login |

Hostages: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2014. 01. 17. 19:11 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2013/14, 2013/14 finálék, kritika,

Pedig kíváncsi voltam annak idején a Hostages-re, főleg arra, hogy mit lehet kihozni az alapszituációból. Annak ellenére, hogy a pilot lekötött és nem volt rossz, éreztem, hogy hamar kiszállok a sorozatból, hiszen teljesen érdektelen karakterek voltak benne, s már az első részben elkezdtek szenvedni a tinigyerkőcökkel. Ráadásul az 1×01 végén volt az az ősbéna csavar, ami végképp betette az ajtót.

Azért a dupla finálét bevállaltam, mert éreztem, hogy nem nagyon lesz más írás, szóval a nézői véleményeket a kommentben kell keresni, de nem érzem, hogy a kihagyott részekkel sokat veszítettem volna – és azt se, hogy ne tudnám megítélni a finálé minőségét. Annak pedig, aki csak azért nézné a sorozatot, hogy megtudja, mi a vége, csak azt tudom mondani, hogy csak a befejezésért: NE! (Egyébként minden le van zárva, ez nem akadály.)

Döbbenet ugyanis, hogy az egész sorozat végkimenetelét és fontosabb csavarjait már a pilot alapján le lehetett kottázni – ezeket most nem sorolom, a spoiler miatt, de szerintem mindenki kitalálja, hogy megtörténik-e a végén a merénylet, hogy a bűnös elnyeri-e méltó büntetését, s persze, hogy miképpen alakul a főhősnő és a túszejtő kapcsolata, hogy vajon Dylan McDermott egy mocsok szemét karakter eljátszására írt alá, vagy olyanéra, akit megpróbálnak pozitívvá alakítani.

Ami valamilyen szinten érdekes lehetett (volna), az a történt, illetve a válasz a “Miért?”-kérdésre, de ezt már az 1×14-1×15 megválaszolták – az angolosok ebben a cikkben 5 perc alatt elolvashatják azt, ami másoknak 500 perc sorozatnézésbe tellett. De persze ha valakit érdekel még valami, az is biztos, kap választ a poszt alatt.

De tényleg, vajon mit gondolt a CBS? Nyilván ez a sorozat is elsülhetett volna úgy, mint a The Blacklist, de azért ennél jóval több kellett volna, hogy mindenki körbeistenítse. És a készítők tényleg azt hitték, hogy zseniálisat tesznek le az asztalra? Mert anélkül a végeredmény sem lesz vállalható.

Az efféle necces témát Hollywood-nak úgy tűnik muszáj a kecske-káposzta relációban kezelnie, szó sem lehet arról, hogy országos csatornán különösebben ellentmondásos dolgokat tegyenek, csak azt színlelik, mintha kegyetlen erkölcsi dilemmákat és felkavaróan zavarbaejtő húzásokat látnánk, de valójában csak rémisztően biztonsági játék folyik.

A finálé élvezetéhez nem kellett volna az előző részekben történt dolgokat ismernem, de szerintem, ha rajongó lettem volna, akkor is unalmasnak és érdektelennek találtam volna a látottakat – minden kiszámítható volt, a feszültség nulla, csavar alig. Nyilván a rossz tapasztalataim miatt nem is számítottam másra, nem vártam semmiféle extra húzást, de azért némi ötletet igazán tehettek volna bele. Így viszont a zárás is csak 2-3/10 környékén teljesített.

ui: A serpenyős húzáson csak én röhögtem kínomban?

17 hozzászólás Ne habozz!

Norbi_023 - 2014. 01. 17. 19:25

Én végig néztem a sorozatot,de a végére nem emlékszem,pedig max.egy hete láthattam.Lapos és érdektelen lett már.

ALDO - 2014. 01. 17. 20:03

Ahogy a kibeszélőben is leírtam, meglepő módon nem a családi szál, hanem a politikai idegesített a legjobban. Persze nem vártam valami szuper szövevényes összeesküvést, de azért jó lett volna egy kicsit ráfeküdni erre a szálra.
Voltak azért jobbnak mondható, feszültebb pillanatok, de sajnos nagyon sok felesleges üresjárat is. A New York-i epizód például teljesen felesleges volt és nem kellett volna 15 részig elhúzni az egészet. Talán egy 6-7 részes ütősebb minisorozatként kábelre kellett volna elpasszolni. Összességében tehát egy átlagos sorozat, amire pár hónap múlva már a kutya nem fog emlékezni, de legalább lezárták úgy ahogy.
Az pedig számomra érthetetlen, hogy a CBS mit látott benne, hiszen szerintem az NCIS-re és a Beverly Hills-i zsarura vevőbb lett volna a közönség.

Junkieka - 2014. 01. 17. 20:25

Halottról vagy jót vagy semmit. [Sóhajt. Legyint.]

Adäm - 2014. 01. 17. 21:12

Színészgárda miatt végigszenvedtem. Egy-egy jobb részt leszámítva totál érdektelen, lapos és kiszámítható. Megy végig a “drámázás”: megteszem – nem teszem – de mégis – de mégsem – jaj de mégis stb.
Ha már szenvedtem vele, akkor legalább egy jó lezárást vártam. Erre *SPOILER* főszereplő megöli azt a társát, aki mindvégig hűséges volt hozzá, minden utasítását kérdés nélkül teljesítette.. Csórót meglövi és ennyit tud még kimondani: “All I gave was my loyalty”. *SPOILER VÉGE*

Órási csalódás mind a finálé, mind a sorozat. Stílszerűen a legnagyobb csalódást keltő húzással búcsúzok ettől a valamitől…
All I gave was my loyalty

Fragohol1C - 2014. 01. 17. 21:31

Elpocsékolt idő volt minden egyes perc amit ennek a sorozat nézésével töltöttem és sajnos minden epizódot megtekintettem. A történet lapos volt, a színészi játék is elég gáz, elég csak a dokinő unott arcára nézni. A finálé attól még h le lett zárva irtó gagyira sikeredett. Akartak vmi csavart belevinni, de egyből ki lehetett találni h mi lesz a vége. Aki valamilyen okból kifolyólag meg akarja nézni a sorozatot könyörögve kérem ne tegye, csak saját magával cseszik ki!

Malcolm Reed - 2014. 01. 17. 23:00

Már-már úgy érzem, hogy védenem kell a Hostages-t… Én azért tudok mondani ennél sokkal rosszabb sorozatokat is. Szóval szerintem abszolút közepes az egész, a mini cliffhangerek jók voltak, a lezárásról meg így utólag kérdezem, hogy miben reménykedtünk? Mivel limitált sorozat és szinte biztos kasza a befejezés csak [SPOILER] az elnök megmentése lehetett. Brutális nézettségnél, azt hiszem, meglépték volna az ellenkezőjét, legalábbis abban több potenciált látok egy esetleges második szezonra.[SPOILER VÉGE]
5/10.

egy igazi szakember - 2014. 01. 18. 11:38

Sokat ígérő, szinte semmit sem adó. Nem ajánlott.

Bullseye - 2014. 01. 18. 12:58

Valaki írja mán le akkor mi a vége, pls! Ne kelljen ezért megnéznem egy duplarészt. :)

winnie - 2014. 01. 18. 13:04

semmi extra. leveszik a csontvelőt, az elnök túléli, a család hepi, dylan mcdermott feladja magát a rendőrségen, mert a szíve nemes, és a first lady szembesíti az elnököt azzal, hogy tudja, hogy anno megcsalta meg miket hazudozott. ja, és az a colonel, vagy ki, megöleti magát, mert serpenyővel kell hadonásznia.

payskin - 2014. 01. 18. 14:21

Le volt szedve darára, de a fentieket olvasva nézetlenül töröltem. :)

Bullseye - 2014. 01. 18. 14:58

Kösz winnie! Ezt a 20 mp olvasást is alig érte meg :)

jim455 - 2014. 01. 18. 15:29

és egyáltalán miért akarták kinyíratni az elnököt? 2 részt láttam, abból azt hiszem nem derült ki.

thomas - 2014. 01. 18. 16:08

Azért aki csak a pilotot meg az utolsó részt látja nagyon sok mindenről le tud maradni. A Spoilert köszi, mert az utolsó 2 részt még nem láttam. A SPOILER-t fel kéne tüntetni nem? :DD SPOILER!!! Bár gondoltam, hogy az elnök túléli. SPOILER VÉGE!!!

Nekem tetszett, mert hozta azt a hangulatot amit elvártam tőle, és végig izgalmas volt, mindig történt valami érdekes. A karakterekben is volt lehetőség amit ki is használtak. Közepes sorozat. De azért ennyire nem rossz, hogy 2-3 pontot adjak rá. Ha reálisan értékelünk 6 pontot adnék az egészre, így, hogy tudom mi a vége.
Aki nem látta az egészet ne írjon kritikát pls. Ha ennyire nem tetszett minek kellett látni a végét egyáltalán? :D Jó, mondjuk én is kaszálok sorikat pilot után ami tényleg annyira rossz volt, de utána hallani se akarok felőle, nemhogy a végét még meg is nézem. Ha nincs időd rá ne nézd, ennyi.

ALDO - 2014. 01. 18. 17:09

“A Spoilert köszi, mert az utolsó 2 részt még nem láttam. A SPOILER-t fel kéne tüntetni nem?”

A finálé kritika azoknak szól, akik látták a teljes évadot. Aki lemaradt egy-két résszel, az mit keres itt? Saját felelősség mond neked valamit. Én pl. nagyon lemaradtam a Revenge sorozattal, ezért el sem olvastam a tegnapi 1×11-ről szóló topikot.

jim455: azért akarták kinyírni az elnököt, mert le akart állítani valami megfigyelési programot, amit az átlag emberekről is adatokat gyűjtött a nemzetbiztonságra hivatkozva.

A serpenyős jelenet tényleg már-már komikus volt. Két ember áll a hátad mögött, aki fegyvert fognak rád, erre te leállsz hősködni.
Arra kíváncsi lennék, hogy vajon mit terveztek volna a második évadra.

winnie - 2014. 01. 18. 17:11

“A Spoilert köszi, mert az utolsó 2 részt még nem láttam. A SPOILER-t fel kéne tüntetni nem? :DD SPOILER!!!”

a finálékritikánál lehet a fináléról beszélni.

nem szoktunk spoilert feltüntetni a kritikáknál, mert akkor az ember arra gondol, hogy egy következő részből vagy előzetesből ír az ember.

“azért ennyire nem rossz, hogy 2-3 pontot adjak rá. Ha reálisan értékelünk 6 pontot adnék az egészre, ”

most mondod, hogy nem láttad. akkor nem tudsz reálisan értékelni. de nem is te adtál 2-3 pontot rá, hanem én. ha reálisan értékelek ez 2-3 pont. ha te értékelsz reálisan, akkor lehet, hogy 6 lesz. de nem értem a “reális” kitételt. lehet másképp is értékelni?

“Aki nem látta az egészet ne írjon kritikát pls. Ha ennyire nem tetszett minek kellett látni a végét egyáltalán? :D Jó, mondjuk én is kaszálok sorikat pilot után ami tényleg annyira rossz volt, de utána hallani se akarok felőle, nemhogy a végét még meg is nézem. Ha nincs időd rá ne nézd, ennyi.”

én sem mondom meg, hogy miről írj, azt sem, hogy mit olvass el, szóval ezt felejtsd el. ha megnéztem a finálét, akkor írok róla. de ezért is írtam le, hogy mi a helyzet. előtte lehettek felőlem zseniális részek, ez a zárás nagyon gyenge volt.

nem hiszem, hogy nehéz kikövetkeztetni az okokat, de akkor leírom, hogy azért írtam róla, mert egyrészt kíváncsi voltam, másrészt meg akartam adni a terepet arra, hogy aki látta a finálét, ugyancsak írhasson róla és ezekből a kommentekből páran eldönthessék, hogy érdemes-e megnézniük.

és mit látod, amit írtam, meg egyes kommentek mások számára igen hasznosnak bizonyultak. annál nincs jobb ajándék, ha az ember megspórolhat másnak némi időt. (és annál sincs, ha valaki egy nagyon jó sorozatot tud ajánlani valaki figyelmébe. szóval nyugodtan leírhatod, hogy ha megnézted a finálét, hogy jó volt-e vagy valóban pocsék.)

winnie - 2014. 01. 18. 17:14

“és egyáltalán miért akarták kinyíratni az elnököt? ”

egyrészt, amit aldo ír, egy csoport azért. a főhős pasi, a túszejtő meg csontvelőt akart belőle a beteg feleségének, aki valójában az elnök lánya, vagy ilyesmi.

Khaal - 2014. 03. 11. 13:13

Úgy összességében azért volt benn pár érdekes fordulat, néha egész jónak mondható színészi játék is akadt, de szerintem is túl volt nyújtva. A klisés és előrelátható megoldások terén is eléggé telített volt, de a megszokott hollywoodi átlaghoz képest annyira nem vészes. Szerintem ez a történet sokkal jobban működött volna minisorozatként, néhány majdnem teljesen felesleges leágazást lenyirbálva. A finálé pedig tényleg nagyon gyengére sikerült, de azért néhány kérdés megfogalmazódott bennem: Pontosan mit fog bevallani Duncan, kit fog bemártani és mit fog kihagyni a történetéből? Kramer és Sangrine kapcsolatának alakulása is érdekes lehet, ne felejtsük el hogy a csaj simán képes lett volna hogy megölje. Plusz lehet hogy valamiről lemaradtam, de kiderült végül, hogy ki követte apukát és lányát?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz