login |

A 71. Golden Globe tévés nyertesei

2014. 01. 13. 05:10 - Írta: human

49 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

A filmesek természetesen a Filmbuzin, most lássuk a tovább mögött, hogy a sorozatok közül kik taroltak. Lehet bosszankodni, vagy megerőltették magukat idén a bírák?

Dráma: Breaking Bad
Komédia vagy musical: Brooklyn Nine-Nine
Színész (Dráma): Bryan Cranston (Breaking Bad)
Színésznő (Dráma): Robin Wright (House Of Cards)
Színész (Komédia vagy musical): Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)
Színésznő (Komédia vagy musical): Amy Poehler (Parks & Recreation)
Mellékszereplő: Jon Voight (Ray Donovan)
Mellékszereplőnő: Jacqueline Bisset (Dancing on the Edge)
Minisorozat vagy tévéfilm: Behind The Candelabra
Színész (Minisorozat vagy tévéfilm): Michael Douglas (Behind the Candelabra)
Színésznő (Minisorozat vagy tévéfilm): Elisabeth Moss (Top of the Lake)

49 hozzászólás Ne habozz!

daver - 2014. 01. 13. 06:49

Aaron Paul arcára van írva, hogy ő nem kapott (képen)…és igaza is van..

Lajosék a másodikról - 2014. 01. 13. 07:08

Te jó isten, mennyi pénzt öl még a Fox a B99-be?! Legjobb vígjáték(!!), és Andy Samberg a legjobb színész (!!!!). Plusz Superbowl-felvezetés az 1,5-ös rating mellé. Valaki nagyon műsoron akarja tartani.

zolij - 2014. 01. 13. 07:34

Valahogy éreztem, hogy Tatiana Maslany itt se fog kapni a jelölésen kívül semmit, szegénynek valahogy nincs szerencséje a díjakkal.

XFTN1 - 2014. 01. 13. 08:03

Tatiana Maslany-tól elvették a díjat.

LuPuS - 2014. 01. 13. 08:07
Shannen - 2014. 01. 13. 08:09

Maslany-t sajnálom, bár sejthető volt, hogy itt sem jut szoborhoz.
A Brooklyn-on eléggé meglepődtem, bármennyire is szeretem. Andy Samberg győzelmén szintén. Persze nem rossz, meg én is bírom, de nem feltétlen díjesélyes a szememben.

Külön öröm viszont Elisabeth Moss díja, nagyon megérdemelte.

Marcipáncica - 2014. 01. 13. 08:24

Itt most Aaron Paul a nagy vesztes. O is kellett ehhez a sikerhez vastagon. :(

ali_ - 2014. 01. 13. 08:25

na itt látszik, h mennyire szart se érnek valójában ezek a díjosztók. andy samberg? nézem én is a b99-t, de inkább csak bűnös élvezetként. az, h díjat nyert ez a csávó és a sorozat, az vmi óriási vicc.

winnie - 2014. 01. 13. 08:37

eddig még kételkedtél, nem tudtad, érnek-e valamit vagy sem, de most végképp eldőlt.

:)) nem abból fog látszani, hogy ér-e valamit egy díjátadó, hogy te egyetértesz-e a döntéssel. ebben nincs semmi logika. mégis mi köze van a te véleményednek pár tucat öreg bulvárújságíró döntéséhez? aki szerint zseniális a sorozat és/vagy samberg, az sem fogja rámondani a győzelmére, hogy “ebből látszik, hogy a díjátadók nagyon is sokat érnek”.

lehet mondani, hogy ér valamit, vagy nem ér semmit egy díjátadó, de indokul felhozni azt, hogy “szerintem nem is”, több, mint vicc. mert szerintük “de”. akkor kinek higgyünk?

ha azt keressük, hogy mi mennyit ér, akkor azt kell nézni, hogy ki ítéli oda a díjat. egy gg akkor sem fog semmit érni, ha csak azt jelölik és nyeretik, aki és ami az össznép konszenzusnak megfelel.

Bruzsy - 2014. 01. 13. 08:39

Elég sokat ér a Golden Globe, szerencsére Aaron Paulnak nem adták oda idén a díjat.

(Félreértés ne essék, Paul egy zseniális színész és minimum hármat érdemelt volna a Breaking Bad-ért, csak nem idén. Idén harmatos volt, főleg a szerepnek köszönhetően. Ennyi, nem kell túlmisztifikálni.)

shatterleg - 2014. 01. 13. 08:45

Nehezem emésztem, hogy Tatiana nem kapott semmit :S

JustABoyInMotion - 2014. 01. 13. 08:56

Amy Poehler, el sem hiszem <3

Dexter Morgan - 2014. 01. 13. 09:04

Pont a Brooklyn 99 győzelme (nem Samberg díja, hanem a sorozaté!!!) mutatja meg azt, hogy a sok hülye díjkiosztó szirszar között még a Golden Globe áll a legközelebb ahhoz, ami valódi elismerés. (Robin Wright! Amy Poehler! Jon Voight!)

Miért csodálkozik mindenki azon, hogy Tatiana Maslany nem kapott?

winnie - 2014. 01. 13. 09:05

Dexter Morgan: “a sok hülye díjkiosztó szirszar között még a Golden Globe áll a legközelebb ahhoz, ami valódi elismerés.”

ezt meg hogy? hiszen nem is látták a sorozatok zömét, bemondásra és hype-ra jelölnek. jövőre a brooklyn és samberg sehol sem lesz, még akkor sem, ha a 2. szezon sokkal jobb lesz, mint az első-. ne viccelj.

és elismerés? szerinted van bárki is, aki a díjazottak közül elismerésnek veszi a díjat?

ez így fogalomzavarnak tűnik. jogos lehet a díj, megérdemelt meg minden hasonló, csak egy valami nem: elismerés.

“Amy Poehler!”

ez is valami béna önigazolás lehet, vagy úgy érzed, hogy eddig nem érdemelte meg, és most igen? nem viccelek, tényleg nem értem igazán. évekig nem jelölték és a hatodik évadra nyerettek vele egyet. ez csak kipipálás. (de ugyanezt lehetett volna írni, ha mondjuk tina fey nyer. csak ő már nyert az 1. és 2. évadban, és kapott még négy jelölést, de a 7. évadban biztos rossz volt, így most nem került a legjobbak közé.

a másik két név még rendben van (majd jövőre visszatérünk, hogy kapnak-e jelölést, de nyilván jó eséllyel nem.)

“Miért csodálkozik mindenki azon, hogy Tatiana Maslany nem kapott?”

??? csodálkozik valaki? az írják, hogy sejthető volt és, hogy érezték, hogy nem fog kapni. de már a jelölés is “elismerés”, nem?:)

Neoprimitiv - 2014. 01. 13. 09:34

Jon Voight díjának nagyon örültem, frenetikus volt a Ray Donovan-ben.

A B99 vagy hatalmasat javult a kezdő pár epizód óta, vagy ennyire gyenge a kínálat, vagy én vagyok immunis a szitkomokra – ha tényleg ez volt 2013 legjobb vígjátéka és Andy Samberg a legjobb színész, akkor nem sajnálom, hogy egyet sem nézek.

@winnie: “pár tucat öreg bulvárújságíró döntéséhez”
Tina: “We want to thank our hosts tonight, the Hollywood Foreign Press, the association of esteemed international journalists responsible for this beautiful event. Specifically, we would like to thank Jurgen Funderfinger, from Der Fundtf magazine.
Amy: “Lupe Paralos Lupes, from BesosHisuasos.com. Sven Candervomit, from Purple magazine.”
Tina: “Tzimi Vferne, editor of Kerplunk. Niçoise Yakimora Bichon Frise Yosimata, from La Oef.”
Amy: “Lukasz via Wachowski, from the free magazine they give out on Polish buses.”
Tina: “And of course, Jeremy Watson Stuart, from Das Tits.”

deku82 - 2014. 01. 13. 09:37

4 kategóriában is örülök az eredménynek. :)
Dráma: Breaking Bad
Színész (Dráma): Bryan Cranston
Színésznő (Komédia vagy musical): Amy Poehler
Színésznő (Minisorozat vagy tévéfilm): Elisabeth Moss

És megéltük, hogy 2 nagy: Jon Voight és Michael Douglas sorozatos díjat kap ilyen idősen.

Brynden Rivers - 2014. 01. 13. 10:22

@winnie:
Andy Samberg nevét nagyon furcsa olyan mostani és korábbi jelöltek mellett látni, mint Don Cheadle, Alec Baldwin, Louis C.K., Matt LeBlanc. Az ő színészi kvalitásai azért nem érnek a felsoroltak nyomába. (Szerintem)

Tatiana Maslany-nak szerintem a jelölése is elismerés, Lizzie Caplan-ról remélem jövőre nem feledkeznek meg.

winnie - 2014. 01. 13. 10:26

Brynden Rivers: ha megnézed, akkor én vagyok az ő legnagyobb ellenzője, kritikában és kommentben is, de épp ez a kettősség az, amire célzok: “samberg jelölve van?” -> nem hiteles. “végre egy szervezet, ami jelölte maslany”-> ők az istenek. szóval ez így abszurd.

naná, hogy főleg ebben a mezőnyben egy nem színész ember kilóg. de hát, ha ő, akkor ő. csak a lényeg, hogy ez nem igazolja azt, hogy hülyék a díjkiosztók. főleg, hogy fent Dexter Morgan meg azt mondja, hogy éppen ezért a GG a legjobb. ezlrt nincs értelme azon filózni, hogy mi mit igazol.

Brynden Rivers - 2014. 01. 13. 10:27

@Neo:

“vagy ennyire gyenge a kínálat, vagy én vagyok immunis a szitkomokra – ha tényleg ez volt 2013 legjobb vígjátéka és Andy Samberg a legjobb színész, akkor nem sajnálom, hogy egyet sem nézek..

Nézzél Archer-t! :)

+ It’s Always Sunny in Philadelphia, Veep, Eastbound & Down, Arrested Development, Wilfred, Legit.

Idén nem volt sem Louie, sem Episodes (két korábbi jelölt, mind2 nagyon jó) – ez is segítette Samberg díját.

Brynden Rivers - 2014. 01. 13. 10:43

@winnie:

A jelölés nem ér annyi pénzt, mint a győzelem
(“Golden Globe winning series” -> + pár millió vetítés és DVD eladás világszerte) ezért azt hogy ki nyert nem egy téma azzal, hogy kit jelöltek
(azon túl persze, hogy jelölés nélkül ne lehet nyerni)

A jelölésnél szerintem inkább szakmai szempontok döntenek, a győzelemnél meg a lobbi, népszerűség, PR, marketing és kis mértékben a szakmai szempontok.

Az hogy Andy Samberg jelölése nem akadt fönn egy szakmai szűrőn az tekinthető rendszerhibának is akár, vagy egyszerűen szerencséje volt (sem Louie, sem Episodes nem volt idén)

Más:
Hiányzik Ricky Gervais :(

winnie - 2014. 01. 13. 11:00

hát, igen.

más: _szerintem_ egyébként egy díjátadó akkor jó, ha következetes. mert szép, hogy a gg-n pár éve nyert katey sagal, de sem előtte, sem utána jelölést sem kapott. és ugye a “gg 1. évados hype”-táplálása mindig működött. szegény masi oka (heroes) vagy wentworth miller (prison break) a 2. évadra annyira leromlott volna?:) vagy csak a többiek lettek jobbak.

az emmy-nél is ez az, ami “zavar” (idézőjel, mert dehogy zavar). melissa mccarthy nyer, majd utána többé az életben nem kap jelölést. örültünk anno, hogy a friday night lights az 5. évadra kapott jelölést, sőt, kyle chandler mintha nyert is volna. előtte ugye nem volt olyan jó a sorozat.

de persze nyilván nem az a megoldás, amit egyesek a jaws-nál is írnak, hogy csak az szavazzon, aki mindent látott, hiszen akkor nem pár ezer ember (ld. jaws vagy emmy) szavazna, hanem csak 10 vagy 20. és az lenne a lényeg, hogy ne egy szűk kör döntsön.

a gg azért a “legjobb”, mert ott tényleg csak szűk kör dönt (mennyi most a taglétszám? lehet, hogy nem is olyan szűk?), de legalább ők nem látják a sorozatokat.

CyClotroniC - 2014. 01. 13. 11:09

Én imádom a B99-t, imádom Peralta karakterét, sőt Andy Samberget is kifejezetten szerettem, de azért mint legjobb színész… Na nem, ez én sem veszem be. Tulajdonképpen azért választották a szerepre, Peralta = Andy Samberg. Ha nem a is az az Andy Samberg, aki valójában, de az, akit mi nézők ismerhetünk a The Lonely Islandből vagy az SNL vagy bármelyik szkeccséből. Egy nagyra nőtt gyerek, aki marháskodik és mi szeretjük érte. Szóval nem értem…

Anthonz - 2014. 01. 13. 11:33

Én sem, de ez van, ilyenek még vannak. A TBBT – Jim Parsons hype-ot sem értem, bár a sorozatot követem. A New Girl-t viszont hiányolom a jelöltek közül, de mások szerint nem hiányzik onnan. Ilyen ez.

Nif - 2014. 01. 13. 11:35
thomas - 2014. 01. 13. 11:41

Brooklyn 99 nyert díjaival abszolút egyetértek. Megérdemelte, mert jó sitcom. Breaking Bad meg alap volt, hogy a legjobb dráma sorozat díjat elviszi.

Lemoni - 2014. 01. 13. 12:19

Jon Voight és Elisabeth Moss díjának nagyon örülök, zseniálisat alakítottak mindketten :)

agika88 - 2014. 01. 13. 12:46

Se Aaron Paul, se Tatiana Maslany?? Szomorú…

James Francis Ryan - 2014. 01. 13. 12:51

Szerintem Robin Wright alakítása mellett tatiany maslany sehol nincs, robin wright megérdemelte a díjat, véleményem szerint!

kanka - 2014. 01. 13. 12:57

breaking bad yeeeeah!!! sajnálom hogy paul nem nyert :(

human - 2014. 01. 13. 12:58

Ezerszer inkább Samberg, mint Jon Cryer aki Emmy-t zsebelt már be, vagy a sokak által éltetett Jim Parsons (itt is említette valaki), aki az interjúk alapján baromira nem színész ugyanúgy.

Lajosék a másodikról - 2014. 01. 13. 13:27

Jon Cryer fényévekkel jobb színész Andy Sambergnél (más kérdés, hogy ezt a jelenlegi helyén nem igazán tudja kamatoztatni).

Andy Sambergnek vannak vicces dolgai, de színészként nagyon nehezen értelmezhető, határozott meggyőződésem, hogy 100 olyan ember közül, aki nagyjából tisztában van az öt jelölt munkásságával, 99-nek eszébe sem jutna Samberg.

Dexter Morgan - 2014. 01. 13. 14:26

@winnie: Így nem sok értelme van “eszmét cserélni”. Ha nem értetted, hogy mire gondoltam, akkor szólj, és elmagyarázom.

Csak ezt kommentálnám: “hiszen nem is látták a sorozatok zömét, bemondásra és hype-ra jelölnek”. Ha ezt alá tudod támasztani valamivel, kérlek tedd meg, kíváncsi vagyok, honnan veszed. Elég nagy gáz lenne, ha valóban ez lenne a helyzet.

winnie - 2014. 01. 13. 14:55

ha úgy érzed, hogy nem értettem, akkor mondd el. bármit félre vagyok képes érteni, vicc nélkül mondom:)

a másikra: természetes, hogy nem látták. józan észre alapozok, nincs információm róla, ilyet nem fog senki mondani. de filmes újságírókról van szó, akiknek rengeteg ideje megy el interjúzással, junketekre járással, és persze filmnézéssel. a filmek jó részét elvileg meg tudják nézni vetítésen vagy screeneren, de tévézni, pláne az 50-60-as átlagéletkor és ilyen szakma mellett nagyon kevés ideje van az embernek. persze lehet, és mindig lehet screenert darálni, de egy viszonylag elfoglalt ember, akinek főleg a filmes világra kell fókuszálnia, idős korban elég kevés eséllyel néz otthon tévét. vagy, ha néz, akkor is nagyon keveset.

kivételek persze vannak. lehet, hogy akad 1-2 tévés fanatikus, aki éves szinten követ 10-20-30 sorozatot, de az átlag örül, ha párat, illetve néhányba bele tud nézni. még a kinti tévés kritikusoknak is marha nehéz sorozatokat nézni, csak a kedvencekre futja nekik. meg a pilotokra. (az emmyseknek egyszerűbb a 2 epizódos screener rendszer miatt, de ők is kukázzák a nagyját, amit kapnak.)

sokkal, de sokkal egyszerűbb úgy jelölni, hogy az ember képben van, hogy tudja, kiket érdemes jelölni. úgysem kéri senki számon.

nem tudom, hogy megy, hogy 1-2 ember néz valamit és hírét viszi a többieknek (ld. a dancing on the edge jelölése – bár persze az is lehet, hogy a gyártó nagyon nyomult és ezt megnézette mindenkivel), vagy hogy a jelölés után azért a többség belenéz a jelöltekbe, passz. de nagyon nehéz elképzelni, hogy néznének sorozatokat – főleg a bbc america-n:) és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.

Rubber Duck - 2014. 01. 13. 15:41

Én is örültem volna ha Tatiana Maslany kapja a GG-ot, de aza zért túlzás, hogy “szegénynek valahogy nincs szerencséje a díjakkal.” Ha csak az Orphan Blacket nézzük, akkor:

2013-ban megkapta a Critics’ Choice Television Award-ot, a TCA Award-ot, a Young Hollywood Award és jelölték a People’s Choice Award-ra, amit nem kapott meg, függőben van a Satellite Award.

Ezt azért korántsem nevezném balszerencsének.

CyClotroniC - 2014. 01. 13. 15:45

Sőt egy olyan kanadai sorozat esetében, amit egy huszadrangú BBC America ad csak az USA-ban, már egyáltalán az is teljesítmény, hogy beszéltek róla a kritikusok, nem hogy díjakat is nyert vele.

Rubber Duck - 2014. 01. 13. 15:47

Maslanyval kapcsolatban inkább azt tartom kifogásolhatónak, hogy a Screen Actors Guild díjra még nem csak nem is jelölték!

Rubber Duck - 2014. 01. 13. 15:48

Ja, és Tatiana megkapta az “Emmyre nem jelöltek” díját is:-)))

lostfanka - 2014. 01. 13. 16:22

John Voight teljesen megerdemelte vitte el a dijat Aroon Paul elol, elobbi a Ray Donovanban iszonyat komplex szerepet tudott hozni nagy durvan, mig utobbi a sorozat zaras miatt ebben az evben ábban a felevadban nem sok szerepet kapott. Nem tudom korabban kapott e, de iden Voight siman jobb volt nala. BITCH!

zolkó - 2014. 01. 13. 17:02

Hagyjuk már ezt a “majd én megmondom hogy ki érdemli meg,és ki nem”,stílust.Nem mi SJ olvasók szavaztunk,szóval ennyi.Lehet hőbörögni,a végeredményen nem változtat ! Egyébként Robin Wright,Amy Poehler és Elisabeth Moss győzelmének örülök.

zedtheant - 2014. 01. 13. 17:17

elisabeth moss-szal kapcsolatban nagy az egyetértés, én is neki örülök a legjobban. lehet azért, mert nagyon odaadóan hozta a szerepét és jó látni, h löknek egy díjat egy ilyen különc sorozatnak is.

zedtheant - 2014. 01. 13. 17:30
mm - 2014. 01. 13. 18:53

Ezeknek a színészeknek a felét nem ismerem :s

Leslie01 - 2014. 01. 13. 19:37

A fenti vitához pár adalék, csak hogy mennyire “fontos” a Golden Globe:

A díjakat és a jelöléseket 90 (azaz kilencven) külföldi újságíró (HFPA) ítéli oda, akiket kb 50 országból küldtek Hollywoodba. Nem szakmai díj, nem kritikusi díj és nem is közönségdíj.
Az teljesen egyértelmű, hogy nem nézik az összes sorozatot, ahogy az is, hogy nem látják az év összes filmjét. Ők is (ahogy más díjaknál is) a hype, a marketing, a lobbik alapján döntenek. Csak náluk még erősen bejátszik a star power is, imádnak sztárokhoz dörgölőzni. Híres megvesztegetési ügyeik is voltak: Pia Zadora-botrány, Al Pacino-botrány.
Ezzel együtt bírom a showjukat: viccesebb és családiasabb, mint pl az Oscar. Idén is megnéztem volna, ha nem kellett volna ma dolgoznom. Örültem anno a 24 és a Nip/Tuck győzelmének, ahogy most örülök a Breaking Badnek is. Túldimenzionálni azonban nem érdemes. Más díjaknál is fölösleges azon variálni, hogy “ki érdemelte volna meg jobban”, de itt aztán főleg.

Zizi - 2014. 01. 13. 20:25

Az este legdurvább/ legviccesebb poénja az volt, ahogy a két szupervházigazda felkonferálta Leo DiCaprio-t :-)

wildart - 2014. 01. 13. 22:29

És amikor “megkóstolták” Clooneyt?

“A Gravity” arról szól,hogy George inkább elmenekül az űrbe,mint hogy öt percnél több időt töltsön együtt egy vele egykorú nővel!”

:-DDD

Tina Feyék annyira aranyosak voltak.Nem tudom mennyire spontán egy ilyen est,de óriási ahogy mindenki veszi a lapot,az ugratások,beszólogatások,performance-ok (hátmasszázs Bonotól),jó volt nézni.A két nagy öregnek meg (Douglas,Voight) kifejezetten örülök látatlanban is.

Azt nem tudja valaki hogy Jacqueline Bisset miért káromkodott?

Zizi - 2014. 01. 13. 22:35

annak a nőnek a “szereplése” kritikán aluli volt, nem csoda, hogy sok helyen az este egyik mélypontjaként értékelik a “beszédét”…

Rubber Duck - 2014. 01. 14. 01:49

Úgy tűnik, Tatiana Maslanynak és az Orphan Blacknek azért még sincs balszerencséje a díjakkal.

http://www.cbc.ca/m/news/#!/content/1.2494447

“Orphan Black is among the front-runners, picking up 14 nominations overall, including best dramatic series and lead actress in a continuing dramatic role for Tatiana Maslany.”

winnie - 2014. 01. 15. 06:15

Leslie01: azzal mindenki pontosan tisztában van, hogy kik jelölnek, szerintem.

“ahogy az is, hogy nem látják az év összes filmjét”

azért elég sokat látnak, ami számít, azt igen. foglalkozásukból adódóan.

Leslie01 - 2014. 01. 15. 13:31

winnie: Akkor oké, csak úgy tűnt, hogy vannak, akik túl komolyan veszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz