login |

Being Human US: kezdett a 4. évad

2014. 01. 16. 14:44 - Írta: superpityu

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Immár 4 éve értetlenül állok azelőtt, hogy a Syfy sorozata itthon nem robbantott akkorát az olvasók körében, mint a annak idején a The Vampire Diaries, a Teen Wolf, a True Blood, vagy idén a The Originals. Pedig nem rosszabb egy hajszálnyival sem, mint a felsorolt szériák, emiatt sem értem miért éppen ez lett a “fekete bárány” a vámpíros-vérfarkasos sorozatok között. (Ja, és a Hemlock Grove sem tarolt akkorát itthon. Egyelőre..)

Van aki azért nem nézi, mert az angol eredeti után ez nem jött be neki, sokan pedig lehet esélyt sem adtak neki. Igazából lehet az a kevesebb figyelem oka, hogy a Being Human kicsit komolyabban mer nyúlni a témához, nincsenek benne tini karakterek, valamint jobban is látszódik rajta, hogy kevesebb pénzből hozzák ki a részeket.

De a lényeg az, hogy elkezdődött a 4. évad, ami ismét összehozta az eddigi bagázst, hogy egy újabb fejezettel gyarapodjon a történet. Az előző szezon fináléja hozta a kötelezőt, ahhoz képest ez a kezdés kicsit gyengébb volt, de így sincs sok okom panaszkodni, bőven élvezhető lett a végeredmény. Szokás szerint hoztak be az új szálakat, de spoilerekkel csak a tovább után folytatom.

Ott hagytuk abba, hogy Josh nem tudott visszaváltozni a vérfarkas formából, Sally eltűnt valahova Donnával, Aiden felesége pedig felbukkant Bostonban.

Szépen ki is tértek mindenre, mégsem jutott mindenkire elég idő. Míg az előző évadokban nagyon nagy hangsúlyt fektettek a vámpírok hierarchiájára, addig a tavalyi vámpírirtás után most csak apró momentumokat kaptak a vérszívók. Aiden sem az újraszervezésen fáradozik, sokkal jobban lefoglalja Kat és Suzanne.

Az első évadban Sally volt a gyenge pont, nem igazán tudtam mit akarnak belőle kihozni, jelenleg pedig ott tartunk, hogy az epizódok legjobb részévé nőtte ki magát. Talán viccesen hangzik, mivel egy szellemről beszélünk, de annyira tele van élettel. A bolt előtti jelenete annyira priceless volt, hogy többször vissza kellett tekernem.

Annak idején én sem hittem, hogy a szellem témában annyi lehetőség van, mint amennyit itt már bemutattak Sally-n keresztül. Idén a Donnával való kapcsolata miatt a boszorkányság került terítékre. Nem tudom milyen újdonságot kaphatunk a témában, de sokszor bizonyították a készítők, hogy látszólag sablonos témából tudnak valami egyedit alkotni.

Josh és Nora az eddigieknél is kilátástalanabb helyzetben vannak. Josh valamiért nem tud visszaváltozni a farkasformából, mindössze teliholdkor képes újra emberi énjét megmutatni. Kicsit kellemetlen ez, hiszen Nora pedig pont ekkor alakul át. Nem éppen ők a legszerencsésebb páros jelenleg a sorozatban.

Mindenképp nagy reményeket fűzök ehhez az évadhoz, hiába volt néhol kevés a kezdés. Remélem, Aiden nem csak a két nő között fog évődni, hanem gyorsan becsatlakozik Blake és Kenny – igen életben van a kiskölyök – mellé a vámpírtársadalom újjáépítésében. Josh-ék szálán is remélem hamar beáll valami változás, mert ez a remete lét nem a legjobb. Egyedül Sally története az amit már most nagyon jól eltaláltak. Legyen ez a kezdés 6,5-7/10, de aztán sose legyen rosszabb.

24 hozzászólás Ne habozz!

S84 - 2014. 01. 16. 15:08

Én is elég sokáig hanyagoltam, ennek talán az az oka, hogy az első évad nagyon nehezen indult.
Most viszont heti nézős, Sally szála az ami rendkívüli módon kikupálódott, de a többiek sem panaszkodhatnak.

Zsu - 2014. 01. 16. 15:18

Én az angol verziót imádtam. Ezt pár rész után kaszáltam. Szerintem az eredeti hangulatát nem tudta még csak megközelíteni sem. Lehet, ha először ebbe kezdek bele, akkor ezt is szerettem volna, de ez már sosem fog kiderülni :)

Lemoni - 2014. 01. 16. 15:39

Én továbbra is nagyon szeretem ezt a furcsa felállású kis lakóközösséget :) Bírom a három fő karaktert/színészt, de Norát is megkedveltem, amióta nem akaratos hiszti-farkas. Az időnként felbukkanó mellékszereplők szintén jó fejek, ahogy néztem az évad promóját feltűnt, hogy ismét várható Bishop és Henry, tehát nem csak Josh vérfarkas kínjai lesznek fókuszban, hanem vámpíros nyalánkságok is. Aztán persze Aiden asszonypajtija is belekavar a dolgokba. Jó lesz, na! :)
Sally bolt előtt szambázásán én is jót nevettem, aranyos jelenet volt :D

GodBadka - 2014. 01. 16. 15:48

Én meg az angol verziót nem bírtam. Ez viszont kimondottan bejön.

Evian - 2014. 01. 16. 15:58

Csatlakozom Zsuhoz, nekem is az angol volt a jobb, ezt az elso harom reszig birtam.

superpityu - 2014. 01. 16. 20:57

úgy emlékszem én is pihenőre küldtem az elején, a 3. rész után. de utána tényleg beindult szépen minden, szidtam is magam, hogy miért nem néztem akkor tovább.

a másik érdekes dolog, hogy nekem az angol nem jött be ezután. van egyáltalán olyan akinek mindkettő bejön?

Aszusz - 2014. 01. 16. 21:36

Én még nem néztem bele, bár egy ideje fontolgatom. Talán most megkaptam a kezdő lökést.

Dia - 2014. 01. 17. 09:46

Jelentem én vagyok a kivétel, én mindkettőt szerettem :)

snipi - 2014. 01. 18. 00:48

Anno a britet kezdtem el aztán az első évadban kaszáltam. Az us-t el sem akartam kezdeni, de hála superpityu írásainak és a pozitív kommenteknek elkezdtem ledarálni, az első évad annyira nagyon nem jött be, de aztán a 2. évadtól beindultak a dolgok, meg merem kockáztatni hogy teen wolf után a 2. legjobb természetfelettis sorozat, jók a karakterek pörgős izgalmas és van jó néhány csavar is.

Nekem bejött a kezdés is, teljesen jó kis felvezető rész volt ez és az előzetes… jó évad lesz ez is úgy érzem.

Wynonna - 2014. 01. 18. 04:06

Én nagyon sokáig halogattam, de a tavalyi dara után most már hetiben nézős sorozat. Mostanában időhiány miatt majdnem minden 40 perces sorozatot egyben darálok évad végén, de ez azon kevés sorozatok egyike, amivel nem tudok várni. Tetszett az új rész, jó évad lesz ez is. Az angol verziót még nem próbáltam be, első ránézésre nem voltak szimpatikusak a szereplők…

zolij - 2014. 01. 18. 16:15

no, hát az írás hatására bepróbáltam az első két részt, eddig nem rossz, szerintem nézni fogom:)

beinghumanfan - 2014. 01. 19. 15:21

Valaki tudná linkelni légyszíves az 4. évad eddigi részeit? az Animoax-on mikor fogják sugározni?

chulo - 2014. 01. 19. 18:30

én hetek óta vártam :)
nem is csalódtam, számomra ez az egyik legszinvonalasabb sorozatat jelenleg amit nézek (mondjuk nincs túl sok, az tény).
csak az zavart hogy nem tartott még 2 órán át, és várnom kell egy hetet a részek között, amúgy minden szuper :D

Mizchris - 2014. 01. 19. 21:01

Hát, ha már mindenki összehasonlítja az angol verzióval, akkor én is :) Nekem tetszett az angol. De korántsem annyira, mint az amcsi verzió. Még sosem fordult elő velem, hogy valamiből a remake tetszett volna jobban, de hát mindig van egy első. Én örülök, hogy ennyi évadot megért, számomra is furcsa, hogy nincs nagyobb visszhangja, de hátha csak lassan ismerik fel a potenciált benne :)

Lilith Dark - 2014. 01. 21. 23:20

@superpityu : Énénén! :D Anno az angollal kezdtem, imádtam; aztán mikor elkezdték ezt, kissé bizonytalanul fogtam a nézésébe, mondván, hogy úgyis alulmaradnak az eredetivel szemben… Hát nem, ugyanolyan jó, csak másképp. Az ottani és az itteni karaktereket is megszerettem, de persze azért az abszolút kedvenc Aidan Turner (Mitchell) maradt, fájt is a szívem, mikor kiírták… ;)
Viszont azt kell mondjam, amennyivel picit jobban szerettem az ottani szereplőket – Mitchell mellett Tom és Hal is a “szívembe lopta magát” :) :) -, annyival jobb az itteni történetvezetés; a UK-ben a végére már kicsit túlzásba vitték, szerintem. Pedig hát lássuk be, a US-ben sem virágot szednek a réten végig, és mégis reálisabb – de fura ez a szó ebben a vonatkozásban -, nem annyira elszállt.
Szóval tökéletes az egyensúly, csak nem egyenlően oszlik el, nálam legalábbis. :D

Lemoni - 2014. 02. 11. 22:26

4×05
Ugyan Josh a farkas, most mégis Aiden volt az állat, mert a részeg vámpír a legnagyobb állat, a “werewolf dance paty!”-jeleneten besírtam :D Egy rövid flashbackre Henry is előkerült, remélem, lesz még máskor is :) Jó az évad, csak Sally nem dönnyögjön annyi varázsigét, mert “veszmatosz”-os rossz emlékeket idéz fel……..

robi110 - 2014. 03. 02. 13:27

Nekem talán az egyetlen sorozat aminek a 3 rész esélyt sem adtam meg. Az első rész felénél már kinyomtam. Anno még ez volt az első remake élményem és ekkor még 20 percen át azon gondolkodtam, hogy akkor ez most egy felgyorsított ismétlés csak itt mindenki nagyon nagyon eyecandy? Nem tudom, de ha egyszer adok neki még egy esélyét akkor talán megcáfol.:)

Lemoni - 2014. 03. 23. 23:45

Hihi, Aiden megirigyelte Josh képességeit, átment a Grimmbe kicsit farkaskodni, már csak valami kóbor szellemet kéne valamelyik sorozatban alakítania :)
Hát, megkezdődik neki(k) lassan a BH-n túli élet…… :(

chulo - 2014. 04. 05. 17:13

qva életbe :(
most néztem a 12. részt, mondom feljövök megnézem írogattak-e valamit a sorozatról, erre a kereső mit dob ki? kasza.
f.sza… :/

Lemoni - 2014. 04. 08. 01:10

Akkor szomorúan várom a mai végkifejletet :( Sam Witwer az nyilatkozta minap, annyira visszavették a sorozat amúgy sem acélos költségvetését, hogy az 5. évad helyett inkább egy kerek lezárt, nem fapados 4. évadot kértek és kaptak. Syfy hoz majd helyettük zombikat új sorozatában, de kétlem, hogy olyan jófejek lesznek, mint az itteni lakótársak. Minden jót Aiden, Josh, Sally, Nora, jó volt veletek!

natyT - 2014. 04. 18. 11:37

Csak én gondolom, hogy azért megérdemelne egy utolsó ìrást?

winnie - 2014. 04. 18. 12:05

minden sorozat megérdemel, nincs kiemelt. amint lesz lehetőségünk írni, vagy kapunk írást, ki fogjuk rakni:)

natyT - 2014. 04. 18. 17:59

Ennek örülök :)

annie_ann - 2014. 11. 22. 04:37

Nekem mindkettő sorozat bejött. Az angollal kezdtem, majd elkezdtem nézni az amcsit is. Az angollal még nem végeztem, de az utolsó évadok jobban bejönnek, mint az elsők. Azonban a kettő közül, mind hangulatában, szereplőkben, történetében az amcsi a favorit. Sajnáltam, hogy nincs folytatás, mert még lehetett volna belőle még mit kihozni. Hiányozni fog. :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz