login |

Shameless US: kezdett a 4. évad – írta wilson

2014. 01. 14. 17:14 - Írta: vendegblogger

58 hozzászólás | kategória: kritika,

Szóval áprilisban ott hagytuk abba, hogy minimum egy szereplő kirepült a fészekből, lezárult legalább egy nagyon fontos történeti szál, és a Gallagher-család némileg átrendezett tablója kicsivel távolabb került a mélyszegénység fenekétől…, legalábbis az évadnyitóban.

Az epizód után beszúrt előzetes alapján ugyanis ez az etap sem lesz egy fáklyásmenet, de amiatt fájjon később a fejünk. Ez az első egy óra ugyanis sok meglepetést nem tartogatott: ezúttal hónapok teltek el az évadzáró eseményei óta, és nem egészen olyan, mint régen. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ian teljesen kikerült a képből a besorozását követően, Philipből pedig kezdő egyetemista lett, aki végre kezdi felismerni azt, amit pár százmillióan már megtettek előtte ebben a korban: itt tennie is kell valamit az elismerésért, és nem kapja meg automatikusan a “lecsúszott, de tehetséges”-kategóriával járó előnyöket.

Őt ismerve ez hamarosan átfordul erőszakba, és csak remélni lehet, hogy nem jut el arra a szintre, hogy eltanácsolják, ellökve ezzel magától élete eddigi legnagyobb, és minden bizonnyal egyetlen kiugrási lehetőségét – az első 20 év lehet, hogy elviselhető volt a gettóban, de a maradék 60-at ott tölteni nem lenne a legjobb döntés.

Pozitív pályára egyelőre csak az örökké szívó Fiona sorsa állt, aki a stabil állás mellé pasit kapott, és kettővel kevesebb szájat, amit otthon etetnie kell. Legalábbis az epizód első felében ez volt, aztán megjelent az örök vész, a pestis, aki elől nem lehet elmenekülni, a kivert kutya, aki előbb vagy utóbb hazatalált.

Frank visszatérése maximum azt lepheti meg, akinek ez az első Shameless-epizódja (elvégre mégiscsak a tulajdonképpeni főszereplőről és a leghíresebb színészről van szó) ahogy az is, hogy milyen állapotban kúszott vissza a Gallagher-otthonba.

A mája ugyan teljesen feladta a harcot, de a függősége nem, heroinhoz otthon viszont nem fog olyan könnyen hozzájutni, úgyhogy marad a szipuzás és a többi barkácsmódszer, na meg szerencsétlen Carl befűzése, akivel sikerült minden idők egyik legaberráltabb, de minden ízében shamelessi módon szorosabbra fűzni az apa-fia kapcsolatot. Talán a Weeds óta nem adtak még olyan kiváló tanácsokat a maszturbációt illetően, mint itt – újabb bejegyzés a “hogyan éljük túl a szegénységet” könyvben.

Nem Carl az egyetlen, aki nem bír a hormonjaival: a família összefogásában eddig kulcsfontosságú Debbie-t is utolérte a pubertás, és kezdésnek rá is tért a legtriviálisabb és legveszélyesebb hibák felé vezető útra. Oké, a mai tizenévesektől nem várható el, hogy maradjanak az illatos papírra írt szerelmesleveleknél és az alkalmankénti kézfogásnál, de a “beülök a srác kocsijába, akit 5 perce ismerek” akkor sem az a kategória, amiből jó dolog sülhet ki – és jelenleg senki sincs, aki ezt elmagyarázni neki.

Fionát leköti a munka és a pasija, az anyaszerep betöltését betölteni kívánó Sheilát pedig jelenleg leköti a ház, és nem a benne lakók istápolása. Lesznek itt még bajok.

Az egyre inkább az oldalvonalra tolt Kevin – Veronica-páros vergődése a gyerekcsinálás rögös útján sajnos még mindig a sorozat legérdektelenebb része, még a tavalyi, a “nem hiszem el, hogy ezt valaki le merte forgatni”-családi program ellenére is. Az életüket mindenképp meg fogja kavarni a két terhesség, de valahogy akkor is kilógnak a Gallagher-família köré írt világból: epizódszereplők, akikkel ki lehet tölteni azt a pár percet, mikor a kamera kihátrál a Gallagher-tablóból.

Ennél sokkal izgalmasabb, sokkal érdekesebb, és jóval nagyobb mozgásteret rejt Milkovich-ék évődése. A hot/crazy skálán egyre normálisabb érték felé közelítő Mandyt úgy tűnik, hogy a több éves alkalmi dugások után utolérte a szerelem, és képtelen elengedni Lipet, míg Mickey Ian után epekedik, és a frusztrációját, a homoszexualitásának feldolgozását a maga sajátságos, maximálisan erőszakos módján igyekszik kiélni.

Még mindig ők ketten azok, akik képesek új színt vinni a Gallagher-történetbe, akik a lehető legjobban reprezentálják, milyen a legszélsőségesebb nyomor közepén különcnek lenni. Normálisnak, olyannak, amilyenek azok az emberek, akinek a legnagyobb baja az, ha túl lassan kapják meg a rendelésüket a gyorsétteremben, vagy nem elég gyors az ingyen wifi.

Ez az idilli állapot persze ezúttal is csak beetetés: talán már a következő epizódban beszakad a plafon, hogy csőstül jöjjön a baj, mint eddig. A Gallagher-család életében tényleg volt, és talán még van is remény, de ahogy mindig, úgy most is utoléri a végzet – vagy egy ember, aki bármit megiszik és felszív, amit csak talál.

58 hozzászólás Ne habozz!

gergő81 - 2014. 01. 14. 17:21

Gondolom Ian-re gondoltál, hogy kikerült a képből.

gergő81 - 2014. 01. 14. 17:25

Ja, Ian-t Lip nevével sorozták be. Sorry, nem szóltam!

wilson - 2014. 01. 14. 17:39

Igen, sorry, igazatok van. Winnie javítanád? Köszi hogy szóltatok!

koka - 2014. 01. 14. 18:09

Bizony nagyon bejövős volt ez az évadkezdés. Lip szála nekem inkább a elszigetelődésről szólt, hogy nincs senkije. Kedvenc jelenetem, amikor ül a campuson, majd megszólalnak a telefonok, és mindenki megfagy.

winnie - 2014. 01. 14. 18:21

elvileg javítva.

zesku - 2014. 01. 14. 18:31

Ian végleg ki lett írva a sorozatból?

cyborgwings - 2014. 01. 14. 18:35

nem volt rossz az epizód, nem is nagyon tudok mit hozzáfűzni a kritikához pluszban.
annyit viszont föltétlen megjegyeznék, hogy nem tudom, minek köszönhető debbie hangjának elviselhetőbbé válása, de isten áldja amerikát! vagy valami ilyesmi. már előre rettegtem, amikor megláttam, hogy atyaisten, meg ne szólaljon, de most nem olyan vészes, mint tavaly volt.

yeeeyha - 2014. 01. 14. 18:41

Bejött a kezdés, abszolút megszűnik a világ számomra, míg a Shamelesst nézem.

Örülök Fiona állásának, mert bár kétségkívül ez a legunalmasabb melója eddig, de érdekesek a kollégái és hát szeretem Mike-ot :D Remélem nem játszanak ki egy olyan csavart, hogy szakítanak, aztán kirúgják Fionát.

Lip remélem marad az egyetemen, de erre kevés esélyt látok. A szobatársát bírom a Starkos pólójában :D

Debbie szálától félek, a kritikában írottak miatt. Nekem ő mindig egy fura, szeretéhes, de vagány kiscsaj volt, most meg… bepicsult. Szerencsére még nem teljesen, de felejtse el azokat a magassarkakat.

Carl-t egyre jobban megszeretem, hatalmas arc, Frank az Frank. V és Kev párosát én személy szerint imádom, a tavalyi részek, amiben benne volt Kev (ex)felesége, mind-mind nagyon jók voltak. Aztán szörnyülködhettünk a babaprojekten, ez igaz, de megint léptünk abban is, nem rekedtek meg teljesen.

A Milkovich tesók a legnagyobb kedvenceim az egész sorozatban, örülök, hogy wilson kiemelte őket. Mickeyt most látjuk először Ian nélkül, és bár nagyon jó őt magában is látni, azért hiányzik Ian. Ha lenne a Jawson kedvenc sorozatos (szerelmes)pár, én rájuk voksolnék.

Felipe - 2014. 01. 14. 19:01

Vissza tért a nagy kedvenc! Mostanában talán az egyetlen sorozat amely minden perce le tud kötni.
Élvezhető a sztori, zseniálisan megírt, eljátszott karakterek.
Egyik szálra, szereplőre sem tudnám azt mondani, hogy nem érdekel vagy hidegen hagy a sorsa.
Így együtt az igazi, ahogy van.
Mandy Milkovich – Emma Greenwell számomra pedig egy Istennő :-)

paranoid android - 2014. 01. 14. 19:08

Jó kis évadkezdés volt, bár leginkább arra ment el az idő, hogy megmutatták, hol állnak a karakterek az időugrás után.

A legjobban Lip szála tetszett. Számomra is inkább az egyedülléte maradt meg, mint az, hogy az egyetem keményebb feladat. És akármennyire direkt utalás volt erre az a flashmob, iszonyat jó jelenet volt.

Debbie szálát viszont egyáltalán nem élveztem, nekem sem tetszik a karakter változása.

A többiek jók voltak, Fiona bármilyen szálat kap élvezetes, mert remek karakter, akit Emmy Rossum tökéletesen alakít. Franket sem lehet megunni. És a Milkovich tesókat is kedvelem, főleg Mandy-t.

Nimand - 2014. 01. 14. 19:37

Az írás nagyon jó.

Amit hozzátennék:
– a gyerekprojekt valóban kezd unalmas lenni, de legalább a rész végén meglépték az “I am pregnant” kijelentést, és nem húzták sok-sok részig, ennek mindenképp örülök. Shanola Hamptont pedig napokig tudnám nézni (bámulni inkább) :)

– Carl és Debs “felnőtté” válása elkerülhetetlen volt ugyan, de én, személy szerint szívesen néznék már egy sorozatot, ahol ezek kimaradnak. Kínos is, csak részben vicces – teljesen jól el lennék nélkülük.

– Nem tudom, mit műveltek Macyvel, de elképesztően tréül néz ki ebben a szerepben. Perfekt lecsúszott alkesz.

– Lipet mindig nagyon kedveltem, és persze drukkoltam is neki. Várom “vissza”

dora. - 2014. 01. 14. 21:19

Szerintem is igen jó évad kezdés volt, valami ilyesmire számítottam. De be fog indul ebben biztos vagyok, gondoljunk csak az előzőévadokra.

Fionának végre egy rendes munka, illik is hozzá na meg biztosítása is lett, kell ennél több? :D
Lip hát jaj szegény, nagyon sajnáltam. Annyira egyedül volt mint a kisujjam.
Carl és Debbie hát tudtam hogy befog következni ez is, Carl teljesen rendben volt, nagy arc a kis srác, egyre szimpatikusabb. Debbievel sem volt különösebb gondom, de nagyon furcsálltam, hogy mellédobtak egy ribancbarátnőt, aki képes belevinni bármibe, Debbie eléggé hallgat rá, csak remélem hogy nem viszi rossz irányba.
Milkovich családot imádom, de leginkább Mickeyt hát milyen szövege volt? xD Kiosztott mindenkit. :D
Mandy sopánkodik Lip után várható volt, de érthető is persze. Örülök, hogy a szomszédokon kívül már őket is többször mutatják Gallagherék után.
Frank egy az egyben rendben volt, esküszöm Mr. Macy erre a szerepre született vajuk be. :D Sheila is remek volt, eléggé sajnálom, mert egyedül van.
Kev&V gyerekszál is jó volt, most meg 2 is, na ezt hogyan oldják meg azt nem tudom. + pont az íróknak, nem húzzák vonják a témát, kész. Nekem tavaly kimondottan tetszett a gyerekcsinálás. :D

SPOILER
Ian visszajön.

Anthonz - 2014. 01. 15. 08:31

Nekem ez valahogy nem jött be. Már túl sok a “jóból”, mindenhol csak a baj van.
“Remélem nem játszanak ki egy olyan csavart, hogy szakítanak, aztán kirúgják Fionát.”
– pedig ez olyan teljesen nyilvánvaló fordulat, hogy 90%-ban biztos vagyok benne.

Tommy - 2014. 01. 15. 13:15

Azt hiszem ha megkérdeznék tőlem mi a kedvenc jelenleg futó sorozatom akkor a Shameless-t mondanám. Pedig vannak nála jobb sorozatok, mondjuk a top10-be azért ott van természetesen.

Talán ebben a sorozatban vannak a legszerethetőbb karakterek. Hiányzott is màr a Gallagher család. Kevin-ék szála tényleg nem olyan érdekes de Kev nekem nagy kedvencem így nincs bajom az ő szálukkal.

yeeeyha - 2014. 01. 15. 20:02

@Anthonz: abban reménykedem, hogy annyira nyilvánvaló, hogy már ezért nem lépik meg a készítők :D

yeeeyha - 2014. 01. 29. 13:34

Jól alakul a folytatás, a kedvenc szálam most Lipé, ami azért is meglepő, mert a korábbi évadokban nem nagyon szerettem (talán az 1. évad első felében). Carl és Frank eléggé agyrém, Debbié fura, de leginkább a barátnőitől kaparom a falat. Fiona meg… jajj, mi lesz itt még…

cyborgwings - 2014. 02. 01. 17:30

egyetértek, én is lipet bírom most a legjobban, de attól tartok, a legutóbbi részben az a dolgozatlehúzós csalódás megint olyan irányba tereli majd, amit eddig sem komáltam igazán.

amúgy szerintem mickey-t sem használják rosszul arra a pár percre, amit eddig szerepelt. de azért most már igazán visszahozhatnák iant.

fiona szála nem volt kérdés, a többiek meg szódával elmennek.

paranoid android - 2014. 02. 04. 20:36

Négy rész után nagyon tetszik eddig az évad. Nekem is Lip szála a kedvencem most, egyrészről jól esik a helyszínváltás, ahol új karakterek alkotása terén egy teljen új, felfedezésre váró réteg áll az írók rendelkezésére. Másrészről meg Lip kalandjai közelmúltbeli emlékeket idéznek fel. Ez a “kiszedem más ruháit a gépből, hogy a sajátomat elintézzem, aztán otthagyom a francba” elfeledett sebeket tépett fel.

Most Fionán a sor, hogy tönkretegye a sínen lévő életét. Carl ebben az évadban a legjobb eddig, persze így, hogy idősebb már jobban is tudják használni. Frank haldokolva is félelmetesen nagy idióta. Kevin és Mickey közös vállalkozásának kimenetelére meg baromi kíváncsi vagyok. Egyedül Debbie nem érdekel most, de ő aztán semennyire.

dragon - 2014. 02. 06. 18:05

Ez a lábtörés ez nem kellett volna, és volt 2-3 szál ami most szerintem felesleges volt és baromira érthetetlenül volt összerakva, amolyan búra alattos érzésem volt néha… Az előző két rész szenzációs volt, ez a 4. epizód viszont pont olyan rész volt amitől az ember a kaszáért nyúl, értem én amit át akartak adni Lip és Fiona történetéből, hogy már ha akarnának sem tudnának visszatérni a régi életükhöz, de nagyon remélem, hogy a mi kis nyomi hőseink lendületbe jönnek.

koka - 2014. 02. 08. 03:25

A Lip féle kocsiösszetörés nálam is előhozott emlékeket. Én is sokszor összetörtem volna adott tanárok autóját az egyetemen :)

Tommy - 2014. 02. 09. 20:33

Hát nálam eddig ez a 4. rész vitte a prímet, sztem magasan a legjobb rész volt eddig az idei évadból. Végre Lip is hazalátogatott.:)

paranoid android - 2014. 02. 12. 20:36

A 4×05 vége igazi sucker punch volt. Váratlanul ütött hatalmasat. És ez fordulópont is lesz valószínűleg pár karakter életében. Ezek után Lip egyetemi szála szerintem véget is ér, amit különösen sajnálok.

taxi33 - 2014. 02. 13. 01:49

! SPOILER ! (4×05)

Most akkkor meghalt Liam a kórházban? Ezért tartóztatták le Fionát, vagy csak a drogozás miatt?

Kösz!

cyborgwings - 2014. 02. 13. 14:34

nem derült ki, hogy mi van vele, gondolom kiskorú veszélyeztetése miatt vitték el.

Tommy - 2014. 02. 13. 20:49

Nagyon remélem, hogy Frank és Liam nem fog meghalni.

Ian-nal mi a fasz történt? Eléggé szét volt csúszva..

encsu - 2014. 02. 14. 20:09

Arról lehet már tudni valamit, hogy lesz 5. évad?

Tommy - 2014. 02. 15. 00:40

Még nem rendelték be, de remélhetőleg lesz.

dragon - 2014. 02. 15. 13:05

Na most Frank-nek annyi lett a sátorban? Fiona-t meg elvitték böribe? Érdekes lesz, hogy merre megyünk tovább, mert gondolom a 2 legfontosabb karaktert csak nem írják ki, így az évad eleje-közepén. Lip is eléggé be volt rágva Fi-re látszott a fején, hogy most döntött az egyetem mellett, erre itt van az armageddon… Nem mondom, hogy az elmúlt két rész jó volt, a sorozat eddigi profiljához képest, de az biztos, hogy erről a szintről már megint lesz hova építeni a karakterek életét, csak jó lenne ha elkezdenék a Shameless 4. évadját, mert eddig csak rombolták a 3. évados story-t, és elszeparálták egymástól a karaktereket.

koka - 2014. 02. 16. 03:44

Fiona szerintem elindul a lejtőn, Frank stílusban, főleg ha Liam-nak vége. Egyébként ez tényleg egy fordulópont lesz. Ezzel a húzással löktek annyit a történeten, hogy dráma kitart lazán évad végéig…

koka - 2014. 02. 16. 13:09

Palvin Barbi a címlapon ér mint magyar jelenlét? Vagy ő már túl internacionális? :)

http://imageshack.com/a/img59/7069/9glu.jpg

koka - 2014. 02. 18. 19:10

Hát ezért nincs pénzük soha a Gallageréknek; még akkor ég a villany, ha nincs otthon senki…nappal :P
Franknek nem sok van már hátha. Tippre Fiona meggondolja magát, és odaadja a máját, mert átérzi az Frank elszigeteltségét.

dragon - 2014. 02. 20. 19:40

Hát én megköszönöm a Shameless-nek a 3 parádés évadot, bekarcoltam a merevlemezembe, én ezután a 6. rész után akkor nyomnék egy kaszát, mert ez nekem már nem jön be, amit lehetett szerintem eddig kisajtoltak a balhés család történetből, nem fogom végignézni, ahogy lassan kinyírják a sorozatot, most is jó pár részt átugráltam, a vészhelyzetes jeleneten mosolyogtam egyet. Az L-lel is ugyan ezt csinálta a Showtime…

yeeeyha - 2014. 02. 21. 18:06

Nagyon féltem a 6. résztől, de végül jól alakult. Lipet kicsit képmutatónak érzem, de érthető miért fúj Fionára. Frank ijesztően néz ki, Macynek nem lehet könnyű a sminkes után a tükörbe nézni. Nem tudom elképzelni, hogy meghaljon, de az a megoldás sem tetszene, ha Fiona kés alá feküdne miatta.

Sheila most először idegesít.

mivanmar - 2014. 02. 26. 01:36

A 7. rész szerintem zseniális volt, nagyot néztem, mikor Carltól jött a legmeghatóbb pillanat.

yeeeyha - 2014. 02. 28. 18:29

Szerintem is zseniális volt a 4×07, nálam a legjobb Shameless epizódok közé illik.

Minden szál külön-külön is 9/10 volt számomra, és még csak ezután jön maga az összkép.

Carl hatalmasat lépett előre ebben az évadban, az előző szezonokban mindig csak a háttérben volt, de most remekel, és még csak a felszínt kapargatjuk vele is.

alessa - 2014. 03. 17. 20:36

(9. rész után)
a fiona-szál nekem már nagyon szomorú…ráadásul egyáltalán nem is érdemli meg ami történik vele, remélem az évad végére azért lesz valami pozitív fordulat.

carl határozottan az évad legjobb karaktere lett számomra.

debbie szenvedése idegesítő és érdektelen, lip kidolgozza a lelkét, fiona full depressziós, az apja haldoklik, liam lehet szellemi fogyatékos lett lehet nem, ian mióta előkerült határozottan fura,
debbie meg azon nyafog hogy hú a pasija nem dugta meg. hűha.

nagyon remélem hogy a 10. rész hoz valami jót, mert vagy 4-5 része befordulok minden rész végén….

koka - 2014. 03. 18. 23:12

Igen, elég lehúzós tud lenni néha a Shameless, főleg mostanság. A végén az ad hoc kiskocsma Frank-el megható lett.

pumpika666 - 2014. 03. 20. 15:33

igen komoly mélységekbe süllyedünk:
-frank csúszik-mászik a járdán, mint egy féreg, hogy alibi-be menjen
-carl a kiscsajjal fegyveresen rabol boltot, ez már nem gyerekcsíny(mint itthon…)
-ian-ék rablása
ez már nem poén, súlyos problémák, kíváncsi leszek, mi lesz a vége, mert innét már tényleg csak felfelé…
van egy sejtésem, hogy nem lesz könny-mentes az évadzáró majd

yeeeyha - 2014. 03. 21. 14:37

Én is érzem most ezt a tömör nyomort, egyre mélyebbre süllyed minden szál. A legboldogabb fordulat a mini Alibi volt, hát ott rendesen meghatódtam.

paranoid android - 2014. 03. 21. 21:22

Az utóbbi részekben dramedy-ből átváltottak kőkemény drámára, de ezt is iszonyat jól csinálják. Fiona, Lip és Frank lehúzós szála mellett Debbie valóban kilóg most, de ez az egyetlen negatívum. Emmy Rossum és William H. Macy mindig is remekül alakítottak, de a mostani anyaggal félelmetes mit művelnek.

koka - 2014. 03. 26. 23:06

Most már szépen látszik, hogy mennyire jól jártunk azzal, hogy Steve és Karen kikerült a képből végérvényesen. Ezáltal Fiona és Lip olyan karakterfejlődésen megy keresztül, hogy öröm nézni.

10 rész után állítom, remekül összerakott évad ez. Tényleg csak a Dabbie-s szál lóg ki, illetve Shiela kissé érdektelenné vált, de a többiek rendben vannak.

yeeeyha - 2014. 03. 27. 17:33

@koka: csak egyetérteni tudok veled, a legjobb dolog volt, hogy steve és karen is kikerült.

Sheila nekem fura ebben az évadban, az a habcsókhoz hasonló menyasszonyi ruha meg egyebek. Fiona, Lip, Carl nagyon jók voltak, Frank nagy WTF, én nem gondoltam volna, hogy átvágják Sheiláékat, de lehet én vagyok túl naiv a Shameless világához.
Milkovich fronton csesztem fel most az agyam, amilyen jól indult a “Kev és Mickey partnerek” szál, ahhoz képest egyre lanyhább, hosszútávon nem tudom elképzelni. Mandy pasiját meg elcsaphatná egy buszt.

paranoid android - 2014. 03. 29. 15:07

Az a beszélgetés Fiona és Lip között a kocsiban már nagyon kellett. A karaktereknek is és az én lelki világomnak is.

tejkaramell - 2014. 03. 31. 17:35

húú a legutóbbi rész…évad egyik legjobbja szerintem

Nargillem - 2014. 03. 31. 19:15

Na ez mocskos jó rész volt, nagyon össze volt rakva. De azért remélem a következőben többet látunk Fionából.

I panicked.
I’d never seen
that much money before.

zesku - 2014. 03. 31. 20:33

“I’m in your bed with my girlfriend, Bonnie. Stay in prison! Love, Carl!”

Fantasztikus a Shameless, talán az eddigi legjobb évadát hozza. Kár, hogy itt szinte soha nem írnak róla. Frank és Emily párbeszéde nagyon megható volt.

kabuki - 2014. 03. 31. 21:24

Hát, én se gyakran írok ide, pedig a Shameless nálam is heti nézős…de ez a rész, ez nagyon adta.

Nekem most érdekes módon kicsit se hiányzott Fiona, bár minden együttérzésem az övé, de azért néha ellopta a részeket, míg most végre előtérbe kerültek a többiek rendesen.
Lip zseniális volt, a megvesztegetésnél konkrétan előre röhögtem, ugyanakkor nagyon meggyőző volt az az arckifejezés, ami a rengeteg pénz meglebegtetésekor felvillant az arcán.
Sheila…hmmm…ha azt mondom, tök para a számomra az a nő, nem mondtam semmit. Szerintem kezd totál bekattanni, még magához mérten is :)
Frank és Emily párbeszéde, aztán az, ahogy Frank a fél brownieval visszabotorkál a kórterembe, mert nyilván neki szánta…sorozattörténelem, komolyan. Hall of Fame-jelenet.
Carl emailje szintén csillagos ötös :)
És hát, Mickey és Ian. A kocsmai ünnepség, aztán a bejelentés elképesztő volt, a rengeteg elfojtott érzelem, ahogy kitört. De ami a rész fénypontja volt számomra, az utána Noname Officer reakciója Ian-nak a letartóztatásnál:
“If I arrest you, it’s gonna be
a lot of paperwork. Keep me in the office
all night. I’d rather get home
to my husband, Carlos.” :D
Na, az ilyen, szinte szürreális, mégis valamiképp hihető jelenetek miatt kedveltem meg anno a Shamelesst :) (Itt említendő meg: Kevin, amint épp zen-nyugalomba merül a verekedés során és a pap, reverenda alatt egy orosz qrvával a bárban :D)

Az egyetlen szál, ami nagyon nem jön be, az nekem is Deb szerelmi drámája, de ezt elnézem, ha nincs sokat képernyőn :)

yeeeyha - 2014. 04. 03. 18:47

Más sorozatnál gyakran gyenge lesz a finálé előtti rész (lassú felvezetés, vihar előtti csend stb), itt semmi ilyesmi nincs.

Nekem most minden szál bejött, szerintem is jó, hogy a sok Fiona központú rész után most csak pár jelenete volt. Debbie szála most először tetszett, Carl epic :D, Lip-nek nagyon erős részei vannak az egész évadban. A legjobb a Milkovich keresztelő volt, ahogy elrepült az az asztal, végül a rendőr szavai.

Hihetetlen, hogy már a finálé jön.

alessa - 2014. 04. 07. 17:50

összességében nagyon tetszett az évad, így ezzel a lezárással. Igaz mint mondtam néha hihetetlenül depresszív volt minden, de most újra helyre jöttek a dolgok

Carl nagyon jó arc lett!

Mickey és Ian annyira aranyosak együtt hihetetlen. nem gondoltam hogy ennyire meg fogom kedvelni Mickeyt. Egyébként valahogy sejtettem hogy Iannek ez a baja már az évad eleje óta.

Akiből kicsit sok volt a végére az Sammy. A dagadt kölyökről meg már nem is tudok mit mondani. Túl sok jelentet kaptak Sheilaval együtt. Habár az utobbit 4 évad alatt sikerült megszeretnem a maga módján. Na az Ő története minden szempontból tragikus, mégis mindig valahogy kedves tud maradni (persze kicsit zakkant, ez is rájátszik)talán emiatt kedvelem.

Ezen felül kicsit fájt a szívem Mandy miatt, de remélem ez még helyrehozható a dolog Lippel… ez az új csak kicsit pszichopata…

UGYE BERENDELTÉK AZ 5. ÉVADOT?? :D

sherlock20 - 2014. 04. 07. 19:44

alessa
Már rég ;)

Ez az évad meg… Utoljára a Skins első évadaiban éreztem, hogy dráma szempontjából ennyire “hullámvasutazik” egy sorozat. Levittek minket nagyon mélyre, de tudták mikor kell végre 1-2 humorosabb jelenettel kompenzálni.

Idén nagyot nőtt a szememben a sorozat, egyértelműen felkerült a legjobbak közé.

Az évad simán 8/10, a finálé viszont már 9/10-et is érdemel, remekül összerakták.
Az meg tényleg sajnálatos, hogy nincs jobban “hájpolva” itt a junkien, sokan szerintem nem is tudják miből maradnak ki, jó lett volna pár évadközi kibeszélő akárcsak promok kirakása végett is…

És a remek számról se feledkezzünk meg a végén, nagyon passzolt hangulatban a jelenethez.

http://www.youtube.com/watch?v=nQqqCqjzlD0

tejkaramell - 2014. 04. 07. 19:46

hát mindenféle gondolatom volt a fináléról, de aztán utolsó jelenet és HÚÚÚÚ!!:D

Sempronius89 - 2014. 04. 07. 21:16

Songokut most miért kellett visszahozni?
Nélküle tökéletes volt ez az évad, mióta megláttam az utolsó jelenetben máris elmúlt a szomorúságom amit a szezon vége miatt éreztem.

Ennél már csak az lenne szebb, ha az 5×1-ben visszajönne Karen még gonoszabban és manipulatívabban, mint a balesete előtt.

alessa - 2014. 04. 08. 20:20

akkor most megnyugszom :D

koka - 2014. 04. 09. 23:51

Hát hosszabban a finálékritikában fejteném ki a véleményem (ha lesz), de egy kiváló évad jó lezárását kaptuk, és csak azért ‘jó’, mert a legeslegutolsó vége főcímes jelenet nem kellett volna, Jimmyvel. Nem! Nem akarom! :D
Olyan jó volt az évad nélküle, de tényleg; sok remek karakter van, akivel lehet játszani az íróknak, miért kell ő?
De az évad nagyon tuti lett, talán a legjobb, kicsit out of the box stílusú, erősen ajánlott.

Heisenberg - 2014. 04. 10. 23:49

Én örülök Jimmy-nek. Végig gondoltam, hogy nem biztos, hogy meghalt, mert a Shameless-ben szeretnek válogatás nélkül mindent megmutatni. Furcsa lett volna, hogy egy sokáig fontos szereplő halálát nem látjuk a képernyőn. Szerintem Fionának nagyon jó partnere volt.

koka - 2014. 04. 11. 00:02

“Furcsa lett volna, hogy egy sokáig fontos szereplő halálát nem látjuk a képernyőn.”

Hát pont ez az, hogy azt vártam, hogy a Shameless majd rácáfol arra az alapvetésre, miszerint egy szereplő csak akkor hal meg, ha azt ténylegesen mutatják. És én meg tényleg reméltem, hogy most az egyszer lesz valaki olyan tökös, hogy ezt bevállalja.
Nem így lett. Az 5. évadban meg majd magyarázkodhatnak az írók egy olyan karakterért, aki messze nem annyira érdekes, mint a többiek.

LegendaVagyok - 2014. 04. 11. 03:29

Tényleg kár, hogy nem kap kellő publicitást ez a remek sorozat. Szerintem is nagyon szuper évad volt ez. Remek alakításokat láthattunk az évad folyamán. Egyedi karakterek, jó történetvezetés, kell ennél jobb? :)
Frank utolsó monológja nálam abszolút a sorozat csúcspontja volt! Ebben minden benne volt ami Shameless :) (A jelenet elején bennem felmerült, hogy talán jelképesen el fogja dobni az üveget és jó útra tér, de végül nem kellett csalódnom :))
Az egész évad folyamán vártam Karen felbukkanását de talán jobb is, hogy ezt nem lépték meg.
Jimmy újbóli eljövetele :) igencsak érdekes lesz. Remélem az írok kreatívak lesznek :)

Jó évad elé nézünk. Nagyon várós.

gamster - 2014. 04. 13. 08:53

Nálam vitathatatlanul a legjobb jelenleg futó sorozat. Tökéletes karakterekkel, abszolút “megtalált” színészekkel, fantasztikus történettel. Szerintem az már elmond mindent, hogy nem tudok kedvencet kiemelni. Hosszú 9 hónap lesz ez Gallagherék nélkül.

(Jimmy eljövetelét pedig – ellentétben sokakkal – nagyon vártam (egy fogadás miatt is :)), mert szerintem jó szál volt. Mondjuk kíváncsi leszek, hogy mi történt a hajón…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz