login |

Pilot: Chozen

2014. 02. 03. 22:11 - Írta: superpityu

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

(Valójában nem is pilot-mustra, mert már az eddigi 3 részt is láttam a sorozatból, így azok fényében írok.)

Elöljáróban annyit el kell mondanom, hogy nálam az animációk mindig hatalmas hátránnyal indultak, sok olyanba még csak bele sem kezdtem, amelyeket valószínűleg szeretnék. Lehet, hogy a Chozen sem került volna fel a nézős sorozatok közé, ha nem lett volna az az elvetemült előzetes, és nem az Archer mellé tették volna párba.

Maga a téma annyira nem érdekelt, főleg a nagyon béna pilot után – szerencsére valamiért mégis folytattam. Szóval az alapsztori az, hogy főhősünk 3 haverjával együtt zenél, míg az egyik be nem kattan és börtönbe juttatja Chozen-t. Utóbbi célja az lesz a dutyiból kijutva, mint, hogy legyőzze (vagy lerappelje?) az őt átverő riválisát.

Mivel Chozen egy hatalmas léhűtő, jobb híján a tesójához költözik egy egyetemi koliba, majd megpróbálja összeszedni a régi bandája többi tagját, hogy együtt nézzenek szembe a már nagy karriert befutó Phantasm-mal. Nagyjából ennyi a sztori még 3 rész után is, de az már most látszik, hogy a sorozat tele van nagyon beteg dolgokkal.

Mint jeleztem, a pilot elég gyenge lett (jó indulattal is csak 4/10), csak pár apró momentum mentette meg (szökőkutas és a pornócsatornás), de amit már a 2. részben is produkáltak a készítők, az már sokkal jobban sikerült. Az pedig végképp meglepett, hogy az 1y03 már egy 7/10-es szintet hozott.

Ami már most is biztos, hogy a Chozen nem lesz tömegsorozat. Lehet sokan a rappelés miatt hamar feladják, másoknak a karakterek nem fognak bejönni, vagy esetleg a a rengeteg elborult ötlet teszi be a kaput. De annak ellenére, hogy sok minden van a sorozat, ami miatt lehet szeretni és utáni, engem biztosan megvettek a további részekre.

3 hozzászólás Ne habozz!

Isteee - 2014. 02. 03. 22:43

Feladtam a pilotnál…lehet nem kellett volna?

superpityu - 2014. 02. 03. 22:48

a pilot nekem sem tetszett, de a 2. már sokkal elborultabb lett, és még szerencsére a rap betétek is kevesebbek voltak. szerintem még 20 percet megér, aztán ha az sem jön be akkor nyugodtan ki lehet kukázni.

Tusán - 2014. 02. 03. 23:03

A második rész után kaszáltam. Nem azt várom egy egyértelműen tabugyilkosnak szánt sorozattól, hogy az utolsó két percben romba döntsön mindent és visszatérjen a jó öreg, ebben az esetben heteronormatív sablonokhoz (pl. a férfias, macis Chozen összehozása a kisfiús kolissal).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz