login |

Ők lesznek a How I Met Your Dad szereplői

2014. 02. 04. 14:46 - Írta: winnie

66 hozzászólás | kategória: 2014/15, hírek, ,

Az NCIS és a Supernatural spinoffjának leírásán túl vagyunk már, az Arrow spinoffjáról nem rémlik hasonló (azt tudjuk, hogy Iris West benne lesz karakterként – nem meglepetés), de ott már több színész is megvan, így hát marad a How I Met Your Mother spinoffja, a How I Met Your Dad.

A HIMYM mintájára itt is 5 állandó szereplő lesz, a tovább mögött olvasható a leírásuk. (Írtuk korábban, de akadnak félreértések: természetesen egyik karakter sem How I Met Your Mother-ös.) Nyilván ezekből a sorozat humorára és stílusára nem lehet következtetni, de érdekes olvasni, hogy milyen figurákban gondolkodnak.

SALLY | She’s vibrant, messy and unpredictable — a “female Peter Pan who has never grown up and has no idea of where she’s going in life.” She’s thinking of calling it quits with her husband of a year, Gavin. She’ll lean on her circle of friends for advice and support through the inevitable divorce. That circle includes…

JULIET | Sally’s sexy, flamboyant, energetic, party-girl BFF. She runs a successful fashion blog. She’s delighted to learn Sally is ending things with the terminally boring Gavin.

DANNY | Sally’s older gay brother, a Type A, overachieving lawyer whom she shares little in common with. They nonetheless share a tight bond, although Sally’s decision to move in with Danny after her split with Gavin promises to test that bond.

TODD | Danny’s warm, outgoing husband and one of Sally’s closest friends from college. Unlike Danny, Todd welcomes Sally into their home.

FRANK | The head of IT for Juliet’s fashion blog. He’s a hot nerd. He has genuine feelings for Sally, but it’s a one-sided flirtation. At least for the moment.

NARRATOR | It’s Sally from the future. She’s reliving the events of her past to her kids.

66 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2014. 02. 04. 14:49

Megvan a karakterlista, -1 néző.

abelh - 2014. 02. 04. 14:59

a HIMYM sikere valószínűleg annak köszönhető (na ezzel semmi újat nem mondok), hogy relatíve hétköznapi, szerethető karakterek egy olyan ideális, baráti világban, amiről mindenki álmodozik, á’la Friends.

erre fel itt már a teljes set up baromi görcsös, túlírt karakterek belekényszerítve hülye, elrugaszkodott helyzetekbe, meg hot nerd atya ég…instant kasza lesz remélem, példát statuálva.

winnie - 2014. 02. 04. 15:03

szerintem a humor azért fontos volt a karakterek mellett. (hmm, meg kéne nézni, hogy a régi karaktereknek mi volt a leírásuk, bár szerintem az ilyesmit akkor még nem lőtték fel a netre.)

adam - 2014. 02. 04. 15:17

Azt jol ertem, hogy 5-bol 3 meleg?:D
Vagy a warm es hot nerd csak valami kifejezes, ami nem melegre utal? Sajna angolom nem tokeletes.

clegane - 2014. 02. 04. 15:19

de vajon Dannyt NPH fogja-e játszani??

clegane - 2014. 02. 04. 15:19

adam: rotfl

winnie - 2014. 02. 04. 15:20

a warm nem meleg, csak egy meleg karakterre vonatkozik. lehet kedves, nyájas.

a hot nerd meg egy kocka, aki jó pasi.

tszajko - 2014. 02. 04. 15:22

Én most rászántam 10 perc munkaidőt a keresésre, de semmit nem találtam a 2005-ös leírásokról.

Valaki? Nagyon kíváncsi lennék. :D

vikusz - 2014. 02. 04. 15:23

adam: az ötből kettő meleg, és se a warmnak, se a hotnak nincs köze ehhez.

harmundo - 2014. 02. 04. 15:26

Nem How I Met Your Dad a címe?

Egyébként kíváncsi leszek, hogy mennyien kezdenek majd bele, remélve, hogy azok szerepelnek majd benne, mint a HIMYM-ben, és hányan kapcsolnak el csalódottan, mert nem teljesül a vágyuk. Mondjuk ez szerintem egy jó lépés a csatorna részéről, bejáratott név, könnyebb lehet így eladni, és nézőket csalogatni, mintha valami új néven kezdtek volna egy hasonló sorozatot, amire ráadásul biztos ráaggatták volna páran a klón jelzőt.

Kíváncsian várom.

Dee - 2014. 02. 04. 15:28

rossz ötlet

ThomassLord - 2014. 02. 04. 15:31

adam: csak kettő, Danny és Todd, és a hab a tortán, hogy házasok is

Ez, meg a “hot nerd”, meg a… minden alapján nagyon aktuálisak próbálnak lenni és meglovagolni ezt az elfogadós trendet. Dehát egy átlagsitcom mindig is ilyen, minden csoportnak próbálnak benyalni, aztán senkinek se sikerül igazán :)

Én biztos nem fogom nézni. Bár már a HIMYM se bírt bevonzani. Talán közrejátszik, hogy mindig csak TV-ben kaptam el, és lehet, hogy a szinkron is megölte számomra, de abszolút nem tartottam olyan viccesnek, mint amit a “hírneve” sugallt. Sőt, néha kifejezetten taszított, főleg Segel, meg a Pités csaj párosa.

HighwayCat - 2014. 02. 04. 15:38

Kicsit az jön le, hogy egy az egyben az a koncepció, mint az anya sorozatnál, csak kifacsarava, hogy tudjanak mire hivatkozni, ha ez a vád érné őket. Egy esélyt midnenképpen kap, de ez alapján gyors kasza lesz szerintem.

clegane - 2014. 02. 04. 15:38

ThomassLord: miért, szerinted nem kéne elfogadni a nördöket?

Begbie - 2014. 02. 04. 15:41

nekem is baromi erőltetettnek tűnik így a leírás alapján.
Válófélben lévő pár, meleg pár, hot nerd. Miért kell napjaink “trendy” dolgait ilyen töményen az ember képébe dörgölni? :)

HighwayCat - 2014. 02. 04. 15:42

Amit még elfelejtettem: a HIMYM-el ellentétben ez elég erősen csajos sorozatnak néz ki így elsőre. Inkább Sex and the City spinoffnak mondanám, ha cask a leírásokat nézném.

winnie - 2014. 02. 04. 15:45

ilyen alapon mindenre rá lehet fogni, hogy trendi, így adja magát a kérdés, hogy miért trendi az ellen ágálni, ami trendi? (de ettől még a válás, a meleg karakter s a nerd is elég nagy kisebbségben van az összképet tekintve.)

egyszerű az egész: nem kell és nem is lehet mindenkinek megfelelni. ők egy ilyen sorozatot akarnak készíteni ilyen karakterekkel. nem várhatják el, hogy mindenki felszálljon a vonatra, de ezt nem érdemes személyes sértésként felfogni.

egyébként szerintem mindenki tudja a készítők oldaláról, hogy a karakternek a párbeszédek és a cselekedet alapján (meg színészileg), no meg persze poénok terén kell működnie.

winnie - 2014. 02. 04. 15:46

Egyébként a leírás csakis egy célt szolgál: hogy az alapján az ügynökök ki tudják ajánlani az ügyfeleiknek a szerepet. nagyjából fel kell festeni egy nem túl konkrét figurát (hogy minél szélesebb körből lehessen meríteni), akit egy színésznek van esélye a casting során megtöltenie élettel.

Csongi111 - 2014. 02. 04. 15:48

pfffff mekkora gááz :S Ez az egész spinoff csak akkor lehetne sikeres, ha tényleg az anyára írták volna. Ez így tuti bukó, plusz nem is spinoff, csak cím másolás…

Mardred - 2014. 02. 04. 15:50

Sarcasm mode on: Ez egy sorozat lesz, amit megcsinálnak majd később, akkor nem is nézem. Sarcasm mode off

Pipacs - 2014. 02. 04. 15:52

Mostmár nem elég érdekes a “kanos, mindenkit megdugok” karakter (Joey, Barney), kellettek bele a melegek… Semmi bajom a velük, félreértés ne essék! Épp az lehet a gond, hogy ha ez állandó humorforrásként, meg “extra” szenzációként lesz tálalva, nem csak mint egy egyszerű tény. Persze, lehet, hogy ez csak magyar ésszel olyan különleges, kint ez nem egy plusz adalék, hogy valamelyik szereplő meleg, csak egy “adat”. Pl. A HIMYM-ben Barney bratyójánál ezt jól eltalálták, nincs túlspilázva, teljesen magától értetődő, hogy az, és kész. De itt szerintem erre jobban rá fognak menni, és ez annyira nem szimpi.

ThomassLord - 2014. 02. 04. 16:00

clegane: hol látod Te, hogy ilyet mondtam volna? Nem azt mondtam, hogy ez baj, azt mondtam, hogy nagyon erre mennek rá a készítők. A baj az, hogy a leírás alapján görcsösen, szinte látom, ahogy mennek végig a listán, hogy milyen épp menő és felkapott társadalmi csoportot kéne még beválogatni.

winnie - 2014. 02. 04. 16:02

“Ez az egész spinoff csak akkor lehetne sikeres,”

szerintem ők jobban tudják, hogy mi lehet sikeres. mert biztos, hogy nem csak az lehet sikeres, amit te nézel, vagy ami téged érdekel:)

Poghy - 2014. 02. 04. 16:03

Pár hete volt egy ilyen kérdés a junkie-n, hogy “mi a legrosszabb sorozat, amit nézel?”, és úgy rémlik elég sokan írták a HIMYM-t, nyilván nem véletlenül. Én is már csak megszokásból nézem, meg Barneynak néha van egy jó poénja. Na most ha ugyanezek a készítők csinálnak egy szitkomot a HIMYM karakterei nélkül, az elmult x évad “humorával”, az még egy pilotra sem érdemes nálam. Ez a karakterleírás csak megerősített ebben. És azoknak is igazuk lehet így első blikkre, akik szerint csajos sorozat lesz.

winnie - 2014. 02. 04. 16:04

ThomassLord: erre mondom, hogy ezt, amit írsz, ezer más dologra rá lehetne húzni. minden karaktert el kell látni jellemzővel, és minden jellemző fedhet társadalmi csoportot. ha goth lenne az egyik karakter, még arra is rá tudná fogni valaki, hogy az a menő. az meg nem lehet leírás, hogy “színtelen, szagtalan, semmi extra huszonéves”:)

winnie - 2014. 02. 04. 16:05

poghy: de ez a válasz csakis azt jelenti, hogy a himym készítői valamit nagyon jól csinálnak, hogy olyanokat is megfognak, akik nem szeretik a sorozatot. szerintem minden készítőnek ez a célja:)

Pipacs - 2014. 02. 04. 16:05

A kocka karakter a Big Bang-es sorozat miatt is “kellett” bele, nem? Hogy felvegyék kicsit a fordulatszámot. Bár nekem pl. az nem vicces, csak fárasztó, de ahogy elnézem a népszerűségét, kisebbségben vagyok ezzel…

Poghy - 2014. 02. 04. 16:09

winnie: Igen kb az első 4 évaddal megfogtak, aztán nem akartam kaszálni, mert bíztam benne, hogy jobb lesz, aztán meg azért nem kaszáltam, mert mindjárt itt a vége. Meg mert nagyon ritkán kaszálok 3+ évad után. De feleslegesen reménykedtem, a régi évadok színvonala nem tért vissza szerintem.

TorrenteXY - 2014. 02. 04. 16:27

Én is beállok azok közé, akinek nem szimpatikusak ezek az over-the-top karakterek. Egy polkorrekt utópiából származnak, ahol boldogan élnek a fashionbloggerek, az ügyvédes melegpárok és a szexi IT-s nerd-ök. Nekem inkább a Will és Grace ugrott be, hasonló szörnyűségre számítok.

Persze az írás lesz a legfontosabb, mert irritáló karakterekből is lehet szuper szórakoztatót csinálni, de inkább arra szavazok, hogy ez így egy katasztrófa lesz.

annapanna - 2014. 02. 04. 16:46

Egészen eddig abban a hitben éltem, hogy ez a sorozat tényleg AZ anyáról fog szólni azzal a csajszival, aki most őt játssza, bár most az utóbbi részben nagyjából ellőtték a sztoriját, de én azt szívesen néztem volna. mondjuk nem tudom hogy vette volna rá a gyerekeit, hogy még őt is meghallgassák.. :D

Shyllard - 2014. 02. 04. 17:06

Sally így leírás alapján szimpatikus, többi nem nagyon, majd meglátjuk.

winnie - 2014. 02. 04. 17:06

TorrenteXY: én csak abban bízok, hogy legalább megtudjuk, vagyis berendelik. onnan már nekem mindegy, hogy érdekelni fog-e a pilot utáni többi rész:)

Llew - 2014. 02. 04. 17:13

A sorozat ötletét továbbra is hülyeségnek tartom ezzel a ugyan az csak a másik oldalról verzióval. Most vagy ugyan az felépítés lesz, vagy a csak a címe fog hasonlítani, akkor meg akár más cím alatt is futhatna.
A karakter leírások viszont így magukban semmit nem jelentenek. Ott van a Happy endings az utóbbi évek legjobb meleg karakterével, de a többiek is simán summázhatók így 1-2 mondatban aztán mégis mennyire jól működött ez egész egyben.

dave - 2014. 02. 04. 17:32

Emlékszik még valaki a The Class c. sorozatra 2006-ból? Na az ugrott be a szereplők alapján.

winnie - 2014. 02. 04. 17:37

hmm, nem hülyeség:)

hehe, megnéztem, mit írtam 2006-ban a classról: “A The Class az általam kedvelt és nagyon aranyosnak tartott How I Met Your Mother-rel lesz majd együtt és hiszem, hogy simán ki fog tartani az évadban egy közepes nézettséggel.”

elkon - 2014. 02. 04. 18:24

Már jobban érdekel, mint az utolsó részek a howimetből.

Jence4 - 2014. 02. 04. 18:30

Ennek a sorozatnak nem a szereposztás a keresztje ami ráadásul (mint pl amit látunk a Sikersorozatban egy leszbikusból hetero lesz egy öregből fiatal, egy igazgatóból edző) változtatható, hanem az Így jártam anyátokkal borzalmas utolsó két évadja.

Gigi - 2014. 02. 04. 18:31

Attól függetlenül, hogy ha berendelik, nézni fogom, ez tényleg nagyon csajos. Női főszereplő, divatblog, melegek… Háromból kettőtől visítva rohanok el (és nem, nem a melegektől). Plusz Frank először Sallyvel, aztán Juliettel fog járni, a melegek örökbefogadnak egy gyereket, meglesz az apjuk, csá. :D

Isteee - 2014. 02. 04. 18:45

Hmm, a HIMYM-et régen kaszáltam már, mert érdektelen lett.
De a 2 meleg miatt viszont biztosan bepróbálom ezt a sorit :)

zesku - 2014. 02. 04. 18:47

nem azért de miért szükségszerű majdnem minden sorozatba egy meleg karakter? ezt már tényleg így divat szerűen nyomják, de ez a tömérdek meleg nem életszerű. semmi bajom a melegekkel, csak nem értem, hogy miért kötelező jellegű most már minden második baráti társaságba belepakolni egyet.

friendsfan - 2014. 02. 04. 18:50

HIMYM és Will & Grace mix lesz? A warm nem arra vonatkozik, de Todd elég meleg, ha hozzáment Dannyhez. Kavarhatna Sallyvel is, és akkor mehetne is daytimeba a show. :D

Meg egy nerd is, azonnal beugrott a BBT. Persze ez sitcom, rohadtul nem a leíráson múlik, bármi lehet még belőle. Poénok és karakterek minősége, formabontó ötletek, kreativitás, színészek képessége, köztük lévő összhang és még ezer dolog befolyásolja majd a végterméket. De a fő kérdés, hogy eltalálják-e a humorosság és szerethetőség vékony határát. Nyilván, ahogy a HIMYM sem, ez sem a klasszikus sitcom elemeket dobálja majd egymásra, erős lesz a romantic-drama szál, csak ne adagolják túl. És legfőképpen ne legyenek erőltettek, a HIMYM-ben már nem mindig érzik a határt a poén és az erőltetett poén között.

Viszont komoly hátrányból is indulnak, 2005-ben rendhagyónak számított a HIMYM, bizonyos ötleteik a mai napig azok, még, ha nem is számítanak akkora újdonságnak, mint akkor. 9 évaddal a hátuk mögött ezt a jokert már ismerjük, ahogy a szerializált, narrálva mesélős formulájukat (kb. ismert végkifejlettel). Kíváncsi vagyok még egyszer el tudják-e adni a dolgot.

winnie - 2014. 02. 04. 18:55

zesku: itt valami nem stimmel a matekkal. megnéztem a tegnap adott sorozatok karaktereit és talán nem is találtam közöttük, de ha akad 1-2, akkor is 125-ből elég minimális. de erről bárki meggyőződhet, hiszen a GLAAD-os díjátadók, vagy díjak azért is viccesek, mert nagyon kevés sorozatban vannak meleg karakterek, és éppen ezért kvázi mindegyiket említik, amelyikben van:)

tavaly összességében 200+ új sorozat volt, ezek 2/3-a talán amerikai (nem számoltam utána), ezekből a wiki alapján 16 új drámában/dramedyben és 3 új komédiában volt. (ez most kicsit hihetetlen, de nem kerestem több forrást. vagyis 7-800 állandó szereplőből talán 30-at jelent, mert akadnak sorozatok, mint a looking, illetve börtönösek és vámpírosak, ahol biszexuális irányultság gyakoribb. ez így rettenetesen alacsony százalék, valóban nem valóságszagú, ezt elismerem, de ellenkező előjellel.

nyilván lehet, hogy nem így van, de egy valamit nem szabad feledni, minden sorozat saját univerzumában értelmezendő. és egy írónak nem kell néznie, hogy mi az összegzett arány. ha úgy érzi, hogy kell ilyen karakter a sorozatába, akkor tesz. ezt nem patikamrlegen kell mérni.

levadász - 2014. 02. 04. 18:55

sztem Sally helyett Sanyi kéne és a két gyerek örökbefogadott kínai
na akkor lenne trendi

Gigi - 2014. 02. 04. 19:04

@levadász: Javaslom, keress meg egy kereskedelmi csatornát az ötlettel, hátha ők is meglátják benne a siker lehetőségét. :D

friendsfan - 2014. 02. 04. 19:33

Tényleg a Class. Egész jó kis sitcom volt, több volt benne a megélt 1 évadnál, a Crane/Klarik páros, James Burrows-al kiegészítve. Jópofa sori volt, de túl sok szereplőt sűrítettek bele az elején, várniuk kellett volna. Ilyen veszély most nem fenyeget, amúgy is HIMYM stílust várunk mind (Bays-Thomas páros).

Spin-off lesz persze, de nem a jeles fajtájából, nincs közös főszereplő, nem egy mellékkarakter kapja a show-t. Persze közös helyszínekben, gondolkodnak, ha meg tudnak élni, akkor majd, beugorhat pár HIMYM-es arc is vendégnek (a Frasierbe kb. mindenki benézett a Cheersből). A HIMYM világban fog játszódni, bár mondjuk nem a HIMYM az, amire külön univerzumként gondoltam (sitcomok esetében nehezebb is). Lehet jobban tetszene, ha Milioti köré találják ki és pofátlan módon, tettek volna egy cliffhangert az anyasorozat végére.

ádám - 2014. 02. 04. 19:54

Akkor ennek most a HIMYM semmi köze nem lesz, joól értem?

sorozat/gyilkos - 2014. 02. 04. 19:58

How i met my grandson

5 fiatal az upper east side-on.

Theo – késő harmincas, de huszonévesnek sminkelt herpetológus végzettségű kaja blogger. Impulzív, de bizonytalan, meleg szívű, de démonai miatt távolságtartó (van egy fekete mambája, ami ártalmatlan, de rendszeresen kiszökik ráadásul szeret kukkolni). Korán érő srác volt, de csak 16 éves kora után tudta meg, a védekezés nélküli nemi élet kockázatait.

Elaine – céltudatos, száraz humorú bombázó Angliából, akit gyermekkorában megharapott az aranyhörcsöge, azóta répán és magvakon él (Vegán), nem képes leszállni a futópadról (fittness) és olykor éjszakánként a szőnyegre csinál (alibinek örökbe fogadott egy kutyát). A férfiak bolondulnak érte.

Tom – Theo gyermekkori legjobb barátja volt 18 éves korukig, amikor Tomot elgázolta a metró a Greenwich Willage-ben. 7 évvel a temetése után Tom váratlanul visszatér, és mivel a szüleinek ezt nem meri elmondani, Theohoz költözik, aki örömmel fogadja. Ödipális komplexusai miatt, – és mert halott – nehéz megértő társra találnia.

Locktite – édesapja eszkimó vadász, anyja brazil sarkkutató volt (névadója mentette meg a csónakot, melyben fogant). Profi WoW játékos, junk foodon él, a való világgal ritkán érintkezik, de az nagyon vicces.
Az avatarja már nőnemű, ő is gondolkodik az átoperáláson.

Indira – a naív, csupaszív, de arcpirítóan gazdag leszbikus lány Bangalore-ból. Családja nehezen viseli másságát, 100 millió dolárt fizetnének bármely férfinak, aki meghódítja. Ezért megszökött, és kerüli az indiaikat, amennyire lehet. Amúgy alternatív energiaforrásokat kutat a Caltech-ben.

Theo unokája kb a 9-ik évadban váratlanul beállít.

Tr7 - 2014. 02. 04. 20:07

En beprobalom.Remelem visszaadd majd valamit a HIMYM elso ket evadanak varazsabol.Tulajdonkeppen ennek a sorozatnak koszonheto, hogy ratalaltam az oldalra. :)

zesku - 2014. 02. 04. 20:25

Winnie: Értem, kösz, hogy így utána néztél. :) Én nem azt állítom, hogy sok meleg karakter van, hanem hogy az utóbbi években egyre jobban divat 1 db meleg karaker/sorozat. Nyilván túlzok, hogy minden másodikban, csak nekem feltűnt, hogy 5-10 éve még nem kellett vagy hiányzott igazából semmiből, inkább néha 1-1 rész foglalkozott homoszexualitással, most pedig már nagyobb igény van rá gondolom, a csatornák pedig rájátszanak a divatliberalista hullámra. Tényleg nincs semmi problémám vele, csak furcsállom. Számomra már kicsit (mint ahogy te is írtad) irreális ennyi meleget a vásznon látni. Lehet az usában más a helyzet,de én egyetlen meleg embert ismertem meg személyesen a magam 25 éve alatt, annak ellenére, hogy rengeteg társaságban mozgok. Na mindegy. :)

deku82 - 2014. 02. 04. 20:59

@sorozat/gyilkos
Köszi! :D

Atter - 2014. 02. 04. 21:41

Elég Off, de zasku:
A lakosságnak átlagban 5-10% közé tehető. Az, hogy valakiről te konkrétan nem tudod, az nem jelenti, hogy nem is az.
Szerintem egyszerűen csak több lehetőséget, más történetszálakat eredményezhet a sorozatokban egy-egy ilyen karakter, és ha jól használják, még jól is elsülhet.
A HIMYD pedig -bár a HIMYM-rel már rég nem vagyunk barátok- egy esélyt mindenképp megérdemel. Legfeljebb nem fogom nézni, ha nem tetszik, amit látok. Veszítenivaló nincs.

winnie - 2014. 02. 04. 21:50

Akkor ennek most a HIMYM semmi köze nem lesz, joól értem?

a koncepció, a történetmesélés meglesz. és a készítők. (anno pletyka volt, hogy a kocsma is.)

anto - 2014. 02. 04. 23:18

Csak nekem fordult meg a fejemben ,hogy ha már nem az anyáról fog szólni akkor meglehetett volna lépni ,hogy Ted lánya legyen a középpontban ? Mindenesetre az alap sorozat is elfáradt már egy ideje. Neil Pussy Hunter nélkül meg eleve nincs is értelme elkezdeni az újat főleg ilyen karakterekkel.

Pipacs - 2014. 02. 05. 11:04

@sorozat/gyilkos
Lehet, hogy Amerikában erre is lenne producer… Vagy esetleg egy BBC-s (vagy más angol), parodizálós sorozatot simán el tudnék képzelni ebből! Én a helyedben szétküldeném a TV csatornáknak, sose lehet tudni! Köszi, jót mosolyogtam.:)

Hunnenkoenig - 2014. 02. 05. 12:41

A “hot nerd” az amr magaban egy oxymoron.

Olyan keremszepen nincs. En legalabbis egyel sem talalkoztam a 45 evem soran, pedig eleg sok kockat ismerek.

Hunnenkoenig - 2014. 02. 05. 12:44

*eggyel

Hunnenkoenig - 2014. 02. 05. 12:49

@sorozat/gyilkos: LOL! Na azt megneznem!

Lowwe - 2014. 02. 05. 17:41

Szerintem teljesen jól látható, hogy a feleslegesen erőltett PC felé hajlanak a sorozatok. Nem az a baj, hogy vannak esetleg meleg/leszbikus karakterek, hanem az, hogy teljesen öncélúak. Nem azért kerülnek bele mert van egy kurva jó alapötlet egy meleg karakterre, hanem mert csak. Mert ez baromi trendi és PC és jövőbe mutató…
Én már hallottam búsongani “egyszakos” tarisznyás bölcsész hallgatókat, hogy milyen már, hogy a legsikeresebb “barátos” sorozatokban (HIMYM, Jóbarátok)nincs sem meleg, sem néger. Tiszta fasizmus.:)
Részemről nem jósolok neki nagy jövőt, bár lehet, hogy a 10. évad után majd jól nevetségessé válok.

sorozat/gyilkos - 2014. 02. 05. 18:50

@Lowwe Én élek a gyanúperrel, hogy az LMBTQ (vagy mi) burjánzása a PC-n és gender studies-on túl annak is köszönhető, hogy az irók(különösen a sitcom) kibxxxtt lusták.

Ugyanazokat a paneleket sütögetik el, csak 1,2,3 meleggel, leszbikussal etc. minimális csavarral azok máris frissnek adhatók el. Szerintem még abban is reménykednek titkon, hátha valamelyik biblebeltes szakszervezet kiakad, mert akkor még a reklám is ingyen van.

Ha igazam van, pár év múlva mindenki megunja, és lecseng a dolog a pcxxba.
(a gender bölcsész meg szórakoztató, de ártalmatlan faj)

cathy - 2014. 02. 05. 20:18

Melegtémában nálam senki nem verheti meg Mitch-et és Cameron-t a Modern Familyből.. Sally leírása elég átlagos, még lehet bármilyen, benne lehet lehetőség. A potenciális ribancra már nem vagyok kíváncsi, a nerd meg hát BBT, szerintem is. Biztos belenézek majd, csak alacsony elvárásokkal, akkor nagy baj nem lehet :-P Különben meg sztem a HIMYM több dolgot nyúlt a 2000-es évek-beli angol sorozatból a Coupling-ból, ezért sem értettem soha, miért a Friends-hez hasonlítják :-D

cathy - 2014. 02. 05. 20:25

Nyilván amúgy a Coupling is a Friends mentén jött létre, de eredetibb, és üdítőbb volt, nagyon jópofán elemezte ki a férfi-női gondolkodást, plusz a szívtipró nem volt buta mint a segg, a nélkül is működött, sőt! :-)

friendsfan - 2014. 02. 05. 22:49

A Coupling inkább párkapcsolati sitcom, szex, szabadszájúság, meg hát eleve angol, lazábban is kezeli a dolgokat. Valóban hasonlították, a Seinfeldhez is, de ennek inkább a fiatal, baráti társaság felállás az oka, mintsem a stílusuk (bár a Couplingban is van egy kellemes báj). Ma már több a hasonló, persze gyengébb kiadásban (Happy Endings pl.) A How I Met inkább a kettő keveréke, a Couplingra szerintem a Moffat-stílus miatt emlékeztethet, időrend csere, előbb látjuk az okozatot, aztán az okot, vagy több nézőpont, összefüggő történetszálak stb. Az egyedi mesélési stílusát mindig alkalmazza. Azt nem tudom, hogy a HIMYM ebből nyúlt-e, de van hasonlóság.

cathy - 2014. 02. 07. 12:39

A Steve-féle over-analyzing dolgot néha lopták Tednek, most ahhoz vissza kéne néznem a korábbi évadokat, mert mintha rémelne egy konkrét eszmefuttatás, de lehet tévedek. Hasonló igen, maradjunk inkább ebben :-D

winnie - 2014. 02. 12. 07:57

Na, megvan a női főszereplő: Greta Gerwig.

Juniper - 2014. 05. 12. 22:42

Az HIMYM-nak vége kellett volna lennie Victoriaval, szerintem Ő volt a tökéletes Ted számára. Robin egy pszichopata dög.

A HIMYD már ötlet szintén is pocsék, de az, hogy házas melegeket tesznek bele, engem már taszít. Miért nem inkabb házas leszbiket? A Dr. House-t is csak a bi 13-as miatt néztem.
A karakter leírás alapján elnyomtam egy ásitást.
Viszont nem tudom ki hogy emlékszik, de a HIMYM is másképp indult mint ami a végére lett belőle. A karakterek Lilly es Marshall kivetelével nagyon megváltoztak az első evadhoz képest.

fezsóJ - 2014. 06. 16. 19:59

Hot nerd? Na ne szórakozzál. Ha még olyan TBBT-s Leonard vagy Sheldon szerű lenne, de miért “hot”? Nehogy valaki ne legyen szép egy amcsi szitkomban, igazuk van. A másik két pasi meg egy melegpár, remélem ezt muszáj lesz nekiok minden részben kihangsúlyozniuk, mert más jellemzőt nem igen olvastam róluk. MERT HÁT HA VALAKI MELEG AKKOR AZ MÁR VICCES IS, IGAZAM VAN? szart.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz