login |

Revenge – 3×12: Endurance – írta LaCRossE

2014. 01. 17. 15:20 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Fate can be so cruel.

Tökösek a Revenge készítői. Két résszel ezelőtt, a “félévadzárónál” voltak kétségeim, ráadásul egy nagyon bénának előrelátott fordulatot is sikerült megjósolni, ám ez a két rész rácáfolt minden kritikámra. Talán túlzásnak tűnik, de úgy vélem, a Revenge most éli aranykorát.

Ehhez pedig – talán megjósolható módon – az kellett, hogy az egész sorozat dinamikáját és szerkezetét teljesen fenekestül felforgassák. A 3×12 pedig egy merőben más és izgalmas jövőt tár elénk. Mint mondtam, tökösek a készítők, nem mindenki merné ilyen irányba terelni a sorozatot. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Tudni lehetett, hogy Emily elhatározása, hogy felhagy a bosszúval, nem fog sokáig tartani. Szerencsére az amnéziát sem húzták túl, sőt, ami azt illeti, a lehető legjobban használták ki.

Az biztos, hogy innentől nyílt kártyákkal folyik tovább a “bosszú”: már senki sem kételkedhet abban, hogy Victoriának igaza volt Emilyvel kapcsolatban, és mivel ő sem tudja ezt már visszacsinálni, ezért tényleg a legjobb, amit tehetett, hogy rákényszerítette Danielt arra, hogy a körülmények ellenére továbbra is házasok maradhassanak.

Igazán kíváncsi vagyok, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok, ugyanis ez egy igen veszélyes út lett: ha más nem is, én Emily helyében most már kezdenék aggódni a saját testi épségem miatt.

Jött egy új szereplő is, aki egyelőre a szappan vonalat erősíti inkább, annak ellenére, hogy Takeda lányától többet várok még később – nem jön be az a vonal, hogy Niko duplán féltékeny Emilyre: az apjával és Aidennel való kapcsolata miatt is.

Jack és Margaux még mindig nem sok vizet zavar, ellenben félek, hogy a végén – így, hogy Aident és Emilyt szétszakították – újra vissza fog találni gyermekkori szerelméhez. Elég gáz lenne, ha ezt meglépnék.

Végül, de nem utolsó sorban kíváncsi vagyok, mit fog megtudni Victoriáról a fia, Patrick. Aki egyébként rém idegesítő karakter, egyáltalán nem értem, minek kellett visszahozni, de remélem, hamarosan eltűnik.

Lényegében tehát egy izgalmas második etapot alapozhatott meg ez a legutóbbi két rész, és minden adott arra, hogy ezt ki is tudják használni. Remélem, hogy nem fognak vakvágányra térni, mert bár egyelőre inkább tűnik valószínűnek egy 4. évad (akár 13 részes), mint a kasza, sosem lehet tudni.

13 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2014. 01. 17. 17:40

szerintem a megjátszott amnéziánál is sokkal rosszabb volt ez a fél részes valódi; ami bumm helyrejött jack látványától.na ne már.viszont az nekem is tetszett,hogy emily belekényszerítette a greyson családot ebben a patthelyzetbe.szóval az irány mostmár jó, takeda lányára kiváncsi leszek,gondolom nem ennyi volt a szerepe…nolan még mindig messze a legjobb karakter,imádom a beszólásait.

fehér cipő - 2014. 01. 17. 20:42

Szerintem ez nem az aranykor, egy kicsit azon már túl vagyunk, de azért nem olyan rossz a helyzet. Az tetszik, hogy mindig mernek csavarni a cselekményen annyit, hogy ne laposodjon el, de az utóbbi pár részben azt éreztem, hogy van egy-két olyan jelenet, ami kizökkent engem mint nézőt. Pedig ha valami erőssége van/volt ennek a sorozatnak, az a hibátlan hangulat, hogy első perctől az utolsóig elhitte magáról minden irónia nélkül, hogy élet-halálról van szó. Mostanában viszont mintha már erőlködnének az írók, h. mindent megmagyarázzanak, és ez izzadtságszagú féljeleneteket, életszerűtlen párbeszédeket hoz.
Megjegyzem ez a “nem lehet gyerekem” – dolog mintha túlságosan is abba az irányba mutatna, h. a végén Jack lesz a befutó.

Rovar - 2014. 01. 18. 00:57

Hát én ezt akármeddig tudnám nézni!!!!! Óriási a sorozat, óriási karakterekkel.

Emily, Victoria, Nolan, Conrad óriásiak!

A többiek is jól hozzák a formát! Nagyon eltalált sorozat!

Nézem én itt a jobbnál jobb sorozatokat (AHS, Homeland, Breaking Bad stb.) és mind a kedvenceim is, de a Szökés óta nem gondoltam, hogy lesz olyan sorozat, ami ennyire beránt!!!

paca - 2014. 01. 18. 15:27

Nekem nagyon tetszik, és tőlem Jack is jöhet. Idealista, és romantikus vagyok, szóval szeretném ha jó lenne a vége. A bűnösök elnyernék méltő büntetésüket, a kevésbé bűnösök (Emily) meg a bosszú utáni nyugodt életet. (Ha egyáltalán képes lesz rá):)
De 4. évadot már nagyon nem szeretnék, sztem azért most már be kéne fejezni.

LaCRossE - 2014. 01. 18. 15:31

paca: 4. évad lesz, legalábbis én valószínűsítem. A mostani ABC-s újoncok, illetve a Revenge nézettsége indokolná a 4. évadot, sok lehetősége a csatornának nincs.

solei - 2014. 01. 19. 13:30

Adam karakterét kicsit elpazaroltnak érzem… sokkal több potenciál lehetett volna benne.. illetve jobb volt a kémia közte és Emily között…meg bejött az egész pasi :D hehe
egyébként nekem nagyon tetszik, ahogy csavarják a szálakat, csak attól félek, hogy Emily lassan tényleg begolyózik…és Jaack… egy nagyon ramatyul eltalált karakter, aki semmiképp nem illik Emshez, nem elég tökös, és én null kémiát vélek felfedezni köztük.. bár szerintem egyértelmű hogy a legvégén vele akarják összehozni
nekem most ez az egyik kedvenc sorozatom, örülök ha látom, hogy van új rész fent :)

Mikkamakka - 2014. 01. 19. 23:09

Akármennyire is “bosszúért” liheg Emily évadok óta, én valamiért nagyon szurkolok neki és számomra szerethető karakter. Drukkolok neki. Alig várom a következő letölthető epizódokat. Én Emilynek és Aidennek szurkolok, de lehet, hogy most végleg vége köztük? Nagyon bánnám, ha eltűnne Aiden, mert imádom a színész hangját :) és tök jól összeillenének. Eddig soha nem voltam sorozatfüggő,de a Bosszú azzá tett :)
Ja és Nolan hatalmas!
Remélem kiderül később, hogy ez nem lehet gyereke Emilynek dolog kamu…

S84 - 2014. 01. 20. 13:34

3×13: “You were marvelous last night, Mrs. Grayson.”
WTF !!!!

Reea - 2014. 01. 20. 15:59

Nagyon jó volt a 13-as rész, és a vége :O Kíváncsi vagyok, hogy került abba az ágyba.

Arthuro_Adam - 2014. 01. 27. 20:28

Számomra nem teljesen világos, hogy mi igaz, és mi nem az “álmokból”.

Nyuszi - 2014. 02. 11. 01:22

Na, ezzel a Victoriát megerőszakolták, és Patrick picsog dologból elég volt, ez már túl sok szappan, köszönöm.
Meglátjuk, még lehet jó is, de ez most elég rossz irány.
Pedig a sorozatot imádom….

Eszmeralda - 2014. 02. 13. 13:40

Már nagyon várom a 14-től részeket. Tudja valaki hol akadt el?

caty500324 - 2014. 12. 06. 07:18

Már kiszálltatok ? Én azért folytatom. 4. évad 9. részen vagyok túl. Kár a Nolan Ross figuráért. Viszont azt el sem tudom képzelni, hogy mit szánnak Viktóriának. Az a nő a dolgok eddigi állása szerint kiiktathatatlan. Bár Adam még tartogathat meglepetéseket (már ahogy néha ránéz)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz