login |

The Voice UK: kezdett a 3. évad – írta kovg1987

2014. 01. 20. 18:22 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, reality

Új év, új hangok! Két új zsűritaggal a fedélzeten elindult a The Voice harmadik, angol szezonja.

A reality nézettsége ugyan folyamatosan esett az elmúlt szezonokban, de a BBC-nél még kitartanak a formátum mellett. A 2014-es első adás sajnos nem arra enged következtetni, hogy ez lesz minden idők legjobb énekesi felhozatala, de azért egy-két emlékezetes produkció már most is akadt. Részletek és videók a tovább mögött.

Amikor az előző szezon után Jessie J és Danny O’Donoghue is kiszállt a brit Voice zsűrijéből, a rajongók feszengve várták, kikkel sikerül megállapodnia a folytatásról a brit óriásnak. Az szinte biztos volt, hogy a távozókhoz hasonló karaktereket keresnek, így senkit nem ért meglepetésként amikor Jessie helyett egy hölgy, Kylie Minogue, Danny helyett pedig egy másik „macsó”, a Kaiser Chiefs énekese, Ricky Wilson érkezett zsűrizni.

Mivel a tehetségkutató egyik legnagyobb szórakozási hányadosát a zsűritagok közötti kiváló összhang, és az abból adódó poénok jelentették, a fő kérdés az volt, az új arcok mennyire idomulnak a régi motorosok, Sir Tom Jones és a sokak nagy örömére maradó will.i.am köré.

A zsűritagok szokásos, közös nyitódala lazára és pörgősre sikeredett, jó bemutatkozás volt ez. Azt eddig is tudtuk, hogy Kylie-nak és Rickynek is jó hangja van, szerencsére nem is kellett csalódnunk. Mint ahogy abban sem, hogy will.i.am továbbra sem tud énekelni – de tőle valószínűleg nem is várja ezt el senki.

A szerkesztők gyorsan felavatták az új tagokat, hiszen az első énekes rögtön Kylie-é lett, majd hamarosan a Dannys erényeket villogtató (macsó nézés és beállások) Rickynek is meg lett az első versenyzője. Will sajnos egyelőre eléggé unja az új évadot, sehol nem volt az előző évadban látott és megcsodált „Sneaky Willie”, aminek előhozásához úgy látszik, igen csak szükség volt Jessie J-re.

Az előző két szezonban megszokhattuk, hogy az első adások feszesre vágott, pörgős, érdekes embereket és énekeseket bemutató másfél órák voltak, azonban úgy tűnik, hogy a produkció nem csak zsűritagokat és műsorvezetőket, de producert/vágót/rendezőt is cserélt, mivel ezen tulajdonságoknak nyoma sem volt az évadnyitóban.

Sok mindent megpróbáltak a készítők, de vagy egyáltalán nem voltak érdekes karakterek a válogatón, vagy a sorrend borult fel, és majd később jönnek elő velük – mindenesetre többször is néztem az órát, vajon hány percig tart még az énekes bemutatkozó kisfilmje és produkciója. Jó példa erre, hogy az egyik nem továbbjutó hölgy megkérte a zsűritagokat, hogy a kislánya hagy jöhessen be és hagy ölelgesse meg őket – ez nem csak unalmas, hanem elég műszagú is volt, semmi nem indokolta, hogy ezzel vegyenek el öt percet a műsoridőből.

Hogy az pozitívumokról is essen szó: az adás legjobb része egyértelműen Anna McLuckie nevéhez köthető. A fiatal lány hárfával kezében lépett színpadra egy közismert darab átiratával. Nem csak jó hangja volt, de maga az átirat is remek volt. will.i.am le is csapott rá. Kíváncsian várom, mit tud kihozni belőle a minden hájjal megkent producer.

Hozzá hasonlóan egy igen népszerű dal átiratával, valamint gitárral a kezében érkezett Beth McCarthy a válogatóra. A zsűritagok (különösen will.i.am) arcán lehetett látni a döbbenetet, amikor a refrénnél ráismertek, melyik számot is hallják. Lehet, hogy idén nem a hangok, hanem a zenészek fogják vinni a prímet, amit én őszintén szólva nem bánnék.

Ha summáznom kellene az első adást, akkor erre csak egy halovány 5/10-et tudnék kiosztani, bízva abban, hogy ennél csak jobb jöhet. Ami biztos: Kylie Minogue cuki és be fog válni a zsűriben, Ricky Wilson egyelőre nem sok mindent csinált, Sir Tom Jones olyan mint eddig, will.i.am viszont eléggé fáradt benyomást keltett.

Megjegyzendő, hogy a zsűritagok mellett a műsorvezetőket is lecserélték. Emma Willis egyelőre kifejezetten idegesítő (főleg a nagyszerű Holly Willoughby után), Marvin Humes viszont simán hozza azt a szintet és színvonalat, amit Reggie Yates hozott az első két évadban.

3 hozzászólás Ne habozz!

lacczko - 2014. 01. 20. 18:47

Kyle tényleg nagyon cuki, Will pedig olyan közömbös az egésszel kapcsolatosan. Fura, hogy mikor mindenki más nyom ő általában akkor sem. A producer füllel hallgatott előadások miatt kicsit mást képvisel a műsorban, mint a többi coach.

umek - 2014. 01. 22. 21:13

Szerintem Kyle baromi jól csinálja, nekem nagyon szimpatikus lett a két adás alapján. Will pedig várt. Várta azt a pluszt, ami az első adásban bemutatott énekesekben elvétve volt meg. A második adás már ebből a szempontból is más volt. Amúgy meg sokat nevettem a poénokon, ahogy egymást ugratták.
A legjobb az, ahogy Will olyanokra veszi rá a többi zsűritagot, akiknél neki esze ágában sincs megfordulni. :D Bólogat, elismerően biccent, fordulásra biztat, ő meg kivár. :D A fordulásait meg úgy csinálja, hogy az utolsó pillanatban nyom csak rá a gombra, előtte meg faarc. :D Taktikázik. :) Bírom a tagot. Meg hogy ő tényleg olyanokat keres, akik különlegesek. A tucatot próbálja elkerülni. Tavaly pl. messze a legjobb volt a döntőig jutó versenyzője, Leah McFall.

Viszont az érdekes, hogy a Voice Australia négy zsűritagja közül kettő innen lesz: Will és Kyle.

vodka03 - 2014. 02. 03. 15:36

Nem hitem volna, hogy lehet gyengébb az idei évad, mint a korábbiak, de 4 rész után azt kell mondjam nevetséges a mezőny.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz