogtam, de a második rész simán hozta az első évad színvonalát, egyszerűen imádom ezt a sorozatot!
Egyedül az indián lányt éreztem kicsit erőltetettnek az állandó morcos nézésével, és az a verekedés a három katonával, na az röhejes volt. Még megütni sem tudták, míg Hood-ot egy hasonló szituációban veresre verik…

koka - 2014. 01. 21. 17:59

Efraim: Mert biztosan az indián csaj a Thunder Man :)

Crias - 2014. 01. 21. 21:29

Nah nekem bejött a 2. rész :)
Külön érdekes volt látni hogy egy időben mutatnak 2 verekedést, meg érdekes volt kicsit a múltat is megismerni.
Rebecca meg tényleg egy kicsit zakkant lett…

Miss Keamy - 2014. 01. 22. 17:14

Úgy szeretnék kapni egy olyan flashbacket, amikor Proctor legközelebbi pszicho mókusának mutatják az akcióit. Nagyon várom már, hogy kibontsák az Ő karakterét. Mondjuk Carrie kap kevesebb időt (a börtön miatt). Csak ne jelenjen meg Rabbit többet. Rebecca karakterét tökéletesen értem, viszont az indián nőcit nagyon nem kedvelem. ez az egész verekedős, kemény vagyok 5 pasinál dolog nagyon nem jön be.

ali_ - 2014. 01. 23. 08:51

azért komolyan megcsinálták a verekedést, mikor hood ment rebeccát megmenteni. 1-2 vágás volt abban a jelenetben. az oldboy jutott róla eszembe…

Quantumleap - 2014. 01. 23. 17:01

Na, ennek a résznek a végén a stáblista utáni jelenetnek viszont tényleg az égvilágon semmi funkciója nem volt.

Llew - 2014. 01. 23. 19:18

Igen, míg tavaly érdekes pluszt adó jelentek voltak a felirat után, addig most teljesen lényegtelenek, max a hangulathoz tesznek hozzá.

Aduiert - 2014. 01. 23. 23:05

szerintem mindkettő stáblista utáni jelenetnek meg volt a funkciója. 1. rész végén, hogy a ügynők milyen magasról teszik a pap értékrendjére, míg a 2. rész végén Siobhan érzései Hood iránt. Ő konkrétan bele van zúgva szerencsétlenbe csak sajnos Hood nem az a monogám típus.

Az évad meg tipikus 2. évad. Eddig örülünk Vincent

Quantumleap - 2014. 01. 24. 07:45

Aduiert: Az 1.rész végit aláírom. A 2.rész végi viszont semmi pluszt nem adott, a rendőrcsaj érzései enélkül is tudhatóak voltak, pláne, hogy le is smárolta.
Amúgy az ügynök kapcsán meg kell jegyezzem, egy kicsit kezd sablonossá és kiszámíthatóvá válni bűnözőkről szóló sorozatoknál (Shield, Sons of Anarchy stb.), hogy az első felbukkanó ügynök karakter, akinek feltett célja elkapni a főszereplőket, legalábbis bekavarni nekik, mindig egy ellenszenves, irritáló kisugárzású valaki, akivel a néző egy percig nem tud szimpatizálni, és sajnálni sem tudja, ha póruljár. Vagy a való életben is csak bunkók nyomoznak bűnözők után? :)
Az epizód amúgy jobb volt, mint az első, pörgősebb is. De az indián csaj verekedését, ahogy legyakta a három tengerészt, meg kell mondjam, módfelett gagyinak találtam (pláne Carrie első évados Rabbit jobbkezével való, hitelesre kidolgozott verekedéséhez képest). Ez inkább egy Chuck-kaliberű sorozatba passzolna. Tudom, a Banshee se az a kategória, amit teljesen komolyan kell venni, de azért mégiscsak más műfaj.

simonghi - 2014. 01. 24. 17:59

Tudja valaki annak szamnak cimet, ami a 2.resz legelejen megy? Nagyon megfogott :) koszi elore is

koka - 2014. 01. 24. 18:12

simonghi: Abi Wade – Hope

http://www.youtube.com/watch?v=1iprpo00_-E

JKJ - 2014. 01. 25. 14:05

A harmadik rész megnézése után azt kell mondjam, hogy tetszik az évad iránya. A minőség még mindig kimagasló és külön tetszik, hogy nem tudom mit fognak kihozni az évadból. Ráadásul majdnem megtörtént a (számomra) legellenszenvesebb karakter halála is. Végül sajnos nem, de a remény hal meg utoljára :-)

Stiel - 2014. 01. 25. 16:05

Engem zavart, hogy az indián kiscsaj gyilkosát még nem kapták el, pedig azt hamar meg kéne ejteni, különben háború lesz.

Jason-nal nyilván nem fog ennyiben maradni a dolog; mindenesetre nem kívánom neki ugyanazt a sorsot, mint Wicks-nek. De hogy mi lesz vele – nem tudom.

Quantumleap - 2014. 01. 25. 17:31

Amúgy fel kell, hogy tegyem a kérdést, ami már a sorozat kezdete óta motoszkál bennem, és amit meg kell mondjam, furcsállok, hogy még senki nem tett fel fórumon: Nem gagyi, hogy Hood és Carrie 15 év alatt mit sem öregedtek?

Stiel - 2014. 01. 25. 17:39

Hát a sminkesek azért próbálkoznak, de 15 évnyit tényleg nem sikerült korrigálni.

Stiel - 2014. 01. 25. 20:38

Legfrissebb prequel, ha valakit érdekel:

http://www.youtube.com/watch?v=_hNJjK6geLQ

_Peter - 2014. 01. 25. 21:31

Érdekes volt a 3. rész is. Rezervátumos bunyó a putriban a benga indiánnal annyira nem tetszett. Kai féle bunyó inkább, szépen lerendezte az indiánokat, hajrá amish/hollandok. És megszólalt Kai munkatársa is! Rebecca megint bajba került, írhatnának már neki valami mást is a változatosság kedvéért. Ilyen kisvárosban ki az a hülye, aki megtámadja Kai rokonát. Kevés Carrie, hát nem tetszik hogy próbálják lebegtetni Rabbitot hogy majd még lesz belőle szívás, felejtsük már el. Jött új ügyész, de hova lett Zeljko Ivanek? Sugar és ifj. Hood jelenet jó volt. Éééés végül, de nem utolsó sorban, Siobhan! :)

paranoid android - 2014. 01. 26. 01:40

Ezzel az ismét remek résszel úgy tűnik kezd kirajzolódni az évad iránya. Több fronton is kiéleződött az amish-indián ellentét, az Alex-Kai nézeteltérés mellé bejött ez a gyilkosság, amivel nagyon felkeltették az érdeklődésemet, így, hogy nem zárták le azonnal. Kitűnő katalizátor lesz a későbbi konfliktusokra, Hoodék egy időzített bombán ülnek, amíg el nem kapják a gyilkost. Akinek a személye remélem meglepetést tartogat, főleg, hogy a Rebecca elleni támadással és az amish srác eltűnésével nem áll össze egy tiszta kép még.
És emellett itt van még nekünk a Rabbit-, vagy a Jason Hood-szál, amik minden bizonnyal az első évadhoz hasonlóan, párhuzamosan fognak futni az előbbivel, így sosem lehetünk biztosak, mit vesznek elő az adott részben.
De persze a magánéleti szálak is bekavarhatnak, kíváncsi vagyok mit hoznak ki a “Carrie a börtönben, a férje meg szétcsúszik közben” dologból. Siobhan-Hood is megtörtént, két kedvenc karakterem, de nem hiszem, hogy ebből jó dolog fog kisülni; Trieste Kelly Dunn pedig gyönyörű, ment is rá a voks az eyecandy-szavazáson.

@Quantumleap
Persze nem látványos a különbség, de fiatalítani sokkal nehezebb, mint öregíteni. Ez a willing suspension of disbelief kategóriába tartozik. A sminkesek és a színészi játék ennyit tud tenni. Nem várhatjuk el, hogy a flashback legyen a mérvadó, és ahhoz képest öregítsék a színészeket a sorozat 98%-ában.

Llew - 2014. 01. 26. 11:43

Jó, hogy tényleges kisvárosi seriffes melójuk is van. Érdekes, bár elég egyoldalú lesz, ha az indinán-amish ellentét nem csak vezetői szinten megy majd.
Viszont ezek az összevágott jelenetek nekem nem mindig tiszták. Az elején először azt hittem, hogy a két gyerek flashback Rebbecára és az éppen házasodó amish srácra.
Kíváncsi leszek hány szálat hoznak ki ebből most, mert egyelőre elég zavaros a kép. Rebbeca megtámadása jó eséllyel összefügg az indián lány halálával, de a támadó egyértelműen férfi volt az alkata alapján. Ugyan akkor nekem a vége arra utalt, hogy Alex húgának is minimum köze van a lány halálához, ő pedig egyedül szokott magán akciózni.

Kai “békéltető” jelenete nem volt rossz, de a múltkori marha fejes sokkal fenyegetőbb volt. Nem szeretem az ilyen eltúlzott erőszakos jeleneteket. A valóságban mindkét áldozata meghalt volna attól ahogy elverte őket a baseball ütővel.
A hallgatag, óvatosan szemüveg letevős titkár viszont az egyik legjobb rejtélyes figura az utóbbi években.

Neoprimitiv - 2014. 01. 26. 14:15

Még mindig nagyon jó, tetszenek az új történeti irányok. – Meglepődtem, hogy nem zárták le az indián lány ügyét a részben, tipikus heti esetnek indult.
– Nola felbukkanása a végén: nem tudom, talán azt akarták jelezni, hogy a saját kezébe veszi az ügyet? Majd kiderül. (Tudom, hogy Odette Annable sokaknak már azért jó, hogy van, de eddig az ő karaktere nagyjából Rabbit szintjén áll és három rezidens eyecandy mellett a szépsége nekem keveset nyom a latban.)
– Siobhan: érdekes helyzet lesz. Hazudnék, ha azt mondanám, meggyőztek arról, hogy Hood-nak ő fontosabb, mint akár Carrie, akár Rebecca. (Főleg úgy, hogy szerintem mindhárom nő fontos neki, ha más-más módon is.) Az pedig az eddigiek alapján nem férne össze Siobhan karakterével, ha szó nélkül elfogadná a többi viszonyt vagy a másodhegedűs, ha ló nincs, a szamár is jó státuszt.

@Llew: A lebegtetett fenyegetés szinte mindig rosszabb, mint a konkrét akció.

Stiel - 2014. 01. 26. 14:20

@Neo: te ezt mióta nézed? :) Mintha valamikor azt írtad volna, hogy ez a sorozat marad a fiókban, mert túl erőszakos.

Neoprimitiv - 2014. 01. 26. 15:44

@Stiel: mond az ember ezt-azt… :))

Még az első évad évadzárója előtt kezdtem el, annyi biztos, hogy az albínós epizód után. Meg nem mondom már, hogy mi, de valami volt az egyik rész kritikájában, amire felkaptam a fejem, hogy egye fene, legfeljebb áttekerem a brutált. Aztán berántott.

Mondjuk tanmesének sem utolsó, hogy mennyire nem szabad más véleményére hagyatkozni. Erőszakos a Banshee? Naná. De az erőszak bemutatásának módja és nem utolsó sorban a bemutatás funkciója nagyon sokban befolyásolja számomra a végső képet. Pl. a Spartacus pont az egyik védjegyévé vált vérfröcskölős – végtaglevágós jelenetek miatt, az egyébként érdekes sztori dacára is nézhetetlen volt.

Lehet, hogy furcsának hangzik, de a sok verekedés, Proctor hideg kegyetlensége és Hood feltörő agresszivitása dacára is a Banshee általában “gyomorbarát”, nem az anatómiai elváltozások részletes bemutatásán van a hangsúly. A karakterek pedig vannak annyira jók, hogy inkább bevállalom, hogy időnként esetleg mégis lesz áttekerni való rész benne. Proctor szerintem az utóbbi idők egyik legjobb gonosza, mind az írást, mind Ulrich Thomsen játékát tekintve. Nekem nagyon tetszik Carrie sztorija is, nem tipikus a kétgyerekes bűnöző anyuka és Ivana Milicevic ráadásul meglepően jó is a szerepben.

Llew - 2014. 01. 26. 20:21

@Neo:
“A lebegtetett fenyegetés szinte mindig rosszabb, mint a konkrét akció.”

Ez igaz, a titkár, aki megint igazából csak annyit csinált, hogy levette a szemüvegét, sokkal fenyegetőbb maradt. Ez a baseballütőzés annyira stílustalan lett. Talán jobb lett volna, ha lekungfuza őket, ha már annyit látjuk gyakorolni.

“Proctor szerintem az utóbbi idők egyik legjobb gonosza, mind az írást, mind Ulrich Thomsen játékát tekintve.”

Az benne a legjobb, hogy nem is igazi gonosz. Az Rabbit. Persze Proctor sem egy pozitív figura, de kedvelhető, mert valamennyire ismerjük, illetve mert nem velejéig gonosz, hanem van egy fajta becsületkódexe. Ilyen szempontból tiszta Elias. Ha kell genyó, meg erőszakos, de tud normális is lenni.

Neoprimitiv - 2014. 01. 26. 20:54

@Llew: pont ezért tartom nagyon jónak az írást. Fujmocsokrondagonoszembert nem kunszt írni, Rabbit ilyen értelemben eddig maximálisan sablon.

Találó az Elias hasonlat, talán azzal a különbséggel, hogy Elias (most éppen) viszonylag szimpatikus is. Azt azért nem mondanám, hogy Proctor-t kedvelem. Mármint a karaktert igen, az ábrázolt személyiséget nem. A becsületkódexe ahogy én látom alapvetően az érdekein alapul – eddig nem emlékszem olyanra, amikor azok ellen cselekedett volna.

A másik meghatározó a családi hagyomány és háttér. Bár első látásra “emberibb”, mint Rabbit, én nem mernék erre fogadni. Belőle ugyan úgy kinézem, hogy (nyilván egészen más okból, de) akár el is akarja pusztítani Rebeccát, ahogy Rabbit akár végezni is hajlandó lett volna Ana-val. Mély érzelmek, szoros kapcsolat, mélységes csalódás – ha a három együtt van, szerintem tőle se lenne (lesz?) senki biztonságban.

LaCRossE - 2014. 01. 26. 22:08

picit OFF: Neoprimitiv kommentjéből eszembe jutott, hogy lehetne valamikor egy olyan heti kérdés, hogy kinek ki a kedvenc gonosza/antihőse.

Llew - 2014. 01. 26. 22:34

@Neoprimitiv:
Jogos. Annyira valóban nem ismerjük mint Eliast, és az eddig látottak alapján tényleg nem annyira “igazságos”. Rebeccával való viszonya elég fura, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

Llew - 2014. 01. 26. 22:36

@LaCRossE:
Dobd be winnienek. Hirtelen kettő is beugrott, nehéz lenne választani.

winnie - 2014. 01. 26. 22:39

(volt hasonló szerintem, csak az effélék is lehet, hogy spoileresek lennének. de oké.)

Llew - 2014. 01. 26. 22:54

Lehet, én nem emlékszem ilyesmire, a bazi sok hét kérdése között meg nem lehet már kikeresni.

Brynden Rivers - 2014. 01. 27. 11:15

A 3. rész után már értem mit akart kezdeni Alan Ball a True Blood-dal, de akkor még nem sikerült neki.

A kisvárosi dráma, rejtett identitású főhős, csoport közti ellentétek, erőszak, de nem rajzfilmszerűen, jól megírt antihősök.

superpityu - 2014. 01. 27. 20:41

na belendült a szezon rendesen. én is sima heti ügyre számítottam, meg is lepődtem a végén, nem is sejtettem, hogy vége is a résznek :D elrepült az idő.
ez az amish-indián szál egy bomba lett, ami bármikor robbanhat. és ezért szeretem ezt a sorozatot, mert annyira jöhet a semmiből egy ilyen meglepő húzás, mint ez. ezzel pedig rebecca-proctor sem a határvonalon táncol, hanem benne vannak a dolgok sűrűjében a kisöcsi miatt. rebecca ismét bajba keveredése szerintem jót fog tenni a karakternek, nem akar majd ilyen tehetetlen szerencsétlenség lenni, mint most.
lucas-siobhan nem tudom mi jót tartogathat, viszont örülök neki. egyedül az a baj, hogy a nő nem tölti be carrie helyét hoodnál. remélem nem rontják el a karaktert ezzel a szerelmi szállal, mert ha a seriffnél nem is az, de siobhan részéről ez bizony szerelemnek tűnik.
jason is sokat kavarhat még. bár inkább az lesz szerintem, hogy itt marad a városban és társul a többiekhez.
az indiánok pedig mocskosul idegesítenek… mind… nincs kivétel.

symor - 2014. 01. 28. 02:51

Hood-ot még egy párszor fejbe kúrják szerintem egy fogyatékost fogunk figyelemmel kísérni a sorozat további epizódjai során, vagy legalábbis könnyen megbocsáthatóvá válnak a hülye döntései :P

Ubul - 2014. 01. 28. 09:05

tegnap néztem meg, megint gyorsan lement a rész, ahhoz képest hogy pár perccel hosszabb mint az átlag amcsi sorozatok részei. A Rebeccás szál a végén, mikor menekül, szerintem ultra gagyin lett mecsinálva, ezen kívül a rész jobb volt mint a 2. szerintem. Bár azért hiányzik a heti eset, mint ami az első évad első felében is volt, az elején az indián + Hood verekedés kárpótolt :D (már hiányzott egy nagyobb hangvételű összezörrenés Hood részéről is :D )

Kíváncsi leszek, miket hoznak még be az évadba, hisz még csak a 3. rész, de már 3-4 szál is megy folyamatosan, remélem azért nem lesz tumultus.

Proctor – Elias hasonlat itt fentebb meg tök jó, ha nem írjátok, nem gondolkodtam volna el rajta, de tényleg nagy a hasonlóság :D

Hucsi - 2014. 01. 28. 13:16

a Rebeccás menekülős résznél nekem a The Killing eleje ugrott be :D
van még olyan a sorozatban, aki nem volt meg Hood-nak? szerintem a következő célpont az új ügyész lesz :)

Miss Keamy - 2014. 01. 29. 15:35

Én hirtelen azt hittem a néger ügyésszel lesz dolga Hood-nak :D de gyorsan pótolták Siobhan-al, no meg Carrie férje és a prosti. Tetszik az amish indián ellentét. Én is utálom az indiánokat, következetlen hebehurgya banda. Kai és a segéd a legnagyobb változatlanul, bár én azt vártam hogy nem egy mezei bunyó lesz, hanem utolag torolják meg Proctorék, pl. házrobbantás.

Neoprimitiv - 2014. 01. 30. 17:50

Berendelték a 3. évadot :))

Lemoni - 2014. 01. 30. 18:29

Remek, eggyel kevesebb sorozatért kell izgulni :)

hummel - 2014. 02. 01. 17:09

Nola most emberi volt. Mióta itt van csak a testvérét támogatta, az öccse most mégis elküldte és még ekkor is őt helyezte maga elé. A tanár megölése nála felfogható a feszültség levezetésének is, a lány halálának megbosszulása mellett. Remélem azért nem megy messzire, a története is érdekelne + érdekes színfolt lehet még ha elszakad Alex-től.

Sugar meglátása helyes volt. A Hood kölyök az apja nyomdokain halad. Nem keresi a bajt, de az megtalálja őt. Kérdés a seriff képes lesz-e megmenteni, vagy belehal. Tippre erre a kérdésre az évad végén kapunk választ.

A zárójelenetek az első évadban információtartalommal bírtak, most viszont inkább érzelmi tartalommal. Ráadásul semmi olyan, ami ne lett volna már nyilvánvaló, csak egyfajta ráerősítés az eddigiekre.

Marcipáncica - 2014. 02. 03. 22:03

Na a múlt heti és a mostani résszel végre visszatért a tavalyi izgalom!!
Szinte minden vonal érdekes és izgalmas, talán Ana az egyetlen aki nem érdekel. Kiváncsi vagyok milyen irányba halad majd Hood és Siobhan kapcsolata. Vajon több lesz ez mint csak a heti rendszeres “kötelező kefe” vagy Hood még mindig csak az exet pótolja azzal, aki épp az ágyába ugrik? A Hood kölyök meg Rebecca jelenete nevetséges volt, tényleg nem normális ez a csaj. Már eleve hogy az öccsét otthagyta és nem vitte magával… no mindegy. Nola karaktere viszont egyre inkább tetszik, remélem itt marad a városban és csinál egy kis kavarodást. A nagy darab indián faszi szökése – azon kívül hogy izgalmas jelenet volt, és végig a két rendőrért aggódtam – félek hogy csak arról fog szólni hogy egy későbbi részben is megkapjuk a Hood vs. Legyőzhetetlenellenfél bunyót. Ne legyen igazam. Kai szemüveges “könyvelője” bazira mozgatja a fantáziámat, nagyon várok már egy epizódot amiben kicsit aktívabb lesz. :DDD

Tiger27 - 2014. 02. 03. 22:50

az egyik legjobb sorozat ever!!:)

superpityu - 2014. 02. 03. 22:50

ez az rész olyan jó kis karakterépítős volt, de voltak részei amiket untam. az indiánok szempontjából már nagyon kellett ez, főleg nolanak, aki végre kilépett az eddigi sötétségből. egyébként a jobos jelenete annyira, de annyira priceless volt, hogy csak na.
rebecca is végre kapott valamit, amivel kicsit többet tudunk róla, jobban át tudjuk érezni a veszteségeit. bár a dugásba menekülni.. háát ööö, ennek kicsit kötelező szaga volt. jó, meg jason húzta meg szóval a kavarodás miatt is kellett.
a nagy indián csávó pedig nem hiszem, hogy hood szálára lett írva. inkább lesz emett vagy siobhan nemezise a történtek után. bár inkább emettre tippelek, mert elég sokat szívózott vele a bőrszíne miatt.

Benjy - 2014. 02. 03. 23:28

Basszus milyen görbe tükröt mutattak az amisokról. Nagyon átjött hogy itt már vallás fanatizmusról van szó, egy csipetnyi agymosással meghintve.

Kicsit sajnálom hogy Nola iránt nem tudok szimpátiát érezni. Egyszerűen arra a szintre került a karakter, hogy nincs mit vesztenie, én meg nem tudok drukkolni az egyszemélyes vendettájának. Pedig imádom Odette Annable-t, és a karaktere is jól fel van építve, csak nálam most ez mellément.

Sheriff Hood - 2014. 02. 04. 11:26

Szerintem igazi guilty pleasure a Banshee, a Breaking Bad “nyugdíjazásával” egyértelmű kedvenc lett nálam, jobban élvezem, mint a Sons of Anarchy-t. Bár itt is mindenkinek szakad a nyakába a szar, de a karakterek legalább hűek a vezérelveikhez, még ha ettől nem is cselekszenek feltétlenül okosabban. Job meg százszor eredetibb “running gag” az öltözködésével és a stílusával, mint Chucky.

Az amisos történetszálak, a családi viszályok és Kai viszonya a családjával nagyon jól vannak felépítve immár második éve, még mindig csak részleteiben látjuk a képet, de ez pont elég ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődést és egyébként is egy sajátos világképet tár a néző elé, függetlenül attól, hogy mit gondol róla az ember.

Ana/Carry ügye egyelőre lóg a levegőben, ezért nem is olyan nagy baj, hogy parkolópályán van az egész család, érdekesebb a többi szál, mondjuk Nola és a testvére viszonya. Kár lenne, ha most lelépne az indián lány, bár ha azt vesszük, hogy Rabbit visszatért és az FBI ügynök (a pappal együtt) rég nem kapott már játékidőt, a túlzsúfoltság elkerülésének érdekében (és a 3. évad berendelésével) lehetne pihentetni Odette Annable-t egy időre, és visszatérhetne mondjuk akkor, ha elfajul Proctor és Alex Londshadow viszonya a későbbiekben.

Amit Hood-ot illeti, egész csendes rész volt ez a számára (így is összeverekedett az amis tanárral), de én nem bánnám, ha összejönne a “vs. legyőzhetetlen ellenfél”, mert ha már akciójelenet és feszültség, számomra az első évad 3. epizódja még mindig überelhetetlen, amikor a seriff “letartóztatja” a kickboxbajnokot. Az a jelenet annyira életszagúan badass és realisztikusan kíméletlen, plusz “itt az új főnök” és még Sugar is megkapja a jól megérdemelt karóráját. Nem mondom, hogy összességében nem volt jobb rész azóta, de ennyire intenzív bunyójelenetet biztosan nem láttam még sorozatban.

winnie - 2014. 02. 04. 11:47

“Szerintem igazi guilty pleasure a Banshee, a Breaking Bad “nyugdíjazásával” egyértelmű kedvenc lett nálam, ”

ez így valahogy nem jön össze. a guilty pleasure általában nem túl minőséginek tartott sorozatokat jelent, amiknek szeretetét nem szívesen ismeri be az ember. nálam szerencsére még messze áll ettől a banshee, abszolút jó, nincs benne semmi guilty.

Brynden Rivers - 2014. 02. 04. 17:32

Látványos szex, látványos erőszak – gyakran öncélúan
– mi ez ha nem fanservice / guilty pleasure ? :)

Ettől még persze a karakterek, a jól kitalált történet, meg a hangulat miatt IS érdemes nézni.

koka - 2014. 02. 04. 18:46

A végefőcím utáni jelenetet most nem tudtam értelmezni a valós számok halmazán. Rabbit mögötti dobozféleségben volt valami? Nem értettem ezt.

Amúgy ismét jó részt kaptunk, Hood megint kapott egyet kettőt az arcába, a végén tényleg meggárgyul addig püfölik.

Hood valószínűleg Deva és Siobhan miatt is maradni fog Bansheeben (ez már előrelépés a tavalyi Carri/Ana iránti olthatatlan szerelem érvnél)

paranoid android - 2014. 02. 04. 20:05

@Marcipáncica
“tényleg nem normális ez a csaj. Már eleve hogy az öccsét otthagyta és nem vitte magával”

Mit kellett volna tennie? Felkapnia a vállára és elszaladni vele? Nem engedték volna el a srácot a szülei. És különben sem tudta volna hova vinni. Neki sincs éppen jó helye a bűnöző nagybácsinál.

@Brynden Rivers
Nem pörgettem végig az összes verekedést és szexjelenetet, de szerintem elhanyagolhatóan kevés a tisztán öncélú ezek között. Mindig van valami szerepe a történeten belül, vagy karakterépítőek. Az hogy általában hosszabbak ezek a jelenetek, mint egy átlagos sorozatban, a stílusból fakad. Az explicit tartalom pedig önmagában nem lesz “fanservice / guilty pleasure”. Ez csak egy előítélet szerintem, ami abból adódik, hogy ezek hiányát az emberek a normával azonosítják. Amiből meg az következik, hogy a jelenlétük szabálytól eltérőnek, rendellenesnek látszik, ergo “az ilyen sorozat nem lehet nem guilty pleasure”. Én személy szerint ezt elutasítom, és nem látok semmi bűnöset a Banshee élvezetében.

@koka
“ez már előrelépés a tavalyi Carri/Ana iránti olthatatlan szerelem érvnél”

Én ezt mindig inkább megszállottságként értelmeztem, mint szerelemnek. Persze először, a börtönbe kerülése előtt szerelem volt, de utána egy sokkal egészségtelenebb dologgá alakult át. Ami persze segített neki a túlélésben a börtön évek alatt, de később sok bajt hozott a fejére.

Brynden Rivers - 2014. 02. 05. 13:57

@paranoid android:
A sorozat nagyon ügyesen kerüli el a túl nagy túlzásokat, de pl.:

Ahány verekedésben vett részt a sheriff, IRL már rég nem lenne sheriff.

Az mitől karakterépítő, hogy a főszereplő lefekszik minden szóba jöhető női karakterrel? :)

Én próbálom nem megmagyarázni magamnak, hogy a szex és erőszakos jeleneteket valami mélyebb irodalmi tartalom miatt nézem :)

Érdemes megnézni egy realisztikus sorozatot pl. Justified – na az tényleg komolyan vehető – a főszereplő önfejűségének van következménye, van szex, de életszerű kapcsolatok részeként stb.

paranoid android - 2014. 02. 05. 16:13

@Brynden Rivers

Az életszerűségnek és a guilty pleasure státusznak semmi köze sincs egymáshoz. Azért mert más szabályok vonatkoznak ebben a világban a karakterekre, mint más sorozatokban, vagy a valóságban, nem von le semmit az értékéből. Itt is ugyanúgy vannak következmények, szimplán másmilyenek. A Justifiedot nevezhetjük realistábbnak, de ott is gyakran görbítenek ezen, annak érdekében pl., hogy Raylan cool lehessen.

Hood egy mentálisan nem egészséges egyén, aki a szexbe és erőszakba fojtja a PTSD-jét. Az ő szexjeleneteiben pedig a női karakterek motivációi fontosak. Miért feküdt le vele Siobhan, Rebecca, Carrie? Mindegyiküknél más a válasz. Persze ha nem nézzük a motivációkat, csak elkönyveljük egy újabb szexjelenetnek, akkor lyukadunk ki oda, hogy hülyének nézzük a karaktert. Mint ahogy mostanában Rebecca esetében olvasható egyes kommenteknél.

“Én próbálom nem megmagyarázni magamnak, hogy a szex és erőszakos jeleneteket valami mélyebb irodalmi tartalom miatt nézem”

Attól még, hogy valami zsigeri hatással van az emberre, vagy esztétikai élményt nyújt, nem lesz intellektuálisan értelmezhetetlen.

Quantumleap - 2014. 02. 05. 16:18

Az epizód elején én pont arra gondoltam, hogy még nem hiszem, hogy letelt az egy hónap, és Ana már szabadul a börtönből, tuti csak álom. Bár, ha jól emlékszem, ezidáig nem volt álomjelenet a sorozatban, vagy igen?
Az előző epizód stáblista utáni jelenetének értelme most utólag derült ki, az indián a rácskirúgásra gyúrt. :)
Szerintetek Hood fia Rebecca miatt a városban marad?
Tudom, hogy a sorozat nem a realitásáról híres, de a végén Rabbit börtönbelátogatása gázosan valószerűtlen volt? Körözik állam-, ha nem országszerte, és majd pont egy börtönbe (mégha nőibe is) csempészteti be magát? Arról nem is beszélve, hogy megkockáztatja, hogy valaki esetleg elköpi, hogy látta?

hummel - 2014. 02. 05. 20:10

@Quantumleap: Ha álom nem is, de hallucináció már volt, és az is Carrie-vel esett meg. Az Olek bunyó után hallucinált az apjával.

laza_kivi - 2014. 02. 06. 22:51

Ha megfigyeltétek az introt, akkor pár dolgot elárult. Nem írom le, nézzétek meg, kis olvasnivaló. :)
http://www.welcometobanshee.com/vault-season-2.htm

Amúgy Siobhan-Hoodhoz annyit, hogy egyik oldalról sem komolytalan, sheriffünk már a motoros részben rájött, hogy mit érez a csaj, és egyre jobban megismerte őt, ás rájött hogy annyira nem kell félteni, exet elintézte.
(intro -Matt Servittonál a magyarázat)

Az indián szerintem is, és az intro szerintem ebben megerősít mindenkit, inkább Siobhan és talán Emmett (itt az egyre véresebb Biblia) gondja lesz, mert Hoodhoz újra visszatért a nyúl.
Mondjuk Emmettnek szinte már teljesen véres a Bibliája, talán a következő részben megtudhatjuk.

koka - 2014. 02. 06. 23:29

laza_kivi: köszi az intrós cuccot, szeretjük az ilyet :)

laza_kivi - 2014. 02. 06. 23:33

koka
Nincs mit. :) Ezt az introsat tavaly is jó ötletnek találtam. :)
Összeszedték még a számokat is, hogy mik vannak elrejtve a részekben, meg természetesen az origins is megtalálható itt. Meg az interactive scene, bár szerintem az sok újat nem ad. :)

wondorog - 2014. 02. 08. 11:35

2×05: 10/10 szerintem nem kell mást mondanom

Llew - 2014. 02. 08. 13:12

Zeljko Ivanek szerepeltetésével szépen betettek minket. Egyébként szinte hibátlan rész volt.

_Peter - 2014. 02. 08. 13:39

Na mondom végre Ivanek is előkerült, aztán… Love story road movie filler epizód, de jó volt, kell egy ilyen is. Viszont el nem tudom mondani mennyire elegem van a Rabbit szálból. Hány évadot akarnak még vele eladni? A múltkori rész jobban tetszett Hood fia, Siobhan, Rebecca és az indián-amis téma, várom Doctor Proctor mikor rendel újra.

KG - 2014. 02. 08. 13:52

ja, persze, filler… :DDD
az agyadba kéne inkább valami filler…

Connie - 2014. 02. 08. 14:30

huh… hát ez erős volt!
messze az évad legjobb része eddig

_Peter - 2014. 02. 08. 15:56

KG – 2014. 02. 08. 13:52

“A filler rész röviden általában egy olyan epizód, amely kilép a sorozat medréből, amely önmagában is megállja mondjuk a helyét (akár előtudás nélkül), amely mondjuk egy karakterrel foglalkozik csak (Ross doki apuhoz autózik a Vészhelyzetben) és a többiek alig tűnnek fel, vagyis kvázi egy rendhagyó epizód. Egy olyan rész, amely kilóg a szériából, és ez a kilógás nem minőségi ismérv, hiszen lehet pozitív is és negatív is.”

Szívesen.

LaCRossE - 2014. 02. 08. 18:33

Eddig az év leghangulatosabb és legjobb része, és most ez az összes többi sorozatot (amit nézek) belefoglalva értem.

KG - 2014. 02. 08. 18:56

aha, persze. a filler az, amikor nem halad előre a történet. azt hiszem ez itt nem állja meg a helyét.

Stiel - 2014. 02. 08. 20:44

Nekem nem tetszett annyira. Racine meghal, Rabbit meg jön utánuk, de ennyi, ez egy egész rész…? Nem ehhez a tempóhoz vagyok szokva. Amúgy az orgyilkost Lyne Renee játszotta, aki a Strike Back-ben Rebecca volt. Cinemax reciklál. :)

leila - 2014. 02. 08. 21:43

Ez össze volt rakva, még akkor is, ha egyik másik hangulati elem kissé öncélúvá vált.

Nem filler ez, annál sokkal mélyebb, bár én is unom a Rabbit szálat, de ebben a részben benne volt az, hogy mennyire rabjaik helyzetüknek, ugyanabban a börtönben vannak kint és bent (zuhanyos jelenetek).

Lassú volt, de ahol kellett, pörgött, nekem tetszett ez is.

Poghy - 2014. 02. 08. 23:47

Racine-t kár, hogy kiírták, de ez tényleg egy ritka jó rész volt, nagyon hangulatosra sikerült.

paranoid android - 2014. 02. 09. 02:53

Micsoda hangulatbombát szállítottak már nekünk. Nem számítottam egy ilyen kizárólag Hood-Carrie párosra koncentráló, lassabb, introspektívebb részre, de egyáltalán nem bánom, hogy megleptek. Hatalmas élmény volt.
Akik múltkor panaszkodtak a Rebecca üldözéses jelenet kivitelezésén, most elégedettek lehetnek, mert szemet gyönyörködtető volt a fényképezése a résznek. De a vágás, ill. a kép és hang közötti összhang, játékosság is kivételesen pazar volt. Lehet, hogy az előző évadban is így volt, és csak most realizáltam, de erre az évadra eddig mindenképpen igaz, hogy a non-lineáris történetmesélést mesterien művelik.
Sugar monológja a rész végén remek volt, gyönyörűen rezonált Hood és Carrie útjára, és az epizódbeli eseményekre. Racine halálával pedig rendesen megleptek, kicsit sajnálom is, érdekes dolgokat lehetett volna kihozni belőle. Rabbit-ügyben viszont én is a mielőbbi lezárást preferálnám.

milanello - 2014. 02. 09. 13:09

a búzamezős jelenet /legfokepp a felulrol fenykepezett/ rész a legjobb eddig a sorozat törteneteben! a 1-2 evadot tekintve szerintem!ez itt igy nagyon a helyen volt.

A. - 2014. 02. 09. 18:59

számomra minden idők legrosszabb epizódja volt.
sejtettem utána, hogy valószínűleg “megosztó” epizód lesz, de a reakciókból ítélve ez nem helytálló, a többségnek bejött velem ellentétben.

A. - 2014. 02. 09. 19:01

gondolom ez annak is köszönhető, hogy Carrie finoman szólva nem hiányozna nekem a sorozatból. a börtönös szenvedéseire sem voltam kíváncsi.

koka - 2014. 02. 09. 19:49

Én sem favorizálom Carrie-t, de azt be kell vallani, hogy ez a rész eddig simán a legjobb az évadból.

“számomra minden idők legrosszabb epizódja volt.”

No comment.

Atec - 2014. 02. 09. 19:54

Fúú.. nagyon rossz rész volt ez a 2×5. Talán a leggyengébb Banshee rész eddig

laza_kivi - 2014. 02. 09. 20:00

Látszik, hogy más volt a rendező, élénkebb színek, de amikor visszaértek Bansheebe újra a megszokott volt. Greg Yaitanes írta is twitteren, hogy mivel Bansheen kívül játszódott így illett is a változás sok mindenben az eddigiekhez képest…

Képi világa, lassítások, minden tetszett, eléggé művészire sikeredett. Kedvencem a búzamezős rész, nagyon jól nézett ki madártávtávlatból.

Akkor a történet: nem mondanám fillernek, mert attól, hogy pár szerepelő utazik, ezenkívül _Peter bemásolt definíciójából más nem húzható rá. Mert az előzmények nélkül semmi nem lenne, illetve hatással van a későbbiekre. Vehetjük, hogy Racine is eltűnt, illetve Carrie-Hood kapcsolatára is hatással van, így Hoodot már csak lánya tarthatja vissza. Ház leégése remélem lezárás, és Hoodnál is úgy tűnik, hogy realizálódik, hogy már nincs Ana vagyis lassan eltűnik. Vagy lehet rosszul látom, mert Siobhan-nak szurkolok. :D

Stiel - 2014. 02. 09. 20:08

@koka: de, de kommentáld. Tényleg érdekel, szerinted miért ez volt a legjobb eddig.

LaCRossE - 2014. 02. 09. 20:23

Carrie-Hood párosnak nincs jövője, ez látszott Hoodon, már nem úgy néz Carrie-re. Szerintem ez az út egyfajta lezárás is volt a részéről.

paranoid android - 2014. 02. 09. 20:45

@laza_kivi

Teljesen egyetértek. Én sem látom, hogy miért lenne ez filler, mert sok fontos dolog történt ebben a részben a két karakterrel. Először volt alkalmuk úgy időt tölteni együtt, és beszélgetni, hogy nem kellett aggódniuk a Carrie ill. a Lucas álarc fenntartásán. Ez már alapból sok lehetőséget adott nekik, de emellett mindkettőjüknek egy fontos magánéleti realizáció idején volt ez, így még őszintébbek lehettek egymással és önmagukkal is. Alapvetően ez a rész arra volt jó, hogy mindketten meggyászolják a kapcsolatukat, ami rajtuk kívülálló okokból ment tönkre, szakadt meg, és elengedjék (főként Hood) a “mi lehetett volna ha” kérdéseket. Ez a lezárás vizuálisan a közös házuk leégésével lett szimbolizálva. De ott van még Hood válasza Sugar monológjára. Szerintem a “Fuck that.” azt jelenti, hogy visszautasítja a mentális börtönt, amit magának épített, elengedi Ana-t, illetve azt a nem létező képet róla és a lehetséges jövőjükről, amit megszállottan keresett. A sorozat folytatásának szempontjából, főleg a karakterek (Carrie és Hood) későbbi motivációinak megértésében kifejezetten fontos rész volt ez.

A. - 2014. 02. 09. 20:54

koka: engem is érdekelne, azért vagyunk itt h beszélgessünk.
(a minősítésemmel meg persze túloztam, nem flame kezdemény volt.)

koka - 2014. 02. 09. 21:01

@Stiel: Mert sikerült a készítőknek egy olyan történetszálat eladniuk, ami a legkevésbé érdekel (Carrie-Rabbit). A megvalósítás egyedülálló lett, főképp a Banshee-n kívül eső kocsikázós, roadmovie jelleg illetve a tanyás jelenetek tetszettek. Elénk, színes képi világ, remek aláfestő zenével a háttérben.
Sikerült meglepniük az ügynök random kiiktatásával is.
A rész végén pedig Sugar remekül összefoglalta Hood vívódását.

Kellett egy kis változatosság, mert egy idő után unalmas azt nézni, hogy Hoodot minden részbe szétpofozzák. És végre talán lezárták egy kicsit ezt a Carrie szálat is.

Nálam ez minden csak nem “minden idők legrosszabb epizódja”. Bocs.

koka - 2014. 02. 09. 21:02

@A.: Persze, én is esek néha barokkos túlzásokba, de ezen valahogy fenn akadt a szemem :)

Stiel - 2014. 02. 09. 22:04

Persze, ez így OK, tényleg szép is volt a kép és zene, csak én nem családi drámát akartam nézni… de simán belefért volna, ha mondjuk ez az epizód fele (azt is bőven átéreztük volna, tekintve, hogy eddig 20 perc nyugi sem nagyon volt). Pazarlásnak éreztem erre egy egész epizódot feldobni.

“Kellett egy kis változatosság, mert egy idő után unalmas azt nézni, hogy Hoodot minden részbe szétpofozzák.”
Hát akkor ne pofozzák szét Hood-ot, lehet éppen másképp is felszolgálni a heti betevő action-adagot.

No mindegy, legalább nektek tetszett, én meg várom a jövő hetet.

yaze - 2014. 02. 09. 22:56

Valóban a legrosszabb banshee epizód volt, tanúsítom.

Crias - 2014. 02. 09. 23:29

Hát nekem sem tetszett, kicsit sem…
Ami jó volt az a búza mezős rész illetve az hgoy talán ana-t kiiktatják hood fejéből, azt hittem megint csak álmodik valaki, nem akartam elhinni hogy meglépik azt hogy ilyen gyorsan eltelik 1 hónap +- pár nap.
Kezd a tököm tele leni ana-val, Sio-nak viszont én is szurkolok :)

Tommy - 2014. 02. 10. 00:01

Nincs akció és már is megy a sírás, kicsit TWD effektus.:)

Marcipáncica - 2014. 02. 10. 01:15

En most kicsit skizofrén állapotba kerültem. Egyfelől valami eszméletlen hangulatos, jól osszekomponált rész volt ez, szinte mar művészi. Es ez nagyon megfogott. A szimbolikus lezárása a “mire vágynék/tam volna” es “mi lett volna ha” vonulatoknak szintén csoda szepen lett megoldva. Másrészt viszont nem csipem Ana-t. Sőt. Kifejezetten irritál az egesz no ugy ahogy van, így volt bennem némi érdektelenség ami magát a sztorit illeti, mindez ugy hogy tudom hogy szükség volt erre… de akkor is. A másik pedig, hogy szerintem kicsit elhamarkodott volt az ügynök kiiktatása, s emiatt csöppet elkedvtelenedtem. Kiváncsi lettem volna miként alakulhatott volna ez a szál. Szóval + 10 a részre egyfelől, de másfelől mondjuk maximum ha 3… Hülyén hangzik tudom, de valahogy ez van…

liberatore - 2014. 02. 10. 03:00

Huh, halljátok. Ez a rész engem is totál megfogott.

Zene és fényképezés valami eszméletlen gyönyörű volt. Nézek pár sorozatot, de Utopia évad vége után nem láttam olyat, ami annyira megfogott volna, mint ez a színvilág plusz zene kombó. Talán a True Detective hasonló mostanság. Minden elismerésem nekik.

Lehet, hogy a Bansheenál nem ehhez vagyunk szokva, de engem az sem érdekelt volna, ha az elején lévő drámás, road movie jellegű vonal továbbment volna a rész végéig. Még stílusváltás után is maradnék a sorozatnál, ha ilyen részeket is tudnak szállítani. :D Bocs, hogy ennyire istenítem meg minden, de rég rántott be ennyire hangulatos rész egy sorozatnál mostanában. Nem vagyok elkényeztetve.

Paci - 2014. 02. 10. 03:07

Nemtom srácok, mit néztetek. Van, ami szubjektív, van, ami nem.

10/10.

Ubul - 2014. 02. 10. 07:58

eléggé megosztó rész lett, még én se tudom hogy zseniális vagy csak szimplán rossz (bár rossznak nem rossz, csak érdektelen) részt láttam. Zejko Ivaneket kár hogy ilyen hamar kinyírták, konkrétan semmi szerepe nem volt. Más kérdés, hogy a készítők nem tudtak vele mit kezdeni, ezért inkább kinyírták, nem tudom. Ettől függetlenül, ha a rész lassúságát nem veszem figyelembe, a feszültség a legtöbb jelenetben észre vehető volt, a felvételek szépek lettek nagyon, a madártávlatból mutatott jelenetek meg zseniálisak lettek. Egyes egyedül a vége, mikor mennek haza, lett vontatott számomra, a zenével együtt.

De egy 10/8-at simán megért a rész, a kevésbé eseménydús jelenetek ellenére is, elég sok feszült jelenetet szállított most is, attól függetlenül, hogy Hood-ot most nem ütötték fejbe egyszer sem, és nem dugtak meg senkit se most :D

Stiel - 2014. 02. 10. 10:19

@Paci: Ez a kinyilatkoztatás ide pont hülyeség. Az emberek egy részének tetszett, egy részének nem – ez pont, hogy azt mutatja, hogy szubjektív a dolog.

LaCRossE - 2014. 02. 10. 10:21

Ubul: ez hülyeség, hogy azért írták ki, mert nem tudtak vele mit kezdeni. Mivel konkrétan semmit nem szerepelt, ezért szinte biztos, hogy végig ez volt vele a tervük.

Paci - 2014. 02. 10. 10:50

Stiel: Az általam írt két sor között volt egy üres sor. :) Az első sor 1-2 commentre írt reakcióm, a második pedig a szubjektív pontszámom a részre. Ennek gyors alapozása: heti 50-100 részt nézek, és ez _szerintem_ az idei legjobb rész (bár sajnos nem nézek minden, jelenleg futó sorozatot, ami nagy fájdalmam). Ettől még a véleményem nem releváns, hiszen nekem a Buffy musical része is 10/10 volt :)

Paci - 2014. 02. 10. 10:55

Najó, akkor már egy kritika-szerűséget is összehozok. Olyan érzésem van a Banshee 2. évad nézése kapcsán, mintha minden részt más RENDEZNE és egyúttal más írta volna a forgatókönyvet is. Ami minden részben közös, hogy JÓ. Egyszerűen csak jó. Szórakoztat. Várom.

Nagyok az elvárásaim (a Banshee-val kapcsolatban), MÉGIS megfelel neki.

Még viszonylag fáradtan nézve is jobb volt, mint az aznap előtte nézett 15 rész együttvéve (12 különböző sorozatból). Nem szeretném kiemelni nagyon ezt a részt, inkább magát a sorozatot, de amilyen ívet a 2. évad leír, abban hangulatilag ez a rész nagyon-nagyon ott volt.

Az ilyen részek okozta élmények miatt nézek sorozatokat.

Ubul - 2014. 02. 10. 10:55

LaCRossE: de pont ez az, hogy így meg felesleges volt. Mert végre feljött egy szereplő, aki tudta (Hood fián kívül), hogy ki is valójában a seriff, errefel rá pár percre headshot…pedig azért elég nagy szarkupacot elindíthatott volna ez a cselekményszál is, még ha csak pár hónapja volt hátra a fickónak

Paci - 2014. 02. 10. 11:01

A filler definíciója tetszett. Ráadásul remekül leírja, miért NEM volt ez a rész filler.

És nem, nem szeretném leírni, hogy aki szerint unalmas vagy vontatott volt ez a rész, nézzen meg egy Transformerst (micsoda paradoxon, hiszen ilyenkor az ember leírja ! :), de minden egyes másodperc a helyén volt. Hasonlítsam jelenleg is futó, népszerű és nézett sorozatokhoz? Inkább talán ne.

Llew - 2014. 02. 10. 13:26

Paci:

Olyan érzésem van a Banshee 2. évad nézése kapcsán, mintha minden részt más RENDEZNE és egyúttal más írta volna a forgatókönyvet is.

Ezen nem tudom miért lepődsz meg, hisz a sorozatok 90%-ában ez történik. Itt is már három rendező volt az évadban (1-2., 3-4., 5.) és bár az imdb-n (tudom, tudom …) írónak csak három név van feltüntetve, valószínűleg van névtelen íróstáb mögöttük.

Ellenpélda a most futó True Detectives ahol egy ember találta ki, írta és fogja össze az egészet, egy másik meg rendezi az összes részt.

laza_kivi - 2014. 02. 10. 15:38

Racine nem akart “szarkupacot” elindítani, mert már rég megtehette volna. Ő ezt az infót fel akarta használni arra, hogy így Hoodék segítenek neki, mert őt ez baromira nem érdekelte, csak egy dolog volt fontos számára… Rabbit.
Mindenki nagy dolgot várt tőle, így meglepőbb volt a halála. De egy lényeg volt számomra, és akkor azt a pár másodpercet újra lehet nézni, amikor Carrie értetlenkedve nézte, hogy Hood miért nem öli meg, karakterfejlődés… Hood szavai, nézése sok mindent elárul.

laza_kivi - 2014. 02. 10. 15:46

@paranoid android, pontosan, én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni :)
Amit írtál a mentális börtön visszautasításáról, azzal is egyetértek.

karit - 2014. 02. 10. 15:48

Nyilván stupid a kérdés, de biztosan meghalt Ivanek karaktere a headshottól? :) Vagy épp a daganatot tolta ki a fejéből a golyó, és megússza kissé megpörkölődött zoknival.
Kár lenne, ha a szála mindössze egy újabb kulacson át fejbelövős vattafakk akart lenni. (Kifolyt a kulacsból és a fejéből a filler?) :S

paranoid android - 2014. 02. 10. 16:41

Az nem kicsit lenne fura, ha Zeljko Ivanek karaktere életben maradna ezek után, de azt is valószínűtlennek tartom, hogy csak ennyi lett volna belőle. Flashbackben még visszatérhet, és minden bizonnyal lesz valami következménye is a halálának. Legalábbis remélem.

Marcipáncica - 2014. 02. 10. 17:22

A golyó félrement, a tűz pedig kikerülte. Majd megjelenik walking dead-es zombistatisztaként, félig megégve félszemmel. Az lenne ám csak a móka! :D

Na komolyra fordítva, én is gondolkodtam azon hogy vajon megtalálják-e a maradványokat, és ha igen mi lesz abból. Eleve a ház kinek a nevén van? Nyilván nem Hood, hanem még a börtön előtti nevén, de akkor ezt nem tudják összekötni Hood-dal. Szóval ilyen fronton veszély nincs. Meg erős a gyanúm hogy Racine a saját szakállára nyomozgatott, nem kötötte senki orrára hogy mikor s hova megy… maximum valami előkerülő naplót vagy jegyzeteket tudok elképzelni, bár az meg elég komolytalan lenne ebben a sorozatban.

karit - 2014. 02. 10. 17:40

Jóvanna. Brit tudósok szerint a fejlövések csupán negyede halálos (kulacson keresztül sajnos nem vizsgálták).

http://index.hu/tudomany/brittudosok/2014/02/06/akit_homlokon_lonek_jo_esellyel_belehal/

Racine járt Rabbit pap testvérénél (hogy kiugrassza a…), majd lehugyozta a templomot is, szóval vannak itt még elvarratlan szálak. :)

karit - 2014. 02. 10. 17:47

“Majd megjelenik walking dead-es zombistatisztaként, félig megégve félszemmel. Az lenne ám csak a móka! :D”

Még bejöhet, a pap azzal vigasztalta Racint, hogy “Death is not the worst thing that can happen to a man.” :)

Tommy - 2014. 02. 10. 20:11

karit: Tán nem láttad az Ádám almái című filmet?:D

tiktak - 2014. 02. 11. 01:06

Én ezt a 2×05 epizódot csak akkor vagyok hajlandó megbocsátani, ha ház porrá égése Hood és Carrie kapcsolatát szimbolizálná.
Egyáltalán nem tetszett. Túl hosszú volt a felvezetés, a vágásokkal, a képi világgal, annyira lehetett számítani arra, hogy Rabbit jönni fog. Máshogy kellett volna ezt megoldani. Szerintem itt túl sokat akartak a készítők.
De lehet, hogy nekem azért volt bajom ezzel a résszel, mert túl sok volt Carrieből. Valahogy ez a nő nem tud érzelmeket közvetíteni a fejével, legalábbis nekem “nem jön át”, itt meg ez lett volna a lényeg.
Én végig azt hittem, hogy ez Carrie búcsú epizódja, hogy kinyírják. Azért van ez a hosszú felvezetés. Na, és az akkor igazán jó rész lett volna. úgy még RAbbit újra szerepeltetését is elnéztem volna.

liberatore - 2014. 02. 11. 02:10

tiktak

Nagy eséllyel ez volt a lezárása Carrie-Hood kapcsolatnak. Szerintem Hood majd megpróbál jó hatást gyakorolni a Carrie familyre, hogy visszafogadják anyut.

Egyébként én bírom Carriet. Mind a karaktert és színésznőt is. Az egyetlen bajom csak a Rabbit szál újbóli felbukkanása volt, le kellene zárni azt lassan.

Lemoni - 2014. 02. 11. 12:36

Én is nagyon remélem, hogy az epizód Hood és Ana/Carrie kapcsolatának a végét fejezi ki. Az a jelenet, amikor a házikóban egymásnak hátat fordítva aludtak el, legalábbis nekem arra utal. Érdekes volt a kontraszt, hogy míg Carrie fantáziált a közös életükről, addig Hood rémálmában Carrie megint elárulta őt. Carrie talán megértette végre, hogy ha neki egy hónap börtön ekkora érzelmi löketet adott és csak a gyerekei képei tartották benne a lelket hozzá, akkor min mehetett keresztül Hood miatta 15 év börtön alatt. Úgy gondolom, ezt a kapcsolatot így kell lezárni, lassan, zavartalan környezetben, megértve, hogy a közös múlton túlhaladtak. A sok Carrie ellenére is nekem nagyon tetszett az epizód, főleg a képi megvalósítások, de nem ez lesz a kedvenc részem, mert a Banshee alapból nem lírai sorozat, az erő és az erőszak a terepe.

A. - 2014. 02. 11. 15:28

tiktak : éreztem h ez a te kedvenc részed sem lesz:)

tiktak - 2014. 02. 11. 15:59

A.
:):) viszont az előtte lévőt nagyon bírtam :)

paranoid android - 2014. 02. 12. 19:08

Egyébként ez a rész jól megmutatta, hogy ki miért szereti a Banshee-t, és milyen sokféle ízlésű embert sikerült megragadnia. Akik elsősorban a műfaji elemeiért szeretik, azoknak ez a stílusbeli kitérő nem különösebben tetszett, akik meg a karakterekre és történetvezetésre koncentrálnak inkább azoknak jobban bejött ez a kísérletezés, hisz könnyebben engedték el a megszokott zsánert, ill. álltak át az újra.

Brynden Rivers - 2014. 02. 12. 23:03

Megértem azokat akiknek nem tetszett, de azt viszont nem értem, hogy a karakter (Carrie) iránti negatív érzelmek hogyan tudják annyira elvakítani valakinek a látását, hogy ne vegye észre a minőséget és a finom színészi játékot, ami pillantásokból épít párbeszédet a két karakter között.

Ebben a részben volt a legjobb a kémia Carrie és Hood között + nagyon filmszerű volt a rész, s jó értelemben.

hummel - 2014. 02. 13. 08:35

Most másodszor éreztem, hogy Carrie rácsodálkozott Hood-ra. Az első még az 1.03-ban, mikor Hood a kórházban volt a bokszoló által összevert nőnél. Most pedig Hood döntésekor Racine-nal kapcsolatban. Nem tudom eldönteni, hogy ennek a régi Hood jelleméhez lehet köze, vagy ahhoz, hogy Carrie mire számit egy 15 év után szabadult egyéntől.

A rész valóban kilépett a megszokott keretből, ennek ellenére hangulatos volt. Egy dolog volt zavaró, vártam volna, hogy a múltkori seriff hivatalban történt gyilkosságnak legyen némi visszhangja, de a rész jellegéből adódóan ez kimaradt. A következő részben, pár nappal később már, viszont elég fals lesz ezzel foglalkozni. Márpedig ez nem olyasmi, ami felett csak úgy szemet lehet hunyni.

basenji - 2014. 02. 14. 22:13

lefogadom h hood fia fake, marmint duplan fake: talan racine/rabbit emberre es akkor maris tovabbvihetik az o szalat is, hm?

hummel - 2014. 02. 15. 10:12

Az idei évadban előszeretettel alkalmaznak vágott és kevert felvételeket, még akkor is ha nem kéne. Nálam igencsak rontja az adott epizód összhatását. A zárójelenetekről is megállapíthatjuk, hogy semmi többletet nem nyújtanak, feleslegesek. Hood-nál is néha az az érzésem, hogy átbillenek a múlton rágódó, érzelgős ember ábrázolásába. Az események visszacsatolása is gyakran elmarad (az őrsön megölt amish, a szökött indián és bandája). A tavalyi évad nagyon bejött, lehet, hogy azért is állok hozzá kritikusabban a mostani évadhoz.

De, hogy ne csak a negatívumokról essen szó. A Hood bunyó hiányzott már, remekül volt kivitelezve. Jason sorsát a várakozások szerint csak késleltetni lehetett, megakadályozni nem. Személy szerint egy-két résszel odébb vártam volna az eseményt, de tekintve, hogy merre megyünk tovább nyilván meg kellett lépni. És ha már az irány szóba került. Meglepő módon rendeződött a Proctor-Alex ellentét, vagy inkább (Alex reakcióját nézve) azt mondanám, hogy jegelésre került, viszont a Hood-Proctor vonalon vihar előtti csend van. Gordon egyre irritálóbb. Nyilván hamarosan összeáll nála a kép, hogy a seriff Deva apja, de remélem utána nem sokkal ő is kiírásra kerül. Ami érdekelne, hogy a múlt évadban, vagy fél éve még arról volt szó, hogy Max-nek transzplantációra lenne szüksége, erről azóta senki nem beszél.

LaCRossE - 2014. 02. 15. 13:04

Proctor az elmúlt évek egyik legjobb “gonosza”, a szemüveges csávó pedig az elmúlt évek legcreepybb szereplője. Akiről mellesleg nagyon pici infót elkezdtek csepegtetni.
És akkor Hoodról ne is beszéljünk.

Tud ez a sorozat valamit karakterek terén, az tuti.

JKJ - 2014. 02. 15. 13:34

Azt érzem, hogy elviselhetetlen szintre emelték a feszültséget ezzel a résszel. A lehető legjobb értelemben.

Az első részben kicsit elvesztem, de ez nem a sorozat hibája, szóval eddig 10/10 az évad.

JKJ - 2014. 02. 15. 16:50

Elfelejtettem: Lily Simmons karaktere még mindig rém irritáló :-)

laza_kivi - 2014. 02. 15. 21:59

Nem is tudom hol kezdjem és hogy mit írjak. :D Még érzem az utóhatását. Szintén bejött a rész, nálam szintet léptek a tavalyihoz képest.

Alex-Proctor: Érdekes, de várható volt. Alex gyenge volt korábban, így szüksége lett Proctorra.

Deva sokszor idegesítő volt, de most… nem. :) Deva-Carrie jelenetekre már vártam, örülök, hogy Deva végül leült megbeszélni a dolgokat. Tetszett az autós jelenet is, fiatal, tapasztalatlan, nem éppen a legjobb módja a feszültség levezetésének, de legközelebb a hátul ülők sem kezdik el kibeszélni a sofőrt. Majd ahogy közben felnőtt (talán), ahogy az apját felsegítette, majd felvitte. Annak a résznek meg főleg volt hatása, amikor Max megjelent.

Bárban a feszültség megvolt, Sugar ahogy előkapta a shotgunt nem volt semmi. Tetszettek az első évados bevágások, összeillett. Majdnem elkerülte az apja sorsát, de a végén sheriffünk mégsem tudta megvédeni, köszönhetően annak, hogy Proctor nagyon beteges. Engem baromira ledöbbentett az a rész. Utána egyszerűen-tömören a színészek alakítása nagyszerű volt: Rebecca az autóban, meg a nagy takarítás (egy kis részlet Burton múltjából).

Hood próbálta elkerülni az öldöklést, de nem jött össze a békés megoldás, és ezek után Siobhan-nal a párbeszéd a változásról-fejlődésről.

A gyémántok meg… új megvilágításba helyezi azt a 15 évet, kíváncsi vagyok a hatására.

laza_kivi - 2014. 02. 15. 22:02

Ja, és Brock, azért remélem túléli az évadot és az utána lévőket is. :)

mevrim - 2014. 02. 15. 22:45

A Proctor szájából elhangzó “You are either with me or not” nem igazán világos a számomra és éppen ezért azt se értem, hogy miért ölte meg Jasont.

Tusika - 2014. 02. 15. 23:49

Fuh, armies of one (szipp John Porter)

ennyi feszültséget beletenni a részbe, ütött rendesen. Úgy látszik Hood tényleg próbálja felejteni Carrie-t szinte beleegyezett h fejlődjön a kapcsolatuk Siobhan-nal.
Amúgy szemüveges csávó vajon mikor viszi táncba Hood-ot?

koka - 2014. 02. 16. 20:01

” A zárójelenetekről is megállapíthatjuk, hogy semmi többletet nem nyújtanak, feleslegesek.”

Dehogy. Most pl mutatták, hogy az angol úriember feje ott hever a mezőn, ergo le tudják majd nyomozni a kollegák a történteket (gondolom tisztábba vannak vele, hogy Bansheebe ment). Biztos hiányzik Hood-nak, hogy 2 maffiakör is vadásszon rá.

Ezek a keresztbe kasul vágások néha bejönnek, néha nem, de legalább próbálnak letenni valami egyedit az asztalra. Az operatőri munka szerintem fejlődött tavaly óta.

Jason halála annyira nem lepett meg, de azért rendesen ütött. A takarítós jelenet meg priceless. A fej:
http://tinyurl.com/nmksq9c
http://tinyurl.com/ncfp8st

Crias - 2014. 02. 16. 20:59

Nem értem hogy most Proctor mit kavar, vagyis hogy miért pont most és hogy jött rá stb.

Amúgy nem volt rossz rész de annyira kiemelkedőnek sem mondanám.
Fura volt hogy lezárták a részt a felénél és a 2. felére még belerakták ezt a proctoros dolgot. Na mindegy nekem csak ez nem volt tiszta.

G. - 2014. 02. 16. 21:17

A végét én sem értettem, valószínűleg a Proctor személyes agybajai közé tartozik a dolog.
G.

hummel - 2014. 02. 16. 22:39

koka: Sejthető volt, hogy Hood nem áll neki takarítani, mikor ott a kamionsofőr, illetve bármikor jöhet valaki más is. Szóval adta magát, hogy a fej is ott van még.

Nikki - 2014. 02. 17. 04:06

Még jól emlékszem az első évados Banshee élményemre, egyszerűen fantasztikus volt; az a belső feszültség ami végighúzódott a sorozaton keresztül bennem is megvolt miközben néztem, és imádtam ezt az érzést. Az adrenalin és a feszültség az egeket verdeste én meg csak raktam be az új részeket.. két részletben néztem darálva ha jól emlékszem, és az volt a baj, hogy délután kezdtem neki, s ezért éjszaka lett, mire 6 résszel végeztem, a többit kénytelen voltam eltenni másnapra.
A második évados kezdés ehhez képest kissé gyengus lett. Az, hogy Rabbit még életben maradt, számomra kicsit erőltetett volt, de tény, hogy remek főgonosz és úgy látszik, még szükség van rá, de azért remélem, nem húzzák sokáig. Hm, ki tudja, talán épp a testvére fog végezni vele. Amúgy nem lehet, hogy ő Carrie igazi apja? Az egyik beszélgetős jelenet után ez a gondolat ütötte fel a fejét..
Az indián csajt csípem, ő az, aki nagyon megkeverheti a dolgokat, remélem még viszontlátjuk (Odette Annable-nek meg jól áll ez a szerep) akárcsak a nagydarab indiánt, na ő félelmetes, de tényleg. Többen írták, hogy nem jön be, ahogy Nola meg Carrie keménykednek; nekem meg pont működik náluk ez. Tudnak olyan arcot vágni és úgy nézni, hogy egyszerűen átadják és átjön, hogy na itt most kő kövön nem marad. Nola szerintem érdekes lehet, voltak erre utaló jelenetek, bízom benne, hogy a későbbiekben kibontják.

Nagyon bejön, hogy bizonyos szálakat ilyen hamar lerendeznek; gondolok itt az FBI ügynökre és Jason Hoodra. A srác halála meglepett és sajnáltam is – bár az a sejtésem, hogy az ő dolga is előkerül még valamilyen formában – de nem értettem, hogy ezt most miért? Oké, hogy voltak furcsaságok Kai és az unokahúga között, ami egy kissé beteges viszonyra enged következtetni, de ez nekem most így nagyon a semmiből jött. Mármint mi köze hozzá, hogy kivel dug a csaj? Miért ne tehetné? Vagy én maradtam le valamiről?
Siobhan: Hoodnak fontos, de ha választani kéne, nem fogadnék rá. Nekem a karakter nem túl szimpatikus, de a történetszála nagyon jó volt; Hood-hoz nem illik.

Az ötödik részt imádtam: már a legelején nagyon elkapott a hangulata, teljesen rá tudtam hangolódni. Annyira más volt és mégis annyira jó! Eddig is tudtam, hogy a Banshee jó dolgokat rak össze, de ez kivételesen különleges és ütős is volt; előttem már sokkal jobban méltatták miért is fantasztikus ez a rész. Nekem inkább a múlt bizonyos lezárását és elengedését szimbolizálta; egyfajta megbékélést a velük történtekkel (ha terveznek is valamiféle “happy endet”, én Hood-ot leginkább Carrie mellett tudom elképzelni pont a sok szar miatt, amin átmentek és ahogy Gordont elnézem, ő nem biztos, hogy az élők sorában marad).

A legutóbbi részben gondolkoztam el azon, hogy kezd kissé túl sok lenni a szexjelenet, mintha direkt nyomnák bele, mert kell; a másik meg ami kicsit fárasztó, hogy minden részben “elverik” Hood-ot. De vagy én szoktam hozzá a sorozat durvulásaihoz, vagy már annyira újat ebben nem tudnak mutatni, s kicsit kikopott az első évados durva, élethű, kőkemény bunyó, ahol még valóban minden ütés fájt és veszettül sajnáltam akit kellett..
Ezt a mostani fickót simán lelőhette volna, de azt azért el kell ismernem, hogy a lefejezésre kikerekedett a szemem (szó se róla, meg tudják még lepni az embert); csak arra számítottam, hogy elcsapja majd egy kamion.
Akiről még nem esett szó: Kai szemüveges titokzatos testőre. Nem kicsit fura és nagyon veszélyes. Érdekelne miért van Proctor mellett, mert igen hűséges; biztos érdekes története van, de szép lassan adagolni kezdik őt is.

Szóval továbbra is vannak ütős és durva jelenetek, csak valahogy mégsem érik el a kívánt hatást. Az összhatás azonban abszolút pozitív, simán mindig benne van a hét legjobbjai közt az élben csak sajnálom hogy már nem úgy hat rám, mint az első évadban, de ezek csak apróságok és egy kis hiányérzet, de nincs olyan szála amit ne szeretnék vagy ne érdekelne és ez annak köszönhető, ahogyan megírják és kivitelezik az egészet.

Kicsit hosszú lettem, de eddig csak a részeket néztem meg mindig, s csak most volt időm elolvasgatni az eddig írottakat; azért megpróbáltam röviden írni az első 6 részről :D

Brynden Rivers - 2014. 02. 17. 08:33

Azt hiszem Proctor most ásta meg a saját sírját.
Szerintem Hood nem kicsit lesz dühös a “fia” megölése miatt (Lily Simmons karakterétől fogja megtudni).

Quantumleap - 2014. 02. 17. 11:37

Az epizód vége szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy Proctor szexuálisan izgul az unokahúgára. És majd várható egy keféléses jelenet közöttük hamarosan. Annyiból meg kellett, hogy lépjék ezt Proctorral, hogy emlékeztessék a nézőt, hogy ő egy geci karakter, és nem csak azokat teszi hidegre, akik sorsával mi, a nézők is egyetértünk.
Ami a részenkénti kötelező szexeléseket és véres verekedéseket illeti, két évadig még oké, de szerintem kezd már elcsépeltté válni (kb. mint Kenny halálai a South Parkban :D ). A következő szezontól elhagyhatnák, vagy ritkábbra vehetnék. Bár lehet, hogy ez is a szándékuk, és a legutóbbi, rendhagyó epizód is részben ezt vetítette előre.

_Peter - 2014. 02. 17. 11:48

Jó rész volt ez is, ha szombat akkor Banshee. Az angol arc jó kis ellenfél volt a részre, jó akciójelenetek, jó dumák. Sugar a shotgunnal laza volt. Hood fia nem az a szerencsés alkat, ugye? Rebecca az amishoknál se lehetett önmaga, most meg Proctor tulajdona lett. Az asszisztense elég beteg, vajon mi derül még ki?
Dava autós jelenet: egyedi dolog, vagy Amerikában az oktató oldalán nincsenek beépítve pedálok?

koka - 2014. 02. 17. 12:29

@Brynden Rivers: Az órája is ott maradt a gyereknek a szobában. Ha már megmutatták nekünk a készítők, akkor inkább az buktatja le Proctor-t.

Brynden Rivers - 2014. 02. 17. 13:52

@koka:
Első dolga lesz megkérdezni Sugar-tól, hogy nem látta-e a gyereket, akitől megtudja, hogy Rebecca-val ment el, és ennyi elég is ahhoz, hogy tudja Proctor áll a gyerek eltűnés mögött.

Llew - 2014. 02. 17. 21:06

Na, ez nem gyönge volt. Mondjuk abban egyet értek, hogy mostanában mintha a szükségesnél sokkal többször lenne hatásvadész a sorozat. Az autópályás bunyó nagyon necces volt. Valóságban már az első kamion is simán átment volna rajtuk. Arról nem is beszélve, hogy vagy kettő elment mellettük úgy, hogy Hood pisztollyal a kezében áll a reflektorfényben. Szóval ott simán elég lett volna, ha Hood lelövi a faszit.
A vége durva volt. Proctor nagy geci. Bőven elég lett volna a srácot szarrá veretni. Nem gyönge szarba kavarta magát azzal, hogy nem tudta kit intéz el. A testőr meg nagyon creepy. Kíváncsi lettem volna, hogy ki fogja a korbács végét. Nem lepődnék meg ha Proctor lett volna.

ubul - 2014. 02. 17. 21:49

akik a dugást kezdik sokallani: cinemax sorozat, mármár védjegy a dugás/rész a legtöbb sorozatukban :) (legalábbis ezt vettem ki idáig ,azok közül, amiket néztem a csatornától :D)

Na mondjuk a Banshee kezdi kinőni az eredeti elképzeléseket, szóval tényleg kezd nem beleillő lenni, de hát ez legyen a legkevesebb gond benne :D

Miss Keamy - 2014. 02. 17. 22:11

Nekem régóta kedvencem a creepy Burton, amióta megjelent. Várok már nagyon egy részt amiben több szerephez jut. na meg Kai. Viszont én úgy érzem nem lesz köztük kefélés, az unokahúg nekem egyfajta csiszolatlan gyémántnak tűnik Proctor szemében, és azért is ölethette meg a srácot, mivel az ő tulajdona, őt nem sértheti meg senki és mocskolhatja be se testileg, se lelkileg. Legalábbis nekem igy jön le aztán kitudja :)

Marcipáncica - 2014. 02. 18. 00:26

Nekem nem tűnik ennyire “ártatlannak” Kai es uncsihug kapcsolata. Valami perverz szexuális feszültség van köztük, erre mar korábban is, de ebben az epizódban is kaptunk utalásokat. A szemüveges vandamme-fejű ürge nekem is kedvenc karakterek közt van, mar annyira ijesztő hogy futkos a hideg az ember hatan amikor valami (rendszerint durva) szerephez jut. Viszont egyre jobban zavarnak a trehányságok amik a gyilkosságokat, halalokat illeti. Kamionos sztori után … Wtf? Csak ugy elsetalok? Meghalt egy ember, es szemtanúk is voltak a balhéra az úton. No mindegy, ettől még szeretem a sorozatot, egyik kedvenc, pedig erős most a mezőny! :)

Quantumleap - 2014. 02. 19. 06:33

Most, ahogy jobban belegondoltam, szerintem Kai és az unokahúga kapcsolata olyasmi, mint A sebhelyesarcú-ban Tony Montana és a húga. Ugyebár ott is az történik, hogy Montana kinyírja a haverját, amikor megtudja, hogy a húga stikában hozzáment. :O

attillaahun - 2014. 02. 19. 19:54

Ez ritka egy igénytelen rész volt. Ezeken az eltúlzott felesleges keménykedéseken csak pislogtam, hogy hogy sikerült egy ilyen hulladék leforgatniuk egy olyan után mint az előző, ami meg egy ritka gyöngyszem. Minimum tényleg mintha rendezőt cseréltek volna.
Na reméljük majd a következő.

paranoid android - 2014. 02. 20. 18:09

Személy szerint én nagyon élvezem a sok párhuzamos montázst és a jelenetek non-lineáris szerkesztését, bár ebben a legutóbbi részben kétségtelen, hogy kicsit túlzásba estek. Az egymástól időben vagy térben távol eső történések ilyen egymás mellé rendelése növeli a jelenetek érzelmi- és információértékét – pl. a két szexjelenet párhuzamos megmutatása felhívta a figyelmet a különbségekre, és így nem ragadtak le a szimpla explicit tartalom szintjén. Ennek ellenére az ilyen szerkesztésmóddal könnyebben tud telítődni a néző, mint az egyszerű lineáris jelenetkezeléssel.

A zárójelenetek általában most nem hordoznak plusz információt a történet szempontjából, de remek hangulatképek, amik a maguk módján igenis hozzáadnak a sorozathoz. Nekem talán így jobban is tetszenek.

Szerencsétlen Jason. Nagyon kereste a bajt, és a baj is kereste őt, nem meglepő, hogy végül egymásra találtak, de a körülményekre nem számítottam.
Rebecca és Proctor kapcsolata nagyon érdekes. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Nekem most úgy tűnik, hogy Rebeccában van valami félelem és csodálat keveréke a bácsikája felé (persze a Jason eset után ez változhat), nem véletlenül próbálta utánozni Kai domináns viselkedését a szex előtt. Nem magához a bácsikájához, hanem az általa birtokolt erőhöz vonzódik, amiből neki nincs sok, egész életében kiszolgáltatott volt. Proctor meg egy területét védő állat, mikor Rebecca kerül szóba. Kétségtelen, hogy van egyfajta szexuális feszültség, ami kényelmetlenné teszi az egészet, de szerintem sokkal inkább a hatalomról szól kettőjük kapcsolata, mint a testi vonzódásról – persze a hatalom is egyfajta afrodiziákum.

Siobhan és Hood beszélgetése baromira tetszett, külön-külön a kedvenc karaktereim voltak, de egyre jobban tetszenek együtt is.

csaklesek - 2014. 02. 21. 12:05

Hol is kezdjem? Egy itteni cikkben láttam meg nemrég a Banshee Proctorját és iszonyat ismerős volt valahonnan. Rákerestem és kiderült számomra, hogy Ulrich Thomsen játszotta a Csáth Gézáról szóló Ópium, egy elmebeteg nő naplója című film főszerepét.Szász János rendezte.
Hoppá, mondom nekem ebbe a Banshee-be bele kell pilláznom. Nos, a pasit üldözik a degeneratív szerepek, lubickol bennük.
A sorozatot bedaráltam, behozva a lemaradást. A főcím és a zene telitalálat.
A főszereplő az elején tetszett, de most már picit unom, legfőképp Sioban miatt…tiszta nyálas lett az egész.
Tetszenek a visszaemlékezések, bár Anastasia apja szerintem minden tekintetben gyenge karakter, semmi ijesztő nincs benne.
Tetszik, hogy rengeteg náció szerepel. Tetszik továbbá, hogy Hood valamiféle véd és dac szövetségben van Proctorral, aki pont mint ő, nem minden tekintetben bűnöző. Mindkét karakter összetett. Rebecca se véletlenül vonzódik hozzájuk.( a lány Hood és Proctor emlékképekre maszturbált)
Proctor és Rebecca szerintem is szexuális feszültségben élnek egymás mellett. Rebeccát lenyűgözi Proctor hatalma, Proctor pedig élvezi ezt. Valamint megoszthatja az uralkodói magányt a lánnyal.
Ami csak az elején volt érdekes, az Anastasia családja. A két gyerek és a férj, most már elég unalmasak.
Az első évad nagyon bejött, a másodikban kicsit döcög a tematika.
Csípem, hogy a Harmadik műszakos mentősfiút( Antony Ruivivar) beválogatták indián fejesnek.
Nagyon bízom benne, hogy felhozzák ezt az évadot. Általában jót tett a sorozatnak, hogy minden részt más dirigált, de talán az első évados tagokat kéne visszahívni.

Lui - 2014. 02. 21. 20:32

Nekem ez a Proctor annyira Bajnai Gordonra hasonlít.. :)

_Peter - 2014. 02. 22. 13:44

Nem tudom hányan látták a legfrissebb részt, de szerintem Job összes dumája mehetne a hét idezete rovatba. Akárhányszor megszólalt vigyorogtam egyet.

LaCRossE - 2014. 02. 22. 14:12

_Peter: az biztos, de megmaradok szerintem majd a “Boom, motherfucker.”-nél.

Quantumleap - 2014. 02. 22. 18:16

Én Thomsent a Banshee-n kívül, a Születésnap c. művészfilmben láttam, mint a család botránykiteregető gyermekét. Akkor már túl voltam a Banshee első évadán, először nem tudtam, honnét olyan ismerős. :)

winnie - 2014. 02. 22. 18:28

az nem muveszfilm volt, az mas:)

hummel - 2014. 02. 22. 19:36

Job valóban ontja magából a beszólásokat, a Sugar-nak szántak mindent visznek. Mindkét figura nagyon el van találva.

Chief Longshadow. Remélem George Hunter nem hagyja annyiban. Verhetne egy kis tartást Alex-be. Vagy egyszerűen eltakaríthatná az útból. Akkor Nola biztos visszajönne.

koka - 2014. 02. 22. 19:44

Job elvitte, az amúgy is baromi jó 7. részt. Nálam a
“- I’m not burying anyone else this month.” és a “- Who do I have to shoot to get a motherfucking menu in here?” jött be a legjobban :)

Lemoni - 2014. 02. 22. 21:14

Job dumái valóban fergetegesek, én még azon tudok hangosan felnevetni, hogy Hood sokszor a legerőszakosabb jelenetben is olyan ártatlan bociszemekkel képes nézni, mintha vasárnapi misén lenne :D

LaCRossE - 2014. 02. 22. 21:46

Ja: ebben a részben nem verték péppé Hood-ot, és még dugás sem volt! (ha Rebecca kis “flashbackjét” nem nézzük)

secret - 2014. 02. 23. 01:39

hat ez a hetedik resz cold opebje a vilag legjobbja volt!

Neoprimitiv - 2014. 02. 23. 07:10

@koka: a részt még nem láttam, de a második Job idézet szövege szerintem egy banshee-féle kikacsintás volt így Valentin-nap táján. Az eredeti az Igazából szerelem-ben hangzott el Hugh Grant-től.

jonnyka - 2014. 02. 23. 16:39

hát megint azt kell mondjam, hogy csak ülök és “10/10”
egyszerűen… 10/10.
így tovább.

laza_kivi - 2014. 02. 23. 17:59

Brocknak is volt pár jó beszólása.
Rész nagyon tetszett, Brocknak is volt pár jó beszólása, de persze Job vitte a prímet. Emmettet eddig is bírtam, most is nagyon bejött. (http://www.youtube.com/watch?v=ZJjpWiy_E0k) Ma újranézem, mint ahogy eddig is tettem a többivel.

Poghy - 2014. 02. 23. 20:14

A cold open szuper volt, Job dumáin is jókat derültem. Én arra tippelek, hogy Rebecca fogja Proctort elárulni, csak még kell előtte egy “utolsó csepp a pohárban”, ami 1-2 részen belül várható szerintem.

Crias - 2014. 02. 24. 00:09

Hát a cold open… nem tudtam eldönteni hogy zseniális vagy gusztustalan undorító dolog.

Maga a rész 10/10 kuva jó volt :)
Siobhan és Hood között zavar támadt?
Remélem Ana meg Gordon kibékülnek és nem kell Hoodnak Ana körül kavarnia remélem tényleg lezárták mert most olyan érzésem támadt hogy még valamelyikük részéről újra kezdődik ez a dolog, de remélem tévedek nincs kedvem ehhez a szerencsétlenkedéshez megint…

Miss Keamy - 2014. 02. 24. 00:43

fenomenális, én is csak ülök és lesek ki a fejemből :D
köv részre leszek kiváncsi, proctor reakciója. gondolom kinyomozza kik dobták fel, azt creepy Burtonnel elintézteti.

Llew - 2014. 02. 24. 08:59

Elég nagy léptékben halad a sztori, de kétlem, hogy Proctort kiiktatnák ebben a pár részben, ami maradt az évadból.
Burton az ismeretlenségével hihetetlenül eltalált figura. Ahogy a bárban levette a szemüvegét az ott van az utóbbi idők legfenyegetőbb tévés jelenetei között. Reese nyugodt PoI-s suttogásait is veri.

paranoid android - 2014. 02. 24. 19:09

Nagyon tetszett, ahogy egész részen keresztül próbálta elfojtani Hood a dühét, Proctor házánál még pont jókor jött Siobhan hangja a rádióból, hogy lenyugtassa, meg próbált Brock segítségével valódi nyomozómunkával előállni, de a végén csak nem bírta ki. Örülök, hogy Emmett is kapott kicsit nagyobb teret most, úgy érzem benne is sok lehetőség van. A Brock-Hood kapcsolat is érdekesen alakult ebben a részben, és később fontos lehet, hisz Brock Gordon kérésére Hood után nyomozott, meg amúgy is döcögős a kapcsolatuk, és most megint csalódott egyet a sheriffben.
A cold open valóban ütött, nem csoda, hogy szerencsétlen Rebecca eléggé szét van csúszva.
Nekem ez volt a kedvenc Job beszólásom:
“- I can’t hear a thing.
– That’s ’cause you old and deaf. Don’t put that shit on me.”

G. - 2014. 02. 24. 19:58

Job és Sugar mindent visznek, a kettejük közti párbeszédek valami zseniálisak, a DW 50. évforduló óta nem volt ennyi hét idézete egy rakáson.
Amúgy más is úgy érzi, hogy ezzel a résszel már-már csúcsot dönt a sorozat minőség tekintetében vagy csak én vagyok kiéhezve?
G.

laza_kivi - 2014. 02. 24. 20:02

Nem kéne néznem előzeteseket, mert így még nehezebb kivárni. :)

Nikki - 2014. 02. 25. 04:08

Ha valaki, akkor szerintem Hood nagyon esélyes, hogy valamikor elintézze Proctort és Brock nem biztos, hogy csalódik a módszereiben.
A nyitó jelenet egyszerre volt nagyon jó és undorító; nekem kellett 1-2 másodperc, mire leesett, miért is nézzük a darálót.. nem kicsit volt beteg. Ami Rebeccat illeti, ő még bármelyik oldalra billenhet. Szerepe lehet a nagybátyja bukásában, vagy vele együtt önmagát is elássa. Esetleg még lehet áldozat.
Job egyszerűen uralja a jeleneteit (“Who do I have to shoot, to get a motherfucking menu in here?” – meg hét idézete lesz) de Hood se volt semmi, most először éreztem kicsit megint, hogy nemcsak a sorozat, hanem ő is régi önmagát idézte és ez mocskosul bejött. Érezhetően emelkedik a tét, és igen, ez kell ide, fölöslegesen beletuszkolt jelenetek nélkül.

jonnyka - 2014. 02. 25. 07:13

G: nemnem, én is így látom, kezdek ilyen totális fanboyba átmenni
bár amondó vagyok, hogy legnagyobb problémánk legyen, hogy erre a heti szűk egy órára ennyire jól érezzük magunkat egy sz*ros sorozat miatt.. :)

Lemoni - 2014. 02. 25. 12:38

Hood biztos nem fogja annyiban hagyni, hogy 15 évet ült a semmiért, érdekes fordulatot adhatna a történetnek, ha az üldözöttből üldöző lenne :)

karit - 2014. 02. 25. 17:10

Beteg. Zseniális. Elvártam volna, hogy a reggeliző Proctor megkínálja Hoodot egy kis sült kolbásszal. De addigra Rebeccával biztos megették már.

Jó lenne, ha pár évadon át szívatnák még egymást. Amíg tele nem lesz a kukoricás lecsapott fejekkel.

Quantumleap - 2014. 02. 26. 08:17

winnie: Akkor micsoda, ha nem művészfilm?

paranoid android - 2014. 02. 26. 16:24

@Quantumleap
A Születésnap az első Dogma-film. A mozgalom pont a “művészkedés” ellenében született, a filmkészítés megtisztításának szándékával. De persze alkotói szempontból könnyen felfedezhető egy adag álszentség is a mozgalomban. És semmiképpen nem mainstream/kommersz. Szóval mindkettőtöknek igaza lehet, attól függ, hogyan értelmezzük a “művészfilm” fogalmát.

Bocs az off-ért.

Quantumleap - 2014. 02. 26. 20:32

paranoid android: Tudom, mi az a Dogma. És igen, szerintem csak a művészfilm egy alfaja, mozgalom ide vagy oda.

Nem is teljesen OFF, ha azt vesszük, hogy az volt Thomsen befutó filmje. Meg azt, hogy amit az ottani karakterén a történet szerint elkövettek a múltban, azt – vagy legalábbis hasonlót – a Banshee-beli karaktere jóllehet el fogja követni máson. :)

Crias - 2014. 02. 27. 20:59

Jaja én is vártam hogy megzabáltatják Hood-al a srácot :D

Crias - 2014. 02. 27. 20:59

Vagy Rebeca büntetése volt hogy meg kellett ennie a srácot :)

_Peter - 2014. 03. 01. 13:26

Azt a k… milyen felkavaró rész volt ez a skinhead rohadékokkal.

laza_kivi - 2014. 03. 01. 16:06

Úúú, jó kis rész volt. Történt itt pár dolog.
Emmettéket sajnálom, ütött a rész. :(
Remélem leszámolnak Proctorral, mert innen nincs visszaút, tetszik, ahogy Hood Longshadowhoz ment. Rebecca nem árulta el Hoodot, már a vezetői székbe vágyik, csak az a gond vele, hogy nem tudom elképzelni őt, mint főnök. Látszik, hogy fogalmazódnak benne ezek a gondolatok, ahogy beült a székbe. illetve nem Hoodot nyomta fel, hanem feláldozta a nőt, és annak a fényében, hogy látta a rajzot, amit a gyereke készített neki.
Proctor-Sugar, ajjaj.
Siobhan és sheriffünk kapcsolata is mélyül, látszik, hogy komolyan gondolják, így remélem majd él a dologgal és kérdez majd tőle.
Tetszett, hogy a Gordon-család kezd újra összejönni.
Job pedig valamit talált Nyúl úrról.

Lemoni - 2014. 03. 01. 23:20

Ááá, Hood fejjel megy a falnak, kemény menetek lesznek ezek Proctorral. Emmetet nagyon sajnáltam, hülyeséget csinált, de a helyében én sem tettem volna másként. Durva dolgok jönnek még!

hummel - 2014. 03. 02. 00:10

@Lemoni: Fejjel megy a falnak? Ez a múltkori résznél lett volna igaz, amikor Hood még a célirányosan Proctor életére akart törni. Utána próbálta észre téríteni Sugar és Hood megpróbálta a rendőrök módszerével. Látható volt, hogy egyik sem igazán feküdt neki. Akkor állt össze és talált magára amikor a két megoldás között talált egy harmadikat. Törvénytelen módszereket kever törvényesekkel. Az Alex féle biztosítás is már a lenyugodott ’con man’ eredménye. Már képes átgondolni a dolgokat és nemcsak megtervezni a következő lépéseket, de tartaléktervről is gondoskodni. Az egyetlen probléma Juliet. Már eddig is azon agyalt, hogy a felbukkanása óta egy csomó embernek lett sokkal problémásabb az élete. Ha Juliet az ő keverése miatt meghal, akkor az igencsak visszavetheti őt.

Llew - 2014. 03. 02. 14:56

Juliet innen tuti halott. A kérdés, hogy Proctor is megy-e még ebben az évadban? Nélküle nagyon üres lenne Banshee, de nem sok lehetőség maradt. Rabbitot meg nem lehet még egy évadra elhúzni.
Rebbeca nagyon durván sötét útra lépett, de még a csokornyakkendőssel megtámogatva sem pótolhatja a nagybátyját. Hood és a szemüveges között várok egy csörtét még ebben az évadban.
Emmeték sztorija durva volt, sajnálnám, ha végleg búcsúznánk tőle, de nagyon arra hajlik a dolog.
Az a baj, hogy a most történtek kapcsán a múltkori Nia által tomahawkkal a cellában fejbe küldött amish faszi kapcsán még jobban kilóg a lóláb. Annak semmi következménye nem lett, mintha meg sem történt volna.

koka - 2014. 03. 02. 17:40

Jó lett nagyon ez a 8-as rész, rendesen felpörögtek az események. Emmetes abálás külön bejött, de én is sajnálnám ha ezzel vége lenne a karakternek. Proctort is rendesen felültette Hood a szopógépre, Rebecca meg látszólag a babérjaira tör. Lesznek itt még fincsi dolgok. És akkor Mr. Nyúl is belekontárkodhat.

Quantumleap - 2014. 03. 02. 19:28

A következő évadban gondolom, már csak elkezdenek foglalkozni hősünk valódi személyazonosságával.

Tommy - 2014. 03. 02. 22:03

Kurvára mérges leszek ha a sorozat legjobb karakterét Proctor-t kiírják az írók. Remélem a Hood-al való konfliktusok elhúzódik még pár évadig. Én nem írnám le amúgy Proctor-t még, sztem nehezebb szituból is kivágta már magát. Amúgy a házkutatós jelenet akkor ütött volna igazán ha Rebecca elmondja nagybáttyjának hogy Hood a házban járt és az így kiürítette volna a raktárt, az jó nagy pofára esés lett volna Hoodnak.:D Sztem korai még az ő összecsapásuk, óriási hülyeség lenne az írók részéről ha Proctor-t kinyírnak ebben az évadban..

laza_kivi - 2014. 03. 02. 22:56

Szerintem nem írják ki, én úgy tudnám elképzelni, csak börtönbe megy egy időre, aztán valahogy majd kikerül. Rebecca meg már át akarja venni a helyét, szóval nem akarta bemártani Hoodot, aki bezárhatja és így Hood is a tartozik neki.

paranoid android - 2014. 03. 02. 23:02

Emmett története ütött rendesen. Én is remélem, hogy nem végleg búcsúztunk el tőle.

@Tommy
Semmi nem mutat abba az irányba, hogy kinyírnák/kiírnák Proctort. Valószínűleg erre az évadra most kikerült a képből valamennyire, de a következőben biztos visszatér. Mivel már csak 2 rész van hátra az évadból, és a Rabbit szálat nem húzhatják tovább, ez remek alkalom, hogy a Proctor-Hood ellenségeskedést parkolópályára tegyék anélkül, hogy az erőltetett legyen. Nekem a házkutatás épp azért tetszett, mert arra számítottam, amit felvázoltál. Meglepett, hogy Rebecca nem árulta el. Ellenben Julietet simán bemártotta bizonyíték nélkül. Érdekesen alakul Rebecca is.

@Quantumleap
Én nem tartom valószínűnek. Fontos attribútuma a karakternek ez a “múltnélküliség”. Ahogy a Spartacusban sem ismertük meg a főhős valódi nevét, mert nem az számított, hogy mit tett, ki volt, hanem amit tenni fog, akivé válik. Ezzel még inkább eltávolítva belőle az átlagembert, és a hős identitását beleszőve. A Banshee-ben Hooddal meg különösen jól működik ez, mert ehhez jön egy ellentétes mozgás, a sok karakterhibájával és a szabályáthágó mentalitásával, ami az “átlagember vágybeteljesítő” típusává is előlépteti.
Persze akár rám is cáfolhatnak. De én azt preferálnám, ha nem ismernénk meg a valódi személyazonosságát.

Miss Keamy - 2014. 03. 02. 23:44

na én ott kaszálom ha Proctort kiveszik. nélküle full értelmetlen és súlytalan lenne az egész. Ütött ez a rész. Emmett jelenet durva volt, jól csinálta, szegény négereket mindig sújtják. Remélem a kövi rész arról szól, hogyan szabadul Kai és kicsit odavághatna a túl magabiztos sheriffünknek, még ha jól is csinálja..én azt hittem 1ébként Hood belefut kedvenc pszichopatámba, de igy hogy Rebecca nem dobta fel Hood-ot izgis a dolog. Köv rész cold open: Burton lemészárolja a kvát.

Quantumleap - 2014. 03. 03. 08:23

paranoid android: Na jó, de hosszútávon (bár nekem rövidtávon is) elég erőltetett, hogy még akik tudják a valódi nevét, azok sem szólítják meg rajta soha. Na meg ha Rabbit kikerül a képből, akkor utána szerintem kell valami érdekfeszítő vonal az esetleges további Proctor viszálykodások mellé. És szerintem nem én egyedül szeretném tudni, hogy ki is ő valójában.

hummel - 2014. 03. 03. 10:07

@Quantumleap: Rabbit helyére jön majd Brantley.

Proctor kiírása egyenlőre esélytelen. Remekül eltalált ellenpontja Hood-nak, egyszerűen nincs olyan szereplő aki átvehetné a helyét. Szerintem több évadon keresztül megmarad.

Rabbit a következő két részben kiírásra kerül, ezt tényleg nem lehet tovább húzni. Ami nálam viszont kérdéses, hogy a pap hogyan illik majd a képbe.

koka - 2014. 03. 03. 11:11

@Quantumleap
Valószínűleg sose tudjuk meg Hood igazi nevét, paranoid android meg jól összefoglalta, hogy miért.

Maximum a show végén tudjuk meg, a készítők itt beszélnek róla: http://youtu.be/pq_N3RE9jNM?t=4m57s

Quantumleap - 2014. 03. 03. 11:28

hummel: Azért mostanában látni olyat néhány sorozatnál (pl. Homeland, Sons of Anarchy), hogy a készítők kinyírnak egy olyan karaktert, akiről pedig sokan richtigre vették, hogy a sorozat legvégéig megmarad.

Ubul - 2014. 03. 03. 14:20

Hát azért Proctor elég alapvető szereplő a Banshee-ben, nehogy kinyírják, ki venné át a helyét, aki szintén olyan karizmatikus, mint ő?

Amúgy a 9-es rész promo-ja – ha valakinek mond valamit, mert megnézte – sokat sejtet.

koka - 2014. 03. 03. 14:31

@Quantumleap: egy elszállt kommentemben leírtam, hogy miért nem fog kiderülni soha Hood neve. A lényeg, hogy a készítők szeretnék fenntartani ezt a rejtélyt.

hummel - 2014. 03. 03. 14:32

Quantumleap: Mindkét általad említett sorozatnál a szereplők közötti súlypontok erősen megváltoztak az adott évadban az előzőhöz képest. Ez sugallta a lehetőségét a kiírásuknak, az egyikben erősebben, a másikban kevésbé (legalábbis a számomra). A Banshee esetén viszont nem érzek különösebb súlyponti változást a szereplők között az első évadhoz képest.

Quantumleap - 2014. 03. 03. 17:21

koka: De ez tény? Maguk a készítők mondták?

Quantumleap - 2014. 03. 03. 17:30

Amúgy ebben a részben sem volt szexelés. Mintha tényleg lejjebb akarnának állni vele. De amúgy nem emlékszem már, hogy az első évadban tényleg minden epizódban volt?
Siobhannál pont mostanában gondolkodtam azon, hogy ha már kapcsolatban vannak Hooddal, akkor csak el kellene kezdenie a múltjáról kérdezni.

hummel: Itt is símán létrejöhet egy ilyen “súlypontváltozás”. Teszem azt Proctort parkolópályára rakják, majd a következő évad utolsó 2-3 epizódjára visszahozzák, majd pedig távozik. Nem tudom, nekem már nem annyira jönnek be a sorozat végét megélő genyák, akik mindig elkerülik a végzetet valami irreális módon.

koka - 2014. 03. 03. 18:48

@Quantumleap: igen, linkeltem egy youtube interjú videót, még oda is tekertem, csak elnyelte a spamszűrő *wink*

laza_kivi - 2014. 03. 03. 20:19

A 9-es rész preview-ja is csak megerősít engem a Rebeccás gondolatomban…
Remélem tényleg egy darabig bentről kell Proctornak ügyködnie, amúgy jól áll neki az a fehér rab ruha. :D

Marcipáncica - 2014. 03. 03. 20:37

Most komolyan, senki nem számított rá hogy ez lesz? És otthagyják egyedül a rabokat? Ne már… Sajnálnám hogyha Emmettnek ezek után távoznia kell a sorozatból. :(

csaklesek - 2014. 03. 03. 21:35

Nevetséges a seriff, teljesen hiteltelen.
Eljátssza az igazságtevőt, pedig ő is víz alá temette egykori börtöntársát. Pont olyan öntörvényű, mint Proctor, egy tőről fakad vele. Ebben a sorozatban igazán jó egyik szereplő sem lehet, tehát a jó nem győzedelmeskedhet.
Rebecca annak ellenére, hogy nem árulta el Hood-ot mégiscsak a nagybátyját segítette. Juliet és valószínűleg a fia is lehúzhatja a rolót.
Az első évadban valóban orrba szájba ment a szex, de azért elfojtott erotika itt is volt az elején, mikor Proctor bekopog az éppen ruhát próbáló Rebeccához.
Harmadik a stáblistán Thomsen, kétlem, hogy kiírnák.
Nagyon sok a lehetőség benne, könnyen lehet ő, aki Hood-ot leleplezi.
Az Ana-Hood szálat pár rész óta jegelik, a nagy szerelem ennyi volt. :D Sioban gyanakszik, remélem kiborul a bili, mert a romantikázásuk nem jön be.
Emmet nagyon sablonos volt, azt tette, amit a nagykönyvben megírtak ilyen esetekre. Szerintem Hood kihúzza a slamasztikából egy elsumákolt jelentéssel.

Crias - 2014. 03. 03. 22:46

Hát már nem azért de Job elárulja hogy hol van rabbit, meg hogy mi a kapcsolata a “testvérével”, szerintem azt makogta hogy a testvérét csak eljátszotta.
Annyit mondott hogy megtalálta az fbi-os csak rossz helyen kereste.

laza_kivi - 2014. 03. 04. 09:46

“Ana-Hood szálat pár rész óta jegelik, a nagy szerelem ennyi volt. :D”
Nem csoda, hiszen pár résszel ezelőtt lezárták. ;)

Quantumleap - 2014. 03. 04. 10:02

csaklesek: Azért a volt cellatársa láb alól eltétele kissé más volt. Egyrészt, a fickóról kinézet alapján meg lehetett saccolni, hogy nem azért ült, mert cseresznyét lopott a szomszéd fájáról, akár nemi erőszak, akár kitervelt gyilkosság is lehetett, tehát eleve nem kár érte. Másrészt pedig pofátlan módon be akarta magát zsarolni közéjük, és ha megteszik, egyértelmű, hogy később valamilyen fokon ő akarta volna diktálni a feltételeket.
Jason Hood pedig csak egy megtévedt bárány volt, akinek végül az lett a veszte, hogy a józan ész helyett a farkára hallgatott.
De megintcsak az jut eszembe, hogy ha Hood egyszer lelepleződik, akkor csak ki kellene derülnie az igazi nevének. Persze koka feljebb azt írja, hogy a készítők azt nyilatkozták, hogy nem fog kiderülni a valódi személyazonossága. De nem lehet, hogy úgy értették, hogy majd csak a sorozat legvégén derül ki? Amúgy a Hood-Ana központú fillerszerű epizódból jól vettem ki, hogy a letartóztatása után sem mondta el a valódi nevét, és akkor ezek szerint névtelenül ült a börtönben? Szerintem ilyen nincs a valóságban.

koka - 2014. 03. 04. 10:45

Quantumleap: belinkelem még egyszer hátha nem tűnik el. Egyébként meg nem biztos, hogy sokat nyerünk vele ha megtudjuk a nevét. Kijelenti, hogy ő Kovács Géza, de kb ennyi is lesz benne a meglepetésfaktor :)

http://www.youtube.com/watch?v=pq_N3RE9jNM&t=4m58s

hummel - 2014. 03. 04. 13:47

Quantumleap: Ha egy illető személyazonossága nem ismert, akkor Amerikában nagy valószínűséggel a John Doe név alatt rabosítják. Esetleg ha van már John Doe rabosítva, akkor kap mellé még egy számot a megkülönböztetés végett.

Quantumleap - 2014. 03. 04. 19:03

hummel: Ezt én eddig csak kórházba kerülő kómás betegekről hallottam, akiket nem tudnak azonosítani. De biztos igazad van. Na de az ujjlenyomata sem szerepel a nyilvántartásban? Bár igaz, tizenöt éve még nem volt divatban az a fajta útlevél, nyilván csak annak került be, aki már előtte is elkövetett valamit.
Én úgy veszem ki a szavaikból a videón (valamint az angol nyelvű google-n is rákerestem), hogy a sorozat legvégén megtudjuk az igazi nevét. De amúgy szerintem ez a névtelenség azért nem passzol 100%-ban a sorozatba, mert nem egy olyan valakiről van szó, aki a semmiből jött, és a kutya sem ismeri. Feletébb érdekes, hogy Ana, Job, Rabbit (utóbbi különösen) nem szólítja meg soha a nevén. És az elég gyenge magyarázat, hogy pont azokban jelenetekben nem hozza úgy a társalgás.
Ezt még sehova nem írtam, de az is érdekes, hogy Hood látszólag seperc bepótolta a külvilágtól elzárva töltött 15 évet, legalábbis semmi kellemetlensége nem adódott a technika fejlődéséből, valamit kultúrsokk sem látszik rajta a világ változása miatt. Amikor a sorozat elején az igazi Hood-ot hívták, véletlen pont tudta, hogy vegye fel a mobilt. :) Ne értsetek félre, nem keresem én direktbe a hibákat, de ezek a dolgok akaratlanul is szemet szúrnak.

hummel - 2014. 03. 04. 19:26

Quantumleap:
A börtönökben is használják a John Doe megnevezést. Írd be a következő linken a nevet, és látni fogod: http://criminal.laws.com/location/inmate

„semmi kellemetlensége nem adódott a technika fejlődéséből”
A múzeumi melónál csapdába került emiatt. Jobb és Carrie húzta ki a szószból. Plusz amikor Carrie-vel egy ékszerüzlettel szemeztek a börtönből visszafelé, akkor is látszott a lemaradás.

Quantumleap - 2014. 03. 05. 06:05

hummel: Oké, igaz. Ez a két dolog kiesett nekem. :) De még így is azt kell, mondjam, túlságosan rutinosan viselkedik, mintha csak pár évet lett volna bent.
Amúgy az csak egy dolog, hogy ő ne mondja meg a nevét (bár ez sem hihető, nyilván utánajárnának, ha mással nem, fénykép közzététellel), de mi a helyzet az albínóval meg a korrupt börtönpszichiáternővel? Rabbit nem informálta őket a célszemély nevéről? Meg úgy általában, nem juttatott el infót a személyazonosságáról a börtön fejeseinek?
Én úgy látom, a készítők jó poénnak tartották ezt a névtelenséget, de a kísérő körülményeket, a környezetet nem gondolták át.

Marcipáncica - 2014. 03. 05. 15:44

@csaklesek: Hood kihúzná a slamasztikából… persze, ha Emmett akarná. De nem akarja, leteszi a jelvényt és vállalja a következményeket. Egyfelől sajnálom (a karakter miatt), másfelől viszont megnyugtató hogy nem kennek el 100%-ban mindent a sorozatban. Így egy csöppet életszagúbb, hiszen Hood disznóságai folyamatosan el vannak felejtve (pl. kamionos verekedős jelenet…stb), amik nekem már bántósan szemet szúrnak sajnos.

csaklesek - 2014. 03. 05. 22:33

Quantumleap: Azt nem tudhatjuk, hogy miért ült a tag. Lehet, hogy csak zsarolásért. A sitten segített Hood-nak plusz, lehet, hogy simlis volt, de nem érdemelte meg, hogy vízi hulla legyen.
Jason Hood-ot nem sajnáltam, pénzt lopott alvilági alakoktól(amit letagadott), előbb utóbb beérte volna a sorsa. Proctor rajta mutatta be Rebeccának, hogy bármit megtehet.
A seriff neve annyira nem is érdekel, elég lenne, ha az kiderülne, hogy nem Hood, hanem bitorolja más személyazonosságát.

csaklesek - 2014. 03. 05. 22:47

@Marcipáncica: Egyetértek, Hood személyisége nekem sem jön be. Néhány embert már eltüntetett, akiket a kutya se keres. Proctort se tudta Jason miatt bemártani, mert akkor kiderülne, hogy a turpisság. Így alattomosan besurrant a házába és üzleti fronton támadta be. Az első évadban kifejezetten szánalmasnak találtam, ahogy kullogott Ana után. Szeretnék Sugar és Job múltjáról is megtudni ezt azt.

karit - 2014. 03. 06. 17:52

“Amikor a sorozat elején az igazi Hood-ot hívták, véletlen pont tudta, hogy vegye fel a mobilt.”

Nem lehet, hogy nem a szabadulása másnapján ért Sugar kocsmájába? Meg tévé/újságok/becsempészett mobil volt a sitten is, közvetve azért felzárkózhat egy rab is.

“Egyetértek, Hood személyisége nekem sem jön be. Néhány embert már eltüntetett, akiket a kutya se keres.”

Én próbálok a képregények a részletek fölött nagyvonalúan átlépő komolyságával tekinteni rá, úgy a realitás teljes hiánya nem is zavaró. (De.) :)

paranoid android - 2014. 03. 06. 20:24

Nahát, jó sok szemet szúrt meg az utóbbi időben a sorozat. Talán a Banshee-ben többször kell felfüggeszteni az embernek a hitetlenségét, mint ami kényelmes mennyiségnek számít egyeseknél, de remélem nem megyünk itt át a Walking Dead kibeszélőkre jellemző “realitás a narratíva felett” mentalitásba.

@csaklesek
Pedig szerintem pont azok miatt (is), amiket felsoroltál, remek Hood személyisége. Legalábbis nekem felüdülés ez a fajta protagonista, aki nem a jó-rossz dichotómia szintjén gondolkodik és cselekszik.

laza_kivi - 2014. 03. 06. 22:05

Ha nem teszi el láb alól a börtönviselt tagot, akkor előbb-utóbb lebukott volna. Hiszen jó sok pénzt kapott a hallgatásért és hogy lépjen le, erre eljátszotta, eldrogozta. Szóval előbb-utóbb nagyobb veszélybe sodorta volna Hoodot, úgyhogy itt nem értem, hogy mi ez a fennakadás azon, hogy őt bedobta a vízbe… Szerintem Hood ennyi meghurcoltatás után, nem akart visszakerülni, mert a tag feldobja, mivel nem fizet neki állandóan..

csaklesek - 2014. 03. 06. 23:57

laza_kivi: Hood leülte a büntetését, ki kényszerítette, hogy vegye fel a seriff jelvényét? Senki. Ment a nő után, mint a veszett kutya. Az se kifogás, hogy Rabbit miatt bújt álca mögé, bárhol bárki lehetett volna, de ő célirányosan Banshee-t választotta.
Azzal nincs is gond, hogy a sittes tag Búvár Kund lett, csak azt írom, hogy Hood bőre se ér többet. Nem hős. Vannak szerethető tulajdonságai, de én Proctor párti vagyok. Sokkal jobban érdekel, hogy vele mi lesz, mint Hood-dal. Aki megérdemelné a seriff címet az Brock.
A hamis gyémánt dolog magyarázata is eléggé késik, remélem már nem sokáig.

paranoid android - 2014. 03. 07. 01:00

“csak azt írom, hogy Hood bőre se ér többet. Nem hős.”

Persze, hogy nem hős. Nem is írt ilyet senki. Éppen ez a lényege a karakternek. Nem hős, de nem is a manapság gyakori antihős, hanem egyfajta Clint Eastwood-i, név nélküli, modern cowboy (ha már korábban szóba került Hood nem ismert, valódi neve, ez a spagettiwestern karakter a legjobb példa egy elődnek), aki nem a legalitás területén mozog, hanem a saját erkölcsi síkján.

Azt pedig nem először írod, hogy Ana iránti szerelme miatt nem szimpatikus neked Hood. De szerintem ezt is félreértelmezed, mert itt sem a hősszerelmes aspektus az érvényes, hanem a megszállottság, amivé a szerelem alakult a börtönévek alatt. Ez a megszállottság volt a karakter mozgatórugója a sorozat kezdetén, és ennek köszönhetjük magát a sorozat alapkoncepcióját, a sheriff identitás felvételét is.

csaklesek - 2014. 03. 07. 07:40

paranoid android: Én nem gondolom, hogy 1félreértelmeztem. Kicsit nehéz megérteni egy férfit, akit 15 évig nem látogat meg a nő, akit megmentett a börtöntől( Hood ellenben többször is megteszi, viszi-hozza a 2.évadban), eltitkolja a közös lányukat, azt hazudja, hogy nincs nála a gyémánt, mikor Hood kéri a felét az akkor még értékesnek hitt szajrénak.( Valamint olyan elutasító vele, hogy egy önérzetes férfi már az első részben visszaül a motorjára és elrobog vele.)
Majd felszolgálja az apjának és sorsára hagyja. Mérföldekkel többet tett Anáért, mint az megérdemelte volna.

paranoid android - 2014. 03. 07. 12:14

@csaklesek
Felsoroltál pár vitathatatlan tényt, csakhogy ezeket mind külső nézőpontból szemléled, ami egy karakter megértésénél tévútra vihet. Hoodot 15 évig az éltette, hogy ha kiszabadul, Anával lehet. Ezt később a nő is megértette, mikor az egy hónapját a családja gondolatába temetkezve bírta ki. Hoodnak kellett valami, ami miatt nem adja fel a küzdelmet a börtönévek alatt. Az ilyen dolog óhatatlanul racionalitáson kívül helyeződik, mert elsődleges feladata nem a potenciális beteljesülés, hanem a remény fenntartása. Így Ana és az, amit reprezentált Hood számára, végül megszállottság lett. Hood hozzáállása a kiszabadulása után sem változott, mert ezt nem könnyű csak úgy lerázni, még akkor sem, ha folyamatosan negatív feedback-et kap az ember. Hood azért nem fogadta el sokáig ezt a szituációt, Carrie elutasítását, mert ezzel beismerte volna magának, hogy hiába volt a sok szenvedése. Ehhez idő kellett neki, nevezetesen másfél évad.

laza_kivi - 2014. 03. 08. 11:07

@csaklesek
A nő és a gyémánt után ment. Számomra érthető volt, hogy miért futott annyira Ana után, szerintem is sokszor már-már szánalmas volt. De ugye neki ez adta az erőt a börtönben, így a megszállottság érthető volt. És a 2. évadban szépen le is zárták ezt a szálat, szimbolikusan is. Láthattuk mi lett volna, ha plusz a valóságot.

“Nem hős.” Nem is vitatom.
De rég el kell felejteni azt a tényt, hogy az emberek vagy jók vagy gonoszak szereplők. A határok sokszor elmosódnak. Ilyen nincs a világban. Mert sok film arról szól, hogy a főszereplő csak pozitív lehet, az ellenfele meg csak negatív.

“Aki megérdemelné a seriff címet az Brock.” Ezt sem vitatom.

És miért lettél Proctor-párti? Mert ennyire unszimpatikus Hood, és azért még is kell valakinek szurkolni? Tudom, Proctor karaktere nagyon eltalált, nagyon összetett, Ulrich meg baromi jó színész. De én ennek ellenére sem tudok Proctor párti lenni, mert azért nincs sok kedvelhető tulajdonsága. :) Az, hogy neki szurkoljak? Annak ellenére, hogy nagy űrt hagyna maga után, én el tudnám azért képzelni nélküle a dolgokat, mivel mindent nem úszhat meg, természetesen Hood is már közelít ehhez.

laza_kivi - 2014. 03. 08. 11:10

Ejjha. Ez a 9-es rész.
Carrie kimondta, amit ki kellett. Rabbitet lassan elkapják, szorul 2 oldalról is a hurok. Plusz Hoodnak is szorul, mivel felismerték a kórházban.
Rebeccanál meg most vesztettem el a fonalat. :D

Quantumleap - 2014. 03. 08. 11:29

Tény, hogy Hoodot semmiképp nem nevezhetjük pozitív karakternek. De valami mégis van benne, ami a szememben különbbé teszi a Breaking Bad vagy a Sons of Anarchy főszereplőinél.

csaklesek - 2014. 03. 08. 13:34

paranoid android: Az tény, hogy kívülről szemlélem. Lélektanilag se mélyedtem bele. Nem vagyok férfi, de egy hasonló szituációban biztosan nem ülnék egy nőért, aki hagy a sitten rohadni úgy,hogy egy képeslapot se küld. Miután meg szabadultam, hát tuti nem keresném , nyilván nem rám vár.

csaklesek - 2014. 03. 08. 14:01

laza_kivi: Tudom, én is jobban szeretem a komplex módon ábrázolt jellemeket. Biztos vagyok benne, hogy minden emberben megvan a hajlam a rosszra, csak van, aki megteszi és van, aki nem. Nekem Hood-dal az a bajom( a kezdeti Ana mánián kívül),hogy őt felmentenék a tettei alól. Van nála rosszabb alapon.

Proctor: Én mindig a gonosszal vagyok. Plusz töményen, egyszerre néztem a meglévő részeket ő fogott meg. Intelligens és hűvös. Ott él, ahol született. Van múltja, van jelene. Elfogadja az egykori családja megvetését és mégis segít nekik. A saját eszközeivel, de segít. Vannak érzései, bántja a múlt, hogy olyan ok miatt űzték el, ami megbocsájtható lenne. Magányos és kirekesztett. Bajtársias. Sok jó tulajdonsága van. Persze sok rossz is, kellőképp ijesztő.
Nem utolsó sorban külsőleg jobban bejön, mint Starr.:)

hummel - 2014. 03. 08. 22:10

Hood múltjából random felbukkanó emberek (Wicks, Racine) sorsa nem sok jót sejtet Bonner számára. Márpedig a rendőr túl sokat tud ahhoz, hogy megmaradjon.

Nem sok jót jósolok Alex számára sem. Proctor is képbe került, és talán Rebecca sem véletlenül engedte magához közel a férfit. Az ő halálával megnyílna az út Nola visszatéréséhez.

Hodd néha elszórhatna egy-két morzsát Siobhan-nak és Brock-nak, mert anélkül nem fognak leállni. Például, hogy van egy lánya Carrie-től, ezért avatkozott be Max elrablásába annak idején, vagy akár, hogy volt egy fiú aki a nevét viselte, Proctor megölte, emiatt akarta elkapni. Semmi problémás részlet, csak a felszín.

A Hood csapat eléggé megrostálta Rabbit és Yulish embereit az utóbbi időben. Normál körülmények között egy rivális banda már kihasználta volna, hogy ennyi embert vesztettek.

Stiel - 2014. 03. 08. 23:15

Húha. Az elején Job a templomban is király, és az a zene, amikor Burton a sztriptízbárba megy… (Trailer Trash Tracys – Candy Girl, ha más is keresné.) Végig volt egyfajta feszültség az epizódban, mert nem lehetett tudni, hogy Job túléli-e. Nagyon tetszett, ebben erős a Banshee.

paranoid android - 2014. 03. 09. 03:40

Megint egy baromi erős részt kaptunk. És elég töményet is, jó sok minden történt. Rabbit alig volt az évadban, mégis sikerült erőteljessé tenniük a jelenlétét egyetlen rész alatt. Várom nagyon a leszámolást, de a rendőr karakter, aki elkapta anno Hoodot, megkavarhatja a dolgokat.

Rebecca izgalmas karakter volt számomra eddig is, de most egyre érdekesebbé válik, ahogy manőverezik Hood, Proctor és Alex érdekei között a sajátját szem előtt tartva, és elveit fel nem adva (Juliet kimenekítése). Burton egyre több teret kap, és szöveget is, ő is egy izgalmas karakter, akiről reméljük a következő évadban többet is megtudhatunk. Emmett viszont sajnos úgy tűnik hosszabb időre kikerül a képből, de azért remélem nem végleg.

A tetszetős akciójelenetek mellett kaptunk jó pár remek karaktermomentumot is. Kai és az anyja közötti jelenetet különösen szerettem. Ilyen nyíltan még nem láthattuk Proctor sebezhető oldalát, a valahova tartozás vágyát, a magányosságát.

Ahogy Hood sem adott hangot ilyen konkrétan erkölcsi nézeteinek még, mint ebben a részben:
Emmettnek: “There are rules, and then there’s what’s right.”
Siobhannak: “We’re supposed to be dealing in justice, but all we’re really doing is enforcing a set of rules. But justice… real justice… is personal.”

Én ezt imádom ebben a karakterben. Hood nem a legalitás embere (épp ezért olyan jó nézni a törvény őreként), hanem a saját erkölcse, saját kódja szerint működik. Ez a fajta cowboy mentalitás teszi azzá, aki képes rendet tenni. A törvény, mint egy adott moralitás általánosítása, leegyszerűsítése (ahogy minden mesterségesen általánossá tett dolog), alapvetően hibás. Ezeket a hibákat használja ki pl. Proctor, aki viszont a legalitás talaján mozog – leginkább az illegalitást képviselve. Ezért nem tudja elkapni őt pl. egy Brock, mert ugyanazon a pályán akarja megverni, ahol Proctor játszik, csakhogy Kai jobb játékos. Hood ezeket az előre leosztott lapokat rúgja fel, amikor nem hajlandó betartani a játékszabályokat.

Quantumleap - 2014. 03. 09. 21:15

Pörgős, tartalmas rész volt.
Azt viszont emeletes hülyeségnek tartom, hogy a feka nyomozó csak úgy felismer valakit,
akit 15 éve látott.

LaCRossE - 2014. 03. 09. 21:25

Quantumleap: miért lenne hülyeség? Ahogy látom, a Rabbit ügy neki elég meghatározó dolog az életében, így az, hogy emlékszik Hoodra, cseppet sem meglepő.

Wynonna - 2014. 03. 10. 03:52

@Quantumleap:

Nézd meg ezt az Origins részt, azért elég sok időt töltöttek összezárva a kihallgatószobában, ráadásul Hood hülyét csinált belőle, még szép, hogy megismeri:)

http://www.youtube.com/watch?v=eCAxRcG01sc

Quantumleap - 2014. 03. 10. 08:17

Wynonna:

Azért a 15 év, akkor is 15 év. Nekem is vannak olyanok, akiket utoljára ’99-’00 körül láttam -akkoriban többször is- mégis, ha most elmenne mellettem valahol, nem biztos, hogy sebtiben felismerném.
Amúgy a videó technikailag egy nagy egyes alá. Hood és a nyomozó is tök ugyanúgy néznek ki, mint most a jelenben.

LaCRossE - 2014. 03. 10. 17:04

Quantumleap: de Hood hülyét csinált belőle. :D

Stiel - 2014. 03. 10. 18:44

És amúgy nem sokkal korábban pont felidézte a nyomozó az esetet (a papnak), talán amiatt is jobban az eszében volt.

hummel - 2014. 03. 10. 20:06

Hood nem szimplán hülyét csinált Bonner-ből, hanem tette ezt az FBI orra előtt, ami plusz tőrdöfés volt a zsarunak. Ráadásul Rabbit az újságok címlapján szerepelt, szóval ez remek kiugrási lehetőség lett volna a nyomozónak, és ki tudja meddig vetette vissza ez a kudarc a karrierjét. Amúgy, mint kapitány kötelessége tisztában lenni a várost uraló nagyobb bandákkal, úgyhogy viszonylag naprakésznek kell lennie Rabbit-ból is. Ha pedig a téma állandóan napirenden van, akkor adódik, hogy John Smith is állandóan ott motoszkál a fejében. A felismerést egyébként nagyban megkönnyítette, hogy Hood hajviselete semmit sem változott.

Miss Keamy - 2014. 03. 11. 00:25

juhúúú több szerepet kap Burton. szerelmes lettem teljesen :D
maga a rész teljesen magával ragadott, Job-ért picit izgultam, Rabbit-et nem kellene erőltetni ,remélem kinyírják hamarosan amíg Proctort ki nem szabadítják. A néger nyomozó felbukkanása tetszett, még több izgalom.

Quantumleap - 2014. 03. 11. 07:53

hummel: Nem, a felismerést az könnyítette meg, hogy Hood -még börtönviselként is- mit sem változott 15 év alatt.
Tényleg nem akarok a témán lovagolni, de legalább valami minimális erőfeszítést tehettek volna a készítők: hajviselet vagy hajszín variálás, borosta eltüntetés, vagy ilyesmi. Hood esetében pedig akár másik színészt is használhatnának, semmit nem venne el az élvezetből. És nyilván nem csak nekem böki a dolog a csőrömet.
Most kezdtem el nézni a Dextert, ott érdekesmód sokkal igényesebbek a készítők ilyen téren.

csaklesek - 2014. 03. 11. 09:14

Job-tól ez a majd egyedül odamegyek és megölöm akció annyira gáz volt. Pont ő, aki amúgy előre gondolkodik…
Az akcióban dús részek izgalmasak ugyan, de elveszik az időt a lényeges párbeszédektől.
Rebecca játssza az ördögi angyalt, nem csoda, hogy Burton nem bízik benne.
Hood pedig pont akkor ér oda Ana-hoz, mikor éppen az ágyban békülnek, eléggé ötlettelen. A nagy vallomásról nem is beszélve. A végén meg jött a kötelező füves jelenet Gordonnal…de legalább a gyerekeket mellőzték a részben.
Proctor-ból keveset kaptunk, de lényeges dolgokat boncolgattak. Például Sugar…nagyon érdekel, hogy mi miatt ült helyette.
Szerintem a nyomozó nem Hood frizuráját vélte ismerősnek, a szemkontaktus volt a döntő. Azért nézett utána.

laza_kivi - 2014. 03. 11. 09:51

csaklesek: Értelek. :) Proctornál én is ezt emelném ki: “Elfogadja az egykori családja megvetését és mégis segít nekik.”
Hoodnál van rosszabb, pl ott van Proctor, így adtál egy ötletet nekem, hogy mivel lehetne felmenteni: ha segít őt hűvösre tenni. Mert kb így vethetne véget az egész hazudozásnak. Bár már pár ember halála a lelkén szárad.

hummel - 2014. 03. 11. 12:21

csaklesek: Nem azt mondtam, hogy Bonner a hajviselete miatt ismerte fel Hood-ot, hanem hogy megkönnyítette a dolgot. Anthony Starr 15 éve még elég loboncos volt. Ha Hood is ilyen lett volna a kihallgatáson, akkor Bonner esélyei a felismerésre jóval kisebbek lettek volna. Abban igazad van, hogy a szemkontaktus a végén döntött el mindent, az visszaigazolta/megerősítette Bonner gyanúját.

Quantumleap: Nyilván alakíthatta volna más színész Hood-ot a kihallgatáson, de akkor az lenne a probléma, hogy nem is hasonlít rá, és a felismerésre felépített szálakat (Racine, Bonner) ki lehetne dobni. Egyébként szerintem a kaukázusi rasszba tartozó férfiak többségének arca 25 és 40 éves kora között, ha nem történik valami jelentős életmódváltozás, betegség, akkor nem sokat változik.

De lépjünk túl ezen a témán, mert ennél sokkal érdekesebbek is akadnak ebben a sorozatban.

csaklesek - 2014. 03. 11. 13:21

laza_kivi: Meglátjuk, csak nehogy Proctor Hood-ből készítsen vacsorát Rabbit-nek. :D Valószínűtlen a dolog, de hogy Hood barátunk ráfázik, az garantált. Én maradok Team Proctor. :) Teszem azt Proctor sittre kerül ezer évre…gondolod, hogy Hood fogja a kis kabátját és odébb áll? Leteszi a jelvényt és elporoszkál? Jason előbb utóbb lógott volna, mert pénzt lopott nehéz emberektől. Akik ráküldték a lefejezett tagot, de garantált, hogy ennyivel nem adták volna fel.

hummel: Szerintem ez a pár milis haj börtön fodrász műve, plusz voltak a visszaemlékezős jelenetek, ahol Ana,Hood és Rabbit ukrán zsoldosa Olek pertut ittak. Ott Hood más külsővel szerepelt.

paranoid android - 2014. 03. 11. 16:19

“Job-tól ez a majd egyedül odamegyek és megölöm akció annyira gáz volt.”

Szerintem nem számított rá, hogy a papnál egy egész hadsereget talál.

“Jason előbb utóbb lógott volna, mert pénzt lopott nehéz emberektől.”

Csak azért felmenteni Proctort egy gyilkosság alól, mert “úgyis megölte volna valaki más a srácot”, eléggé necces dolog.

csaklesek - 2014. 03. 11. 19:04

paranoid android: Ez csak egy sorozat. :) Azért nézi az ember, hogy szórakozzon. Te Hood-ot analizálod, én viszont Proctort “értem” meg. Ettől szép, nem gondolkodunk egyformán.
Job pontosan tudta, hogy Rabbit körül mindig falka van. Illetve tudnia kellett volna.

paranoid android - 2014. 03. 12. 00:11

@csaklesek
Nem szándékom kötözködni, de amikor úgy tűnik, hogy azt csinálom, az azért van, mert a kijelentés nem a “miért csinálta ezt az adott karakter” kérdésre válaszol. Hanem egy esetleges szimpátiának ad hangot. Jobban kedvelem Hoodot, ez egyértelmű, de megpróbálom Proctort is megérteni. Épp ezért, az, hogy Jason úgyis meghalt volna más keze által, csak egy kifogás Proctor védelmében. Akkor lett volna jogos, ha Proctor azért ölette volna meg, mert azt gondolta, “valaki előbb-utóbb végez vele, akár megtehetem én is”. De nem ez volt a gyilkosság motivációja, ezért bántotta a szememet.

A Job esetnél a “falkát” illetően igazad van, és nem is emiatt kellett volna védenem a jelenetet. Mert én úgy láttam, hogy Job csak megpróbálta kideríteni, igaza van-e, tényleg ott van-e Rabbit (vagyis nem Rabbit megölésének szándékával ment oda), de mire ez meglett, már átlépte azt a vonalat, ahonnan visszavonulhatott volna.

csaklesek - 2014. 03. 12. 07:46

paranoid android: Ha megnézed, Jason haláláért senki sem lakol, mert azzal Hood is befürdött volna. Pedig, ha olyan nagy lett volna az igazságérzete bejelenti az eltűnését. Elvégre a fegyverek és a gyilkosság jóval több időt jelentene Proctor számára a börtönben.

Hood sittes társa sem érdemelt halált és mégis megölte, mert így volt kényelmes. Hood, akivel kapcsolatba kerül(t)azokat mind becsapta/becsapja. ( Ana,Job,Rabbit kizárva) Rendszeresen felesleges verekedésekbe rángatja a társait, kockáztatja a testi épségüket a vakmerősége miatt. Öntörvényű viselkedésre biztatja őket.

laza_kivi - 2014. 03. 12. 13:34

“csaklesek”
Persze, azért Proctornál mindig voltak okok, amiért vert-gyilkolt.
-Cseszegetted apámat, kiverem a fogaid és vissza is tetettem veled…
-Elcseszted az ecstasy kereskedelmemet, levágom az ujjadat és megetetlek a kutyámmal…
– meg folytathatnám a szálloda felrobbantásával, meg minden

De az, hogy
– lefekszel az unokahúgommal, ezért kinyírlak…
dolog egy kicsit baromság. Szóval ezt nem értem. És az nem jó mentség, hogy amúgy is megölték volna, mert ezt Proctor nem tudta. De legalább kíváncsi lett, hogy Hood miért akarja ennyire megbosszulni. Hood persze, hogy ezért nem tudja leültetni azért, mert akkor szépen lebuktatja + nincs is holttest és kézzel fogható bizonyíték.

Azt meg, hogy segít lekapcsolni Proctort és ezért mindent “megbocsátanak” neki úgy értetettem, hogy mondjuk a néger zsaru utána jön, és vádalkut kötnek. Valamit valamiért, szóval igen, leteszi a jelvényt, lehet rövidebb időre börtönbe kerül, de ezenkívül csak rosszabbul lehet ennek a színjátéknak vége: vagy életfogytiglan, vagy halál.
De remélem még sokáig nézhetjük, és így ennek még nem kell bekövetkeznie. ;) Vagy ha bekövetkezik, azután is kíváncsi leszek, hogy mi történik Hooddal.

paranoid android - 2014. 03. 12. 17:02

@csaklesek
Hood sem tökéletes, ezt megbeszéltük sokszor, de te folyamatosan pont azért állítod be negatívan, mert nem tipikus hősként viselkedik. Természetesen nem fogja feláldozni az életét, nem fogja leleplezni magát azért, hogy mindenáron igazságot szolgáltasson. Ez nem ő, és nem is mutatja ilyennek magát, teljes mértékben felvállalja a szabályokkal szembeni ellenérzéseit. Rengeteg karakterhibája van, viszont egyáltalán nem álszent, nem parádézik a hős, a tökéletes sheriff szerepkörében, amit sokszor rá akarsz erőltetni.

Sőt, szerintem, annak ellenére, hogy álnéven él, Hood sokkal inkább önmaga, mint Proctor, aki többféle maszkot erőltet magára (ezért is volt jó legutóbb a jelenet az anyjával, mert a maszkok mögé láthattunk), és annak érdekében, hogy komolyan vegyék ezeket a personákat, követi el az erőszakos tetteit. Hood erőszakossága egyrészről a PTSD-je miatti dühkezelési problémájának eredménye, másrészről önfenntartás (pl. börtöntársának megölése). Vagyis Hood inkább ösztönből erőszakos, Proctor pedig tudatosan eszközként használja fel. Proctor a gyilkosságaival dominanciáját mutatja ki, erősíti meg (persze vannak kivételek, mint az amish tanár esete). Vagy azért, hogy kierőszakoljon valamit, vagy pedig, hogy (extrém) negatív feedback-ként üzenetet küldjön. Jason meggyilkolása azért kellett, hogy éreztesse Rebeccával, hogy itt ő diktál, még a lány szexuális életében is. Nem érdekelte a srác, ő csak egy test volt neki, amin ezt demonstrálhatta. Innen nézve Proctor erőszakossága sokkal inkább páváskodás, egy színjáték része, mint Hoodé, akit az igazságosztó eljátszásával vádolsz.

csaklesek - 2014. 03. 13. 08:10

laza_kivi: Rebeccához vonzódik Proctor, ezért tiltja az összes többi férfitól. Ez egy elfojtott érzelem, de sok mindenben motiválja. Az első évadban sem véletlenül adott az egyik ribire fejkötőt, a szíve mélyen a tiszta nőkhöz vonzódik.
Meglátjuk hogy hogyan alakul, én egyiket se kívánom Hood-nak. Sem a börtönt, sem a halált, de a menekülést se. Nincs jó végszó, remélem ez még nagyon sokára derül ki. :)

csaklesek - 2014. 03. 13. 08:31

paranoid android: Nem parádézik, én ilyet nem írtam. A nézők azon része állítja be hősnek, akik határok nélkül szeretik a karakterét.
Pontosan, leírtad a lényeget. Proctor intelligensen cselekszik(többnyire), Hood viszont ugrik, mint a bak kecske. Proctor nem enged magához közel másokat(Sioban), eljátszva nekik, hogy egy lakókocsiban akar megöregedni.
Fentebb írtam, hogy tisztában vagyok Proctor miért ölte meg Jasont, aki mellesleg egy nullás karakter. Nincs benne lényeges, mondhatni szóra se érdemes. A szerepe csupán az volt, hogy Hood-ot támadásra ösztökélje. Addig nagyszerűen elvolt Proctorral, segítséget kért tőle, a szívességét viszonozta. Még lehet, hogy csókot is adott volna neki. Alapjáraton elfogadta, hogy Banshee-ben a dolgok így működnek. Nem erőltetek Hood-ra semmit, én ilyennek látom, mástól meg azt olvasom, hogy ő a jó badass.
Más szemszögből nézzük a szereplőket, akik ha valódi emberek lennének semmi szimpatikusat nem látnék bennük. Egyik se lenne különb a másiknál.

hummel - 2014. 03. 13. 11:12

csaklesek: „Egyik se lenne különb a másiknál”

Mindkettő bűnöző, de van különbség, akár fikció, akár valóság. Proctor példát akar statuálni és habozás nélkül megöl egy ártalmatlan fiút, majd ledarálja a holttestét egy húsdarálón. Bármi gondja adódik akkor az erőszak a megoldás. Hood viszont, ha problémája adódik, akkor nem feltétlenül keresi az erőszakot. Wicks és Quentin is pénzt kaptak, hogy elsétáljanak, de másképp döntöttek. Racine is fenyegetés volt mégsem akarta megölni. De nézhetjük más szempontból is: melyikük az, aki kiáll másokért, még ha ez ellentétes is a saját érdekeivel. Hood hagyhatta volna, hogy Jason-t elvigyék, mégis élet-halál harcot vívott azért, hogy megmentse. Max-ért is elcserélte magát, pedig tisztában volt vele, hogy ezzel jó esélye van a kínhalálra.

paranoid android - 2014. 03. 13. 16:25

“Wicks és Quentin is pénzt kaptak, hogy elsétáljanak, de másképp döntöttek. Racine is fenyegetés volt mégsem akarta megölni.”

Igen, ez is fontos Hoodnál, hogy tisztában van a problémáival, és tudatosan igyekszik felülkerekedni rajtuk, keresi az alternatív megoldásokat. Minden bizonnyal békésebb ember volt a börtön előtt, az erőszakosság idővel jött, mert elengedhetetlen volt a túléléshez, rá lett kényszerítve. Proctor múltjában pedig egy tudatosabb döntésként látom ezt, mintegy beintve az őt kitagadó családjának, hogy ha már annyira rossznak látják, akkor megmutatja nekik milyen is egy igazi szörnyeteg. Az e döntés eredményeként létrejött identitásával Proctor sem elégedett, de Hooddal ellentétben ő beletörődött, nem próbál változni. Hood csetlik-botlik (Siobhan ennek kárát láthatja valóban), de legalább próbál jobb ember lenni – ha a pilot-beli és a második évad végi Hoodot összevetjük, láthatjuk is a fejlődést.

Quantumleap - 2014. 03. 13. 19:52

Igen, feljebb már utaltam rá, hogy ha mondjuk Hoodot Walter White-hoz vagy Jax Teller-hez hasonlítjuk, pont a mérleg másik serpenyője billen, ugyanis előbbi karakterek negatívan fejlődnek (illetve egyik már csak fejlődött) a maguk sorozatában az idő múlásával, Hood pedig inkább mintha pozitív irányba menne.

hummel - 2014. 03. 15. 10:59

Remek rész volt. Az egyetlen zavaró momentum, hogy arról volt szó nincs elég fegyverük a támadáshoz, erre a végén mégis felkészületlenül mentek a templomhoz. Az még elmegy, hogy nem volt semmilyen komolyabb fegyver, de ha ennyire ki volt centizve a lőszer, akkor miért nem szedték el a halottakét?

Proctor tavalyi szavai visszaköszönnek. Alex halálával hatalmi vákuum keletkezett, és nem tudni ki lesz a befutó. Chayton Littlestone, Nola Longshadow, George Hunter. Igen érdekes fejlemények várhatóak.

Az ukrán vonalat lezárták, de Hood ettől még nincs kint a vízből: Proctor, Brantley, Littlestone. Hood-nak remek érzéke van kisseb-nagyobb bandafőnökök felhergelésében. Mióta is van kint a börtönből? Nem lazsált az biztos.

Az az érzésem Rebecca csak játszadozik Proctor-ral. Őt a hatalom vonzza, és ha elég erőt érez magában, akkor Proctor ellen fordul. Meglátjuk. Mindenesetre elég beteg egy kapcsolat a kettőjűké.

Deva is megtudta, amit kellett. Lassan, de foszlik a homály Hood körül. Ez Brock és Siobhan számára is magyarázatul szolgál majd a Hood rejtély egy apró szeletére, de ettől még maradnak kérdéseik bőven.

payskin - 2014. 03. 15. 12:19

Annyira nem cseszték el, mint az első évadét, de arra, ami a templomban történt… nem igazán találok szavakat. Legalja. Kár.

jky - 2014. 03. 15. 13:02

A templomos jelenet jól nézett ki, csak ilyen szuperhősös vagy Mátrix filmbe illett volna. :D Irreális volt szokás szerint. Az meg hogy odamennek pár kis pisztollyal? Ezért mentek a fekához, ennyit tudott adni? Aztán persze amikor a feka meg Job megérkeznek, már ott vannak a nagy géppuskák. Kellett a nagy belépő jelenet.

Aztán az amish csaj miért akart szexelni az indiánnal, ha úgyis ki akarta nyírni, előtte lelőhette volna. Persze akkor a készítők min élvezkedhettek volna, nyakba késelés, fröcsög a vér, aztán még sétál, aztán még belepuffant párat a csaj, minden úszik a vérben. Enélkül nem lett volna perverz. :D

A túlzásokat leszámítva viszont tetszett a finálé, a tavalyinál messze jobb volt.

winnie - 2014. 03. 15. 15:21

hummel: elfogyott a lőszerük, és utána megint lőttek. csak elszedték valakijét, nem? vagy másra gondolsz?

hummel - 2014. 03. 15. 17:35

winnie: Az újratöltés már Job mentőakciója után történt. Az előtte lévő történésekre céloztam. Tavaly vagy két tucat emberrel jött ellenük Rabbit. Most pedig az ukránokat a saját fészkükben támadták meg. Szóval ezúttal is egy nagyobb létszámmal kellett volna számolni, és ennek megfelelő lőszermennyiséget vinni. Ha pedig eleve nem rendelkeztek elegendővel, akkor nem elszalasztani az esélyt elszedni a halottaktól, míg lehet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz